FI82285B - Gjutformsystem. - Google Patents

Gjutformsystem. Download PDF

Info

Publication number
FI82285B
FI82285B FI891238A FI891238A FI82285B FI 82285 B FI82285 B FI 82285B FI 891238 A FI891238 A FI 891238A FI 891238 A FI891238 A FI 891238A FI 82285 B FI82285 B FI 82285B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
mold
tongue
molds
openings
wall
Prior art date
Application number
FI891238A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI891238A0 (fi
FI82285C (fi
Inventor
Tuomo Juola
Original Assignee
Tuomo Juola
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tuomo Juola filed Critical Tuomo Juola
Priority to FI891238A priority Critical patent/FI82285C/fi
Publication of FI891238A0 publication Critical patent/FI891238A0/fi
Publication of FI82285B publication Critical patent/FI82285B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI82285C publication Critical patent/FI82285C/fi

Links

Landscapes

  • Forms Removed On Construction Sites Or Auxiliary Members Thereof (AREA)

Description

1 82285 VALUMUOTTIJÄRJESTELMÄ
Keksintö koskee valumuottijärjestelmää, jossa kaksi tai useampaa peräkkäin tai rinnakkain asetettua valumuottia on liitetty yhteen yhtenäisen muottirakenteen aikaansaamiseksi 5 ja jossa valumuottina toimiva kotelo muodostaa rakenteen ulkopinnan. Tällainen valumuottijärjestelmä tunnetaan esimerkiksi FI-patenttijulkaisusta 74100. Siinä kuvataan itsekanta-vaa rakennusrungon valumuottijärjestelmää, joka koostuu metallikoteloina toimivista muoteista, muotin tukiraken-10 teista, raudoituksesta ja mahdollisesti muista rakennusrungon osista, jolloin muotit ovat läpileikkaukseltaan erisuuruiset, ylöspäin avoimet ja ovat toisiinsa sovitettavia sekä edullisesti vahvistetut sisäpuolelle kiinnitetyillä tuki- ja raudoitusrakenteilla, jolloin järjestelmä voidaan koota 15 siten, että koko rakennusrunko valetaan yhdessä vaiheessa.
Tällaisia muottijärjestelmiä on edullista käyttää silloin, kun halutaan välttää valmiiden pilareiden ja palkkien sekä seinäelementtien hankalat ja kalliit kuljetus- ja pystyttä-misvaiheet.
20 FI-patenttijulkaisussa 74100 esitetyssä valumuotissa on yhdistetty betonin ympäröimät metallirakenteet so. rakennusosan raudoitus ja kotelona toimiva betonia ympäröivä metallikuori itsekantavaksi valumuotiksi. Valumuotti ei siis tarvitse työnaikaisia tukirakenteita, vaan valu voidaan 25 suorittaa heti, kun muotti on pystytetty ja vaaittu paikoilleen.
Tällaiset valumuottijärjestelmät tunnetaan pilarivalujen yhteydestä. Vaakarakenteiden ja seinärakenteiden valuun järjestelmiä ei ole käytetty siitä syystä, että on puuttunut 30 järjestelmään sopiva vaakarakenteiden ja seinärakenteiden liitostapa. Pilareihin liitettävät rakennusosat ovat siten olleetkin pääasiassa valmiita elementtejä, joten järjestelmän suomat edut ovat olleet vain osittain hyödynnettyinä.
Itsekantavan valumuottijärjestelmän käyttö seinä- ja vaakara- 2 82285 kenteissa on yhtälailla perusteltua kuin pystyrakenteissakin, kunhan vain sopivat liitosjärjestelmät on saatu aikaan.
Keksinnönmukaiselle valumuottijärjestelraälle on tunnusomaista se, että muottirakenteessa toisiaan vasten asetettavien ja 5 yhteen liitettävien valumuottien seinämiin on muodostettu aukot, jotka on sijoitettu seinämiin siten, että aukot asettuvat kohdakkoin, kun valumuotit on asetettu paikalleen pystytettyyn asemaan ja kiinnityselin käsittää kielekkeen, joka kieleke tukeutuu ensimmäisen valumuotin seinämään, 10 läpäisee molemmat aukot ja tukeutuu toisen valumuotin seinämään.
