FI78522C - Anordning foer att daempa stoerningar i massasuspensionsstroemmarna av pappersmaskinen. - Google Patents

Anordning foer att daempa stoerningar i massasuspensionsstroemmarna av pappersmaskinen. Download PDF

Info

Publication number
FI78522C
FI78522C FI882290A FI882290A FI78522C FI 78522 C FI78522 C FI 78522C FI 882290 A FI882290 A FI 882290A FI 882290 A FI882290 A FI 882290A FI 78522 C FI78522 C FI 78522C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
damping
suspension
tank
pulp
pulp suspension
Prior art date
Application number
FI882290A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI882290A0 (fi
FI78522B (fi
Inventor
Jouko Yli-Kauppila
Original Assignee
Valmet Paper Machinery Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valmet Paper Machinery Inc filed Critical Valmet Paper Machinery Inc
Priority to FI882290A priority Critical patent/FI78522C/fi
Publication of FI882290A0 publication Critical patent/FI882290A0/fi
Publication of FI78522B publication Critical patent/FI78522B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI78522C publication Critical patent/FI78522C/fi

Links

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

78522 1 Paperikoneen massasuspensiovlrtausten häiriöiden valmennuslaite
Anordning för att dämpa störningar 1 massa-suspensionsströmmama av pappersmaskinen 5
Keksinnön kohteena on paperikoneen perälaatikon lähestysmlsputklstoon 10 tai perälaatikon yhteyteen sijoitettavaksi tarkoitettu massasuspenslo-virtauksen paine- ja virtaamahäiriölden vaimennuslaite, joka käsittää suljetun säiliön ja sen sisällä olevan Ilmatilan ja massasuspenslon virtaustilan ja johon säiliöön on liitetty massasuspensiovlrtauksen tuloputkl ja polstoputkl tai vastaava.
15
Esillä olevaan keksintöön liittyvän tekniikan tason osalta viitataan aluksi hakijan FI-patentteihin 57281, 57282 ja 58955 sekä US-patent-telhin 3,649,446 (A. Ahlström Osakeyhtiö) ja nro 4,146,052 (Escher Wyss GmbH). Keksinnön eräänä tarkoituksena on kehittää edelleen ja saada 20 aikaan parannuksia em. patenteissa esitettyihin valmennussäiliöihln tai vastaaviin.
Esillä olevan keksinnön taustaa ja tarkoitusperiä sekä paperikoneen massasysteemin lähestymisputkistossa kuiva-alnevlrrassa ilmeneviä häi-25 rlöltä ja niiden syntymekanismia käsitellään aluksi yleisesti. Mainittujen häiriöiden kannalta ideaalinen tilanne on silloin, kun perälaatikon huuliaukon jokaisen pituuselementin kohdalta virtaa jatkuvasti ulos sama kuiva-ainemäärä aikayksikössä vakiona pysyvällä nopeudella.
Jos mainittu virta on sama koko huuliaukon leveydeltä, mutta vaihtelee ajan mukana, syntyy paperin kuivapainoon paperikoneen suuntaista vaihtelua.
Jos kyseessä oleva massasuspensiovirta on ajan suhteen vakiollinen, mutta vaihtelee eri kohdilla paperikoneen leveyssuunnassa, syntyy oc 00 paperin kuivapainoon polkkisuuntaista palnovalhtelua. Tätä vaihtelua el paperin keksinnön mukainen eikä muutkaan massasysteemin lähestymis-putklstossa olevat valmennusjärjestelmät pysty vaimentamaan. Tunne- 2 78522 1 tusti kyseisen profiilin säätö tapahtuu huulen hienosäätökarojen avulla.
Lyhyesti voidaan sanoa, että keksinnössä kyseessä oleva lähtöhäiriö-5 signaali on huulivirtausaukon dynaaminen paineen vaihtelu ja tulohäiriö-signaaleja ovat hydrostaattisen paineen vaihtelu putkistossa, pumpun syöttämän paineen vaihtelu, prosessin painehäviön vaihtelu, putkistoon sen tuennan kautta siirtyvät tärinän aiheuttamat impulseipaineet ja turbulenssipyörteiden aiheuttama painevaihtelu putkistossa erityisesti 10 venttiilien, putkimutkien tms. kohdalla. Käytännössä on havaittu, että eri häiriösignaaleilla on kullakin ominaisensa, useasti varsin laaja taajuusspektri. Kuitenkin esim. pumppujen häiriösignaalien spektreille on ominaista selvästi havaittavat "piikit" pumpun kierroslukua ja sen monikertoja sekä aliharmonisia vastaavilla taajuuksilla.
