FI76981C - Oeppningsanordning vid foerpackningsbehaollare samt saett att tillverka densamma. - Google Patents

Oeppningsanordning vid foerpackningsbehaollare samt saett att tillverka densamma. Download PDF

Info

Publication number
FI76981C
FI76981C FI851109A FI851109A FI76981C FI 76981 C FI76981 C FI 76981C FI 851109 A FI851109 A FI 851109A FI 851109 A FI851109 A FI 851109A FI 76981 C FI76981 C FI 76981C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
pouring
cover strip
opening
packaging container
edge
Prior art date
Application number
FI851109A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI851109L (fi
FI76981B (fi
FI851109A0 (fi
Inventor
Lars Carlsson
Kjell Maortensson
Hans-Georg Melle
Original Assignee
Tetra Pak Int
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tetra Pak Int filed Critical Tetra Pak Int
Publication of FI851109A0 publication Critical patent/FI851109A0/fi
Publication of FI851109L publication Critical patent/FI851109L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI76981B publication Critical patent/FI76981B/fi
Publication of FI76981C publication Critical patent/FI76981C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D47/00Closures with filling and discharging, or with discharging, devices
    • B65D47/04Closures with discharging devices other than pumps
    • B65D47/06Closures with discharging devices other than pumps with pouring spouts or tubes; with discharge nozzles or passages
    • B65D47/10Closures with discharging devices other than pumps with pouring spouts or tubes; with discharge nozzles or passages having frangible closures
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D5/00Rigid or semi-rigid containers of polygonal cross-section, e.g. boxes, cartons or trays, formed by folding or erecting one or more blanks made of paper
    • B65D5/42Details of containers or of foldable or erectable container blanks
    • B65D5/70Break-in flaps, or members adapted to be torn-off, to provide pouring openings
    • B65D5/708Separate tearable flexible elements covering a discharge opening of a container, e.g. adhesive tape

Landscapes

  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Cartons (AREA)
  • Packages (AREA)
  • Auxiliary Devices For And Details Of Packaging Control (AREA)
  • Supplying Of Containers To The Packaging Station (AREA)
  • Control And Other Processes For Unpacking Of Materials (AREA)
  • Medical Preparation Storing Or Oral Administration Devices (AREA)
  • Containers And Packaging Bodies Having A Special Means To Remove Contents (AREA)
  • Making Paper Articles (AREA)
  • Peptides Or Proteins (AREA)
  • Processing Of Solid Wastes (AREA)
  • Accommodation For Nursing Or Treatment Tables (AREA)
  • Basic Packing Technique (AREA)