Keksinnönmukaisen valumuottijärjestelmän suurin etu on se, että esimerkiksi teräsbetonikomposiittirakenteen muodostavat valumuotit voidaan ottaa käyttöön myös seinärakenteissa ja 15 vaakarakenteissa kuten palkeissa. Keksinnönmukainen valumuotti järjestelmä soveltuu erityisen hyvin itsekantavaan muottiin valettavien seinä- ja vaakarakenteiden liittämiseen pystyra-kenteisiin. Näin koko rakennusrunko voidaan valmistaa itsekan-tavia valumuotteja käyttäen. Raskaiden rakennusosien asennus-20 ten vaatimaa nosturikalustoa ei tarvita enää työmaalla, vaan muottien asennukset voidaan suorittaa keveillä nostureilla nopeasti ja taloudellisesti.
Valumuotti järjestelmä on siis pääperiaatteeltaan seuraavanlainen: 25 Muottina toimivat kotelot, jotka jäävät siis rakenteessa rakenteen ulkopinnaksi, pystytetään ja asennetaan paikoilleen yksi kerrallaan. Rakennusosan raudoitusteräkset asennetaan paikoilleen ja mahdollisesti kiinnitetään muotin sisäpintaan, jolloin saadaan aikaan itsekantava valumuotti. Raudoi-30 tusteräkset on voitu myös asentaa valmiiksi jo muotin esival-mistusvaiheessa tehtaalla. Valumuottien yhteenliitettäviin seinämiin on muodostettu liitos-osat, jotka käsittävät valumuotin seinämään muodostetut aukot ja aukot lävistävän kielekkeen. Näiden osien avulla suoritetaan muottien yhteenliittä-35 minen yksinkertaisesti ja helposti. Liitososat asemoivat 3 82285 rakennusosat halutulla tavalla toisiinsa nähden. Tämän jälkeen voidaan suorittaa betonin valaminen muottiin. Kun betoni on kovettunut riittävään lujuuteen ovat rakenteet valmiita jatkotyöstämistä varten.
5
Liitososa on muodoltaan sellainen, että esim. maanjäristyksen aiheuttama betonin murtuminen ei aiheuta rakennusosien irtaantumista toisistaan. Kielekkeen kiilamainen muoto-osa tiivistää liittyvien rakennusosien välisen liitoksen. 10 Tiiviyttä voidaan tehostaa iskulla tai erillisellä kiinni-tyselimellä, joka puristaa kielekettä saaden aikaan liitettävien valumuottien painautumisen tiukasti toisiaan vasten.
Seuraavassa keksintöä selostetaan eräiden edullisten valu-muottijärjestelmien valossa viittaamalla oheisiin piirustuk-15 siin, joissa
Kuva 1 esittää pilari- ja seinämuotin liittämistä toisiinsa, Kuva 2 esittää edellistä valmiina liitoksena, aukon kohdalta pystysuunnassa halkileikattuna,
Kuva 3 esittää saman liitoksen vaakaleikkauksena, 20 Kuva 4 esittää suurennetussa mittakaavassa kiinnityselimen kiinnittämistä valumuottiin erillistä kiinnityselintä käyttäen,
Kuva 5 esittää edellisen vaakaleikkausta kiinnityselimen ensimmäisen pään kohdalta, 25 Kuva 6 esittää vaakaleikkausta kiinnityselimen toisen pään kohdalta.
Kuva 1 esittää pilari- ja seinämuotin liitosta keksinnönmukai-sessa valumuottijärjestelmässä. Liitos on samanlainen pilarin ja palkin liitoksessa.
30 Peräkkäisiä valumuotteja on kuvissa merkitty viitenumeroilla 1 ja 2. Valumuoteista muotti 2 on tässä tapauksessa siis pilarimuotti, joka pystytetään ensimmäisenä perustusten varaan. Tämän jälkeen pystytetään valumuotti 1, joka on seinämuotti, sokkelin varaan. Kuten johdanto-osasta jo kävi 35 ilmi muotit sisältävät rakennusosan raudoituksen. Muotit 4 82285 voivat olla myös itsekantavia ja sisältää raudoituksen, joka on kiinnitetty valumuottiin. Raudoitusta ja perustuksia ei kuvan selvyyden säilyttämiseksi ole esitetty.
