FI81620C - Flerskivraffinoer med styva mellanlaenkar. - Google Patents

Flerskivraffinoer med styva mellanlaenkar. Download PDF

Info

Publication number
FI81620C
FI81620C FI853060A FI853060A FI81620C FI 81620 C FI81620 C FI 81620C FI 853060 A FI853060 A FI 853060A FI 853060 A FI853060 A FI 853060A FI 81620 C FI81620 C FI 81620C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rotor
plates
stator
plate
refiner
Prior art date
Application number
FI853060A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI853060A0 (fi
FI853060L (fi
FI81620B (fi
Inventor
Philip Henry Goldenberg
Original Assignee
Beloit Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Beloit Corp filed Critical Beloit Corp
Publication of FI853060A0 publication Critical patent/FI853060A0/fi
Publication of FI853060L publication Critical patent/FI853060L/fi
Publication of FI81620B publication Critical patent/FI81620B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81620C publication Critical patent/FI81620C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21DTREATMENT OF THE MATERIALS BEFORE PASSING TO THE PAPER-MAKING MACHINE
    • D21D1/00Methods of beating or refining; Beaters of the Hollander type
    • D21D1/20Methods of refining
    • D21D1/30Disc mills
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21DTREATMENT OF THE MATERIALS BEFORE PASSING TO THE PAPER-MAKING MACHINE
    • D21D1/00Methods of beating or refining; Beaters of the Hollander type
    • D21D1/20Methods of refining
    • D21D1/30Disc mills
    • D21D1/303Double disc mills

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Crushing And Grinding (AREA)
  • Advancing Webs (AREA)
  • Medicines Containing Antibodies Or Antigens For Use As Internal Diagnostic Agents (AREA)
  • Micro-Organisms Or Cultivation Processes Thereof (AREA)
  • Peptides Or Proteins (AREA)

