FI75960B - Kopplingsanordning foer en optoelektrisk transformator. - Google Patents

Kopplingsanordning foer en optoelektrisk transformator. Download PDF

Info

Publication number
FI75960B
FI75960B FI830120A FI830120A FI75960B FI 75960 B FI75960 B FI 75960B FI 830120 A FI830120 A FI 830120A FI 830120 A FI830120 A FI 830120A FI 75960 B FI75960 B FI 75960B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
switching arrangement
arrangement according
receiver
voltage
electrical element
Prior art date
Application number
FI830120A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI75960C (fi
FI830120A0 (fi
FI830120L (fi
Inventor
Johannes Ocker
Gert Niemann
Original Assignee
Kabelmetal Electro Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kabelmetal Electro Gmbh filed Critical Kabelmetal Electro Gmbh
Publication of FI830120A0 publication Critical patent/FI830120A0/fi
Publication of FI830120L publication Critical patent/FI830120L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI75960B publication Critical patent/FI75960B/fi
Publication of FI75960C publication Critical patent/FI75960C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B10/00Transmission systems employing electromagnetic waves other than radio-waves, e.g. infrared, visible or ultraviolet light, or employing corpuscular radiation, e.g. quantum communication
    • H04B10/60Receivers
    • H04B10/66Non-coherent receivers, e.g. using direct detection
    • H04B10/69Electrical arrangements in the receiver
    • H04B10/697Arrangements for reducing noise and distortion
    • H04B10/6973Arrangements for reducing noise and distortion using noise matching networks

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Amplifiers (AREA)
  • Light Receiving Elements (AREA)

