FI82803B - Foerfarande foer bestaemning av halten av en gaskomponent i en patients andningsluft. - Google Patents

Foerfarande foer bestaemning av halten av en gaskomponent i en patients andningsluft. Download PDF

Info

Publication number
FI82803B
FI82803B FI884048A FI884048A FI82803B FI 82803 B FI82803 B FI 82803B FI 884048 A FI884048 A FI 884048A FI 884048 A FI884048 A FI 884048A FI 82803 B FI82803 B FI 82803B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
gas
tube
breathing
valve
concentration
Prior art date
Application number
FI884048A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI884048A (fi
FI884048A0 (fi
FI82803C (fi
Inventor
Lauri Juhani Malkamaeki
Original Assignee
Instrumentarium Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Instrumentarium Oy filed Critical Instrumentarium Oy
Priority to FI884048A priority Critical patent/FI82803C/fi
Publication of FI884048A0 publication Critical patent/FI884048A0/fi
Priority to US07/400,076 priority patent/US5050615A/en
Publication of FI884048A publication Critical patent/FI884048A/fi
Publication of FI82803B publication Critical patent/FI82803B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI82803C publication Critical patent/FI82803C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B5/00Measuring for diagnostic purposes; Identification of persons
    • A61B5/08Detecting, measuring or recording devices for evaluating the respiratory organs
    • A61B5/083Measuring rate of metabolism by using breath test, e.g. measuring rate of oxygen consumption
    • A61B5/0836Measuring rate of CO2 production

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Pulmonology (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Obesity (AREA)
  • Biophysics (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Emergency Medicine (AREA)
  • Physiology (AREA)
  • Medical Informatics (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Surgery (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Measurement Of The Respiration, Hearing Ability, Form, And Blood Characteristics Of Living Organisms (AREA)
  • Investigating Or Analysing Biological Materials (AREA)
  • Investigating Or Analysing Materials By Optical Means (AREA)

