FI78802C - Kopplingsarrangemang foer kodning och avkodning av informationssignaler. - Google Patents

Kopplingsarrangemang foer kodning och avkodning av informationssignaler. Download PDF

Info

Publication number
FI78802C
FI78802C FI831570A FI831570A FI78802C FI 78802 C FI78802 C FI 78802C FI 831570 A FI831570 A FI 831570A FI 831570 A FI831570 A FI 831570A FI 78802 C FI78802 C FI 78802C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bits
word
data
bit
signal
Prior art date
Application number
FI831570A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI831570A0 (fi
FI78802B (fi
FI831570L (fi
Inventor
Bernardo Rub
Lih J Weng
Original Assignee
Digital Equipment Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Digital Equipment Corp filed Critical Digital Equipment Corp
Publication of FI831570A0 publication Critical patent/FI831570A0/fi
Publication of FI831570L publication Critical patent/FI831570L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI78802B publication Critical patent/FI78802B/fi
Publication of FI78802C publication Critical patent/FI78802C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G11INFORMATION STORAGE
    • G11BINFORMATION STORAGE BASED ON RELATIVE MOVEMENT BETWEEN RECORD CARRIER AND TRANSDUCER
    • G11B20/00Signal processing not specific to the method of recording or reproducing; Circuits therefor
    • G11B20/10Digital recording or reproducing
    • G11B20/14Digital recording or reproducing using self-clocking codes
    • G11B20/1403Digital recording or reproducing using self-clocking codes characterised by the use of two levels
    • G11B20/1423Code representation depending on subsequent bits, e.g. delay modulation, double density code, Miller code
    • G11B20/1426Code representation depending on subsequent bits, e.g. delay modulation, double density code, Miller code conversion to or from block codes or representations thereof

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Signal Processing For Digital Recording And Reproducing (AREA)
  • Dc Digital Transmission (AREA)
  • Compression, Expansion, Code Conversion, And Decoders (AREA)
  • Reduction Or Emphasis Of Bandwidth Of Signals (AREA)
  • Error Detection And Correction (AREA)
  • Holo Graphy (AREA)
  • Investigating Or Analyzing Materials By The Use Of Ultrasonic Waves (AREA)
  • Ultra Sonic Daignosis Equipment (AREA)
  • Measurement Of Velocity Or Position Using Acoustic Or Ultrasonic Waves (AREA)

