FI82918B - Anordning foer styrning av en hiss i sidoriktning. - Google Patents

Anordning foer styrning av en hiss i sidoriktning. Download PDF

Info

Publication number
FI82918B
FI82918B FI880322A FI880322A FI82918B FI 82918 B FI82918 B FI 82918B FI 880322 A FI880322 A FI 880322A FI 880322 A FI880322 A FI 880322A FI 82918 B FI82918 B FI 82918B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
magnets
control means
guide
magnet
control unit
Prior art date
Application number
FI880322A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI82918C (fi
FI880322A0 (fi
FI880322A (fi
Inventor
Kai Syrjaelae
Heino Halonen
Original Assignee
Kone Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kone Oy filed Critical Kone Oy
Priority to FI880322A priority Critical patent/FI82918C/fi
Publication of FI880322A0 publication Critical patent/FI880322A0/fi
Publication of FI880322A publication Critical patent/FI880322A/fi
Publication of FI82918B publication Critical patent/FI82918B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI82918C publication Critical patent/FI82918C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B7/00Other common features of elevators
    • B66B7/02Guideways; Guides
    • B66B7/04Riding means, e.g. Shoes, Rollers, between car and guiding means, e.g. rails, ropes
    • B66B7/046Rollers

Landscapes

  • Lift-Guide Devices, And Elevator Ropes And Cables (AREA)
  • Cage And Drive Apparatuses For Elevators (AREA)
  • Toys (AREA)

