FI78798C - Foerfarande foer framstaellning av ett aendslutstycke foer en trycktaet kabel. - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av ett aendslutstycke foer en trycktaet kabel. Download PDF

Info

Publication number
FI78798C
FI78798C FI834855A FI834855A FI78798C FI 78798 C FI78798 C FI 78798C FI 834855 A FI834855 A FI 834855A FI 834855 A FI834855 A FI 834855A FI 78798 C FI78798 C FI 78798C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cable
heat
sheath
sealed
bundle
Prior art date
Application number
FI834855A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI834855A0 (fi
FI78798B (fi
FI834855A (fi
Inventor
Karl Heucke
Original Assignee
Minnesota Mining & Mfg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Minnesota Mining & Mfg filed Critical Minnesota Mining & Mfg
Publication of FI834855A0 publication Critical patent/FI834855A0/fi
Publication of FI834855A publication Critical patent/FI834855A/fi
Publication of FI78798B publication Critical patent/FI78798B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI78798C publication Critical patent/FI78798C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G15/00Cable fittings
    • H02G15/02Cable terminations
    • H02G15/04Cable-end sealings
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G15/00Cable fittings
    • H02G15/02Cable terminations
    • H02G15/06Cable terminating boxes, frames or other structures
    • H02G15/076Cable terminating boxes, frames or other structures for multi-conductor cables

Landscapes

  • Processing Of Terminals (AREA)
  • Cable Accessories (AREA)
  • Manufacturing Of Electrical Connectors (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Electric Propulsion And Braking For Vehicles (AREA)
  • Electric Cable Installation (AREA)
  • Manufacturing Of Electric Cables (AREA)
  • Heat Treatment Of Sheet Steel (AREA)
  • Diaphragms For Electromechanical Transducers (AREA)
  • Lubricants (AREA)