Description

! 75960
Kytkentäjärjestely valosähköistä muunninta varten
Keksinnön kohteena on kytkentäjärjestely valosähköistä muunninta varten, joka ainakin yhden valoaaltojoh-5 teen omaavalla siirtotiellä digitaalisignaaleja varten on sovitettu regeneraattoripisteeseen tai päätelaitteeseen ja jossa on optinen vastaanotin, johon valoaaltojohde on liitetty, ja jonka perään on kytketty transimpedanssivahvis-tin.
10 Valosähköisiä muuntimia tarvitaan siirtoteitä var ten, joissa siirto tapahtuu optisten signaalien avulla valoaalto johdekappaleiden kautta. Siirtoteiden pituudesta riippuen on näihin kytketty enemmän tai vähemmän regene-raattoreita, joissa impulssit muokataan uudelleen. Saapu-15 vat valoimpulssit täytyy lisäksi muuntaa sähköimpulsseiksi, jotta niitä voidaan valmistaa seuraavaa siirtotien jaksoa varten. Myös sellaisten siirtoteiden päätelaitteisiin tarvitaan valosähköisiä muuntimia.
Tunnetaan jo muuntimia, joissa optisen vastaanotti-20 men ohella on sähköinen vahvistin vastaanottimen luovuttamien virtaimpulssien vahvistamiseksi. Tällainen vahvistin on esim. transimpedanssivahvistin, joka yhteistoiminnassa sopivan vastaanottimen kanssa muodostaa muuntimen, joka takaa sykäysmuodon optimaalisen siirron. Tällaisen transim-25 pedanssivahvistimella varustetun muuntimen muita etuja ovat sen suotuisa kohinaherkkyys, suuri kaistanleveys ja suuri vahvistus. Epäkohta on mm. tosiasia, että transimpedanssivahvistin on helposti yliohjautuva, jos vastaanottimen luovuttama virta on liian voimakas. Näin voi käydä, jos opti-30 nen siirtotie on lyhyt ja vastaanottimeen saapuu hyvin voimakkaita valoimpulsseja. Tästä seuraa pulssivääristymä, joka johtaa käyttökelvottomaan siirtoon.
Yliohjauksen välttämiseksi on tullut tunnetuksi, asettaa vaimennuselementtejä optisiin siirtoteihin (DE-pa-35 tenttijulkaisu 30 42 587), joilla vastaanottimeen saapuvan 2 75960 valon voimakkuutta vähennetään sallittuun arvoon. Tällaiset toimenpiteet on kuitenkin aina suoritettava vain jälkeenpäin ja ne vaativat suuria kustannuksia. Ne eivät sitäpaitsi ole yleisesti käytettävissä, vaan alan asiantun-5 tijoiden on suoritettava ne, toimenpiteiden ollessa riip puvaisia siirtotien pituudesta ja siirrettävien valoimpuls-sien voimakkuudesta.
Keksinnön tehtävänä on luoda kytkentäjärjestely, jolla on mahdollista käyttää hyväksi transimpedanssivah-10 vistimella varustettua valosähköistä muunninta ilman yli-ohjausvaaraa, tarvitsematta suorittaa lisätoimenpiteitä siirtotiellä.
Tämä tehtävä ratkaistaan alussa mainitun lajimääri-telmän mukaista kytekntäjärjestelmää varten siten, että 15 vastaanottimen lähtöön, sen ja transimpedanssivahvistimen väliin on liitetty ohminen vastus ja että vastaanottimen lähtöön lisäksi on liitetty sähköinen elementti, jonka vastus on jännitteestä riippuvainen ja joka on toiselta puolelta yhdistetty transimpedanssivahvistimen runkopotentiaa-20 liin ja jonka elementin kynnysjännite on ohmisen vastuksen vastusarvon yhteydessä mitoitettu siten, että transimpe-danssivahvistimeen virtaava virta on rajoitettu maksimaaliseen sallittuun arvoon.
Tällä äärimmäisen yksinkertaisesti rakennetulla kyt-25 kentäjärjestelyllä on aikaansaatu virran rajoitus transim pedanssivahvistimen jatkossa vain TlVtksi kutsutun - tuloa varten, joka virran rajoitus optisen siirtotien pituudesta riippumatta ja valoimpulssien voimakkuudesta riippumatta varmistaa, ettei TIVrta voida yliohjata. Vastaanottimen 30 lähdössä olevan sähköisen elementin kynnysjännite on tällöin mitoitettu sellaiseksi, että vastaanottimeen virtaava virta, saavutettaessa maksimaalisesti sallittu arvo, oleellisesti tulee johdetuksi pois tämän elementin kautta, niin että TIVreen virtaava virta on niin heikko, ettei 35 TIV:n yliohjausta voi esiintyä. Toisaalta tulosignaalin 3 75960 ollessa heikompi on täten varmistettu, että koko virta joutuu TIV:een, koska tässä tapauksessa ei ylitetä elementin kynnysjännitettä, niin että tämä pysyy suuriohmisena. Muun-timen tuloherkkyys säilyy näin ollen.
5 Ohmisen vastuksen kanssa sarjaan kytketyn konden saattorin avulla tai sähköiseen elementtiin kytketyn esi-jännitteen avulla voidaan lisäksi varmistaa, etteivät vastus ja sähköinen elementti vaikuta TIV:n toimintapisteeseen .
10 Piirustuksessa on esitetty suoritusmuotoja keksin nön kohteesta. Kuviot esittävät: kuvio 1 keksinnön mukaista kytkentäjärjestelyä, kuvio 2 osaa kytkentäjärjestelystä, jolla on muuttunut rakenne, 15 kuvio 3 erään käytetyn rakenneyksikön ominaiskäyrää.
Kuviossa 1 on esitetty valosähköisen muuntimen kytkentä optiseen vastaanottimeen 1 ja jälkikytkettyyn trans-impedanssivahvistimeen TIV 2:een joka on osoitettu pilkku-viivoin. TIV on sinänsä tunnettu rakenneyksikkö. Sen ra-20 kennetta ei siitä syystä lähemmin selitetä.
Vastaanottimeen 1 on liitetty vain kaaviomaisesti esitetty valo-aaltojohde 3, jota jatkossa merkitään vain kirjaimilla VAJ. VAJ:n kautta siirretyt valoimpulssit muunnetaan keksinnön mukaisella kytkentäjärjestelyllä vastaa-25 viksi jänniteimpulsseiksi, jotka on otettavissa TIV 2:n lähdöstä 4. Vastaanottimen 1 lähdön 5 ja TIV 2:n tulon 6 välille on liitetty ohminen vastus 7, jonka kanssa kondensaattori 8 voidaan kytkeä sarjaan. Sitäpaitsi on lähtöön 5 liitetty sähköelementti 9, jonka vastus on jännitteestä 30 riippuvainen ja, joka - kuten kuviossa 1 on esitetty - on toiselta puolelta yhdistetty TIV 2:n runkojännitteeseen 10.
Kuvion 1 mukainen kytkentäjärjestely toimii seuraavasti :
Vastaanottimeen 1 saapuvat valoimpulssit tuottavat 35 sähkövirran, joka virtaa TIV 2:een niin, että sähköisiä jänniteimpulsseja voidaan ottaa sen lähdöstä 4. Virtaavan 4 75960 virran voimakkuutta rajoittaa toisaalta sähköelementti 9 ja toisaalta vastus 7. Elementin 9 kynnysjännite on niin matala, se on esim. 0,2 V, että elementistä, jännitteen ollessa suurimmassa ennalta määrätyssä, sallitussa arvossaan, 5 tulee virtaa läpi päästävä, niin ettei mitään liian korkeata virtaa voi päästä TIV 2:een. TIVreen virtaava virta rajataan siis suurimpaan sallittuun, arvoon, niin että TIV 2 on riippumaton saapuvien valoimpulssien voimakkuudesta ja niin, että sitä ei voi yliohjata. Tällä kytkentäjärjeste-10 lyllä ei toisaalta vaikuteta TIV:n vastaanottoherkkyyteen, koska virran arvojen ollessa alhaisia sähköinen elementti 9 pysyy suljettuna, ja koko virta joutuu TIV 2:een.
Vastaanotin 1 on edullisesti muodostettu valodiodik-si, jolloin erityisen edullisesti käytetään avalanche-dio-15 dia. Mutta voidaan myös käyttää fototransistoria tai mitä tahansa muuta sopivaa optista vastaanotinta.
Sähköisenä elementtinä 9, jonka vastus on jännitteestä riippuvainen, voidaan periaatteessa käyttää kaikkia diodeja, joilla on alhainen kynnysjännite. Erityiseen sopi-20 va on schottky-diodi. Elementtinä 9 voidaan kuitenkin myös käyttää zenerdiodia. Tärkeätä on, että tämän elementin virta/ jänniteominaiskäyrä vastaa kuvion 3 ominaiskäyrää, jossa virta I on esitetty jännitteen U funktiona. Saavutettaessa kynnysjännite U tulee sellaisesta, aiemmin suuriohmi- b 25 sesta elementistä pieniohminen.
Kuten kuviossa 1 on esitetty, voidaan elementti 9 liittää TIV 2:n runkojännitteeseen 10. Jotta vältyttäisiin TIV:n toimintapisteeseen kohdistuvilta vaikutuksilta, on kondensaattori 8 tällöin välttämätön. Mutta kuvion 2 mukai-30 sesti elementti 9 voidaan myös liittää jännitelähteeseen 11, jonka ansiosta se saa esijännitteen, jolla sen toimintapistettä voidaan siirtää. Käytettäessä tällaista kytkentää voidaan myös luopua kondensaattorista 8.
Jos jännitelähteenä 11 käytetään elektronisesti tuo-35 tettua, oletettua jännitelähdettä esim. toista transim-pedanssivahvistinta - tällöin voidaan myös elementin 9 kautta virtaavaa virtaa käyttää signaalivertailuun.