Description

8291 8
LAITTEISTO HISSIN OHJAAMISEKSI SIVUTTAISSUUNNASSA -ANORDNING FÖR STYRNING AV EN HISS I SIDORIKTNING
Tämän keksinnön kohteena on laitteisto hissin ohjaamiseksi sivuttaissuunnassa, jossa laitteistossa on ohjainyksiköissä olevat ohjaimet, joiden tukemana hissikori liikkuu.
Hissikori heiluu sivuttaissuunnassa esimerkiksi johteen epätasaisuudesta, hissikuilussa tapahtuvista paineenvaihteluis-ta sekä hissikorin keveydestä johtuen.
Nykyisissä hissin ohjaimissa hissikorin sivuheiluntaa vaimennetaan lähinnä ohjaimeen kiinnitetyn jousen jousivakion avulla. Päätyynajoa rajoitetaan kiinteän liikkeenrajoittimen avulla, jolloin iskut välittyvät hissikoriin. Nykyisissä ratkaisuissa päätyyniskua pyritään vaimentamaan kumityynyn avulla. Kumin jäykkyydestä ja liikkeen lyhyydestä johtuen ei päästä riittävän joustavaan ratkaisuun. Kiinteän liikkeenraj oittimen lisäksi voidaan käyttää toista jousta lähestyttäessä päätypistettä.
JP-patenttijulkaisussa 55-25589 on esitetty hissi, jossa hissikuiluun on sovitettu kestomagneettijohteet ja niiden lähelle hissiin. sovitetut kestomagneettiohjaimet. Hissi on tuettu leijuvasti mainittujen kestomagneettijohteiden ja ohjainten magneettista hylkimisvoimaa hyväksikäyttäen.
Tämän keksinnön tarkoituksena on poistaa tunnetun tekniikan epäkohdat. Keksinnön mukaiselle laitteistolle hissin ohjaamiseksi sivusuunnassa on tunnusomaista se, että hissikorin sivuttaissuunnassa tapahtuvan heilunnan vaimentamiseksi kussakin ohjainyksikössä on magneetit, joista magneeteista ainakin kaksi on asennettu samanmerkkiset navat toisiaan vastaan.
2 82918
Keksinnön mukaisen laitteiston eräälle edulliselle sovel-lutusmuodolle on tunnusomaista se, että ohjainyksikössä on ainakin yksi kääntyvä vipu, johon on asennettu toinen kahdesta toisiaan vastaan olevista magneeteista.
Keksinnön mukaisen laitteiston eräälle toiselle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että ohjainyksikössä on ainakin neljä magneettia, jotka magneetit ovat vinossa asennossa ohjaimen keskiakseliin nähden.
Keksinnön mukaisen laitteiston vielä eräälle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että ohjainyksikössä on ainakin neljä magneettia, joista yksi magneetti on kiinnitetty ohjaimeen ja kolme muuta magneettia mainitun magneetin olennaisesti pystysuunnassa olevia pintoja vastaan.
Keksinnön mukaisen laitteiston vielä eräälle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että ohjainyksikössä on kolme ohjainta, joista kaksi ohjainta on asennettu johtimen sivuille ja yksi ohjain johtimen päätyyn, sekä viisi magneettia, joista kaksi magneettia on asennettu kiinteästi, kaksi muuta magneettia on asennettu johtimen sivuilla oleviin ohjaimiin siten, että niiden kahden ensiksi mainitun magneetin kanssa samanmerkkiset navat ovat toisiaan vastaan, ja yksi magneetti ohjaimeen siten, että sen muiden ohjaimiin asennettujen magneettien kanssa samanmerkkiset navat ovat lähinnä toisiaan, jolloin magneettien avulla saadaan aikaan vaimennusvoima mainittuun kolmeen ohjaimeen.
Keksinnön nukaisen laitteiston vielä eräälle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että ohjainyksikössä on ainakin kuusi magneettia, joista kolme magneettia on a-sennettu ohjaimen pystysuoralle seinämälle ja kolme magneettia ohjaimen runkoon tai muuhun kiinteään paikkaan.
3 82918
Keksinnön mukaisen laitteiston vielä eräälle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että ohjainyksikössä cm kolme ohjainta, joista kaksi ohjainta on asennettu johtimen sivuille ja kolmas ohjain johtimen päätyyn, sekä kuusi magneettia, joista kolme magneettia on asennettu ohjaimeen ja kolme magneettia kutakin ohjaimessa olevaa magneettia vastaan siten, että samanmerkkiset navat ovat toisiaan vastaan.