Description

χ 78798
Menetelmä painetilviin kaapelin päätesulkukappaleen valmistamiseksi
Keksintö kohdistuu patenttivaatimuksen 1 johdannon 5 mukaiseen menetelmään. Tämän alan tunnetun menetelmän (DE-AS 19 63 730) mukaan täytetään suojavaippa sen kaapelin-puoleisen pään tiivistämisen jälkeen kaapelin vaippaan toisesta, vielä avoimesta päästään valumiskykyisellä tiivisty smassal la ja sitten kohdistetaan täytetyn tiivistys-10 massan pintaan noin 1,5 baarin paine. Tällöin puristuu tiivistysmassa kaapeliin ja johtimien välisiin tiloihin. Sitten suoritetaan tiivistysmassan kovettaminen normaali-ilmanpaineessa. Sen estämiseksi, ettei tiivistysmassaa sitä paineistettaessa tunkeudu liian pitkälle kaapeliin, 15 kierretään kaapelin ympärille nuoraa noin 10 cm päähän kuoritun kaapelivaipan päästä. Tämä tunnettu menetelmä vaatii paineistuksen vuoksi erikoisia laitteita ja sen epäkohtana on edelleen se, että on odotettava verrattain kauan aikaa tiivistysaineen kovettumista, ennenkuin kaa-20 peliin voidaan syöttää uudestaan painekaasua. Käytännössä käytetään siksi etukäteen valmistettuja päätesulkukappa-leilla varustettuja kaapelinpätkiä, joiden pituus on esimerkiksi 6 tai 10 metriä. Nämä täytyy varastoida erikois-rakenneosina ja kuljettaa käyttöpaikalle. Useissa tapauk-25 sissa eivät nämä kaapelipäätekappaleet ole riittävän pitkiä yltääkseen halutusta päätesulkukappaleen asennuskoh-dasta (esimerkiksi puhelinjakolaatIkosta) ennestään asennetun pääkaapelin jo olevaan liitoskohtaan, esimerkiksi kaapelikaivolla varustettuun kaapeliin. Tällöin täytyy 30 kohtaan, joka halutusta päätesulkukappaleen asennuskohdas-ta voidaan saavuttaa etukäteen päätesulkukappaleella varustetulla kaapelipituudella, valmistaa haarautuma jo asennetusta pääkaapelista. Tähän vaaditaan runsaasti työtä (asuinalueilla mukaanluettuna asennuskaivon muodostami-35 nen).
2 78798
Keksinnön perustana on tehtävä kehittää menetelmä painetiiviin päätesulkukappaleen valmistamiseksi painekaa-sua käyttävää monijohtimista viestiliikennekaapelia varten, Jota menetelmää voidaan soveltaa asennuspaikalla ajan 5 ja työn tarpeen ollessa vähäistä.
Keksinnön mukaan tämä tehtävä ratkaistaan patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa määritellyn menetelmän mukaan.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä suoritetaan yh-10 tenä ainoan työvaiheena etukäteen valmistetun suojakuoren kutistaminen sekä paineen kohdistaminen halutulla tavalla kaapelin suuntaan ja siten sen puristaminen kaikkiin välitiloihin sekä myös kutistettaessa käytetyn lämmönsyötön avulla tiivistysmassan kiihdytetty kovettaminen niin, että 15 kaapeli pian suojakuoren kutistamisen jälkeen voidaan paineistaa kaasulla. Tiivistysmassa on yleensä jo jäähtymisen jälkeen riittävästi kovettunut. Kaapeli voidaan siten välittömästi päätesulkukappaleen valmistamisen jälkeen paineistaa kaasulla ja ottaa käyttöön. Keksinnön mukaisen 20 menetelmän mukaan voidaan päätesulkukappale tarvittaessa varustaa etukäteen jonkun näkökohdan mukaan mitoitetulla kaapelipituudella. Täten on tavallisesti aina mahdollista, sopivia kaapelipituuksia käyttäen, lähteä jo olemassa olevasta liitoskohdasta, esimerkiksi jo olemassa olevasta 25 kytkentäkaivosta, jolloin mainittuja laajahkoja maatöitä haaraliitoksen valmistamiseksi ei tarvita. Kaapeli-pääte-sulkukappaleiden varastointia ei tarvita. Toisaalta ei tarvita näiden päätekappaleiden erillistä kuljetusta asen-nusalueelle. Koska keksinnön mukaisessa menetelmässä on 30 vain muutamia yksinkertaisia työvaiheita eikä siinä vaadita erikoista taitoa, voivat myös tottumattomat työntekijät käyttää sitä lyhyen ajan jälkeen. Erikoisen yksinkertaista on keksinnön mukaisen menetelmän suorittaminen, jos käytetään asennussarjaa, johon on koottu kaikki keksinnön 35 mukaisen päätesulkukappaleen valmistamiseksi tarvittavat 3 78798 osat. Tällöin on mahdollista myös erikoisen puhdas ja standardisoitu työskentely ja taataan tasaiset työtulokset.
Keksinnön mukaisen menetelmän seuraava erikoinen 5 etu perustuu siihen, että lämpökutistettavan vaipan käytön ansiosta sen kaapelinpuoleisen pään tiivistäminen kaapelin vaippaan voi tapahtua erittäin yksinkertaisesti kuumaku-tistuksen avulla, siis ilman päätesulkukappaleen valmistuksessa käytettyä työtapaa. Tämä koskee myös vaipan kaa-10 pelistä kauempana olevan pääteosan tiivistämistä johdin-kimpun ympärille. Tämä tiivistäminen saavutetaan erittäin yksinkertaisesti kuumakutistuksen avulla. Tarkoituksenmukaisesti varustetaan tätä tarkoitusta varten johdinkimppu kaapelista kauempana olevan päätekappaleen alueelta läm-15 mönsuojapäällysteellä johtimien eristeiden vahingoittumisen estämiseksi kutistettaessa tapahtuvan lämpötilan nousun vaikutuksesta. Lämmönsuojapäällyste voidaan valmistaa erikoisen yksinkertaisesti lasikuitunauhasta.
