FI80804B - Anordning foer detektering av jonisationsnivaon i ett gasmedium. - Google Patents

Anordning foer detektering av jonisationsnivaon i ett gasmedium. Download PDF

Info

Publication number
FI80804B
FI80804B FI840623A FI840623A FI80804B FI 80804 B FI80804 B FI 80804B FI 840623 A FI840623 A FI 840623A FI 840623 A FI840623 A FI 840623A FI 80804 B FI80804 B FI 80804B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
voltage
electrodes
conductivity
circuit
ionization
Prior art date
Application number
FI840623A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI840623A (fi
FI840623A0 (fi
FI80804C (fi
Inventor
Jean-Claude Nudelmont
Original Assignee
Professional General Elect
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Professional General Elect filed Critical Professional General Elect
Publication of FI840623A publication Critical patent/FI840623A/fi
Publication of FI840623A0 publication Critical patent/FI840623A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI80804B publication Critical patent/FI80804B/fi
Publication of FI80804C publication Critical patent/FI80804C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B17/00Fire alarms; Alarms responsive to explosion
    • G08B17/10Actuation by presence of smoke or gases, e.g. automatic alarm devices for analysing flowing fluid materials by the use of optical means
    • G08B17/11Actuation by presence of smoke or gases, e.g. automatic alarm devices for analysing flowing fluid materials by the use of optical means using an ionisation chamber for detecting smoke or gas

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Analytical Chemistry (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Other Investigation Or Analysis Of Materials By Electrical Means (AREA)
  • Investigating Or Analyzing Materials By The Use Of Electric Means (AREA)
  • Arc Welding Control (AREA)
  • Investigating Or Analysing Biological Materials (AREA)
  • Chairs Characterized By Structure (AREA)
  • Filling Or Discharging Of Gas Storage Vessels (AREA)
  • Electron Tubes For Measurement (AREA)
  • Investigating Or Analysing Materials By Optical Means (AREA)
  • Discharge Heating (AREA)
  • Waste-Gas Treatment And Other Accessory Devices For Furnaces (AREA)

