FI75891C - Slutet pressparti i pappersmaskin. - Google Patents

Slutet pressparti i pappersmaskin. Download PDF

Info

Publication number
FI75891C
FI75891C FI821995A FI821995A FI75891C FI 75891 C FI75891 C FI 75891C FI 821995 A FI821995 A FI 821995A FI 821995 A FI821995 A FI 821995A FI 75891 C FI75891 C FI 75891C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
press
roll
nip
nips
felt
Prior art date
Application number
FI821995A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI821995A0 (fi
FI821995L (fi
FI75891B (fi
Inventor
Juhani Pajula
Eero Hannonen
Original Assignee
Valmet Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valmet Oy filed Critical Valmet Oy
Priority to FI821995A priority Critical patent/FI75891C/fi
Publication of FI821995A0 publication Critical patent/FI821995A0/fi
Priority to CA000429166A priority patent/CA1233057A/en
Publication of FI821995L publication Critical patent/FI821995L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI75891B publication Critical patent/FI75891B/fi
Publication of FI75891C publication Critical patent/FI75891C/fi

Links

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

75891 1 Paperikoneen suljettu puristlnosa Slutet pressparti 1 pappersmaskln 5 Keksinnön kohteena on paperikoneen suljettu puristlnosa, joka käsittää vähintään neljän puristintelan muodostaman kompaktin telakomblnaation, jonka telat muodostavat keskenään vähintään kolme puristinnippiä, joiden välillä ralna kulkee huovan, huopien ja telapinnan kannattamana suljettuna vientinä ja johon telakomblnaatioon kuuluu imutela ja sileällä 10 pinnalla varustettu puristintela, jotka muodostavat keskenään yhdellä huovalla varustetun puristinnipin, jonka lmutelan yhteyteen on muodostettu ainakin kaksi puristinnippiä, joiden kautta raina kulkee kahden kudoksen välissä, joista kudoksista yläpuolinen kudos toimii lisäksi pick-up-kudoksena, jolla raina irrotetaan pick-up-kohdassa muodostus-15 viiralta, minkä jälkeen raina viedään pääasiallisesti vaakasuuntaisena juoksuna ensimmäiseen nlppiin.
Kuten tunnettua, paperikoneissa jotka toimivat suurilla nopeuksilla tai joita käytetään etenkin heikkojen paperilaatujen valmistukseen, 20 on käyttävä ns. suljettuja ylivientijärjestelmiä ilman avointa vientiä, niin että raina on jatkuvasti tuettuna huovan avulla kun se kulkee viiralta purlstlnosalle. Nämä järjestelmät toimivat siten, että pu-ristinosan slirtohuopa johdetaan rainan yhteyteen viiralla. Siirtohuo-pa voidaan painaa pyörivän telan avulla viiralla olevaa rainaa vasten 25 niin, että raina kiinnittyy huopaan ja irtoaa viiralta ja jatkaa kulkuaan huovan pinnalle kiinnittyneenä, joka huopa kuljettaa sitten rainan puristinosan ensimmäiseen plristinnippiin.
Yleensä, paperikoneen pick-up-järjestelmässä ja purlstlnosassa on usei-30 ta puristinhuopia, jotka toimivat osittain rainaa kannattavina välineinä ja osittain auttavat vedenpoistamista puristinnlpeissä. Tavallisesti on yksi huopa yhtä rainan käsittelykohtaa varten. Joissakin tapauksissa yksi huopa voi palvella rainan käsittelyä kahdessa tai useammassakin kohdassa. Pick-up-puristinosa, jossa on yksi pick-up-nippi 35 ja kolme vedenpoistonippiä, voi käsittää neljä huopaa tai kudosta.
