FI83279C - Uppvaermningsanordning som anvaender mikrovaogsenergi. - Google Patents

Uppvaermningsanordning som anvaender mikrovaogsenergi. Download PDF

Info

Publication number
FI83279C
FI83279C FI874465A FI874465A FI83279C FI 83279 C FI83279 C FI 83279C FI 874465 A FI874465 A FI 874465A FI 874465 A FI874465 A FI 874465A FI 83279 C FI83279 C FI 83279C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
applicators
arrangement according
microwave
supply
plate
Prior art date
Application number
FI874465A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI874465A (fi
FI874465A0 (fi
FI83279B (fi
Inventor
Benny Berggren
Original Assignee
Alfastar Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Alfastar Ab filed Critical Alfastar Ab
Publication of FI874465A publication Critical patent/FI874465A/fi
Publication of FI874465A0 publication Critical patent/FI874465A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI83279B publication Critical patent/FI83279B/fi
Publication of FI83279C publication Critical patent/FI83279C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05BELECTRIC HEATING; ELECTRIC LIGHT SOURCES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; CIRCUIT ARRANGEMENTS FOR ELECTRIC LIGHT SOURCES, IN GENERAL
    • H05B6/00Heating by electric, magnetic or electromagnetic fields
    • H05B6/64Heating using microwaves
    • H05B6/78Arrangements for continuous movement of material
    • H05B6/782Arrangements for continuous movement of material wherein the material moved is food

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Constitution Of High-Frequency Heating (AREA)