Description

81 620 MONILEV YJAUHIN, JOSSA KÄYTETÄÄN JÄYKKIÄ VÄLINI VELIÄ Tämä keksintö liittyy moni!evyjauhimiin, joissa käytetään suurta määrää jauhinlevyjä, joista jotkut ovat pyöriviä toisten suhteen, lietteiden, kuten paperinvalmistusta var-5 ten tarkoitetun sulppulietteen erittäin matalaintensiteet-tiseksi käsittelemiseksi. Keksintö käsittää jäykkien väli-nivelten käytön suuren jauhinlevymäärän kannattamiseksi ja vetämiseksi, niin että kukin levy voi liikkua itsenäisesti aksiaalisuunnassa. Jäykkä väliniveljärjestelmä sal-10 lii tarvittavan liikkeen tappi1iitoksen ansiosta eliminoiden siten muissa kannatusjärjestelyissä esiintyvät suuret ta i vutusjänni tyskeskittymät.
Jauhatusho1antereista, keittokatti1 oista tai muista kuidu-tuskoneista tuleva paperimassa jauhetaan tavallisesti oh-15 jäämällä se hioma- tai jauhinpintojen välistä, jotka hajottavat kuitumateriaalit ja joiden tehtävänä on saada aikaan kuitujen 1isäerottuminen ja niiden fysikaalinen muuttuminen.
Tyypillinen massajauhin esitetään US-patentissa No 3 371 873. Tämäntyyppinen jauhin käsittää pyörivän levyn, jonka yhdel-20 lä tai kummallakin puolella on jauhinpinta. Levyjauhinpin-nat ovat vastakkain kiinteiden rengasmaisten jauhinpinto-jen kanssa ja muodostavat väliin jauhinvyöhykkeen, jossa massa muokataan. Pyörivä levy ja jauhinpinnat on tehty olennaisesti jäykästä aineesta, kuten valuraudasta tai kovasta 25 ruostumattomasta teräksestä. Kiinteät jauhinpinnat on tehty samanlaisesta aineesta ja ne on kiinnitetty jäykästi, jotta ne voisivat vastustaa nopeasti pyörivän levyn ja jau-hinvyöhykkeen raon läpi kulkevan massan paineen aiheuttamaa vääntömomenttia. Jauhinvyöhykerakojen aksiaalinen säätö suo-30 ritetaan siirtämällä aksiaalisesti akselia, jolle levy on asennettu.
81 620 2 Tämäntyyppiset jäykät 1evyjauhimet on valmistettava ja pantava kokoon tiukoin toleranssein, jotta jauhinvyöhyk-keen rako saataisiin oikeaksi. Koska jäykkään levyyn jau-hinprosessin aikana kohdistuvat kuormat ovat suuria, on 5 rakenteen oltava suuri ja erittäin luja, niin että jauhin-pintojen suhde ei kuormituksen alaisena muutu. Tästä on seurauksena, että jäykkälevyiset jauhimet ovat erittäin kalliita, mikä johtuu välttämättömästä tiukkatoleranssi-sesta työstöstä, suurten, erittäin lujien 1evymateriaali-10 määrien tarpeesta, suuri kokoisesta yleisrakenteesta, rajoitetusta konekapasiteetista ja liian pitkistä kokoonpanoa!-kavaatimuksi sta.
Massajauhimissa on saavutettu suuria parannuksia kehittämällä monilevyjauhin, joka toimii alhaisella intensiteeti1-15 lä. Esimerkiksi US-patenttihakemuksessa No 486,006, jonka otsikko on "Flexible Disk Refiner and Method" ja joka on siirretty samalle siirronsaajalle kuin tämä hakemus, tarjotaan jauhinta, joka käsittää useita säteittäisiä suhteellisesti pyöriviä ja aksiaalisestivastakkain olevia jauhin-20 pintoja, joiden välistä lietteen on kuljettava pintojen suhteellisen pyörimisen aikana. Käytettävissä on laitteet materiaalin saattamiseksi virtaamaan säteittäisesti pintojen välissä ja niiden poikki. Tuossa hakemuksessa esitetty käyttölaite käsittää kimmoisasi! taipuisan kannatuksen 25 käyttämisen, mikä tekee mahdolliseksi säätää suhteellisesti pyöriviä jauhinpintoja toisiinsa nähden riippuen työpaineista, jolloin muokkauspinnoista saadaan parhaat mahdolliset materiaali nmuokkaustulokset.
Edellä mainitussa hakemuksessa esitetyn keksinnön eräässä 30 nimenomaisessa muodossa on käytettävissä massanjauhin, jossa on säteittäiseitä leveydeltään rajatut renkaanmuo-toiset jauhinpintalevyt, jotka on asennettu akselin suunnassa kimmoisasti joustavien tai taipuisien levyelement-tien lomittaisille reunoille. Yhdellä 1evyelementtisarjal-35 la olevat 1 omittaisista reunoista erilliset levynreunat
II