15
Ennestään tunnetut paperikoneen perälaatikot voidaan jakaa kolmeen pääryhmään: a) suoraan perälaatikon yhteyteen rakennetuilla ilmatyynyillä varus- 20 tetut eli n. ilmatyynyperälaatikot, b) itse perälaatlkosta erillään olevalla ilmatyynyllä varustetut hydrauliset perälaatikot, joissa ilmasäiliöt sijaitsevat joko paperi-massasuspension lähestymlsputkistossa ennen jakotukkia tai jako- 25 tukin jälkeen ja c) kokonaan ilman ilmatyynyä olevat hydrauliset perälaatikot.
Kyseisellä ilmatyynyn käytöllä perälaatikon yhteydessä pyritään tasaa-30 maan ennen perälaatikon ulosvirtausaukkoa eli huuliaukkoa massasuspen-slovirtauksessa esiintyvät palneenvalhtelut, jotka voivat olla peräisin joko ennen perälaatikkoa olevasta massasysteemlstä tai itse perälaati-kosta.
35 Edellä esitetyn kohdan a) mukaisessa ilmatyynyperälaatlkossa on kyseis ten ajallisten palneenvaihtelulden vaimentuminen yleensä varsin tehokas ta, koska niissä ilmatyynyä vasten tuleva virtaavan massan pinta-ala 3 78522 Ί on suhteellisen suuri ja virtaussuuntaa vasten kohtisuoraan mitattu maesatilan korkeus verraten pieni. Näiden perälaatikoiden etuna on myös se, että ilmatyyny ulottuu yleensä aivan perälaatikon ulospurkaushuulen läheisyyteen, joten Ilmatyynyn valkutuskohdan ja huulen välisellä 5 alueella on uusien palneenvalhteluiden syntymlsmahdollisuus vähäinen.
Edellä Ilmenneistä eduistaan huolimatta on selostetut ilmatyynyperä-laatlkot saaneet viime aikoina usein väistyä uusimmissa nopeissa paperikoneissa kohdissa b) ja c) mainittujen hydraulisten tai täyshydraullsten 10 perälaatikoiden tieltä. Syynä ovat olleet viimemainittujen helpompi sijoittaminen uusien kakelvllraformerien yhteyteen ja toisaalta niiden pienemmät valmistuskustannukset. Huulelta purkautuvan maseasuihkun suurempi turbulenttlsuus ja sen edullisempi intensiteettljakauma sekä siltä seuraava massan parempi homogeenisuus ovat myös puoltaneet 15 näiden hydraulisten perälaatikoiden käyttöönottoa.
Mainittujen etujensa vastapainoksi on hydraulisissa perälaatlkolssa Ilmennyt edellä käsiteltyjen palneenvalhteluiden aiheuttamia vaikeuksia. Usein alkuaan täyshydraullseksi tarkoitettu perälaatlkko on 20 jouduttu varustamaan myöhemmin yhdellä tai useammalla erillisellä llmasälliöllä, jotka pyrkivät korvaamaan ilmatyynyperälaatikon Ilmatyynyn. Näiden erillisten llmasäiliöiden sijoittamisessa tunnetaan erilaisia ratkaisuja, joista toisissa llmasäillöt on kytketty ennen perälaatlkkoa olevaan massaputklstoon tai toisissa ratkaisuissa itse 25 perälaatikon yläpuolelle liittämällä ne yhdysputkilla tai -kanavalla perälaatikon yläosaan.
Viimemainitun ratkaisun epäkohtana on kuitenkin se, että perälaatikon yläpuolelle sijoitetussa llmasäiliössä vapaan nestepinnan korkeus neste-30 virtauksen keskiaksellsta tulee suureksi tai yhdysputket tai -kanava perälaatikosta llmasäiliöön joudutaan mitoittamaan ahtaaksi päävlrtaus-kanavaan nähden. Molemmissa tapauksissa valmennusominaisuudet helkkenevät oleellisesti verrattuna normaalin ilmatyynyperälaatikon paineenvaih-telujen vaimennuskykyyn.