Erikoisen tarkoituksenmukainen on keksinnön mukai-20 sen menetelmän toteutustapa, jossa (pääteosistaan kaapeliin tai johdinkimppuun tiivistetty) vaippaa kutistetaan sen kaapelista kauempana olevasta pääteosasta kaapelin puoleiseen pääteosaan jatkuvasti. Tällöin varmistutaan siitä, että vielä hyvin valumiskykyinen osuus tiivistys-25 massasta pysyy kutistamisen loppuun saakka paineistettuna kaapelin suuntaan.
Useissa tapauksissa on erikoisen edullista, jos käytetään tiksotrooppista tiivistysmassaa. Sitä voidaan käyttää myös silloin, kun vaippa täytyy sijoittaa likimain 30 vaakasuoran akselin suuntaan ja siten valumiskykyisen tii-vistysmassan valaminen kaapelinpuoleisesta päästään tiivistettyyn sjojavaippaan ei ole ilman muuta mahdollista. Tiksotrooppinen tiivistysmassa nesteytyy voimakkaammin suojakuoren kutistuessa tällöin tiivistysmassaan kohdis-35 tuvan paineen vaikutuksesta ja siirtyy pääasiallisesti 4 78798 kuten ei-tiksotrooppinen massakin, paineen vaikutuksesta kaapelin suuntaan.
Käyttökelpoisia ovat erilaiset tiivistysmassat, erikoisesti polyuretaanin perustuvaa tiivistysmassaa val-5 mistaa toiminimi Minnesota Mining and Manufacturing Com pany, St. Paul, Minnesota, USA, nimellä "Polyurethane resin 9403". Tätä tiivistysmassaa käytettäessä on yleensä 15 minuutin kovettumisaika riittävä, mikä vastaa likimain kuumakutistuksen jäähtyrnisaikaa. Tämäntapaiset tiksotroop-10 piset polyuretaani-tiivistysmassat ovat myös sikäli edullisia, koska ne muodostavat aina tasaisesti kovettuneen tuotteen, jonka laatu ei riipu säätämättömistä ulkoisista olosuhteista kuten esimerkiksi ilman kosteudesta. Tällöin on yleensä tarkoituksenmukaista käyttää kaksikomponenttis-15 ta tiivistysmassaa ja sekoittaa komponentit välittömästi ennen käyttöä keskenään. Tämä on myös muilla aloilla usein käytetty tavanomainen työtapa. Kaksikomponenttisen tiivis-tysmassan käyttö tarjoaa sen erikoisen edun, että voidaan taata erittäin lyhyet kovettumisajat.
20 Käytettävän tiivistysmassan kulloisenkin valinnan mukaan on usein mahdollista, erikoisesti tiksotrooppista tiivistysmassaa käytettäessä, suorittaa suojapäällystys vasta tiivistysmassan levittämisen jälkeen. Tämä työtapa on tahnamaisia, erikoisesti tiksotrooppisia tiivistysmas-25 soja käytettäessä erikoisen mukava.
Keksinnön mukaisen menetelmän eräs erikoinen etu perustuu edelleen siihen, että tiivistysmassan määrä ja siten päätesulkukappaleen tilavuus voidaan pitää erittäin pienenä. Päätesulkukappaleen erikoisen vähäinen tilavuus 30 saadaan helposti siten, että johdinkimpulle tiivistysmassan levittämisen jälkeen puristetaan tiivistysmassan läpäisevää pakkausmateriaalia. Tavallisesti riittää yksinkertaisesti narumaisen pakkausmateriaalin käyttö, jota voidaan helposti kiertää tiivistemassalla varustetun joh-35 dinkimpun ympäri.
5 78798
Kuumakutistuvaa suojakuorta on jo käytetty alussa esitetyssä kuulutusjulkaisun DE-AS 19 63 730 mukaisessa tunnetussa menetelmässä. Siinä on kyse kuitenkin vain suo-jakuoren (el kuumakutIstuva) kaapellnpuolelsen päätyosan 5 alueelle sijoitetusta lyhyestä suojakuoresta, jonka ainoana tarkoituksena on suorittaa kutistus kaapelinpuoleisessa päässä ja tiivistää se siten kaapelin vaippaan. Kuumaku-tistuvan materiaalin käyttöä suojapäällysteen muodostamiseksi ei tällöin ole huomioitu. On edelleen mainittava, 10 että vastaavia, lyhyitä, kuumakutistuvia hylsyjä on käytetty myös eräässä toisessa tunnetussa kaapelin päätekul-kukappaleessa (DE-AS 20 21 203), kuitenkin vain tarkoitukseen, jolloin paperieristeisin johtimin varustetussa kaapelissa johdinkimppu puristetaan lujasti yhteen poistumis-15 kohdassaan kaapelista ja täten taataan, että kosteuden vaikuttaessa tällä alueella muodostuu vesitiivis, turvonneen paperieristeen muodostama tulppa. Esillä olevan keksinnön periaatetta ei tällöin ole mainittu.
Keksintöä esitellään tarkemmin seuraavassa toteu-20 tusesimerkin avulla piirroksiin viitaten.
Kuviot 1-5 esittelevät kaaviollisina pituusleik-kauskuvina keksinnön mukaisen menetelmän eri vaiheita.