3 81620 on kiinnitetty roottoriin, kun taas toisen levysarjan reunat on asennettu ei-pyöriviksi tai pyöriviksi vastakkaiseen suuntaan. Jauhinpintalevyt on tehty sopivan kovasta, olennaisesti jäykästä aineesta. Toisaalta on levyelemen-5 tit tehty aksiaalisesti kimmoisasta aineesta, joka vastustaa voimakkaasti muodonmuutosta säteen ja kehän suunnissa. Johtuen tavasta, jolla aksiaalisesti taipuisat levyelemen-tit on tuettu, tapahtuu jauhinpinnoissa massan jauhamis-prosessin aikana automaattinen aksiaalinen itsesäätö, jot-10 ta paine ja pyörivien ja ei-pyörivien 1evyelementtien väliset raonleveydet pysyisivät yhdenmukaisina.
Moni 1evyjauhin merkitsee huomattavaa parannusta jauhamis-tekniikassa. On osoittautunut, että käyttämällä pieninten-siteettistä moni 1evyjauhinta voidaan massan ominaisuuksia 15 huomattavasti parantaa tavanomaisiin jauhinmenetelmiin verrattuina. Alunperin tehtiin sellaiset jauhimet käyttämällä taipuisia kalvoja pidättämään jauhinlevyjä ja saamaan aikaan vääntöjäykkyyttä pyörimisvoimien siirtämiseksi jauhi npinto ih i n . Kalvojen kimmoisuus sallii jauhinlevyjen 20 riittävän aksiaalisen liikkeen, jota tarvitaan kun kukin pinta siirtyy lähelle viereisiä naapureitaan kun jauhin kuormataan toiminta-asentoonsa.
Todettiin kuitenkin, että kun jauhinpinta oli merkittävästi kulunut, tarvittiin lisäkuormitus pitämään pinnat 2 5 lähellä toisiaan, mikä vähensi jauh imen kykyä suorittaa jauhamista alhaisella intensiteetillä. Koska kalvossa tapahtuva kuluminen on suhteessa kuormituksen kuutioon, päätettiin, että sellainen tukeminen ei ollut paras mahdollinen järjestelmälle, jossa kuluminen on niin suurta kuin 30 kaupallisessa asennuksessa.
Juuri selitetyn tyyppisissä tekniikan tason rakenteissa on todettu vaikeuksia, jotka johtuvat niistä erilaisista vaatimuksista, joita teollisessa toiminnassa asetetaan. Vaikka kaivotyyppinen tukijärjestely onkin todettu tehok-35 kaaksi 1aboratorioprototyypeissä , on lisätutkimus osoit- 4 81620 tanut, että tämä mekanismi ei aina ole täysin tehokas kun otaksutut aksiaaliset taivutuskuormat ja vääntömomentit kohdistuvat siihen. Lisäksi aiheutti tarvittava monimutkainen asennus huomattavia kustannuksia yleiskokoonpa-5 nolle.
Eräs pääasiallisista vaikeuksista oli se, että mekanismi ei kestänyt suuria vääntömomentin suunnanvaihtoja, joita joskus käytön aikana vahingossa esiintyy. Tämä asettaa välittömästi esteitä monentyyppisten yksisuuntaisten lait-10 teiden käytölle, koske ne pyrkisivät nurjahtamaan sellaisten kuormien alaisina.
Tässä keksinnössä käytetään roottori 1evy- ja staattorile-vyjärjestelmässä jäykkiä väliniveliä, jotka tarjoavat useita tärkeitä etuja aikaisempiin järjestelyihin verrattuna.
15 Näihin etuihin kuuluvat parantunut aksiaalinen joustavuus, pienempi rasitus kuormitetuissa elimissä sekä yksinkertaisempi rakenne, mikä johtaa alhaisempiin valmistuskustannuksiin ja parempaan luotettavuuteen.
Tämä keksintö, jota luonnehtii kääntyvä, jäykkien välini-20 velten muodostama mekanismi, pienentää muissa järjeste lyissä aksiaalisen liikkeen aikana esiintyviä suuria taivutus jänni tyks iä , koska se sallii liikkeen tapahtua jäykän välinivelen tappi 1iitoksen kääntymisen avulla. Väli-nivelen jännitys on lähes vakio ja riippumaton levyasen-25 nelman aksiaalisesta asemasta. Jännitys on melkein puhtaasti kaivojännitystä , joka johtuu vääntökuormista lisättynä vähäisellä taivutusjännityksel1ä, jonka levyn aksiaalinen siirtyminen aiheuttaa. Tämä taivutusjännitys on lähes merkityksetön aksiaalisen liikkeen ääriasennossakin. 30 Koska välinivelen ei tarvitse taipua, voidaan se tehdä sekä paksuksi että jäykäksi, niin että se ei nurjahda seurauksena edellä selitetystä suuren vääntömomentin suunnanmuutoksesta .