Description

1 78802
Kytkentäjärjestely informaatiosignaalien koodaamiseksi ja dekoodaamiseksi
Esillä olevaa keksintöä selostetaan magneettisen talletus-välineen yhteydessä, muuta sitä voidaan käyttää myös optisten talletusjärjestelyjen tai minkä tahansa sarjallisen viestintäkanavan yhteydessä. Tietojenkäsittelyjärjestelmissä (jotka käyttävät magneettista talletusvälinettä datan tallettamiseen) , koodataan keskusyksikön, tai jonkun muun tietojenkäsittelypiirin, data-sanat koodatuiksi sanoiksi ennen kuin nämä tietosignaalit siirretään äänityspäähän ja sijoitetaan talletusvälineeseen. Koska binäärinen YKSI yleensä talletetaan magneettisen vuon muutoksena ja binäärinen NOLLA muuttumattomana magneettivuona, tarvitaan yleensä tietty määrä NOLLIA (minimi NOLLIA) binääristen YKKÖSTEN välin interferenssin vähentämiseksi, joka esiintyisi, mikäli vuon muutokset olisivat vierekkäisissä paikoissa magneettisella talletusvälineellä. Toisaalta on myös olemassa käytettävissä olevien NOLLIEN yläraja (maksimi NOLLIA), mitä voidaan käyttää, koska on yleensä suositeltavaa käyttää itsekellotettua järjestelmää, ja mikäli esiintyy pitkä jono NOLLIA YKKÖSTEN välissä, systeemi ei voi toimia itsekello-tetusti. Usein kutsutaan NOLLIEN minimimäärää "d"-rajoitukseksi, kun taas NOLLIEN maksimimäärää sanotaan "k"-rajoitukseksi. Koodausjärjestelmää, jossa on määrätty d, k:hon viitataan ajopituudeltaan rajoitettuna koodina. Sellainen koodi määräytyy edelleen siitä, onko data-sanan bittien lukumäärä määrätty vai ovatko ne eripituisia. Mikäli data-sanan bittien lukumäärä, joita käytetään, vaihtelee, data-sanoihin viitataan muuttuvapituisina sanoina. Mikäli bittien lukumäärä on määrätty, viitataan data-sanoihin määrätyn-pituisina sanoina. On päätetty, että saavutetaan tiettyä hyötyä käyttämällä muuttuvanpituisia sanoja ajopituudeltaan rajoitetun koddin yhteydessä, ja esillä oleva keksintö kohdistuu tähän kombinaatioon.
2 78802
On olemassa useita koodausjärjestelmiä, joilla yritetään hyödyntää rajoituksia tarjoamalla korkea NOLLIEN minimi (d) luku, jolla vähennetään sellaiset virheet, jotka esiintyvät vuon muutosinterferenssinä, ja pieni NOLLIEN maksimi (k) luku, jolla varmistetaan hyvä itsekellotus. Kaikki sellaiset koodausjärjestelyt, joissa on muuttuvanpituiset sanat, aiheuttavat virheiden lisääntymisen. Tunnetun tekniikan koodausjärjestelyissä muuttuvanpituisille sanoille aiheuttaisi koodatun bitin virhe (s.o. magneettisen talletusväli-neen bitti on virheellinen) useita databitin virheitä dekoo-daustoimenpiteen aikana. Esillä oleva koodi ja esillä oleva piiri tämän koodin koodaamiseksi ja dekoodaamiseksi on suunnattu käytettäväksi hyväksyttävän minimi NOLLA-arvon (d=l) yhteydessä, samalla kun käytetään hyväksyttävää maksimi NOLLA-arvoa (k=7). Lisäksi esillä oleva järjestelmä käyttää järjestelyä, jolla yksinkertaistetaan koodaus- ja dekookaus-toimenpiteet järjestämällä siten, että tietty määrä koodatun sanan bittejä jokaisessa data-sanassa, joka on koodattu, ovat identtiset binääriarvossa niiden edustaman data-sanan bittien kanssa. Esillä olevassa järjestelmässä, jossa dekoodaus suoritetaan ja koodijärjestelyt järjestetään laitteis-tollisesti, saavutetaan pienempi virheiden lisääntyminen.
Esillä oleva keksintö käyttää 2/3-suhdekoodia. Data-sanat ovat eripituiset, s.o. kaksi tai neljä bittiä, ja koodi on ajopituudeltaan rajoitettu koodi (d=l, k=7) . 2/3-suhdekoo-dissa koodataan jokaista kahta data-sanan bittiä kolmeksi koodatun sanan bitiksi. Lisäksi tarjoaa koodijärjestely sen mahdollisuuden, että kaksibittisen data-sanan molemmat bitit esiintyvät koodatun sanan toisena ja kolmantena bittinä, kun taas nelibittisen data-saran kolmas ja neljäs bitti esiintyy koodatun sanan toisena ja kuudentena bittinä.
Piiri käyttää kahta siirtorekisteriä, jotka on kytketty kääntämispiiriin. Koodaustilassa hyväksyy ensimmäinen siirto-rekisteri databittisignaaleja tietokoneelta (tai muusta lähteestä) ja siirtää ne kääntämispiirille. Kääntämispii- 3 78802 rissä käännetään jatkuvasti datasignaaleja, mutta ne eivät ole käyttökelpoisia koodattuina sanoina, ennenkuin niitä on ladattu toiseen siirtorekisteriin. Kääntämispiirin annossa esiintyvät arvot saattavat muuttua jokaisen data-sanan siirron yhteydessä ensimmäiseen siirtorekisteriin.
Kun data-sanan bittisignaalit saavuttavat ennalta määrätyn sijainnin ensimmäisessä rekisterissä, tukkiutuu tiettyjen bittisignaalien tulkinta ensimmäisessä rekisterissä, samoin kuin tietyt bittisignaalit toisessa rekisterissä, tai ne ladataan toiseen rekisteriin koodattuna sanana. Koodatun sanan bittisignaaleja, jotka on ladattu toiseen siirtorekisteriin, siirretään jatkuvasti antolinjaan, ja niitä voidaan muuttaa lataustoimenpiteen seurauksena. Täten koodataan tai dekoodataan sekä kaksi- että nelibittiset sanat vastaavasti kolmebittisiksi ja kuusibittisiksi koodatuiksi sanoiksi.
Toiminnan dekoodaustilassa siirretään bittisignaaleja magneettiselta talletusvälineeltä toiseen siirtorekisteriin ja nämä signaalit siirretään edelleen kääntämispiiriin. Kään-tämispiirissä käännetään jatkuvasti koodatut signaalit, mutta nämä eivät ole käyttökelpoisia data-sanoina ennenkuin ne on ladattu ensimmäiseen siirtorekisteriin. Koodatun sanan bittien käännös voi muuttua jokaisen koodatun sanan siirron yhteydessä toiseen siirtorekisteriin. Kun koodatun sanan bittisignaalit saavuttavat ennaltamäärätyn aseman toisessa rekisterissä, tukkiutuu tiettyjen koodattujen sanojen bittisignaalien käännös toisessa rekisterissä, samoin kuin bittisignaalit ensimmäisessä rekisterissä, tai ne ladataan ensimmäiseen siirtorekisteriin dekoodattuna data-sanana. Ensimmäiseen rekisteriin ladattuja data-sanan bitti-signaaleja siirretään jatkuvasti antolinjaan, ja ne voivat muuttua lataustoimenpiteen seurauksena. Täten käännetään tai dekoodataan magneettisen talletusvälineen sekä kolmibitti-set että kuusibittiset koodatut sanat kaksibittisiksi ja nelibittisiksi data-sanoiksi vastaavasti.
Esillä olevan keksinnön mahdollisuudet ovat helpommin ymmärrettävissä seuraavan selostuksen avulla yhdessä piirus- 4 78802 tusten kanssa, joissa: kuvio 1 esittää data-sanan bittien ja koodatun sanan bittien yhteyksiä 2/3-suhdekoodissa; kuvio 2 kuvaa järjestelmässä käytettyjen ohjaus- ja kello-signaalien aaltomuotoja; kuvio 3 on skemaattinen loogisen piirin malli, jota käytetään koodaustoimenpiteen suorittamiseksi; kuvio 4 on skemaattinen kuvanto loogisesta piiristä dekoo-daustoimenpiteen suorittamiseksi; kuvio 5 on vuokaavio, jolla kuvataan kahden siirtorekis-terin binäärisiä arvoja koodaustoimenpiteen aikana; kuvio 6 on vuokaavio, joka kuvaa rekistereiden asteiden binäärisiä arvoja kuvion 5 vuokaavion mukaisesti koodattujen informaatiobittien dekoodaustoimenpiteen aikana; ja kuvio 7 on vuokaavio, joka kuvaa rekistereiden asteiden binäärisiä arvoja dekoodaustoimenpiteen aikana, jolloin alkuperäiset data-sanan bitit ovat samat kuin kuviossa 5 esitetyt, mutta eri sanayhteysjärjestelyin.
Tarkastellaan kuviota 1, joka esittää esillä olevan keksinnön käyttämää 2/3-suhdekoodia. Vasemmanpuoleinen sarake on nimeltään "Data-sanan bitit" ja esittää data-sanan bittien ryhmiä. Esimerkiksi, mikäli tietokonejärjestelmä käyttää ASCII-koodia, vastaisi kirjainta "Y" binäärikoodi 10110010.