Keksinnön mukaisen laitteiston vielä eräälle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että magneetit ovat sähkömagneettej a.
Keksinnön mukaisen laitteiston vielä eräälle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että magneettien välistä voimavaikutusta säädetään.
Keksinnön mukaisen laitteiston vielä eräälle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että magneetit ovat kestomagneettej a.
Nykyiset kestomagneetit ovat tehokkaita ja vievät vähän tilaa.
Keksinnön mukaisen laitteiston vielä eräälle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että ohjainyksikössä on jouset, jolloin sivuttaissuunnassa tapahtuvaa heiluntaa vaimennetaan sekä magneettien että jousien avulla.
Hissikorin liikemahdollisuudet sivuttaissuunnissa, sekä his-sikorin syvyys- että sivuttaissuunnassa, ovat hyvin rajoitetut. Hyvään ajomukavuuteen pääsemiseksi kiihtyvyysarvot ja kiihtyvyyden derivaatat sivuttaissuunnissa tulisivat olla pieniä. Tärkeitä ovat heilahtelun taajuudet 1 - 10 Hz. Ko. keksinnön avulla aikaansaadaan hissin ohjaimissa progressiivinen vaimennusvoima.
4 82918 Käytettäessä "magneettijousta" yhdessä mekaanisen jousen, esimerkiksi kierrejousen, kanssa saavutetaan ohjaimen jousto-ominaisuuksien kannalta laajempi säätöalue.
Samalla voidaan käyttää alhaista jousivakiota liikkeen pienillä amplitudeilla. Jousen ollessa hyvin löysä saadaan johteen epätasaisuudesta aiheutuva hissin sivuheilunta vaimennettua ylikriittisesti. Hissikuilun ilmanpaine-eroista ym. aiheutuvat iskuherätteet lyövät kuitenkin löysän jousen pohjaan, jolloin isku välittyy hissikoriin. Nimenomaan nämä iskut saadaan vaimennettua "magneettijousen" avulla. Lisäksi nykyisissä ratkaisuissa matalaa mekaanisen jousen jousivakion arvoa käytettäessä on joustokäyrässä, jossa on esitetty voima matkan funktiona, aina porras lähestyttäessä päätya-sentoa. Tämä aiheuttaa suuren nykäyksen. Kumi- ja muovityy-nyjä käytettäessä on jousivakio useimmiten liian suuri. Näiden materiaalien pintapaineen keston alhaisuudesta johtuen ei voida päästä riittävän joustavaan ratkaisuun.
Keksinnön avulla vältytään käytössä olevissa konstruktioissa tapahtuvat, liikkenrajoittimille ajettaessa syntyvät suuret kiihtyvyydet. Keksintö luo mahdollisuuden mataliin kiihty-vyystasoihin hissikorissa. Näin voidaan parantaa hissin ajo-mukavuutta.
Koska magneetin aikaansaama voimakäyrä on luonteeltaan progressiivinen, eliminoituvat ohjaimen päätyasennon kolahdukset, ja pienillä hissin sivuttaisliikkeillä pystytään käyttämään pientä jousivakion arvoa.
Keksinnön mukaisella laitteistolla saavutetaan yksinkertainen mekaaninen rakenne.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin esi-merkkien avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa I.
5 82918
Kuvio 1a esittää johteiden välissä ohjaimien tukemana liikkuvaa hissikoria.
Kuvio 1b esittää laitteistoa hissin ohjaamiseksi sivuttais-suunnassa.
Kuvio 2 esittää pelkästään kestomagneetin avulla jousitetun hissin joustokäyrää.
Kuvio 3 esittää ohjaimen joustokäyrää, kun mekaaninen jousi ja "magneettijousi" on kytketty rinnan.
Kuvio 4 esittää toteutustapaa, jossa käytetään neljää magneettia ohjainta kohti.
Kuvio 5 esittää samoin neljällä magneetilla toteutettua oh-j ainyksikköä.
Kuvio 6 esittää ohjainyksikköä, jossa on kolme rullaoh- jainta.
Kuvio 7 esittää ohjainyksikköä, jossa johteessa kulkevan liukuohjaimen sivuheiluntaa vaimennetaan kuudella magneetilla.
