FI81921C - Gasdetektorer. - Google Patents

Gasdetektorer. Download PDF

Info

Publication number
FI81921C
FI81921C FI842689A FI842689A FI81921C FI 81921 C FI81921 C FI 81921C FI 842689 A FI842689 A FI 842689A FI 842689 A FI842689 A FI 842689A FI 81921 C FI81921 C FI 81921C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
gas
housing
monitoring
gas concentration
electrical
Prior art date
Application number
FI842689A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI842689A0 (fi
FI842689A (fi
FI81921B (fi
Inventor
Bernardus Johannes Bout
Eeden Ernest Phillipus Van
Der Walt Nicolaas Tjaart Van
Original Assignee
Anglo Amer Corp South Africa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Anglo Amer Corp South Africa filed Critical Anglo Amer Corp South Africa
Publication of FI842689A0 publication Critical patent/FI842689A0/fi
Publication of FI842689A publication Critical patent/FI842689A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81921B publication Critical patent/FI81921B/fi
Publication of FI81921C publication Critical patent/FI81921C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01NINVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
    • G01N33/00Investigating or analysing materials by specific methods not covered by groups G01N1/00 - G01N31/00
    • G01N33/0004Gaseous mixtures, e.g. polluted air
    • G01N33/0009General constructional details of gas analysers, e.g. portable test equipment

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Analytical Chemistry (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Immunology (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Investigating Or Analyzing Materials By The Use Of Electric Means (AREA)
  • Investigating Or Analyzing Materials By The Use Of Fluid Adsorption Or Reactions (AREA)
  • Investigating Or Analysing Materials By Optical Means (AREA)
  • Incineration Of Waste (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)
  • Other Investigation Or Analysis Of Materials By Electrical Means (AREA)

