FI76724C - Svarv omfattande ett avstrykningsdon. - Google Patents

Svarv omfattande ett avstrykningsdon. Download PDF

Info

Publication number
FI76724C
FI76724C FI822996A FI822996A FI76724C FI 76724 C FI76724 C FI 76724C FI 822996 A FI822996 A FI 822996A FI 822996 A FI822996 A FI 822996A FI 76724 C FI76724 C FI 76724C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
log
setting
spindles
lathe
lathe according
Prior art date
Application number
FI822996A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI76724B (fi
FI822996L (fi
FI822996A0 (fi
Inventor
Fred W Fields
Original Assignee
Coe Mfg Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Coe Mfg Co filed Critical Coe Mfg Co
Publication of FI822996A0 publication Critical patent/FI822996A0/fi
Publication of FI822996L publication Critical patent/FI822996L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI76724B publication Critical patent/FI76724B/fi
Publication of FI76724C publication Critical patent/FI76724C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B27WORKING OR PRESERVING WOOD OR SIMILAR MATERIAL; NAILING OR STAPLING MACHINES IN GENERAL
    • B27LREMOVING BARK OR VESTIGES OF BRANCHES; SPLITTING WOOD; MANUFACTURE OF VENEER, WOODEN STICKS, WOOD SHAVINGS, WOOD FIBRES OR WOOD POWDER
    • B27L5/00Manufacture of veneer ; Preparatory processing therefor
    • B27L5/02Cutting strips from a rotating trunk or piece; Veneer lathes
    • B27L5/022Devices for determining the axis of a trunk ; Loading devices for veneer lathes
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01BMEASURING LENGTH, THICKNESS OR SIMILAR LINEAR DIMENSIONS; MEASURING ANGLES; MEASURING AREAS; MEASURING IRREGULARITIES OF SURFACES OR CONTOURS
    • G01B11/00Measuring arrangements characterised by the use of optical techniques
    • G01B11/08Measuring arrangements characterised by the use of optical techniques for measuring diameters
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T82/00Turning
    • Y10T82/27Centerer

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Forests & Forestry (AREA)
  • Machine Tool Sensing Apparatuses (AREA)
  • Manufacture Of Wood Veneers (AREA)