Jokaiseen näistä tarvitaan suuri joukko huovanjohtoteloja sekä kiristys- ja ohjauslaitteita huovan kulun ohjaamiseksi. Jokaiselle näistä 75891 1 huovista tarvitaan myös huovan kunnostuslaitteet jatkuvaa huovan pesemistä varten toiminnan aikana.
Keksinnön lähtökohtana on ollut kehittää edelleen hakijan "Sym-Press"-5 puristinosaa ("Sym-Press" = suomalainen tavaramerkki) niiden käyttökokemusten perusteella, jotka ,,Sym-Press"-puristimella on useiden vuosien aikana saatu.
"Sym-Press,,-puristinosan yksityiskohtien osalta viitataan hakijan suo-10 malaiseen kuulutusjulkaisuun n:o 50651. "Sym-Press"-puristinosa on kompakti ns. täysin suljettu puristinosa, jossa viiralta tuleva paperi-rata johdetaan kahden onsipinta- Ja/tai imutelan muodostaman ensimmäisen nippikohdan kautta kahden huovan välissä, jolloin vedenpoisto pa-peririnasta tapahtuu sen kummankin pinnan kautta, ja jossa puristin-15 osassa on ainakin yhdellä kaavarilaitteella varustettu sileäpintainen tela, jota vastaan muodostetaan toisen edellä mainitun telan kanssa toinen nippikohta, jossa vedenpoisto tapahtuu paperirainan sen pinnan kautta, joka on päin ensimmäisen nippikohdan toista telaa. Tässä tun-tussa puristinosassa on toisen nippikohdan jälkeen ainakin yksi lisä-20 nippikohta, joka muodostuu mainitun sileäplntalsen, halkaisijaltaan muita puristinosan puristlnteloja suuremman keskustelen ja onsipinta-telan välille ja jonka lisänippikohdan kautta kulkee huopa ja että mainittu llsänlpplkohta sijaitsee olennaisesti vastakkaisella keski-telan puolella kuin toinen nippikohta.
25
Keksintöön liittyvän tekniikan tason osalta viitataan esimerkkinä US-patenttiin n:o 4 257 844 sekä lehtiartikkeleihin "Das Papier" Heft 1, sivut 33-34, 1981 ja "Norsk Skogindustri" n:o 3, 1974, sivu 80.
30 Viimemainitussa julkaisussa on esitetty edellä selostetun "Sym-Press"-puristinosan sellainen modifikaatio, jossa "Sym-Press"-imutela ei muodosta nippiä sileäplntalsen keskustelen kanssa ja jossa tämän imutelan yhteyteen tai sitä edeltämään on järjestetty puristinosan ensimmäinen kaksihuopainen puristinnlppi, jossa vedenpoisto tapahtuu kahteen suun-35 taan. Sileäplntalsen keskustelan yhteyteen olennaisesti "Sym-Press"-imutelan paikalle on sijoitettu onsipintapuristintela, joka muodostaa puristinosan toisen puristinnipin yhdessä sileäplntalsen keskustelan ^ 75891 1 kanssa. Kolmas puristlnnlppl muodostetaan toiseen nippiin nähden olennaisesti slleäpintaisen keskustelan vastakkaiselle puolelle.
Lisäksi keksintöön liittyvän tekniikan tason osalta viitataan seuraa-5 viin patenttijulkaisuihin: GB-PS 697 338, US-PS 4 110 156, 4 113 557, 4 139 410 ja 4 257 844.
Lähiten keksintöön liittyvää tekniikan tasoa edustaa hakijan FI-patenttihakemus 790105 (hakupäivä 12.1.1979), jossa on esitetty mene-10 telmä ja laite kuiturainan käsittelemiseksi. Em. FI-hakemusta vastaa mm. Kanadan patentti n:o 1 121 197, joka on myönnetty 6.4.1982.
Esillä olevan keksinnön yleistarkoltuksena on kehittää edelleen hakijan edellä mainittua "Sym-Press"-puristinosaa ja parantaa tämän puris-15 tinoean sekä rakenteellisia että käyttöteknillisiä ominaisuuksia.