Kuvio 8a esittää kuudella magneetilla toteutettua ratkaisua sivulta.
Kuvio 8b esittää kuudella magneetilla toteutettua ratkaisua paalta pain.
Kuvio 9 esittää sähkömagneeteilla toteutettua ratkaisua.
Kuviossa 1a hissikori 10 liikkuu johteiden 1 välissä ohjaimien tukemana. Johteiden 1 ja hissikorin 10 väliset voi- 6 82918 mat otetaan vastaan ohjaimien avulla Kuviossa 1a on esitetty suurennettuna kuvion 1a kohdan A mukainen laitteisto hissin ohjaamiseksi sivusuunnassa. Hissin ajomukavuuden parantamiseksi hissin ohjaimissa tapahtuva vaimennusliike hoidetaan kestomagneetteja apuna käyttäen. Tällöin saadaan his-sikoriin 10 kohdistuvat iskut vaimennettua. Hissin johteeseen 1 tukeutuvat kumipintaiset ohjainrullat 6 on jousi-tettu vivun 3 ja säätömutterin ja siinä olevan jousen 5 avulla. Jousen kanssa rinnan on asennettu toimimaan "magneetti jousi", joka muodostuu kahdesta kestomagneetista 8a ja 8b. Tämä saa aikaan kasvavan, hissin liikettä vastustavan voiman, kun liikutaan pois hissin tasapainoasemasta. Toinen kestomagneeteista 8a on kiinnitetty antimagneettisen kiin-nittimen 7 avulla kääntyvään vipuun 3, toinen antimagneettisen, säädettävän tuen 9 avulla ohjainyksikön runkoon 2.
Kestomagneetit asennetaan samanmerkkiset pinnat toisiaan vastaan, jolloin syntyy pintoja ulospäin syntyvä voima. Hissin ohjaimen yhteydessä tämä tarkoittaa sitä, että lähestyttäessä päätyasentoa hissin liikettä vastustava vaimennus voima kasvaa voimakkaasti. Näin saadaan aikaan progressiivinen jousitus. Jousitus voidaan toteuttaa pelkästään magneettien avulla tai kytkemällä rinnakkain jousi ja magneetit. Magneettikenttä magneeteissa voi olla myös sähköllä toimiva. Tällöin kentän voimakkuus on elektronisesti helposti säädettävissä. Kuviossa 2 on esitetty pelkästään kestomagneetin avulla jousitetun hissin joustokäyrä. Pystyakseli esittää voimaa F ja vaaka-akseli sivusuuntaista matkaa s. Akselien leikkauspisteessä ohjaimella ei ole kuormitusta, jolloin hissi on tasapainotilassa. Katkoviiva esittää liikkeen päätykohtaa. Kuviossa 3 on esitetty ohjaimen jousto-käyrä, kun mekaaninen jousi ja "magneettijousi" on kytketty rinnan. Siinä lähellä tasapainoasemaa pienillä sivuttais-liikkeen amplitudeilla mekaanisen jousen jousivakio määrää ohjaimen jousivoiman pisteviivaan asti. Kun liike kasvaa määräytyy ohjaimen jousivoima yhdessä mekaanisesta jousesta ti 7 82918 ja kestomagneeteista. Molemmissa vaihtoehdoissa saadaan magneettien keskinäistä etäisyyttä, magneettivuon tiheyttä ja pinta-alaa muuttamalla säädettyä magneetin joustokäyrä halutuksi .
Kuvioissa 4 - 9 on esitetty edelläesitetyn toteutuksen sovellutuksia. Laitteistossa voidaan käyttää sekä rulla- että liukuohjäimiä. Lisäksi jousivakio voidaan saada aikaan joko käyttämällä kestomagneettia yksinään progressiivisena jou-sena tai yhdessä mekaanisen jousen kanssa.
Kuviossa 4 on esitetty eräs toteutustapa, jossa käytetään neljää magneettia ohjainta kohti. Kuviossa 4 käytetään liukuohj ainta 11, joka liukuu johteessa 12. Ohjaimeen 11 on kiinnitetty kaksi magneettia 13 ja 14. Hissikoriin tai tar-raajaan on kiinitetty toiset kaksi magneettia siten, että yhden ohjaimeen kiinitetyn magneetin 13 tai 14 samanmerkkinen napa (S) on vastakkain yhden koriin tai tar-raajaan kiinnitetyn magneetin 15 tai 16 kanssa. Magneetit 13 - 16 ovat vinossa asennossa ohjaimen 11 ja johteen yhteisen keskiakselin A kanssa siten, että vastakkaisten magneettien keskiakseli B muodostaa noin 45* kulman a akselin A kanssa. Näin saadaan vaimennettua heilahtelua eri heilahte-lusuunnissa. Lisäksi käytetään kolmea jousta 17 - 19, joista kaksi jousta 17 ja 18 vaimentaa johteen 12 ja ohjaimen 11 yhteiseen keskiakseliin A nähden poikittaissuuntaista heilahtelua ja yksi jousi 19 mainitun akselin suuntaista heilahtelua.