Keksinnön päätarkoituksena onkin kehittää edelleen massasuspension lähestymisputkistoon ennen perälaatikon jakotukkia tai sen yhteyteen 35 4 78522 1 sijoitettua vaimennuslaitetta.
Kuten tunnettua, hyvältä paine- ja virtaamahäiriöiden valmennuslaitteelta vaaditaan seuraavla ominaisuuksia: 5 - riittävä ilmatilavuus, - riittävän suuri vapaa pinta, - mahdollisimman lyhyt etäisyys vlrtauskanavasta vapaaseen pintaan, - rakenne, joka estää ilman sekoittumisen ja kertymisen virtaustielle, 10 ~ rakenteen mahdollisimman suuri yksinkertaisuus, toimintavarmuus ja kestävyys mm. käynnistyksissä ja pysäytyksissä ja - laitteen virtauskanavan puhtaana pysyminen.
Eräänä ongelmana ennestään tunnetuissa kyseisissä vaimennussälliölssä on 15 se, että vapaa massapinta on rauhaton ja siinä on aaltoilua, mistä on seurauksena ilman sekoittumista massan joukkoon sekä muita häiriöitä. Ilmeisin ratkaisu tähän ongelmaan on nostaa vapaan massapinnan korkeutta, mutta tällöin tankin vaimennuskyky heikkenee. Eräs toinen ilmeinen keino mainitun ongelman poistamiseksi on massasuspenslovirtausnopeukslen 20 pienentäminen vaimennustankin alueella. Tällöin kuitenkin massan flokkau-tumlsvaara olennaisesti lisääntyy ja toisaalta joudutaan varsin suuriin vaimennussäiliön dimensioihin, mikä oleellisesti nostaa vaimennussälllön valmistuskustannuksia.
25 Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on edellä ilmenneiden päämäärien saavuttaminen ja mainittujen ongelmien ratkaiseminen.
Edellä esitettyihin ja myöhemmin selviäviin päämääriin pääsemiseksi keksinnölle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että mainitun valmennus-30 säiliön sisälle on sovitettu massasuspension tiheyttä olennaisesti pienemmän tiheyden omaava välikansijärjestely, joka on sovitettu olennaisesti vapaasti kellumaan valmennussäiliössä virtaavan massasuspension pinnalla siten, että kansijärjestely peittää olennaisesti kokonaisuudessaan massasuspension vapaan pinnan.
Edellä kosketellut ongelmat voidaan keksinnön mukaisesti ratkaista sijoittamalla vaimennustankkiin massasuspension tiheyteen nähden 35 5 78522 ^ olennaisesti pienemmän tiheyden omaava kelluva vällkansi tai kanelsto. Massasuspension päällä kelluvalla kansijärjestelyllä voidaan Ilman sekoittuminen massaan estää ja lisäksi voidaan valmennustenkin vai-mennuskykyäkln tehostaa. Eräänä etuna on myös se, että massasuspenslon 5 plnnankorkeussäätö tankissa helpottuu, koska plnnankorkeusslgnaall saadaan otetuksi kiinteästä pinnasta, jolloin säätöhäiriöt vähenevät.
Keksinnön ansiosta valmennustankki voidaan mitoittaa entistä pienemmäksi, millä säästetään sekä tilaa että valmennusjärjestelmän rakennuskustan-10 nuksia.
Likaantumiset voidaan tarvittaessa estää vaimennustankin ilmatilaan sijoitetuilla vesisuihkuilla, jotka pitävät keksinnön mukaisen väli-kannen ja tankin seinämän välisen tilan puhtaana.
15
Keksinnön mukaiselta vällkannelta ei vaadita suurta lujuutta ja sen ulko-vaippa voidaan tehdä esim. ohuesta haponkestävästä teräslevystä, ja vaipan välissä tai sisätilassa on kevyttä täyteainetta kuten polyuretaania, styroksia tai muuta vastaavaa. Myös täyttämättömiä kellukemaisia 20 välikansia voidaan käyttää. Keksinnön puitteissa voidaan käyttää myös sellaisia välikansljärjestelyjä, jotka koostuvat kahdesta tai useammasta toisiinsa kiinteästi tai joustavasti kytketystä kannen osasta.