5 81620 / Tämän keksinnön mukaan on käytettävissä moni 1evyjauhin, joka käsittää vaipan ja mainitun vaipan sisään pyörimään asennetun navan. Napaan on sen mukana pyörimään kiinnitetty roottori, jossa keksinnön suositussa muodossa on 5 puolia. Useat, toisistaan erillään olevat, jauhimen root-torilevyt ovat koaksiaalisiä mainitun navan kanssa ja useat toisistaan erillään olevat jauhimen staattori1evyt ovat lomittain jauhimen mainittujen roottorilevyjen kanssa ja erillään niistä, jotta jauhimen vastakkain olevien 10 roottori- ja staattorilevyjen väliin muodostuisi kanavia, joiden kautta jauhettava liete voidaan johtaa. Sekä staattori- että roottorilevyt on varustettu sopivilla rivoilla lietteessä olevien kuitujen hiertämiseksi ja fibril loimi-seksi .
15 Roottorin ja roottori 1evyt liittävät toisiinsa vetolait-teet, jotka käsittävät jäykät välinivelet, joista kunkin yksi pää on kiinnitetty kääntyvästi roottoriin ja toinen pää on kiinnitetty kääntyvästi yhteen roottori1evyistä. Jauhimen roottori 1evyt ovat muodoltaan rengasmaisia ja 20 välinivelet on yhdistetty kääntyvästi mainittujen levyjen sisäkehiin. Vetolaite käsittää erittäin tarkoituksenmukaisesti useita, roottorilla ja kullakin roottori 1evyl-lä olevia oiakepultteja, jäykkien välinivelten ulottuessa roottorilla ja mainituilla roottori 1evyi11ä olevien ole-25 kepulttien välillä roottori 1evyjen vetämiseksi.
Staattori1evyt voidaan kiinnittää samalla tavoin käyttämällä vaipalla olevia ankkurointivälineita, jotka toimivat yhdessä jäykkien välinivelten kanssa, jotka yhdistävät ankkurointivälineet staattori1evyihin, kunkin välini-30 velen ollessa päistään kääntyvästi yhdistetty ankkurointi-välineisiin ja staattorilevyyn, vastaavasti. Tämän keksinnön järjestelmä, jossa käytetään jäykkien välinivelten muodostamia liitoksia, parantaa aksiaalista joustavuutta, vähentää kuormitettujen osien jännitystä ja yksinkertais-35 taa järjestelyä, mikä johtaa alhaisempiin valmistus- 6 81620 kustannuksiin ja hyvään luotettavuuteen.
Keksintöä selitetään edelleen oheisten piirustusten yhteydessä .
Kuvio 1 on osittain leikattu sivupystykuva tämän keksin-5 non parannukset käsittävästä moni 1evyjauhimesta.
Kuvio 2 on kuvion 1 leikkaus 11-11.
Kuvio 3 on kuvion 1 katkonainen leikkaus III-III.
Kuvio 4 on osittain pysty- osittain leikkauskuva, joka esittää tapaa, jolla staattoria kannattavat jäykät nive-10 let sallivat tarvittavan liikkeen.
Kuvio 5 on mittakaavaltaan suurennettu kuva, joka esittää tapaa, jolla jäykkä nivel liittää yhteen roottorin ja roottorijauhimen levyn.
Kuviossa 1 osoittaa viitenumero 10 yleisesti monilevyjau-15 hinyksikköä, jota käytetään massalietteiden jauhamiseen paperinvalmistuksessa. Jauhin 10 käsittää ulkovaipan tai kotelon 11.
Moottorin (ei esitetä) käyttämässä akselissa 12 on halkaisijaltaan pienempi napaosa 13 (kuvio 3), jonka liitos-20 kohdassa on olake 14. Ohjausolake 14 rajoittaa aksiaalista liikettä roottorissa 15, jota napaosa 13 pyörittää kiilan 16 välityksellä. Napaosaan 13 pultilla 18 kiinnitetty vastalevy 17 sulkee yksikön etupään.
Massaliete syötetään jauhimeen sisäänmenon 19 kautta, jo-25 ka voi olla jauhimen etu- tai takaosassa tai molemmissa ja poistetaan lopulta poistoaukon 20 kautta. Kuviossa 1 parhaiten näkyvässä roottorissa 15 on siitä säteittäises-ti ulottuvat puolat 15a-15e, joita erottavat kaarevat syvennykset 22, jotka auttavat kanavoimaan lietevirran jauhi-30 men 1evyasennelmaan, jota piirustuksissa merkitään ylei- 7 81 620 sesti viitenumerolla 23. Jauhinlevyasennelma 23 käsittää parin päätylevyjä 24 ja 25, jotka on 1iikkumattomasti kiinnitetty vaippaan 10. Piirustuksissa esitetty nimenomainen laite käsittää jauhimen roottori 1evyt 26 , 27 ja 5 28, joita erottavat jauhimen staattori1evyt 29 ja 30.
Staattori- ja roottori 1evyt ovat muodoltaan rengasmaisia ja niissä on vastakkain olevat hankausrivat 31, joista osa näkyy kuviossa 1. Massaliete virtaa kanaviin, jotka ovat jauhimen lomittaisten roottori- ja staattori1evyjen 10 välissä ja roottori- ja staattori1evyjen välinen suhteellinen liike hiertää ja fibrilloi sen ennen kuin se poistuu poistoaukosta 20.