Description

1 83279
Mikroaaltoenergiaa käyttävä kuumennuslaite
Esillä olevan keksinnön kohteena on sovitelma kuumentamiseksi mikroaaltoenergian avulla. Keksinnön kohteena on erityisesti sovitelma jatkuvasti läpikulkevien tavaroiden, kuten elintarvikkeiden kuumentamiseksi, joita kuljetetaan huomattavan leveyden omaavalla kuljetusradalla.
Sellaiset mikroaaltoapplikaattorit, joihin sisältyy metallinen aaltoputki, jonka yhdelle sivupinnalle on sijoitettu di-elektrinen levy, ovat tekniikan tasosta tunnettuja. Erästä sellaista mikroaaltoapplikaattoria on selitetty ja kuvattu ruotsalaisessa patenttijulkaisussa nro 366 456.
f Tätä tunnettua rakennetta olevan mikroaaltoapplikaattorin tapauksessa kuumenee dieleketrisen levyn yli kulkenut materiaali levystä etenevien mikroaaltojen jakauman mukaisesti. Kulloinkin esiintyvän mikroaaltoenergian etenemismuotoihin vaikuttavat muun muassa dielektrisen levyn mitat.
Suuret dielektriset levyt synnyttävät useita korkeamman asteen muotoja ja täten energiajakauma levyn yläpuolella on jossain määrin hallitsematon suurten levyjen tapauksessa.
Mitä tulee sellaisten mikroaaltoapplikaattoreiden käyttöön elintarvikkeiden kuumennuksessa, on toivottavaa käyttää elin-tarvikekuljetinta, jonka käsittely- tai prosessi leveys on esim. 400 mm. Tätä suuruusluokkaa olevilla leveyksillä on sopimatonta käyttää pelkästään yhtä dielektristä levyä, jonka leveys on 400 mm tai enemmän, koska energiajakauma levyn yläpuolella tulee liian epätasaiseksi.
Tarkoituksena on kuumennettaessa mikroaaltoenergian avulla yllä mainitussa yhteydessä siirtää elintarvikkeita eteenpäin tunnelissa, joka sisältää vettä, tunnelin poikkileikkausmit- 2 83279 tojen määrätessä halutun käsittelyleveyden, joka on noin 400 mm, ja -syvyyden, joka vastaa elintarvikkeen paksuutta tai pystyulottumaa. Erään suoritusmuodon mukaisesti elintarvike pakataan muovisiin pakkauksiin, jotka viedään tunneliin ohjatulla tavalla tietyllä nopeudella. Eräässä sovellutukses- o sa on pyrkimyksenä kuumentaa elintarvike nopeasti noin 70 C:n o lämpötilasta noin 130 C:een tavalla, joka varmistaa sen, että tämä viimeksi mainittu lämpötilataso saavutetaan tarkasti, ja jossa elintarvike kuumenee tasaisesti kauttaaltaan, minkä jälkeen tätä lämpötilaa ylläpidetään tietyn pituinen aika. Tämän lisäksi ei pakkausten pintalämpötila saa ylittää tätä lämpötilaa. Tästä ja muistakin syistä johtuen ympäröi elin-tarvikepakkauksia edullisesti tunnelissa oleva vesi. Lämpötilat, joihin elintarvike kuumennetaan, tekevät välttämättömäksi pitää vesi paineen alaisena, jotta estettäisiin sitä kiehumasta pois.
Tässä erityisessä sovellutuksessa on mikroaaltoapplikaattori sen vuoksi rakennettu aikaansaamaan tasainen energiajakauma ja myös kestämään painetta.
Sen seurauksena, jotta nämä ehdot täyttyisivät, täytyy mik-roaaltoapplikaattorin olla kompakti, jopa käsittelyleveyttä vastaan kohtisuorassa suunnassa.
Edelleen tulee sovitelman edullisesti olla helposti huollettava ja siinä pitää voida käyttää halpoja magnetronsja, samalla kun tehonsyöttöyksikköjen lukumäärä on mahdollisimman pieni.
Esillä oleva keksintö tyydyttää kaikki yllä mainitut tarpeet ja vaatimukset.
Edel 1 a on keksinnön taustaa kuvattu yhteen erityiseen sovellutusalueeseen viitaten, nimittäin elintarvikkeiden käsitte- 3 83279 lyyn. On kuitenkin ymmärrettävä, että kekeintöä ei ole rajattu pelkästään tälle sovellutusalueelle, vaan sitä voidaan käyttää kaikissa muissakin tapauksissa, joissa on tarpeen kuumentaa ohi kulkevia tavaroita nopeasti ja tasaisesti erityisesti niissä tapauksissa, joissa käsittelyleveys on suhteellisen suuri. Suurella käsittelyleveydellä tarkoitetaan tässä ja seuraavassa käsittelyleveyttä, joka on niin suuri, että ee estää ohjatun tasaisen kuumennuksen aikaansaamisen pelkästään yhdellä applikaattorilla, joka on varustettu dielektrisellä levyllä.
Yhteenvetona voidaan sanoa, että esillä olevan keskinnön päämääränä on saada aikaan kompakti ja stabiili kuumennussovitelitte, jolla mikroaaltoenergiaa voidaan jakaa tasaisesti laajan pinnan yli.