Description

4 1 82803
Menetelmä potilaan hengityskaasussa olevan kaasukomponentin pitoisuuden määrittämiseksi.
Keksintö koskee menetelmää potilaan hengityskaasussa 5 olevan yhden tai useamman kaasukomponentin pitoisuuden määrittämiseksi useista eri hengitysjaksoista otetuista näytteistä, joita myös mahtuu samaan näytetilaan useita peräkkäin ennen varsinaista määritystä. Määrityksessä käytetty laitteisto koostuu henkitorveen sijoitettavasta 10 putkesta, johon on liitetty hengityskaasun virtauksen suunnan muutoksen havaitseva elin ja/tai hengityslaite sekä näytteenottoputkesta, johon on liitetty kaasu-komponentin pitoisuutta mittaava elin, venttiili ja pumppu tai alipaineistettu tila, ja laitteiston toimin-15 toja ohjaavasta ohjauselimestä. Erityisen käyttökelpoinen tämä menetelmä on pienten lasten kuten esim. vastasyntyneiden uloshengitysilmassa olevan kaasukomponentin tai kaasukomponenttien pitoisuuden selvittämiseen, sillä pienillä lapsilla hengitystiheys on suuri 20 ja hengitysvolyymi on pieni. Mitattavista kaasukom-ponenteista on erityisesti mainittava hiilidioksidi.
Hiilidioksidipitoisuuden mittauksia potilaan uloshen-gitysilmasta on suoritettu pumppaamalla näytettä jatku-25 vasti uloshengitysilmasta C02-anturille. Aikuisilla tällä menetelmällä pystytään saamaan kohtuullisen hyvät tulokset koko hengitysjaksosta, mutta pienillä lapsilla ulos-hengitysilman loppu C02-pitoisuuden määritystä ei ole voitu luotettavasti mitata, johtuen suuresta hengitys-30 tiheydestä ja pienestä hengitysvolyymistä. Pienestä hengitysvolyymista saadaan hyvin pieni näyte, joka pitää kuljettaa pitkää letkua myöten C02-anturille. Tällöin letkuun tulee pakosta muutakin kaasua kuin pelkästään uloshengitysilroaa, jolloin sekoittumisen ja kuolleen 35 tilan vaikutus on suhteellisen suuri. Näin ollen 2 82803 4 Λ mittaustulokset vääristyvät ja antavat hiilidioksidi-tasosta väärän kuvan. Tästä syystä tätä menetelmää ei siis voida käyttää pienillä lapsilla.
5 Uloshengityksen loppu C02-pitoisuuden määritys on mahdollista käyttämällä miniatyrisoitua anturia, joka sitten sijoitetaan aivan potilaan pään viereen. Kuitenkin myös tällä menetelmällä kuollut tila muodostuu ongelmaksi. Lisäksi haittapuolena on pidettävä tämän mene-10 telmän kalleutta ja sen käytön hankaluutta erityisesti lasten ollessa kyseessä.
Tämän keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä mainitut epäkohdat. Tarkoituksena on saada aikaan luotettava 15 potilaan ja aivan erityisesti pienten lapsipotilaiden hengityskaasussa olevan yhden tai useamman kaasukom-ponentin pitoisuuden määritysmenetelmä, jolle pieni hengitysvolyymi ja suuri hengitystiheys ei ole ongelma. Edelleen tarkoituksena on saada aikaan helppokäyttöinen, 20 potilaalle miellyttävä ja laitekustannuksiltaan edullinen menetelmä.
Keksinnön tunnusomaiset piirteet on esitetty oheisissa patenttivaatimuksissa.
25
Seuraavassa keksintöä kuvataan tarkemmin viittaamalla oheiseen piirustukseen, jossa kuvio 1 esittää kaaviokuvan käytetystä laitteistosta hengityskaasussa olevan yhden tai useamman kaasukom-30 ponentin pitoisuuden määrittämiseksi keksinnön mukaisesti .
Kuviossa 1 on potilaan henkitorveen 1 sijoitettu putki 2, jota usein kutsutaan intubaatioputkeksi. Intubaatioputken 35 toinen pää johtaa hengityslaitteeseen 3, joka voi olla i.
3 82803 4 Λ aivan tavanomainen markkinoilla oleva laite. Putkessa 2 on virtauksen suunnan muutoksen havaitseva elin 4.
Putken 2 sisällä kulkee toinen putki tai letku 5, jonka 5 toinen pää on edullisesti lähellä henkitorvessa olevan intubaatioputken 2 päätä. Putken 5 toinen pää johtaa hengityskaasussa olevan kaasun kaasukomponentin pitoisuuden mittaavalle elimelle 6. Tällaisia elimiä on vapaasti kaupan. Elimen 6 takana on venttiili 7 ja pumppu 10 8. Venttiiliä 7 avaamalla ja sulkemalla säädetään näytteiden ottoa putkeen 5 ja näytteiden kulkeutumista kaasukomponentin pitoisuutta mittaavalle elimelle 6. Ohjauselin 9, joka on edullisesti mikroprosessori, puolestaan ohjaa venttiilin 7 avaamisen ja sulkemisen 15 virtauksen suunnan muutoksen havaitsevalta elimeltä 4 saadun tiedon perusteella. Myös kaasukomponentin pitoisuutta mittaavalta elimeltä 6 tuleva tieto menee ohjauselimelle.