Keksinnön erityistarkoituksena on aikaansaada sellainen suljettu puris-tinosa, jossa saadaan aikaan aluksi varovainen, kokonaisuudessaan kuitenkin määrältään riittävä vedenpoisto niin, että riittävän suuri rai-20 nan kuiva-ainepitoisuus puristinosalla saavutetaan. Tunnettuahan on, että puristamalla tapahtuva vedenpoisto on energiataloudellisesti huomattavasti edullisempaa kuin haihduttamalla suoritettu vedenpoisto.
Keksinnön erityistarkoituksina on lisäksi aikaansaada sellainen suljet-25 tu purlstinosa, - jossa saadaan aikaan entistä edullisempi ja symmetrisempi sekä tasajakoinen imutelan kuormitus, - jossa on mahdollisuus viirapohjaisten puristinhuopien käyttöön, - jossa on entistä edullisempi ensimmäisen ja toisen nipin jälkeinen 30 veden ohjaus alaspäin keräyskaukaloihin ja - johon puristinosaan saadaan tarvittaessa sijoitetuksi vedenpoistoa tehostava höyrylaatikko tai höyrylaatikot siten, että ne eivät kuumenna kaavaria eivätkä sileäpintaista keskustelaa.
35 Edellä mainittuihin ja myöhemmin selviäviin päämääriin pääsemiseksi keksinnölle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että sellaiselle puristimen slleäpintaisen keskustelan kanssa nipin muodostavalle imutelalle, 4 75891 1 jota raina kiertää alapuolitse, on sovitettu ainakin kaksi kaksi-kudok-sista puristinnlpplä.
Kun keksinnön mukaisessa puristinosassa muodostetaan sen puristinimu-5 telaa vasten kolme purlstinnlppiä, saadaan näiden nippien yhteenlaskettu alue verraten leveäksi suhteellisen keveilläkin nippikuormitukeilla. Tunnettuahan on, että nlpelssä jotka muodostuvat telaparln välille, vedenpoistokapaslteetin pullonkaulaksi on muodostunut nippien kapeudesta johtuvat liian lyhyet viipymäajat nipeissä, mistä puolestaan on seu-10 rauksena se, että vesi el ehdi poistua ralnasta puristinkudoksiin. Toisena luonteeltaan erilaisena mutta tärkeänä etuna keksinnössä on se, että verrattuna esimerkiksi ennestään tunnettuun "Sym-Press"-purlstinosan imutelaan voidaan keksinnössä lmutelan kuormituksia ja viivapainelta pienentää ensimmäisessä ja toisessa niplssä niin, että 15 lmutelan kokonaisrasitus muodostuu entistä pienemmäksi ja täten Imu-telan käyttöikä kasvaa ja vaurioimisriski pienenee.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisen piirustuksen kuvioissa esitettyihin keksinnön eräisiin sovel-20 lutusesimerkkeihin, joiden yksityiskohtiin keksintö ei mitenkään ahtaasti ole rajoitettu.
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaista nelinippistä purlstlnosaa kaaviollisena sivukuvana, johon on hahmoteltu myös puristinosan runkorakenteita.
25
Kuvio 2 esittää kuviota 1 vastaavalla tavalla toista keksinnön mukaista purlstlnosaa, jossa on kompakti kolminippinen puristintelaryhmä ja sen jälkeen kahden puristintelan muodostama erillinen vedenpoisto-nippi.
30
Kuvio 3 esittää kaaviollisesti ilman runkorakenteita sellaista keksinnön mukaista purlstlnosaa, jossa kompakti telakomblnaatio muodostaa neljä nippiä, joissa kaikissa pick-up-kudos eli yläkudos toimii puris-tinkudoksena.
35
Kuvio 4 esittää erästä vaihtoehtoista tapaa alahuopien järjestelyyn ensimmäisessä ja toisessa niplssä.
75891 1 Kuvio 5 esittää toista vaihtoehtoista tapaa alahuovan johtoon ensimmäisen ja toisen nipin yhteydessä.