Roottorin rengasmaisten levyjen sisäkehissä on kiinnitys-laitteet, kuten kuviossa 1 esitetyt tapit 33, 34, 35, 36 15 ja 37. Kuten kuviossa 1 nähdään, on tapit 33-37 sijoitettu kulmaan siten, että niiden akselit ovat puolien 15a--15e akseleiden suuntaiset, vastaavasti. Nämä molemmat akselit ovat vuorostaan kohtisuorassa navan 13 akseliin nähden.
20 Roottori 15 on yhdistetty vetämään jauhimen roottori 1evy-jä piirustusten kuvioissa 1 ja 2 parhaiten esitettyjen jäykkien välinivelten avulla. Koska jauhimen roottorile-vyjä 26, 27 ja 28 on kolme, on kuhunkin puolaan 15a-15e kiinnitetty kolme jäykkää väliniveltä, joista puolaan 25 15d ja kiinnittimeen tai tappiin 36 kiinnitetyt esite tään kuviossa 2 merkittyinä viitenumerolla 41. Samalla tavoin yhdistävät jäykät välinivelet 42, 43, 44 ja 45 roottorin 15 muut puolat roottori 1evyistä ulottuviin tap-peihin. Roottori 1evyjen aksiaalisen liikkeen staattorile-30 vyjen suhteen edellyttämä vähäinen, mutta riittävä kään-töliike saadaan aikaan kiinnittämällä välinivelten vastakkaiset päät oiakepulteilla, kuten kuviossa 2 esitetyllä, välinivelten yhdessä päässä olevilla pulteilla 46, ja toisessa päässä esitetyillä pulteilla 47. Välinivelet 35 42 on kiinnitetty kiinnittimien 35 ja puolan 15 väliin 8 81620 oiakepultei11 a 48 ja 49, vastaavasti, samalla kun olake-pultit 51 ja 52 tukevat puolan 15a ja kiinnittimen 34 välillä olevia väliniveliä 43. Olakepultit 53 ja 54 yhdistävät kiinnittimen 53 ja puolan 15b välillä olevat väli-5 nivelet 44. Olakepultit 55 ja 56 tukevat jäykkiä väliniveliä 45 puolan 15c ja kiinnittimen 37 välillä. Olakepultit esitetään erityisesti kuviossa 5, joka esittää yhtä puolan 15a ja kiinnittimen 34 välistä väliniveltä.
Staattorilevyjn kiinnitys on olennaisesti sama ja esite-10 tään parhaiten kuvioissa 1 ja 4. Erityisesti käytetään vaipan 11 sisäkehän ympäri toisistaan erilleen sijoitettuja kiinnittimiä tai korvakkeita 57-61. Kuten kuviossa 1 parhaiten esitetään, on staatorilevy varustettu ulkone-milla 62-66 ja jäykät välinivelet 67-71 liittävät staat-15 torilevyt vaippaan sijoitettuihin kiinnittimiin. Olakepultit 72-76 kiinnittävät vastaavien välinivelten yhden pään vaippaan tai koteloon ja olakepultit 77-81 kiinnittävät toiset päät staattorilevyihin. Kuten kuviossa 4 katkoviivoilla esitetään, sallii väliniveljärjestelmä staattori-20 levyjen liikkua vähän, mutta tehokkaasti, minkä tarkoituksena on kompensoida paineenjakautuman epäsäännöllisyydet kanavissa, joiden kautta massaliete virtaa.
Huomattakoon, että nivelpisteet on sijoitettu kohti jau-himen roottori1evyjen sisäkehää, niin että momentti varsi 25 suurenee ja välinivelten jännitys pienenee.
Siten tarjoaa tämä keksintö jäykän väliniveijärjestelmän useiden jauhinlevyjen vetämiseksi ja kannattamiseksi, sallien kunkin niistä liikkua itsenäisesti aksiaalisuunnassa. Jäykkä väliniveljärjestelmä saa aikaan liikkeen kääntymäl-30 lä tappi 1iitoksessa. Tämä eliminoi suuret taivutusjänni-tykset, joita toisentyyppisissä tukijärjestelyissä on.
Jäykkä väliniveljärjestelmä tarjoaa useita tärkeitä etuja verrattuna aikaisempiin järjestelyihin. Näihin kuuluvat parempi aksiaalinen joustavuus, kantavien osien pienempi n 9 81620 rasitus ja yleinen yksinkertaisuus , minkä ansiosta valmistuskustannukset ovat pienemmät ja luotettavuus parempi. Keksintöä voidaan soveltaa vastakkaisiin suuntiin pyöriviin jauhimiin ja se toimii hyvin riippumatta yhdessä 5 toimivien jauhinlevyparien lukumäärästä ja riippumatta jauhinlevyjen koosta. Sen vuoksi voidaan keksintöä käyttää yhtä hyvin sekä suurissa että pienissä jauhimissa.
On ilmeistä, että selitettyihin suoritusmuotoihin voidaan tehdä erilaisia muutoksia poikkeamatta tämän kek-10 sinnön piiristä.