20 Kuviossa 1 esitetyssä tapauksessa pumppu 8 imee intubaatioputken 2 sisällä olevaa putkea 5 pitkin pienen näyte-erän uloshengityskaasua. Hiilidioksipitoisuuden määrittämisessä tarvittava näyte on edullista ottaa uloshengityskaasusta siitä hetkestä lähtien, kun 25 kaasuvirran suunnan muutos havaitaan elimellä 4 eli kun potilas alkaa hengittää sisään päin. Näytteen pituus putkessa 5 voidaan sitoa joko virtaavan kaasun volyymiin tai pelkästään kokeellisesti määritettyyn aikaan.
Näytteen otto on lopetettava ennen kuin tuoreen 30 sisääntulevan kaasun ja uloshengitetyn hiilidioksidipitoisen kaasun raja-alue saavuttaa sisäänhengitettäessä näyteputken 5 pään. Seuraavista uloshengitysjaksoista otetaan jälleen näytteet imemällä ne putkeen 5 edellisten näytteiden perään. Putkeen 5 mahtuu siis useampia eril-35 lisiä näytteitä yhtäaikaa. Näytteiden määrä on riippu- 4 82803 Λ
-K
vainen putken 5 pituudesta ja sisähalkaisijasta. Näytteet saapuvat hiilidioksidipitoisuutta mittaavalle elimelle 6, joka on infrapunaspektrofotometri, pienen viiveen jälkeen. Kun näytettä kerätään riittävän monesta uloshen-5 gitysjaksosta saadaan uloshengityskaasun loppu C02“ pitoisuus mitatuksi luotettavasti.
Näytteenottomenetelmän, johon kuuluu mm. näytteenotto-letku ja mittauskammio, tilavuus voi olla esim. 2,5 ml ja 10 sopiva näytteenkeräysnopeus esim. 150 ml/min. Tällöin järjestelmän läpimenoaika on noin yksi sekunti. Sopiva näytteen imuaika olisi 0,1 - 0,2 s, jolloin kokonaisviive olisi vastaavasti 10-5 hengitysjaksoa. Viive olisi tällöin kliinisesti merkityksetön eli noin 5 - 10 s.
15
Pumpun 8 imuaika määrätään avaamalla ja sulkemalla ohjauselimen 9 ohjaamana venttiiliä 7, joka on edullisesti solenoidiventtiili. Pumppu voidaan edullisesti pitää toiminnassa koko mittausprosessin ajan, jolloin 20 kaasun imeminen venttiilin 7 kautta tapahtuu tarkasti ja terävästi. Pumppu voi myös toimia ajoittaisesti vain tarvittaessa.
Virtauksen suunnan muutoksen havaitseva elin 4 voi olla 25 esim virtausanturi, paineanturi, termistori tai jokin muu tunnettu ratkaisu kuten esim. hengityslaitteesta tuleva signaali. Edellä mainittuja elimiä on vapaasti kaupan.
Piirustuksen yhteydessä on esitetty vain eräs mahdollinen 30 ratkaisumalli, mutta erilaisia muita mahdollisuuksia on olemassa patenttivaatimusten puitteissa.
Kuviossa 1 kuvattua mittausmenetelmää voidaan soveltaa yhtä hyvin muillekin potilaan hengityksessä oleville 35 kaasukomponenteille kuten esim. hapelle. Tällöin i 5 82803 hiilidioksidipitoisuutta mittaava elin 6 on mahdollisesti vaihdettava kyseistä kaasupitoisuutta mittaavaksi elimeksi. Tietysti useampaakin kuin yhtä uloshengitys-ilmassa olevaa kaasukomponenttia voidaan mitata saman-5 aikaisesti.
Mitattavasta kaasukomponentista riippuen näyte otetaan jostakin tietystä vaiheesta, joko ulos- tai sisään-hengityskaasusta.
10
Putki 2 voi kulkea potilaan suun kautta potilaan henki-torveen tai trakeostomiapotilailla suoraan kurkun läpi henkitorveen. Hengityslaite 3 ei ole välttämätön. Pääasia on, että potilas hengittää putken 2 kautta, josta näyte 15 edullisesti otetaan putkeen 5. Putki 5 voi tietysti kulkea myös henkitorvessa putken 2 ulkopuolella.
Venttiili 7 voi olla myös ennen kaasukomponentin pitoisuutta mittaavaa elintä 6. Keksinnön kannalta eri laite-20 osien sijoittelulla ei ole kuitenkaan merkitystä.
Näytteiden imeminen putkeen 5 voidaan suorittaa pumpulla 8 tai jollakin muulla menetelmällä kuten alipaineella.
25 Kaasukomponentin pitoisuutta mittaava elin 6 voi olla infrapunaspektrofotometrin sijasta vaikkapa jokin muu spektrofotometri tai jokin muu sovelias kaasuanalyysi-laite.
30 Solenoidiventtiilin lisäksi sopivia venttiilejä ovat esim. piezosähköinen tai magnetostriktiivinen venttiili tai jokin muu sinänsä tunnettu ratkaisu on mahdollinen.