Kuvioissa on esitetty painekaasulle altistettava monijohtiminen viestikaapeli 1, joka käsittää tiivistet-25 tävän, esimerkiksi polyetyleeniä olevan kaapelinvaipan 3 ja eristettyjen johtimien muodostaman johdinkimpun 5. Esitetyssä kaapelissa on edelleen suojaus tai vahviste 7. Halutun pituuden omaavalta pääteosalta kuoritaan kaapelista kaapelivaippa 3 ja vahviste 7 (sekä mahdollisesti 30 edelleen johdinkimppua 5 ympäröivät kerrokset). Esitetyssä toteutusesimerkissä on vahvisteeseen 7 juotettu tai niitattu säteensuunnassa ulospäin ulottuva liitoskappale 9. Esitetylle siirtymäalueelle, johon sisältyvät kuoritun kaapelivaipan pää ja siitä esiintyöntyvän, vapaana olevan 35 johdinkimpun 5 muodostama leikkaus, levitetään tiksotroop- 6 78798 pistä tiivistysmassaa 11 johdinkimpulle ja työnnetään toisen, yksinkertaisen työkalun avulla johtimien väliin. Mahdollisimman pienen tilavuuden saamiseksi puristetaan sitten tiivistysmassalla varustetut johtimet yhteen siten, 5 että niiden ympärille kierretään narumaista tiivistysmate-riaalia 13 ja tiivistysmassan ylimäärä poistetaan.
Luonnollisesti määräytyy se pituus, joka vapaana olevan johdinkimpun osalta päällystetään tiivistysmassalla, käyttöön valitun suojakuoren 15 pituuden mukaan. Tämä 10 sijoitetaan esitetyssä toteutusesimerkissä tiivistysmassan 11 levittämisen ja tiivistämisen jälkeen siirtoalueelle, kuten kuviossa 1 on esitetty. Etukäteen on vielä (ennen tiivistysmassan 11 levittämistä tai sen jälkeen) vapaana oleva johdinkimppu 5 varustettu, sillä alueella, jossa 15 suojakuoren kaapelista kauempana oleva pää on tiivistettävä johdinkimpun ympärille, sen ympäri kierrettyä lasi-kuitunauhaa olevalla lämmönsuojapäällysteellä 19.
Suojakuori sijoitetaan sitten oikeaan asemaan esitetylle siirtymäalueelle (kuvio 1) ja kutistetaan sitten 20 kaapelinpuoleiselta pääteosaltaan 21 kaapelivaipalle 3 ja täten tiivistetään ja kiinnitetään siihen (kuvio 2). Kutistaminen voidaan suorittaa tunnetulla tavalla, yksinkertaisimmin siirtämällä nopeasti edestakaisin avointa liekkiä sen läheisyydessä. Jo tällöin (tai mahdollisesti vasta 25 suojakuoren 15 täydellisen kutistumisen jälkeen) tunkeutuu säteensuunnassa ulospäin oleva liitoskappale 9 kuumentamisen vaikutuksesta pehmentyneen materiaalin lävitse ulos suojakuoresta 15 (kuvio 2). Kuviossa 2 esitetty suojakuoren 15 tila, jolloin se on kiinnitetty tiivistävästi vain 30 kaapelin puoleiseen pääteosaan 21, vastaa käytettäessä valumiskykyistä tai nestemäistä tiivistysmassaa sitä tilaa, jolloin (myös kuvioissa esitetyissä) pystysuorassa asennuksessa suojakuori voidaan täyttää tiivistysmassalla suojakuoren muodostamasta taskusta 23.
35 Kuvio 3 esittää seuraavana vaiheena suojakuoren 15 7 78798 tiivistämistä sen kaapelista kauempana olevasta päästä 17 johdinkimppuun 5, tarkemmin ympärillä olevaan lämmönsuoja-päällysteeseen 19. Myös tämä voidaan suojakuoren kuumaku-tistuvan toteutuksen ansiosta suorittaa mitä yksinkertai-5 semmalla tavalla helposti sovellettavan kuumakutistuskä-sittelyn avulla, yksinkertaisemmin jälleen liikuttamalla avointa liekkiä sen läheisyydessä.
Kuvio 4 esittää, kuinka sitten seuraavana vaiheena suojakuori kutistetaan täydellisesti johdinkimpun 5 ja 10 sitä ympäröivän tiivistysmassan 11 ympärille. Kutistaminen tapahtuu johtamalla lämpöä, yksinkertaisimmin esitetyllä tavalla siirtämällä avointa liekkiä 25 sen läheisyydessä. Kutistamista suoritetaan jatkuvasti kaapelin kauempana olevasta päästä 17 kaapelinpuoleiseen päähän 21 suojakuo-15 ressa 15 niin, että tiivistysmassaan kohdistuu suojakuoren kutistuessa jatkuvasti kaapelia kohti (nuoli 27) vaikuttava paine.
Kuvio 5 esittää täydellisesti kutistetun suojakuoren 15 lopputilannetta. Liitoskappale 9 on tunkeutunut 20 täysin suojakuoren 15 lävitse ja kutistuksessa pehmentynyt suojakuori ympäröi sitä tiiviisti.
Vastaavalla tavalla voidaan myös ohut kaasunsyöttö-putki, joka on yhteydessä kaapelin 1 sisäosiin, joihin tiivistysmassa ei ole tunkeutunut, johtaa ulos suojakuo-25 resta 15. Tällaista kaasunsyöttöputkea ei piirroksissa ole esitetty.
Havaitaan selvästi, että esitettyä menettelyä käytettäessä suojakuoreen 15 ja sen ympäröivään tiivistys-massaan 11 johdetaan huomattava lämpömäärä. Käytettäessä 30 keksinnön mukaan lämmön vaikutuksesta kiihtyvästi kovettuvaa tiivistysmassaa tapahtuu tällöin pakostakin kovettumisen voimakas nopeutuminen, jolloin kaksikomponenttisen tiivistysmassan käyttö voi vaikuttaa edistävästi molempien komponenttien reaktiossa vapautuvan lämmön vaikutuksesta. 35 Koska useimmissa kovettuvissa tiivistysmassoissa voidaan 8 78798 kovettumista nopeuttaa lisäämällä lämpöä, ei sopivan tii-vistysmassan valinta aiheuta vaikeuksia. On helposti saavutettavissa, että tiivistysmassan kovettumisaika vastaa suunnilleen suojakuoren ja tiivistysmassan jäähtymisaikaa 5 niin, että valmistettu päätesulkukappale välittömästi jäähtymisen jälkeen on käyttövalmis ja siitä lähtevä kaapeli 1 voidaan paineistaa uudestaan käyttöteknilliseen kaasunpaineeseen.