Description

» 76724
Sorvi, joka käsittää pyyhkäisytutkimuslaitteen Tämän keksinnön kohteena on yleensä laite pölkyn pyyhkäisy-tutkimusta varten sen optimisaantoakselin määrittämiseksi ja pölkyn optimisaantoakselin asettamiseksi viilusorvin kara-akselin kohdalle. Erikoisesti keksinnön kohteena on sellainen laite, jossa pölkkyä pyyhkäistään valolla tai muulla sähkömagneettisella säteilyllä sorvinkarojen pyörittäessä pölkkyä, sen optimisaantoakselin määrittämiseksi, ,minkä jälkeen ase-tusvarret asettavat pölkyn siten, että sen optimisaantoakseli yhtyy sorvinkara-akseliin ennen puuviilun leikkausta pölkystä sorvin terällä.
Aikaisemmin on ehdotettu US-patentissa 3 852 579 pölkyn opti-misaantoakselin määrittämistä pyyhkäisemällä pölkkyä valonsä-dekimpuilla pölkyn pyöriessä sorviinsyöttömekanismieea sellaisten karojen ympäri, jotka ovat erillään viilusorvin karoista eli istukoista. Sen jälkeen sorviinsyöttökaroja siirretään pysty- ja vaakatasossa pölkyn optimisaantoakselin asettamiseksi vertausakselin kohdalle ennen siirtämistä sor-vinakselille. Tällä menettelyllä on se haitta, että erillisiä sorviinsyöttökaroja ja käyttömoottoreja tarvitaan viilusor-vissa käytettävien lisäksi. Sitäpaitsi tällainen sorviinsyöt-tökaroissa pyörityksen aikana tapahtuva pyyhkäisytutkimus edellyttää tietyntyyppistä sorviinsyöttömekanismia, jollaista ei monissakaan nykyisissä sorvi laitteissa käytetä.
Tämän keksinnön mukaisessa laitteessa pölkky keskitetään vain likimääräisesti sorviinsyöttövälineeseen ja siirretään sen jälkeen sorvinkarojen väliin ennen pyyhkäisytutkimusta. Niinpä pölkyn pyyhkäisy sen optimisaantoakselin määrittämiseksi suoritetaan sorvissa pyörittämällä pölkkyä sorvin-karojen avulla. Kun pölkyn optimisaantoakseli on määritetty, 2 76724 asetusvarret tarttuvat pölkyn päihin ja säätävät pölkyn aseman sellaiseksi, että sen optimisaantoakseli tulee sor-vinkara-akselin kohdalle. Sitten sorvinkarat tarttuvat uudelleen pölkkyyn ja sitä pyöritetään sorvinterän samalla leikatessa siitä viilua. Tällainen yksinkertaistettu laite aiheuttaa huomattavia kustannussäästöjä.
Pölkkyä voidaan pyyhkäisytutkia heijastamalla valonsäde-kimppu pyörivästä pölkystä fotosähköiseen detektoriin pölkyn optimisaannon määrittämiseksi tavalla, joka on selostettu US-patenteissa 3 852 579 ja 3 992 615. Vaihtoehtoisesti voi olla myös edullista tutkia pölkkyä lähettämällä valonsädekimppu valonlähteestä pölkyn reunan ohitse pölkyn vastakkaisella puolella sijaitsevaan fotodetektoriin, kuten on esitetty US-patentissa 4 197 888. Kuitenkin, toisin kuin tässä keksinnössä kaikissa näissä aikaisemmissa patenteissa pölkyn pyyhkäisy sen optimisaantoakselin määrittämiseksi tapahtuu sorviinsyöttövälineessä eikä pölkyn sijaitessa sorvinkaroissa. Lisäksi pölkky asetetaan sen optimisaantoakselin sijoittamiseksi sellaisen vertausaseman kohdalle, jolla on ennaltamäärätty etäisyys sorvinakselista, siirtämällä vaaka- ja pystytasossa (x,y-suunnassa) sorviin-syöttövälineen karoja. Tämä edellyttää monimutkaista ja kallista mekanismia sorviinsyöttövälineen karojen säätämiseksi sekä pysty- että vaakatasossa, tehden samalla mahdolliseksi näiden karojen pyörittämisen pitämällä ne kytkettyinä käyttömoottoreihin. Tämä ongelma on vältetty keksinnön mukaisessa laitteessa ilman sorvinkarojen x,y-siirtoa pyyhkäisyä varten käyttämällä sorvinkaroista erillään sijaitsevia asetusvarsia pölkyn asettamiseen sen optimisaantoakselin kohdalle.
Keksinnön mukainen pölkyn pyyhkäisy- ja asetuslaite on monikäyttöisempi kuin mainituissa patenteissa esitetty laite siinä suhteessa, että se tekee mahdolliseksi minkä tahansa sorviinsyöttövälineen käytön, koska sekä pyyhkäisy 3 76724 että asetus tapahtuvat sorvissa eikä syöttövälineessä.
Lisäksi tämä keksintö tekee mahdolliseksi pyyhkäisy- ja asetuslaitteen esitarkastuksen yhtenä yksikkönä valmistajan luona ennen laitteen asentamista, mikä ei olisi mahdollista, jos pyyhkäisy tapahtuisi syöttövälineessä.
Aikaisemmin on US-patentissa 4 246 940 ehdotettu sellaisen vaneriviilusorvin syöttövälineen käyttöönottoa, jossa siirto-varren pituutta ja asentoa säädetään pölkyn optimisaanto-akselin asettamiseksi sorvinakselin kohdalle sen jälkeen, kun pölkkyä on pyyhkäisyllä tutkittu sorviinsyöttövälineessä. Niinpä tämä patentti on samanlainen kuin edellä selostetut patentit siinä suhteessa, että siinä käytetään sorviinsyöt-tövälineen karoja pölkyn pyörittämiseen pyyhkäisyn aikana pölkyn optimisaantoakselin määrittämiseksi. Erona on kuitenkin se, ettei siinä suoriteta mitään syöttökarojen x,y-siirtoa pölkyn aseman säätämiseksi. Sen sijaan tällainen x,y-siirto aikaansaadaan kääntämällä siirtovartta samalla kun varren pituutta säädetään.
Käytettäessä valolla pyyhkäisyä pölkyn optimisaantoakselin määritykseen on edullista käyttää lineaarisen fotodiodijärjestelmän muodossa olevaa fotodetektoria, kuten on esitetty US-patentissa 4 221 973. Kuitenkin myös muuntyyppisiä foto-; sähköisiä detektoreja voidaan käyttää.