Claims (11)

10 81 620
1. Monilevyjauhin, joka käsittää vaipan (il), siihen pyörimään asennetun navan (13), johon sen mukana pyörimään asennetun roottorin (15), joukon toisistaan erillään 5 olevia, mainitun navan kanssa koaksiaalisia, yhdensuuntaisia jauhimen roottori levyjä (26-28), joukon toisistaan erillään olevia jauhimen staattorllevyjä (29,30), jotka ovat lomittain jauhimen mainittujen roottorilevyjen kanssa ja erillään niistä, jotta jauhimen vastakkain olevien 10 roottori- ja staattorilevyjen väliin muodostuisi kanavia, joiden kautta jauhettava Hete voidaan johtaa, tunnettu roottorin (15) ja roottori 1evyt (26-28) toisiinsa liittävistä vetolaltteista, jotka käsittävät jäykät välinivei el imet (41-45), joista kunkin toinen pää on 15 kiinnitetty kääntyvästä roottoriin (15) ja toinen pää on kiinnitetty kääntyvästl yhteen roottorllevyistä (26-28) sen sisäkehän lähelle, jolloin vä1inivei el Imet (41-45) on kiinnitetty mainittuihin roottorilevyihin käyttävän kytkennän aikaansaamiseksi roottorin (15) ja levyjen (26-28) vä-20 Hile siten, että samalla aikaansaadaan riittävä nlvelHi-ke mainittujen roottorilevyjen vähäisen aksiaalisen siirtymän sallimiseksi mainittujen staattorilevyjen suhteen pitkin mainittujen roottori 1evyjen pyörintäaksella.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen monilevyjauhin, t u n -25 n e t t u siitä, että se käsittää vaipan ankkurointiväl1- neet (57-61) sekä mainitut ankkuroi ntiväl1neet staattorile-vy1h1n (29-30) liittävät jäykät välinivelelimet (67-71), jotka ovat päistään kääntyvästl liitetty ankkuroi ntiväl1 -neisiin (57-61) ja staattorl1evyyn (29,30) vastaavasti.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen monilevyjauhin, tun nettu siitä, että jauhimen roottori 1evyt (26-28) 11 81620 ovat muodoltaan rengasmaisia ja että välInivelelimet (41-45) on yhdistetty kääntyvästi mainittujen levyjen sisä ke h 1 in.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen moni 1evyjauhin, t u n -5 n e t t u siitä, että mainittu vetolaite käsittää useita, kullakin roottori 1evyllä (26-28) olevia olakepultteja (46-56), mainittujen jäykkien väl1nivei elinten ulottuessa mainitulla roottorilla ja mainituilla roottori 1evyi11ä olevien olake-pulttien välillä.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen monilevyjauhin, tun nettu siitä, että roottorissa (15) on siitä ulottuvia puolia (15a-15e), joiden välissä on kaarevat syvennykset (22), välinivei el imien (41-45) ollessa kiinnitetty mainittujen puolien säteittäisiin päihin.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen moni 1evyjauhin, tun nettu siitä, että välinivelelinten (41-45) ja roottorin (15) sekä mainittujen välinivelelinten ja roottori levyjen (26-28) välisten kääntyvien liitosten kääntöakselit ovat kohtisuorassa navan (13) akseliin nähden. : : 20 7. Monilevyjauhln, joka käsittää vastakkain olevat staat- torl- ja roottorijauhinlevyt, joiden välissä on kanavia sulp-pulietteen virtausta varten, sekä roottorin (15) roottorile-vyjen (26-28) pyörittämiseksi staattorl1evyjen (29,30) suhteen, tunnettu siitä, että se käsittää roottorin 25 (15) roottori levyjen (26-28) toisiinsa yhdistämistä varten vetojärjestelmän, johon kuuluu jäykkä välinivelelin (41-45), sekä .välIneet (46-56) mainitun välinivelelimen päiden liittämiseksi kääntyvästi roottoriin (15) ja vastaavasti root-torllevyyn (26-28), jolloin välinivelelin (41-45) alkaan-- 30 saa käyttävän kytkennän roottorin ja siihen liittyvän root-torilevyn välille mainitun kääntyvän liitoksen salliessa roottori levyjen vähäisen aksiaalisen siirtymän staattori-levyjen suhteen roottorilevyjen pyörintäakselia pitkin. 12 81 620
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen moni 1evyjauhin , tunnettu siitä, että mainittu kääntyvä liitos käsittää sekä roottorilla (15) että mainitulla roottorilevyl1ä olevan olakepultin (46,47) ja muodostaa kääntöakselit mainitun vä- 5 11 n1velelImen kumpaankin päähän.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen monilevyjauhin, tunnettu siitä, että olakepulttlen (46,47) akselit ovat yhdensuuntaiset ja kohtisuorassa roottorin (15) akseliin nähden.
10. Patenttivaatimuksen 7 mukainen monilevyjauhin, tun nettu siitä, että roottorissa (15) on siitä ulottuvat puolat (15a-15e), joiden päihin mainittu kääntyvä liitos on sijoitettu, ja mainittujen puolien välissä syvennykset (22) sulppulietevirran ohjaamiseksi.
15 PATENTKRAV
FI853060A 1984-09-18 1985-08-09 Flerskivraffinoer med styva mellanlaenkar. FI81620C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/651,868 US4614309A (en) 1984-09-18 1984-09-18 Rigid link multiple disk refiner
US65186884 1984-09-18