Esillä olevan keksinnön kohteena on siis sovitelma materiaalien kuumentamiseksi mikroaaltoenergian avulla, johon sovi-telmaan kuuluu mikroaaltogeneraattori ja aaltoputki, jota mainittu generaattori syöttää, jolloin aaltoputken yhdelle sivulle on sovitettu dielektrinen levy, jonka kautta mik-roaaltoenergia leviää, ja jolle on tunnusomaista, että sovi-telmaan sisältyy ainakin kaksi mikroaaltogeneraattoria, joista kumpikin on sovitettu syöttämään syöttöaaltoputkea; että syöttöaaltoputki on tehonjakaja, jonka on tarkoitus jakaa syötettyä tehoa olennaisesti tasan ainakin kahdelle applikaattorille, jotka ovat kulmassa syöttöaaltoputkeen nähden; ja että kuhunkin ainakin neljästä applikaattorista on sovitettu edellä mainitun tyyppinen dielektrinen levy kunkin applikaattorin yhdelle sivupinnalle; ja että applikaattorit on järjestetty keskenään siten, että kaikki dielektriset levyt ovat keskenään samassa tasossa.
Kekeintöä kuvataan nyt yksityiskohtaisemmin sitä valaiseviin suoritusesimerkkeihin viitaten, joita on kuvattu oheisissa piirustuksissa, joissa 4 83279 kuvio 1 esittää keksinnön mukaista sovitelmaa sen aktiivipuo-lelta nähtynä; kuvio 2 kuvaa kuviossa 1 ehjillä viivoilla esitettyä sovitel-maa perspektiivikuvantona eovitelman aktiivipuolen ollessa alaspäin; kuvio 3 on poikkileikkauskuvanto pitkin kuvion 1 viivaa A-A; kuvio 4 on poikkileikkauskuvanto pitkin kuvion 1 viivaa B-B oikealta puolelta nähtynä kuviossa 1; kuvio 5 kuvaa eovitelman aktiivipuolta; kuvio 6 on periaatekaavio, joka kuvaa mikroaaltoenergian (E) jakautumista eovitelman aktiivipuolen yläpuolella.
Kuviossa 1 on sen keskiviivan vasemmalla puolella kuvattu keksinnön mukainen sovitelma sen yksinkertaisimmassa muodossaan. Sovitelma on esitetty kuviossa 2 osittain leikattuna perspektiivikuvantona.
Sovitelmaan kuuluu mikroaaltogeneraattoreja, jotka on tarkoitettu syöttämään aaltoputkia, ja siinä on dielektrinen levy, jonka kautta mikroaaltoenergia säteilee tai leviää. Dielekt-risestä levystä on alempana esimerkkinä mainittu keraaminen levy.
Esillä olevan keksinnön mukaisesti mainittuun sovitelmaan kuuluu ainakin kaksi mikroaaltogeneraattoria 1, 2, jotka kumpikin on sovitettu syöttämään syöttöaaltoputkea 3, 4. Mikroasi togeneraat torit 3, 4 on yhdistetty tavanomaisella tavalla, esimerkiksi aukkojen 5, 6 avulla kumpaankin syöttöaalto-putkeen 3, 4. Kummankin syöttöaaltoputken 3, 4 on tarkoitus muodostaa tehonjakaja, joka jakaa syötetyn tehon olennaisesti tasan ainakin kahteen applikaattoriin 7, Θ; 9, 10, jotka ovat kulmassa aaltoputkeen nähden. Kumpikin syöttöaaltoputki 3, 4 syöttää täten kahta applikaattoria 7, 6; 9, 10. Kuhunkin ainakin neljästä applikaattorista 7 - 10 on sovitettu niiden yhdelle sivupinnalle yllä mainitun tyyppinen keraaminen levy 11 - 14. Keksinnön mukaisesti on applikaattoreiden asemat määrätty siten, että kaikki keraamiset levyt ovat keskenään samassa tasossa.
5 83279
Edellä mainittu tehon jakautuminen saadaan aikaan kahden aukkojen 15, 16; 17, 1Θ muodossa olevan kytkentälaitteen välityksellä, jotka aukot on sovitettu kumpaankin syöttöaaltoput-keen 3, 4 ja sijoitettu kohtaan, jossa vastaavat applikaattorit on kytketty aaltoputkeen. Nämä aukot on muotoiltu siten, että suunnilleen puolet syötetystä tehosta jakaantuu kumpaankin kahdesta applikaattorista, jotka on kytketty syöttöaalto-putkeen.
Tehon jakautumisen säätämiseksi kahden applikaattorin välillä voidaan syöttöaaltoputkeen asettaa metallitappi 19 (kuvio 3) keskeisesti aukkojen 17, 18 väliin. Tappi voidaan kiinnittää kierreliitoksen 20 avulla. Edelleen metallitappi 21 voidaan sijoittaa syöttöaaltoputkeen magnetronin ja aukkojen väliin pienentämään tai estämään heijastumista takaisin magnetroniin 1.
Kukin magnetroni toimii edullisesti noin 2450 MHz:n taajuudella. Kunkin magnetronin tulee kuitenkin toimia taajuudella, joka eroaa hieman jäljelle jäävien magnetronien vastaavista toimintataajuuksista, jotta siten vältettäisiin vierekkäisten keraamisten levyjen välistä keskinäistä liitäntää. Tajuusero kahden magnetronin välillä, joilla on sama määrätty nimellie-taajuue, on tavallisesti riittävä estämään sellaisen liitännän. Tämän lisäksi on saman syöttöaaltoputken syöttämien app-likaattoreiden kytkentäkohtien välinen keskinäinen etäisyys edullisesti suurempi kuin λ/2, jossa λ on tuotetun mikroaal-toenergian aallonpituus syöttöaaltoputkessa.
Kuten edellä on mainittu, kuuluu kuhunkin applikaattoriin keraaminen levy, jonka kautta mikroaaltoenergia leviää.