Claims (14)

  1. 6 82803 5 1- Menetelmä potilaan hengityskaasussa olevan yhden tai useamman kaasumaisen komponentin pitoisuuden mittaamiseksi käyttäen laitteistoa, joka koostuu henkitorveen sijoitettavasta putkesta (2), johon on liitetty hengitys-kaasun virtauksen suunnan muutoksen havaitseva elin (4) 10 ja/tai hengityslaite (3), näytteenottoputkesta (5), johon on liitetty kaasukomponentin pitoisuutta mittaava elin (6), venttiili (7) ja pumppu (8) tai alipaineistettu tila, ja laitteiston toimintoja ohjaavasta ohjauselimestä (9), tunnettu siitä, että putkeen tai letkuun (5) 15 otetaan peräkkäin kahden tai useamman hengitysjakson jostakin sopivasti katsotusta vaiheesta hengityskaasu-näytteitä, jotka ovat siten putkessa tai letkussa (5) peräkkäin ennen saapumistaan kaasukomponentin pitoisuutta mittaavalle elimelle (6). 20
  2. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että näyte otetaan putkeen tai letkuun (5) imemällä pumpulla (8) tai alipainetta hyväksikäyttäen. 25
  3. 3. Patenttivaatimusten 1-2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että näytteen imuaika säädetään avaamalla ja sulkemalla venttiiliä (7), joka voi olla ennen tai jälkeen kaasukomponentin pitoisuutta mittaavaa elintä 30 (6).
  4. 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, t u n n e t t u siitä, että venttiili (7) on solenoidi venttiili, piezosähköinen venttiili, tai magnetostriktiivinen 35 venttiili. 7 82803
  5. 5. Patenttivaatimusten 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kaasukomponentin pitoisuutta mit-taava elin (6) mittaa hiilidioksidipitoisuutta tai happipitoisuutta tai jotakin muuta potilaan hengitys- 5 kaasussa olevaa kaasukomponenttia.
  6. 6. Patenttivaatimusten 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että joko sisäänpäin tai ulospäin tapahtuvan hengityksen jostakin sopivaksi katsotusta 10 vaiheesta tutkittavasta kaasumaisesta komponentista riippuen otetaan näytteitä.
  7. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että hengityskaasun hiilidioksidi- 15 pitoisuuden määrittämiseksi uloshengityskaasua imetään putkeen (5) siitä hetkestä alkaen, kun uloshengitys muuttuu sisäänhengitykseksi ja lopetetaan viimeistään sillä hetkellä, kun uusi sisäänhengityskaasu saavuttaa putken (5) näytteenottopään. 20
  8. 8. Patenttivaatimusten 6 tai 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että hengityksen muuttuminen sisään tai ulospäin havaitaan virtauksen suunnan muutoksen havaitsevalla elimellä (4) tai hengitys- 25 laitteesta (3) tulevalla signaalilla.
  9. 9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että virtauksen suunnan muutoksen havaitseva elin (4), joka on edullisesti putkessa (2), on 30 virtausanturi, paineanturi tai termistori.
  10. 10. Patenttivaatimusten 1-9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ohjauselin (9), joka on edullisesti mikroprosessori, saa virtauksen suunnan 35 muutoksen havaitsevalta elimeltä (4) tai hengitys- laitteesta (3) tiedon hengityskaasun suunnan muutoksesta, jonka perusteella venttiiliä (7) ohjataan. 8 82803
  11. 11. Patenttivaatimusten 1-10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kaasukomponentin pitoisuutta mittaava elin (6) on infrapunaspektrofotometri tai jokin 5 muu kaasuanalyysilaite.
  12. 12. Patenttivaatimusten 1-11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että uloshengitysilmasta näytettä imevä putki (5) on edullisesti suuremman putken (2), 10 kuten intubaatioputken, sisällä tai mahdollisesti putken (2) ulkopuolella.
  13. 13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että putki (2) kulkee henkitorveen suun 15 tai kurkkuun tehdyn aukon kautta.
  14. 14. Patenttivaatimusten 12 tai 13 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että intubaatioputki johtaa hengityslaitteeseen (3). 20 II β 82803
FI884048A 1988-09-02 1988-09-02 Foerfarande foer bestaemning av halten av en gaskomponent i en patients andningsluft. FI82803C (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI884048A FI82803C (fi) 1988-09-02 1988-09-02 Foerfarande foer bestaemning av halten av en gaskomponent i en patients andningsluft.
US07/400,076 US5050615A (en) 1988-09-02 1989-08-29 Method for the determination of a gas component content in the respiratory gas of a patient

