FI77751B - Ledningsraenna. - Google Patents
Ledningsraenna. Download PDFInfo
- Publication number
- FI77751B FI77751B FI831147A FI831147A FI77751B FI 77751 B FI77751 B FI 77751B FI 831147 A FI831147 A FI 831147A FI 831147 A FI831147 A FI 831147A FI 77751 B FI77751 B FI 77751B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- connecting piece
- branch
- side wall
- edge
- base plate
- Prior art date
Links
Landscapes
- Supports For Pipes And Cables (AREA)
Description
77751
JOHTOKANAVA - LEDNINGSRÄNNA
Tämän keksinnön kohteena on johtokanava kaapeleita, putkia tai sen tapaisia varten, joka muodostuu joukosta toisiinsa liittyviä elementtejä, joista kukin käsittää ainakin yhden pohjalevyn sekä pystysuorat sivuseinämät, jotka liittyvät pohjalevyyn sen kummallakin sivulla ja joista kumpaankin kuuluu kiinnityselin osana samaa kappaletta, sekä yhdestä tai useammasta 1iitoskappaleesta, jotka ovat lukittavissa napsah-duskiinnityksellä mainittujen elementtien sisään.
Yllä olevan mukainen johtokanava on esitetty US-patenttijul- ____ kaisussa 3 329 763. Julkaisun mukainen johtokanava käsittää ____; kanavamaisia elementtejä, jotka ovat oleellisesti U-kirjaimen ... muotoisia ja jotka voidaan liitäntäelimen avulla kiinnittää toinen toisiinsa. Vaikka liitäntäelin on joustavaa muovimateriaalia, on elintä silti vaikea kiinnittää kanavamaisiin elementteihin niin, että tuloksena olisi jäykkä liitos. Lisäksi yksi U-muotoisen liitäntäelimen haaroista ei ulotu kanavamaisen elementin sivuseinämän tuntumaan, mikä myös : : heikentää rakenteen jäykkyyttä ja lisää johtokanavaan sijoi- ; : tettujen kaapelien vahingoittumisvaaraa.
Keksinnön tarkoituksena on parantaa edellä keksinnön kohteek-·" si määriteltyä johtokanavaa siten, että elementtien asennus : ja jatkaminen voivat tapahtua yksinkertaisesti ilman työkalu ja ja ilman tarkkoja toleransseja, mikä on erityisen tärkeää asennettaessa johtokanavia vasta rakenteilla oleviin rakennuksiin .
Keksinnön mukaiselle johtokanavalle on tunnusomaista se, että sen elementeissä oleva pohjalevy on varustettu ainakin yhdellä pidätinelimellä, joka sijaitsee tietyllä etäisyydellä sivuseinämästä, ja että elementtien 1iitoskappaleen muodostaa 2 77751 oleellisesti L-kirjaimen muotoinen levy niin, että liitoskap-pale kiinnittyy toisessa sivuseinämässä olevaan kiinnityseli-meen ja pohjalevyssä olevaan pidätinelimeen liitoskappaleen toisen haaran sijaitessa mainittua toista sivuseinämää vasten ja toisen haaran sijaitessa pohjalevyä vasten.
Mainitun L-kirjaimen muotoisen liitoskappaleen ansiosta johtokanavan elementit voidaan hyvin helposti liittää jäykästi toisiinsa, ja samalla tavoin voidaan kanavan elementteihin nopeasti ja helposti liittää muunlaisia elementtejä, kuten konsoleja, päätykappaleita ja sen tapaisia tarvitsematta kiinnitystä varten erillisiä kiinnityselimiä, kuten pultteja, niittejä tai pinteitä.