Description

1 76981
Pakkaussäiliön avauslaite ja sen valmistustapa Tämä keksintö koskee pakkaussäiliön avauslaitetta, joka sisältää esivalmistellun kaatoaukon, tämän päälle 5 kiinnitetyn, poisrevittävän peitesuikaleen sekä peitesuika-leen ja pakkaussäiliön seinän välissä olevan kaatoreunan, joka on yhdistetty sekä peitesuikaleen että pakkaussäiliön seinän kanssa erivahvuisilla sinetöinneil1ä, joi loin kaato-reunan ja peitesuikaleen välinen sinetöinti on heikompi 10 kuin kaatoreunan sinetöinti pakkaussäiliön seinään.
Keksintö koskee myös menetelmää kaatoreunan kiinnittämiseksi pakkaussäiliön avaus!aitteeseen, joka sisältää esivalmistellun kaatoaukon ja tämän päälle asetetun, pois-revitettävän peitesuikaleen.
15 Sellaisissa kertakäyttöpakkauksissa (esim. juomia tai muita juoksevia elintarvikkeita varten), jotka on tehty muovilla pinnoitetusta paperista tai muusta sopivasta pak-kauslaminaatista, on paljon erilaisia avauslaitteita, jotka mahdollistavat pakatun täyttötuotteen kaatamisen ulos. Sel-20 laiset avaus)aitteet,jotka sisältävät valmistellun kaatoaukon ja tämän päälle sijoitetun, poisrevittävän peitesuikaleen, ovat selvästi edullisempia käsittelyn kannalta ja niitä käytetään siksi yhä useammin kertakäyttöön tarkoitetuissa pakkaussäiliöissä. Pakkaussäiliöt, joissa on tällai-25 nen avauslaite, ovat erittäin helposti avattavissa vetämällä pois kaatoaukon peittävä ja sulkeva suikale. Lisäksi avauslaitteen kaato-ominaisuudet ovat hyvät ja useimmat täyttötuotteet voidaan helposti kaataa ulos halutulla nopeudella ja yhtenäisen ja helposti suunnattavan suihkeen 30 muodossa.
Täyttötuotteen uloskaatamisen helpottamiseksi sijoitetaan kaatoaukko tavallisesti mieluiten pakkaussäiliön yläsivuun lähelle yhtä niistä reunoista, jotka rajoittavat yläsivua suhteessa siihen rajoittuvista sivuseinistä. Li-35 säksi kaatoaukko sijoitetaan tavallisesti kulman lähelle.
2 76981 Tästä huolimatta syntyy vaikeuksia, kun pakkaussäiliö on juuri avattu ja siis kokonaan täyttötuotteen täyttämä, koska lähtiessään kaatoaukosta saa täyttötuote taipumuksen "tarttua kiinni" pakkausmateriaalin ulkosivulle ja valua 5 tätä pitkin pakkaussäiliön mainitun reunan ympäri ja pitkin pakkaussäiliön pystysuoraa sivuseinää. Ongelmaa vaikeuttaa se seikka, että mainittu pakkaussäiliön reuna saa useimmissa pakkauslaminaattityypeissä hieman pyöristetyn muodon, niin että se ei muodosta jyrkästi rajattua, luonnollista 10 kaatoreunaa, joka voisi edistää osaltaan täyttötuotteen "irtoamista" pakkausmateriaalin ulkosivusta.
Aikaisemmin esitellyssä ratkaisussa tämän ongelman poistamiseksi käytetään irtokaulusta tai kaatoreunaa, joka kiinnitetään kaatoaukon sille puolelle, jossa täyttötuote 15 on tarkoitettu juoksemaan, kun pakkaussäiliö tyhjennetään. Muotoilemalla tämä kaulus tai kaatoreuna sopivalla tavalla ja katsomalla, että se saa terävän loppureunan, joka on erossa alla olevasta pakkausmateriaalista, tehdään erittäin hyvät kaato-ominaisuudet mahdollisiksi. Kauluksen tai kaa-20 toreunan suuntaaminen ja kiinnittäminen on kuitenkin vaikeaa uudenaikaisissa pakkauskoneissa, jotka toimivat suurella nopeudella, koska kaulus on hyvin pieni ja se on kiinnitettävä hyvin tarkasti, jotta se suorittaisi tehtävänsä tyydyttävästi. Tämä edellyttää ylimääräisiä työvai-25 heitä, jotka hidastavat valmistusta ja tekevät käytetyt pakkauskoneet vielä monimutkaisemmiksi.
Muitakin tapoja edellä mainitun ongelman ratkaisemiseksi tunnetaan, ja on mm. ehdotettu esim. kemiallisten aineiden käyttöä, jotka vaikuttaisivat pakkausmateriaaliin 30 siten, että kaatoaukon ympärillä oleva alue saa nestettä hylkivät ominaisuudet, niin että tämä vastustaa ulosvirtaa-van täyttöainesuihkeen taipumusta kulkea pakkausmateriaalin ulkosivua pitkin. Nämä tai muut aikaisemmin tunnetut ratkaisut eivät kuitenkaan ole menestyneet merkittävästi käy-35 tännössä.
Po. keksinnön eräänä tarkoituksena on siksi kehittää pakkaussäiliön avauslaite, jossa kaatoaukolla ja sitä ympä- 76981 3 röivällä alueella on sellainen rakenne ja muoto, että edellä mainitut haitat poistetaan ja on mahdollista helposti kaataa ulos kaikenlaiset esiintyvät täyttötuotteet yhtenäisenä ja helposti suunnattavana suihkeena.
5 Lisäksi po. keksinnön tarkoituksena on kehittää pak- kaussäiliön avauslaite, jonka rakenne on sellainen, että sen valmistus on helppo ja se on helppo kiinnittää ja se soveltuu hyvin nopeaan, automaattiseen valmistukseen.
Lisäksi po. keksinnön tarkoituksena on kehittää hy-10 vin toimiva ja helposti kiinnitettävä avauslaite, jota suurin piirtein muuttumattomalla rakenteella voidaan käyttää erilaisissa ja erikokoisissa pakkaussäi]iöissä.
Keksinnön nämä ja muut tarkoitukset aikaansaadaan pakkaussäiliön avauslaitteella, joka on tunnettu siitä, 15 että kaatoreuna ja peitesuikale on sinetöity toisiinsa si-netöintilakalla, joka on kosteassa ympäristössä liukenevaa.
Keksinnön mukaisen avauslaitteen parhaina pidetyille toteutusmuodoille on lisäksi annettu tunnusomaiset piirteet, jotka käyvät ilmi patenttivaatimuksista 2-10.
20 Liittämällä yhteen kaatoreuna ja peitesuikale on mah dollista hyvin nopeasti ja tarkasti kiinnittää kaatoreuna halutussa asennossa pakkaussäiliöön yhtä aikaa peitesuika-leen kanssa, mikä helpottaa suuresti valmistusta ja antaa suuremman tarkkuuden, mikä vaikuttaa edullisesti sekä 25 avauslaitteen toimintaa että kaato-ominaisuuksia. Kaatoreu-nan ja peitesuikaleen välisen ja toisaalta kaatoreunan ja pakkaussäiliön välisen erilaisen kiinnitartunnan johdosta on mahdollista varmistaa, että kaatoreuna jää kiinni pakkaussäiliöön, kun peitesuikale poistetaan.
30 Lisäksi po. keksinnön tarkoituksena on kehittää tapa, jolla valmistetaan avauslaite, joka on johdannossa mainittua lajia, ja erityisesti tapa kaatoreunan kiinnittämiseksi oikeaan asentoon suhteessa avauslaitteen muihin osiin.
Lisäksi tarkoituksena on kehittää kaatoreunan ja pei-35 tesuikaleen kiinnitysmenetelmä, joka tekee mahdolliseksi mainitunlaisten avauslaitteiden nopean ja tarkan valmistuksen.
4 76981
Keksinnön mukaisesti nämä ja muut tarkoitukset aikaansaadaan menetelmällä kaatoreunan kiinnittämiseksi, joka menetelmä on tunnettu siitä, että kaatoreuna liitetään irrotettavasti peitesuikaleen toiseen sivuun, minkä jälkeen 5 peitesuikale ja kaatoreuna kiinnitetään ja sinetöidään pak-kaussäiliöön siten, että kaatoreuna irtoaa peitesuikalees-ta ja jää kiinni pakkaussäiliöön, kun peitesuikale poistetaan .
Keksinnön mukaisen menetelmän parhaina pidetyille 10 toteutusmuodoille on lisäksi annettu ne tunnusomaiset piirteet, jotka ilmenevät patenttivaatimuksista 12 ja 13.
Keksinnön mukaisella tavalla on mahdollista hyvin nopeasti ja tarkasti valmistaa yksiköitä, jotka koostuvat pei-tesuikaleesta ja kaatoreunasta, niin että nämä osat voidaan 15 sitten yhtä aikaa kiinnittää oikeassa asennossa pakkaussäi-liön kaatoaukon kohdalle.
Sekä keksinnön mukaisen tavan että laitteen parhaina pidettyjä toteutusmuotoja kuvataan seuraavassa viitaten lähemmin oheiseen kaaviomaiseen piirustukseen, joka näyttää 20 vain keksinnön ymmärtämisen kannalta tarpeelliset yksityiskohdat ja jossa: kuvio 1 esittää perspektiivikuvantoa tunnetun pak-kaussäiliön osasta, johon keksinnön mukainen avauslaitteen ensimmäinen toteutusmuoto on kiinnitetty; 25 kuvio 2 esittää kuvion 1 mukaisen avauslaitteen sisäl tämien osien valmistusta; kuvio 3 esittää osittain läpileikkauskuvantoa vahvasti suurennettuna ensimmäisen toteutusmuodon mukaisen avaus-laitteen osasta kuvion 1 pakkaussäiliössä; 30 kuvio 4 esittää perspektiivikuvantoa tunnetun pak- kaussäiliön osasta, johon on kiinnitetty keksinnön mukaisen avauslaitteen toinen toteutusmuoto; kuvio 5 esittää kuvion 4 mukaisen avauslaitteen sisältämien osien valmistusta; ja 5 76981 kuvio 6 esittää osittain läpileikkauskuvantoa vahvasti suurennettuna toisen toteutusmuodon mukaisen avauslait-teen osasta kuvion 4 pakkaussäiliössä.
Kuvio 1 näyttää avatussa tilassa keksinnön ensimmäi-5 sen toteutusmuodon mukaisen avauslaitteen tunnetussa pakkaus-säiliössä. Pakkaussäiliö on TETRA. BRIK-tyyppinen (rek. tavaramerkki) ja se on tehty taipuisasta laminaatista, joka käsittää paperi- ja kestomuovikerrokset. Laminaatti syötetään pakkauskoneeseen rainan muodossa, minkä jälkeen se taitetaan 10 nesteenpitäväksi putkeksi, joka täytetään halutulla täyttö-tuotteella, esim. maidolla. Sitten putkea käsitellään sine-töintileuoilla, jotka tasaisin välein puristavat materiaali-putken litteäksi, niin että sen seinät koskettavat toisiaan vasten kapeissa poikittaisvyöhykkeissä. Työstöleukojen avul-15 la materiaalia lämmitetään sitten mainituissa vyöhykkeissä, niin että kestomuovikerrokset sulavat yhteen, jolloin ma-teriaaliputki tulee jaetuksi erillisiksi, nesteenpitäviksi pakkaussäiliöiksi. Näin aikaansaadut, nesteenpitävät pakkaus-säiliöt erotetaan sitten toisistaan poikittaisleikkauksilla 20 sinetöintivyöhykkeissä, minkä jälkeen ne läpikäyvät muotoi- lukäsittelyn, joka muuttaa tyynymäiset pakkaussäiliöt olennaisesti suunnikkaan muotoisiksi pakkaussäiliöiksi, joilla on haluttu ulkonäkö.