5 Valumuottien yhteenliitettäviin seinämiin 4, 5 on muodostettu oleellisesti yhtäsuuret ja oleellisesti samanmuotoiset aukot 6, 7, jotka on sijoitettu seinämiin 4, 5 siten, että aukot 6, 7 asettuvat kohdakkoin, kun valumuotit ovat pystytetyssä asemassa. Näistä aukoista valettava massa pääsee siirtymään 10 valumuotista toiseen ja muodostaa yhtenäisen valukomponen-tin.
Mikäli valu halutaan suorittaa erikseen molempiin muotteihin 1, 2, jolloin rakenne ei muodosta täysin jäykkää liitosta, voidaan kiinnityselintä 10 varten muodostaa niin kapeat 15 aukot 6, 7, että aukot läpäisevät pelkästään kielekkeen 11. Kielekkeen 11 jäädessä valun sisälle saadaan pitävä liitos rakennusosien välille. Tapausta, jossa kieleke 11 on kiinteästi liitetty valumuotin seinämään, muotin ulkopintaan, käsitellään hakijan samanaikaisesti tämän hakemuksen kanssa 20 jättämässä patenttihakemuksessa.
Aukkoihin 6, 7 on muodostettu sivusuuntaisen lukituksen aikaansaavat muoto-osat 8, 9, jotka saavat aikaan valumuottien lukituksen ensimmäisessä suunnassa ja jotka tässä tapauksessa ovat aukkoon 6, 7 avautuvia lovia 8, 9. Lovi 8, 9 on muodos-25 tettu aukon alareunaan ja edullisesti alareunan keskiosaan. Ensimmäisen 1 ja toisen 2 valumuotin lovet 8, 9 asettuvat vastakkain, kun muotit on pystytetty ja vaaittu paikoilleen.
Kiinnityselin 10 käsittää kielekkeen li, joka tukeutuu ensimmäisen valumuotin 1 seinämään 4, läpäisee molemmat aukot 30 6, 7 ja tukeutuu toisen valumuotin 2 seinämään 5. Kuvan 1 mukaisessa tapauksessa kieleke on oleellisesti suorakaiteen muotoinen, jonka suorakaiteen etureuna on ylhäältä osittain viistottu kielekkeen ohjautuvuuden parantamiseksi. Kielekkeen 11 korkeus vastaa aukkojen 6, 7 korkeutta ollen yhtäsuuri tai 35 hieman pienempi kuin aukon korkeus kiinnityselimen 10 kielek- s 82285 keen 11 kuljettamiseksi aukon sisään. Kielekkeen muoto voi luonnollisesti olla muunkin muotoinen.
Kielekkeeseen on myös muodostettu sivusuuntaisen lukituksen aikaansaava muoto-osa, joka saa aikaan valumuottien 1, 2 5 lukituksen toisessa suunnassa, joka muodostaa kulman aukkoihin muodostettujen muoto-osien lukitusvaikutuksen kanssa ja joka tässä tapauksessa on kielekkeen alareunaan muodostettu lovi 14. Lovi 14 voi olla esimerkiksi V:n muotoinen. Tällöin kielekkeen lukitusvaikutus vaikuttaa liitoksen tasoa vastaan 10 kohtisuorassa suunnassa ja lovien 8, 9 vaikutus on liitoksen muodostaman tason suuntainen, kun kieleke on asetettu paikoilleen loviin 8, 9. V:n kyljistä 20, 21 toinen, 20 on edullisesti oleellisesti yhdensuuntainen seinämän 4 kanssa, jolloin kiinnityselin 10 tukeutuu muotin 1 seinämää 4 vasten kuten on 15 esitetty kuvassa 2.
Lukituksen aikaansaava V:n muotoinen muoto-osa 14 on siitä edullinen, että valumuottia täytettäessä lovien lukitus-vaikutus kasvaa valettavan massan painosta. Kiinnityselin 10 voidaan kiinnittää tämän lisäksi erillistä kiinnityselintä 20 30 käyttäen kuvan 2 esittämällä tavalla, joka kiinnityselin 30 puristaa kiinnityselintä 10 alaspäin. Kiinnityselintä 30 varten on kuvan 4 mukaisessa ratkaisussa kielekkeeseen muodostettu lovi 29, johon kiinnityselimen 30 ensimmäinen pää tukeutuu. V:n muotoisen muoto-osan etuna voidaan pitää 25 myös sitä, että muottien kohdistaminen oikeaan asemaansa on hyvin yksinkertaista.
Kieleke 11 on hyvä varustaa vielä aukoilla 22, joista valettava massa pääsee kulkeutumaan kielekkeen 11 toiselle puolelle ja kiinnittämään kiinnityselimen lujasti valun sisälle.