Description

1 80804
Kaasuympäristön ionisaatiotason ilmaisin
Keksintö liittyy patenttivaatimuksen 1 johdannon mukaiseen kaasuympäristön ionisaatiotason ilmaisimeen.
Palon ioni-ilmaisimien käyttö on jo varsin yleistä näiden laitteiden erittäin hyvän vastenopeuden vuoksi ja siksi, että ne ovat varsin vähän herkkiä kaasujen haitalliselle vaikutukselle.
Koska jo tunnetut ioni-ilmaisimet muodostuvat kuitenkin pääasiassa kahdesta kammiosta, joista toinen on avoin ollakseen kosketuksessa valvottavaan ympäristöön ja toinen käytännöllisesti katsoen umpinainen ja siinä on vain hyvin pieni aukko, ja jotka molemmat vastaanottavat radioaktiivisen kappaleen säteilyn, on selvää, että niiden käyttö ei eräissä tapauksissa ole kovin suositeltavaa.
Kun kappale ionisoi molemmissa kammioissa olevan ilman tai väliaineen, todetaan tavallisesti, että johtavuus mittaus-elektrodien välissä on sama molemmissa kammioissa. Kuitenkin heti kun ympäröivässä ilmassa, jossa ilmaisin sijaitsee ja joka tunkeutuu avoimeen kammioon, tapahtuu ionisaatio- tai johtavuusmuutoksia kuten esimerkiksi tulipalon ilmetessä, tässä kammiossa olevien hiukkasten ja ionien välillä tapahtuu törmäyksiä, jotka aikaansaavat näin johtavuuden voimakkaan alenemisen, kun taas johtavuus umpinaisessa kammiossa pysyy käytännöllisesti katsoen muuttumattomana varsin pitkän ajan. Tämä johtavuuseron erittäin nopea ilmaisu antaa mahdollisuuden paljastaa muiden epäpuhtauslähteiden ilmenemisen.
Tällaisten laitteiden haitallisuus on eräillä teollisuudenaloilla kuten maataloudessa selvä, koska niiden käyttö mahdollistaisi sen, että radioaktiiviset hiukkaset saastuttaisivat elintarvikkeita, mikä aiheuttaisi vakavia vaaroja kuluttajille.
2 80804
Lisäksi riippumatta siitä, millä aloilla näitä laitteita käytetään, on välttämätöntä, että ne saadaan palon jälkeen talteen, mikä ei aina ole mahdollista, jolloin radioaktiivinen aine saattaa saastuttaa talousveden jakelujärjestelmän valuvien pintavesien kautta, jotka ovat olleet kosketuksessa laitteisiin joita ei ole saatu talteen.
Keksinnön tarkoituksena on eliminoida edellä mainitut ongelmat ja tämän saavuttamiseksi on keksinnölle tunnusomaista se, mikä on esitetty oheisessa patenttivaatimuksessa 1.
Tällä tavoin vältytään radioaktiivisten aineiden käyttämiseltä, kun kaksi erillistä kammiota, joiden tehtävänä on vertailla kahden hetkellisesti erillisen väliaineen johtavuutta, on korvattu yhdellä yksinkertaisella kammiolla.
Keksinnön eräs ominaispiirre on siinä, että se kompensoi ionien nopean häviämisen, joka aiheutuu niiden törmäämisestä johtavuudenmittauskammioon tunkeutuvan väliaineen hiukkasiin, takaisinkytkentäpiirin avulla, joka ohjaa hyvin lyhytaikaisen sähkövalokaaren kytkeytymistä.
Tämän ratkaisun etuna ei ole ainoastaan se, että mittaukset toistuvat ionien muodostumisen kautta, vaan myös se, että tuloksia verrataan valokaaren kahden uudelleenkytkeytymisen välillä, jotta saadaan poissuljetuksi mahdolliset ionityy-pit, joita muodostuu niiden liikkuvuuden pohjalta. Näin voidaan seurata jonkin tietyn ilmiön kehittymistä, esimerkiksi raskaiden tai kevyiden hiukkasten emissiofaasia, tulipalon aikana. Lisäksi kaaren ajoittaisen syttymisen, joka aiheuttaa ionisaation, seurauksena on, että laitteen toiminnan vaatiman energian kulutus supistuu huomattavasti.
3 80804
Ilmaisimen eräänä toisena tunnusmerkkinä on se, että siinä on johtavuuden kahden peräkkäisen mittauksen tulosten vertailu-piiri. Kun tämä piiri voi käsittää yksinkertaisia analogisia osia ja kaaren ohjauslaite voi tuottaa hyvin lyhytaikaisia, noin 100-500 nanosekunnin mittaisia, noin 6-12 000 V jännitteitä, virran ollessa noin 1 mikroampeeria, päästään tällä tavoin käyttämään erittäin heikkoja, noin 16 picowatin voimakkuuksia mittauskammion ionisaation aikaansaamiseksi, muiden piirien komponenttien kokonaiskulutuksen rajoittuessa esimerkiksi 20 mikro-wattiin.
Keksinnön muita tunnusmerkkejä ja etuja selvinnee seuraavasta selityksestä, jossa viitataan piirustuksiin, joissa esitetään keksintöä rajoittamattomina esimerkkeinä tämän keksinnön erästä suoritusmuotoa ja mittausten signaalinohjauksen muunnelmia.