Kuvattu, tunnettu pakkaussäiliötyyppi varustetaan 25 usein avauslaitteella valmiiksi meistetyn reiän ja tämän päälle kiinnitetyn peitesuikaleen muodossa. Kun pakkaussäiliö on avattava, revitään peitesuikale pois ja reikä toimii kaatoaukkona, jonka kautta pakattu täyttötuote \oidaan poistaa. Jotta varmistetaan pakkaussäiliön täydellinen tiiviys, 30 kun peitesuikaleeseen ei ole koskettu, käsittää avauslaite tavallisesti lisäkerroksen, joka vastaa pakkaussäiliön tiiviydestä ja estää täyttötuotteen tunkeutumisen ulos kaato-aukon kautta peitesuikaleen alasivun luokse. Tämä kerros voi olla joko erillinen, nesteenpitävä suikale, joka on 35 sinetöity pakkausmateriaalin sisäsivua vasten kaatoaukon ympäri ulottuvalla, nesteenpitävällä sinetöinnillä tai se voi muodostaa yhden pakkaussäiliön kestomuovikerroksis- 6 76981 ta, jolloin se ulottuu yli pakkausmateriaalin koko pinnan, Jälkimmäinen toteutusmuoto voidaan saada aikaan siten, että kaatoaukon muodostava reikä meistetään laminaatin valmi tuksen yhteydessä ennen kuin pakkauslaminaatin kantava kei 5 ros on varustettu ulkopuolisilla kestomuovikerroksilla. Mc lemmissa toteutusmuodoissa on nesteenpitävän kerroksen alv. joka sijaitsee kaatoaukon reunaviivojen sisäpuolella, sinc töity peitesuikaleen alasivuun, jolloin on mahdollista san la kun peitesuikale poistetaan myöskin rikkoa nesteenpitäi 10 kerros, niin että täyttötuotteeseen pääsee käsiksi.
Kuten käy ilmi kuviosta 1, on pakkaussäiliön 1 avav laite 2 tavallisesti sijoitettu lähelle yhtä niistä reunoj ta 3, jotka rajaavat pakkaussäiliön yläsivun 4 suhteessa i hän rajoittuviin sivuseiniin 5. Keksinnön mukainen avauslc 15 te 2 sisältää samoin kuin aikaisemmin tunnetut avauslaittc poisrevittävän peitesuikaleen 6 (joka näytetään kuviossa ' osittain poistetussa tilassa), joka peittää pakkausmateric liin meistetyn kaatoaukon 7, jonka muoto ja koko ovat sovi tettavissa sen täyttötuotelajin mukaan, jota varten pakkav 20 säiliö on tarkoitettu. Kaatoaukon 7 vieressä on pakkaussä; liön 1 läheisen reunaviivan 3 yli ulkoneva kaulus tai kaa1 reuna 8, joka ulottuu kaatoaukon kohti reunaa 3 olevasta i tä ja jonkin millimetrin verran pakkaussäiliön reunaviivai 3 ohi.
25 Kaatoreunan 8 ja peitesuikaleen 6 rakenne käy selv< min ilmi kuviosta 3, joka näyttää vahvasti suurennettuina pj kaussäiliön reunan 3 lähellä olevat peitesuikaleen 6 ja ke toreunan 8 osat.
Kuten edellä on mainittu, koostuu pakkaussäiliö 1 J 30 rainoidusta aineesta, joka käsittää keskeisen kantavan keri sen, joka on esim. paperia, yhden tai useamman kestomuovi) roksen kantavan kerroksen molemmin puolin sekä mahdollises lisäkerroksen, joka on erittäin kaasunpitävä, esim. alumi: nilehtikerroksen. Pakkausmateriaali voi kuitenkin olla to: 35 lainen eikä sen rakenteella ole olennaista merkitystä keki non mukaiselle avauslaitteelle, minkä vuoksi pakkausmater: 7 76981 li näytetään vain kaaviomaisesti vain yhdestä kerroksesta koostuvana kuviossa 3. Pakkausmateriaalin ulkosivulle kiinnitetty peitesuikale 6 käsittää sekin useat kerrokset, nimittäin alumiinilehtikerroksen 6' sekä pakkaussäiliötä 5 päin olevan kerroksen 6" kestomuoviainetta, esim. polyetee-niä, joka on laminoitu alumiinilehteen 6*.
Kaatoreunakin 8 käsittää kaksi ainekerrosta, nimittäin ulkokerroksen 8', joka on polyvinyylikloridia (PVC), sekä pakkaussäiliöön päin olevan, kerroksen 8' laminoidun 10 ainekerroksen 8”, joka voidaan sinetöidä kiinni pakkaussäi- liön ulkokerrokseen, s.o. tämä kerros on mieluiten polyetee-niä silloin, kun pakkaussäiliön ulkosivu on peitetty polyetee-nikerroksella. Vaihtoehtoisesti peitesuikaleen sisäkerros 8" voi koostua eteenivinyyliasetaatista (EVA), jos tämä voidaan 15 sinetöidä hyvin kiinni pakkausmateriaalin ulkosivuun. On tie tenkin myös mahdollista käyttää jonkinlaista sulaliimaa (ns. hotmelt) tai sopivaa sinetöintilakkaa.
Peitesuikale 6 on sinetöity pakkaussäiliön aineeseen kaatoaukon ympärillä, mikä on helpointa tehdä lämpösinetöi-20 mällä peitesuikaleen ja pakkaussäiliömateriaalin toisiaan kohti olevat lämpöplastillisen aineen (polyeteeni-) kerrokset. Samalla kaatoreunan alakerroksen 8" lisää kiinnitarttumis-ta pakkaussäiliön aineeseen, niin että kaatoreuna tulee liitetyksi kiinteästi yhteen pakkaussäiliön osan kanssa, joka 25 on kaatoaukon ja reunaviivan 3 välissä. Peitesuikale 6 on myös liitetty kaatoreunaan 8 sinetöinnillä, joka mieluiten saadaan aikaan sinetöintilakalla 9, joka pannaan peitesuikaleen ja kaatoreunan väliin. Tämän sinetöinnin lujuus voi kuitenkin olla huomattavasti pienempi kuin kaatoreunan ja pak-30 kaussäiliön välisen sinetöinnin lujuus. Lisäksi sinetöinti lakkaa 9 pannaan mieluiten vain osalle kaatoreunan kohti peitesuikaletta olevasta pinnasta, niin että kaatoreuna ja peitesuikale ovat yhteensinetöidyt vain pitkin kaatoreunan osaa, joka on lähimpänä kaatoaukkoa 7. Täten kaatoreunan 8 35 osaa, joka ulottuu pakkaussäiliön reunaviivan 3 ohi, ei ole β 76981 sinetöity peitesuikaleeseen 6 eikä pakkaussäiliön aineeseen, mikä käy selvästi ilmi kuviosta 3. Näin kaatoreuna jää kiinni pakkaussäilioön, kun peitesuikale revitään pois, ja se muodostaa vapaan ja selvän reunan tai kauluksen, joka voi 5 toimia hyvin kaatoreunana ja estää uloskaadettua täyttötuo- tetta kulkemasta pitkin pakkausmateriaalia ja valumasta sivuseinää 5 pitkin, kun pakkaussäiliö on tyhjennettävä.
Kuten edellä on mainittu, on peitesuikale 6 sinetöity kiinni pakkausmateriaaliin kaatoaukon 7 ympärillä pak-10 kaussäiliön yläsivussa 4. Peitesuikaleen 6 etupää ulottuu kuitenkin kaatoreunan 8 ohi ja alas pakkaussäiliön etumaista sivuseinää 5 pitkin. Peitesuikaleen etupää on sinetöity kiinni mainittuun sivuseinään 5 jonkin verran kaatoreunan 8 alapuolella, mikä merkitsee, että kaatoreuna on suojattu 15 pakkaussäiliön kuljetuksen aikana eikä erehdyksessä tartuta kaatoreunan ulkonevaan osaan, kun peitesuikale on poistettava Kun valmistetaan pakkaussäiliö, jossa on keksinnön mukainen avauslaite, varustetaan pakkausmateriaali sopivasti sijoitetulla kaatoaukolla tunnetulla tavalla, minkä jälkeen 20 peitesuikale 6 ja kaatoreuna 8 kiinnitetään yhtä aikaa ja sinetöidään kiinni pakkaussäilioön. Tämä edellyttää, että peitesuikaletta ja kaatoreunaa voidaan käsitellä yksikkönä, mikä on mahdollista siksi että peitesuikaleen ja kaatoreunan ollessa vielä rainan muodossa ne on liitetty irrotetta-25 vasti yhteen sinetöintilakan 9 avulla (kuvio 2). Tämän jäl keen jaetaan yhtenäiset peitesuikale- ja kaatoreunarainat poikittaisleikkauksilla, niin että saadaan halutunlevyiset peitesuikaleet kiinnitetyn kaatoreunan kera. Mainitut peitesuikaleen ja kaatoreunan muodostamat yksiköt voidaan sit-30 ten kiinnittää ja sinetöidä pakkaussäilioön tai pakkaussäi liön materiaaliin siten, että kaatoreuna tulee oikeaan asentoon kaatoaukon etumaista reunaviivaa pitkin. Kaatoreuna 8 sinetöidään samoin kuin peitesuikale lämpösinetöimällä pakkausmateriaaliin, mikä antaa sinetöinnin, joka on huomatta-35 vasti vahvempi kuin sinetöintilakalla 9 aikaansaatu sinetöin- ti kaatoreunan 8 ja peitesuikaleen 6 välillä.
9 76981
Jotta vielä varmemmin estettäisiin kaatoreunaa 8 seuraamasta peitesuikaleen 6 mukana, kun tämä poistetaan pakkaus-säiliöstä, voidaan tätä sinetöintiä varten valita sellainen sinetöintilakka, joka liukenee kosteassa ympäristössä, s.o.
5 jonka sinetöintilujuus pienenee, kun ilman kosteus ylittää tietyn arvon. Tällaiseen sinetöintilakkaan vaikuttaa vähitellen se kostea ympäristö, jossa valmiit pakkaussäiliöt ovat, minkä vuoksi peitesuikaleen 6 ja kaatoreunan 8 välinen liitäntä on avautunut tai huomattavasti heikentynyt jo ennen 10 kuin peitesuikale on poistettava pakkaussäiliön avaamisen yhteydessä.
Kuvio 4 näyttää avatussa tilassa keksinnön toisen toteutusmuodon mukaisen avauslaitteen kiinnitettynä mainitunlaiseen, suunnikkaan muotoiseen pakkaussäiliöön. Lukuunotta-15 matta avauslaitteen yksityiskohtia keksinnön tämä toinen toteutusmuoto vastaa pakkaussäiliön muodon, avauslaitteen sijainnin, sisältyvien ainelajien jne. osalta aikaisemmin kuvattua toteutusmuotoa, ja näin ollen on valittu samat viitetunnukset toisiaan vastaaville osille sikäli kuin se 20 on ollut mahdollista. Näin on pakkaussäiliön 1 avauslaite 2 sijoitettu sen yläsivuun lähelle yhtä niistä reunoista 3, jotka rajaavat pakkaussäiliön yläsivun 4 suhteessa sivuseiniin 5. Avauslaitteen poisrevittävä peitesuikale 6 peittää kaatoaukon 7 ja kaatoreunan 10, joka tässä toteutusmuodossa 25 ulottuu kokonaan tai osittain kaatoaukon 7 ympäri ja jossa on kaatoaukon kanssa yhdessä toimiva aukko. Kaatoreuna 10 ulottuu samoin kuin kaatoreuna 8 ensiksimainitussa toteutus-muodossa yli kaatoaukon 7 ja reunan 3 välissä olevan alueen sekä jonkin millimetrin verran pakkaussäiliön reunaviivan 30 3 ohi.
Kaatoreunan 10 ja peitesuikaleen 6 rakenne käy selvemmin ilmi kuviosta 6, joka esittää vahvasti suurennettua poikkileikkausta pakkaussäiliön osasta, joka on varustettu avauslaitteella. Kuviota 6 on yksinkertaistettu huomatta-35 vasti eikä se näytä eri ainekerroksia, jotka sisältyvät peitesuikaleeseen, pakkausmateriaaliin jne., vaan sekä peitesuikale että muut aineet näytetään selvyyden vuoksi vain 10 76981 yhdestä homogeenisesta kerroksesta koostuvina. Tässä toteutusmuodossa samoin kuin aikaisemin kuvatussa ensimmäisessä toteutusmuodossa eri osat kuitenkin koostuvat useista eri ainekerroksista, jotka voidaan vaihtaa kukin erikseen tai 5 joita voidaan muuttaa tietyissä rajoissa. Tämän seikan va laisemiseksi viitataan kuvauksen aikaisempiin osiin.