Description

1 81921
Kaasunilmaisimet Tämä keksintö koskee kaasunilmaisimia. Tarkemmin sanottuna keksinnön kohteena on kaasunilmaisin, joka kä-5 sittää kotelon, kaasun kennomuuttimen, joka on asennettu koteloon ja joka reagoi muuttamalla sähköominaisuutensa valitun kaasun pitoisuuden muutoksiin kotelossa, sähköval-vontapiirin, joka on asennettu koteloon ja on sähkökytken-nässä muuttimeen, joka on suunniteltu ottamaan vastaan 10 sähkön syötön kauko-ohjausasemasta ja syöttämään ohjaus-asemaan valvontasignaalin, joka osoittaa kaasupitoisuuden. Keksinnön kohteena on myös valitun kaasun pitoisuutta valvoa järjestelmä kaasun esiintymisen valvomiseksi ympäristössä, kuten maanalaisessa kaivoslouhoksessa, joka järjes-15 telmä sisältää useat kaasunilmaisimet, joista jokainen ilmaisin käsittää kaasun kennomuuttimen, joka on asennettu koteloon ja reagoi muuttamalla sähköominaisuutensa kaasu-pitoisuuden muutksiin kotelossa, ja koteloon asennetun sähkövalvontapiirin, joka on sähkökytkennässä muuttimeen, 20 joka on sovitettu muodostamaan valvontasignaaleja, jotka vastaavat muuttimen sähköominaisuutta ja kauko-ohjausase-man, joka on sähkökytkennässä jokaiseen valvontapiiriin ja . .·. joka antaa näihin sähkötehoa sekä vastaanottaa jokaisesta valvontapiiristä valvontasignaaleja, jotka ilmoittavat 25 kaasun kulloisetkin pitoisuudet vastaavien ilmaisimien koteloissa.
Aikaisemmin tunnetaan kaasunilmaisimet, joissa on muuttimet, jotka reagoivat yhden tai useampien, valittujen kaasujen läsnäoloon muuttaen sähköominaisuutensa, niin 30 että näiden ominaisuuksien sähkövalvonnan avulla valitun kaasun läsnäolon ja pitoisuuden ilmaisu ympäristössä on mahdollinen. Tavallisesti käytetään kojetta, jossa on muutin, sähkövalvontapiiri ja sähkön paikallinen lähde ja lisäksi kojeen näyttö, niin että valitun kaasun tai kaasu-35 jen läsnäolo ja/tai pitoisuus voidaan helposti määrittää 2 81 921 valitussa ympäristössä. Tällaiset kojeet ovat yleensä kalliita ja vähemmän kestäviä, varsinkin kun vaaditaan tarkkuutta ja on mitattava pieniä pitoisuuksia eli muutama miljoonasosa.
5 Po. keksinnön tarkoituksena on kehittää kaasunil- maisimet, jotka ovat verraten halpoja ja joilla ilmaistaan kaasun alhaiset pitoisuudet, varsinkin hiilimonoksidin ja metaanin. Keksinnön kaasunilmaisimia käytetään erityisesti, mutta ei yksinomaan, tulipalojen tai vaarallisten ti-10 lanteiden ilmaisemiseksi maanalaisissa kaivoksissa.
Keksinnön mukaiselle kaasuilmaisimelle on tunnusomaista, että valvontasignaalilla on maksimiarvo kun kaasupitoisuus on pienimmillään, jolloin valvontasignaalin arvo pienenee kun kaasupitoisuus kasvaa. Kaasunilmaisimen 15 edullisia suoritusmuotoja on esitetty oheistetuissa patenttivaatimuksissa 2-7.
Keksinnön mukaiselle kaasun pitosuutta valvovalle järjestelmälle on tunnusomaista, että valvontasignaaleilla on maksimiarvo kun kaasupitoisuus on pienemmillään valvon-20 tasignaalien arvon pienentyessä kun kaasupitoisuus kasvaa. Edullisesti jokainen valvontasignaali on analoginen virta-signali, joka edustaa kaasun pitoisuutta.
Kaasun kennomuuttimet voidaan järjestää siten, että ne reagoivat yhteen valittuun kaasuun, kuten hiilimonoksi-25 diin tai metaaniin, tai ne voivat reagoida kahteen tai useampiin kaasuihin tai niiden seoksiin.