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI884048A FI82803C (fi) 1988-09-02 1988-09-02 Foerfarande foer bestaemning av halten av en gaskomponent i en patients andningsluft.
FI884048 1988-09-02

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI884048A0 FI884048A0 (fi) 1988-09-02
FI884048A FI884048A (fi) 1990-03-03
FI82803B true FI82803B (fi) 1991-01-15
FI82803C FI82803C (fi) 1991-04-25

Family

ID=8526990

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI884048A FI82803C (fi) 1988-09-02 1988-09-02 Foerfarande foer bestaemning av halten av en gaskomponent i en patients andningsluft.

Country Status (2)

Country Link
US (1) US5050615A (fi)
FI (1) FI82803C (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5325861A (en) * 1989-04-12 1994-07-05 Puritan-Bennett Corporation Method and apparatus for measuring a parameter of a gas in isolation from gas pressure fluctuations
FI96579C (fi) * 1994-11-14 1996-07-25 Instrumentarium Oy Menetelmä vaarallisen alipaineen muodostumisen estämiseksi hengitysjärjestelmässä
EP0774233A1 (en) * 1995-11-15 1997-05-21 Instrumentarium Corporation Method of preventing the formation of a dangerous underpressure in a respiratory system
US6568388B2 (en) * 1996-02-26 2003-05-27 Evergreen Medical Incorporated Method and apparatus for ventilation / oxygenation during guided insertion of an endotracheal tube
DE19619763A1 (de) * 1996-05-17 1997-11-20 Univ Ludwigs Albert Vorrichtung zur Entnahme von inspiratorischen und/oder exspiratorischen Atemgasproben
RU2094804C1 (ru) * 1997-01-16 1997-10-27 Виталий Васильевич Баранов Химический сенсор для определения пропанона-2 в воздухе, устройство для определения пропанона-2 в выдыхаемом воздухе и способ диагностики гиперкетонемии
IL121793A (en) * 1997-09-17 2008-06-05 Lewis Coleman Isotopic gas analyzer
US6067983A (en) * 1997-09-19 2000-05-30 Sensormedics Corporation Method and apparatus for controlled flow sampling from the airway
US6098617A (en) * 1997-12-05 2000-08-08 Connell; Donald G. Device for administering/sampling inhalant/expired gases in an oro/nasopharyngeal airway
US6046453A (en) * 1998-03-13 2000-04-04 Datex-Ohmeda, Inc. Agent identification for anesthetic gas monitors using minimum alveolar concentration (MAC) values
SE9903192D0 (sv) * 1999-09-09 1999-09-09 Siemens Elema Ab Förfarande för bestämning av gashalt
US6938619B1 (en) 2000-06-13 2005-09-06 Scott Laboratories, Inc. Mask free delivery of oxygen and ventilatory monitoring
EP2383008B1 (en) * 2010-04-30 2013-11-06 General Electric Company Arrangement for maintaining volume of breathing gas in a desired level
AU2012358370B2 (en) 2011-12-21 2017-05-18 Capnia, Inc. Collection and analysis of a volume of exhaled gas with compensation for the frequency of a breathing parameter
AU2014216297A1 (en) * 2013-02-12 2015-09-17 Capnia, Inc. Sampling and storage registry device for breath gas analysis
WO2015031850A1 (en) 2013-08-30 2015-03-05 Capnia, Inc. Neonatal carbon dioxide measurement system