Kuten käy ilmi kuviosta 6, on pakkauslaminaattiin I tehty tyhjennysaukko 7 peitetty poisrevittävällä peite-suikaleella 6, jonka etumainen tartuntaosa ulottuu pakkaus- 10 säiliön reunaviivan 3 ympäri. Peitesuikaleen 6 ja pakkaus- säiliön seinämateriaalin 1 välissä on kaatoreuna 10, joka ulottuu ei vain kaatoaukon reunaviivaan 3 rajoittuvaa osaa pitkin, vaan myöskin kaatoaukon sivuja ja haluttaessa kokonaan kaatoaukon koko kehän ympäri. Kaatoreuna voi siis ol-15 la enemmän tai vähemmän C:n muotoinen tai puoliympyrän muo toinen ainepala tai se voi olla suurempi suikale, johon on tehty kaatoaukon kanssa yhdessä toimiva aukko.
Tämän toteutusmuodon eräs erityisen edullinen muunnos saadaan aikaan, jos kaatoreunan 10 aukko tehdään kaatoauk-20 koa 7 hieman pienemmäksi. Tällöin kaatoreunan ulkoneva osa ulottuu kaatoaukon kehän ympäri, jolloin on mahdollista liittää yhteen kaatoreunan ulkoneva osa pakkaussäiliön sisäisen, nesteenpitävän kerroksen 11 kanssa. Nesteenpitävä kerros 11 voi olla pakkauslaminaatin 1 sisäinen muovikerros tai erilli-25 nen ainesuikale, joka on liitetty nesteenpitävästi yhteen pakkausmateriaalin kanssa kaatoaukon 7 ympärillä. Nesteenpitävä kerros 11 on lisäksi kaatoaukon 7 keskiosassa yhdistetty peitekerrokseen 6, niin että nesteenpitävän kerroksen II tämä osa revitään irti ja se seuraa peitekerroksen 6 mu- 30 kana, kun tämä poistetaan pakkaussäiliön avaamisen aikana.
Koska nesteenpitävä kerros 11 on pakkaussäiliön avaamisen jälkeen edelleen yhteenliitettynä kaatoreunan 10 osan kanssa, joka ulottuu kaatoaukon ympäri, on pakkausmateriaalin 1 kaatoaukon 7 ympäri ulottuva, kuituinen leikkausreuna ko-35 konaan peitetty myös avaamisen jälkeen, mikä merkitsee, että pakkaussäiliössä oleva täyttötuote voidaan kaataa ulos n 76981 joutumatta kosketukseen kuituisen ainekerroksen kanssa tai imeytymättä tähän. Tämä on merkityksellinen etu sekä käytännölliseltä että hygieeniseltä kannalta.
Keksinnön mukaisen laitteen edellä kuvattua toista 5 toteutusmuotoa voidaan myös muuntaa edelleen, esim. taittamalla kaatoreunan 7 kaatoaukkoa rajoittava osa alaspäin, niin että se ulottuu osittain alas tyhjennysaukkoon. Tämä parantaa kaatoreunan kykyä jäädä kiinni pakkaukseen, samalla kun pakkausmateriaalin 1 kuituinen leikkausreuna 10 saa ylimääräisen suojan sekä ennen pakkaussäiliön avaamista että sen jälkeen.
Toimintaperiaate on muilta osin sama tässä toteutus-muodossa kuin edellä kuvatussa, ensimmäisessä toteutusmuodossa, s.o. peitesuikale 6 on yhdistetty kaatoreunan 10 15 kanssa siten, että peitesuikaleen ja kaatoreunan välinen sinetöinti on heikompi kuin kaatoreunan ja pakkaussäiliön seinän välinen sinetöinti, jolloin kaatoreuna irtoaa pei-tesuikaleesta ja jää kiinni pakkaussäiliöön, kun peitesuikale poistetaan.
20 Myöskin tämän toisen toteutusmuodon mukaisen pakkaus- säiliön valmistus tapahtuu tavalla, joka vastaa mitä edellä on kuvattu ensimmäisen toteutusmuodon yhteydessä. Peitesui-kaletta ja kaatoreunaa käsitellään siis kokonaisuutena valmistuksen aikana, koska kaatoreunan ja peitesuikaleen ol-25 lessa vielä rainan muodossa ne on yhdistetty irrotettavasta toisiinsa kuvion 5 näyttämällä tavalla. Kun on jaettu yhtenäiset peitesuikale- ja kaatoreunarainat poikittaisleik-kauksilla, saadaan peitesuikaleet kiinnitetyn kaatoreunan kera, jotka suikaleet voidaan sitten kiinnittää ja lämpösi-30 netöidä kaatoaukoilla varustettuun pakkausmateriaaliin.
Keksinnön mukaisen tavan ja laitteen avulla on mahdollista varustaa pakkaussäiliö järkiperäisellä ja tehokkaalla tavalla avauslaitteella, jolla on hyvin toimiva kaato-reuna, koska pienen ja vaikeasti käsiteltävän kaatoreunan 35 mitään erillistä koneellista käsittelyä ei tarvita. Avaus- 12 76981 laitteen rakenne on sellainen, että peitesuikale voidaan poistaa edestä, mikä on kauan ollut suotavaa pakkausteollisuudessa, mutta mitä ei tähän asti ole voitu yhdistää ulkonevan kaatoreunan kanssa.
5 10 öppningsanordning vid förpackningsbehällare samt sätt att tillverka densamma Föreliggande uppfinning avser en öppningsanordning för förpackningsbehällare innefattande en förberedd häll-15 öppning, en över denna applicerad, avrivbar täckremsa samt en mellan täckremsan och förpackningsbehällarens vägg be-lägen hällkant, förbunden med säväl täckremsan som förpack-ningsbehctllarväggen medelst förseglingar av olika styrka, varvid förseglingen mellan hällkanten och täckremsan är 20 svagare än hällkantens försegling tili förpackningsbehälla-rens vägg.
Uppfinningen avser även ett sätt att applicera en hällkant vid en öppningsanordning pä. en förpackningsbehäl-lare, vilken öppningsanordning innefattar en förberedd 25 hällöppning och en över denna applicerad, avrivbar täckremsa .
Vid den typ av engängsförpackningar (för t.ex. drycker eller andra flytande livsmedel) som är tillverkade av plast-belagt papper eller annat lämpligt förpackningslaminat 30 finns en mängfald olika typer av öppningsanordningar för att möjliggöra uttömning av det förpackade fyllgodset. öppningsanordningar av den typ som innefattar en förberedd hällöppning och en över denna applicerad, avrivbar täckremsa har uppenbara fördelar ur hanteringssynpunkt och förekom-35 mer därför allt oftare pä förpackningsbehällare av engängs-typ. Förpackningsbehällare med denna typ av öppningsanord- i3 76981 ning blir synnerligen enkla att öppna genom bortdragning av den hällöppningen täckande och förslutanden rerasan. öppningsanordningen ger även goda hällegenskaper och de fiesta fyllgods kan enkelt uthallas med önskad hastighet 5 och i form av en väl samlad och lättriktad sträle.
För att underlätta uthällningen av fyllgodset föred-rar man vanligen att placera hällöppningen pä förpacknings-behällarens ovansida närä en av de kanter som avgränsar ovansidan frän angränsande sidoväggar. Vanligen placeras 10 hällöppningen dessutom närä ett hörn. Trots detta uppkommer emellertid svärigheter dä förpacknigsbehällaren är nyöppnad och säledes helt fylld med fyllgods, eftersom fyllgodset när det lämnar hällöppningen fär en tendens att "häitä fast vid" förpackningsmaterialets utsida och rinna utmed denna 15 runt nämnda förpackningsbehällarkant och utefter förpack-ningsbehällarens vertikala sidovägg. Problemet försväras av det faktum att nämnda förpackningsbehällakant vid de fiesta typer av förpackningslaminat fär en nägot avrundad form och sälunda ej bildar nägon skarpt avgränsad, natur-20 lig hällkant som kan bidra tili att fä fyllgodset att "släppa" förpackningsmaterialets utsida.
En tidigare presenterad lösning för undanröja detta problem utnyttjar en lös krage eller hällkant, som appli-ceras vid den sida av hällöppningen där fyllgodset är av-25 sett att rinna dä förpackningsbehällaren tömmes. Genom att utforma denna krage eller hällkant pä lämpligt sätt och tillse att den fär en skarp avslutningskant som är skild frän det underliggande förpackningsmaterialet möjliggöres mycket goda hällegenskaper. Inriktningen och fastsättningar 30 av kragen eller hällkanten är emellertid svär att genomföra vid moderna, med hög hastighet arbetande förpackningsmaski-ner eftersom kragen är mycket liten och mäste fastsättas med stor precision för att fylla sin uppgift pä ett till-fredställande sätt. Detta nödvändiggör ytterligare arbets-35 moment som fördröjer tillverkning och komplicerar de använ-da förpackningsmaskinerna ytterligare.
i4 76981 Även andra sätt att lösa ovannämnda problem är kända, och det har bl.a. föreslagits att man med hjälp av t.ex. kemiska medel skall päverka förpackningsmaterialet pä sä-dant sätt att det runt hällöppningen belägna omrädet fär 5 vätskebortstötande egenskaper sä den utströmmande fyllgods-strälens tendens att följa förpackningsmaterialets utsida motverkas. Väre sig denna eller andra tidigare kända lös-ningarna har emellertid medfört nägon större framgäng i praktiken.
10 Det är säledes ett ändamäl med föreliggande uppfinning att ombesörja en öppningsanordning för förpackningsbehällare vid vilken hällöppningen och det hällöppningen omgivande omrädet har sadan konstruktion och utformning att ovannämnda nackdelar undanröjes och det blir möjligt att med lätthet 15 uthälla alla förekommande typer av fyllgods i en väl samlad och lätt riktbar sträle.
Ett ytterligare ändamäl med föreliggande uppfinning är att ombesörja en öppningsanordning för förpackningsbehällare, vilken öppningsanordning har en sädan konstruktion 20 att den är enkel att tillverka och applicera samt är väl lämpad för automatisk framställning med hög hastighet.
Ett ytterligare ändamäl med föreliggande uppfinning är att ombesörja en väl fungerande och lättapplicerad öppningsanordning som med i stort sätt oförändrad konstruktion 25 kan användas vid olika typer och storlekar av förpacknings-behällare.
Dessa och andra ändamäl har enligt uppfinningen upp-nätts medelst en öppningsanordning för förpackningsbehäl-lare, kännetecknad därav, att hällkanten och täckremsan 30 är förseglade tili varandra medelst en förseglingslack som är lösbar i fuktig miljö.