Applikaattorien aaltoputki-impedanssi on sovitettu siten, että keraamisten levyjen kuormitetussa tilassa, s. o. kun kuumen-- · nettavia kappaleita on sijoitettu levyjen vierelle, mikroasi- e 83279 toenergia kulkee levyjen läpi kappaleisiin kuumentaen siten niitä.
Kuten edellä on mainittu, on keraamisella tasolla varustettua aaltoputkea koskeva perusteknologia selitetty ja kuvattu ruotsalaisessa patenttijulkaisussa nro 366 456.
Suuren tehonkehityksen aikaansaamiseksi keraamisen levyn ulkopuolella on applikaattoriin sovitettu metallinen säätölevy, joka on sijoitettu suunnilleen keraamista levyä vastapäätä.
Joissakin tapauksissa on applikaattori suorakulmion muotoinen, jonka lävistäjämitat ovat a x b, jossa a on tavallisesti suunnilleen yhtä kuin 2b. Applikaattoria syötetään TE10-muotoi-silla mikroaalloilla. Kuitenkin myös muita muotoja syntyy magnetroniantennin 5, 6, tappien 19, 21, aukkojen 15 - 1Θ, eäätölevyjen 22 ja keraamisten levyjen 11 - 14 läheisyydessä. Nämä muodot kuitenkin vaimentuvat niiden energian siirtyessä TEjQ-muotoon.
Applikaattori on oikoauljettu aukon läheisyydessä. Aukko päättyy keraamiseen levyyn aallon leviämissuunnassa.
Applikaattorin haluttu pituus voidaan saavuttaa sijoittamalla siihen seinä 23.
Sovitelma on valmistettu kokonaisuudessaan metallista, edullisesti alumiinista, keraamisia levyjä lukuunottamatta.
Kuten voidaan nähdä muun muassa kuvioista 1 ja 2, on applikaattorit 7-10 järjestetty vierekkäin ja yhdensuuntaisesti toisiinsa nähden.
Keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaisesti ulottuu kukin applikaattori päinvastaiseen suuntaan kuin vierekkäinen applikaattori. Edelleen erään edullisen suoritusmuodon mukaisesti on applikaattorit ja keraamiset levyt sijoitettu siten, =- 83279 että yhden eyöttöeeltoputken 3 syöttämät levyt 11, 12 on siirretty toisten syöttöaaltoputkien 4 syöttämien levyjen 13, 14 suhteen siten, että levyt 11 - 14 muodostavat yhdessä shakkilautakuviota vastaavan kuvion, jossa kuitenkin kukin levy on välimatkan päässä viereisestä levystä.
Mitä tulee syöttöaaltoputkiin 3, 4, ne myös kulkevat yhdensuuntaisesti ja välimatkan päässä toisistaan. Applikaattorit ulottuvat niihin liittyvistä syöttöaaltoputkista kohti toista aaltoputkea.
Edellä kuvattu mekaaninen sovitelma saa aikaan erityisen kompaktin ja mekaanisesti jäykän ja vankan rakenteen, jolla on laaja aktiivinen pinta samalla, kun magnetronit on sijoitettu pinnan yhdelle puolelle huoltoa ajatellen edullisella tavalla.
Kuvio 5 esittää suoritusmuotoa, jossa aktiivinen pinta on muodostettu yhdistämällä kuviossa 1 ehjillä viivoilla esitetty sovitelma kuviossa 1 katkoviivoilla esitetyn sovitellaan kanssa. Ymmärretään helposti, että vieläkin suurempia aktiivisia pintoja voidaan saada aikaan laajentamalla sovitelmaa lisäsovitelmilla, jotka sijoitetaan ylä- ja alapuolella kuviossa 1 esitetyllä tavalla kaikkien magnetronien ollessa sijoitettu riviin pitkin aktiivisen pinnan yhtä sivua.
Keksinnön erään suoritusmuodon mukaisesti on sovitelma kokoonpantu siten, että etulevy, s.o. levy, johon keraamiset levyt on kiinnitetty, on yhteinen kaikille applikaattoreille. Tämä mahdollistaa sovitelman tekemisen huomattavaa painetta kestäväksi. Tätä varten keskenään vierekkäisten applikaatto-reiden väliin sijoitetut seinät muodostavat etulevyä vahvistavat rakenteet. Etulevyyn voi olla sovitettu muovisuojus 25, joka peittää koko etulevyn, jotta saataisiin aikaan painetii-vis liitos keraamisten levyjen ja etulevyn 24 välillä.
β 83279
Muoviauojus 25 on esitetty katkoviivoilla kuviossa 4. Muovi-suojus on tehty miktoaaltoja läpäisevästä materiaalista, kuten polytetrafluorietaanista (Teflon), polypropeenista tai polyetyleenistä.
Kuten yllä on mainittu, on sovitelma valmistettu edullisesti alumiinista. Jotta saataisiin aikaan pitävät liitokset eri komponenttien välillä, on nämä komponentit liitetty yhteen suolakylpyhitsausmenetelmillä, keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaisesti.
Dielektriset levyt voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista. Keraaminen materiaali on tällä hetkellä suositeltavaa, koska sellaisissa materiaaleissa yhdistyvät sopivat mikroaalto-ominaisuudet suuren mekaanisen lujuuden ja hyvän kemiallisen kestävyyden kanssa. Eräs erityisen sopiva materiaali tässä suhteessa on sintrattu alumiinioksidi <A1203, 99 %> .