Claims (8)

1. Kytkentäjärjestely valosähköistä muunninta varten, joka ainakin yhden valoaaltojohtimen omaavalla digi- 5 taalisignaalien siirtotiellä on sovitettu regeneraattori-pisteeseen tai päätelaitteeseen ja jossa on optinen vastaanotin (1), johon valoaaltojohdin on liitetty ja jonka perään on kytketty transimpedanssivahvistin (2) , tunnettu siitä, 10. että vastaanottimen (1) lähtöön (5), sen ja trans- impedanssivahvistimen (2) väliin on liitetty ohminen vastus (7) ja - että vastaanottimen (1) lähtöön (5) lisäksi on liitetty sähköinen elementti (9), jonka vastus on jännit-15 teestä riippuvainen ja joka on toiselta puolelta yhdistetty transimpedanssivahvistimen (2) runkopotentiaaliin (10) ja jonka elementin kynnysjännite on ohmisen vastuksen (7) vastusarvon yhteydessä mitoitettu siten, että transimpedanssivahvistimeen (2) virtaava virta on rajoi-20 tettu maksimaaliseen sallittuun arvoon.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että ohmisen vastuksen (7) kanssa sarjaan on kytketty kondensaattori (8).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kytkentä-25 järjestely, tunnettu siitä, että optisena vas- taanottimena (1) käytetään valodiodia.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että valodiodina käytetään avalanche-diodia.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen kyt kentäjärjestely, tunnettu siitä, että sähköisenä elementtinä (9) käytetään diodia, jonka kynnysjännite on alhainen, edullisesti schottky-diodia.
5 75960
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen kyt-35 kentäjärjestely, tunnettu siitä, että sähköisenä 6 75960 elementtinä (9) käytetään zenerdiodia.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että sähköisen elementin (9) ja runkopotentiaalin (10) väliin on kytket- 5 ty jännitelähde (11).
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että jännitelähde (11) on muodostettu elektronisesti tuotetuksi, oletetuksi jännitelähteeksi . 7 75960
FI830120A 1982-05-15 1983-01-13 Kopplingsanordning foer en optoelektrisk transformator. FI75960C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19823218439 DE3218439A1 (de) 1982-05-15 1982-05-15 Schaltungsanordnung fuer einen opto/elektrischen wandler
DE3218439 1982-05-15

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI830120A0 FI830120A0 (fi) 1983-01-13
FI830120L FI830120L (fi) 1983-11-16
FI75960B true FI75960B (fi) 1988-04-29
FI75960C FI75960C (fi) 1988-08-08

Family

ID=6163763

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI830120A FI75960C (fi) 1982-05-15 1983-01-13 Kopplingsanordning foer en optoelektrisk transformator.