Kuvioiden 1,2 ja 3 mukaisesti muodostusviiralla 10 suotautettu paperi-5 raina W siirretään ensimmäiselle huovalle 20 pick-up-telan 24 imuvyö-hykkeellä 24 irrotuskohdassa P muodostusviiran 10 telojen 11 ja 12 välisellä juoksulla. Raina W tartutetaan ensimmäisen huovan 20 alapintaan imuvyöhykkeellä 24 ja siirretään huovan 20 alapinnalla puris-tinosalle.
10
Puristinosassa on kompakti telakombinaatio, jonka telat 32,35,40 ja 50 muodostavat keskenään peräkkäiset puristinnipit Ν^,Ν,, ja N^. Kuvioiden 1 ja 3 mukaisesti suljettuun telakombinaatioon kuuluu lisäksi puris-tintela 62, joka muodostaa puristintelan 50 kanssa neljännen nipin N^.
15 Kuvion 2 mukaisesti neljäs puristinnippi ' muodostuu mainittuun telakombinaatioon nähden erikseen.
Mainittuun kompaktiin telakombinaatioon kuuluu imutela 40, jonka yhteyteen muodostetaan keksinnön mukaisesti kolme puristinnippiä Ja N3’ 20 joista ensimmäinen nippi on pystytasossa. Kolmannen puristinnipin muodostavat mainittu imutela 40 ja sileällä pinnalla 51 varustettu pu-ristintela 50. Kuvioiden 1,2 ja 3 mukaisesti toinen huopa 30 toimii alakudoksena ja toisena puristinkudoksena ensimmäisessä ja toisessa nipissa Ν^,Ν^. Johtotelojen 21 ohjaama ensimmäinen huopa 20 toimii pick-25 up-kudoksena kulkien pick-up-telan 24 imuvyöhykkeen 24<x ympäri. Ensimmäinen huopa 20 on puristinkudoksena ensimmäisessä, toisessa ja kolmannessa nipissä ja N^. Ensimmäinen ja toinen nippi ja ^ ovat kaksihuopaisia rainan W kulkiessa huopien 20 ja 30 välillä. Kolmas nippi on yksihuopainen. Kolmannen nipin jälkeen raina W irrotetaan 30 ensimmäisestä kudoksesta 20 rainan W ollessa tarttuneena puristimen keskustelen 50 slleään pintaan 51.
Toista huopaa 30, joka toimii puristimen alahuopana, kulkua ohjaavat johtotelat 31. Ensimmäinen nippi muodostuu onsipinnalla 32' varus-35 tetun puristintelan 32 ja imutelan 40 välille. Kuvioiden 1,2 ja 3 mukaisesti toinen huopa 30 irrotetaan rainan yhteydestä ensimmäisen nipin jälkeen ja johdetaan johtotelan 31' yli. Puristintelan 32 ja johto- 6 75891 1 telan 31' välille on järjestetty kunnostuslaitteet 38, joilla huopaa 30 kuivataan ennen toista puristinnippiä joka muodostuu onsipinnalla 35' varustetun puristintelan 35 ja lmutelan 40 välille. Toisen nipin jälkeen huopa 30 erotetaan ralnasta W ja siirretään johtotelan 31" oh-5 jaamana kunnostuslaittelden 37 ohi.
Kuvioiden 1 ja 3 mukaisesti telakombinaatioon kuuluu neljäs nippi N^, joka muodostuu sileäpintalsen puristintelan 50, joka on esim. kivitela, ja onsipinnalla 62* varustetun puristintelan 62 välille. Kuvion 1 mu-10 kaisesti neljännellä nipillä on oma puristinhuopansa 60, joka on johtotelojen 61 ohjaama. Huopasilmukan 60 yhteydessä on huovankunnos-tuslaitteet 64.
Kuvion 3 mukaisesti ensimmäinen huopa 20' toimii puristinkudoksena 15 sekä ensimmäisessä, toisessa, kolmannessa että neljännessä nipissä ja N^. Kolmannen nipin jälkeen huopa 20' irrotetaan Tainasta ja johdetaan johtotelojen 21' ohjaamana kunnostuslaittelden 26 ohi ja edelleen neljännen nipin kautta, minkä jälkeen huovan 20' juoksulla ovat kunnostuslaitteet 26.
20
Kuvion 2 mukaisesti mainittuun kompaktiin telakombinaatioon 32,35,40 ja 50 kuuluvat kolme perättäistä nippiä ja neljännen nipin N^' muodostuessa erikseen. Tämän erillisen nipin N^’ muodostaa sileällä pinnalla 65’ varustettu tela 65, esimerkiksi kivitela, ja pienempiläpi-25 mittainen alatela 66, joka on onsipinnalla 66' varustettu puristintela. Neljännessä nipissä N^’ on oma puristushuopansa 67, joka kulkee johto-telojen 68 ohjaamana. Huopasilmukan 67 yhteydessä ovat huovankunnos-tuslaitteet 69.