Sen lisäksi, että keksinnön mukainen sovitelma saa aikaan suuren aktiivisen pinnan ja on pitävä ja pystyy kestämään mittapaineita, havaitaan helposti, että se vähentää tarvittavien magnetronien ja niihin liittyvien tehonsyöttöyksikköjen lukumäärän puoleen verrattuna tilanteeseen, jolloin jokaista applikaattoria syöttää erillinen magnetroni, kuten on laita tavanomaisilla eovitelmi1la.
Edellä on mainittu, että kukin magnetroni syöttää kahta applikaattoria syöttöaaltoputken kautta. On kuitenkin ymmärrettävä, että voidaan sovittaa useampia kuin kaksi aukkoa syöt-töaaltoputken aksiaaliselle pituudelle ja siten syöttää useampaa kuin kahta applikaattoria. Edelleen voidaan käyttää muita kytkentälaitteita kuin aukkoja, sellaisia, kuten reikä-jonoja, kehiä, keloja tai jollain muulla tavoin muodostettuja niin kutsuttuja kytkentäteitä.
9 83279
Kuten edellä on mainittu, esittää kuvio 5 neljän syöttöaalto-putken 3, 4, 26, 27 syöttämän aktiivisen pinnan suoritusmuotoa. Kuumennettavia kappaleita kuljetetaan pinnan 24 yli nuolen 2Θ suuntaan, s.o. y-suuntaan x-y-tasossa.
Kaksi sovitelmaa sijoitetaan sopivasti välimatkan päähän toisistaan aktiiviset pinnan 24 toisiaan vasten, samalla kun kappaleita kuljetetaan aktiivisten pintojan 24 väliin jäävässä solassa.
Ehytviivainen käyrä kuviossa 6 esittää kaaviomuodossa mik-roaaltoenargian jakautumista levyjen 11, 12, 29, 30 yläpuolella pitkin kuvion 5 viivaa D-D. Kuten käyrästä nähdään, on energiatiheys maksimissaan kunkin levyn keskellä ja pienenee kohti niiden reunoja.
Kuvion 6 katkoviivainen käyrä esittää kaaviomuodossa mik-roaaltoenergian jakautumista levyjen 13, 14, 31, 32 yläpuolella pitkin kuvion 5 viivaa C-C. Koska kappaleita kuljetetaan nuolen 26 suuntaan, kuumenevat kappaleet levyjen 13, 14, 31, 32 tuottaman mikroaaltoenergian vaikutuksesta ja levyjen 11, 12, 24, 30 tuottamalla mikroaaltoenergialla, jolloin levyjen välistä kulkeviin kappaleisiin kehittynyt lämpöenergia vastaa näiden kahden käyrän summaa.
Tämä yhdessä sen seikan kanssa, että kappaleisiin kehittynyt lämpö tasoittuu jossain määrin, merkitsee, että keksinnön mukainen sovitelma tuottaa ohikulkeviin kappaleisiin erittäin tasaisen lämpötilan lisäyksen.
Kuviossa 4 on esitetty kaaviomuodossa muovipakkaus 33, joka sisältää esim. elintarvikkeita, joka pakkaus kulkee levyn 11 ohi tietyllä etäisyydellä siitä.
Esillä olevan keksinnön kaikkein merkityksellisimmässä sovellutuksessa tai käytössä elintarvikkeita kuumennetaan mikroaaltoja läpäisevissä pakkauksissa, joita kuljetetaan aktii- 10 83279 vieten pintojen ohitse. Pakkauksia ympäröi paineenalainen vesi. Koska elintarvikkeilla ja vedellä on samanlaiset ominaisuudet mikroaaltojen suhteen, kuumentuvat elintarvikkeet hyvin tasaisesti, samalla kun vältetään nurkka- ja reunavaikutuksia. Pakkausten pintalämpötila pysyy myös alhaisena lämmön vaihdon ansiosta ympäröivän veden kanssa.
Täten käytettäessä esillä olevaa keksintöä, on mahdollista saada aikaan tasainen tehon jakautuminen laajan käsittelyle-veyden tai -pinnan yli, jossa tehon jakautuminen on riippumaton kuormituksen vaihteluista.
Siten on mahdollista kuumentaa elintarvikkeita nopeasti esim. o o 70 C:n lämpötilasta 130 C:een suurella tarkkuudella loppuläm-pötilan suhteen. Käsittelyleveys, s.o. etulevyn leveys x-suunnassa kuviossa 5, voi olla esimerkiksi 400 mm.
On sen tähden ilmeistä, että esillä oleva keksintö täyttää johdannossa asetetut tavoitteet ja että keksintö tarjoaa ratkaisun esitettyihin ongelmiin.
Edellä keksintöä on kuvattu viitaten joukkoon suoritusmuotoja. On kuitenkin ymmärrettävä, että niihin voidaan tehdä muunnelmia. Voidaan esimerkiksi kytkeä useampia kuin kaksi applikaattoria kuhunkin syöttöaaltoputkeen. Edelleen keraamiset levyt voidaan sijoittaa erilaiseen kuvioon kuin mitä on esitetty ja kuvattu. Syöttöaaltoputket voivat muodostaa muun o kuin 90 kulman applikaattoreille, jne.
Edelleen joukon dielektriaiä levyjä käsittävä aktiivinen pinta voi olla kaareva vastakohtana yllä kuvatulle tasopinnalle. Sellaisissa tapauksissa applikaattorit ja syöttöaaltoputket ovat myös kaarevia.
Täten esillä olevaa keksintöä ei ole rajoitettu edellä kuvattuihin suorituseeimerkkeihin, vaan muunnoksia voidaan tehdä seuraavien patenttivaatimusten piirissä.