Kuvio 1 esittää kaavamaisesti laitetta ja sen piirejä.
Kuvio 2 on diagrammi, joka kuvaa sähkövalokaaren kytkeytymistä ohjaavan transistorin ohjausjännitteitä.
Kuvio 3 on esimerkki kaaren ohjausjännitteiden sarjasta ja johtavuuden vaihtelusta mittauselektrodien välillä.
Kuvio 4 on kaavakuva johtavuuden erään alenemisen ilmaisun merkin-antopiiristä.
Kuvio 5 on eräs muunnelma kuvion 4 mukaisesta laitteesta.
Kuvio 6 on kaavakuva sähkövalokaaren kytkennän ohjauslaitteen jännitteistä.
Kuvio 7 on eräs muunnelma kuvion 5 mukaisesta laitteesta ja kuvio 8 on esimerkki kuviossa 7 esitetyn merkinantolaitteen oh-j ausjännitteistä.
Kuviossa 1 kaavamaisesti esitetty ilmaisin käsittää olennaisesti yhden ainoan kammion 4, jonka aukon peittää ohut maadoitettu suojahila 5. Hilan avulla voidaan sulkea pois radiosähkölois-emissiot. Elektrodeihin ja joiden tehtävänä on aikaan saada sysäyksittäiset valokaaret, samoin kuin ilman johtavuuden mittauselektrodeihin E^ ja E^ tulee jännite muuntajan käämityksestä 7, jonka muuntajan ensiökäämitystä 8 ohjaa transistorin 4 80804 hila 9. Tämä portti on kytketty piirin 10 kautta elektrodien ja välissä olevan tilan johtavuuden mittauspiiriin.
Ensiökäämityksen 8 syöttö tapahtuu terminaalien 1 ja 2 avulla, jotka terminaalit on liitetty minkä tahansa syöttölaitteen napoihin, joka laite syöttää vastaavasti positiivisen, esimerkiksi +6V jännitteen terminaaliin 1 ja negatiivisen -6V jännitteen terminaaliin 2. Vertailujännite terminaalissa 3 voi olla +6V.
Kun transistorista ei tule virtaa, maadoitettu ja terminaaliin 1 vastuksen R^ kautta kytketty kondensaattori C-^ varautuu. Kun anodin 11 jännite kasvaa ja ylittää hilan 9 jännitteen, kondensaattori C·^ purkautuu transistorin Z^ kautta muuntajan ensiökäämityksen 8 läpi. Kun purkaus tapahtuu äärimmäisen lyhyessä ajassa, syntyy huomattava potentiaaliero toisiokäämityksen 7 navoissa, jotka on liitetty elektrodeihin ja E^, synnyttäen näin sähkövalokaaren näiden elektrodien väliin. Kammiossa 4 olevan : : kaasun ionisoitumisen kasvu lisää jännitteen nousua elektrodien ja E^ välissä aiheuttaen hilan 9 jännitteen nousun. Kun kondensaattori on juuri purkautunut, havaitaan, että hilan 9 jännite ylittää anodin 11 jännitteen erittäin lyhyessä ajassa, kondensaattorin purkautumisen aiheuttaessa sen, että Z^ katkaisee j välittömästi käämityksen 8 syötön.
Havaitaan, että heti kun kammio 4 on ionisoitunut, kondensaattori C2 varautuu tiettyyn arvoon ja että hetki, jolloin hilan 9 jännite ylittää anodin jännitteen, riippuu elektrodien E^ ja E^ välissä olevan tilan johtavuudesta sekä vastusten R2 ja arr voista. Seurauksena on, että jos ajan mittaan johtavuus vaihte-lee E^:n ja E^:n välillä ionien nopean häviämisen vuoksi, joka johtuu siitä, että kammioon 4 on tullut esimerkiksi tulipalon aikana emittoituneita hiukkasia, kaaren syttymistaajuus E^:n ja E2:n välissä kasvaa. Tällä tavoin saadaan kätevä laite kammiota 4 ympäröivän ilman saastumisen havaitsemiseksi.
Kuviossa 2 kuvataan viitemerkillä Vg hilan 9 jännitteen alenemisen käyrää, joka aleneminen aikaansaa Z^:n silmänräpäyksellisen konduktion, kun käyrän kuvaama anodin jännite ylittää hilan 5 80804 9 jänniteen Vn arvon V_ . Katodin 12 jännite V.^ kasvaa tällöin y ii xz äkkiä hetkessä t^ ja alenee sitten hetkeen t^ saakka. Kondensaattori varautuu uudelleen ja jakso alkaa alusta.
Kuviossa 3 on esitetty sähkövalokaaren ohjausimpulssien sarja, joka aikaansaa kammion 4 ionisoitumisen, samoin kuin johtavuus-käyrä 13 aikafunktiona määrätyn saastumisen ilmaisun aikana, joka saastuminen havaitaan myös elektrodien ja E2 välissä olevan valokaaren ohjausimpulssien taajuudesta. Kuvion 4 esittämä laite 30 voi laukaista minkälaisen tahansa hälytyssignaalin.