30 Pick-up-tela 24 on ripustettu palkkiin 23 varsien 22 avulla, jotka on nivelöity kääntyväksi palkkiin 23. Voimalaitteilla (ei esitetty) telaa 24 painetaan sinänsä tunnetusti telojen 11 ja 12 välistä muodostusvii-ran 10 juoksua vasten rainan W irrotuskohdassa P. Vastaavasti puristintela 32 on tuettu varsiin 34, joita painetaan voimalaitteilla (ei 35 esitetty) imutelaa 40 vasten nipin sopivan nippikuormituksen muodostamiseksi. Imutela 40 on myös kannatettu varsilla 43 puristimen runko-osaan 100. Vastaavasti puristintela 35 on varsin 36 ripustettu runko- 7 75891 1 osaan ja varustettu voimalaitteilla. Puristimen sileällä pinnalla 51 varustettu tela 50 on sopivlmmln laakeroitu kiinteillä laakerinkannat-timilla runkoon 100. Telan 50 yhteydessä on kaavari 52, jonka avulla telan 50 alaspäin avoimelta sektorilta voidaan johtaa hylkyyn menevä 5 paperiraina alla olevaan hylynkeräyskohteeseen (ei esitetty), mikä on käyttöteknlllisesti edullista.
Kuvioiden 1 ja 3 mukaisesti puristintela 62 on ripustettu varsilla 63 runko-osaan 100. Varret 63 on varustettu myös sinänsä tunnetuilla voi-10 malaitteilla (ei esitetty) nipin N^ kuormittamiseksi. Kuvion 2 mukaisesti alapuolinen puristintela 66 on kannatettu varsilla 66'* runko-osan 100 yhteyteen. Nipin N^' muodostava sileäpintainen ylätela 65 on laakeroitu runkoon 100 kiinteillä laakerinkannattimilla.
15 Kuvioiden 1 ja 2 mukaisesti raina W irrotetaan sileällä pinnalla 51 varustetusta puristintelasta 50 ja johdetaan johtotelan 51 ja ns. baby-sylinterin 72 ohjaamana paperikoneen kuivatusosalle, josta kuvioissa 1 ja 2 näkyvät kuivatussylinterit 73. Kuvion 2 mukaisesti raina W johdetaan telalta 50 irrottuaan johtotelan 71’ jälkeen huovan 67 pin-20 nalle neljännen nipin N^' kautta. Telalta 65 irrottuaan raina W viedään johtotelan 75 ohjaamana kuivatusosalle, jossa käytetään kudosta 74, jolla on aikaansaatu ns. yksihuopavienti.
Kuvioihin 1 ja 2 on hahmoteltu puristinosan runkorakenne, johon on ylei-25 sesti viitattu viitenumerolla 100. Runkorakenteeseen kuuluvat poikkipalkit 120. Lisäksi runkorakenteeseen on esitetty avattavat ja suljettavat sivurungon välipalat 110, joiden kohdalta eri kudokset ovat vaihdettavissa.
30 Kuvioiden 1 ja 2 mukaisesti purlstinnippien ^3 välille sijoi tettu höyrynsyöttölaatikot 41 ja 42, joilla kohdistetaan imutelan 40 imusektorilla 40^ olevaan rainaan W höyrykäsittely, jolla pyritään tehostamaan vedenpoistoa höyrylaatikkoja 41 ja 42 seuraavissa nipelssä N^.N^ ja N^. Kuten tunnettua, kyseisen höyrykäsittelyn vaikutus perus-35 tuu siihen, että täten nostetaan rainan W lämpötilaa, jolloin sen sisältämän veden viskositeetti pienenee ja rainan W kuidukon kimmo-ominai-suudet muuttuvat niin, että vedenpoisto tehostuu. Koska höyrykäsittely- 8 75891 1 laitteet 41 ja 42 sijaitsevat imuvyöhykkeellä 40<x, höyrykäsittely saadaan ulotetuksi syvälle rainaan W ja höyryn ympäristöön leviäminen estetyksi.