Niinpä tämän keksinnön eräänä tarköituksena on aikaansaada parannettu ja pienemmät kustannukset aiheuttava pölkyn pyyhkäi-sytutkimus- ja asetuslaite, pölkyn optimisaantoakselin määrittämiseksi ja tämän optimisaantoakselin asettamiseksi työs-kentelyakselin kohdalle.
Keksinnön toisena tarkoituksena on aikaansaada sellainen pölkyn tutkimus- ja asetuslaite, jossa pölkyn optimisaanto-akseli määritetään pyyhkäisemällä sitä valolla tai muulla sähkömagneettisella säteilyllä, samalla kun pölkkyä pyöritetään viilusorvin karojen varassa.
4 76724
Edelleen on keksinnön tarkoituksena aikaansaada sellainen pölkyn pyyhkäisy- ja asetuslaite, joka on monikäyttöisempi siinä suhteessa, että eitä voidaan käyttää mitä tahansa tyyppiä olevan sorviinsyöttövälineen yhteydessä.
Lisäksi on keksinnön tarkoituksena aikaansaada sellainen pölkyn pyyhkäisy- ja asetuslaite, jossa aeetusvarret siirtävät pölkyn optimisaantoakselin pyyhkäisytutkimuksen jälkeen sor-vinakeelin kohdalle.
Vielä on keksinnön tarkoituksena aikaansaada sellainen pölkyn pyyhkäisy- ja asetuslaite, joka voidaan esitarkastaa valmistuksen aikana ennen sen asentamista asiakkaan laitokseen.
Vielä edelleen on keksinnön tarkoituksena aikaansaada sellainen parannettu pölkyn pyyhkäisy- ja asetuslaite, jossa ase-tusvarsia siirretään sekä pysty- että vaakatasossa sellaisten kannatusvarsien avulla, jotka on tuettu vaakatasossa liukuvaan kiertotappiin, asennusvarsien säätämiseksi tarkasti yksinkertaisella ja halvaksi tulevalla tavalla.
Keksinnön oleelliset tunnusmerkit on esitetty patenttivaatimuksessa 1.
Tämän keksinnön muut tavoitteet ja edut ilmenevät seuraavasta keksinnön edullisen sovellutusmuodon yksityiskohtaisesta selostuksesta sekä oheisista piirustuksista, joissa kuvio 1 on sivukuva keksinnön mukaisesta sorvilaitteesta, kuvio 2 on kuva edestäpäin kuvion 1 mukaisesta sorvilaittees-ta pitkin kuvion 1 viivaa 2-2, kuvio 3 on kuva päältäpäin kuvioiden 1 ja 2 mukaisesta laitteesta , kuvio 4 on suurennettu kuva kuvion 1 osasta laitteen eräiden osien ollessa poistettuna, esittäen lisäksi tietokoneen kontrollisysteemin lohkokaavion, kuvio 5 on suurennettu vaakasuora leikkaus pitkin kuvion 3 viivaa 5-5, 5 76724 kuvio 6 on suurennettu kuviota 4 vastaava pystysuora leikkaus eräiden osien ollessa poistettuna selvyyden vuoksi esittäen asetusvarren eri asennot pölkyn optimisaantoakselin suuntaamiseksi sorvin kara-akselin suhteen, ja kuvio 7 on kaaviokuva esittäen kuvioissa 1-6 käytetyn pyyh-käisyvälineen toisen sovellutusmuodon, jossa käytetään valonheijastuspyyhkäisyä.
Kuten kuvioissa 1-3 on esitetty, keksinnön mukaista pölkyn pyyhkäisy- ja asetuslaitetta käytetään ensi sijassa viilusorvissa, jossa on kaksi sen puupölkyn L vastakkaisiin päihin tarttuvaa sorvinkaraa, josta viilua leikataan. Karoja pyörittää kara-akselin 11 ympäri sorvinmoottori 12, jonka jättöakseli 14 on kytketty kumpaankin sorvinkaraan 10 käyttöketjun 16 ja ketjupyörän 18 välityksellä, ketjupyörien ollessa kiilattu karanakseleihin. Pölkyn L optimituottoakseli määritetään pyyhkäisemällä pölkkyä valolla tai muulla sähkömagneettisella säteilyllä US-patentissa 4 197 888 esitetyllä tavalla. Pölkkyä pyyhkäistään usealla sädekimpulla 13, jotka lähtevät pölkyn pitkittäissuunnassa sijaitsevasta viidestä säteilynlähteestä 15, sorvinkarojen pyörittäessä pölkkyä. Pölkyn reunojen ohittanut sädekimppujen osa havaitaan viidellä fotodetektorilla 17, jotka voivat olla lineaarisen PN-liitosdiodijärjestelmän sisältäviä kameroita.
Kaksi kiinteän pituuden omaavaa asetusvartta 20 on tuettu, yksi kummankin sorvinkaran 10 lähelle, kahteen kiinteän pituuden omaavaan kannatusvarteen 22, jotka on pystytasossa kääntyvästä yhdestä päästään asennettu vaakatasossa liikkuvaan kiertotappiin 24 liukukappaleen 26 vastakkaisille puolille. Liukukappale on vaakatasossa liukuvasti asennettu ylä-ohjaimen 28 ja alaohjaimen 30 väliin, kuten näkyy kuviosta 4. Kannatusvarsien 22 toiset päät on jäykästi kiinnitetty ase-tusvarsiin 20, kuten näkyy kuviosta 5.
6 76724
Asetusvarteen 20 toisesta päästään kiinnitetty ohjaustanko 36 ulottuu sorvinmuhviin 32 kiinnitetyssä ohjauselimessä 38 olevien aukkojen läpi. Tästä johtuen ohjaustanko 36 estää asetusvarren 20 kääntymisen kannatusvarsien 22 suhteen, mutta sallii asetusvarren pitkittäissuuntaisen liikkeen kannatusvarsien 22 suhteen pitkin sorvinkara-akselia 11 muhvissa 32 liukuvan putken 34 välityksellä. Asetusvarsien 20 pitkittäissuuntainen liike kiristysasemaan 20', jossa ne tarttuvat pölkyn päihin, on esitetty kuviossa 5. Tämä suoritetaan muh-vin 32 sisällä sijaitsevan sellaisen kiristyssylinterin 40 avulla, jonka männänvarsi on kiinnitetty kiertotappiliitok-sella 42 asetusvarteen 20 ja jonka vastakkainen pää on liitetty kiertotappiliitoksella 44 kantomuhviin 32 kiinnitettyyn kiinteään kannatuslevyyn 46. Liukuputki 34 ulottuu kan-tomuhvin 32 sisällä kiristyssylinterin 40 ympärille kannattaen asetusvartta 20 mainitussa kantomuhvissa. Kun kiristys-sylinteri 40 siirtää asetusvartta 20 pitkin sorvinkara-akselia, tämän varren alapäässä sijaitseva tartuntaosa 48 tarttuu pölkyn päähän kohdassa, joka on säteittäisesti erillään sorvinkaroista 10. Niinpä asetusvarret 20 tarttuvat pölkkyyn vasta sen jälkeen, kun pölkky on pyyhkäisemällä tutkittu sen optimisaantoakselin määrittämiseksi. Asetusvarret siirtävät sen jälkeen pölkkyä pysty- ja vaakatasossa pölkyn optimisaantoakselin kohdistamiseksi sorvinkara-akselin kanssa.