Föredragna utföringsformer av öppningsanordningen enligt uppfinningen har vidare getts de av underkraven 2-10 framgäende kännetecknen.
35 Genom att förbinda hällkanten och täckremsan med varandra blir det möjligt att med stor snabbhet och preci- 15 76981 sion applicera hällkanten i önskat läge pä förpackningsbehällaren samtidigt med täckremsan, vilket i hög grad under-lättar framställningen och ger större noggrannhet, vilket gynnsamt päverkar säväl öppningsanordningens funktion som 5 hällegenskaperna. Genom den differentierade vidhäftningen mellan hällkanten och täckremsan respektive hällkanten och förpackningsbehällaren blir det möjligt att säker ställa att hällkanten kvarstannar pä förpackningsbehällaren dä täckremsan avlägsnas.
10 Ett ytterligare ändamäl med föreliggande uppfinning är att ombesörja ett sätt att tillverka en Öppningsanord-ning av inledningsvis benämnda typen, och i synnerhet ett sätt att applicera hällkanten i korrekt läge i förhällande tili övriga delar i öppningsanordningen.
15 Ett ytterligare ändamäl är att ombesörja en applice- ringsmetod för hällkanten och täckremsan som gör det möjligt att med snabbhet och precision färdigställa öppnings-anordningar av ovannämnda typ.
Dessa och andra ändamäl har enligt uppfinningen upp- 20 nätts genom ett sätt att applicera en hällkant, vilket sätt är kännetecknat därav, att hällkanten lösbart förbundes med täckremsans ena sida varefter täckremsan och hällkanten appliceras pä och förseglas tili förpackningsbehällaren pä sädant sätt att hällkanten lossnar frän täckremsan och 25 kvarstannar pä förpackningsbehällaren dä täckremsan avlägsnas .
Föredragna utföringsformer av sättet enligt uppfinningen har vidare getts de av underkraven 12 och 13 fram-gäende kännetecknen.
30 Sättet enligt uppfinningen gör det möjligt med stor snabbhet och precision framställa enheter bestäende av täckremsa och hällkant sä att dessa delar därefter i en samtidig operation kan appliceras i korrekt läge vid för-packningsbehällarens hällöppning.
35 Föredragna utföringsformer av säväl sättet som anord- ningen enligt uppfinningen kommer nu att beskrivas under i6 76981 närmare hänvisning tillbifogade schematiska ritning som blott visar de för förstäelse av uppfinningen oundgängliga detaljerna.
Figur 1 visar i perspektiv en del av förpacknings-5 behällare av känd typ, vid vilken en första utföringsform av en öppningsanordning enligt uppfinningen är applicerad.
Figur 2 visar framställningen av i öppningsanord-ningen enligt figur 1 ingäende delar.
Figur 3 visar delvis i sektion och i kraftig försto-10 ring en del av en öppningsanordning enligt den första ut-föringsformen vid förpackningsbeh&llaren enligt figur 1.
Figur 4 visar i perspektiv en del av en förpacknings-behällare av känd typ vid vilken en andra utföringsform av öppningsanordningen enligt uppfinningen är applicerad.
15 Figur 5 visar framställningen av i öppningsanordningen enligt figur 4 ingäende delar.
Figur 6 visar delvis i sektion och i kraftig för-storing en del av en öppningsanordning enligt en andra utföringsform vid förpackningsbehällaren enligt figur 4.
20 I figur 1 visas i öppnat tillständ en öppningsanord ning enligt den första utföringsformen av uppfinningen pä en förpackningsbehcillare av känd typ. Förpackningsbehälla-ren är av typen TETRA BRIK (registrerat varumärke) och är tillverkad av ett flexibelt laminat som innefattar skikt 25 av papper och termoplast. Laminatet tillföres en förpack-ningsmaskin i banform varefter det omvikes tili en vätske-tät tub som fylles med önskat fyllgods, t.ex. mjölk. Tuben bearbetas därefter med hjälp av förseglingsbackar, vilka med jämna mellanrum flatpressar materialtuben sä att dess 30 väggar anligger mot varandra i smala transversella zoner.
Med hjälp av bearbetningsbackarna uppvärmes därefter mate-rialet i nämnda zoner sä att termoplastskikten sammansmäl-ter varigenom materialtuben uppdelas i frän varandra skilda, vätsketäta förpackningsbehcillare. De sälunda ästadkomna 35 vätsketäta förpackningsbehällarna skiljes därefter frän varandra genom transversella snitt förseglingszonerna, var- I, 76981 efter de utsättes för en formningsbearbetning som omvandlar de kuddliknande förpackningsbehällarna tili huvudsakligen parallellepipediska förpackningsbehällare av önskat ut-seende.
5 Den beskrivna kända typen av förpackningsbehällare förses ofta med en öppningsanordning i form av ett för-stansat häl samt en över hälet applicerad täckremsa. Dä förpackningsbehällaren skall öppnas avrives täckremsan och hälet fungerar säsom hällöppning genom vilken det förpacka-10 de fyllgodset kan uttömmas. För att säkerställa att förpackningsbehällaren är fullständigt tät dä tätremsan är orörd innefattar öppningsanordningen vanligen ett ytterli-gare skikt, vilket svarar för förpackningsbehällarens tät-het och förhindra att fyllgods tränger ut genom hällöpp-15 ningen och när täckremsans undersida. Detta skikt kan an-tingen ha formen av en separat, vätsketät remsa som är förseglad mot förpackningsmaterialets insida i en runt hällöppningen sig sträckande, vätsketät försegling eller ocksä utgöra ett av förpackningsbehällarens termoplastiska 20 skikt och alltsä sträcka sig över förpackningsmaterialets totala yta. Den senare utföringsformen kan ästadkommas genom att det hällöppningen bildande hälet utstansas i samband med laminattillverkningen innan förpackningslaminatets bärar-skikt försetts med utvändiga termoplastiska skikt. Vid bä-25 da utföringsformerna är det vätsketäta skiktets inom häll-öppningens kantlinjer belägna omräde förseglat tili täckremsans undersida, varigenom det blir möjligt att samtidigt som täckremsan avlägsnas ocksä bryta det vätsketäta skik-tet sä att fyllgodset blir ätkomligt.
30 Säsom framgär av figur 1 är en förpackningsbehällares 1 öppningsanordning 2 vanligen placerad i närheten av en av de kanter 3 som avgränsar förpackningsbehällarens ovan-sida 4 frän angränsande sidoväggar 5. öppningsanordningen 2 enligt uppfinningen innefattar liksom tidigare kända ty-35 per av öppningsanordningar en avrivbar täckremsa 6 (visas i figur 1 i delvis avlägsnat tillständ) som täcker en i as 76981 förpackningsmaterialet utstansad hällöppning 7, vars form och storlek kan anpassas till den typ av fyllgods som förpackningsbehällaren är avsedd för. Intill hällöppningen 7 finns en över förpackningsbehä]]arens 1 angränsande kant-5 linje 3 utskjutande krage eller hällkant 8, vilken sträcker sig frän hällöppningens mot kanten 3 vända ände och nägon millimeter ut över förpackningsbehä]3arens kantlinje 3.
Konstruktionen av hällkanten 8 och täckremsan 6 fram-gär tydligare av figur 3, som i kraftig förstoring illustre-10 rar de invid förpackningsbehällarens kant 3 belägna delar-na av täckremsan 6 och hällkanten 8.
Säsom tidigare nämnts bestär förpackningsbehällaren 1 av ett laminerat material som innefattar ett centralt bärarskikt av t.ex. papper, ett eller flera termoplastiska 15 skikt pä ömse sidor av bärarskiktet samt eventuellt ytterli-gare skikt med hög gastäthet, t.ex. aluminiumfolie. Förpackningsmaterialet kan emellertid vara av annan typ och dess konstruktion saknar i huvudsak betydelse för öppnings-anordningen enligt uppfinningen, varför förpackningsmate-20 rialet endast visar schematiskt säsom bestäende av ett enda skikt i figur 3. Den pä förpackningsmaterialets utsi-da applicerade täckremsan 6 innefattar även den ett antal skikt, nämligen ett skikt 6' av aiuminiumfo] ie samt ett mot förpackningsbehällaren vänt skikt 6" termoplastiskt mate-25 rial, t.ex. polyeten, som är laminerat tili aluminiumfolien 6’ .
Xven hällkanten 8 innefattar tvä materialskikt, nämn-ligen ett yttre skikt 8' av polyvinylklorid (PVC) samt ett mot förpackningsbehällaren vänt, tili skiktet 8' laminerat 30 skikt 8” av ett material som är förseglingsbart tili för-packningsbehällarens utvändiga skikt, det vill säga före-trädesvis polyeten i de fall dä förpackningsbehällarens utsida är täckt med ett skikt av polyeten. Alternativt kan täckremsans inre skikt 8" bestä av ett etylenvinylacetat 35 (EVA) om detta Mr lämpligt för försegling tili förpackningsmaterialets utsida. Det är givetvis ocksä möjligt att an- 19 76981 vända nägon form av smältlim (s.k. hotmelt) eller ett lämp-ligt förseglingslack.
Täckremsan 6 är förseglad tili förpackningsbehälla-rens material runt hällöppningen, vilket enklast sker ge-5 nom värmeförsegling av täckremsans och förpackningsbehäl-larmaterialets mot varandra skikt av termoplastiskt material (polyeten). Samtidigt ökar en värmeförsegling av häll-kantens undre skikt 8" vidhäftningen tili förpackningsbe-hällarmaterialet, s& att hällkanten blir fast förbunden 10 med den mellan hällöppningen och kantlinjen 3 belägna de-len av förpackningsbehällaren. Täckremsan 6 är även förbunden med hällkanten 8 medelst en försegling som före-trädesvis ästadkommes med hjälp av ett förseglingslack 9, vilket är applicerat mellan täckremsan och hällkanten. Den-15 na försegling kan emellertid ha avservärt lägre styrka än förseglingen mellan hällkanten och förpackningsbehällaren. Förseglingslacken 9 är dessutom företrädesvis endast app-licerad pä en del av hällkantens mot täckremsan vända yta, varför hällkanten och täckremsan är hopförseglade endast 20 utmed den närmast hällöppningen 7 belägna delen av hällkanten. Den del av hällkanten 8 som sträcker sig utanför förpackningsbehällarens kantlinje 3 är därmed oförseglad säväl tili täckremsan 6 som förpackningsbehällarens material, vilket tydligt framgär av figur 3. Härigenom komraer 25 hällkanten att kvarstanna pä förpackningsbehällaren dä täckremsan avrives och bilda en fri och väldefinierad kant eller kraget som väl kan fylla sin funktion som hällkant och förhindra att det uthällda fyllgodset följer förpack-ningsmaterialet och rinner utmed sidoväggen 5 da förpack-30 ningsbehällaren skall tömmas.