Tämä olisi tyypillinen data-sanojen jono, jota käytettäisiin esillä olevassa järjestelmässä. Kuviossa 1, oikeanpuoleisessa sarakkeessa, esittää "koodatun sanan bitit" data-sanan bittien koodausta 2/3-suhdekoodin avulla. Koodatun sanan bitit siirretään magneettiselle talletusvälineelle ja talletetaan siihen siten, että niillä on siirtyneet YKKÖSET ja kääntämättömät NOLLAT. Sarakkeessa "koodatun sanan bitit", jossa on kirjain "x" , osoittaa tämä, että siinä voi olla joko YKKÖNEN tai NOLLA, riippuen edeltävän koodatun sana-ryhmän viimeisestä bitistä. Pieni "x" on edeltävän bitin komplementti. On huomattava, että kaksibittisen sanan ensimmäinen jci toinen bitti sarakkeessa "data-sanan bitit" on sama kuin kolmibittisen koodatun sanan toinen ja kolmas bit- n 5 78802 ti ja tämä tekee dekoodauksen suhteellisen helpoksi. Samalla tavalla on huomattava, että nelibittisen data-sanan kolmas ja neljäs bitti vasemmanpuoleisessa sarakkeessa on sama kuin koodatun sanan toinen ja kuudes bitti sarakkeessa "koodatun sanan bitit". Täten jätetään vasemmanuoleisin bitti huomiotta dekoodauksen aikana, ja järjestelmä käyttää vaivatta bittejä, jotka ovat samat koodatun sanan bittimuodossa kuin data-sanan muodossa.
Tarkastellaan kuviota 2, jossa esitetään esillä olevan järjestelmän ohjaus- ja kellosignaalien aaltomuotoja ja ajoitus-yhteyksiä. Pääkellosignaalit generoidaan vaihelukitussa vä-rähtelijäsilmukkapiirissä, joka on jänniteohjattu, ja ne on merkitty "VCO" kuviossa 2. VCO-signaalih aaltomuoto siirretään useaan kerto- ja jakopiiriin kuviossa 2 esitettyjen kellosignaalien generoimiseksi. Kuviossa 2 esitettyjen aaltomuotojen ja kellosignaalien generoimiseksi tarvittavat piirit voivat olla hyvin erilaiset, ja kellosignaalien generoiminen voidaan aikaansaada usealla hyvin tunnetulla tavalla. Koska kellosignaalien generoiminen tai piirit, jotka generoivat kellosigneeleja, eivät liity esillä olevaan keksintöön, käsittelee tämä selostus ainoastaan aaltomuotoja siten, kuin ne olisivat olemassa ennestään.
Esillä oleva järjestelmä toimii koodaustilassa generoimalla kellon A signaaleja VCO:n signaaleista ja siirtämällä kellon A signaalit tietokoneelle tai data-sanan lähteelle, datan kellotuksen ohjaamiseksi data-lähteestä koodausverk-koon. Dekoodaustilassa toimii esillä oleva järjestelmä siten, että vaihelukittu silmukkapiiri, jossa on alkukuvio 100100100, synkronoituu, joka alkukuvio on saatu talletus-välineeltä. Alkukuviota käytetään sanayhteyksien määrittelemiseen siten, että kellosignaalit aiheuttavat siirto- ja talletustapahtumia oikealla hetkellä siirtorekisterissä. Voidaan todeta, että kellon A signaalin jakso on yhtä pitkä kuin VCO-signaalin kolme jaksoa, kun toisaalta kellon B signaalin jakso on yhtä pitkä kuin VCO-signaalin kaksi 6 78802 jaksoa. Siirtorekisterit, joita käytetään koodaus- ja dekoo-dauspiirissä ovat edullisesti tyyppiä 10141 IC-siirtorekis-teripiirejä, joita valmistaa Motorola Corporation ja myös muut IC-piirien valmistajat. Näillä siirtorekistereillä voidaan siirtää signaalit myös niiden sisällä, ja niillä voidaan myös tukkia tai ladata signaalit rinnakkain. Siirto-rekistereiden sisällä on piirejä, jotka hyväksyvät kuvion 2 esittämän latauksen aaltomuotoa, kuten myös kellon A ja kellon B signaaleja. Dekoodaustoimenpiteen aikana, kun latauksen aaltomuoto siirretään rekisteriin 511 ja on korkeammalla jännitetasolla aiheuttaa aaltomuoto, yhdessä kellon A signaalin etureunan kanssa, sen, että rekisteri 511 ladataan. Tämä on näytetty latausviivalla 512. Siirtoviiva 514 esiintyy silloin kun lataussignaali on alemmalla jännitetasolla kellossa, ja kellon A signaalin etureuna nousee. Koodaustoi-menpiteen aikana ei latauksen aaltomuoto ole rekisterissä 511, ja siksi kello A antaa ohjaussignaalin tapahtumille, jotka aikaansaavat siirtoviivan 516 osoittamia siirtoviivoja. Dekoodaustoimenpiteen aikana ei latauksen aaltomuoto ole rekisterissä 513, ja siksi on kellon B signaali ohjaussignaalina tapahtumille, jotka aikaansaavat siirron joka kerralla kun kellon B signaalien etureuna tulee positiiviseksi. Nämä siirtoviivat on kuvattu siirtoviivalla 518 ja sitä seuraavil-la viivoilla. Toisaalta on rekisterillä 513 koodaustoimenpi-teen aikana latauksen aaltomuoto, joka on tuotu siihen, ja kun latauksen aaltomuoto on korkealla jännitetasollaan ja kun kellon B signaalin etureuna nousee, tapahtuu lataus, jota on osoitettu latausviivalla 510. Kuvioiden 5, 6 ja 7 kuvaamien vuokaavioiden selityksessä oletetaan, että kuviossa 2 esitetyt viivat ovat lataussignaaleja ja siirtosignaaleja selityksen yksinkertaistamiseksi.
Tutkitaan kuvioita 3 ja 5 yhdessä. Kuviossa 3 nähdään koo-daava looginen piiri. Kuviossa 3 on esitetty siirtorekisteri 511, joka, kuten aiemmin on mainittu, omaa mahdollisuuden siirtää signaaleja sen sisällä, ja jolla myös voidaan tukkia tai ladata signaaleja rinnakkain lataussignaalin seurauksena.
7 78802
Samalla tavalla on siirtorekisteri 513 edullisessa toteutuksessa siirtorekisteri/ joka sallii signaalien sarjallisen siirron vasemmalle johtoon 549 viedyn kellopulssin seurauksena, ja samaan aikaan kun siirtorekisterillä 513 on mahdollisuus tukkia tai ladata signaaleja siirtorekisteriin rinnakkain lataussignaalin seurauksena. On huomattava, että vaikka tässä esityksessä puhutaan signaalien siirtämisestä vasemmalle, tämä on ainoastaan havainnollisuuden vuoksi, ja on selvää, että bitit voidaan siirtää myös oikealle, mikäli käytetään siihen tarvittavia kääntämispiirejä.
Tarkastellaan ensin koodaustoimenpidettä. Nähdään kuviosta 5, että siirtorekisterit 511 ja 513 on esitetty lohkomuodossa ja eri asteiden tilat tai tilaolosuhteet näissä siirtorekis-tereissä on esitetty jäljempänä olevissa sarakkeissa. Oletetaan edelleen, että järjestelmän on pystyttävä käsittelemään alkukuviota,joka tulee tietokoneen keskusyksiköltä (CPU) , joka alkukuvio muodostuu sarjasta NOLLIA, jotka muodostuvat kaksi-bittisistä sanoista, joita seuraa data-sanan bittien sarja, joka edustaa dataa ilman alkuosaa, kuten bitin synkronointi-kuvio jne.
Kuviossa 5 "data-sanan bittien" sarjan alla on esitetty koodatut sanabitit, jotka edustavat data-sanan bittejä 2/3-suhdekoodilla koodattuina. Kun alkukuvio siirretään tietokoneelta, on siinä sarja NOLLIA, ja nämä NOLLAT siirretään johtoa 515 pitkin, kuten on esitetty kuviossa 3. Kellon A pulssit, jotka siirretään johtoa 517 pitkin, aiheuttavat sen, että bittisignaalit siirretään aluksi D-asteeseen ja tämän jälkeen C-asteeseen, ja sitten B-asteeseen, ja lopuksi A-asteeseen. On ymmärrettävä, että asteiden antosignaaleilla on myös invertoidut versiot, vastaavasti johdoissa 529, 533 ja 537 sen nojalla, että nämä antosignaalit lähetetään inver-toijien 532, 534 ja 536 kautta. On myös ymmärrettävä, että jokainen JA-porteista 519-525 on täysin toiminnassa ainoastaan silloin, kun kaikki sen ottosignaalit ovat YKKÖSIÄ, ja että TAI-piirit 526, 528 ja 530 kukin antaa signaalin YKSI annos- 8 78802 saan kun joku sen ottosignaaleista on YKSI. Mikäli asteiden A, B, C ja D binääriset arvot rekisterissä 511 ovat tunnetut, ja asteiden X ja Y binääriset arvot rekisterissä 513 ovat tunnetut, voidaan rekistereiden 511 ja 513 antosignaaleja seurata kuvion 3 logiikkapiirin läpi sen päättelemiseksi, mikä näissä asteissa esiiintyvän binäärisen bitin tulkinta olisi sen esiintyessä johdoissa X^, Y^, Z^ ja W^, kuten myös se, mitkä koodatut bitit rekisterissä 513 olisivat.