Jokaisen ilmaisimen kotelo voi käsittää suljetun tilan, joka ympäröi kennoja ja jonka seinissä on aukkoja, joiden kautta kaasu voi tulla sisään. Nämä kotelot on mie-30 luiten järjestetty siten, että aukkojen kautta tuleva kaasu saa hitaan pyörreliikkeen kotelon sisäpuolta pitkin silloinkin, kun kotelo on sellaisessa asennossa, että ilmavirta liikkuu nopeasti kotelon ulkosivun ohi.
Kennomuutin on mieluiten järjestetty helpostivaih-35 dettavaksi ja varustettu esim. pistotulppa-asennuksella.
Il 3 81921
Kun kennomuuttimen kestoikä on verraten lyhyt, esim. vain muutamia kuukausia, voidaan kennomuutin tällöin helposti vaihtaa tarvittaessa.
Seuraavassa kuvataan keksinnön mukaista hiilimonok-5 sidikaasun ilmaisinta esimerkkinä ja viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuviot 1 ja 2 esittävät pystyleikkauskuvantoja kahdesta samanlaisesta ilmaisimesta; ja kuvio 3 esittää ilmaisimien kaaviomaista kytkentä-10 kaaviota.
Piirustuksiin viitaten kuvio 1 näyttää kaasunilmai-simen 9, jossa on kotelo 10, joka käsittää sisäisen, suljetun tilan 12 ja ulomman, suljetun tilan 14, joissa mo lemmissa tiloissa on kuusi ohjausrakoa, jotka eivät ole 15 keskenään yhteensuunnattuja. Tämä merkitsee, että kun ilma virtaa verraten nopeasti kotelon 10 ohi, menee osa ilmasta vähitellen suljetun tilan 12 sisälle rakojen kautta ja pyörii hitaasti ympäri tässä. Suljettuun tilaan 12 on asennettu kaasun kennomuutin 16, joka reagoi hiilimonoksi-20 din läsnäoloon ja pitoisuuteen muuttamalla sähköominaisuu- tensa. Elektroninen piiri 18 on asennettu kapseloidusti kammioon 20 muuttimen 16 ylle ja se on sähkökytkennässä muuttimen 16 kanssa. Kolme johdinta 22, 24 ja 26 on kytketty piiriin 18 ja päätesarjaan 27.
25 Kotelo 10 on varustettu kannella 28, jossa on tuki- silmukka 30, niin että ilmaisimen 9 voi helposti ripustaa haluttuun paikkaan.
Käytössä ilmaisin 9 sijoitetaan valittuun paikkaan maan alla ja yhdistetään muihin samanlaisiin ilmaisimiin 30 eri sopivissa kohdissa maanalaisella kaivosalueella. Kaikki ilmaisimet saavat sähköä keskeisestä ohjausasemasta, johon syötetään valvontasignaaleja ilmaisimista, jotka signaalit osoittavat hiilimonoksidipitoisuuden eri ilmaisimien alueella.
• · 35 Kuvion 2 näyttämä ilmaisin on sama kuin kuvion 1 ilmaisin, paitsi että kannen 28 sisäpuolelle on asennettu 4 81 921 pieni tuuletin 32. Tuuletin 32 saa voiman asemasta johtimen 26 kautta. Tuuletin 32 imee ilmaa kammioon 12 suljettujen tilojen 12 ja 14 seinissä olevien rakojen kautta. Tuulettimen 32 ansiosta ilmaisin 9 voi reagoida tehokkaas-5 ti ja nopeasti hiilimonoksidipitoisuuden muutoksiin silloinkin, kun ilmaisin on asennettu alueelle, jossa on vain vähän tai ei lainkaan ilman virtausta. Kaivoksissa saa tunnettu pakotettu ilmatuuletus normaalisti aikaan riittävän kiertoliikkeen ilmaisimen ohi, kun tämä sijaitsee pää-10 ilmatiessä tai sen lähellä. On kuitenkin mahdollista sijoittaa ilmaisin 9 alueelle, jossa on verraten vähän ilmankiertoa, tai ilmatuuletus voidaan katkaista huoltoa varten tai se mahdollisesti ei toimi vian takia. Tällöin tuuletin 32 varmistaa sen, että on riittävästi ilman lii-15 kettä, niin että ilmaa tulee suljettuun tilaan 12, niin että muutin 16 voi reagoida hiilimonoksidiin ja antaa siitä ilmaisun.
Kuviossa 3 piiri sisältää syöttöpiirin, joka saa -15 voltin tasavirran keskeisestä ohjausasemasta johtojen 20 22 ja 26 välillä. Stabiloiva verkko 40 alentaa jännitteen -12 volttiin ja antaa syötön jakopiiriin, joka sisältää vahvistimen 42, yhteisen nollan saamiseksi sekä +6 voltin ja -6 voltin antotehon saamiseksi piirin muuta osaa varten.