Täckremsan 6 är säsom tidigare nämnts förseglad tili förpackningsmaterialet runt hällöppningen 7 pä förpacknings-behctllarens ovansida 4. Täckremsan 6 sträcker sig emellertid med en främre ände runt hällkanten 8 och ner utefter 3 5 förpackningsbehcillarens främre sidovägg 5. Täckremsans främre ände är förseglad tili nämnda sidovägg 5 pä nägot 20 7 6 9 81 avständ under hällkanten 8, vilket innebär att hällkanten skyddas under transport av förpackningsbehällaren samt förhindrat att man av misstag griper om den utskjutande delen av hällkanten dä täckremsan skall avlägsnas.
5 Vid tillverkning av en förpackningsbehällare med en öppningsanordning enligt uppfinningen förses förpacknings-materialet med en lämpligt placerad hällöppning pä konven-tionellt sätt, varefter täckremsan 6 och hällkanten 8 sam-tidigt appliceras och förseglas tili förpackningsbehälla-10 ren. En förutsättning för detta är att täckremsan och hällkanten kan hanteras sä som en enhet, vilket möjliggöres av att täckremsan och hällkanten medan de fortfarande befin-ner sig i banform är lösbart förbundna med varandra medelst förseglingslacket 9 (figur 2). Därefter uppdelas de samman-15 hängande täckrems- och hällkantsbanorna genom tvärgäende snitt sä att täckremsor med applicerad hällkant av önskad bredd erhälles. Nämnda av täckremsa och hällkant bestäende enheter kan därefter appliceras pä och förseglas tili för-packningsbehällaren eller förpackningsbehällarmaterialet 20 pä sädant sätt att hällkanten hamnar i korrekt läge utmed hällöppningens främre kantlinje. Hällkanten 8 förseglas liksom täckremsan med hjälp av värmeförsegling tili för-packningsmaterialet, vilket ger en försegling som är avse-värt starkare än den med hjälp av förseglingslacket 9 äs-25 tadkomna förseglingen mellan hällkanten 8 och täckremsan 6.
För att ytterligare säkerställa att hällkanten 8 ej medföljer täckremsan 6 dä denna avlägsnas frän förpacknings-behällaren kan man för förseglingen mellan täckremsan väljä ett förseglingslack av den typ som är lösbar i fuktig miljö 30 det vill säga vars förseglingsstyrka avtar över en viss luftfuktighet. Denna typ av förseglingslack kommer att successivt päverkas av den fuktiga miljö som de färdiga förpackningsbehällarna befinner sig i, varför förbindningen mellan täckremsan 6 och hällkanten 8 upphört eller avsevärt 35 reduserats redan innan täckremsan skall avlägsnas i samband med öppnandet av förpackningsbehällaren.
76981 21 I figur 4 visas i öppnat tillständ en öppningsanord-ning enligt den andra utföringsformen av uppfinningen app-licerad pä en parallellepipedisk förpackningsbehällare av nämnda typ. Bortsett frän öppningsanordningens detaljut-5 formning överensstämmer denna andra utföringsform av uppfinningen vad det gäller förpackningsbehällarens form, öppningsanordningens placering, ingäende materialtyper etc. med den tidigare beskrivna utföringsformen, och identiska hänvisningsbeteckningar har ocksä valts för motsvarande 10 detaljer sä längt detta värit möjligt. Förpackningsbehäl-laren 1 har säledes öppningsanordningen 2 placerad pä sin ovansida, närä en av kanterna 3 sora avgränsar förpackningsbehällarens ovansida 4 frän sidoväggarna 5. öppningsanordningens avrivbara täckremsa 6 täcker hällöppningen 7 och 15 en hällkant 10, vilken vid denna utföringsform sträcker sig helt eller delvis runt hällöppningen 7 och är försedd med en med hällöppningen samverkande öppning. Hällkanten 10 sträcker sig liksom hällkanten 8 vid den förstnämnda utföringsformen över det mellan hällöppningen 7 och kanten 20 3 belägna omrädet samt nägon millimeter ut över förpack- ningsbehällarens kantlinje 3.
Konstruktionen av hällkanten 10 och täckremsan 6 framgär tydligare av figur 6, som är ett kraftigt förstorat tvärsnitt av förpackningsbehällarens med öppningsanord-25 ningen försedda del. Figur 6 är avsevärt förenklad och visar ej de olika, i täckremsan, förpackningsmaterialet etc. ingäende materialskikten, utan säväl täckremsan som de Övriga materialen visas för tydlighets skull säsom de endast bestod av ett homogent skikt. Emellertid gäller vid 30 denna utföringsform liksom vid den tidigare beskrivna, första utföringsformen att de ingäende delarna bestär av ett flertal olika materialskikt, vilka var för sig kan ut-bytas eller varieras inom givna gränser. För närmare för-stäelse av detta hänvisas tili tidigare delar av beskriv-35 ningen.
22 7 6 9 8 1 Säsom framgär av figur 6 är den i förpackningslami-natet 1 upptagna tömningsöppningen 7 täckt medelst den av-rivbara täckremsan 6, vilken med en främre gripdel sträcker sig runt förpackningsbehällarens kantlinje 3. Mellan täck-5 reinsan 6 och förpackningsbehällarens väggmaterial 1 finns hällkanten 10, vilken sträcker sig icke blott utmed den del av hällöppningen som gränsar tili kantlinjen 3 utan utmed hällöppningens sidor och även, om sä önskas, helt och hället runt hällöppningens hela omkrets. Hällkanten kan 10 säledes ha formen av en mer eller mindre C-formad eller halvcirkelformad materialbit, eller ocksä utgöra en större remsa i vilken en med hällöppningen samverkande öppning är upptagen.
En särskilt fördelaktig variant av denna utförings-15 form uppkommer om hällkantens 10 öppning göres nägot mindre än hällöppningen 7. Härigenom komraer hällkanten att med en utskjutande del sträcka sig runt hällöppningens periferi, vilket gör det möjligt att förena hällkantens utskjutande del med ett invändigt, vätsketätt skikt 11 i förpacknings-20 behillaren. Det vätsketäta skiktet 11 kan utgöras av för-packningslaminatets 1 invändiga plastskikt eller en separat materialremsa, vilken är vätsketätt förbunden med förpack-ningsmaterialets runt hällöppningen 7. Det vätsketäta skiktet 11 är dessutom i hällöppningens 7 centrala del förbun-25 det med täckskiktet 6, sä att denna del av det vätsketäta skiktet 11 rives loss och medföljer täckskiktet 6 dä detta avlägsnas vid öppnandet av förpackningsbehällaren. Efter-som det vätsketäta skiktet 11 efter förpackningsbehällarens öppnannde fortfarande är förbundet med hällkantens 10 runt 30 hällöppningen sig sträckande del kommer förpackningsmate-rialets 1 runt hällöppnigen 7 sig sträckande fibrösa snitt-kant att vara helt täckt även efter öppnandet, vilket inne-bär att det i förpackningsbehällaren befintliga fyllgodset kan uthällas utan att komina i kontakt med eller uppsugas 35 av det fibrösa materialskiktet. Detta är en anmärkningsvärd fördel ur säväl praktisk som hygienisk synpunkt.
23 76981
Ovan beskrivna, andra utföringsform av anordningen enligt uppfinningen kan även modifieras ytterligare, t.ex. genom att hällkantens 7 hällöppningen begränsande del vi-kes nedät sä att den sträcker sig delvis ner i tömnings-5 öppningen. Härigenom förbättras hällkantens förmäga att kvarstanna pä förpackningen, samtidigt som förpacknings-materialets 1 fibrösa snittkant ytterligare skyddas säväl före som efter öppnandet av förpackningsbehällaren.
Funktionsprincipen är i övrigt densamma för denna 10 utföringsform som för den tidigare beskrivna, första ut-föringsformen, d.v.s. täckremsan 6 är förenad med hällkan-ten 10 pä ett sädant sätt att förseglingen mellan täckremsan och hällkanten är svagare än förseglingen mellan häll-kanten och förpackningsbehällarens vägg, varigenom häll-15 kanten kommer att lossna frän täckremsan och kvarstanna pä förpackningsbehällaren dä täckremsan avlägsnas.
Sven tillverkningen av en förpackningsbehällare enligt denna andra utföringsform tillgär pä ett sätt som svarar mot vad som beskrivits i samband med den första 20 utföringsformen. Täckremsan och hällkanten hanteras säle-des som en enhet under tillverkningen, eftersom hällkanten och täckremsan medan de fortfarande befinner sig i banform har förbundits lösbart med varandra pä sädant sätt som illustreras i figur 5. Efter uppdelning av de sammanhängan-25 de täckrems- och hällkantsbanorna genom tvärgäende snitt erhälles täckremsor med applicerad hällkant, vilka därefter : kan appliceras pä och värmeförseglas tili det med hällöpp- ningar försedda förpackningsmaterialet.
Genom sättet och anordningen enligt uppfinningen blir 30 det möjligt att pä ett rationellt och effektivt sätt förse förpackningsbehällare med en öppningsanordning med väl-fungerande hällkant, eftersom nägon separat, maskinell han-tering av den lilla och svärhanterbara hällkanten ej blir nödvändig. öppningsanordningens konstruktion är sädan att 35 täckremsan kan avlägsnas framifrän, vilket länge värit ett önskemäl inom förpackningsindustrin men hittills icke värit möjligt att kombinera med en utskjutande hällkant.