Asetusvarren 20 pystysuora liike aikaansaadaan kääntämällä kannatusvarsia 22 pystytasossa kiertotapin 24 ympäri asetus-moottorilla 50. Asetusmoottorina 50 voi olla painenestekäyt-töinen sylinteri, jonka männänvarsi 52 on liitetty kiertotappiliitoksella 54 kantomuhviin 32 kiinnitetyn kahden laipan 56 väliin. Niinpä asetusvartta 20 ja kannatusvarsia 22 kannattaa yksinomaan pystytasossa toimiva asetusmoottori 50, joka on kiertotapin 58 välityksellä kääntyvästi asennettu tukikehykseen 60.
Asetusmoottoria 50 ohjaa servoventtiili 62, joka kontrolloi 7 76724 nesteen virtausta sylinterin vastakkaisiin päihin siinä olevan männän aseman säätämiseksi. Sylinterin sisälle on sijoitettu kuularuuvi, jota männän kuulamutteri kiertää männän liikettä vastaten, kuularuuvin sulkiessa servoventtiilin, kun mäntä on siirtänyt asetusvarren optimisaanto-akselia vastaavaan oikeaan asemaan. Asetusmoottoriksi sopivaa moottoria valmistaa tyyppimerkillä LS-300 Olsen Controls Inc., Bristol, Connecticut. Askelmoottori 64 käyttää servoventtiiliä sellaisen moottorinkontrollin ohjaamana, jota vuorostaan ohjaa digitaalitietokoneen lähettämä sähkö-signaali tavalla, joka on esitetty US-patentin 4 197 888 kuviossa 9.
Asetusvarren 20 liike vaakatasossa aikaansaadaan saattamalla kannatusvarsien 22 kiertotappiin 24 kiinnitetty kappale 26 liukumaan pitkin ohjaimia 28 ja 30 kehykseen 60 liitetyn vaakatasossa toimivan asetusmoottorin 66 avulla. Tämä ase-tusmoottori on rakenteeltaan ja toiminnaltaan samanlainen kuin edellä selostettu pystytasossa toimiva asetusmoottori. Asetusmoottorin 66 männänvarsi 68 on yhdistetty kiertotapilla ‘ 70 liukukappaleeseen 26 liukuvan kiertotapin 24 siirtämi- ; : seksi.
Monissa tapauksissa käytetään tukirullaa pölkyn tukemiseksi sen päiden väliltä viilunleikkauksen aikana, ja tällaista tukirullaa voidaan käyttää lisävääntömomentin aikaansaamiseksi pölkyn pyöritystä varten. Selvyyden vuoksi ei tukirullaa ole esitetty kuvioissa. Kuitenkin on esitetty tukirullalait-teen kantopalkki 72, joka ulottuu asetusvarsien 20 ja kannatusvarsien 22 kehysten 60 välitse sellaisten kehysten lisätuennan aikaansaamiseksi, jotka estävät kannatusvarsien poikittaisen liikkeen sisäänpäin. Lisäksi pidätyslevy 74 on sijoitettu kannatusvarsien 22 vastkkaiselle puolelle kehyksestä 60 ja kantopalkeista 72 sekä kiinnitetty kehykseen 60 asennus.pulttien 76 avulla, kannatusvarsien 22 ulospäin suuntautuvan poikittaisen liikkeen estämiseksi.
β 76724
Viilueorvin terä 78 ja pintakisko Θ0 on asennettu veitsikelk-kaan 82, joka liukuu vaakatasossa ohjauskiskoilla 83 vastaten kelkanajovarren 84 kiertymistä, kuten on esitetty kuviossa 4. Kelkanajovarsi 84 on käyttöketjulla 86 yhdistetty teränkulje-tuskytkimeen 88, joka vuorostaan on käyttöketjulla 90 yhdistetty sorvinmoottorin 12 käyttöakseliin 14, kuten ilmenee kuviosta 1. Niinpä kun teräkelkkaa on kuljetettava eteenpäin, kytkimeen 88 tarttuu tavanmukainen sorvinsäätösyeteemi saattaen käyttöakeelin 84 pyörimään ja siirtämään kelkkaa kohti pölkkyä L. Teräkelkka 82 vedetään nopeasti takaisin pois pölkystä kuviossa 3 esitetyn erillisen palautuemoottorin 94 avulla uuden pölkyn sorviin asettamista varten. Viilunleikkuupak-euue kontrolloidaan akselin 84 ja teräkelkan välisen hammas-pyörävälityssuhteen avulla, jota suhdetta säädetään vaihdevi-vuilla 92 ja 96.
Sorvinkarat 10 siirretään tarttumaan pölkyn vastakkaisiin päihin ja irti niistä kahden karasylinterin 98 avulla samalla tavalla kuin on esitetty US-patentissa 4 1987 888. Karojen etenemisen ja takaieinvetäytymisen suorittavia sylinterejä 98 ohjaa automaattieeeti digitaalitietokone siten, että karat tarttuvat pölkkyyn välittömästi ennen sen pyyhkäieytutkimusta pysyen kiinni pölkyssä pyyhkäisyn aikana sitä pyörittäen. Kun pyyhkäiey on suoritettu, aeetusvarret 20 tarttuvat pölkyn päihin ja sorvinkarat vetäytyvät takaisin. Sen jälkeen pye-tytasossa toimivat aeetuemoottorit 50 ja vaakatasossa toimivat asetusmoottorit 66 siirtävät asetusvarsia 20 pölkyn aseman säätämiseksi siten, että sen optimieaantoakseli tulee sijaitsemaan sorvinkarojen akselin 11 kohdalla. Tämän akselien kohdistuksen jälkeen karat tarttuvat jälleen pölkyn vastakkaisiin päihin, ja aeetusvarret irrottuvat pölkystä.