Claims (12)

1. Menetelmä painekaasulle altistettavan, monijoh-timisen viestikaapelin (1) painetiiviin päätesulkukappa- 5 leen valmistamiseksi, joka kaapeli käsittää tiivistävän kaapelivaipan (3), jolloin siirtymäalueelle, johon kuuluu kuorittavan kaapelivaipan pää ja siitä lähtevän, irroite-tun johdinkimpun (5) muodostava osa, levitetään kovettuvaa tiivistysmassaa (11) letkumaiseen suojakuoreen (15), joka 10 on sijoitettu kaapelivaipan kaapelinpuoleiseen pääteosaan ja siihen tiivistetty, jolloin massaan kohdistetaan paine kaapelin suuntaan ja se kovetetaan, tunnettu siitä, että käytetään lämmön avulla kiihtyvästi kovettuvaa tiivistysmassaa (11) ja kuumakutistettavaa materiaalia 15 olevaa suojakuorta (15) ja että suojakuori tiivistetään johdinkimpun kaapelista kauempana olevan pääteosan ympärille ja sen jälkeen lämpöä johtamalla suojakuori kuristetaan alkaen kaapelista kauempana olevasta pääteosasta johdinkimpun (5) ja sillä olevan tiivistysmassan (11) ym-20 pärille.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuumakutistettava suojakuori (15) tiivistetään kaapelinpuoleisessa pääteosassa kuuma-kutistuksen avulla kaapelivaipan (3) ympärille.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuumakutistettava suojakuori (15) tiivistetään kaapelista kauempana olevaan pääteosaan kuumakutistamalla johdinkimpun (15) ympärille.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, 30 tunnettu siitä, että johdinkimppu (15) varustetaan suojakuoren kaapelista kauempana olevan päätyosan alueella lämmönsuojapäällysteellä (19).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lämmönsuojapäällyste (19) 35 valmistetaan lasikuitunauhasta. 78798 ίο
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että suojakuorta (15) kutistetaan sen kaapelista kauempana olevasta päästä etenevästi kaapelinpuoleiseen päähän.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään tikso-trooppista tiivistysmassaa (11).
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään pölyure- 10 taaniperusteista tiivistysmassaa (11).
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään kaksi-komponenttista tiivistysmassaa (11), jolloin komponentit sekoitetaan keskenään välittömästi ennen käyttöä.
9 78798
10. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että suojakuori (15) sijoitetaan paikalleen tiivistysmassaan (11) levittämisen jälkeen.
11. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen 20 menetelmä, tunnettu siitä, että johdinkimppu (5) tiivistysmassan (11) levittämisen jälkeen puristetaan yhteen tiivistysmassaa (11) läpäisevällä pakkausmateriaalilla (13).
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetelmä, 25 tunnettu siitä, että käytetään narumaista pakkausmateriaalia (13). n 78798
FI834855A 1982-12-30 1983-12-29 Foerfarande foer framstaellning av ett aendslutstycke foer en trycktaet kabel. FI78798C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3248729A DE3248729C2 (de) 1982-12-30 1982-12-30 Verfahren zum Herstellen eines druckdichten Kabel-Endverschlusses
DE3248729 1982-12-30