25 Kaasun kennomuutin 16 on kytketty sovitusvahvis- . . timeen 44, jonka takaisinkytkentäpiirissä on vastus 46 ja jonka antoliitin on kytketty vahvistimen 48 kautta toiseen vahvistimeen 50, joka sisältää takaisinkytkennän lämpötilan korjausta varten. Muut vahvistimet 52,54 ja 56 on 30 kytketty sarjaan virtakäyttölaitteen 58 kanssa, jonka antoliitin on kytketty johtimeen 24.
Vahvistimien 52 ja 54 ottotehot ovat säädettävissä piirin nollasäädön ja vastaavasti säätöalueen muuttamiseksi. Vahvistimen 56 ottoteho on myös säädettävissä piirin 35 kokonaisantotehon korjauksen aikaansaamiseksi.
Kuvatussa piirissä valitaan johtimen 24 kautta ta- 5 81 921 pahtuvan syötön antoteho, joka osoittaa hiilimonoksidipitoisuuden, niin että kun hiilimonoksidipitoisuus on nolla, on virtakäyttimen 58 antoteho yksi milliampeeri. Tämä vastaa nollaantotehoa vahvistimen 54 kohdalla, niin että vah-5 vistimen 56 korjausottotehon on oltava 1 voltti.
Nollasäätöä piiriä varten korjataan muuttamalla vahvistimen 52 saamaa ottotehoa. Tämä säädettävä ottoteho on tarpeellinen sen pienen virran tasapainoittamiseksi, joka virtaa muuttimen 16 kautta, kun hiilimonoksidia ei 10 ole paikalla.
Valittua ilmaisualuetta ohjaa tai säätää vahvistimen 54 saama ottoteho ja se valitaan nollaksi hiilimonoksidin sadalle miljoonasosalle; tämäkin alue on tarvittaessa säädettävissä muuttamalla vastuksen 46 vastusarvoa. 15 Piirin alkuasennuksen jälkeen testataan sitten ilmaisinta kohdistamalla muuttimeen 16 tunnettu hiilimonoksidipitoisuus ja säätöalue säädetään valitun alueen mukaiseksi.
Normaalisti voidaan jokainen mainittu säätö suorittaa käyttämällä sopivia, säädettäviä vastuksia, joihin 20 pääsee käsiksi esim. ruuvimeisselin avulla vahingoittamat ta tai häiritsemättä piirin kotelointia kammiossa 20.
Käytössä muutin 16, joka sinänsä ei ole osa keksinnöstä, reagoi hiilimonoksidin läsnäoloon muuttamalla säh-köominaisuutensa, niin että vahvistimen 48 saamat ottote-25 hot epätasapainottuvat ja virtakäyttimen 58 antovirta pienenee asianmukaisesti. Kaivoslouhosten valvomiseksi valitaan alueeksi 100 miljoonasosaa, kuten on selitetty, niin että jos pitoisuus nousee tälle tasolle, pienenee virtakäyttimen 58 antovirta 1 milliampeerista nollaan.
30 On selvää, että on mahdollista käyttää muita pii ri järjestelyjä ja muita asetuksia piirissä. Parhaana pidetään kuitenkin kasvavan kaasupitoisuuden myötä pienentyvää antovirtaa, koska näin saadaan aikaan häiriötön ominaisuus. Tallennuksia tehtäessä, varsinkin korttipiirtu-35 reiden avulla, on täys- tai enimmäispoikkeutus sitä paitsi edullinen kaasun nollapitoisuuden yhteydessä.
6 81 921
Muutin 16 kytketään tulpalla paikalleen koteloon 10. Näin voidaan muutin 16 helposti vaihtaa. Nykyisin saatavissa olevien, sopivien muuttimien kestoikä on 6-18 kuukautta kaivosympäristössä, minkä vuoksi ne on normaalisti 5 vaihdettava 6-12 kk välein. On ilmeistä, että kuvattu piiri mahdollistaa jokaisen vaihdetun muuttimen kalibroimisen ja piirin säätämisen, kun uusi muutin kytketään ensi kertaa koteloon 10, ja muulloinkin tarvittaessa.
Kun tuuletin 32 on asennettu, se kytketään johti-10 meen 26, kuten katkoviiva näyttää kuviossa 3.