Kuviossa 5 on esitetty samoin neljällä magneetilla toteutettu ohjainyksikkö, jossa liukuohjain 20 liukuu johdetta 21 pitkin. Ohjaimeen 20 on kiinnitetty yhdeltä sivultaan magneetti 21. Mainitun magneetin 21 kolmea muuta pystysivun lähelle on hissikoriin tai tarraimeen kiinnitetyt magneetit 22 - 24, joista kaksi magneettia 22 ja 23 on asennettu siten, että niissä on ohjaimen magneetin 21 kanssa saraanmerk- 8 82918 kiset pinnat (N, S) vastakkain, jolloin ne hylkivät toisiaan. Kolmas magneetti 24 on asennettu magnetin 24 ohjaimen kiinnityspinnan vastakkaiselle sivulle siten, että ohjaimeen kiinnitetyn magneetin 21 ja kolmannen magneetin 24 vastakkain olevat pinnat hylkivät toisiaan. Lisäksi kuviossa 5 on jouset 25 - 27 kuten kuviossa 4.
Kuviossa 6 on esitetty ohjainyksikkö, jossa on kolme rul-laohjainta 28 - 30, jotka on sijoitettu johteen 31 kolmelle sivulle. Kuvion 6 mukaisessa ohjainyksikössä on viisi magneettia 32 - 36, joista kaksi ulommaista magneettia 32 ja 36 on kiinnitetty hissikoriin tai tarraimeen. Niitä vasten on asennettu samanmerkkiset pinnat (S) mainittuja magneetteja 32 ja 36 vasten olevat toiset magneetit 33 ja 35, jotka on kiinnitetty johteen sivuilla oleviin ohjaimiin 29 ja 30 vivuilla ja Vj, ja jotka vaimentavat johteen 31 sivujen kanssa kohtisuorassa olevaa heiluntaa. Näiden toisten magneettien 33 ja 35 johteen 31 puolella on viides magneetti 34, joka cm kiinnitetty johteen päädyssä olevaan ohjaimeen 28. Sen navat (S, N) on sijoitettu siten, että viidennen magneetin 34 päädyissä olevat navat ovat samanmerkkiset toisten magneettien 33 ja 35 lähinnä olevan navan kanssa. Tällöin kuhunkin ohjaimeen syntyy voima, joka työntää ohjainta kohti johdetta 31.
Kuviossa 7 on esitetty ohjainyksikkö, jossa johteessa 37 kulkevan liukuohjaimen 38 sivuheiluntaa vaimennetaan kuudella magneetilla 39 - 44. Kolme magneettia 39, 41 ja 43 on asennettu ohjainkengän 38 kolmelle pystyseinämälle, toiset kolme magneettia 40, 42 ja 44 taas ohjaimen runkoon siten, että yhden ohjainkengässä olevan magneetin ja yhden ohjaimen rungossa olevan magneetin samanmerkkiset navat (N) ovat toisiaan vasten sivuheilunnan vaimentamiseksi. Ohjainyksikössä on lisäksi kunkin magneettiparin rinnalle kytketty jousi 45 - 47.
9 82918
Kuvioissa 8a ja 8b on esitetty kuudella magneetilla toteutettu ratkaisu. Siinä johdetta 48 pitkin kulkee kolme oh-jainrullaa 49 - 51. Kuviossa 8a on ohjainyksikkö esitetty sivulta ja kuviossa 8b päältäpäin. Yksi ohjainrulla 49 on asennettu johteen 48 päähän ja kaksi muuta rullaa 50 ja 51 johteen 48 sivuille. Kukin rulla on kiinnitetty kääntyvän vivun 52 - 54 avulla ohjainyksikön runkoon tai hissikoriin 55. Yksi magneetti 56 - 58 on kiinnitetty kuhunkin vipuun ja kolme magneettia 59 - 61 ohjainyksikön runkoon 62 siten, että mainitusta kolmesta magneetista aina yksi on lähellä yhtä vipuun kiinnitettyä magneettia siten, että samanmerkkiset pinnat (S) ovat toisiaan vasten. Välimatka toisiaan vastaan olevien magneettien välillä on säädettävä. Magneettien rinnalle on kytketty lisäksi jouset 63 - 65.
Kuviossa 9 on vielä esitetty kuvion 1b mukainen laitteisto, jossa magneetit ovat sähkömagneetteja 66 ja 67.
Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön eri sovel-lutusmuodot eivät rajoitu yksinomaan edelläesitettyihin esimerkkeihin, vaan ne voivat vaihdella jäljempänä esitettävien patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (11)