Claims (10)

11 83279
1. Sovitelma kuumentamiseksi mikroaaltoenergian avulla, johon sovitelmaan kuuluu mikroaaltogeneraattori, joka on sovitettu syöttämään aaltoputkea, jonka yhdelle sivulle on sovitettu dielektrinen levy, jonka kautta mikroaaltoenergia leviää, tunnettu siitä, että sovitelmaan sisältyy ainakin kaksi mikroaaltogeneraattoria (1, 2), joista kukin on tarkoitettu syöttämään mikroaaltoenergiaa syöttöaaltoputkeen (3, 4); että syöttöaaltoputki <3, 4) on tehonjakaja, jonka on tarkoitus jakaa tulevaa tehoa olennaisesti tasan ainakin kahdelle applikaattorille (7, 8; 9, 10), jotka ovat kulmassa syöt-töaaltoputkeen nähden; että kuhunkin ainakin neljästä applikaattorista (7, 8; 9, 10) on sovitettu edellä mainitun tyyppinen dielektrinen levy <11, 12; 13, 14) kunkin applikaattorin yhdelle sivupinnalle; ja että applikaattorit on järjestetty keskenään siten, että kaikki dielektriaet levyt (11, 12; 13, 14) ovat samassa tasossa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että mainitut applikaattorit <7, 8; 9, 10) ovat vierekkäin ja yhdensuuntaisesti toisiinsa nähden; ja että kukin applikaattori ulottuu päinvastaiseen suuntaan kuin viereinen applikaattori.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen sovitelma, . . tunnettu siitä, että mainitut syöttöaaltoputket (3, 4) ulottuvat keskenään yhdensuuntaisesti ja välimatkan päässä toisistaan; ja että mainitut applikaattorit <7, 8; 9, 10) ulottuvat niihin liittyvistä syöttöaaltoputkista <3; 4) kohti toisia syöttöaaltoputkia <4; 3).
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että etulevy <24) on yhteinen kaikille applikaattoreille (7, 8; 9, 10), mainitun etulevyn (24) muodostaessa sivupinnan, johon asianomaiset dielektriset levyt <11, 12; 13, 14) on sijoitettu. „ 83279
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen eovitelma, tunnettu eiitä, että etulevy <24> on peitetty muovieuojukeella (25), joka on mikroaaltoja läpäisevä.
6. Patenttivaatimukeen 1, 2, 3, 4 tai 5 mukainen eovitelma, tunnettu eiitä, että applikaattorit <7, 8; 9, 10) on valmietettu alumiinista ja että eri komponentit on liitetty yhteen euolakylpyhiteien avulla.
7. Patenttivaatimukeen 1, 2, 3, 4, 5 tai 6 mukainen eovi telma, tunnettu eiitä, että yhden (3) mainituista syöttöäsi toputkista syöttämät dielektrieet levyt ¢11, 12) on siirretty toisen (4> mainituista aaltoputkieta syöttämien dielektrieten levyjen (13, 14) suhteen siten, että levyt <11, 12; 13, 14) muodostavat ehakkilautamuotoa vastaavan kuvion, jossa kukin levy on välimatkan päässä viereisestä levystä.
8. Patenttivaatimuksen 1, 2, 3, 4, 5, 6 tai 7 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että asiainomaista applikaattoria (7, 8; 9, 10) varten olevan kahden vierekkäisen kytkentä-kohdan (15, 16; 17, 18) välinen etäisyys pitkin samaa eyöt-töaaltoputkea (3; 4) on suurempi kuin χ/2, jossa X on tuotetun mikroaaltoenergian aallonpituus.
9. Patenttivaatimukeen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 tai 8 mukainen eovitelma, tunnettu siitä, että kullakin mikroaaltoge-neraattorilla (1, 2) on taajuus, joka eroaa muiden mikroaal-togeneraattoreiden taajuudesta mainittujen taajuuserojen o1-aa edullisesti vähäisiä.
10. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimukeen mukainen eovitelma, tunnettu siitä, että dielektrieet levyt on valmietettu keraamisesta materiaalista. i3 83279
FI874465A 1986-02-11 1987-10-09 Uppvaermningsanordning som anvaender mikrovaogsenergi. FI83279C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8600608A SE451656B (sv) 1986-02-11 1986-02-11 Anordning for uppvermning medelst mikrovagsenergi
SE8600608 1986-02-11
SE8700046 1987-01-08
PCT/SE1987/000046 WO1987004888A1 (en) 1986-02-11 1987-02-02 Heating apparatus which uses microwave energy