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI834855A0 FI834855A0 (fi) 1983-12-29
FI834855A FI834855A (fi) 1984-07-01
FI78798B FI78798B (fi) 1989-05-31
FI78798C true FI78798C (fi) 1989-09-11

Family

ID=6182221

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI834855A FI78798C (fi) 1982-12-30 1983-12-29 Foerfarande foer framstaellning av ett aendslutstycke foer en trycktaet kabel.

Country Status (8)

Country Link
EP (1) EP0115220B1 (fi)
JP (1) JPS59136010A (fi)
AT (1) ATE33433T1 (fi)
DE (1) DE3248729C2 (fi)
ES (1) ES8502815A1 (fi)
FI (1) FI78798C (fi)
IE (1) IE55979B1 (fi)
PT (1) PT77907B (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL8500813A (nl) * 1985-03-20 1986-10-16 Filoform Chem Ind Bv Werkwijze voor het aanbrengen van een waterslot in een meeraderige kabel of dergelijke geleider, en folie ten gebruike bij het uitvoeren van genoemde werkwijze.
GB8812291D0 (en) * 1988-05-24 1988-06-29 Raychem Ltd Cable joint closure
DE3842294A1 (de) * 1988-12-13 1990-06-21 Tkm Telekommunikation U Elektr Anschlussstecker fuer ein hochfrequenzkabel
GB8915258D0 (en) * 1989-07-03 1989-08-23 Raychem Gmbh Cable blocking
GB9300728D0 (en) * 1993-01-15 1993-03-03 Raychem Gmbh Cable joint
ES2112761B1 (es) * 1995-06-09 1999-02-01 Salvado Manuel Mendez Sistema de hermeticidad aplicable a conexiones de cables aereos desnudos, especialmente de conduccion electrica.