Erään keksinnön sovellutuksen mukaan L-kirjaimen muotoisen liitoskappaleen toinen haara on taivutettu sivuseinämän * ' yläreunan mukaiseksi niin, että liitoskohdassa vierekkäisten -· elementtien yläreunat tulevat samalle linjalle, mikä lisää johtokanavan lujuutta, sillä mainittu reuna vaikuttaa yleensä oleellisesti kanavan jäykkyyteen. Samalla kanavan elementtejä estetään liikkumasta toistensa suhteen ja parannetaan kanavan sähkönjohtokykyä liitoskohdissa.
Mainittakoon, että US-patenttijulkaisussa 4 114 247 on esitetty liitoskappale, joka liittyy taivutettuun reunaan sekä levymäisessä elementissä olevaan jatkuvaan pidätinelimeen. Liitoskappale kuuluu osana mainitun elementin viereiseen levymäiseen elementtiin, mutta esitetyssä tapauksessa ei ole minkäänlaista tarvetta liittää elementtejä pitkittäissuunnassa toisiinsa itsekantavan rakenteen aikaansaamiseksi.
Keksinnön erään toisen sovellutusmuodon mukaan johtokanava-elementin sivuseinämien yläreunat on taivutettu sisäänpäin terävään kulmaan seinämän muuhun osaan nähden ja L-kirjaimen muotoisen liitoskappaleen toisen haaran reuna on varustettu sakaralla, joka on taivutettu pois reunan tasosta ja menee mainitun terävän kulman sisään, johon se on puristuneena.
3 77751
Joissakin keksinnön sovel1utusmuodoissa voi olla edullista varustaa L-kirjaimen muotoisen liitoskappaleen toinen haara yhdellä tai useammalla toisen haaran suuntaisella jäykistys-rivalla. Tämä myös parantaa johtokanavan sivuseinämän kautta tapahtuvaa voimien siirtoa.
Liitoskappaleen lukittumista pidäntinelimen taakse voidaan edistää sillä, että liitoskappaleen toiseen haaraan muodostetaan taive. Tämän lisäksi liitoskappaleen irroittaminen helpottuu, sillä liitoskappaleen toisen haaran ja pohjalevyn alle jää tilaa, johon työkalu, kuten ruuvimeisseli on työnnettävissä .
____ Pidätinelimen muodostaa sopivimmin pohjalevystä ulospäin taivutettu jatkuva kohoutuma. Muitakin jatkuvia muotoja voidaan kuitenkin käyttää. Jatkuva muoto sallii liitoskappaleen sijoittamisen paikalleen summittaisesti niin, ettei työ enää vaadi aikaisempaa tarkkuutta.
Keksintöä kuvataan tarkemmin viittaamalla muutamia suoritus-muotoja esittäviin piirustuksiin.
Kuva 1 on perspektiivikuva johtokanavan osasta, joka on kahden johtokanavaelementin välinen hitsausliitos.
Kuva 2 on kuvan 1 esittämän johtokanavan poikkileikkauskuva.
Kuvat 3 ja 4 ovat perspektiivikuvia osasta johtokanavaele-menttiä, jossa toisella tavalla muotoillut pidätin-elimet.
Kuvat 5 ja 6 ovat perspektiivikuvia osasta johtokanavaa, jossa on rakenteeltaan vaihtoehtoinen lisäelementti.
4 77751
Kuvat 7 ja 8 ovat perspektiivikuvia johtokanavasta, joka on varustettu 1iitoskappalee1la hitsausmuottien tai vastaavasti johtokanavan kiinnittämiseksi seinään.
Kuva 9 on kuvaa 8 vastaava kuva johtokanavasta, jossa on erilainen kinnitin.
Kuva 10 esittää 1iitoskappaletta kiinnityslaitteena erilaisessa suoritusmuodossa.
Kuva 11 on perspektiivikuva johtokanavaelementistä, jossa ylempi reuna on taivutettu sisäänpäin terävässä kulmassa .
Kuva 12 on perspektiivikuva johtokanavalementistä, jossa on jatkuvasti kiinnitysreikiä sivuseinämässä toisen muotoisten liitoskappaleiden vastaanottamiseksi.