30 Kiinnityselin 10 voi käsittää yhden tai useamman kielekkeen 11, 11', jotka on liitetty yhteen yhteisrakenteisesti kaitaleen 18 välityksellä. Kielekkeiden lukumäärä riippuu kiinnityselimen materiaalin vahvuudesta ja liitettävän rakennusosan painosta sekä korkeudesta. Asuinrakennuksen normaalikokoista 35 seinäelementtiä liitettäessä on sopivaa käyttää kahta kiele- 6 82285 kettä 11, 11*, jolloin kiinnityselimen materiaalin on oltava suhteellisen järeää. Kevytelementtejä liitettäessä kiinni-tyselimenä voidaan käyttää jopa profiloitua peltiä.
Kiinnityselimessä on edullista käyttää kielekettä 11 tukevaa 5 elintä 19, joka voi olla esimerkiksi kielekkeen tasoa vastaan kohtisuorassa oleva lista, joka muodostaa poikkileikkaukseltaan T:n muotoisen profiilin kielekkeen 11 kanssa. Kun kiinnityselin 10 on asetettu paikoilleen liitoksen aikaansaamiseksi, tukeutuu kaitaleen 18 pystyreuna liitettävän valu-10 muotin seinään 4 ja elin 19 on liitettävän muotin seinämän kanssa samansuuntainen ja liitettävän muotin seinämästä etäisyyden päässä. Kiinnityselintä tukeva elin 19 ei siten muodosta estettä valukomponentin kulkeutumiselle muotista toiseen kuten käy ilmi kuvasta 3. Kiinnityselintä tukeva 15 elin 19 voi olla muunkin muotoinen esimerkiksi harjateräs tai vastaava.
Käytettäessä kiinnityselintä, jossa on useampia kielekkeitä on luonnollisesti myös valumuottiin 2 muodostettava useampia aukkoja esimerkiksi aukot 6, 6' vast. 7, 7'. Sivuttaisen 20 lukituksen aikaansaavat muoto-osat on esimerkkimme tapauksessa muodostettu aukkoihin 6, 6' ja 7 7' päällekkäin samalle pystysuoralle. Tämä ei luonnollisestikaan ole välttämätöntä joskin se on valmistustekniikan kannalta yksinkertaisin ja halvin ratkaisu.
25 Liitettävien valumuottien 1, 2 väliseen liitokseen on hyvä asettaa vielä tiiviste 23, joka voidaan esimerkiksi liimata toiseen valumuottiin esivalmistusvaiheessa tai käyttää työmaalla asennettavaa tarrakiinnityksellä varustettua tiivistettä. Asennusta helpottamaan on valumuotin 2 kylkeen kiinni-30 tetty vielä tuki 24 tai useampia tukia, jotka voidaan asentaa liitoksen ala- ja yläreunaan tai sivuttaiseksi tueksi.
Kuvassa 4 on esitetty elin 30, joka kiinnittää kiinnityselimen 10 valumuotin 1 seinämään 4. Elin 30 muodostuu tappimaisesta osasta 31, johon on yhteisrakenteisesti järjestetty laippamai-35 nen osa 32 etäisyyden päähän elimen 30 ensimmäisestä päästä, 7 82285 joka tässä tapauksessa tukeutuu kiinnityselimen 10 kielekkeeseen 11 muodostettuun uraan 29. Laippamaisen osan 32 ja kiinnityselimen 10 välissä on hyvä käyttää aluslevyä 33 kuvien 4 ja 5 esittämällä tavalla. Tappimaisen osan 31 toiseen 5 päähän on järjestetty elimet esimerkiksi kierteet elimen 30 kiinnittämistä varten U:n muotoiseen kappaleeseen 34. U:n muotoisen kappaleen 34 laippohin on muodostettu aukot 35 tappimaista elintä 31 varten, jotka aukot 35 ovat kierteiste-tyt sisältä kiinnityksen aikaansaamiseksi.
10 Valumuotin seinämään on kiinnitetty vielä laippamainen osa 36, joka käsittää keskeisen U:n muotoisen ja laipan reunaan avautuvan uran 37, johon tappimainen osa 31 sovitetaan liitosta muodostettaessa, kuten on esitetty kuvissa 4 ja 5.
Elin 30 puristaa täten kiinnityselintä 10 alaspäin liitoksen 15 suunnassa, jolloin liitettävien valumuottien seinämät 4, 5 puristuvat tiukasti vastakkain kielekkeen V:n muotoisessa lovessa 14 liitoksen varmistamiseksi. Elin 30 jää valua suoritettaessa valun sisälle muodostaen muun raudoituksen kanssa esimerkiksi teräs-betonikomposiitin.
20 Keksintö ei ole rajoitettu edellä esitettyihin suoritusmuotoihin vaan sitä voidaan muunnella seuraavien patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (12)