Erillisten vaimennussäiliöiden lisäksi keksinnön mukaista ideaa voidaan 25 soveltaa myös esim. paperikoneen perälaatlkon lähestysmisputkeen suoraan, jolloin välttämättä ei erillistä vaimennussäiliötä edes tarvita.
: : Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisen piirustuksen kuvioissa esitettyihin keksinnön eräisiin 30 sovellusesimerkkeihin, joiden yksityiskohtiin keksintöä ei ole mitenkään ahtaasti rajoitettu.
’ Kuvio 1 esittää kaaviollisena pystypoikklleikkauksena keksinnön mukaista vaimennussäiliötä sekä kaaviollisesti sen liittymistä massa- - - oc systeemiin ja paperikoneen perälaatikkoon.
Kuvio 2 esittää vaakalelkkausta II-II kuviossa 1.
6 78522 1 Kuvio 3 esittää pystypoikkileikkausta III-III kuviossa 3.
Kuvio 4 esittää aksiaalileikkausta (leikkaus IV-IV kuviossa 5) sellaisesta keksinnön sovelluksesta, joka on integroitu suoraan paperikoneen 5 perälaatikon lähestymisputkeen.
Kuvio 5 esittää pystypoikkileikkausta V-V kuviossa 4.
Seuraavassa selostetaan kuvioon 1 viitaten keksinnön mukaisen vaimennus-10 säiliön yleisrakenne ja sen liittyminen massasysteemiin sekä paperikoneen perälaatikkoon. Kuvion 1 osalta on todettava, että siinä vaimennussälliö on esitetty suuremmassa mittakaavassa kuin massasysteemin ja perälaatikon muut hyvin kaaviollisestl esitetyt osat.
15 Kuvioissa 1,2 ja 3 esitetty vaimennussälliö 20 käsittää pystylieriön muotoisen valppaosan 23, jossa on päätyosa 24. Lierlöosaan 23 liittyy alaspäin suppeneva kartio-osa 22, jonka jatkeena on putkiosa 21, joka liittyy massan tuloputkeen 18. Massasuspensio tuodaan nuolen suunnassa tuloputkella 16 lajittelijaan 17 ja sen jälkeen putkien 18 ja 21 20 kautta keksinnön mukaiseen vaimennussäiliöön 20. Vaimennussäiliön lieriöosan 23 ja kartio-osan 22 välillä on diffuusorina reikälevy 25, jossa on olennaisesti tasajaolla virtausreikiä 26, joiden kautta massa- suspensiovirtaukset F pääsevät säiliön lieriöosaan 23. Lieriöosasta 23
K
lähtee virtauaukon 29 kautta massan poistoputki 15, joka liittyy paperi-25 koneen jakotukkiin (ei esitetty).
Kuviossa 1 perälaatikko on esitetty hyvin kaaviollisestl ja siinä näkyy alahuuliseinämä 12 ja ylähuuliseinämä 13, joiden välillä on huulikanava 14, joka päättyy huuliaukkoon 14A. Huuliaukon 14A kautta purkautuu massa-30 suspensiosuihku J rintatelan 10 yli kulkevalle viiralle 11 tai vastaavaan muodostuskitaan.
Keksinnön mukaisesti on vaimennussäiliön 20 lieriöosan 23 sisälle sovitettu massasuspension pinnalla S kelluva välikansi 30, jonka tiheys on 35 olennaisesti pienempi kuin massasuspension tiheys.
78522 7 1 Kuvioissa 2 ja 3 on esitetty eräs keksinnön tarkempi toteutusesimerkkl, jonka mukaisesti välikannessa 30 on teräslevystä tehty ulkovaippa, joka käsittää tasomaiset lieriöosat 31 ja niitä yhdistävän ympyrärengasosan 32. Vaippa 31,32 on tehty esim. haponkestävästä teräksestä ja sen sisällä 5 on polyuretaanista tai vastaavasta tehty kevyt täyte 33a. Välikannen 30 halkaisija D on jonkin verran pienempi kuin valmennussäiliön 20 lieriö-osan 23 sisähalkalsija Dq niin, että välikannen 30 ympärille jää riittävä rengastila 27, jonka radlaalinen leveys Rq on sopivimmin Rq * 5-20 mm.