Sen jälkeen karat pyörittävät pölkkyä, ja teräkelkkaa siirretään eteenpäin kunnes terä kohtaa pölkyn viilun leikkaamiseksi pölkystä. Terää siirretään eteenpäin ennalta määrätyllä nopeudella viilun paksuuden säätämiseksi, ja tämä siirto jatkuu kunnes pölkky on leikattu suhteellisen pieneen läpi- 9 76724 mittaan, joka on suuruusluokkaa noin 15 cm. Tällä hetkellä leikkaus lopetetaan, teräkelkka vedetään takaisin ja sor-vinkarat irrotetaan pölkynsydämen pudottamiseksi. Sen jälkeen sorvin syöttöväline siirtää uuden pölkyn asemaan karojen siihen tarttumista varten. Näin yksi toimintajakso on päättynyt.
Ennen uuden pölkyn siirtämistä sorviin se keskitetään likimääräisesti sorvin syöttövälineeseen ylemmän ja alemman V-pidinparin 100 ja 102 avulla, jotka pitimet syöttöväli-neen vastakkaisilla puolilla sijaitsevat kaksi toimintasylin-teriä 104 siirtävät kosketuksiin pölkyn kanssa. On huomattava, että ylemmät V-pitimet 100 on kytketty alempiin V-piti-miin 102 siten, että molempien liike aikaansaadaan yhden sylinterin 104 avulla. Likimääräisen keskityksen jälkeen pölkkyyn tarttuu kaksi siirtovartta 106, joiden yläpäät on kääntyvästi tuettu kantopalkkiin 108, pölkyn siirtämiseksi sorvinkarojen 10 väliin. Siirtovarret liukuvat pitkittäissuun-taan pitkin ohjauspalkkia 110, joka on myös kääntyvästi tuettu kantopalkkiin 108.
:.· Syöttöväline on varustettu kahdella siirtosylinterillä 112 kummankin siirtovarren 106 kääntämiseksi likimääräisestä keskitysasemasta sorvin akselia vastaavaan asemaan. Siirto-varret siirretään tarttumaan pölkyn päihin ja niistä irti saattamalla nämä varret liukumaan pitkin ohjauspalkkia 110 kiristyssylinterien 114 avulla. Ohjauspalkki 110 ja siirto-varsi 106 on tuettu kantopalkkiin 108 sen vastakkaisissa päissä ja päiden välissä sijaitsevilla kantolevyillä 116, jotka yhdistävät palkin 110 palkkiin 108, kuten näkyy kuviosta 3. Niinpä ohjauspalkki 110, kantolevyt 116 ja siirto-varret 106 ovat kaikki käännettävissä kantopalkin 108 akselin ympäri siirtosylinterien avulla. Siirtovarret 106 on alapääs-tään varustettu kaarevilla tartuntaosilla 118, niin että sorvinkarojen on mahdollista kiinnittyä pölkkyyn näiden tartuntaosien pitäessä pölkkyä sorvinakselin 11 kohdalla.
10 76724
Asetusmoottorien 50 ja 60 aikaansaama asetusvarsien 20 x,y-liike säätöalueella 120 on esitetty kuviossa 6. Pystytä-sossa toimiva asetusmoottori 50 siirtää männänvarttaan 52 kääntäen kannatusvarsia 22 kiertotapin 24 ympäri näiden asetusvarsien säätämiseksi pystytasossa. Tämän seurauksena männänvarren 52 päässä oleva tappiliitos 54 tulee liikkumaan pystytasossa yläraja-aseman 1 ja alaraja-aseman 2 välillä.
Tämä tappiliitos asettuu väliasemaan 2, kun pölkyn pyyhkäi-sytutkimusakseli tulee pystytasossa samaan kohtaan kuin pölkyn optimisaantoakseli. Lisäksi asetusmoottori 66 siirtää vaakatasossa asetusvartta 20, moottorin saattaessa kannatus-varsien 22 kiertotapin 24 liukumaan vaakatasossa vasemman raja-aseman 24A ja oikean raja-aseman 24C välillä. Kuviossa 6 esitetyssä kannatusvarsien 22 asennossa kiertotappi 24 on liukunut vaakatasossa väliasemaan 24B, kun pölkyn pyyh-käisyakseli on myös vaakatasossa optimisaantoakselin kohdalla. Pyyhkäisyasemassa asetusvarren 20 tartuntaosa 48 liittyy pölkkyyn siten, että sen kaarevan alareunan kaarevuussäteen keskipiste yhtyy sorvinkara-akseliin 11 kuvion 6 esittämässä asennossa B-2. Tämä varren 20 asento B-2 saavutetaan, kun asetusmoottorit 66 ja 50 asettavat männänvarren tappilii-toksen 54 vaakatasossa asemaan B ja pystytasossa tasoon 2.
Kun pölkyn optimisaantoakseli ei yhdy sen pyyhkäisytntkimus-akseliin, asetusvartta 20 siirretään pystytasossa asetus-moottorin 50 avulla ja vaakatasossa asetusmoottorin 66 avulla kaarevan tartuntaosan 48 kaarevuussäteen keskipisteen saattamiseksi siirtymään asemasta B-2 toiseen asemaan säätöalueella 120. Tätä säätöaluetta 120 rajoittaa vasemmanpuoleinen ylänurkka kohdassa A-l, vasemmanpuoleinen alanurkka kohdassa A-3, oikeanpuoleinen ylänurkka kohdassa C-l ja oikeanpuoleinen alanurkka kohdassa C-3. Säätöalueen 120 nurkat A-l ja A-3 vastaavat männäntapin 54 asemia 54A^ ja 54A^ vastaavasti sen ylärajalla 1 ja alarajalla 3, kiertotapin 24 ollessa vasemmanpuoleisessa ääriasemassaan A. Samoin säätö-alueen 120 nurkat C-l ja C-3 vastaavat männäntapin 54 oik-keanpuoleisia ylä- ja alaääriasemia 54C1 ja 54C3 sen ylä- 11 7 6724 rajalla 1 ja alarajalla 3, kiertotapin 24 ollessa oikeanpuoleisessa ääriasemassaan C. Niinpä voidaan todeta, että verraten yksinkertaisella ja halvalla tavalla, kääntämällä liukuvan kiertotapin 24 ympäri, asetusvarsi 20 voi siirtää pölkyn päät vaaka- ja pystytasossa (x,y-suunnissa) pölkyn mitatun optimisaantoakselin saattamiseksi yhtymään sorvin-kara-akseliin 11. On huomattava, että molemmat asetusmootto-rit 50 ja 66 on kääntyvästä tuettu vastaaviin kiertotappei-hin 58 ja 67 asetusvarren 20 ja kannatusvarsien 22 kääntöjä liukuliikkeen yhteensovittamiseksi. Johtuen moottorin 50 kääntymisestä tapin 58 ympäri männän kiertotapin 54 liikeradat 1, 2 ja 3 ovat pystytasossa kaarevia, niiden kaarevuus-keskipisteen ollessa kohdassa 58. On myös huomattava, että vaakatasossa liukuva kiertotappi 24 on asennettu liukukappa-leeseen 26, joka liukuu pitkin ylä- ja alaohjaimia 28 ja 30, jotka rajoittavat sen liikkeen vaakatasossa suoraviivaiseksi liukukappaleen kohtaan 70 liitetyn männänvarren 68 suorittamaa säätöä vastaavasti.
