FI74917C - Laosningssystem foer fordon. - Google Patents

Laosningssystem foer fordon. Download PDF

Info

Publication number
FI74917C
FI74917C FI841643A FI841643A FI74917C FI 74917 C FI74917 C FI 74917C FI 841643 A FI841643 A FI 841643A FI 841643 A FI841643 A FI 841643A FI 74917 C FI74917 C FI 74917C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
locking
locking member
housing
vehicle
lock
Prior art date
Application number
FI841643A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI841643A (fi
FI74917B (fi
FI841643A0 (fi
Inventor
Simo Paasonen
Original Assignee
Waertsilae Oy Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Waertsilae Oy Ab filed Critical Waertsilae Oy Ab
Priority to FI841643A priority Critical patent/FI74917C/fi
Publication of FI841643A0 publication Critical patent/FI841643A0/fi
Priority to SE8501619A priority patent/SE8501619L/xx
Priority to DK182985A priority patent/DK182985A/da
Priority to NO851652A priority patent/NO851652L/no
Publication of FI841643A publication Critical patent/FI841643A/fi
Publication of FI74917B publication Critical patent/FI74917B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI74917C publication Critical patent/FI74917C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62HCYCLE STANDS; SUPPORTS OR HOLDERS FOR PARKING OR STORING CYCLES; APPLIANCES PREVENTING OR INDICATING UNAUTHORIZED USE OR THEFT OF CYCLES; LOCKS INTEGRAL WITH CYCLES; DEVICES FOR LEARNING TO RIDE CYCLES
    • B62H5/00Appliances preventing or indicating unauthorised use or theft of cycles; Locks integral with cycles
    • B62H5/14Appliances preventing or indicating unauthorised use or theft of cycles; Locks integral with cycles preventing wheel rotation

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Lock And Its Accessories (AREA)
  • Vehicle Body Suspensions (AREA)
  • Control Of Driving Devices And Active Controlling Of Vehicle (AREA)
  • Axle Suspensions And Sidecars For Cycles (AREA)