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI874465A FI874465A (fi) 1987-10-09
FI874465A0 FI874465A0 (fi) 1987-10-09
FI83279B FI83279B (fi) 1991-02-28
FI83279C true FI83279C (fi) 1991-06-10

Family

ID=20363429

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI874465A FI83279C (fi) 1986-02-11 1987-10-09 Uppvaermningsanordning som anvaender mikrovaogsenergi.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4870236A (fi)
EP (1) EP0235104A3 (fi)
JP (1) JPH0799716B2 (fi)
CN (1) CN1010650B (fi)
AU (1) AU595014B2 (fi)
BR (1) BR8706026A (fi)
DK (1) DK165097C (fi)
FI (1) FI83279C (fi)
SE (1) SE451656B (fi)
SU (1) SU1618292A3 (fi)
WO (1) WO1987004888A1 (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5279788A (en) * 1991-01-24 1994-01-18 Eisai Co., Ltd. Sterilizer for sealed container utilizing microwave
FR2696310B1 (fr) * 1992-09-25 1994-12-02 Microondes Syst Sa Dispositif pour application d'ondes hyperfréquences avec boîtier de couplage multiplicateur.
JPH09502564A (ja) * 1993-05-05 1997-03-11 エーピーヴィ ユーケイ ピエルシー マイクロ波加熱炉
US5541390A (en) * 1995-03-20 1996-07-30 Cidelcem Industries Tunnel oven for microwave heating and cooking foods
AU767644B2 (en) * 1998-12-17 2003-11-20 Personal Chemistry I Uppsala Ab Microwave apparatus and methods for performing chemical reactions
CA2397137C (fr) * 2000-01-10 2011-05-31 R.I.M.M. Technologies N.V. Installation micro-onde a deux magnetrons au moins et procede de controle d'une telle installation
US6680467B1 (en) * 2002-11-20 2004-01-20 Maytag Corporation Microwave delivery system with multiple magnetrons for a cooking appliance
US9491811B2 (en) * 2009-07-21 2016-11-08 Lg Electronics Inc. Cooking appliance employing microwaves
US20110139773A1 (en) * 2009-12-16 2011-06-16 Magnus Fagrell Non-Modal Interplate Microwave Heating System and Method of Heating
CN102352595B (zh) * 2011-08-05 2014-01-08 宝鸡市晋旺达机械设备有限公司 用于微波加热炉的集束管
US9357590B2 (en) 2012-03-14 2016-05-31 Microwave Materials Technologies, Inc. Microwave heating system with enhanced temperature control
US10225892B2 (en) * 2016-08-12 2019-03-05 Novation Iq Llc Microwave heating apparatus and method
US10065435B1 (en) * 2017-02-26 2018-09-04 Ricoh Company, Ltd. Selectively powering multiple microwave energy sources of a dryer for a printing system
AU2018236340A1 (en) 2017-03-15 2019-10-03 915 Labs, Inc. Multi-pass microwave heating system
KR102559694B1 (ko) 2017-03-15 2023-07-25 915 랩스, 엘엘씨 포장된 물품을 가열하는 개선된 마이크로파를 위한 에너지 제어 요소
EP3613260B1 (en) 2017-04-17 2024-01-17 915 Labs, Inc. Microwave-assisted sterilization and pasteurization system using synergistic packaging, carrier and launcher configurations