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB829409A (en) * 1956-04-30 1960-03-02 Governors Of The United Birmin Apparatus for sampling gas expired by a patient
DE1915959B2 (en) * 1969-03-28 1975-03-06 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Analyser for exhaled breath - has suction aspirator tube leading from breathing tube for sampling and opened during exhalation
US3661528A (en) * 1970-04-02 1972-05-09 Instrumentation Associates Inc Breath sampler
US3910261A (en) * 1974-06-11 1975-10-07 Bourns Inc End-tidal gas analysis apparatus for respirators
DE2816499C2 (de) * 1978-04-15 1981-02-19 Draegerwerk Ag, 2400 Luebeck Verfahren und Anordnung zur Erkennung und Abtrennung des Alveolarluftanteiles aus der Atemluft
DE2934426A1 (de) * 1979-08-25 1981-03-26 Rudi Ing.(grad.) 6700 Ludwigshafen Schmitt Messgeraet zur quantitativen bestimmung einer komponente einer gasmischung
JPS5755133A (en) * 1980-09-18 1982-04-01 Fuji Electric Co Ltd Apparatus for measuring respiratory metabolic amount
US4619269A (en) * 1983-06-29 1986-10-28 Utah Medical Products, Inc. Apparatus and method for monitoring respiratory gas
DE3323720A1 (de) * 1983-07-01 1985-01-03 Bodenseewerk Perkin-Elmer & Co GmbH, 7770 Überlingen Verfahren und vorrichtung zur probenahme von atemluft an einem arbeitsplatz
NL8700256A (nl) * 1987-02-03 1988-09-01 Veg Gasinstituut Nv Werkwijze voor het bemonsteren van een fluidumstroom alsmede daarvoor geschikte inrichting.
US4799394A (en) * 1987-09-03 1989-01-24 The Babcock & Wilcox Company Analyzer block for sealing and isolating analyzer gas sample flow
US4799374A (en) * 1987-11-13 1989-01-24 Mine Safety Appliances Company Liquid separator

Also Published As

Publication number Publication date
FI884048A (fi) 1990-03-03
US5050615A (en) 1991-09-24
FI884048A0 (fi) 1988-09-02
FI82803C (fi) 1991-04-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI82803B (fi) Foerfarande foer bestaemning av halten av en gaskomponent i en patients andningsluft.
US5072737A (en) Method and apparatus for metabolic monitoring
US4619269A (en) Apparatus and method for monitoring respiratory gas
US4221224A (en) Non-airtight pulmonary measuring device
US6910482B2 (en) Self-calibrating supplemental oxygen delivery system
US5069220A (en) Measurement of gas concentration in exhaled breath
US9532731B2 (en) Method and apparatus for measuring the concentration of a gas in exhaled air
WO2019094680A1 (en) Oxygen consumption and energy expenditure monitoring
JPS6257945B2 (fi)
JP2005519272A (ja) 呼気収集システム
KR20160047565A (ko) 범용 호흡 분석 샘플링 장치
SK44394A3 (en) Device for controlled dosing "no" into air inhaled by patients
US4300384A (en) Method and apparatus for taking samples for the determination of breath alcohol content
US4300385A (en) Method and apparatus for determining the alcohol content of a person's blood
CN114040708A (zh) 呼吸采样装置
CN111157480A (zh) 一种人体呼出气体二氧化碳实时动态定量检测装置
JPH1048206A (ja) 呼気採取分析装置
US5143695A (en) Process and device for the continuous analysis of the composition of gases
GB2034467A (en) Equipment for use in detecting the presence of a substance in a fluid
JP3238318B2 (ja) 呼気バッグ及びガス測定装置
US20230329579A1 (en) Method and device for measuring the content of at least one gas in exhaled air
JPH10186A (ja) 呼気中の特定ガス成分を分析する方法及び装置
Barrow et al. NH3 concentrations in the expired air of the rat: Importance to inhalation toxicology
CN212059899U (zh) 一种人体呼出气体二氧化碳实时动态定量检测装置
EP1547523B1 (en) Method and apparatus for synchronizing respiratory gas measurements

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: INSTRUMENTARIUM OY