Valonheijastustyyppistä pyyhkäisylaitetta voidaan käyttää kuvioissa 1-4 esitetyn ohitustyyppisen pyyhkäisylaitteen sijasta. Valonheijastukseen perustuva pyhhkäisylaite on esitetty kuviossa 7, ja se käsittää laser-valonlähteen 15', joka lähettää kapean valonsädekimpun 122 suunnattuna kohtaamaan pölkyn L pinnan kohdassa 124. Valonsädekimppu heijastuu takaisin pölkystä pitkin rataa 122' fotosähköiseen detektoriin 17' linssin 126 läpi. Fotodetektori käsittää lineaarisen järjestelmän 128 valonherkkiä PN-liitosdiodeja, joista vain osaa valonsädekimppu valaisee, valaistun osan aseman ollessa verrannollinen pölkyllä sijaitsevan mittauspisteen etäisyyteen yhteisestä leikkauspisteestä N sekä pölkyn läpimittaan tässä mittauspisteessä. Linssin 126 taso 134 ja detektorijärjestelmän 128 taso 136 leikkaavat valonsäde-kimpun 122 yhteisessä leikkauspisteessä N. Etäisyys pisteestä N karanakseliin 11 määritetään pyyhkäisylaitteen asennuksen aikana. Järjestelmää 128 pyyhkäistään elektronisesti 12 76724 pyyhkäisynkontrolli- ja singaalinkäsittely-yksiköllä 130 tavalla, joka on esitetty US-patentissa 4 221 973. On huomattava, että linssi 126 ja fotodiodijärjestelmä 128 voidaan sijoittaa koteloon 132 erilleen laservalonlähteestä 15'.
Tämä laservalonlähde on kuitenkin tuettu kotelon 132 ulkopintaan muodostaen ennaltamäärätyn kulman linssin tason 134 suhteen, joka taso on kohtisuorassa linssin 126 akselia 122' vastaan. On huomattava, että laserin 15' lähettämä valo-kimppu 122 leikkaa fotodiodijärjestelmän 128 tason 136 suuremmassa kulmassa. Eräässä esimerkissä, jossa etäisyys' linssin 126 ja minimiläpimitan omaavan pölkyn L" pinnan välillä on likimain 1,5 m, kulma saapuvan valonsädekimpun 122 ja heijastuneen valonsädekimpun 122', joka vastaa linssin 126 akselia, välillä on noin 14,5°. Tämä kulma antaa käyttöön noin 50 cm laajan alueen erilaiset läpimitat omaa-vien pölkkyjen mittaamiseksi noin 1,2 m olevan maksimiläpi-mitan L' ja noin 15 cm olevan minimiläpimitan välillä, säilyttäen heijastuspisteen 124 polttopisteessä.
Kuten kuviossa 4 on esitetty, tietokonesysteemiä 138, joka on US-patentin 4 197 888 kuviossa 9 esitettyä tyyppiä, voidaan käyttää pölkyn optimisaantoakselin laskemiseen. Tietokonesysteemi saa pyyhkäisylukemasignaaleja useista tulojoh-doista 140, jotka on yhdistetty niiden fotodetektorien 17 ulostuloihin, jotka sijaitsevat pitkin pölkyn pituussuuntaa, sekä saa kiertoasentosignaalin akselinasennonkooderin 144 ulostuloon yhdistetystä tulojohdosta 142, kooderin ollessa yhteydessä sorvinkaroihin 10 niiden kiertoasennon ilmaisemiseksi. Tietokonesysteemi lähettää x-asemalähtösignaalin lähtöjohtoon 146 ja y-asemalähtösignaalin lähtöjohtoon 148, signaalien vastatessa pölkyn optimisaantoakselin asemia vaaka-ja pystytasossa, jotka asemat syötetään x-moottorinkontrol-lipiiriin ja 150 y-moottorinkontrollipiiriin 152. Tämän seurauksena kumpikin moottorinkontrollipiireistä 150 ja 152 ohjaa askelmoottoria 64, joka säätää vaakatasossa toimivan asetusmoottorin 66 ja pystytasossa toimivan asetusmoottorin 13 76724 50 servoventtiilejä 62 tavalla, joka on selostettu US-patentissa 4 197 888.
x-aseman ilmaisusignaalin tulojohto 154 ja y-aseman ilmai-susignaalin tulojohto 156 vastaavista moottorinkontrolli-piireistä 150 ja 152 on kytketty tietokonesysteemiin 138 ilmaisemaan, milloin asetusvarret 20 ovat siirtäneet pölkyn oikeaan asemaan, ts. sen optimisaantoakselin sijaitsemaan sorvinkara-akselin 11 kohdalla, ja siten pysäyttämään ase-tusvarsien liikkeen. Lisäksi tietokonesysteemi lähettää pyyhkäisysignaalin pitkin johtoa 158 sorvinkaranmoottorin kontrollipiiriin 160 aikaansaaden pyyhkäisyn karojen kiertyessä täyden 360°:n kierroksen, samalla kun pölkkyä säteily-tetään viidellä valonsädekimpulla. Ohittaneet tai heijastuneet sädekimput havaitaan viidellä kameralla 17, jotka kytketään ja katkaistaan lukeman ottamiseksi joka 10-20 asteen kiertymän välein. Kunkin lukeman kiertoasennon ilmaisee akselinkooderi 144. Lisäksi tietokonesysteemi aikaansaa muita tulostuksia, jotka johdetaan karansylintereihin 98 sorvinka-rojen saattamseksi tarttumaan pölkyn päihin ja irrottumaan niistä oikealla hetkellä. Samanlaiset tulostukset johdetaan kiristyssylintereihin 40 ja 114, jotka siirtävät asetusvarret 20 ja siirtovarret 106 tarttumaan pölkyn päihin sekä irrottumaan niistä. Näitä tulostusjohtoja sekä niitä, jotka säätävät sorvinmoottoria 12 viilunleikkuun ja veitsikelkan 82 siirron aikana, ei ole kuitenkaan kuvioissa esitetty selvyyden vuoksi, koska ne ovat tekniikassa hyvin tunnettuja.
Tähän tekniikkaan perehtyneille on selvää, että useita muutoksia voidaan tehdä keksinnön edellä selostetun edullisen sovellutusmuodon yksityiskohtiin. Sen vuoksi tämän keksinnön suoja-alan määrittelevät ainoastaan seuraavat patenttivaatimukset.