5 Kuvioissa 4 ja 5 on esitetty eräitä vaihtoehtoisia alahuopien 30',30; ja 30;' järjestelyjä. Kuvion 4 mukaisesti alakudoksena ensimmäisessä nipissä toimii huopa 30*. Toisessa nipissä alakudoksena on toinen erillinen huopa 30;, joka on johtotelojen 30 ja 31' ohjaama. Edellisestä poiketen kuvion 5 mukaisesti ensimmäisessä ja toisessa nipissä 10 ja N2 toimii sama huopa 30;' alakudoksena. Nippien ja N2 välillä huopaa 30;' ei eroteta rainasta VI ja imutelasta 40.
Kuvioissa 3,4 ja 5 on nippien Nj ja N2 välistä kulmaetäisyyttä laskettuna imutelan 40 keskipisteen suhteen merkitty (X:lla. Vastaavasti 15 nippien N2 ja välistä kulmaetäisyyttä on merkitty β:11a. Kulman suuruus on sopivasti n. 60°-120°, edullisimmin n. 90°. Kulman suuruus on sopivasti 90°-180°, edullisimmin n. 135°. Kuvioissa 3,4 ja 5 kulma 90° ja kulma $m 135°. Tällä järjestelyllä saadaan aikaan se, että ensimmäisen ja toisen nipin ja N2 kuormituksen resultanttl on 20 kolmannen nipin tasossa. Täten saadaan lmutelalle 40 symmetrinen kuormitus ja vähennetään lmutelaan 40 kohdistuvia rasituksia ja pienennetään sen rlkkoutumlsriskiä. Edellä esitetty kulmien c* ja β suuruus edellyttää, että nippien ja N2 kuormitukset ovat olennaisesti yhtä suuria. Jos nippien ja N2 kuormitukset mitoitetaan keskenään 25 eri suuriksi, voidaan kulmat crtja $ sopivasti valitsemalla kohdistaa näiden nippien resultanttipaine nipin tason suuntaiseksi. Edellä esitetty ja muu sopiva nippien N^,N2 ja sijoittelu imutelan 40 ympärille on sikälikin edullinen, että imutelaa 40 kannattavia varsia 43 tai muita vastaavia kannatuslaitteita ei välttämättä tarvitse varus-30 taa kuormituslaltteilla, koska nippien ja N2 resultanttikuormltusta voidaan hyödyntää nipin kuormituksena. Nipplpaineiden osalta todetaan, että ne ovat sopivimmin asteettain rainan W kulkusuunnassa kasvavia .
35 Kuten kuvioista näkyy on imutelan 40 imyvöhyke 40« varsin laaja. Imusek-torin 40 laajuus &· + β on sopivimmin n. 200°-250° kuvioissa n. 225°.
9 75891 1 Kuvioiden 4 ja 5 mukaisesti imuvyöhyke 40 on jaettu neljään peräkkäiseen sektoriin 40o^ ,40^,40σ^,40o^ ja 40οι^. Ensimmäinen kapea sektori 40 j on nipin kohdalla ja tällä sektorilla vallitsee verraten suuri alipaine. Toinen leveä sektori 40^ on eräänlainen pitosektori, jolla 5 vallitsee verraten pieni alipaine. Nipin ^ kohdalla on kapea verraten suuren alipaineen omaava sektori 40«^, jota seuraa pienemmän alipaineen omaava laaja pitosektori 40c*^ Nipin kohdalla on kapea suuren alipaineen omaava imusektori 40οι,.. Myös muunkinlaiset imuvyöhykkeen 40 järjestelyt ovat mahdolliset.
10
Huopien 20,20';30,30',30",30'" ja 60 asemesta voidaan käyttää muitakin tarkoitukseen sopivia kudoksia. Kyseisinä kudoksina käytetään edullisesti viirapohjaisia puristinhuopia. Puristinteloina 32 ja 35 käytetään yleensä onsipinnoilla 32' tai 35' varustettuja teloja. Edullisim-15 min telat 32 ja 35 sekä tela 63 ja tela 66 ovat sokeaporattuja, tai-pumakompensoituja teloja, jotka kuluttavat huopaa vähän.
Koska imutelalla 40 on kolme puristinnippiä Ν^,Ν2 ja N^, voidaan etenkin nipeissä N^ ja Nj käyttää verraten pientä puristuspalnetta, joten 20 saadaan aikaan varovainen vedenpoiston alkuvaihe.
Seuraavassa esitetään patenttivaatimukset, joiden määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa keksinnön eri yksityiskohdat voivat vaihdella.
25 30 35