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI853060A0 FI853060A0 (fi) 1985-08-09
FI853060L FI853060L (fi) 1986-03-19
FI81620B FI81620B (fi) 1990-07-31
FI81620C true FI81620C (fi) 1990-11-12

Family

ID=24614545

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI853060A FI81620C (fi) 1984-09-18 1985-08-09 Flerskivraffinoer med styva mellanlaenkar.

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4614309A (fi)
EP (1) EP0175634B1 (fi)
JP (1) JPS6175893A (fi)
KR (1) KR890000815B1 (fi)
AT (1) ATE48160T1 (fi)
AU (1) AU579885B2 (fi)
BR (1) BR8504410A (fi)
CA (1) CA1250479A (fi)
DE (1) DE3574401D1 (fi)
ES (1) ES8703556A1 (fi)
FI (1) FI81620C (fi)
MX (1) MX157934A (fi)
NO (1) NO169024C (fi)
PH (1) PH21501A (fi)
ZA (1) ZA857113B (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3671766D1 (de) * 1986-02-25 1990-07-12 Beloit Corp Scheibenmuehle mit mehreren starren schiebenden scheiben.
US5398877A (en) * 1993-07-09 1995-03-21 Global Technologies Group Multi-disc refiner with free floating plate mechanism
DE4337998A1 (de) * 1993-11-06 1995-05-11 Escher Wyss Gmbh Mahlmaschine und Mahlwerkzeug zum Mahlen von suspendiertem Faserstoffmaterial
US5425508A (en) * 1994-02-17 1995-06-20 Beloit Technologies, Inc. High flow, low intensity plate for disc refiner
US5467931A (en) * 1994-02-22 1995-11-21 Beloit Technologies, Inc. Long life refiner disc
US5823453A (en) * 1995-11-14 1998-10-20 J & L Fiber Services, Inc. Refiner disc with curved refiner bars
WO1998009018A1 (en) * 1996-08-26 1998-03-05 Beloit Technologies, Inc. Refiner having center ring with replaceable vanes
US5988538A (en) * 1998-07-28 1999-11-23 J&L Fiber Services, Inc. Refiner disc having steam exhaust channel
US7836923B2 (en) * 2002-10-25 2010-11-23 Key Knife, Inc. Ring slicer with easily removable knife and knife assembly
WO2007069764A1 (ja) * 2005-12-14 2007-06-21 Nara Machinery Co., Ltd. 粉粒体の解砕整粒装置および粉粒体の解砕整粒方法
US20190120363A1 (en) * 2017-10-24 2019-04-25 Rolls-Royce Deutschland Ltd & Co Kg System for coupling a at least one ring gear of a gearbox with a static part in an aircraft turbo engine