Se voi käsittää esimerkiksi tunnettua tyyppiä olevan, esimerkiksi merkillä Philips 555 kaupan olevan puuttuvan impulssin ilmaisupiirin, joka tarvitsee vain kytkeä kuviossa 1 kaavamaisesti esitettyihin osiin liittämällä ilmaisupiirin otto 25 kuvion 1 mukaisen piirin terminaaliin 3. Ilmaisulaitteen 30 antonapa 24 on kytketty mihin tahansa valittuun hälyttimeen 31, jolloin kun impulssien välit ovat kuviossa 3 esitetyn kaltaiset, ennen johtavuuden kasvua, piiri 30 antaa normaalin vasteen A:n ja B:n välillä.
Sitä vastoin kohtien B ja C välillä impulssien taajuuden kas-vu aiheuttaa lähtösignaalin ilmaisulaitteen 30 annossa 24. Liitäntä 32 hälytyslaitteeseen 31 kytkee siis minkä tahansa laitteen. Kytkentäsignaali kohdassa 24 katoaa vasta kun alkuperäinen taajuus palautuu kohtaan C.
Kuviossa 5 on esitetty merkinanto-ohjauspiirin eräs muunnelma.
. . Tässä muunnelmassa vastusten R£ ja liitoskohta on liitetty yhtäältä suoraan operaatiovahvistimen 15 negatiiviseen ottona-paan, toisaalta operaatiovahvistimen 15 positiiviseen ottonapaan piirin välityksellä, joka muodostuu diodista ja vastuksen R^ ... ja kondensaattorin muodostamasta viivelinjasta. Kuviossa 6 on esitetty johtavuuden alenemiskäyrä 16 normaalissa ympäristössä, jota ioni-ilmaisin valvoo, ja viitenumerolla 17 jännitteen alenemiskäyrä piirin R^, ottonavassa aikafunktiona, tämän piirin ollessa etukäteen säädetty niin, että käyrän 17 kuvaaman jännitteen arvo on joka hetki alempi kuin käyrän 16 kuvaamajänni-te. Käyrän 17 kuvaamajännite toimii vertailukynnyksenä ja tekee mahdolliseksi heti, kun hiukkaset tunkeutuvat kammioon 4 ja 6 80804 aikaansaavat ionien lukumäärän vähenemisen tilassa E^, E^, ohjata operaatiovahvistinta 15, liitoskohdan 14 jännitteen Vio käyrän aletessa nopeammin kuin piirin R^-C^· Vahvistimen 15 antojännitettä Vq voidaan käyttää minkä tahansa hälytyspii-rin, kuten esimerkiksi viitenumerolla 31 merkityn piirin ohjaamiseen .
Tämän erittäin yksinkertaisen merkinanto-ohjauspiirin etuna on se, että se on erittäin herkkä ja sopii erityisen hyvin sellaisten ympäristöjen valvontaan, joissa kosteus ja lämpötila pysyvät suhteellisen vakioina.
Mikäli valvottavassa tilassa voi tapahtua kosteus- ja lämpötilanvaihteluja, jotka vaikuttavat ionien liikkuvuuteen samoin kuin niiden häviämisnopeuteen, merkinanto-ohjauslaite voidaan korvata kuviossa 7 esitetyllä laitteella, jolla voidaan verrata liitoskohdassa 14 otettua jännitettä ennaltamäärätyn jakson T-^ jälkeen ionisoitumisen aikaansaavan valokaaren ohjauksen mukaan, tämän jännitteen aikaisemmin rekisteröityyn edelliseen arvoon.
Tätä tarkoitusta varten elektrodien ja välistä johtavuutta edustava jännite ohjataan impedanssimuuntajana toimivaan operaatiovahvistimeen 18, jolloin samaa jännitelähdettä käytetään MOS-tyyppisen transistorin 26 napaan 27, jonka transistorin anto on liitetty kohdassa 28 vahvistimen 20 negatiiviseen ottonapaan ja vastukseen R,..
Hila 29, joka ohjaa katkaisimena toimivan MOS-transistorin 26 johtumista on liitetty hidastuspiirin 23 johdon 32 kautta.
Tämä piiri aikaansaa kuviossa 8 esitetyn differentiaalipiirin R7 siirtämän signaalin siirtoviiveen T£. Tämä signaali lähtee vahvistimesta 19 piirin Cc, R, ja hidastuspiirin 22, joka bo antaa kuviossa 8 esitetyn viiveen T^, kautta.
Heti kun jännite V^q on suurempi kuin vahvistimen 19 ottoon 21 käytetty vertailuarvo, vahvistin siirtää negatiivisen impulssin 7 80804 piiriin 22 differentiaalipiirin CgRg kautta. Tämä impulssi puolestaan viivästyy ajalla .
Seurauksena on, että kun katkaisija MOS 26 syöttää jännitteen napaan 28 ja piiriin R^, C,., jos kondensaattorin jännite, joka edustaa entistä arvoa V^Q, kuvion 8 arvojen B ja C tapausta, on pienempi kuin uusi arvo V^Q, vahvistimen 20 antonapa 33 pysyy arvossa O.
Sitä vastoin kun C,-:n edustama jännitteen entinen arvo on suurempi kuin uusi, kuvion 8 arvojen B ja A tapaus, C,. rekisteröi uuden arvon ja vahvistimen 20 anto 33 antaa signaalin, joka siirtyy mihin tahansa hälytyslaitteeseen kuten esimerkiksi viitenumerolla 31 merkittyyn.
Näin on mahdollista analysoida tarkasti sekä ympäristön johtavuuden globaalit alenemisvaihtelut että ionien erilaisten liikkuvuuksien aiheuttamat vaihtelut.