Kuvasta 1 näkyy, että johtokanava muodostuu lukuisista kourun muotoisista elementeistä 1, jotka tulee yhdistää toisiinsa liitoskohdasta 2.
Tätä varten keksinnössä käytetään liitoskappaletta 3, jota selostetaan yksityiskohtaisesti myöhemmin.
Kukin kourun muotoinen elementti 1 käsittää pohjalevyn 4 ja kaksi pystyssä olevaa sivuseinämää 5, jotka liittyvät pohja-levyn sivureunoihin ja joissa kussakin on sisäänpäin ylitai-vutettu reunaliuska 6 vapaassa ylemmässä reunassa.
Pohjalevyssä 4 on taivutettuna tästä ylöspäin kohoutuma 7 ja tämä kulkee yhdensuuntaisena sivuseinämien 5 kanssa etäisyydellä a näistä.
Kohoutuma 7 muodostaa pystysuoralla sivuseinämään 5 päin olevalla reunaliuskalla 8 pidikkeen, joka on välimatkan a päässä mainitusta sivuseinämästä 5.
Il 77751
Keksinnön mukainen liitoskappale 9 on muodoltaan oleellisesti L-muotoinen levy 9 (katso kuva 2), jonka pidempi haara 10 lähtee ylöspäin sivuseinämästä 5 ja jonka ylempi reuna on taivutettu samalla tavalla kuin sivuseinämän ylempi reuna 6. Tässä rakenteessa lyhyt haara 11 on heikosti taivutettu kohdassa 12 niin, että vapaa pääreuna 13 sijaitsee suunnilleen etäisyydellä a L-muotoisen elementin 9 pitkästä haarasta 10 .
Liitoskappaleen 9 kiinnitys voidaan suorittaa erityisen yksinkertaisesti sijoittamalla ensin kourun muotoiset eleinen-— tit 1 kosketuksiin toistensa kanssa päätyreunoistaan 2 ja järjestämällä pitkän haaran 10 laipoitettu reuna nuolen P1 suunnassa sivuseinämän 5 laipoitettuun reunaan, kuten esitetään kuvassa 1. Tällöin elementtiä voidaan kääntää nuolen P2 suunnassa, kunnes saavutetaan asento, joka on esitetty kuvan 2 vasemmanpuoleisessa osassa. L:n kulma joutuu kohoutuman 7 sivun 8 ylemmän reunan taakse, minkä jälkeen elementtiä 9 voidaan edelleen kääntää nuolen P2 suunnassa, kunnes saavutetaan asento, joka on esitetty kuvan 2 oikeanpuoleisessa . osassa. On selvää, että L-muotoinen liitoskappale pysyy tiukasti sovitettuna sivun 8 muodostaman pidäkkeen takana ja ylitaivutetussa reunassa 6. Elementin 9 pituutta ei ole määritelty ja edellytetään, että se on riittävä siirtämään toisesta kourun muotoisesta elementistä 1 tuleva kuorma seuraavaan elementtiin.
L-muotoisen elementin irroiitäminen voidaan suorittaa yksinkertaisesti tavailla sijoittamalla ruuvitaltta tai vastaava lyhyen haaran taipeen 11 alle ja nostamalla mainittu haara ylös. Ensimmäisessä vaiheessa L:n reuna jää sivun 8 taakse niin, että jopa odottamattoman, äkillisen irtoamisen tapauksessa lisäturvallisuus on taattu.
6 77751
Kuvat 3 ja 4 esittävät erityisesti pidätinten vaihtoehtoisia muotoja kourun muotoisten elementtien pohjalevyssä 4. Kuvan 3 mukaan pidätin on muodostettu sarjaksi matalia kohoutumia 14 sivun 15 ollessa sivuseinämään 5 päin, missä liitoskappaleen toinen haara sijaitsee.