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH168155A (de) * 1932-02-27 1934-03-31 Reisten Werner Mahlvorrichtung für Papierstoff.
US2342252A (en) * 1940-10-08 1944-02-22 Turbuletics Corp Spatula mill
US3371873A (en) * 1966-03-24 1968-03-05 Keith V. Thomas Refining apparatus
US3448934A (en) * 1966-08-12 1969-06-10 Frank C Vaughan Refining apparatus
US4081147A (en) * 1976-05-27 1978-03-28 The Black Clawson Company Reversible disk refiner plates

Also Published As

Publication number Publication date
KR890000815B1 (ko) 1989-04-08
FI853060A0 (fi) 1985-08-09
FI853060L (fi) 1986-03-19
FI81620B (fi) 1990-07-31
EP0175634A3 (en) 1986-12-30
KR860002619A (ko) 1986-04-28
EP0175634A2 (en) 1986-03-26
ATE48160T1 (de) 1989-12-15
MX157934A (es) 1988-12-21
NO853529L (no) 1986-03-19
NO169024B (no) 1992-01-20
EP0175634B1 (en) 1989-11-23
US4614309A (en) 1986-09-30
ES8703556A1 (es) 1987-02-16
BR8504410A (pt) 1986-07-15
DE3574401D1 (en) 1989-12-28
CA1250479A (en) 1989-02-28
AU579885B2 (en) 1988-12-15
NO169024C (no) 1992-04-29
JPS6175893A (ja) 1986-04-18
AU4697485A (en) 1986-03-27
ES547042A0 (es) 1987-02-16
JPH0224957B2 (fi) 1990-05-31
ZA857113B (en) 1986-05-28
PH21501A (en) 1987-11-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI81620C (fi) Flerskivraffinoer med styva mellanlaenkar.
EP0958058B1 (en) Refining element
US7694902B2 (en) Self-aligning and actively compensating refiner stator plate system
CA1240191A (en) Composite flexible pulp refiner disk and method of making the same
EP1021248B1 (en) Paper pulp refiner control system and method
US4619414A (en) Multi-disk refiner
CA1234310A (en) Flexible disk refiner and method
US4586662A (en) Flexible spoke rotor for multiple disk refiner
EP0288456B1 (en) Disk refiner having sliding rigid multiple disks
US4625926A (en) Multiple disk refiner with elastomeric mounting
US5398877A (en) Multi-disc refiner with free floating plate mechanism
US4529137A (en) Multiple disk refiner for low consistency refining of mechanical pulp
EP0187611A2 (en) Flexible link disk drive for multiple disk refiner
EP0194959A2 (en) Refiner disk assembly
CN215628996U (zh) 双盘磨浆机的转子盘、传动总成及双盘磨浆机
US11982054B2 (en) Apparatus and method for processing wood fibers
CN111270543B (zh) 磨浆机磨盘、磨浆机转子以及具有此磨浆机磨盘的磨浆机
US20230228034A1 (en) Apparatus and method for processing wood fibers
CN85105718A (zh) 刚性连接的多重盘式精制机

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BELOIT CORPORATION