Claims (7)

1. Kaaeuympäristön ionisaatiotason ilmaisin, jossa kahden elektrodin (Ej ja E25 välillä oleva sähkövalokaari saa aikaan valvotun kaaeuympäristön <4) ionisaation, tunnettu siitä, että toisen elektrodiparin (Eg, E4> välisen ympäristön johtavuuden arvo ohjaa ainakin yhtä takaisinkytkentäpiiriä (10), joka ilmaisee ionien vähenemismäärän ympäröivän ilman hiukkasten lukumäärän ja niiden liikkuvuuden vaihtelun funktiona, että ilmaisimessa on sähkövalokaaren ohjauspiiri (Cj, 10, 7, 8), joka antaa hyvin lyhytaikaisia noin 100-500 nano-sekunnin mittaisia 6-12 000 V:n jännitesykäyksiä, ja että mainittu takaisinkytkentäpiiri (10) on sijoitettu ympäristön johtavuuden mittauselektrodien (Eg, E^) ohjaukseen, joihin mainittuihin elektrodeihin syöttää jännitettä muuntajan toi-eiokäämitys (7), jonka muuntajan ensiökäämitys <8) on sijoitettu kondensaattorin (Cj) varausjännitteen ja takaisinkyt-kentäpiirin (10) antaman jännitteen ohjaukseen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ilmaisin, tunnettu siitä, että sähkövalokaaren ohjauselektrodit (E^ ja Eg) on kytketty mainittuun muuntajan toisiokäämitykseen (7), jonka muuntajan eneiökäämityksen (8) herättää mittauselektrodien (Eg, E^) ohjaukseen asetetun kondensaattorin (Cj) purkaus.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ilmaisin, tunnettu siitä, että se käsittää lisäksi johtavuuden alenemisen merkin-antolaitteen (31), jota valvoo mainitun kondensaattorin (Cj) varaustaajuuden vaihtelun ilmaisin (30).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen ilmaisin, tunnettu siitä, että sähkövalokaaren ohjauksen valvontapiiri (Z^) on liitetty puuttuvan impulssin ilmaisulaitteen (30) ottonapaan (25) . 9 80804
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ilmaisin, tunnettu siitä, että johtavuuden mittauselektrodien (Eg, E^) antama jännite on liitetty piiriin (R^, Cg), joka aikaansaa alenevan vaihtelevan jännitteen <17>, joka on pienempi kuin johtavuuden teoreettinen aleneva vaihtelujännite (16), joka vastaa ionisaation normaalia alenemista mainittujen elektrodien välissä, ionisaatiokammioon tunkeutuvien hiukkasten aikaansaaman ionisaation laskun ilmaisupiirin käsittäessä operaatio-vahvistimen (15), jonka ottonavat on liitetty yhtäältä mainittuun alenevan jännitteen kehittämiepiiriin (R4, Cg) ja toisaalta sähkövalokaaren takaisinkytkentäpiiriin (Zj).
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ilmaisin, tunnettu siitä, että mittauselektrodien (Eg, E4) ohjaama takaisinkyt-kentäpiiri on sekin kytketty yhtäältä mittauselektrodien välissä esiintyvää johtavuutta edustavan arvon (Vjg) muistilaitteeseen (C5), toisaalta ohjauslaitteeseen (19), jonka anto on varustettu kahdella hidastuslaitteella (22 ja 23), jotka ohjaavat mainitun arvon (Vjg) pääsyä samalla kertaa sekä mainittuun muistiin (C^) että operaatiovahvistimeen (20), joka ohjaa mitä tahansa merkinantolaitetta (31).
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen ilmaisin, tunnettu siitä, että mittauselektrodien (Eg, E4) välistä johtavuutta edustavan arvon (V^g) mainittu pääsy käsittää MOS-transistorin (26), jota käytetään katkaisijana ja jota ohjaa operaatiovahvistin (19), joka saa yhtäältä vertailujännitteen (21) ja toisaalta sähkövalokaaren ohjaukseen (Zj) kytketyn takai-sinkytkentäpiirin mainitun jännitteen (V^g). Pftteptkrgv
FI840623A 1982-06-17 1984-02-15 Anordning foer detektering av jonisationsnivaon i ett gasmedium. FI80804C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8210592A FR2528980A1 (fr) 1982-06-17 1982-06-17 Detecteur de niveau d'ionisation d'un milieu gazeux controle par arc electrique
FR8210592 1982-06-17
PCT/FR1983/000125 WO1984000074A1 (fr) 1982-06-17 1983-06-17 Detecteur de niveau d'ionisation d'un milieu gazeux controle par arc electrique
FR8300125 1983-06-17