Kuva 4 esittää suuria pitkänomaisia reikiä 16 sivuseinämästä , 5 välimatkan päässä olevan reunan 17 muodostaessa pidätineli- men.
Liitoskappaleen 9 lyhyessä haarassa on korkokuvioituja osia 18, joilla on vastaava nousu mutta pienempi leveys, näiden : osien 18 saadessa aikaan paineen reikien 16 reunaan, kun 1iitoskappale 9 asetetaan paikalleen. Pitkässä haarassa oleva uloke 19 voi toimia nivelenä, jolla reunan 6 koon epätarkkuudet voidaan kompensoida.
Kuvat 5 ja 6 esittävät liitoskappaleen 9 vaihtoehtoisia muotoja.
Kuvan 5 mukaan 1 iitoskappale on sovitettu suorakulmion muo-toiseen, sisäänpäin taivutettuun sisäseinämän 5 reunaan 20 niin, että liitoskappaleen 9 pidemmässä haarassa tarvitsee olla vain reuna 21, joka on taivutettu oikealla tavalla. Lyhyt haara on puristettu tiukasti kourun muotoisen elementin ·.. pohjalevyssä 4 olevien tapin muotoisten pidätinelinten 29 taakse.
Kuva 6 esittää liitoskappaletta 9, jonka pitkä haara on varustettu jäykistysrivalla 22, joka kulkee yhdensuuntaisena ylemmän reunan kanssa.
Lyhyen ja pitkän haaran välinen kulma on tässä tapauksessa eri kuin 90°.
Kuva 7 esittää liitoskappaletta, jossa on, kuten aiemmissa suoritusmuodoissa, L-muotoinen osa, jonka lyhyt haara 11 toimii yhdessä ulkonevan sarjan 30 kanssa, joka on puristettu
II
7 77751 ulos elementin pohjalevystä 4 ja jonka pitkä haara tukeutuu sivuseinämään 5. Pitkä haara 10 kulkee johtokanavalementin ylemmän reunan alapuolella ja tätä pitkin ja menee asennusle-vyyn hitsausmuhvien ja vastaavien järjestämiseksi. Koska ei ole tarvetta siirtää taivuttavaa kuormaa elementistä toiseen, on riittävää kiinnittää pinteillä liitoskappale ulkoneman 6 pääreunan ja pohjalevyn 4 väliin. Itse asiassa tietysti L-muotoinen osa ja reunassa olevat pidikkeet voidaan konstruoida mihin tahansa sopivaan muotoon.
Kuva 8 esittää liitoskappaletta 9, joka voidaan järjestää — johtokanavaan samalla tavalla kuin edellä kuvatut kappaleet, s.o. kourumaisen elementin ylitaivutettuun ylempään reunaan tai tämän alapuolelle. Ensin kuitenkin kiinnitetään kannatin • 23 niiteillä 24 tai vastaavilla, joilla on etuna se, että 1iitoskappaleen 9 tai vastaavasti kannattimen 23 paikka voidaan määrittää tarkasti seinään porattujen porausten suhteen pulttien 25 kiinnittämiseksi siirtämällä kappaletta 9 johtokanavan pituussuunnassa. Kaikesta huolimatta keksintöä kuvaava rakenne takaa lujan kiinnityksen.
V. Kuva 9 esittää kannattimen muunneltua kiinnitystapaa, jossa : kannatin kiinnitetään kahdella vierekkäin järjestetyllä r 1iitoskappaleel1 a 9, joiden pitkä haara 10 on taivutettu sisäänpäin yli tietyn etäisyyden. Haaran 10 alapuolelle ja ... johtokanavan ulomman seinämän 5 väliin voidaan kiinnittää pinteillä kannattimen 26 laippa 27.
Kuva 10 esittää suoritusmuotoa, jossa kuvan 9 esittämät kaksi liitoskappaletta on itse asiassa yhdistetty yhtenäiseksi yksiköksi ja jossa liitoskappaleen 9 pitkän haaran sisäänpäin ylitaivutetussa osassa on aukko 28 ensin vastaanottamaan kannatin 26, ennen kuin ne yhdessä järjestetään johtokanavaan.