Kuten on mainittu edellä, sijoitetaan ilmaisimet sopiviin, eri valittuihin paikkoihin maanalaisen louhoksen koko alueelle; keskusohjausasema on normaalisti ja käytännöllisesti kaivoksen pinnan kohdalla. Ohjausasemassa on 15 mieluiten korttipiirtureita, jotka kytketään eri ilmaisimiin hiilimonoksidipitoisuuden muutosten valvomiseksi. Jokainen korttipiirturi voidaan yndistää hälytyspiiriin ja järjestää antamaan kuuluvan ja/tai näkyvän hälytyksen, kun pitoisuus nousee ennaltamäärätylle tasolle. Tämän hälytys-20 signaalin saamiseksi voidaan käyttää hälytyspiiriä tai lisäpiiriä, joka sisällytetään kuvattuun sähköpiiriin jokaisen ilmaisimen kammioon 20 koteloinnissa. Lisäksi voidaan ilmaisimet tai hälytyspiiri pinnan kohdalla varustaa lisäpiirillä, joka reagoi hiilimonoksidipitoisuuden muuto-25 sarvoihin ja kehittää toisen hälytyssignaalin, kun tämä arvo ylittää ennaltamäärätyn arvon.
Kaukomittausjärjestelmän avulla voidaan viestittää virtakäyttimen 58 antovirran suuren keskusohjausasemaan. Tällöin syötetään tehoa kaukomittauslenkin avulla sekä 30 ilmaisimien sähköpiireille että jokaisessa ilmaisimessa olevaan kaukomittauspiiriin.
Hiilimonoksidin valvominen on erityisen edullista, kun halutaan saada selville maanalaisen tulipalon alku tai jopa palon kannalta vaarallisten olosuhteiden läsnäolo tai 35 esiintyminen, jollaisia voi kehittyä varsinkin hiilikaivoksessa. Muidenkin kaasujen, esim. hiilidioksidin, läsnä- li 7 81921 oloa voidaan myös käyttää. Mutta koska kaivoksessa voi esiintyä tilapäisesti hiilidioksidin verraten korkeita taustapitoisuuksia silloinkin, kun tulipaloa tai sen vaaraa ei ole, ei ole helppoa erottaa paloa osoittavia muu-5 toksia normaaleista turvallisista olosuhteista. Valvomalla hiilimonoksidin, metaanin tai niiden seosten läsnäoloa näiden kaasujen pienten pitoisuuksien alku ja kasvu muodostavat yleensä paljon luotettavamman ja helpommin erotettavan olosuhteen, jonka avulla voidaan nopeasti havaita 10 tulipalon syttyminen tai muita vaarallisia olosuhteita.
Koska jokainen kuvattu ilmaisin järjestelmässä, joka valvoo kaasupitoisuutta maanalaisella alueella, ei tarvitse paikallista voimanlähdettä ja se on varustettu kauko-osoittimilla, esim. korttipiirtureilla, voidaan jo-15 kainen ilmaisin valmistaa verraten halvalla. Lisäksi kauko-ohjausasema ei vain anna aikaista osoitusta palosta, mutta kaasupitoisuuden keskusvalvonnalla on lisäksi se etu, että vialliset tai toimimattomat ilmaisimet voidaan tunnistaa. Tämä voidaan tehdä joko tarkkailemalla epäluon-20 teenomaisia muutoksia niiden antovalvontasignaaleissa tai vertaamalla näitä signaaleja niihin, jotka tulevat ilmaisimista, jotka sijaitsevat lähellä samalla alueella.
Järjestelmällä voidaan myös valvoa vaarallisten kaasupitoisuuksien esiintymistä tai alkua joko kaivos- tai 25 jopa pitkissä tietunneleissa, joissa kysymyksessä ei tarvitse olla tulipalo tai palon vaara, vaan mahdollisesti terveydelle vaaralliset olosuhteet.
Keskusvalvonta-asema on mieluiten sellainen, jota jo käytetään ionointityyppisten savunilmaisijoiden kanssa. 30 Lisäksi voidaan käyttää samoja koteloita, joita jo käytetään ja jotka ovat nykyisin saatavissa tällaisia savunil-maisimia varten. Näin voidaan kaasunilmaisimet valmistaa suurina määrinä käyttäen samaa koneistoa, jolla valmistetaan savunilmaisimien kotelot. Lisäksi voidaan kaasunil-35 maisimet haluttaessa sisällyttää järjestelmään, joka valvoo samanaikaisesti useita savunilmaisimia ja useita hiilimonoksidin ilmaisimia, jotka on jaettu samalle alueelle.