Claims (13)

24 7 6 9 81
1. Pakkaussäiliön avauslaite, joka sisältää esival-mistellun kaatoaukon (7), tämän päälle kiinnitetyn, poisre- 5 vittävän peitesuikaleen (6) sekä peitesuikaleen ja pakkaus-säiliön (1) seinän välissä olevan kaatoreunan (8), joka on yhdistetty sekä peitesuikaleen (6) että pakkaussäiliön seinän (8) kanssa erivahvuisilla sinetöinneillä, jolloin kaato-reunan ja peitesuikaleen välinen sinetöinti on heikompi 10 kuin kaatoreunan sinetöinti pakkaussäiliön seinäään, tunnettu siitä, että kaatoreuna (8) ja peitesuikale (6) on sinetöity toisiinsa sinetöintilakalla (9), joka on kosteassa ympäristössä liukenevaa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen avauslaite, t u n- 15. e t t u siitä, että kaatoreunan (8) kohti pakkaussäiliön (1) seinää (4) oleva sivu on ainetta, joka voidaan sinetöidä lämmön avulla mainittuun seinään.
3. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen avauslaite, tunnettu siitä, että kaatoreuna (8) si- 20 jaitsee kaatoaukon (7) sillä puolella, joka on pakkaussäiliön (1) läheiseen reunaviivaan (3) päin, ja se ulottuu jonkin verran tämän ulkopuolelle.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen avauslaite, tunnettu siitä, että kaatoreuna (8) on 25 sinetöity sekä peitesuikaleeseen (6) että pakkaussäiliön seinään (4) vain kaatoreunan lähimpänä kaatoaukkoa (7) olevaa osaa pitkin.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen avauslaite, tunnettu siitä, että osa peitesuika- 30 leesta (6) ulottuu kaatoreunan (8) eteen ja on taitettu alas sekä sinetöity läheiseen sivuseinään (5) kaatoreunan alla.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen avauslaite, tunnettu siitä, että kaatoreuna (10) 35 ulottuu kokonaan tai osittain kaatoaukon (7) ympäri ja se on varustettu kaatoaukon kanssa yhdessätoimivalla aukolla. 25 7 6 9 81
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen avauslaite, tunnettu siitä, että kaatoreunan (10) aukkoon hieman pienempi kuin kaatoaukko (7).
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen avauslaite, t u n-5 n e t t u siitä, että kaatoreunan (10) kaatoaukkoa rajoittava osa on liitetty nesteenpitävästi nesteenpitävään kerrokseen (11), joka on liitetty sekä pakkaussäiliön sisäiseen seinäpintaan että peitesuikaleeseen (6).
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen avauslaite, t u n- 10. e t t u siitä, että nesteenpitävän kerroksen (11) muodostaa erillinen ainesuikale, joka on liitetty nesteenpitävästi pakkaussäiliön aineeseen (1) kaatoaukon (7) ympärillä.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 6-9 mukainen avaus- 15 laite, tunnettu siitä, että kaatoreunan (10) kaato-aukkoa rajoittava osa ulottuu alas kaatoaukkoon (7).
11. Menetelmä kaatoreunan kiinnittämiseksi pakkaus-säiliön avauslaitteeseen, joka sisältää esivalmistellun kaatoaukon ja tämän päälle kiinnitetyn, poisreivittävän 20 peitesuikaleen, tunnettu siitä, että kaatoreuna (8,10) liitetään irrotettavasti peitesuikaleen (6) toiseen sivuun, minkä jälkeen peitesuikale ja kaatoreuna kiinnitetään ja sinetöidään pakkaussäiliöön (1) siten, että kaato-reuna irtoaa peitesuikaleesta ja jää kiinni pakkaussäiliöön, 25 kun peitesuikale poistetaan.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kaatoreuna (8,10) ja peite-suikale (6) liitetään toisiinsa niiden ollessa rainan muodossa, minkä jälkeen ne jaetaan erillisiksi yksiköiksi poi- 30 kittaisilla, toistetuilla leikkauksilla.
13. Patenttivaatimuksen 11 tai 12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kaatoreuna (8,10) ja peitesuikale (6) liitetään yhteen sinetöintilakalla. 26 7 6 9 81 1. öppningsanordning för förpackningsbehällare inne-fattande en föreberedd hällöppning (7) , en över denna app- 5 licerad, avrivbar täckremsa (6) samt en mellan täckremsan och förpackningsbehctllarens (1) vägg belägen hällkant (8), förbunden med säväl täckremsan (6) sora förpackningsbehäl-larväggen (9) medelst förseglingar av olika styrka, varvid förseglingen mellan hällkanten och täckremsan är svagare 10 än hällkantens försegling tili förpackningsbehällarens vägg, kännetecknad därav, att hällkanten (8) och täckremsan (6) är förseglade tili varandra medelst en förseglingslack (9) som är lösbar i fuktig miljö. 2. öppningsanordning enligt patentkravet 1, k ä n - 15 netecknad därav, att hällkantens (8) mot förpack- ningsbehällarens (1) vägg (4) vända sida bestär av ett material, som är värmeförseglingsbart tili nämnda vägg. 3. öppningsanordning enligt nägot av föregäende patentkrav, kännetecknad därav, att hällkanten 20 (8) är belägen vid den sida av hällöppningen (7) som är vänd mot en angränsande kantlinje (3) pä förpackningsbehäl-laren (1) och sträcker sig nägot utanför denna. 4. öppningsanordning enligt nägot av föregäende patentkrav, kännetecknad därav, att hällkanten 25 (8) är förseglad tili säväl täckremsan (6) som förpacknings- behällarväggen (4) endast utmed den närmast hällöppningen (7) belägna delen av hällkanten. 5. öppningsanordning enligt nägot av föregäende patentkrav, kännetecknad därav, att en del av 30 täckremsan (6) sträcker sig framför hällkanten (8) och är nedvikt samt förseglad tili angränsande sidovägg (5) under hällkanten. 6. öppningsanordning enligt nägot av föregäende patentkrav, kännetecknad därav, att hällkanten 35 (10) sträcker sig helt eller delvis runt hällöppningen (7) och är försedd med en med hällöppningen samverkande öppning
FI851109A 1984-03-23 1985-03-20 Oeppningsanordning vid foerpackningsbehaollare samt saett att tillverka densamma. FI76981C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8401616A SE8401616D0 (sv) 1984-03-23 1984-03-23 Oppningsanordning for forpackningsbehallare samt sett att tillverka densamma
SE8401616 1984-03-23