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI840623A FI840623A (fi) 1984-02-15
FI840623A0 FI840623A0 (fi) 1984-02-15
FI80804B true FI80804B (fi) 1990-03-30
FI80804C FI80804C (fi) 1990-07-10

Family

ID=9275106

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI840623A FI80804C (fi) 1982-06-17 1984-02-15 Anordning foer detektering av jonisationsnivaon i ett gasmedium.

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4629992A (fi)
EP (1) EP0099776B1 (fi)
JP (1) JPS59501124A (fi)
AT (1) ATE42648T1 (fi)
AU (1) AU571838B2 (fi)
CA (1) CA1212784A (fi)
DE (1) DE3379756D1 (fi)
DK (1) DK163152C (fi)
ES (1) ES8404511A1 (fi)
FI (1) FI80804C (fi)
FR (1) FR2528980A1 (fi)
WO (1) WO1984000074A1 (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5164673A (en) * 1989-11-13 1992-11-17 Rosener Kirk W Induced electric field sensor
DE4038994C2 (de) * 1990-12-06 1994-03-10 Lehmann Martin Verfahren zum Ermitteln einer Meßgröße und Meßanordnung
CA2032912C (en) * 1990-12-21 1994-06-28 Bryan M. Latta Nonintrusive gas-level measurement apparatus
US5324398A (en) * 1992-06-19 1994-06-28 Water Regeneration Systems, Inc. Capacitive discharge control circuit for use with electrolytic fluid treatment systems
US6781384B2 (en) * 2001-07-24 2004-08-24 Agilent Technologies, Inc. Enhancing the stability of electrical discharges
KR102384936B1 (ko) * 2013-11-26 2022-04-08 스미스 디텍션 몬트리올 인코포레이티드 분광 분석을 위한 유전체 배리어 방전 이온화 소스