1. Laitteisto hissin ohjaamiseksi sivuttaissuunnassa» jossa laitteistossa on ohjainyksiköissä olevat ohjaimet (6;11;28— 30;38;49-51 ), joiden tukemana hissikori (10;55) liikkuu» tunnettu siitä, että hissikorin (10;55) sivuttais-suunnassa tapahtuvan heilunnan vaimentamiseksi kussakin oh-jainyksikössä on magneetit <8a,8b;13-16;21-24;32-36;39-44 ; 56-61;66,67 ), joista magneeteista ainakin kaksi on asennettu samanmerkkiset navat toisiaan vastaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että ohjainyksikössä on ainakin yksi kääntyvä vipu (3;52—54), johon on asennettu toinen kahdesta toisiaan vastaan olevista magneeteista (8a;56-58;66 ).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tun nettu siitä, että ohjainyksikössä on ainakin neljä magneettia <13-16), jotka magneetit (13-16) ovat vinossa asennossa ohjaimen (11) keskiakseliin (A) nähden.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, t u n - , : n e t t u siitä, että ohjainyksikössä on ainakin neljä mag neettia (21-24), joista yksi magneetti (21) on kiinnitetty .! ohjaimeen (20) ja kolme muuta magneettia (22-24 ) mainitun magneetin olennaisesti pystysuunnassa olevia pintoja vastaan.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tun nettu siitä, että ohjainyksikössä on kolme ohjainta (28-30), joista kaksi ohjainta (29,30) on asennettu johtimen (31) sivuille ja yksi ohjain (28) johtimen päätyyn, sekä ·': viisi magneettia (32-36), joista kaksi magneettia (32,36) on asennettu kiinteästi, kaksi muuta magneettia (33,35) on asennettu johtimen (31) sivuilla oleviin ohjaimiin (29,30) 11 82918 siten, että niiden kahden ensiksi mainitun magneetin (32,36) kanssa samanmerkkiset navat ovat toisiaan vastaan, ja yksi magneetti (34) ohjaimeen (28) siten, että sen muiden ohjaimiin (29,30) asennettujen magneettien (33,35) kanssa samanmerkkiset navat (S,N) ovat lähinnä toisiaan, jolloin magneettien avulla saadaan aikaan vaimennusvoima mainittuun kolmeen ohjaimeen.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että ohjainyksikössä on ainakin kuusi magneettia (39-44), joista kolme magneettia (39,41,43) on asennettu ohjaimen (38) pystysuoralle seinämälle ja kolme magneettia (40,42,44) ohjaimen runkoon tai muuhun kiinteään paikkaan.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että ohjainyksikössä on kolme ohjainta (49-51), joista kaksi ohjainta (50,51) on asennettu johtimen (48) sivuille ja kolmas ohjain (49) johtimen päätyyn, sekä kuusi magneettia (56-61), joista kolme magneettia (56-58) on asennettu ohjaimeen ja kolme magneettia (59-61) kutakin ohjaimessa olevaa magneettia vastaan siten, että samanmerkkiset navat (S) ovat toisiaan vastaan.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että magneetit ovat sähkömagneetteja (66,67).
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että magneettien (66,67) välistä voimavaikutusta säädetään.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että magneetit ovat kestomagneetteja (8a,8b;13-16;21-24;32-36;39-44;56-61 ). 12 8291 8
10 82918
11. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että ohjainyksikössä on jouset (17-19;25-27;45-47;63-65), jolloin sivuttaissuunnassa tapahtuvaa heiluntaa vaimennetaan sekä magneettien että jousien avulla. I, !3 8291 8
FI880322A 1988-01-25 1988-01-25 Anordning foer styrning av en hiss i sidoriktning. FI82918C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI880322A FI82918C (fi) 1988-01-25 1988-01-25 Anordning foer styrning av en hiss i sidoriktning.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI880322 1988-01-25
FI880322A FI82918C (fi) 1988-01-25 1988-01-25 Anordning foer styrning av en hiss i sidoriktning.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI880322A0 FI880322A0 (fi) 1988-01-25
FI880322A FI880322A (fi) 1989-07-26
FI82918B true FI82918B (fi) 1991-01-31
FI82918C FI82918C (fi) 1991-05-10