Oletetaan hetkeksi, että asteissa A, B, C ja D on läsnä NOLLIA. Huomataan, että johdossa 527 on silloin NOLLA-signaali, mikä aikaansaa NOLLA-oton porteissa 521, 522 ja 525, joka estää nämä porit antamasta YKKÖSEN annossaan.
Siksi Y^:ssä ja Väissä on NOLLA-signaalit. Edelleen on huomattava, että NOLLA C-asteessa siirtyy johtoa 531 pitkin porteille 519, 523, 524 ja 525, ja estää siten nämä piirit antamasta YKKÖS-signaalin annossaan. Koska ei portti 523 eikä myöskään portti 524 anna YKKÖSTÄ annossaan, on seurauksena johdon NOLLA-anto. Portin 520 otot päättelevät viimein signaalin tilasta johdossa X^. Huomaa, että NOLLA B-asteessa invertoidaan invertoijalla 532, jotta saadaan YKKÖS-signaali johtoon 529, joka aikaansaa YKKÖS-signaalin portille 520. Toinen jäljellä olevista kahdesta otosta portissa 520 tulee X-asteen invertoidusta annosta johdolla 541. Mikäli oletetaan, että ollaan ajankohdassa 744, kuten on esitetty kuviossa 5, ja että X-aste on NOLLA, esiintyy YKKÖS-signaali johdossa 541 JA-porttiin 520. JA-portin 520 viimeinen otto tulee Y-asteen invertoidusta signaalista johdolla 539. Mikäli oletetaan, että Y-asteessa on NOLLA, on johdossa 539 YKKÖNEN, joka siirretään porttiin 520,joka JA-portti silloin on toiminnassa. JA-portti 520 antaa YKKÖSEN annossaan TAI-portin 526 kautta johdolla X.. Siksi on johtojen X^ Y^ Z^ ja tila .1000, ja ajankohdalla 745, kun lataussignaali generoidaan, ladataan yllä olevat binääriset arvot rinnakkain rekisteriin 513. Tämä tilanne on esitetty ajankohdalla 745 kuviossa 5.
9 78802
Mikäli seurataan kuvion 5 vuokaaviota, huomataan, että ajankohdalla 745 on järjestelmä kehittynyt alkukuvioksi tietokoneelta (joka on usea NOLLA), jonka päätehtävä on luoda alkuosa 100100100 jne. talletusvälineeseen. Tätä alkuosaa talletusvälineeltä käytetään myöhemmin sanayhteyksien määrittelemiseksi, kuten aiemmin mainittiin. Määrätyllä ajan-hetkellä on alkukuvion NOLLIA ladattu rekisteriin 511 ja tutkitaan ajankohtaa kun NOLLA 553, joka on esitetty rivillä "data-sana bitit", on sama NOLLA 553, joka ladataan rekisterin 511 D-asteeseen. Samanaikaisesti ladataan 100 rekisteriin 513 kääntöpiiristä, joka on dekoodannut aiemman NOLLIEN joukon rekisterissä 511. Kellon B signaalin vaikutuksesta siirretään rekisterissä 513 oleva informaatio, kuten voidaan nähdä ajankohdalla 746, ovat kaikki NOLLAT rekisterissä 513. Tämän jälkeen, kellon A signaalin vaikutuksesta, rekisterin 511 informaatio siirretään siten, että NOLLA 553 on nyt C-asteen asemassa, ja NOLLA 554 on D-asteen asemassa. Tämän jälkeen, kellon B signaalin vaikutuksesta, siirretään rekisterin 513 informaatiota, ja tämä aiheuttaa ajanhetkellä 748 esitetyn kuvion. Tämän jälkeen, hetkellä 749, kellon B signaalin ja latauksen aaltomuodon yläasennossaan olemisen vaikutuksesta, generoidaan lataussignaali rekisterissä 513. "Lataus"signaalin vaikutuksesta ladataan rekisterin 511 NOLLAT, esitetty ajanhetkellä 747, jotka NOLLAT on käännetty, rekisteriin 513. Tämä tilanne on kuvattu kuviossa 5 rekisterillä 513 ajanhetkellä 749. Samaan aikaan suorittaa rekisteri 511 informaation toisen siirron siten, että NOLLA 553 on nyt asteessa B, samalla kun NOLLA 554 on asteessa C ja NOLLA 557 on asteessa D. On huomattava, että kun bitti-signaali on asteessa X, on se käytettävissä siirtoa varten magneettiselle talletusvälineelle, ja siksi ajanhetkellä 748 on rekisteri 513 siirtänyt 100 magneettiselle talletus-välineelle, joka on alkuosa, jota on selostettu aiemmin.
Ajanhetkellä 749 käännetään rekisterin 511 databitit (kuvattu ajanhetkellä 747) kuten myös asteiden X ja Y bitit rekisterissä 513 (kuvattu ajanhetkellä 748), jotta saatai- 10 78802 siin rekisterissä 513 esitetyt binääriset arvot. Järjestelmän toiminta toistuu, ja kun ajankohta 751 saavutetaan, on siirretty toinen bittien joukko 100 magneettiselle talletus-välineelle. Järjestelmä toistaa edellisen toiminnan vielä kahdesti, kuten on kuvattu kuviossa 5, joten ajankohtana 757 on kolmas ja neljäs bittijoukko 100 siirretty magneettiselle talletusvälineelle. Kuviosta 5 voidaan todeta, että koodattu sana 100, merkitty 569, tunnistetaan vaiheessa X, kun se sarjallisesti lähtee rekisteristä 513. Samalla tavalla koodattua sanaa 100, merkitty 572, kuvataan vaiheessa X.
Rekisteriin 511 siirrettävän alkuosan lähtökohta tapahtuu ajanhetkellä 752. Kuviosta 5 voidaan päätellä, että NOLLA, joka tunnistetaan numerolla 562 "data-sanan biteissä", ladataan D-asteeseen ajanhetkellä 752. Ajankohtana 754 ladataan YKKÖSbitti, jota tunnistetaan 565:nä "data-sanan bitti" -rivillä rekisterin 511 D-asteeseen. NOLLAA 562 on siirretty asteeseen C samanaikaisesti. Ajankohtana 756 huomataan, että YKKÖSbitti 567 riviltä "data-sanan bitit" on siirretty D-asteeseen, kun taas YKKÖSbitti 565 on siirretty C-asteeseen ja NOLLAbitti on siirretty B-asteeseen. Ajanhetkellä 757 käännetään rekisterin 511 bitit, jotka olivat siinä ajanhetkellä 756 yhdessä X je. Y bittien kanssa, jotka olivat rekisterissä 513 juuri ennen ajankohtaa 757, ja ladataan ne rekisteriin 513. Tutkimalla kuvion 3 piiriä, voidaan seurata rekistereiden 511 ja 513 bittien käännöstä ajanhetkellä 757. Ajanhetkellä 757 esiintyy NOLLAbitti rekisterin 511 B-asteessa, joka aikaansaa NOLLA-signaalin porteissa 521, 522 ja 525, joka täten aikaansaa NOLLA-signaalin johdossa Y. ja W.. C-asteessa on YKKÖSbitti, joka aikaansaa YKKÖS-signaalin portteihin 519, 523, 524 ja 525. JA-portin 523 toinen otto tulee B-asteen invertoidusta annosta, joka vastaavasti on YKSI, ja siksi portti 523 antaa annossaan YKKÖS-signaalin TAI-portin 530 kautta johtoon Z^. B-asteen invertoitu anto johdossa 529 mahdollistaa ottosignaalin YKSI porttiin 520. Toinen jäljellä olevista kahdesta otto-signaalista porttiin 520 tulee X-asteen invertoidusta an- 11 78802 nosta ja katsomalla kuvion 5 X-astetta ajanhetkellä 756A, huomataan, että X:ssä on NOLLA. Vastaavasti johdossa 741 on YKKÖS-signaali, joka mahdollistaa toisen YKKÖS-signaalin porttiin 520. Portin 520 viimeinen ottojohto tulee asteen Y invertoidusta annosta. Katsomalla asteen Y tilannetta ajanhetkellä 756A kuviossa 5, huomataan, että Y on NOLLA, ja siksi johdossa 539 on YKKÖS-signaali, joka aikaansaa portin 520 kolmannen ottosignaalin YKSI. Vastaavasti portti 520 antaa YKKÖS-annon TAI-portin 526 kautta X^-johdolle. Siksi on johtojen X^, Y^ Z^ ja VT tilanne 1010 ja tämä on se koodattu sana, joka ladataan rekisteriin 513 ajanhetkellä 757. Huomataan, että kun rekisteri 513 siirretään ajanhetkellä 759 ylös, siirtyy koodattu sana 101, jota tunnistetaan 575:ä magneettiselle talletusvälineelle.