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI851109A0 FI851109A0 (fi) 1985-03-20
FI851109L FI851109L (fi) 1985-09-24
FI76981B FI76981B (fi) 1988-09-30
FI76981C true FI76981C (fi) 1989-01-10

Family

ID=20355259

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI851109A FI76981C (fi) 1984-03-23 1985-03-20 Oeppningsanordning vid foerpackningsbehaollare samt saett att tillverka densamma.

Country Status (19)

Country Link
US (1) US4819839A (fi)
EP (1) EP0155738B1 (fi)
JP (1) JPH0714736B2 (fi)
KR (1) KR910000807B1 (fi)
AT (1) ATE41391T1 (fi)
AU (1) AU571068B2 (fi)
BR (1) BR8501305A (fi)
CA (1) CA1237996A (fi)
DE (1) DE3568757D1 (fi)
DK (1) DK160475C (fi)
ES (2) ES8701098A1 (fi)
FI (1) FI76981C (fi)
IE (1) IE56142B1 (fi)
MX (1) MX161891A (fi)
NO (1) NO165142C (fi)
SE (1) SE8401616D0 (fi)
SU (1) SU1630608A3 (fi)
UA (1) UA5598A1 (fi)
ZA (1) ZA851766B (fi)

Families Citing this family (30)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE441666B (sv) * 1984-03-21 1985-10-28 Tetra Pak Int Oppningsanordning vid forpackningsbehallare samt sett att tillverka densamma
SE451321B (sv) * 1985-07-02 1987-09-28 Tetra Pak Ab Hellkant vid forpackningsbehallare
SE453586B (sv) * 1986-03-26 1988-02-15 Tetra Pak Ab Forpackningsbehallare forsedd med aterforslutbar oppningsanordning
SE452874B (sv) * 1986-04-17 1987-12-21 Tetra Pak Ab Oppningsanordning vid en forpackningsbehallare samt sett och anordning for att ferdigstella densamma
US4770325A (en) * 1986-07-29 1988-09-13 International Paper Company Pour spout for containers
JPH052440Y2 (fi) * 1987-03-09 1993-01-21
SE462745B (sv) * 1988-12-16 1990-08-27 Profor Ab Saett att foerbinda ett griporgan med ett ark- eller banformigt foerpackningsmaterial
JPH0618884Y2 (ja) * 1988-12-26 1994-05-18 日本製紙株式会社 開口装置付きの密閉紙容器
JPH0627542Y2 (ja) * 1990-02-28 1994-07-27 日本製紙株式会社 開口装置付きの密閉紙容器
US5303837A (en) * 1991-03-05 1994-04-19 Portola Packaging, Inc. One-piece fitment and plug with tamper-evident band
SE9200391L (sv) * 1992-02-11 1993-08-12 Tetra Laval Holdings & Finance Öppningsanordning
SE9200999L (sv) * 1992-03-31 1993-10-01 Tetra Laval Holdings & Finance Förpackningsmaterial med öppningsanordning samt sätt att framställa detsamma
SE502583C2 (sv) * 1992-04-02 1995-11-20 Tetra Laval Holdings & Finance Sätt att framställa förpackningsmaterial i form av en bana
SE9304200L (sv) * 1993-12-17 1995-01-16 Tetra Laval Holdings & Finance Öppningsanordning för vätskeförpackningar
FI954102A (fi) * 1994-11-17 1996-05-18 Toppan Printing Co Ltd Kartonkirasian kaatonokka, kaatonokalla varustettu kartonkirasia ja menetelmä kaatonokan valmistamiseksi
IT1283599B1 (it) * 1996-04-16 1998-04-22 Tetra Laval Holdings & Finance Disposizione di apertura per contenitori di confezionamento
US6130602A (en) * 1996-05-13 2000-10-10 Micron Technology, Inc. Radio frequency data communications device
IT1286074B1 (it) 1996-10-31 1998-07-07 Tetra Laval Holdings & Finance Dispositivo di apertura su un materiale in foglio da imballaggio
US6766941B1 (en) 1998-02-09 2004-07-27 Sig Combibloc, Inc. Tear-away container top
JP2000053126A (ja) * 1998-08-05 2000-02-22 Nihon Tetra Pak Kk 包装容器
TW534891B (en) * 1999-02-17 2003-06-01 Tetra Laval Holdings & Finance Packing container and method of manufacturing the container
AU2002300489B2 (en) * 1999-02-17 2005-07-28 Tetra Laval Holdings & Finance S.A. Packaging container and method of manufacturing the same
SE525978C2 (sv) * 2000-05-08 2005-06-07 Tetra Laval Holdings & Finance Sätt att framställa förpackningslaminat samt förpackningsbehållare därav med genomgående hål och öppningsanordning
IT1320858B1 (it) * 2000-12-12 2003-12-10 Tetra Laval Holdings & Finance Confezione sigillata di tipo perfezionato per prodotti alimentariversabili.
KR100402894B1 (ko) * 2001-01-05 2003-10-30 유완상 호첩식 밸브백 및 그 마감방법
US6579390B2 (en) * 2001-05-09 2003-06-17 International Paper Container patch and method of formation
SE0203616D0 (sv) * 2002-12-06 2002-12-06 Tetra Laval Holdings & Finance Öppningsanordning, förpackning samt sätt att förse en förpackning med en öppningsanordning
SE525597C2 (sv) * 2002-12-06 2005-03-15 Tetra Laval Holdings & Finance Öppningsanordning förpackning samt sätt att förse en förpackning med en öppningsanordning
US7770360B2 (en) 2005-12-05 2010-08-10 Ds Smith Plastics Limited Form fill and seal container
GB201706850D0 (en) * 2017-04-28 2017-06-14 Mars Inc Packaging

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2353521A (en) * 1941-02-10 1944-07-11 Eugene C Steffens Milk bottle cream dispenser
SE332386C (sv) * 1969-10-20 1972-05-23 Tetra Pak Int Öppningsanordning vid förpackningar
US3795359A (en) * 1971-11-19 1974-03-05 Tetra Pak Int Parallellepipedic package
CH562135A5 (fi) * 1973-02-20 1975-05-30 Tetra Pak Dev
US3977591A (en) * 1974-06-28 1976-08-31 Ab Ziristor Cover strip for the pouring opening in a packing container
SE422672B (sv) * 1976-07-08 1982-03-22 Ziristor Ab Med oppningsanordning forsedd forpackningsbehallare
SE412044B (sv) * 1976-07-08 1980-02-18 Ziristor Ab Oppningsanordning for forpackningsbehallare
GB1555748A (en) * 1977-09-01 1979-11-14 Tetra Pak Int Opening of containers
DE2758092C2 (de) * 1977-12-24 1983-07-21 Altstädter Verpackungs-Vertriebsgesellschaft mbH, 6102 Pfungstadt Öffnungsvorrichtung für eine Verpackung aus flexiblem Material
US4312450A (en) * 1978-02-14 1982-01-26 Tetra Pak Development S.A. Opening means for packaging containers
CH627700A5 (de) * 1978-04-17 1982-01-29 Tetra Pak Dev Wiederverschliessbare oeffnungsvorrichtung in einer wand eines verpackungsbehaelters, und verfahren zu deren herstellung.

Also Published As

Publication number Publication date
AU4029385A (en) 1985-09-26
ATE41391T1 (de) 1989-04-15
SE8401616D0 (sv) 1984-03-23
FI851109L (fi) 1985-09-24
DK123485D0 (da) 1985-03-19
DK160475C (da) 1991-08-26
NO165142C (no) 1991-01-02
CA1237996A (en) 1988-06-14
JPH0714736B2 (ja) 1995-02-22
KR910000807B1 (ko) 1991-02-09
ES8701098A1 (es) 1986-11-16
ES288663U (es) 1986-01-01
EP0155738A2 (en) 1985-09-25
DK123485A (da) 1985-09-24
FI76981B (fi) 1988-09-30
EP0155738A3 (en) 1987-04-15
NO165142B (no) 1990-09-24
IE850539L (en) 1985-09-23
UA5598A1 (uk) 1994-12-28
KR850006367A (ko) 1985-10-05
SU1630608A3 (ru) 1991-02-23
DK160475B (da) 1991-03-18
JPS60217968A (ja) 1985-10-31
IE56142B1 (en) 1991-04-24
ES541500A0 (es) 1986-11-16
BR8501305A (pt) 1985-11-19
MX161891A (es) 1991-02-27
AU571068B2 (en) 1988-03-31
EP0155738B1 (en) 1989-03-15
NO851134L (no) 1985-09-24
US4819839A (en) 1989-04-11
ES288663Y (es) 1986-09-01
DE3568757D1 (en) 1989-04-20
ZA851766B (en) 1985-11-27
FI851109A0 (fi) 1985-03-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI76981C (fi) Oeppningsanordning vid foerpackningsbehaollare samt saett att tillverka densamma.
FI70847C (fi) Roerformig behaollare med rivningsoeppningsorgan
US5052553A (en) Container having manually openable closure for mixing
US4301923A (en) Disposable portion package
SE453586B (sv) Forpackningsbehallare forsedd med aterforslutbar oppningsanordning
EP1543727B1 (en) Wax-coated cheese
FI70846B (fi) Rivningsoeppningsorgan foer behaollare
EP1454842A1 (en) Liquid cleansing agent container
CA1146498A (en) Packing container with pouring spout
FI98719C (fi) Ruoka-ainepakkaus
US2852179A (en) Container
US2467875A (en) Package and packaging material therefor
CA2738360A1 (en) Packaging
CA2092471A1 (en) Packaging material with an opening arrangement and a method of producing same
CA2209421A1 (fr) Sachet de conditionnement de substances liquides biologiques a ouverture pelable pour introduction de canules, tubes et sondes
CA2055550A1 (en) Multiple-barrel dispensing container assembly with induction seal
KR910001282B1 (ko) 포장용기의 유출용모서리
US6439792B1 (en) Device for dispensing a seasoning
ITMI20091119A1 (it) Imballo apribile a strappo
CA1077445A (en) Compartmented package
US20170127861A1 (en) Disposable cup heat sleeve
FI68169B (fi) Foerpackning foer kirurgiskt soemmaterial
EP2371736B1 (en) Packaging material, and packaged body formed by packaging solid product by packaging material
FI93713B (fi) Pakkaussäiliö
US5601216A (en) Packaging including holder attachment for tubular applicators and the like

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: TETRA PAK INTERNATIONAL AB