Family

ID=8525783

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI880322A FI82918C (fi) 1988-01-25 1988-01-25 Anordning foer styrning av en hiss i sidoriktning.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI82918C (fi)

Cited By (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1999024346A1 (en) * 1997-11-06 1999-05-20 Kone Corporation Elevator guide shoe
US11001476B2 (en) 2016-09-30 2021-05-11 Otis Elevator Company Compensation chain stabilize device and method, hoistway and elevator system
US11235950B2 (en) 2018-04-30 2022-02-01 Otis Elevator Company Elevator safety gear actuation device

Cited By (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1999024346A1 (en) * 1997-11-06 1999-05-20 Kone Corporation Elevator guide shoe
US6510925B1 (en) 1997-11-06 2003-01-28 Kone Corporation Elevator guide shoe
US11001476B2 (en) 2016-09-30 2021-05-11 Otis Elevator Company Compensation chain stabilize device and method, hoistway and elevator system
US11235950B2 (en) 2018-04-30 2022-02-01 Otis Elevator Company Elevator safety gear actuation device

Also Published As

Publication number Publication date
FI82918C (fi) 1991-05-10
FI880322A0 (fi) 1988-01-25
FI880322A (fi) 1989-07-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US10661399B2 (en) Single-drive rigid-flexible coupling precision motion platform and realization method and application thereof
US9896306B2 (en) Apparatus and method for dampening oscillations of an elevator car
FI114789B (fi) Hissikorin aktiivinen ohjausjärjestelmä
US4055123A (en) Systems for magnetically supporting a vehicle
US6116784A (en) Dampenable bearing
KR20010040363A (ko) 자기 부상 차량이 설치된 운송 시스템의 구동용 장치
JP2001122555A5 (fi)
WO2015158543A1 (en) Magnetic suspension
FI82918B (fi) Anordning foer styrning av en hiss i sidoriktning.
EP1028910B1 (en) Elevator guide shoe
CN107265261B (zh) 电梯装置
KR960010485A (ko) 자기 부상 반송장치
US6305502B1 (en) Elevator cab floor acceleration control system
KR20170047743A (ko) 액티브 완충 스프링을 갖는 자기부상 열차
KR20110064829A (ko) 종동요 및 횡동요를 저감시키는 해상 부유물의 수평 유지 장치
JPH10245178A (ja) エレベータかごの振動防止装置
JP4500767B2 (ja) 反発磁力を用いたエレベーターのアクティブサスペンション
KR20090109250A (ko) 비접촉평면액추에이터 그리고 이를 이용한 제진대 및능동진동제어시스템
KR20110064827A (ko) 해상 부유물의 수평 유지 장치
WO2019111335A1 (ja) 制振装置
JPH10245179A (ja) エレベータかごの制振装置
KR20190080386A (ko) 자기 부상이송 장치
JP2008214076A (ja) エレベータ乗りかごの制振装置
JPH08208151A (ja) エレベータのガイドローラ支持装置
JP2004144178A (ja) 能動型動吸振装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: KONE OY