Claims (15)

14 76724
1. Sorvi, erityisesti viilusorvi, joka käsittää karat <10> pölkyn <L> päihin tarttumista varten ja pölkyn pyörittämiseksi kara-akselin (11) ympäri puuviilun leikkaamiseksi pölkystä, pyyhkäisytutkimuslaitteen (15, 17) pölkyn tutkimiseksi sähkömagneettisella säteilyllä pölkkyä pyöritettäessä pölkyn optimisaantoakselin määrittämiseksi, asetusvälineet (20, 22, 50, 66, 150, 152) pölkkyyn pyyhkäisyn jälkeen tarttumista varten ja pölkyn aseman säätämiseksi sellaiseksi, että pölkyn optimisa&ntoakseli tulee sijoittumaan kara-akselin kohdalle, tunnettu siitä, että pölkkyä tutkitaan sen pyöriessä karojen (10) avulla kara-akselin (11) ympäri ennen leikkaamista, ja että sorvi käsittää säätölaitteet (136, 160) karojen (10) saattamiseksi tarttumaan pölkkyyn ennen tutkimusta ja pitämään kiinni siitä tutkimuksen aikana, karojen saattamiseksi irrottumaan pölkystä asetuslaitteiden tartuttua siihen ja karojen saattamiseksi tarttumaan pölkkyyn uudelleen optimisaantoakselin yhtyessä kara-akseliin.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sorvi, tunnettu siitä, että pyyhkäisytutkimuslaite pyyhkäisee pölkkyä valolla (13, 122).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen sorvi, tunnettu sii-- tä, että pyyhkäisytutkimuslaite (15, 17) pyyhkäisee pölkkyä useilla valonsädekimpuilla (13) pyyhkäisykohdissa, jotka sijaitsevat erillään toisistaan pitkittäissuunnassa pitkin pölkkyä.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen sorvi, tunnettu siitä, että tutkimuslaite käsittää useita fotodetektoreita (17, 126), jotka on sijoitettu havaitsemaan kukin eri sädekimpun.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen sorvi, tunnettu siitä, että fotodetektorit (128) on sovitettu havaitsemaan pölkyn pinnasta heijastuneet sädekimput. is 7 67 2 4
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen sorvi, tunnettu siitä, että fotodetektorit <17> on sovitettu havaitsemaan pölkyn reunojen ohitse kulkeneet sädekimput, jotka muodostavat pölkyn varjokuvan fotodetektoreissa.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sorvi, tunnettu siitä, että mainitut asetuslaitteet käsittävät asetusvarret (20), jotka on sovitettu asettelemaan pölkyn molempia päitä kahdessa kara-akseliin nähden poikittaisessa suunnassa pölkyn siirtämiseksi keskitettyyn asemaan karoihin nähden. Θ. Patenttivaatimuksen 7 mukainen sorvi, tunnettu sii tä, että kummassakin asetusvarressa on tartuntalaite (46), joka tarttuu pölkyn päähän karoista (10) erillään olevassa kohdassa, asetusvarsien (20) ollessa asennettu siten, että ne ovat siirrettävissä kara-akselin pitkittäissuunnassa tarttumaan pölkyn päähän ja irrottumaan siitä.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen sorvi, tunnettu siitä, että kumpikin asetusvarsi (20) on asennettu kannatusvar-teen (22), jota asetusmoottori (50) kääntää pystytasossa kiertotapin (24) ympäri, ja että asetusmoottori (66) siirtää kiertotappilaitetta (26) vaakatasossa pölkyn asettamiseksi keskitettyyn asemaan karoihin nähden.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen sorvi, tunnettu siitä, että kannatuslaite käsittää kaksi kannatusvartta (22), jotka on toisesta päästään tuettu liukuvaan kiertotappilait-teeseen (24, 26) vaakatasossa tapahtuvaa liukuvaa liikettä varten ja kannatusvarsien pystytasossa tapahtuvaa kääntämistä varten.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen sorvi, tunnettu siitä, että kummankin asetusvarren (20) pitkittäissuuntainen liike aikaansaadaan sylinterillä (40), ja sitä ohjataan kan-natusvarteen (22) tuetulla ohjauslaitteella (36, 38). ie 76724
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen sorvi, tunnettu siitä, että kummankin asetusvarren (20) kannatuslaite käsittää kannatusvarsiin (22) kiinnitetyn ulomman kantoputken (32) sekä sisemmän kantoputken (34), joka liukuu ulomman kantoputken sisällä ja joka on toisesta päästään kiinnitetty asetusvar-teen, jota sylinteri (40) siirtää pitkittäissuunnassa, sylinterin ollessa asennettu sisemmän kantoputken sisään ja yhdistetty asetusvarteen.
13. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sorvi, tunnettu siitä, että siirtovarret (106) siirtävät pölkyn sorvin karoihin (10) erillään sijaitsevasta asemasta, jossa pölkky on likimää-rin keskitetty.
14. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sorvi, tunnettu siitä, että asetuslaite käsittää moottorit (50, 66) säätölait-teineen (150, 152) kummankin asetusvarren asettelemista varten kahdessa kara-akseliin nähden poikittaisessa suunnassa pölkyn siirtämiseksi keskitettyyn asemaan karoihin nähden.
15. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sorvi, tunnettu siitä, että kannatuslaite käsittää vakiopituiset kannatusvarret (22), joita kumpaakin asetusmoottori (50) kääntää pystytasos-sa mainitun kiertotapin (24) ympäri, ja että asetusmoottori (66) liu'uttaa kiertotappilaitetta (26) vaakatasossa pölkyn asettelemiseksi keskitettyyn asemaan karoihin nähden.
FI822996A 1981-08-31 1982-08-30 Svarv omfattande ett avstrykningsdon. FI76724C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/298,183 US4397343A (en) 1981-08-31 1981-08-31 Log scanning in veneer lathe to determine optimum yield axis
US29818381 1981-08-31