1. Valumuottijärjestelmä, jossa kaksi tai useampaa peräkkäin tai rinnakkain asetettua valumuottia (1,2) on liitetty yhteen yhtenäisen muottirakenteen aikaansaamiseksi ja jossa valumuottina toimiva kotelo (1,2) muodostaa rakenteen ulkopinnan tunnettu siitä, että muottirakenteessa toisiaan vasten asetettavien ja yhteen liitettävien valumuottien (1,2) seinämiin (4,5) on muodostettu aukot (6,7), jotka on sijoitettu seinämiin (4,5) siten, että aukot (6,7) asettuvat kohdakkoin, kun valumuotit (1,2) on asetettu paikalleen pystytettyyn asemaan ja kiinnityselin (10) käsittää kielekkeen (11), joka kieleke (11) tukeutuu ensimmäisen valumuotin (1) seinämään (4), läpäisee molemmat aukot (6,7) ja tukeutuu toisen valumuotin (2) seinämään (5).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen valumuottijärjestelmä tunnettu siitä, että aukot (6,7) ovat oleellisesti yhtä suuret ja oleellisesti samanmuotoiset ja joista aukoista valumuotteihin (1,2) valettava massa kuten betonimassa pääsee siirtymään valumuotista (1) valumuottiin (2) ja/tai päinvastoin yhtenäisen valukomponentin aikaansaamiseksi ja molempiin aukkoihin (6,7) on muodostettu muoto-osat (8,9), jotka saavat aikaan valumuottien (1,2) lukituksen ensimmäisessä suunnassa ja kielekkeeseen (11) on muodostettu muoto-osa (14), joka saa aikaan valumuottien lukituksen toisessa suunnassa, joka muodostaa kulman ensimmäisen suunnan kanssa ja jotka muoto-osat (8,9,14) ovat yhteistoiminnassa valumuottien (1,2) kiinnityksen aikaansaamiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen valumuottijärjestelmä tunnettu siitä, että aukkoon (6,7) muodostettu lukituksen aikaansaava muoto-osa käsittää valumuotin (1,2) aukkoon (6,7) rajoittuvaan seinämään (4,5) muodostetun loven (8,9), joka avautuu aukkoon (6,7), ja että peräkkäisiin tai rinnakkaisiin yhteenliitettäviin valumuotteihin (1,2) muodostetut lovet (8,9) asettuvat vastakkain, kun valumuotit (1,2) on asetettu paikalleen pystytettyyn asemaan, johon loveen (8,9) 9 82285 kiinnityselin (10) on sovitettavissa valumuottien (1,2) kiinnityksen aikaansaamiseksi ja kielekkeeseen (11) muodostettu lukituksen aikaansaava muoto-osa käsittää loven (14), johon loveen (14) seinämät (4,5) tukeutuvat valumuottien (1,2) kiinnityksen aikaansaamiseksi.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen valumuottijärjestelmä tunnettu siitä, että lovet (8,9), jotka saavat aikaan valumuottien lukituksen ensimmäisessä suunnassa, on muodostettu aukkojen (6,7) ja lovi (14), joka saa aikaan valumuottien lukituksen toisessa suunnassa, on muodostettu kielekkeen (11) ala- tai yläreunaan ja että kielekkeeseen (11) muodostettu lovi (14) on oleellisesti V:n muotoinen, jolloin lovet (8,9) lukitsevat valumuotit (1,2) liitoksen muodostaman tason suunnassa ja lovi (14) lukitsee valumuotit (1,2) liitoksen tasoa vastaan oleellisesti kohtisuorassa suunnassa, ja jonka V:n kyljistä (20,21) jompikumpi esimerkiksi kylki (20) on edullisesti oleellisesti yhdensuuntainen valumuotin (1) seinämän (4) kanssa.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen valumuottijärjestelmä tunnettu siitä, että valumuotin (1,2) seinämään (4,5) on muodostettu vähintään kaksi etäisyyden päässä toisistaan olevaa aukkoa (6,6' vast. 7,7'), joihin aukkoihin avautuvat lovet (8,8' vast. 9,9') ovat edullisesti päällekkäin samalla pystysuoralla viivalla, ja kiinnityselin (10) käsittää vähintään kaksi etäisyyden päässä toisistaan olevaa kielekettä (11,11·), joka etäisyys vastaa aukkojen (6,6' vast. 7,7') etäisyyttä toisistaan, ja jotka kielekkeet (11,11') on liitetty yhteen, yhteisrakenteisesti kaitaleen (18) välityksellä, joka kaitale (18) on edullisesti kielekkeen (11,11') kanssa samassa tasossa.