Kuvan 11 esittämässä johtokanavassa on ylempi reuna 6', joka liittyy sivuseinämään 5 terävässä kulmassa. Liitoskappalees-sa, joka tässä tapauksessa on muodoltaan poikkileikkauksel 8 77751 taan L-muotoinen levy, on ylemmässä reunassa yksi tai useampia sakaroita 30, jotka ovat taivutetut ulos tasosta ja ovat lujasti kiinnitetyt muun ylemmän reunan kanssa terävissä kulmissa niin, että taataan suuri siirtymisvastus pituussuunnassa .
Liitoskappaleen toisen haaran reunaa on paikoittain poistettu sakaroiden 31 muodostamiseksi, joilla on sama tarkoitus kuin edellä kuvattujen suoritusesimerkkien haaralla 11, jonka reuna on jatkuva.
Kuva 12 esittää L-muotoisen liuskan 32 muodostamaa liitoskap-paletta, jonka yksi haara päättyy sakaraan 33, joka voidaan viedä yhden reikärivin 34 reiän läpi. Reikä 34 sijaitsee johtokanavan päätykappaleen 36 reiän 35 kanssa päällekkäin siten, että sakara 33 tarttuu päätykappaleen 36 sivuseinämän : ulompaan sivuun pinneliitoksen muodostamiseksi. Tällaista liitosta voidaan tietysti myös käyttää muissa johtokanavaele-menteissä kuin päätykappaleissa.
·.*. Keksintö ei ole rajoitettu yllä esitettyihin suoritusmuotoi- ’ ! hin.
Il
Claims (8)
1. Johtokanava kaapeleita, putkia tai sentapaisia varten, joka muodostuu joukosta toisiinsa liittyviä elementtejä (1), joista kukin käsittää ainakin yhden pohjalevyn (4) sekä pystysuorat sivuseinämät (5), jotka liittyvät pohjalevyyn (4) sen kummallakin sivulla ja joista kumpaankin kuuluu kiinni-tyselin (6, 34) osana samaa kappaletta, sekä yhdestä tai useammasta liitoskappaleesta (9), jotka ovat lukittavissa napsahduskiinnityksellä mainittujen elementtien sisään, tunnettu siitä, että pohjalevy (4) on varustettu ainakin yhdellä pidätinelimellä (8, 15, 17), joka sijaitsee tietyllä etäisyydellä sivuseinämästä, ja että mainitun lii-toskappaleen (9) muodostaa oleellisesti L-kirjaimen muotoinen levy niin, että liitoskappale kiinnittyy toisessa sivu-seinämässä (5) olevaan kiinnityselimeen (6, 6', 20, 34) ja ·.·. pohjalevyssä (4) olevaan pidätinelimeen (8, 15, 17) liitos- kappaleen toisen haaran sijaitessa mainittua toista sivusei-nämää vasten ja toisen haaran sijaitessa pohjalevyä vasten.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen johtokanava, t u n -n e t t u siitä, että L-kirjaimen muotoisen liitoskappaleen (9) toinen haara on taivutettu reunastaan sivuseinämän (5) yläreunan (6) mukaiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 ja 2 mukainen johtokanava, t u n -n e t t u siitä, että sivuseinämän yläreunan (6) ja lii tos-kappaleen (9) mainitun reunan poikkileikkausmuoto on yli 180°:n kaari.