Claims (10)

1. Kaasunilmaisin, joka käsittää kotelon (10), kaasun kennomuuttimen (16), joka on asennettu koteloon ja 5 joka reagoi muuttamalla sähköominaisuutensa valitun kaasun pitoisuuden muutoksiin kotelossa, sähkövalvontapiirin (18), joka on asennettu koteloon (10) ja on sähkökytken-nässä muuttimeen (16), joka on suunniteltu ottamaan vastaan sähkön syötön kauko-ohjausasemasta ja syöttämään oh-10 jausasemaan valvontasignaalin, joka osoittaa kaasupitoi-suuden, tunnettu siitä, että valvontasignaalilla on maksimiarvo kun kaasupitoisuus on pienimmillään, jolloin valvontasignaalin arvo pienenee kun kaasupitoisuus kasvaa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kaasunilmaisin, tunnettu siitä, että kaasun kennomuutin on tarkoitettu reagoimaan hiilimonoksidipitoisuuksien muutoksiin kotelossa.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kaasunil-20 maisin, tunnettu siitä, että kotelo (10) käsittää suljetun tilan (12), joka ympäröi kennomuutinta (16) ja jonka seinissä on aukkoja, joiden kautta kaasu voi tulla sisään.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen kaasunilmaisin, 25 tunnettu siitä, että kotelo (10) käsittää kaksi suljettua tilaa (12, 14) toistensa sisällä ja sen seinissä olevat aukot ovat eri tavalla suunnatut mutkittelevan tien muodostamiseksi ilmalle, joka tulee kennomuutinta (16) ympäröivän sisäisen suljetun tilan sisään.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen kaa sunilmaisin, tunnettu siitä, että kennomuutin (16) on asennettu koteloon irrotettavasti.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen kaasunilmaisin, tunnettu siitä, että se sisältää tuu-35 lettimen (32), joka on asennettu koteloon (10) ja on tar- II 9 81 921
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen kaa-sunilmaisin, tunnettu siitä, että valvontasignaali on analoginen virtasignaali, joka edustaa kaasun pitoisuutta.
8. Valitun kaasun pitoisuutta valvoa järjestelmä kaasun esiintymisen valvomiseksi ympäristössä, kuten maanalaisessa kaivoslouhoksessa, joka järjestelmä sisältää useat kaasunilmaisimet (9), joista jokainen ilmaisin käsittää kaasun kennomuuttimen (16), joka on asennettu kotelo loon (10) ja reagoi muuttamalla sähköominaisuutensa kaasu-pitoisuuden muutoksiin kotelossa, ja koteloon asennetun sähkövalvontapiirin (18), joka on sähkökytkennässä muut-timeen (16), joka on sovitettu muodostamaan valvontasig-naaleja, jotka vastaavat muuttimen (16) sähköominaisuutta 15 ja kauko-ohjausaseman, joka on sähkökytkennässä jokaiseen valvontapiiriin ja joka antaa näihin sähkötehoa sekä vastaanottaa jokaisesta valvontapiiristä valvontasignaaleja, jotka ilmoittavat kaasun kulloisetkin pitoisuudet vastaavien ilmaisimien (9) koteloissa (10), tunnettu 20 siitä, että valvontasignaaleilla on maksimiarvo kun kaasu-pitoisuus on pienemmillään valvontasignaalien arvon pienentyessä kun kaasupitoisuus kasvaa.
8 81 921
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että jokainen valvontasignaali on 25 analoginen virtasignaali, joka edustaa kaasun pitoisuutta.
10 81 921
FI842689A 1983-07-05 1984-07-04 Gasdetektorer. FI81921C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ZA8304894 1983-07-05
ZA834894 1983-07-05