On huomattava, että ajanhetkellä 756 ladataan YKKÖS-bitti 567 rekisterin 511 D-asteeseen. YKKÖS-bitti 567 on nelibitti-sen data-sanan ensimmäinen bitti, joka sana on koodattava uudeksi bitiksi. Ajanhetkellä 758 on YKKÖS-bitti 567 B-asteessa ja YKKÖS-bitti 576 C-asteessa, kun taas YKKÖS-bitti 578 on D-asteessa. Tämä on se rekisterin 511 tilanne, yhdessä X ja Y bittien tilanteen kanssa ajanhetkellä 759, joka käännetään, jotta saataisiin rekisterin 513 lataus-bitit ajanhetkellä 760. Seuraamalla kuvion 3 piiriä, kuten ollaan tehty ennenkin, todetaan, että rekisteriin 513 ladataan 0101, kuten on osoitettu ajanhetkellä 760. YKKÖS-bitti 582 ladataan W-asteeseen, koska Y-aste ajanhetkellä 759 sisältää NOLLAN, joka osoittaa, että aiempi luettu informaatio ei ollut kaksoissanan ensimmäinen puolisko.
Kun rekisterin 513 bitit siirretään alaspäin ajanhetkeen 762, siirtyy YKKÖS-bitti 582 Y-asteeseen. Siksi, kun rekisterin 511 (nähtynä ajanhetkellä 761) bitit, ja X ja Y bitit rekisterissä 513 (nähtynä ajanhetkellä 762) käännetään, jotta rekisteri 513 latautuisi ajanhetkellä 763, on YKKÖS-bitin 582 tehtävänä ohjaaminen. YKKÖS-bitti 582 on Y-asteessa, ja siksi se antaa NOLLA-signaalin johtoon 539 porttien 519, 520, 521, 522 ja 525 estämiseksi siten, että 12 78802 ne eivät anna YKKÖS-signaalia rekisteriin 513 latauksen aikana. YKKÖS-bitti 582 sallii ohjaussignaalin kääntöpiirille, joka osoittaa, että kääntöpiiri nyt käsittelee kak-soissanan toista puoliskoa. Katsomalla kuvion 1 koodaus-järjestelyä, huomataan, että neljännen ja viidennen bitin, jotka kumpikin ovat asteissa X ja Y, on oltava NOLLA, ja siksi Y-asteen YKKÖS-bitti ajanhetkellä 762 varmistaa sen, että sijoitetaan NOLLIA X ja Y asteisiin latauksen aikana. Tarkastamalla edelleen kuvion 1 koodijärjestelyä, huomataan, että kuudes bitti on sama kuin neljäs bitti "data-sanan bitissä", ja ajanhetkellä 761 on neljäs bitti rekisterin 511' C-asteessa. Koska C-asteessa on NOLLA, kuviosta 5, huomaamme, että NOLLA antaisi NOLLA-signaalin johtoon 531 kuviossa 3, joka estäisi sekä JA-piirin 523 että JA-piirin 524, joka varmistaa että johdossa Z^ on NOLLA. Toisaalta, mikäli C-paikassa olisi ollut YKKÖNEN, joka edustaisi neli-bittisen data-sanan neljättä bittiä, antaisi YKKÖNEN C-asteessa (kuvio 3) YKKÖS-bitin johtoon 531, joka osittain virittäisi JA-portin 524. Y-asteen YKKÖS-signaali mahdollistaa toisen YKKÖS-oton portille 524, joka antaa YKKÖSEN rekisterin 513 Z-asteelle. Voidaan nähdä, että tällä menetelmällä siirtyy nelibittisen data-sanan neljäs bitti oikein koodatun sanan kuudennelle paikalle.
Menetelmä, jolla koodataan loput databitit, joilla ei ole alkua, voidaan suorittaa edeltävän selityksen mukaisesti, ja voidaan todeta, että alkuosattomat databitit, jotka tunnistetaan 568:ä, esiintyvät numerolla 568 asteessa X kuviossa 5, kun toisaalta alkuosattomat bitit, jotka tunnistetaan 587, 588 ja 589:ä rivillä "koodatut sanat", esiintyvät 587, 588 ja 589"numeroiila asteessa X kuviossa 5. On muistettava, että aste X on viimeinen aste, ja kun informaatiota siirretään siihen, on se käytettävissä välittömään siirtoon magneettiselle talletusvälineelle, kuten on tarkoituskin.
Dekoodaustoiminnassa ovat muutamat bittisignaalit kussakin rekisterissä ohjaussignaaleja, joilla saadaan esillä oleva li 13 78802 järjestelmä dekoodaamaan koodatun sanan, joko kolnibittisen koodatun sanan tai kuusibittisen koodatun sanan. Etenkin looginen piiri "etsii" kolmen NOLLAN jonoa, se on, kolme NOLLAA ensimmäisessä kolmessa asteessa, s.o. W, Z ja Y asteissa, rekisterissä 513. Kuvion 1 kuusibittisestä koodatusta sanasta on nähtävissä, että kolme NOLLAA esiintyy kolmantena, neljäntenä ja viidentenä bittinä kussakin kuusi-bittisessä koodatussa sanassa. Esillä oleva piiri toimii siten, että juuri ennen latausta, mikäli rekisterissä 513 on kolme NOLLAA ensimmäisessä kolmessa asteessa ja NOLLA rekisterin 511 B-asteessa, pidetään kolmea NOLLAA kuusibittisen sanan kolmantena, neljäntenä ja viidentenä bittinä.
Kun täten ollaan tunnistettu koodattua sanaa kuusibittiseksi koodatuksi sanaksi, esillä olevan järjestelmän piiri on sovitettu tallettamaan rekisterin 513 X-asteen bittisignaa-lia, koska tämä bittisignaali on dekoodattavan kuusibittisen sanan toinen bitti. Kun kuusibittistä sanaa dekoodataan, kuten kuviossa 1 nähdään, tulee kuusibittisen koodatun sanan toisesta bitistä dekoodatun nelibittisen data-sanan kolmas bitti. Kun tunnistetaan kolme NOLLAA, talletetaan rekisterin 513 X-asteen bittisignaali siirtämällä sitä latausaikana rekisterin 511 D-asteeseen. Samanaikaisesti, kolmen NOLLAN toteamisen seurauksena, tukkii piiri YKKÖSET(11) vastaavasti rekisterin 511 A- ja B-asteisiin, joka aikaansaa ensimmäiset kaksi YKKÖSTÄ, jotka on näytetty kuvion 1 neli-bittisessä data-sanassa. Lisäksi esillä olevan järjestelmän piiri on sovitettu siten, että mikäli esiintyy toinen kolmen NOLLAN jono seuraavan käännöksen aikana, järjestelmä ei yritä kääntää kuusibittisen sanan toista puoliskoa kahdesti peräkkäin. Tämä voidaan sanoa toisella tavalla* järjestelmä käsittelee ensimmäistä kolmea bittiä sanajär-jestelmässä kolmibittisenä koodattuna sanana. Mikäli havaitaan kolme NOLLAA, seuraavissa paikoissa sanassa, nämä käsitellään kuusibittisen koodatun sanan toisena puoliskona. Mikäli löydetään toinen kolmen NOLLAN jono, järjestelmä ei suostu dekoodaamaan uudestaan kuusibittisen koodatun sanan toista puoliskoa. Menetelmä, jolla järjestelmä 14 78802 ehkäisee toisen peräkkäisen toisen puoliskon dekoodauksen, on tukkimalla YKKÖNEN C-asteeseen, jolla tämä YKKÖNEN käännöksen aikana on B-asteessa ja kertoo järjestelmälle, että kolme viimeksi käännettyä bittiä olivat kaksoissanan toinen puolisko, ja vastaavasti kolme seuraavaa bittiä, jotka on käännettävä, ovat koodatun sanan kolme ensimmäistä bittiä, vaikkakin kolme NOLLAA voi esiintyä siinä.
D-asteessa oleva bittisignaali siirretään C-asteeseen ensimmäisessä siirrossa, jonka jälkeen molemmat tukitut YKKÖSET lähetetään tietokoneelle. Seuraavan latausjakson aikana, sijoitetaan C-asteessa oleva bittisignaali (joka on kuusi-bittisen koodatun sanan toinen bitti) A-asteeseen (ja tulee täten nelibittisen data-sanan kolmanneksi bitiksi), ja Y-asteessa oleva bitti sijoitetaan, joka oli kuusibittisen koodatun sanan kuudes bitti, B-asteeseen. Tämä toimenpide varmistaa sen, että kuusibittisen koodatun sanan toinen ja kuudes bitti lopulta päätyy nelibittisen data-sanan kolmanneksi ja neljänneksi bitiksi.
Edellä selostettu toiminta ja dekoodauspiiri on helpommin ymmärrettävissä katsomalla kuvia 4 ja 6. Kuviossa 4 on esitetty siirtorekisterit 511 ja 513, jotka ovat samat rekisterit, joita on käsitelty kuvion 3 yhteydessä.Kuviossa 4 on esitetty johto 590 "dekoodattava data sisään", jota pitkin informaatio siirretään magneettiselta talletusväli-neeltä siirtorekisteriin 513. Informaatio siirretään siirto-rekisteriin kellosignaalin B vaikutuksesta, kuten on selostettu aiemmin. Kuviossa 6 on esitetty sama viesti, jota koodattiin kuvioiden 3 ja 5 selityksen yhteydessä, ja siinä esitetään edelleen "data-sanan bitit", joksi koodattu viesti olisi käännettävä tai dekoodattava dekoodaustoimenpiteen vaikutuksesta. Myös rekisterit 511 ja 513 on näytetty kuviossa 6. Kuvion 6 vuokaaviossa ladataan informaatio siirtorekisteriin 511 samoin kuin koodaustoimenpiteen yhteydessä rekisteriin 513.
15 78802