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI822996A0 FI822996A0 (fi) 1982-08-30
FI822996L FI822996L (fi) 1983-03-01
FI76724B FI76724B (fi) 1988-08-31
FI76724C true FI76724C (fi) 1988-12-12

Family

ID=23149411

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI822996A FI76724C (fi) 1981-08-31 1982-08-30 Svarv omfattande ett avstrykningsdon.

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4397343A (fi)
EP (1) EP0073351B1 (fi)
JP (1) JPS5839406A (fi)
CA (1) CA1185147A (fi)
DE (1) DE3273573D1 (fi)
FI (1) FI76724C (fi)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI71013C (fi) * 1983-01-06 1986-10-27 Schauman Wilh Oy Foerfarande och anordning foer bestaemmande av en oenskad centrallinje foer cylinderlika kroppar saosom traestockar
US4589082A (en) * 1983-01-17 1986-05-13 Westinghouse Electric Corp. Nuclear fuel rod straightness measuring system and method
US4732183A (en) * 1987-04-20 1988-03-22 Macmillan Bloedel Limited Method and apparatus for peeling veneer
DE4030994A1 (de) * 1990-10-01 1992-04-02 Hoefler Messgeraetebau Gmbh Dr Pruefeinrichtung fuer rotationssymmetrische werkstuecke
US5262956A (en) * 1991-06-26 1993-11-16 Inovec, Inc. Statistically compensated optimization system
US5270942A (en) * 1992-12-04 1993-12-14 United Technologies Corporation Processing ultrasonic measurements of a rotating hollow workpiece
JP3569304B2 (ja) * 1992-12-22 2004-09-22 株式会社太平製作所 原木の芯出し方法、芯出し供給方法およびそれらの装置
NZ245399A (en) * 1993-01-14 1995-05-26 Interpine Export Nz Ltd Portable computerised log measurer
US5412220A (en) * 1993-03-05 1995-05-02 United Industrial Products, Ltd. Optical scanning device for lumber
US5518052A (en) * 1995-04-04 1996-05-21 Premier Gear & Machine Works XY log charger
NZ336412A (en) * 1998-06-26 2001-01-26 Meinan Machinery Works Centering log on veneer lathe by rotating log through one revolution to determine centres of each end
US6116306A (en) * 1998-09-24 2000-09-12 The Coe Manufacturing Company Method and apparatus for positioning log blocks on optimum center in lathe charger for transfer to veneer lathe
TWI235101B (en) * 2003-04-25 2005-07-01 Meinan Machinery Works Method and apparatus for centering a log
FI20031390A0 (fi) * 2003-09-26 2003-09-26 Raute Oyj Menetelmä viilusaannon optimoimiseksi viilusorvauksessa
FI119361B (fi) * 2003-09-26 2008-10-31 Raute Oyj Menetelmä viilun sorvaamiseksi
CA2538050C (en) * 2006-02-28 2009-07-21 Meinan Machinery Works, Inc. Method and apparatus of locating the optimum peeling axis of a log and the maximum radius portion thereof with respect to the optimum peeling axis
JP5591466B2 (ja) * 2008-11-06 2014-09-17 株式会社名南製作所 原木の3次元形状測定装置および方法
IT202100021089A1 (it) * 2021-08-04 2023-02-04 Microtec Srl Apparecchiatura sfogliatrice per tronchi

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1061640A (fr) * 1951-05-09 1954-04-14 Valett & Garreau Ets Appareil de centrage des bois ronds sur machines dites: dérouleuses
US3852579A (en) * 1973-03-23 1974-12-03 Sun Studs Method and apparatus for determining the surface configuration of elongate objects, particularly logs
US3992615A (en) * 1975-05-14 1976-11-16 Sun Studs, Inc. Electro-optical ranging system for distance measurements to moving targets
US4246940A (en) * 1978-07-17 1981-01-27 Applied Theory Associates, Inc. Veneer lathe charging apparatus and method for determining log spin axis
US4197888A (en) * 1978-02-21 1980-04-15 The Coe Manufacturing Company Log centering apparatus and method using transmitted light and reference edge log scanner
US4221973A (en) * 1978-12-26 1980-09-09 Nosler John C Linear array signal processing circuitry for locating the midpoint of a source of light
US4335763A (en) * 1980-05-29 1982-06-22 The Coe Manufacturing Co. Veneer lathe charger having improved positioning for charger spindles

Also Published As

Publication number Publication date
US4397343A (en) 1983-08-09
CA1185147A (en) 1985-04-09
FI76724B (fi) 1988-08-31
EP0073351A2 (en) 1983-03-09
EP0073351A3 (en) 1984-01-18
FI822996L (fi) 1983-03-01
EP0073351B1 (en) 1986-10-01
DE3273573D1 (en) 1986-11-06
JPH0578402B2 (fi) 1993-10-28
FI822996A0 (fi) 1982-08-30
JPS5839406A (ja) 1983-03-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI76724C (fi) Svarv omfattande ett avstrykningsdon.
US4197888A (en) Log centering apparatus and method using transmitted light and reference edge log scanner
EP2803942B1 (en) Checking apparatus and method for verifying the straightness of drawn bars
KR20180097609A (ko) 측정 대상물의 층 두께 또는 거리를 결정하기 위한 테라헤르츠 측정 방법 및 테라헤르츠 측정 장치
CN110333193B (zh) Mems型静态闭环光谱成像系统
US4472055A (en) Method and apparatus for detecting the focusing position in a laser machining apparatus
US4335763A (en) Veneer lathe charger having improved positioning for charger spindles
EP0820579B1 (en) Opto-electronic measuring apparatus for checking linear dimensions
CA2283099C (en) Method and apparatus for positioning log blocks on optimum center in lathe charger for transfer to veneer lathe
EP1795862A1 (en) Device for measuring thickness of transparent objects
US6778680B2 (en) Apparatus for detecting markings on opposite end faces of a wood block
JPH04233403A (ja) 回転対称的な工作物のための検査装置
GB2180337A (en) Optical measurement apparatus
CN210847221U (zh) 一种玻璃缺陷在线检测设备
US7422042B2 (en) Method and apparatus for centering a log
CN108709509B (zh) 轮廓照相机、配套的超大直径回转体工件非接触式测径仪以及非接触式回转体测量方法
RU2178140C1 (ru) Устройство для бесконтактного измерения геометрических параметров цилиндрических изделий
CN211296681U (zh) 光致发光系统及其调整装置
JPH08114422A (ja) 鋼管の外径測定装置
CN114374771B (zh) 一种胶片扫描装置
JP3150552B2 (ja) 表面検査装置
FI98279C (fi) Menetelmä ja tasauskone puutavaran moduulikatkaisemiseksi tai vapaakatkaisemiseksi
US20040119969A1 (en) Crack inspection system for inspecting parts
KR950006584Y1 (ko) 레이저 외경 측정기의 피측정물 이송장치
KR20230115896A (ko) 레이저 가공 장치

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: THE COE MANUFACTURING CO.