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1054527B (de) * 1954-08-11 1959-04-09 Siemens Ag Verfahren zur Herstellung einer Kabelmuffe ohne Metallgehaeuse und ohne vorgeformte Huelle
DE1806783A1 (de) * 1968-11-02 1970-05-27 Telefunken Patent Muffe mit konischen Ein- und Ausfuehrungsstutzen fuer Fernmeldekabel mit kunststoffisolierten Adern
DE1963730C3 (de) * 1969-12-19 1978-06-01 Walter Rose Kg, 5800 Hagen Verfahren zum druckdichten Anschließen eines Endverschlusses an ein Kabel
DE2021203C3 (de) * 1970-04-30 1979-07-19 Kabel- Und Metallwerke Gutehoffnungshuette Ag, 3000 Hannover Anordnung zur Abdichtung der abgesetzten Enden elektrischer Kabel
US4419156A (en) * 1977-05-18 1983-12-06 Raychem Corporation Method of encapsulation
US4194082A (en) * 1978-05-24 1980-03-18 Raychem Corporation Heat recoverable closure with substrate protective means

Also Published As

Publication number Publication date
ES528475A0 (es) 1985-01-16
EP0115220A1 (en) 1984-08-08
PT77907A (en) 1984-01-01
FI834855A0 (fi) 1983-12-29
IE55979B1 (en) 1991-03-13
IE833076L (en) 1984-06-30
ATE33433T1 (de) 1988-04-15
ES8502815A1 (es) 1985-01-16
JPS59136010A (ja) 1984-08-04
FI78798B (fi) 1989-05-31
PT77907B (en) 1986-03-25
DE3248729A1 (de) 1984-07-12
DE3248729C2 (de) 1985-06-05
EP0115220B1 (en) 1988-04-06
FI834855A (fi) 1984-07-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4262167A (en) Cable splice case
EP0538009B1 (en) Method and apparatus for protection of cable splices
EP0538008B1 (en) Moisture-resistant cable splice and sealing structure thereof
US4466843A (en) Protection of cable splice
US4648919A (en) Protection of cable splice
US2967795A (en) Protection of wire-splices
US2930835A (en) Removable splice protector
US4341922A (en) Strain-relief brace for cable splice case
FI78798C (fi) Foerfarande foer framstaellning av ett aendslutstycke foer en trycktaet kabel.
US3209069A (en) Joint enclosure for joined electric cables
EP0110673B1 (en) Electrical cable connections for gas-pressurized telecommunication cables
US2957038A (en) Plugging of plastic insulated cable
AU578702B2 (en) Encapsulation system for cable splice
GB2046030A (en) Sleeve assembly for sealing a joint between two cable ends
US3447986A (en) Method of jointing sheaths of aluminum-sheathed cables
ATE14172T1 (de) Verfahren zur ausfuehrung des schutzes von verbindungen elektrischer leiter.
US3580756A (en) Method of jointing sheaths of aluminum sheathed cables
EP0062992B1 (en) Telephone cable splices
EP1505693A1 (en) Conductor cable joint encapsulation
GB2362272A (en) Water resistant cable connection
JPS6333488Y2 (fi)
DE6915116U (de) Laengsgeteilte schutzmuffe fuer kabelspleisse
JPH0510892B2 (fi)
JPS61132020A (ja) 多本ケ−ブルの分岐接続方法
TH4099EX (th) การทำส่วนปิดรอยต่อสายเคเบิล

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: MINNESOTA MINING AND MANUFACTURING COMPANY