Kun informaatio otetaan magneettiselta talletusvälineeltä, on siinä alkukuvio 100100100 jne. kuten on mainittu edellä. Kuviota 100 näytetään ajanhetkellä 791 siirtorekisterissä 513. Kun edetään alaspäin vuokaaviossa, löydetään alkukuvio, joka on dekoodattu ja tunnistettavissa 592 ja 604:nä.
Mikäli halutaan tarkastella informaation dekoodausta rekisterissä 513 "data-sanan biteiksi", jotka on tunnistettavissa 605:nä, on tutkittava, mikä on siirtorekisterin 513 sisältö ajanhetkellä 796. Ajanhetkellä 796 siirtorekisterissä 513 on bitit 0101. Mikäli tarkistetaan kuvion 4 piiriä, huomataan, että X-asteessa oleva NOLLA aikaansaa NOLLA-signaalin portille 594 ja suoraan rekisterin 511 D-asteelle. Rekisterin 513 Y-asteen YKKÖSEN avulla saadaan NOLLA-signaali invertoidulle johdolle 599 ja edelleen porteille 596, 597 ja 598. On myöskin huomattava, että johtuen Y-asteen YKKÖSESTÄ, on johdossa 607 YKKÖS-signaali, joka aikaansaa YKKÖS-signaalin TAI-portin 612 kautta B^-johtoon. Lopulta on tutkittava JA-piirin 595 ottoja. JA-piirin 595 otot tulevat rekisterin 511 B-asteen ei-invertoidusta antojohdosta, ja, mikäli tutkitaan kuviossa 6 esitettyä rekisteriä ajanhetkellä 795, löydetään siitä NOLLA. Vastaavasti portissa 595 on NOLLA, joka täten estää porttia viemästä edelleen YKKÖS-signaalia johdolle A^. Siksi johdoissa A^, B^, ja on signaalit 0100, jotka menevät rekisteriin 511, kuten on nähtävissä kuviosta 6 ajanhetkellä 797. Kun rekisteriä 511 siirretään ajanhetkellä 598, siinä on esiintynyt 01 "data-sanan bitit", jotka on siirretty tietokonej ärj estelmälle.
Seuraavaksi tarkastellaan informaation dekoodaamista, jolla saadaan "data-sanan bitit" 1110, jotka tunnistetaan 610:ksi. Huomataan, että kuvion 6 latausajankohtana 800 on järjestelmän otettava huomioon koodatun sanan bitit, jotka esiintyvät siirtorekisterissä 513 ajanhetkellä 799.Mikäli tarkastetaan kuvion 4 piiriä, voidaan todeta kuinka piiri toimii ajanhetkellä 799 esillä olevan informaation kääntämiseksi arvoiksi, jotka ovat läsnä latauksen aikana 800. Siirto-rekisterissä 513 on ajanhetkellä 799 läsnä 1000. Johtuen 16 78802 Y-asteen NOLLASTA, olisi B^-otossa NOLLA-signaali, ellei portti 597 olisi täysin kytketty. Johtuen X-asteen YKKÖSESTÄ, on portin 594 otossa YKKÖS-signaali ja myös YKKÖS-signaali läsnä D.-johdossa. Johtuen Y-asteessa olevasta NOLLASTA, on invertoidulla johdolla 599 läsnä YKKÖS-signaali, joka aikaansaa YKKÖS-ottosignaalin portteihin 596, 597 ja 598. Johtuen Z-asteen NOLLASTA, on invertoidussa johdossa 600 YKKÖS-signaali läsnä, joka aikaansaa YKKÖS-signaalin JA-portteihin 596, 597 ja 598. Johtuen W-asteessa esiintyvästä NOLLASTA, on invertoidussa johdossa 601 YKKÖNEN, joka aikaansaa YKKÖS-ottosignaalin portteihin 596, 597 ja 598. Porttien 596, 597 ja 598 loput ottosignaalit tulevat rekisterin 511 B-asteesta. Vastaavasti on tutkittava rekisterin 511 B-as-tetta ajanhetkellä 798. On ilmeistä kuviosta 6, että ajan-hetkellä 798 siirtorekisterin 511 B-aste on NOLLA, ja siksi on kuvion 4 invertoidun johdon 614 antosignaali YKSI, joka viedään neljäntenä YKKöS-ottosignaalina jokaiseen porttiin 596, 597 ja 598. Siksi ovat portit 596, 597 ja 598 täysin toiminnassa ja antavat YKKÖSEN johtoihin A^, B^ ja Ci- On jo tutkittu YKKÖS-signaalin läsnäoloa B^-johdossa, ja siksi rekisteriä 511 ladataan arvolla 1111 kuten on kuvattu ajanhetkellä 800 kuviossa 6.
Mikäli seurataan edellä kuvattua menetelmää, on ilmeistä, että koodatut sanat tulevat oikein käännetyiksi kuvion 4 piirillä, ja aikaansaadaan "data-sanan bitit" ryhmittymiä, jotka tunnistetaan 610, 619, 620 ja 621:nä.
Kuviossa 7 on kuvattu vuokaavio, jossa on binääriarvoja rekistereissä 511 ja 513 dekoodaustoimenpiteen aikana. Dekoo-daustoimenpide, kuvattu kuvion 7 vuokaavion avulla, toimii "data-sana bittien” dekoodaamiseksi, joilla on sama sarjallinen järjestely kuin kuviossa 6 esitetyillä "data-sana biteillä", mutta jotka on ryhmitetty eri tavalla sanoiksi kuin "data-sanan bitit" koodattiin. Tämä voidaan sanoa myös siten, että kuviosta 7 nähdään, että "data-sanan bitit muotoa A" ovat identtisiä kuvion 6 esittämiin "data-sanan 17 78802 bitteihin" nähden. Kuviossa 7 on esitetty myös "data-sana bitti" sarja, jota kutsutaan "data-sanan bitit muotoa B": ksi. "Data-sanan bitit muotoa B" ovat sanoja, jotka on ryhmitelty eri tavalla - kahden bitin ja neljän bitin sanoiksi - kuin "data-sanan bitit muotoa A". "Data-sanan bitit muotoa B" on koodattu kuvion 1 mukaisella koodausjärjestelyllä siten, että saadaan kuviossa 7 esitetty "koodattu muoto B". Kuvion 7 vuokaaviossa suoritetaan koodattujen sanojen, jotka tunnistetaan "koodattu muoto B":lla dekoodaus. Kuvion 4 piiriä voidaan käyttää rekisterin 513 koodattujen sanojen dekoodaamiseen ja niiden lataamiseksi rekisteriin 511, kuten on tehty selityksessä edellä. On huomattava, että kun dekoodataan koodatut sanat, jotka esiintyvät "koodattu muoto B":ssa ja siirretään siirtorekisterin 513 läpi, ja siirretään ne rekisteristä 513, ne tarjoavat sarjan databittejä, joka on löydettävissä asteesta A, joka sarjallinen muoto on sama kuin "data-sanan bitit muotoa A":n sarjallinen muoto. Toisin sanoen jokainen bitti asteessa A siirretään tietokone-yksikköön kuten selostettiin edellä. Vastaavasti, mikäli tutkitaan asteen A bittejä, on ilmeistä, että nämä bitit ovat samassa sarjallisessa muodossa kuin "data-sanan bitit muotoa A" ja "data-sanan bitit muotoa B", kuten myös "data-sanan bitit" kuviossa 6. Esillä olevassa järjestelmässä on kaksi mahdollista tapaa määritellä sanaa "rajoitus", ja esillä olevan järjestelmän dekoodauspiiri dekoodaa koodattuja sanoja siten, että saadaan sama bittijono riippumatta siitä, kuinka rajoitukset määriteltiin koodauksen aikana. Tietokone käsittelee bittijonoa siten, että bitit asetetaan käyttökelpoisiin ryhmiin tietokoneen toimintaa varten.On myöskin ymmärrettävä, että esillä olevan järjestelmän piirit eivät sinänsä tunnista alkuosallisen ja alkuosattoman datan eroja (kuten synkronointikuvio jne.).
Tietokoneen antama data koodataan riippumatta siitä, onko se alkuosallista dataa tai alkuosatonta dataa, ja koodatut sanat dekoodataan riippumatta siitä, ovatko ne alkuosallisia tai alkuosattomia. Vaikkakin kuvioissa 3 ja 4 on näytetty, että kääntöpiiri muodostuu JA-porttilogiikasta, voidaan 18 78802 ROM-yksikköä käyttää tähän tarkoitukseen, jossa tulosignaa-lit ainoastaan aktivoivat taulukkojärjestelyä siten, että saadaan oikeat antosignaalit.
Dekoodauksen yksinkertaisuus on mahdollista siksi, että koodauspiirit koodaavat data-sanat siten, että toinen ja kolmas bitti koodatussa sanassa kolmibittisessä koodatussa sanassa ovat samat kuin ensimmäinen ja toinen bitti kaksi-bittisessä data-sanassa, kun taas toisaalta toinen ja kuudes bitti kuusibittisessä koodatussa sanassa ovat samat kuin kolmas ja neljäs bitti nelibittisessä data-sanassa. Koska on suora yhteys bittien järjestelyn välillä data-sanassa tiettyihin bitteihin koodatussa sanamuodossa, kuten edellä selostettiin, tästä seuraa se, että yksinkertainen koodausvirhe useimmissa tapauksissa johtaa ainoastaan yhteen dekoo-dausvirheeseen, ja täten virheiden leviäminen pienenee huomattavasti, mikä ei ole mahdollista tunnetun tekniikan mukaisilla koodausjärjestelmillä.
Il