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI842689A0 FI842689A0 (fi) 1984-07-04
FI842689A FI842689A (fi) 1985-01-06
FI81921B FI81921B (fi) 1990-08-31
FI81921C true FI81921C (fi) 1990-12-10

Family

ID=25576801

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI842689A FI81921C (fi) 1983-07-05 1984-07-04 Gasdetektorer.

Country Status (24)

Country Link
US (1) US4606219A (fi)
JP (1) JPS6076656A (fi)
AU (1) AU569901B2 (fi)
BE (1) BE900097A (fi)
BR (1) BR8403331A (fi)
CA (1) CA1213938A (fi)
CH (1) CH662889A5 (fi)
DE (1) DE3424358A1 (fi)
DK (1) DK163613C (fi)
ES (1) ES8601472A1 (fi)
FI (1) FI81921C (fi)
FR (1) FR2548782B1 (fi)
GB (1) GB2143043B (fi)
IE (1) IE55541B1 (fi)
IL (1) IL72380A (fi)
IN (1) IN161523B (fi)
IT (1) IT1174248B (fi)
LU (1) LU85447A1 (fi)
MX (1) MX155418A (fi)
NL (1) NL189877C (fi)
NO (1) NO161197C (fi)
PH (1) PH22034A (fi)
SE (1) SE463281B (fi)
ZM (1) ZM4184A1 (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3722608A1 (de) * 1987-07-09 1989-02-02 Gyulai Maria Dobosne Anordnung und verfahren zur erfassung und anzeige der konzentrationen von zigaretten-, zigarren-, pfeifen- und autoabgasrauch
FR2694394B1 (fr) * 1992-07-30 1994-09-30 Valeo Thermique Habitacle Dispositif de mesure de paramètres d'un flux d'air introduit dans un habitacle de véhicule automobile.
US6107925A (en) * 1993-06-14 2000-08-22 Edwards Systems Technology, Inc. Method for dynamically adjusting criteria for detecting fire through smoke concentration
DE29519940U1 (de) * 1995-12-15 1996-02-01 Paragon Sensoric Gmbh & Co Kg Schadstoffsonde
DE19628423C2 (de) * 1996-03-06 1999-04-01 Bosch Gmbh Robert Gassensor
DE19612706A1 (de) * 1996-03-29 1997-10-02 Sick Ag Meßvorrichtung sowie Verfahren für deren Betrieb
US5764150A (en) * 1996-04-10 1998-06-09 Fleury; Byron Gas alarm
US6317041B1 (en) * 2000-02-02 2001-11-13 C.T. Systems Cc Refuge bay monitoring system
DE10013374A1 (de) * 2000-03-17 2001-09-27 Abb Patent Gmbh Gasanalysatoreinrichtung sowie Verfahren zum Betrieb derselben
DE10261921A1 (de) * 2002-07-25 2004-02-12 T.E.M. Gmbh Zwangsbelüftete Messeinrichtung zur Erfassung lufttechnischer Parameter
US20070200420A1 (en) * 2006-02-28 2007-08-30 Custom Engineering, Inc. Underground mine rescue pod
DE102006041570B4 (de) * 2006-09-05 2015-11-26 Marco Systemanalyse Und Entwicklung Gmbh Verfahren zum Steuern eines Abbaugerätes, Strebausbau zur Durchführung des Verfahrens und Steuerung für einen solchen Strebausbau
JP4623023B2 (ja) * 2007-02-19 2011-02-02 株式会社デンソー ガスセンサの特性評価方法
CN108457701B (zh) * 2018-03-21 2023-10-27 安徽理工大学 一种煤矿防透水安全预警装置
CN110186985B (zh) 2019-06-20 2021-08-03 应急管理部四川消防研究所 宽浓度多组分危险气体检测仪及其实现方法
CN111042855A (zh) * 2020-01-14 2020-04-21 广州力寄采矿设备有限公司 一种矿井甲烷检测处理车

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1876706A (en) * 1927-07-30 1932-09-13 Lloyd W Maccain Gas detector and signal device
US2441677A (en) * 1945-04-11 1948-05-18 Sam Abrams Detecting and indicating system for explosive gases
US3041590A (en) * 1958-12-23 1962-06-26 Lucci Mario Combustible fume detector
JPS4820080Y1 (fi) * 1969-02-22 1973-06-08
JPS507095U (fi) * 1973-05-18 1975-01-24
JPS51134695A (en) * 1975-05-16 1976-11-22 Omron Tateisi Electronics Co Explosion monitor system
JPS5244655A (en) * 1975-10-03 1977-04-07 Sumitomo Chem Co Ltd Centralized control unit for a gas leak
US4088986A (en) * 1976-10-01 1978-05-09 Boucher Charles E Smoke, fire and gas alarm with remote sensing, back-up emergency power, and system self monitoring
CH629905A5 (de) * 1978-07-17 1982-05-14 Cerberus Ag Gas- und/oder brandmeldeanlage.
CH638636A5 (de) * 1979-03-16 1983-09-30 Cerberus Ag Gasmelder zum einsatz in explosionsgefaehrdeter umgebung.
JPS5683895U (fi) * 1979-12-01 1981-07-06
US4388822A (en) * 1981-07-15 1983-06-21 Mine Safety Appliances Company Atmospheric sampling system
US4464653A (en) * 1981-12-09 1984-08-07 The Bendix Corporation Combustible gas detection system
US4517161A (en) * 1982-09-29 1985-05-14 Grumman Aerospace Corp. Combustible vapor detection system