6. Patenttivaatimuksen 1 tai 5 mukainen valumuottijärjestelmä tunnettu siitä, että kielekettä (11) on järjestetty tukemaan elin (19), joka edullisesti on kielekkeen (11) tasoa vastaan oleellisesti kohtisuorassa oleva listamainen osa, joka muodostaa poikkileikkaukseltaan T:n muotoisen profiilin kielekkeen (11) kanssa. 10 82285
7. Patenttivaatimuksen 1 tai 5 mukainen valumuottijärjestelmä tunnettu siitä, että kielekkeeseen (11) on muodostettu aukkoja (22) valukomponenttia varten kielekkeen (li) kiinnityksen varmistamiseksi.
8. Patenttivaatimuksen 1 tai 5 mukainen valumuottijärjestelmä tunnettu siitä, että aukot (6,7) on ympäröity tiivisteellä (23) , joka on edullisesti kiinnitetty jompaankumpaan liitettävän muotin (1,2) seinämään (4,5).
8 82285
9. Patenttivaatimuksen 1 tai 5 mukainen valumuottijärjestelmä tunnettu siitä, että valumuotin (2) seinämään (5) on muodostettu asennusta helpottava tuki (24) tai useampia tukia liitettävää valumuottia (1) varten.
10. Patenttivaatimuksen l tai 5 mukainen valumuottijärjestelmä tunnettu siitä, että kiinnityselin (10) on kiinnitetty valumuotin (1) seinämään (4) kiinnityselintä (30) käyttäen, joka kiinnityselin (30) käsittää tappimaisen osan (31), jonka ensimmäinen pää tukeutuu kiinnityselintä (10) vasten ja jonka toinen pää on kiinnitetty elimien (34,36) välityksellä valumuotin (1) seinämään (4) kiinnityselimen (10) kiinnittämistä varten.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen valumuottijärjestelmä tunnettu siitä, että tappimaiseen osaan (31) on yhteisrakenteisesti, etäisyyden päähän tappimaisen osan (31) ensimmäisestä päästä, joka tukeutuu kiinnityselintä (10) vasten, liitetty laippamainen osa (32) ja tappimaisen osan (31) toiseen päähän on muodostettu elimet (38) kuten kierteet tappimaisen osan (31) kiinnittämistä varten elimeen (34) , elin (36) on valumuotin (1) seinämään (4) kiinnitetty laippamainen elin, joka käsittää elimen (36) reunaan avautuvan uran (37), johon tappimainen osa (31) on sovitettavissa liitosta muodostettaessa, ja elin (34) on poikkileikkaukseltaan U:n muotoinen, jonka U:n laippoihin on muodostettu aukot (35) tappimaista elintä (31) varten, jotka aukot on varustettu elimillä (39) kuten urilla tappimaisen elimen il 82285 (31) kiinnittämistä varten U:n muotoiseen elimeen (34).
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen valumuottijärjestelmä tunnettu siitä, että kielekkeeseen (11) on muodostettu lovi (29), johon tappimainen elin (31) tukeutuu edullisesti aluslevyn (33) välityksellä. i2 82285
FI891238A 1989-03-16 1989-03-16 Gjutformsystem. FI82285C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI891238A FI82285C (fi) 1989-03-16 1989-03-16 Gjutformsystem.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI891238 1989-03-16
FI891238A FI82285C (fi) 1989-03-16 1989-03-16 Gjutformsystem.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI891238A0 FI891238A0 (fi) 1989-03-16
FI82285B true FI82285B (fi) 1990-10-31
FI82285C FI82285C (fi) 1991-02-11