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2550498A (en) * 1947-06-14 1951-04-24 Gen Electric Method and apparatus for electrically detecting vapors and the like
FR1540305A (fr) * 1967-02-09 1968-09-27 Dispositif perfectionné de détection d'incendie
DE2029485B2 (de) * 1969-06-21 1971-11-25 Nittan Co. Ltd., Tokio Ionisations rauchfuehler
US3728615A (en) * 1969-10-29 1973-04-17 Eaton Yale & Towne Smoke, gas, or rapid temperature increase detector utilizing a periodic electric field to create a self-sustained avalanche current
US3673586A (en) * 1970-02-19 1972-06-27 Statitrol Corp Resistance controlled timed pulse generator
US3742475A (en) * 1971-03-16 1973-06-26 Tif Instr Inc Gaseous impurity detector employing corona discharge phenomenon
CH593491A5 (fi) * 1973-12-06 1977-12-15 Nat Res Dev
US3949390A (en) * 1974-06-05 1976-04-06 Rca Corporation High voltage aerosol detector
BE881812A (nl) * 1979-12-17 1980-06-16 Cerberus Ag Meldingsstelsel

Also Published As

Publication number Publication date
DK59084D0 (da) 1984-02-10
JPH0331387B2 (fi) 1991-05-02
ES523393A0 (es) 1984-04-16
FI840623A (fi) 1984-02-15
CA1212784A (fr) 1986-10-14
DK163152B (da) 1992-01-27
AU1607183A (en) 1984-01-16
AU571838B2 (en) 1988-04-28
FI840623A0 (fi) 1984-02-15
ATE42648T1 (de) 1989-05-15
DE3379756D1 (en) 1989-06-01
FR2528980B1 (fi) 1985-01-25
US4629992A (en) 1986-12-16
ES8404511A1 (es) 1984-04-16
EP0099776B1 (fr) 1989-04-26
EP0099776A1 (fr) 1984-02-01
DK163152C (da) 1992-06-22
DK59084A (da) 1984-02-10
FI80804C (fi) 1990-07-10
WO1984000074A1 (fr) 1984-01-05
FR2528980A1 (fr) 1983-12-23
JPS59501124A (ja) 1984-06-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3584294A (en) A system for measuring low levels of electrical energy
US3728706A (en) System for indicating aerosols in the atmosphere
JPS6477758A (en) Method and device for detecting ionization current in ignition system of internal combustion engine
KR102182191B1 (ko) 확장된 온도 범위를 통해 작동하는 저 누설 고체-상태 리셋 및 범위 변경을 갖는 넓은 동적 범위 양방향 통합 전위계
US2994768A (en) Method and system for the electric determination of aerosols in a gas
FI80804B (fi) Anordning foer detektering av jonisationsnivaon i ett gasmedium.
US3909815A (en) Detector for fumes and combustion gases
JPH06294772A (ja) ガスサンプル中の選択イオン種の存在を信号で知らせる装置
US4594512A (en) Ionization type smoke detector
US4260892A (en) Geiger-Mueller radiation detector with means for detecting and indicating the existence of radiation overload
ES2048332T3 (es) Procedimiento para el funcionamiento de un avisador de humos por ionizacion y aparato avisador de humos por ionizacion.
US3673586A (en) Resistance controlled timed pulse generator
Ludmirsky et al. Experimental evidence of charge separation (double layer) in laser-produced plasmas
US4364031A (en) Ionization smoke detector with increased operational reliability
US3462752A (en) Method and system for detecting the presence of foreign matter in a body of gas
JPH05325066A (ja) イオン化式煙感知器
US2817768A (en) Radiation alarm
US3573614A (en) Transient voltage indicating, measuring, and counting circuit
US3665441A (en) Method and apparatus for detecting aerosols
US3852734A (en) Antenna insulation failure detector
US4270123A (en) Detector for indicating a fire or detector malfunction
US3582646A (en) Ionization fire detection device
US3987423A (en) Ionization-chamber smoke detector system
NO161647B (no) Detektor for ioniseringsnivaaet for et gassformig medium.
JPS5761930A (en) Detector for accidental fire of spark ignition engine

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: P.G.E.P. PROFESSIONAL GENERAL ELECTRONIC