Also Published As

Publication number Publication date
MX155418A (es) 1988-02-29
DK327484A (da) 1985-01-06
US4606219A (en) 1986-08-19
DK163613C (da) 1992-08-10
FI842689A0 (fi) 1984-07-04
DE3424358A1 (de) 1985-01-17
NO161197C (no) 1989-07-12
ES533986A0 (es) 1985-10-16
ZM4184A1 (en) 1984-12-21
SE8403528D0 (sv) 1984-07-03
JPH0352823B2 (fi) 1991-08-13
AU569901B2 (en) 1988-02-25
IE55541B1 (en) 1990-10-24
LU85447A1 (fr) 1984-12-06
ES8601472A1 (es) 1985-10-16
NL189877B (nl) 1993-03-16
IN161523B (fi) 1987-12-19
BE900097A (fr) 1984-11-05
DK163613B (da) 1992-03-16
AU3022384A (en) 1985-01-10
CH662889A5 (de) 1987-10-30
FI842689A (fi) 1985-01-06
GB2143043A (en) 1985-01-30
GB8417001D0 (en) 1984-08-08
NL8402143A (nl) 1985-02-01
JPS6076656A (ja) 1985-05-01
BR8403331A (pt) 1985-06-18
FR2548782A1 (fr) 1985-01-11
IE841706L (en) 1985-01-05
PH22034A (en) 1988-05-13
IL72380A (en) 1987-09-16
SE8403528L (sv) 1985-01-06
SE463281B (sv) 1990-10-29
GB2143043B (en) 1986-12-10
NO842716L (no) 1985-01-07
FR2548782B1 (fr) 1988-10-14
DK327484D0 (da) 1984-07-04
FI81921B (fi) 1990-08-31
CA1213938A (en) 1986-11-12
IT8421764A0 (it) 1984-07-05
NO161197B (no) 1989-04-03
IT1174248B (it) 1987-07-01
DE3424358C2 (fi) 1990-04-12
NL189877C (nl) 1993-08-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI81921C (fi) Gasdetektorer.
US6060991A (en) Detecting method and apparatus using a programmable memory device for storing a digitized reference value
US6908536B2 (en) Electrochemical sensor
EP0310233A2 (en) Combustion control systems
BR112013019338B1 (pt) Sistema para detecção da presença de um gás e método de ajuste de voltagem de excitação de um sensor de gás
US4064498A (en) Electrical circuitry for detecting a combustible mixture of gas in a mine atmosphere
US3964036A (en) Ionization smoke detector co-used to issue fire alarm and detect ambient atmosphere
US4388822A (en) Atmospheric sampling system
GB2105472A (en) Pirani vacuum gauge
US7609154B2 (en) Testing a fire detector sensor
US4250737A (en) Battery powered gas level indicator
US4729242A (en) Conduction-responsive meter head
US4467279A (en) Temperature compensated resistance test board
US6026673A (en) Electronic device for sensing gas present in the environment
US4758837A (en) 4-20 milliampere transmitter
JPS5721100A (en) X-ray generator
US8212684B2 (en) Industrial universal electrometer
US3370457A (en) Gas detector
CA1219654A (en) Detector system for detecting air infiltration leaks and the like
US4646067A (en) Security bar rack
GB1592506A (en) Electrical circuitry for detecting a combustible mixture of gas in a mine atmosphere
KR19980067170U (ko) 에어배관 내의 수분검출을 통한 에어공급 자동제어장치
SU812943A1 (ru) Устройство автоматической газовойзАщиТы
JPH0455768A (ja) プリント配線板の電気絶縁寿命評価方法
EP0171740A2 (en) Long life portable oxygen sensor

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: ANGLO AMERICAN CORP OF SOUTH AFRICA LTD