4. Patenttivaatimusten 1-3 mukainen johtokanava, jossa sivuseinämän (5) yläreuna (6') yhtyy seinämän muuhun osaan terävässä kulmassa, tunnettu siitä, että L-kirjaimen muotoisen liitoskappaleen (9) toisen haaran yläreuna on varustettu sakaralla (30), joka on taivutettu pois reunan tasosta. 1 o 77751
5. Patenttivaatimuksen 1 ja 2 mukainen johtokanava, jossa sivuseinämään on tehty sarja seinämän läpäiseviä aukkoja (34), tunnettu siitä, että L-kirjaimen muotoisen lii-toskappaleen (32) toisessa haarassa on sakara (33), joka on vietävissä sivuseinämässä (5) olevan aukon (34) läpi.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen johtokanava, tunnettu siitä, että toisessa haarassa on yksi tai useampia ripoja (19), jotka ovat yhdensuuntaisia toisen haaran kanssa.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen johtokanava, tunnettu siitä, että toiseen haaraan on muodostettu taive.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen johtokanava, t u n n e t t u siitä, että pidätinelimen muodostaa p o h -jalevystä (4) ulospäin taivutettu jatkuva kohoutuma (7). Il 77751
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI831147A FI77751C (fi) | 1983-04-05 | 1983-04-05 | Ledningsraenna. |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI831147 | 1983-04-05 | ||
FI831147A FI77751C (fi) | 1983-04-05 | 1983-04-05 | Ledningsraenna. |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI831147A0 FI831147A0 (fi) | 1983-04-05 |
FI831147L FI831147L (fi) | 1984-10-06 |
FI77751B true FI77751B (fi) | 1988-12-30 |
FI77751C FI77751C (fi) | 1989-04-10 |
Family
ID=8517000
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI831147A FI77751C (fi) | 1983-04-05 | 1983-04-05 | Ledningsraenna. |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI77751C (fi) |
-
1983
- 1983-04-05 FI FI831147A patent/FI77751C/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI831147L (fi) | 1984-10-06 |
FI77751C (fi) | 1989-04-10 |
FI831147A0 (fi) | 1983-04-05 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US7468491B2 (en) | Accessory for lifting and bonding wire cable trays | |
JP4446317B2 (ja) | ワイヤケーブルトレー用接続板 | |
KR101245166B1 (ko) | 케이블 트레이 섹션의 연결을 위한 스플라이스 바 | |
US4542871A (en) | Clamp for mounting cable on channel support | |
US4638966A (en) | Support member for hanging cable | |
EP2940360A1 (en) | Support collar for long articles, in particular cables, pipes and/or the like | |
RU2431911C1 (ru) | Решетчатый желоб, соединение решетчатых желобов и способ изготовления такого решетчатого желоба | |
JPH0514497B2 (fi) | ||
RU2321933C2 (ru) | Устройство крепления проволоки на несущем элементе, снабженном, по меньшей мере, одним отверстием | |
JP3071444B2 (ja) | 配管・配線把持用固定クランプ | |
KR20060046554A (ko) | 밴드 클램프 | |
GB2275732A (en) | Threaded stud bolt clip | |
KR20200007750A (ko) | 케이블 트레이용 스플라이스 부재 | |
US5098051A (en) | Flexible banding and instrument support system | |
EP3706272B1 (en) | Bracket for cable management | |
US20100180536A1 (en) | Channel fastener | |
FI77751B (fi) | Ledningsraenna. | |
RU2626621C1 (ru) | Опорный элемент для поддержки кабеля, снабженный интегрированным хомутом (варианты) | |
US10150431B2 (en) | Holding part and method for fastening electrical wires and a wiring arrangement in a vehicle | |
US9643544B2 (en) | Automatic transmission holding plate and wiring unit provided with same | |
FI77098C (fi) | Kabelhylla. | |
JP4875177B2 (ja) | バンドクランプ | |
EP2346129B1 (en) | Clamping system for connecting wire mesh cable channel sections | |
EP1975491A1 (en) | Snap-acting clip, particularly for supporting conduits for the distribution of electricity | |
KR200388148Y1 (ko) | 와이어 하네스 고정클립 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MA | Patent expired |
Owner name: METAALWARENFABRIEK VAN GEEL B.V. |