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE366456B (fi) * 1972-05-29 1974-04-22 Stiftelsen Inst Mikrovags
FR2225907B1 (fi) * 1973-04-13 1976-05-21 Thomson Csf
DE2653461C3 (de) * 1976-11-25 1980-05-14 Hoechst Ag, 6000 Frankfurt Verfahren und Vorrichtung zum Entwickeln eines wärmeentwickelbaren Zweikomponenten-Diazotypiematerials
US4160145A (en) * 1978-02-16 1979-07-03 Armstrong Cork Company Microwave applicator device
SE415723B (sv) * 1979-04-11 1980-10-20 Stiftelse Inst For Mikrovagste Sett och anordning for att medelst mikrovagsenergi astadkomma en i huvudsak likformig uppvermning
DE2946767A1 (de) * 1979-11-20 1981-06-11 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Kombinierter herd fuer mikrowellen- und konventionellen widerstands-heizbetrieb
US4348572A (en) * 1980-03-27 1982-09-07 Moule Rex E Self-surfaced meat product manufacturing method and apparatus
JPS6016076B2 (ja) * 1980-08-22 1985-04-23 大阪瓦斯株式会社 加熱装置
JPS58142184A (ja) * 1982-02-19 1983-08-23 大阪瓦斯株式会社 乾燥装置
US4631380A (en) * 1983-08-23 1986-12-23 Durac Limited System for the microwave treatment of materials

Also Published As

Publication number Publication date
DK165097B (da) 1992-10-05
AU595014B2 (en) 1990-03-22
FI874465A (fi) 1987-10-09
CN87101881A (zh) 1987-12-09
EP0235104A3 (en) 1989-02-08
SE451656B (sv) 1987-10-19
AU7025787A (en) 1987-08-25
SE8600608L (sv) 1987-08-12
WO1987004888A1 (en) 1987-08-13
DK165097C (da) 1993-02-15
SU1618292A3 (ru) 1990-12-30
FI874465A0 (fi) 1987-10-09
DK530987A (da) 1987-10-09
JPS63502629A (ja) 1988-09-29
DK530987D0 (da) 1987-10-09
JPH0799716B2 (ja) 1995-10-25
BR8706026A (pt) 1988-02-23
FI83279B (fi) 1991-02-28
SE8600608D0 (sv) 1986-02-11
CN1010650B (zh) 1990-11-28
EP0235104A2 (en) 1987-09-02
US4870236A (en) 1989-09-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI83279C (fi) Uppvaermningsanordning som anvaender mikrovaogsenergi.
US3851133A (en) Microwave oven with antenna chamber, antenna, and radiation slots
US3555232A (en) Waveguides
FI122204B (fi) Laite tasomaisten tuotteiden mikroaaltolämmitystä varten
US7470876B2 (en) Waveguide exposure chamber for heating and drying material
FI57865C (fi) Anordning foer att aostadkomma uppvaermning av material medelst mikrovaogsenergi inom ett foeretraedesvis laongstraeckt uppvaermningsomraode
US6831259B2 (en) Apparatus for the heating of pressed stock in the manufacture of boards of material
GB2118409A (en) Microwave ovens
US3715551A (en) Twisted waveguide applicator
US20070075072A1 (en) Microwave or radio frequency device including three decoupled generators
AU2007289403B2 (en) Microwave T-junction applicator
GB1582832A (en) Methods and apparatus for the microwave heating of foods
KR980010145A (ko) 전자레인지의 균일가열장치
US6072167A (en) Enhanced uniformity in a length independent microwave applicator
AU2008283987B2 (en) Wide waveguide applicator
EP0792085B1 (en) Apparatus and method for heating objects with microwaves
CN114425289A (zh) 一种微波反应器
CA1248348A (en) Microwave vacuum dryer apparatus and method for microwave vacuum drying
WO1991003140A1 (en) Microwave applicator
CN111432513B (zh) 一种二维阵列加载微波设备
WO2000024228A1 (en) Microwave apparatus and method for heating thin loads
JP2023065144A (ja) マイクロ波加熱装置
JP2023049673A (ja) マイクロ波照射装置
KR100286541B1 (ko) 전자렌지의 균일 가열장치
JP3966110B2 (ja) マイクロ波加熱装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: ALFASTAR AB