Claims (13)

  1. 78802
  2. 1. Kytkentäjärjestely koodaustoimenpiteen suorittamiseksi kääntämällä data-sanasignaaleja koodatuiksi sanasignaa-leiksi muistivälineen, tiedonvälityskanavan tai vastaavan yhteydessä, tunnettu siitä, että se sisältää: ottoelimen <511) data-sanasignaalien vastaanottamiseksi; kääntämispiirielimen <519-537, 539, 541), joka on kytketty mainittuun ottoelimeen ja sovitettu kääntämään ensimmäistä ja toista bittiä edustavia data-sanasignaaleja ensimmäistä, toista ja kolmatta bittiä edustaviksi koodatuiksi sanasignaaleiksi siten, että mainitun data-sanan ensimmäinen ja toinen bitti ovat vastaavasti identtisiä mainitun koodatun sanan toisen ja kolmannen bitin kanssa, ja edelleen sovitettu kääntämään ensimmäistä, toista, kolmatta ja neljättä bittiä edustavia data-sanasignaaleja ensimmäistä, toista, kolmatta, neljättä, viidettä ja kuudetta bittiä edustaviksi koodatuiksi sanasignaaleiksi siten, että mainitun data-sanan kolmas ja neljäs bitti ovat vastaavasti identtisiä mainitun koodatun sanan toisen ja kuudennen bitin kanssa; ja antoelimen (513), joka on kytketty mainittuun kääntämiselimeen koodatun sanasignaalin vastaanottamiseksi siltä ja sen siirtämiseksi mainittuun muistivälineeseen tai vastaavaan.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että mainittu antoelin (513) on sovitettu antamaan ottosignaaleja mainitulle kääntämispiirielimelle mainittujen data-sanasignaalien kääntämisen suorittamiseksi.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että mainitun ottoelimen <511) muodostaa ensimmäinen siirtorekisteri, jossa on ainakin kolme astetta, ja jossa mainittu kääntämispiirielin <519-537, 539, 541) on sovitettu siten, että niiden data-sanojen sanayhteys, jotka saapuvat mainittuun ensimmäiseen siirtorekisteriin, on määrätty kolmannen ja neljännen asteen, katsottuna signaalin ot-topuolelta, signaalien avulla. 20 78802
  5. 4. Jonkin patenttivaatimusten 1-3 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että mainitun antoelimen (513) muodostaa toinen siirtorekisteri, jossa on neljä astetta ja jossa mainittu kääntämispiirielin <519-537, 539, 541) on sovitettu asettamaan ensimmäinen bittisignaali mainitun toisen siirtorekisterin ensimmäiseen asteeseen kun mainitun ensimmäisen siirtorekisterin ensimmäinen ja toinen aste sisältävät bittisignaalin, joka osoittaa, että koodataan nelibittistä sanaa.
  6. 5. Jonkin patenttivaatimusten 1-4 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että mainittu kääntämispiirielin <519-537, 539, 541) on sovitettu siten, että kun mainitun toisen siirtorekisterin kolmannessa asteessa on ensimmäinen bittisignaali, mainittu kääntämispiirielin suorittaa nelibit-tisen sanan käännöksen kuusibittiseksi koodatuksi sanaksi.
  7. 6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että mainitun ottoelimen <511) muodostaa ensimmäinen siirtorekisteri, joka on sovitettu suorittamaan sen läpi kulkevien bittien sarjallisen siirron, ja sovitettu lähettämään bittisignaaleja rinnakkain mainitulle kääntämispii-rielimelle <519-537, 539, 541) lataustoiminnassa, ja jossa mainitun antoelimen (513) muodostaa toinen siirtorekisteri, joka on sovitettu suorittamaan sen läpi kulkevien bittien sarjallisen siirron, ja sovitettu vastaanottamaan bittisig-naaleja rinnakkain mainitulta kääntämispiirielimeltä lataus-toiminnassa .
  8. 7. Kytkentäjärjestely dekoodaustoimenpiteen suorittamiseksi kääntämällä koodattuja sanasignaaleja data-sanasignaaleik-si, joita käytetään tietojenkäsittely-yksikössä, tunnettu siitä, että se käsittää: ottoelimen <513) koodattujen sana-signaalien vastaanottamiseksi; kääntämispiirielimen <594-601, 21 78802 607, 610, 612, 614), joka on kytketty mainittuun ottoelimeen ja sovitettu kääntämään ensimmäistä, toista ja kolmatta bittiä edustavia koodattuja sanasignaaleja ensimmäistä ja toista bittiä edustaviksi data-sanasignaaleiksi siten, että mainitun koodatun sanan toinen ja kolmas bitti ovat vastaavasti identtisiä mainitun data-sanan ensimmäisen ja toisen bitin kanssa ja edelleen sovitettu kääntämään ensimmäistä, toista, kolmatta, neljättä, viidettä ja kuudetta bittiä edustavia koodattuja sanasignaaleja ensimmäistä, toista, kolmatta ja neljättä bittiä edustaviksi data-sanasignaaleiksi siten, että mainitun koodatun sanan toinen ja kuudes bitti ovat vastaavasti identtisiä mainitun data-sanan kolmannen ja neljännen biti kanssa; ja antoelimen <511), joka on kytketty mainittuun kääntämispiirielimeen data-sanasignaalin vastaanottamiseksi siltä ja sen siirtämiseksi mainitulle tietojenkäsittely-yksikölle . Θ. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että mainittu antoelin <511) on sovitettu antamaan ottosignaaleja mainitulle kääntämispiirielimelle <594-601, 607, 610, 612, 614) mainittujen koodattujen sana-signaalien kääntämisen suorittamiseksi.
  9. 9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että mainitun ottoelimen <513) muodostaa ensimmäinen siirtorekisteri, jossa on neljä astetta, ja jossa mainittu kääntämispiirielin <594-601, 607, 610, 612, 614) on sovitettu siten, että niiden koodattujen data-sanojen sanayh-teys, jotka saapuvat mainittuun ensimmäiseen siirtorekiste-riin, on määrätty mainitun ensimmäisen siirtorekisterin kolmannen, toisen ja ensimmäisen asteen avulla.
  10. 10. Jonkin patenttivaatimusten 7-9 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että mainitun antoelimen <511) muodostaa toinen siirtorekisteri, jossa on ainakin kolme astetta, ja jossa mainittu kääntämispiirielin <594-601, 607, 22 78802 610, 612, 614) on sovitettu siirtämään mainitun ensimmäisen siirtorekisterin neljännessä asteessa sijaitsevan bittisig-naalin mainitun toisen siirtorekisterin ensimmäiseen asteeseen kun mainitun ensimmäisen siirtorekisterin ensimmäinen, toinen ja kolmas aste jokainen sisältää toisen bittisignaalin.
  11. 11. Jonkin patenttivaatimusten 7-10 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että mainittu kääntämispiirielin (594-601, 607, 610, 612, 614) on sovitettu siten, että kun mainitun toisen siirtorekisterin kolmannessa asteessa on ensimmäinen bitti, mainittu kääntämispiirielin huomaa, että käännetty koodattu sana on kuusibittinen koodattu sana.
  12. 12. Menetelmä sähköisen piirin käyttämiseksi sellaisten data-sanasignaalien kääntämiseksi, jotka ovat joko kahden tai neljän bitin pituisia koodatuiksi sanasignaaleiksi, jotka ovat vastaavasti kolmen tai kuuden bitin pituisia, tunnettu siitä, että siihen kuuluu askeleet: a) data-sanaaignaalit vatanotetaan ensimmäiseen signaalin siirtoelimeen; b) mainittu data-sanasignaali siirretään ainakin ensimmäisen ja toisen kerran mainitussa signaalin siirtoelimessä; c) mainittu data-sanasignaali siirretään mainitulta ensimmäiseltä signaalin eiirtoelimeltä signaalin kääntämiseli-melle; d) mainittu data-sana käännetään mainitusta ensimmäisestä signaalin siirtoelimestä koodatun sanan bittisignaaliksi, jolloin kaksibittisen data-sanan ensimmäisellä ja toisella bitillä on vastaavasti sama binäärinen arvo kuin kolmibittisen koodatun sanan toisella ja kolmannella bitillä, ja jossa data-sanan kolmannella ja neljännellä bitillä vastaavasti on sama binäärinen arvo kuin kuusibittisen koodatun sanan toisella ja kuudennella bitillä; e) koodattu sanasignaali siirretään mainitulta signaalin kääntämiselimeltä toiselle signaalin siirtoelimelle; ja 23 78802 f) koodattu eanaeignaali siirretään mainitulta toiselta signaalin ei irtosi unelta, jotta saadaan koodattujen sanasig-naalien sarjallinen joukko.
  13. 13. Kytkentäjärjestely koodaustoimenpiteen suorittamisek si kääntämällä data-sanasignaaleja koodatuiksi sanasignaa-leiksi muistivälineen, tiedonvälityskanavan tai vastaavan yhteydessä ja dekoodaustoimenpiteen suorittamiseksi kääntämällä koodatut sanasignaalit data-sanasignaaleiksi käytettäväksi tiedonkäsittelylaitteissa, tunnettu siitä, että se sisältää: ensimmäisen kääntämispiirielimen (519-537, 539, 541), joka on sovitettu kääntämään ensimmäisiä ja toisia bittejä edustavia data-sanasignaaleja ensimmäisiä, toisia ja kolmansia bittejä edustaviksi koodatuiksi sanasignaaleiksi siten, että mainitun data-sanan ensimmäiset ja toiset bitit ovat vastaavasti identtisiä mainitun koodatun sanan toisien ja kolmansien bittien kanssa ja edelleen sovitettu kääntämään ensimmäisiä, toisia, kolmansia ja neljänsiä bittejä edustavia data-sana-signaaleita ensimmäisiä, toisia, kolmansia, neljänsiä, viidensiä ja kuudensia bittejä edustaviksi koodatuiksi sanasig-naaleiksi siten, että mainittujen data-sanojen kolmannet ja neljännet bitit ovat vastaavasti identtisiä mainittujen koodattujen sanojen toisien ja kuudensien bittien kanssa, kun mainittu kytkentäjärjestely on koodaustilassa; toiset kääntämispiirielimet (594-601, 607, 610, 612, 614), jotka on sovitettu kääntämään ensimmäisiä, toisia ja kolmansia bittejä edustavia koodattuja sanasignaaleita ensimmäisiä ja toisia bittejä edustaviksi data-sanasignaaleiksi siten, että mainitun koodatun sanan toiset ja kolmannet bitit ovat vastaavasti identtisiä mainitun data-sanan ensimmäisten ja toisten bittien kanssa ja edelleen sovitettu kääntämään ensimmäisiä, toisia, kolmansia, neljänsiä, viidensiä ja kuudensia bittejä edustavat koodatut sanasignaalit ensimmäisiä, toisia, kolmansia ja neljänsiä bittejä edustaviksi data-sanasignaa- 24 78802 leiksi siten, että mainittujen koodattujen sanojen toiset ja kuudennet bitit ovat vastaavasti identtisiä mainittujen data-sanojen kolmansien ja neljänsien bittien kanssa, kun mainittu kytkentäjärjestely on dekoodausmuodosea; ja ensimmäiset (511) ja toiset <513) siirtoelimet, jolloin kumpikin eiirtoelimistä on kytketty ensimmäisiin ja toisiin kääntämispiirielimiin, jolloin ensimmäiset siirtoelimet kykenevät vastaanottamaan tulevan datasanan bittejä sarjassa ja lähettämään datasanan bittejä rinnakkain ensimmäisiin kääntä-mispiirie1 imi in mainitussa koodaustilassa sekä kykenee vastaanottamaan datasanan bittejä rinnakkain toisista kääntämis-piirielimistä ja antamaan datasanan bittejä sarjassa mainitussa dekoodausmuodosea ja mainitut toiset siirtoelimet kykenevät vastaanottamaan koodattuja sanabittejä rinnakkain ensimmäisestä kääntämispiirielimeetä ja antamaan ulos koodattuja sanabittejä sarjassa koodausmuodossa ja kykenee vastaanottamaan tulevia koodattuja sanabittejä sarjassa ja lähettämään koodattuja sanabittejä rinnakkain mainittuun toiseen kääntämi spiirielimeen dekoodaustilassa.
FI831570A 1982-05-07 1983-05-06 Kopplingsarrangemang foer kodning och avkodning av informationssignaler. FI78802C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/375,931 US4503420A (en) 1982-05-07 1982-05-07 Arrangement for encoding and decoding information signals
US37593182 1982-05-07