Country Status (3)

Country Link
DE (1) DE3218439A1 (fi)
FI (1) FI75960C (fi)
FR (1) FR2527027B1 (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3405534A1 (de) * 1984-02-16 1985-08-22 Philips Patentverwaltung Gmbh, 2000 Hamburg Optischer empfaenger
DE3801608C2 (de) * 1988-01-21 1995-03-09 Ant Nachrichtentech Schaltungsanordnung für einen optoelektrischen Wandler
JP2600480B2 (ja) * 1990-11-15 1997-04-16 日本電気株式会社 受光回路
DE4107849A1 (de) * 1991-03-12 1992-09-17 Licentia Gmbh Schaltungsanordnung fuer einen photoempfaenger
DE4403985A1 (de) * 1994-02-07 1995-08-10 Nokia Deutschland Gmbh Schaltungsanordnung für einen Lichtsignalempfänger
DE4403982A1 (de) * 1994-02-07 1995-08-10 Gerd Reime Schaltungsanordnung zum Empfangen von Lichtsignalen
FR2743224B1 (fr) * 1995-12-29 1998-03-06 Thomson Broadcast Systems Dispositif de detection comportant des moyens d'asservissement automatique de la sensibilite d'une photodiode pin
GB2343943B (en) * 1998-11-18 2003-11-26 Ericsson Telefon Ab L M Detection circuit
CN104737027B (zh) * 2012-10-23 2017-02-15 Abb技术有限公司 传输模拟信号的装置和方法、以及模拟信号复用器
EP3361282B1 (de) * 2017-02-13 2020-03-18 Leuze electronic GmbH + Co. KG Optischer sensor mit begrenzerschaltung

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4019048A (en) * 1976-03-22 1977-04-19 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Regenerator for an optical transmission system
US4181863A (en) * 1976-04-03 1980-01-01 Ferranti Limited Photodiode circuit arrangements
JPS5698012A (en) * 1980-01-09 1981-08-07 Sony Tektronix Corp Amplitude limiting circuit
JPS5929013B2 (ja) * 1980-09-04 1984-07-17 富士通株式会社 光agc回路
DE3042587C1 (de) * 1980-11-12 1982-04-01 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Verfahren zum gezielten Erhoehen der Lichtwellenleiterdaempfung
GB2096852B (en) * 1981-04-14 1984-10-03 Standard Telephones Cables Ltd Optical receiver

Also Published As

Publication number Publication date
DE3218439C2 (fi) 1987-02-19
FI75960C (fi) 1988-08-08
FR2527027A1 (fr) 1983-11-18
FI830120A0 (fi) 1983-01-13
FR2527027B1 (fr) 1987-03-20
DE3218439A1 (de) 1983-12-01
FI830120L (fi) 1983-11-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI75960B (fi) Kopplingsanordning foer en optoelektrisk transformator.
US4724315A (en) Optical receiver
CA2243305C (en) Optical module for receiving optical signal from optical fiber
US4300239A (en) Optical repeater monitoring system
US4620321A (en) Optical fibre receiver
US4473745A (en) Optical receiver with series-connected p-i-n diodes
US5994689A (en) Photoelectric cell with stabilised amplification
JPS5840955A (ja) 変速デジタルデ−タ伝送システム用の多数しきい値形光受信機
US4139767A (en) Photodetector with improved signal-to-noise ratio
EP0058703A1 (en) DEVICE FOR INCREASING THE DYNAMIC RANGE ON THE INPUT STAGE OF A RECEIVER IN A FIBER OPTIC INFORMATION TRANSMISSION SYSTEM.
NO902480L (no) Optisk mottaker.
KR890007515A (ko) 광파콘덕터를 통해 광신호를 양방향으로 전송하는 방법
KR960036415A (ko) 인터페이스 장치
KR20030084371A (ko) 버스트모드 광 수신기의 신호 크기 검출 장치
FI60802B (fi) Mottagaranordning foer stoerningsokaenslig detektering av tvao tonfrekvenser i en inkommande tonsignal
JPH11145913A (ja) プリアンプ
US20010019102A1 (en) Light reception circuit capable of receiving large level optical signal
KR900008047B1 (ko) 광 펄스 수신회로
GB2267792A (en) Fault location in optical communications system
US4793000A (en) Light signal receiver
EP0431654B2 (en) Adapter for amplified optical lines
SU1653168A1 (ru) Фотоприемник цифровой оптической системы св зи
JP3612147B2 (ja) 光受信回路及び光伝送システム
EP0944995B1 (en) Ring-trip circuit and method
CA1101515A (en) Photodetector with improved signal-to-noise ratio

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: KABELMETAL ELECTRO GESELLSCHAFT MIT