Claims (13)

75891 10
1. Paperikoneen suljettu puristinosa, joka käsittää vähintään neljän puristintelan (32,35,40,50) muodostaman kompaktin telakomblnaation, 5 jonka telat muodostavat keskenään vähintään kolme puristinnippiä ^1^2^3^4^ J°^en välillä raina (W) kulkee huovan, huopien ja tela-pinnan kannattamana suljettuna vientinä ja johon telakombinaatioon kuuluu imutela (40) ja sileällä pinnalla (51) varustettu puristintela (50), jotka muodostavat keskenään yhdellä huovalla (20) varustetun puristinni- 10 pin (N^), jonka imutelan (40) yhteyteen on muodostettu ainakin kaksi puristinnippiä (Nj,^), joiden kautta raina (W) kulkee kahden kudoksen (20,30;20,30;20,30',30"; 20;30; *) välissä, joista kudoksista yläpuolinen kudos (20;20T) toimii lisäksi pick-up-kudoksena, jolla raina (W) irrotetaan pick-up-kohdassa (P) muodostusviiralta (10), minkä jälkeen raina 15 (W) viedään pääasiallisesti vaakasuuntaisena juoksuna ensimmäiseen nip- piin (Np, tunnettu siitä, että sellaiselle puristimen sileä-pintaisen (51) keskustelen (50) kanssa nipin muodostavalle imutelalle (40), jota raina (W) kiertää alapuolltse, on sovitettu ainakin kaksi kaksi-kudoksista puristinnippiä (N^,^). 20
1 Patenttivaatimukset
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen puristinosa, johon kuuluu neljäs puris-tinnippi (N^), joka muodostuu mainittuun kompaktiin telakombinaatioon kuuluvan puristintelan (62) ja mainitun sileäpintaisen puristintelan (50) välille ja jonka neljännen puristlnnipin (N^) kautta kulkee puristinhuopa 25 (20';60), tunnettu siltä, että se puristlnkudos (20'), joka toi mii sekä pick-up-kudoksena että toisena purlstinkudoksena mainitun imutelan (40) yhteyteen muodostuvissa ensimmäisessä (N^), toisessa (N^) ja kolmannessa puristlnnlpissä (N^), lisäksi toimii purlstinkudoksena mainitussa neljännessä puristlnnlpissä (N^) siten, että kolmannen puristlnnipin 30 (N^) jälkeen mainittu kudos (20') erotetaan mainitusta sileäplntalsesta telasta (50) ja johdetaan johtotelojen (21') ohjaamana kunnostuslaitteiden (26) kautta mainittuun neljänteen purlstinnipiln (N^) ja sen jälkeen johtotelojen (21) ohjaamana kunnostuslaitteiden (26) yhteyteen ja edelleen rainan (W) pick-up-kohtaan (P) (kuvio 3). 35
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen puristinosa, tunnettu siitä, että ensimmäinen nippi (Nj) sijaitsee olennaisesti sen puristin- 11 75891 1 telan (32) ja mainitun imutelan (40) keskiakselien kautta asetetussa vaakatasossa.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen puristinosa, tunnettu 5 siitä, että mainitut kolme ensimmäistä nippiä (Ν^,^,Ν^) on sijoitettu mainitun imutelan (40) ympärille siten, että ensimmäisen ja toisen nipin (Ν^,^) nippikuormitusten resultantti sijaitsee olennaisesti kolmannen nipin (N^) tason alueella.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen puristinosa, tunnet- t u siitä, että ensimmäisen ja toisen nipin (N^,^) välillä mainittu toinen puristinhuopa (30) eli alahuopa erotetaan mainitun imutelan (40) imuvyöhykkeen (40o^) yli kulkevasta rainasta (W) johtotelan (31') ohjaamana ja että ensimmäisen ja toisen nipin (N^,^) välisellä alahuo-15 van (30) juoksulla on huovankunnostuslaitteet (38) (kuviot 2 ja 3).
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen puristinosa, tunnet-t u siitä, että ensimmäisessä ja toisessa puristlnnlplssä (Ν^,Ν^) käytetään alahuopana eri puristinhuopaa (30’,30;) (kuvio 4). 20
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen puristinosa, tunnettu siitä, että mainittu imutela (40) on varustettu ensimmäisen, toisen ja kolmannen puristinnipln (Nja N^) kohdalle ja näiden välisille sektoreille ulottuvalla imuvyöhykkeellä (40 ). 25
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen puristinosa, tunnettu siitä, että mainittu imuvyöhyke (40ol) on jaettu viiteen sektoriin, joihin kuuluu nippien kohdille sijoitetut verraten kapeat suuremman alipaineen vaikutuksen alaiset sektorit (40c(j,40o^,40»(,.) ja näiden imusektorien 30 väliset pitosektorit (40^ ja 4Qs^).
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen puristinosa, tunnet-t u siitä, että mainitun imutelan (40b0 ensimmäisen ja toisen nipin (N^) ja/tai toisen ja kolmannen nipin (^,N^) välisille sektoreille on 35 järjestetty häyrynsyöttölaitteet (41,42).
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen puristinosa, tunnet- 12 75891 1. u siitä, että kolmannen nipin (N^) purlstuskuormltus saadaan aikaan ensimmäisen ja toisen nipin (Ν^,Ν^) puristuskuormituksen resultantin avulla ilman muita voimanlähteitä.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen puristinosa, tunnet- t u siitä, että mainittu sileällä pinnalla varustettu keskitela (50) on laakeroitu puristlnosan runkoon (100) kiinteästi sovitettuihin kannattajiin ja että mainittu lmutela (40) ja sen kanssa puristlnnipit (Nj ja N^) muodostavat puristintelat (32,35) on kiinnitetty kääntövar- 10 siin (33,36,43), joista ainakin puristintelojen (32,36) kääntBvarret on varustettu voimalaitteilla nippikuormltusten aikaansaamista varten.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 1-11 mukainen puristinosa, tunnet-t u siltä, että kolmas ja mahdollinen neljäs nippi (N^,N^) sijaitsevat 15 imutelan (40) ja sileäplntaisen telan (50) keskiakselln kautta asetetussa kuvitellussa kaltevassa tasossa, joka on n. 30°...60°, sopivim-min n. 45° kulmassa vaakatasoon nähden, ja että ensimmäinen ja toinen nippi (Ν^,Νρ sijaitsevat imutelalla (40) olennaisesti symmetrisesti mainitun kaltevan tason molemmin puolin. 20
13. Jonkin patenttivaatimuksen 1-12 mukainen puristinosa, tunnettu siitä, että mainittu sileäpintainen purlstlntela (50) on varustettu alaspäin avoimella sektorilla, jonka yhteydessä on hylyn-poistokaavari (52). 25 30 35 75891
FI821995A 1982-06-04 1982-06-04 Slutet pressparti i pappersmaskin. FI75891C (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI821995A FI75891C (fi) 1982-06-04 1982-06-04 Slutet pressparti i pappersmaskin.
CA000429166A CA1233057A (en) 1982-06-04 1983-05-30 Closed press section of a paper machine