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI831570A0 FI831570A0 (fi) 1983-05-06
FI831570L FI831570L (fi) 1983-11-08
FI78802B FI78802B (fi) 1989-05-31
FI78802C true FI78802C (fi) 1989-09-11

Family

ID=23482954

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI831570A FI78802C (fi) 1982-05-07 1983-05-06 Kopplingsarrangemang foer kodning och avkodning av informationssignaler.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4503420A (fi)
EP (1) EP0094293B1 (fi)
JP (1) JPS58212248A (fi)
AT (1) ATE49820T1 (fi)
AU (1) AU561114B2 (fi)
CA (1) CA1207910A (fi)
DE (1) DE3381154D1 (fi)
FI (1) FI78802C (fi)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4697167A (en) * 1983-09-19 1987-09-29 Storage Technology Corporation Sync pattern encoding system for data sectors written on a storage medium
US4905297A (en) * 1986-09-15 1990-02-27 International Business Machines Corporation Arithmetic coding encoder and decoder system
JPH061608B2 (ja) * 1986-12-08 1994-01-05 富士通株式会社 デ−タの変復調装置
US4866741A (en) * 1987-11-05 1989-09-12 Magnetic Peripherals Inc. 3/2 Frequency divider
US4823209A (en) * 1987-11-05 1989-04-18 Magnetic Peripherals Inc. 1,7,2,3 Encoding/decoding employing 3/2 frequency division
US4914535A (en) * 1988-01-06 1990-04-03 Digital Equipment Corporation Synchronization for stored data
US5237574A (en) * 1988-04-08 1993-08-17 Digital Equipment Corporation Error-resilient information encoding
US5014276A (en) * 1989-02-06 1991-05-07 Scientific Atlanta, Inc. Convolutional encoder and sequential decoder with parallel architecture and block coding properties
US5184125A (en) * 1989-06-28 1993-02-02 Digital Equipment Corporation Data encoding and demodulation system
CA2016957A1 (en) * 1989-06-28 1990-12-28 Lih-Jyh Weng Data encoding and demodulation system
JP3134392B2 (ja) * 1991-08-29 2001-02-13 ソニー株式会社 信号符号化装置及び方法、信号復号装置及び方法、信号記録装置及び方法、並びに信号再生装置及び方法
US5349350A (en) * 1991-10-31 1994-09-20 Integral Peripherals, Inc. Run length limited encoding/decoding system for low power disk drives
JP3227901B2 (ja) * 1993-05-21 2001-11-12 ソニー株式会社 変調方法及び復調装置
US5428630A (en) * 1993-07-01 1995-06-27 Quantum Corp. System and method for verifying the integrity of data written to a memory
KR100755089B1 (ko) 1999-02-12 2007-09-03 제너럴 일렉트릭 캄파니 저장 매체, 기판 제조 방법, 데이터 검색 방법, 엠보싱 방법 및 데이터 저장 매체 형성 방법
US7179551B2 (en) 1999-02-12 2007-02-20 General Electric Company Poly(arylene ether) data storage media
KR20030090761A (ko) * 2001-04-19 2003-11-28 제너럴 일렉트릭 캄파니 회전 피복된 매체
US10181098B2 (en) 2014-06-06 2019-01-15 Google Llc Generating representations of input sequences using neural networks

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3564557A (en) * 1968-05-21 1971-02-16 Honeywell Inc Self-clocking recording
US3870870A (en) * 1971-07-29 1975-03-11 Potter Instrument Co Inc Decoder for high density decoding system
US4032979A (en) * 1972-12-26 1977-06-28 Digital Development Corporation Method and system for encoding and decoding digital data
US4020282A (en) * 1974-01-14 1977-04-26 General Dynamics Corporation High density data processing system
US3996613A (en) * 1975-10-21 1976-12-07 Sperry Rand Corporation Data recording and transmission apparatus utilizing non-consecutive zero coding
JPS52128024A (en) * 1976-04-20 1977-10-27 Nec Corp Binal data coding method

Also Published As

Publication number Publication date
EP0094293A3 (en) 1985-09-18
EP0094293A2 (en) 1983-11-16
FI831570A0 (fi) 1983-05-06
FI78802B (fi) 1989-05-31
DE3381154D1 (de) 1990-03-01
CA1207910A (en) 1986-07-15
US4503420A (en) 1985-03-05
EP0094293B1 (en) 1990-01-24
AU1427983A (en) 1983-11-10
AU561114B2 (en) 1987-04-30
JPS58212248A (ja) 1983-12-09
ATE49820T1 (de) 1990-02-15
FI831570L (fi) 1983-11-08
JPH0588583B2 (fi) 1993-12-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI78802C (fi) Kopplingsarrangemang foer kodning och avkodning av informationssignaler.
US4415984A (en) Synchronous clock regenerator for binary serial data signals
KR100484330B1 (ko) 직렬적으로제공되는데이터스트림에대한레지스터기억수신지선택방법
US4337458A (en) Data encoding method and system employing two-thirds code rate with full word look-ahead
US4146909A (en) Sync pattern encoding system for run-length limited codes
US4488142A (en) Apparatus for encoding unconstrained data onto a (1,7) format with rate 2/3
EP0205009B1 (en) System for encoding a data stream into a run length limited symbol string
JPH0213501B2 (fi)
US4547890A (en) Apparatus and method for forming d.c. free codes
US4150404A (en) Device for transferring digital information
US3906485A (en) Data coding circuits for encoded waveform with constrained charge accumulation
US5349350A (en) Run length limited encoding/decoding system for low power disk drives
US4684921A (en) RLL (1,7) encoder with single state bit
US6084536A (en) Conversion of a sequence of m-bit information words into a modulated signal
US5574673A (en) Parallel architecture for generating pseudo-random sequences
CN100456640C (zh) 调制和解调方法与装置、信息传输方法和装置
US3135947A (en) Variable bit-rate converter
EP0090047B1 (en) Encoding and decoding system for binary data
US4691254A (en) Data processing system including encoder, decoder and write precompensator, using run length limited code
US4261019A (en) Compatible digital magnetic recording system
US5642113A (en) Methods and devices for converting a sequence of m-bit information words to a modulated signal and including that signal on a record carrier, devices for decoding that signal and reading it from a record carrier, and that signal
US3158839A (en) Data translating system
EP0644544B1 (en) High-frequency pipelined RLL decoder
JP2599999B2 (ja) 変復調装置
EP0209671B1 (en) Run length limited encoder and its method of operation

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: DIGITAL EQUIPMENT CORPORATION