Kun välikannen 30 halkaisija D on alueella D = 1000 - 2000 mm, on kannen 10 30 paksuus sopivimmin alueella = 30-100 mm.
Massan flokkaantumisen estämiseksi välikannen 30 yhteyteen on säiliön 20 lieriöosaan 23 sovitettu vesisuihkut 33, joista kohdistetaan suihkut rakoillaan 27 sen puhtaana pitämistä varten. Kuviossa 1 näkyy lisäksi 15 paineputki 34 ja siinä oleva säätöventtiili 35, jonka avulla vaimennus-säiliön 20 tilassa 28 pidetään sopiva paine p^· Lisäksi säiliön 20 yhteyteen on sovitettu massasuspension pinnankorkeuden säätölaitteet, joita ei ole esitetty. Nämä säätölaitteet voivat muodostua esim. sinänsä tunnetuista mekaanisista, optisista tai muista vastaavista laitteista, 20 joilla välikannen 30 korkeutta mitataan ja tämän mittaussignaalin avulla säädetään säiliössä 20 kulkevan massasuspension pinnankorkeutta.
Kuvioissa 4 ja 5 on esitetty eräs toinen keksinnön vaihtoehtoinen toteutusmuoto pystypoikkileikkauksena. Kuvioiden 4 ja 5 mukaisesti perälaatik-25 koa edeltävän massavirtauksen F lähestymisputkessa 40 on valmennussäiliö 20, joka muodostuu vaippaosasta 41 ja päätyosista 41a ja 41b. Vaippaosat 41,41a ja 41b liittyvät väliosilla 42a ja 42b lähestymisputkeen 40. Lähestymlsputken 40 sisäpuolelle on kiinnitetty vaakasuuntaiset kannat-timet 43, joiden välissä on aukko 44. Aukon 44 yläpuolella on keksinnön 30 mukainen välikansi 30A, jota kiertää rakotila 27 niin, että kansi 30A pääsee vapaasti kellumaan massasuspension pinnalla S. Välikannen 30A yläpuolella on ilmatila 43, jonka tilavuutta on merkitty Vailla ja painetta p^:lla samoin kuin kuviossa 1 vaimennussäiliön 20 ilmatilan 28 vastaavia suureita.
35 8 78522 ^ Vaimennustankin 30;30Α vaimennuskykyä kuvaa lauseke: V(CO) = ( ^ 3 1^ ) j ; (jJ = 2l^f, (f = häiriötaajuus)
A ~ V3 CO
5
Eo. lausekkeessa M lähtöputken yläpuolella olevan nesteen tai nesteen + kannen 30;30A yhteispaino, 10 A = nesteen vapaan pinnan ala, k = verrannollisuuskerroin #1,4 15 Mitä pienempi V(CO) on, sitä parempi on tankin vaimennus.
Seuraavassa esitetään patenttivaatimukset, joiden määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa keksinnön eri yksityiskohdat voivat vaihdella ja poiketa edellä vain esimerkinomaisesti esitetyistä.
20 25 30 35

Claims (9)

9 78522
1. Paperikoneen perälaatikon lähestysmisputklstoon (40) tai perälaatikon yhteyteen sijoitettavaksi tarkoitettu massasuspensiovlrtauksen paine- ja 5 virtaamahäiriöiden vaimennuslaite, joka käsittää suljetun säiliön (20) ja sen sisällä olevan ilmatilan (28;43) ja massasuspension virtaustilan ja johon säiliöön (20) on liitetty massasuspensiovirtauksen (F) tuloputki (18;40a) ja poistoputki (15;40b) tai vastaava, tunnettu siitä, että mainitun vaimennussäiliön (20) sisälle on sovitettu massasuspension 10 tiheyttä olennaisesti pienemmän tiheyden omaava välikansijärjestely (30;30A), joka on sovitettu olennaisesti vapaasti kellumaan vaimennus-säiliössä virtaavan massasuspension pinnalla (S) siten, että kansijärjes-tely (30;30A) peittää olennaisesti kokonaisuudessaan massasuspension vapaan pinnan (S). 15
1 Patenttivaatimukset
2. Dämpningsanordning enligt patentkrav l, kännetecknad därav, att nämnda mellanlocksystem (30;30Λ1 bestnr av ett enda enhetligt 20 skivformigt mellanlock, vars form svarar mot formen pä den vägräta skär-ningen av dämpningsbehallaren vid ytan av massasuspensionen och det mellan locket och dämpningshällarens (20) mantel (23;41a,41b;42b) blir kvar ett sadant hälrum (27), att mellanlocket (30;30A) fritt kommer at att flyta pa ytan (S) av massasuspensionen. 25
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen vaimennuslaite, tunnettu siltä, että mainittu välikansijärjestely (30;30A) on muodostettu yhdestä yhtenäisestä levymäisestä välikannesta, jonka muoto vastaa massasuspen-slopinnan kohdalla olevaa vaimennussäiliön vaakaleikkauksen muotoa ja 20 että vaimennussäiliön (20) vaipan (23;41a,41b;42b) ja välikannen välille jää sellainen rakotila (27), että välikansi (30;30A) pääsee vapaasti kellumaan massasuspension pinnalla (S).