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI821995 1982-06-04
FI821995A FI75891C (fi) 1982-06-04 1982-06-04 Slutet pressparti i pappersmaskin.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI821995A0 FI821995A0 (fi) 1982-06-04
FI821995L FI821995L (fi) 1983-12-05
FI75891B FI75891B (fi) 1988-04-29
FI75891C true FI75891C (fi) 1988-08-08

Family

ID=8515641

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI821995A FI75891C (fi) 1982-06-04 1982-06-04 Slutet pressparti i pappersmaskin.

Country Status (2)

Country Link
CA (1) CA1233057A (fi)
FI (1) FI75891C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI821995A0 (fi) 1982-06-04
FI821995L (fi) 1983-12-05
CA1233057A (en) 1988-02-23
FI75891B (fi) 1988-04-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP1047837B1 (en) Method of making a paper sheet with increased cross machine direction stretchability
CN1092735C (zh) 生产表面处理纸的方法和造纸机的干端
TW440635B (en) Textured impermeable papermaking belt, process of making, and process of making paper therewith
US5762761A (en) Press section of a paper machine employing two separate press nips
FI80094C (fi) Rainansiirtomenetelmä
US7648612B2 (en) Papermaking machine for forming tissue employing an air press
CA2352016A1 (en) Machine and process for producing a fibrous material web
FI905798A (fi) Menetelmä ja laite veden poistamiseksi paperiradasta puristamalla
FI95610C (fi) Tasauspuristimella varustettu paperikoneen puristinosa
US3876499A (en) Web forming between two wires having a curved path of travel
DE575381T1 (de) Eine vorrichtung für herstellung eines getrocknete papierbahn.
FI82088C (fi) Stomkonstruktion foer ett pressparti foersett med skilda nyp i en pappersmaskin.
CN1101499C (zh) 造纸机的干燥部内纸张卷曲的控制方法及造纸机或纸板机
US2892263A (en) Paper machine dryer
US20190100876A1 (en) Machine for dewatering and drying a fibrous web
FI75891C (fi) Slutet pressparti i pappersmaskin.
US6716308B2 (en) Method for calendering an uncreped throughdried tissue sheet
US20080029237A1 (en) Wet/dry crepe swing paper machinery
FI75382C (fi) Pressparti utan pressugvals i pappersmaskin.
US3185617A (en) Divided press
US6581301B1 (en) Paper drying machine
JPH09502489A (ja) ドライヤセクション装置
JPH02269893A (ja) 抄紙機のプレス装置
FI115307B (fi) Esipuristimella varustettu kartonkikoneen puristinosa
JPS5966593A (ja) プレス機構

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: VALMET OY