Family

ID=8528067

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI891238A FI82285C (fi) 1989-03-16 1989-03-16 Gjutformsystem.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI82285C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI891238A0 (fi) 1989-03-16
FI82285C (fi) 1991-02-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4454702A (en) Building construction and method of constructing same
US20010003234A1 (en) Cast-in-place hybrid building system
KR20020086506A (ko) 복합 구조 프레임 시스템
KR20180016695A (ko) 연결보유닛의 설치시스템 및, 연결보유닛의 시공방법
KR101705002B1 (ko) 조립식 이중합성 플레이트 거더교 및 그 시공방법
WO1988005484A1 (en) Frame-work for structural walls in multy-storey buildings
KR101619067B1 (ko) 보구조체의 범용 접합구조를 가진 조립 기둥구조체
EP0882162B1 (en) Composite-structure building framework
KR100203016B1 (ko) 일체식 보거푸집
FI82285B (fi) Gjutformsystem.
JPH11166294A (ja) 鉄骨入りコンクリート梁及びこれを用いた床施工法
KR100346960B1 (ko) 철골기둥 정착장치 및 정착방법
KR102491762B1 (ko) 반슬림 합성보용 보강재와 개량형 반슬림 합성보 및 이를 이용한 개량형 반슬림 합성보 구조
JP3004242B2 (ja) 制震用建築材料、制震構造及びその構築方法
KR20210004289A (ko) 트랜스퍼보 타설용 철골보를 이용한 트랜스퍼층 시공방법
KR102347637B1 (ko) 파셜pc 커플거더 및 그의 기둥 접합구조
FI82284B (fi) Infaestningssystem.
JPS63181816A (ja) 地中梁構成材
KR20010097524A (ko) 복합 프리캐스트 콘크리트 구조 및 그 공법
KR102585732B1 (ko) 거더와 기둥이 일체화된 프리스트레싱력이 작용하는 프리캐스트 모듈 및 이를 이용한 시공방법
KR20000063515A (ko) 프리캐스트 콘크리트블록을 이용한 교각구조물 시공방법및 그 구조물
KR102289243B1 (ko) 철근 선조립기둥, u형 강판보 및 골데크플레이트를 이용한 아파트 지하주차장 건식화공법
JP3019246B2 (ja) 組立式防火塀及びその施工方法
JP2802612B2 (ja) 水中型枠工法
JP3608086B2 (ja) 柱・梁の接合構造

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: JUOLA, TUOMO