3. Dämpningsanordning enligt patentkrav 1 eller 2, kännetecknad därav, att nämnda mellanlock (30;30A) har en manteldel (31,32) av syrafast stalplat eller motsvarande, vars inre utrymme är fyllt med ett JämpLigt lätt fyllnadsämne, säsom polyuretan eller motsvarande. 30
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen vaimennuslaite, tunnettu 25 siltä, että mainitussa välikannessa (30;30A) on haponkestävää teräslevyä tai vastaavaa oleva vaippaosa(31,32), jonka sisätila on täytetty sopivalla kevyellä täyteaineella kuten polyuretaanilla tai vastaavalla.
4. Dämpningsanordning enligt nägot av patentkraven 1-3, kännetecknad därav, att innanför dämpningsbehallaren (30;30A) har anordnats vattensprutningsanordningar (33), som haller halutrymmet (27) mellan mellanlocket (30;30A) och mäntein av dämpningsbehallaren (20) rent. 35
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen vaimennuslaite, tunnet-30 t u siitä, että vaimennussäiliön (20) sisälle on sovitettu vesi- sulhkulaitteet (33), jotka pitävät puhtaana välikannen (30;30A) ja vaimennussäiliön (20) vaipan välistä rakotllaa (27).
5. Dämpningsanordning enligt nagot av patentkraven 1-4, kännetecknad därav, att dämpningshehällaren innefattar en manteldel li 13 78522 ^ (23) med formen av en lodrät cylinder som ovanifrän är sluten med en änddel (24) och varvid nämnda lockdel (30) anordnats att flyta innanför cylindermanteldelen (23) med tillräckligt spelrum och att det i den undre Sadan av nämnda cylinderdel (32) finns ett konparti (22) som 5 smalnar av nedac tili vilken (22) ingängsröret (18) för massan ansluter sig och att det fran nämnda cylinderdel (23) utgär ett utloppsrör (15) för nuijan via strcimningsöppningen (29) ovanför vilket rör nämnda flyt-läge för mellanlocket (30) befinner sig. 10 6. Dämpningsanordning enligt patentkrav 5, kännetecknad därav, att det pä omradet av förbindeisestället av nämnda cylinderdel (23) och konparti (23) finns en väsentligen vagrät halskiva (25) som har en grupp strömningshäl (26) och att nämnda flytläge för mellanlocket (30) finns ovanför nämnda halskiva (25) (figur 1). 15
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen vaimennuslaite, tunnet-35 t u siitä, että vaimennussäiliö käsittää pystylieriön muotoisen vaippa- osan (23), joka on ylhäältä päin suljettu päätyosalla (24) ja jonka lieriö-vaippaosan (23) sisälle on sovitettu kellumaan mainittu kanslosa (30) 78522 10 * ^ riittävän väljästi ja että mainitun lieriöosan (32) alapäässä on alaspäin supistuva kartio-osa (22), johon massan tuloputkl (18) liittyy ja että mainitusta lieriöosasta (23) lähtee vlrtausaukon (29) kautta massan poistoputki (15), jonka yläpuolella on mainitun välikannen (30) kellunta-5 asema.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen vaimennuslaite, tunnettu siitä, että mainitun lieriöosan (23) ja kartio-osan (23) yhtymäkohdan alueella on olennaisesti vaakatasoinen reikälevy (25), jossa on joukko 10 virtausreikiä (26) ja että mainitun reikälevyn (25) yläpuolella on mainitun välikannen (30) kellunta-asema (kuvio 1).
7. Dämpningsanordning enligt nagot av patentkraven 1-4, kännetecknad därav, att dämpningsbehallaren (30A) är anordnad i ett huvudsakligen vagrätt riktat ställe av massasuspensionens inströmnings-rörsvstem (<v0) , ovanför vilket dämpningsbehallaren (20) anordnats och 20 mellanlocket (30A) innanför denna (figurerna 4 och 5).
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen vaimennuslaite, tunnet-t u siitä, että vaimennussäiliö (30A) on sovitettu massasuspension 15 lähestymisputken (40) pääasiallisesti vaakasuuntaiseen kohtaan, jonka yläpuolelle on sovitettu vaimennussäiliö (20) ja sen sisällä oleva väli-kansi (30A) (kuviot 4 ja 5).
8. Dämpningsanordning enligt patentkrav 7, kännetecknad därav, att mellandelar (42a,42b) ansluter sig tili de Övre delarna av väggarna av inströmningsröret (40) av massasuspensionen, vid 25 vilka mellandelar manteldelarna (41,4 la,41b) av dämpningsbehallaren (20) är fästa och att det finns uppbäringsorgan (43) vid den undre delen av nämnda manteldelar samt vid nämnda mellandelar, innanför vilka (43) finns en öppning (44) , som täcker mellanlocket (30A) som blir flytande pa ytan av massasuspensionen. 30
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen vaimennuslaite, tunnettu 20 siitä, että massasuspension lähestymisputken (40) seinämien yläosiin liittyvät väliosat (42a,42b), joihin on kiinnitetty vaimennussäiliön (20) vaippaosat (41,41a,41b) ja että mainittujen vaippaosien alaosaan sekä mainittujen väliosien kohdalla on kannattimet (43), joiden sisällä on aukko (44) , jota peittää massasuspension pinnalle kelluvaksi tuleva 25 välikansi (30A).
9. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen vaimennuslaite, tunnettu siitä, että massasuspension lähestymisputken (40) olennaisesti vaakasuuntaisen kohdan yläpuolelle on sovitettu pystypoikkileikkaukseltaan 50 (kuvio 5) vajaan ympyrän muotoinen vaimennussäiliö (41), jossa on pääty-osat (41a,41b), ja joka vaippaosa (41) ja päätyosat (41a,41b) liittyvät väliosiin (42a,42b), jotka yhdistävät vaimennussäiliön (20) seinämät massasuspension lähestymisputken (40) seinämiin.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen vaimennuslaite, tunnet- t u siitä, että vaimennussäiliössä olevan massasuspension pinnankorkeuden— 78522 11 1 säätöjärjestelmän oloarvosignaali otetaan välikannen (30,30A) korkeusasemasta .
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen vaimennuslaite, t u n -5 n e t t u siitä, että välikansljärjestely muodostuu kahdesta tai useammasta toisiinsa kiinteästi tai joustavasti liitetystä kannen osasta, jotka yhdistelmänä on järjestetty kellumaan vaimennussäiliössä olevan muutoin vapaan massasuspension pinnan päällä. 10 15 20 25 30 35 12 78522 ^ Patentkrav ]. Dämpningsanordning för tryck- och strömningsstörningar i massasuspen-sionsströmmen avsedd act placerae i samhand med inloppslädan av en 5 pappersmaskin eller med inströmningsrörsystemet (40) av en pappers-maskins inloppsl”; da, vilken dämpningsanordning innefattar en sluten behällare (20) och ett luftutrymme (28; A3) innanför denna och ett strömningsutrymme för massasuspensionen och till vilken behallare (20) anslutits ett ingmgsrör (18;40a) för masbasuspensionsströmmen (F) och 10 ett utloppsrör (15;40b) eller motsvarande, kännetecknad därav, att innanför nämnda dämpningsbeha]lare (201 har anordnats ett mellanlocksystem (30;30A) med väsentligen nindre täthet än massasuspen-sionens täthet, vilket system är ancrdnat att flyta fritt pa ytan (S) av massasuspensionen som Strömmer i dämpningsbehallaren pa sadant sätt, att 15 locksystemet (30;30a) väsentligen i sin helhet täcker den fria ytan (S) av massasuspensionen.
9. Dämpningsanordning enligt patentkrav 7 eller 8, kännetecknad därav, att ovanför det väsentligen vagräta stället av inströmningsröret (40) för massasuspensionen har anordnats en dämpnings-behallare (41) vats tvärsnitt har formen av en ofullständig cirkel 35 (figur 5), vilken behallare har änddelar (41a,4 Ib), och vilken mantel-del (41) och änddelar (41a,41b) ansluter sig tili mellandelar (42a,42b),
FI882290A 1988-05-16 1988-05-16 Anordning foer att daempa stoerningar i massasuspensionsstroemmarna av pappersmaskinen. FI78522C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI882290A FI78522C (fi) 1988-05-16 1988-05-16 Anordning foer att daempa stoerningar i massasuspensionsstroemmarna av pappersmaskinen.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI882290 1988-05-16
FI882290A FI78522C (fi) 1988-05-16 1988-05-16 Anordning foer att daempa stoerningar i massasuspensionsstroemmarna av pappersmaskinen.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI882290A0 FI882290A0 (fi) 1988-05-16
FI78522B FI78522B (fi) 1989-04-28
FI78522C true FI78522C (fi) 1989-08-10

Family

ID=8526459

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI882290A FI78522C (fi) 1988-05-16 1988-05-16 Anordning foer att daempa stoerningar i massasuspensionsstroemmarna av pappersmaskinen.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI78522C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI882290A0 (fi) 1988-05-16
FI78522B (fi) 1989-04-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4897158A (en) Headbox apparatus for a papermaking machine
FI69969C (fi) Injektorapparat med ett avsmalningsstaelle av ett efter detsamma kopplat blandningsroer
FI58955B (fi) I tillrinningsroerledning i en pappersmaskins hydrauliska inloppslaoda placerbar daempningsanordning foer tryck- och stroemningsstoerningar
FI78522C (fi) Anordning foer att daempa stoerningar i massasuspensionsstroemmarna av pappersmaskinen.
US4419109A (en) Means for degassing paper pulp stock
FI114322B (fi) Päätyosan virtaaman säätölaite paperikoneen perälaatikkoa varten
FI57281C (fi) Daempningssystem foer tryckvariationer i massasuspensionsstroemningen i den hydrauliska inloppslaodan hos en pappersmaskin
US5082530A (en) Method and device in headbox of paper, board or pulp drying machine
US4612089A (en) Surge suppression device
US4956050A (en) Method for attenuation of the machine direction pressure pulsations in the headbox in paper and board machines
US3374893A (en) Sewage purification plant
US2747471A (en) Head box for paper making machines
FI69139B (fi) Foerfarande foer behandling av cellulosamassa i kontinuerlig flytande stroem genom anvaendning av ett trycktaett kaerl medett massainlopp och ett massautlopp och ett inlopp foer b ehndlingsvaetskan och ett utlopp foer separeringsvaetskan
CA1084750A (en) Means for damping the pressure disturbances in the pulp suspension flow in a paper machine
US4192710A (en) Method and apparatus for measuring the throughflow quantity of a liquid substance per unit of time in a papermaking machine
FI84920B (fi) Hydraulisk inloppslaoda i pappers- eller kartongmaskin.
US3801436A (en) Fibrous web forming machine with white water recirculating arrangement
US4179332A (en) Apparatus for damping pressure and consistency perturbations in a pulp suspension flow
FI79874C (fi) Anordning foer daempning av tryckpulser i fluider, i synnerhet foer kontinuerliga maskiner foer tillverkning av pappersbanor.
CA1221261A (en) Method and device for delivering a multilayer jet of stock to a forming surface in a paper machine
US4063997A (en) Hydraulic headbox and a gas enclosure communicating therewith
FI57282C (fi) Anordning foer daempning av tryckstoerningar i massasuspensionsstroemningen i en pappersmaskin
US3515635A (en) Papermaking machine headbox
FI61056C (fi) Daempningssystem foer en inloppslaoda i en pappersmaskin
SE469277B (sv) Vaetskebehaallare foer avlut fraan cellulosaindustrin

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: VALMET PAPER MACHINERY INC