Description

7491 7
AJONEUVON LUKITUSJÄRJESTELMÄ - LASNINGSSYSTEM FÖR FORDON
Keksintö kohdistuu patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa esitettyyn lukitusjärjestelmään.
Ennestään tunnetaan ajoneuvon pyörän lukkolaitteita, joissa pyörän läpi johdettava lukituselin lukitsee pyörän ajoneuvon runkoon. Yksinkertainen lukitusvaijeri on hankalakäyttöinen, koska se lukittaessa, avattaessa ja avatun lukkolaitteen säilyttämiseksi ajoneuvon yhteydessä vaatii useita työvaiheita. Lisäksi tämä lukkolaiterakenne on ajoneuvosta erillinen, jolloin sitä ei ilman kalliita erikoisratkaisuja voi kiinnittää ajoneuvoon tämän valmistuksen yhteydessä. Toinen lukituselin käsittää esimerkiksi patenttijulkaisusta US 4 180 998 tunnetun pyörän läpi käännettävän jäykän, pitkänomaisen lukitustangon, joka kiertämällä on pakkolukit-tu lukitusasentoon ja, jos lukkolaitteessa on lukituspesä, myös aksiaalisuunnassaan pesään. Tangon kiertoliike pituussuuntaisen akselinsa ympäri on suoraan kytketty lukkolaitteen lukkoon. Lukitustangon aksiaalilukitus lukituspesään ja varsinainen lukitusasento voidaan murtamalla avata siten, että murtotyökalulla tartutaan lujasti tankoon ja kierretään tätä vapauttavaan suuntaan. Tämän jälkeen on tanko käännettävissä pyörän vapauttavaan asentoon. Patenttijulkaisusta US 2 099 606 tunnetaan puolestaan polkupyöränlukko, jossa lukitustanko käännetään pyörän läpi ja sen jälkeen päästä erityisellä nokkaelimellä painamalla siirretään aksiaalises-ti lukituspesään. Tässä ratkaisussa lukitustanko ei ole aksiaalisesti kierrettävissä. Ratkaisu on myös toiminnallisesti epävarma, sillä lukitustangon aksiaalisuuntainen palautusliike aikaansaadaan jousella.
Tunnettujen rakenteiden ongelmana on lisäksi, ettei niiden parhaita toimintoja voida soveltaa samanaikaisesti pelkästään yhdessä rakenteessa. Esimerkiksi jäykän lukitustangon ja polkupyörän pysäköintitelineen lukitus on mahdollista ainoastaan näitä yhdistävällä elimellä, esimerkiksi suomalaisesta patenttihakemuksesta 834378 tunnetulla järjestelyllä.
2 7491 7
Keksinnön tarkoituksena on luoda lukitusjär jestelmä, .loka mahdollistaa ajoneuvon lukitsemisen siitä erillään olevaan kiinteään rakennelmaan ja jossa samanaikaisesti hyödynnetään ajoneuvon pyörän läpi käännettävän lukituselimen ja tämän lukkolaitteen hyviä ominaisuuksia. Samanaikaisesti pyritään aikaansaamaan lukituselin, jota on vaikea murtamalla irrottaa lukitusta asennosta. Edullisena lisätavoitteena on rakenne, jossa ajoneuvon käyttövalmiudessa lukituselin on saatettu lukkolaitteen avattua asentoa vastaavaan kiinnitys-asemaan siten, ettei lukituselin vahingossa joudu kosketukseen pyörään.
Keksinnön tavoitteet saavutetaan patenttivaatimuksessa 1 ja alivaatimuksissa tarkemmin esitetyllä tavalla. Vapaasti pituusakselinsa ympäri pyörivä lukituselin siirtää osan murtotyökalun murtovoimasta lukituselimen kiertoliikkeeksi, jolloin lukituselimen akselin suuntaan kohdistuva murtovoi-man komponentti jää huomattavan pieneksi. Lukituselimen kääntäminen estetään siirtämällä lukituselin akseliosan suuntaisella siirrolla kiinnitysasemaan; vastaavasti sallitaan siirtämällä ko. elin kiinnitysasemasta. Järjestämällä lukituselimeen aksiaalisuuntaiset siirtoliikkeet aikaansaava voimansiirto järjestely vaikuttamaan lukituselimen päiden välisellä osuudella, voidaan lukituselinten kumpaakin päätä tarvittaessa tehokkaasti hyödyntää erilaisten toimintojen aikaansaamiseksi.
Keksinnön edullisessa sovellutusmuodossa kiinnitysaseman muodostaa lukituspesä. Lukituselimen toinen pää voidaan siirtää pesäelimeen, joka on lukitsematonta tilaa vastaava kiinnitysasema. Tämä asema on samalla puolella pyörää kuin lukituselimen kääntämiseen tarkoitettu tukielin.
Tukielin muodostaa edullisesti suojaavan kotelon, jonka sisällä on lukon ja lukituselimen välinen voimansiirtojärjestely, jolla elimen aksiaalisuuntainen siirto toteutetaan. Lukon ja lukituselimen välinen voimansiirtojärjestely ulottuu huomattavan etäälle avaimen kiertoakselista. Tällä
II
3 74917 tavalla riittävän suurella momentti varren pituudella aikaansaadaan lukituselimen aksiaalisiirto. Avaimen kiertotoimin-taan yhdistetty välityselin ja tähän liitetty tappielin on yhteistoiminnassa lukituselimen siirtoelimen kanssa. Siirto-elin voi olla ura, syvennys tai vastaava. Lukkoon välittyvää momenttia pienennetään murtoyrityksen hankaloittamiseksi siten, että momenttivarsi on pienimmillään, kun lukituselin on kiinnitysasemassa, erityisesti lukituspesässä. Täysin vapautetussa asennossa, kun lukituselin pääsee kiertymään pyörän läpi, on momentti suurimmillaan.
Ajoneuvon ja kiinteän rakennelman, esimerkiksi pysäköinti-telineen, pylvään, kiinnitysrenkaan tms. keskinäiseksi kiinnittämiseksi on ajoneuvossa tai rakennelmassa uloke, jossa on mieluimmin joustava liitäntäelin ja kiinnityselin, joka saatetaan yhteistoimintaan lukkolaitteen kanssa. Tällöin kiinnityselin lukitaan lukkolaitteeseen lukituselimen avulla käyttämällä hyväksi lukituselimen aksiaalisuuntaista siirto-liikettä niin, että elin lukitaan lukkolaitteeseen lukitus-elintä lukituspesään siirrettäessä. Tätä varten on kiin-nityselimeen järjestetty lukituselimen kanssa yhteistoimintaan soveltuvat elimet, esimerkiksi kiinnityselimen keskiosan syvennys ja aukko, aukon radiaalisuuntaan ulottuva ura, tms. Liitäntävaijeri voi olla liikkuvasti polkupyörän runko-putkessa siten, että kiinnityselin on polkupyörän ulkopuolella olevassa vaijeripäässä. Toinen vaijeripää on luonnollisesti runkoputkessa. Kuppimaisessa kiinnityselimessä on radiaalisuuntainen ura ja lukituselimessä kiinnityselimen syvennykseen yhteensopiva laajennuselin, joiden avulla kiin-nitysosa saadaan lukituselimen yhteyteen ja lukituselimen siirrolla puristetuksi vasten kotelomaista tukielintä. Tämän sovellutusmuodon muunnos käsittää patenttihakemuksessa FI 834378 kuvatun pysäköintitelineen rengasmaisen kiinnitys-elimen, joka asennetaan polkupyörän kuppimaisen kiinnitys-elimen alle ja puristetaan lukituselimen siirrolla vasten koteloa.
Keksintöä selostetaan seuraavassa oheiseen piirustukseen „ 74917 viittaamalla, jossa kuviossa 1 on esitetty keksinnön eräs sovellutus-muoto lukitussa asennossaan ja osittain leikattuna, kuviot 2-3 esittävät eri vaiheita lukkolaitetta avattaessa, kuvio 4 esittää keksinnön toista sovellutusmuotoa avausvaiheessa, joka seuraa kuviossa 3 esitettyä ja toista sovellutusmuotoa vastaavaa vaihetta, kuvio 5 esittää keksinnön kolmatta sovellusmuotoa, kuvio 6 esittää kuvion 5 erästä yksityiskohtaa, kuvio 7 esittää kuvion 5 järjestelyn muunnosta.
Piirustuksessa on viitteellisesti esitetty polkupyörän pyörä 3, jonka läpi siirretään jäykkä lukitustanko 2 pyörän 3 lukitsemiseksi sylinteri lukon 1 avulla. Kuvion 1 esittämässä lukon lukitussa asennossa tangon 2 uloin pää 4 on lukitus-pesässä 5. Lukko 1 ja lukitustanko 2 on tuettu koteloon 6 siten, että lukon 1 ja tangon 2 välinen voimansiirtojärjestely on suojattuna kotelon 6 sisällä. Lukitustangon 2 keski-akseli on merkitty viitenumerolla 7. Kotelossa 6 on aukko 8, jonka kautta tankoa 2 siirretään. Tangon 2 taaempi* pää on merkitty viitenumerolla 9. Kotelo 6 on kiinnitetty kierty-västi polkupyörän runkoputkeen 30. Voimansiirto avaimella käytettävästä lukosta 1 tankoon 2 on järjestetty lukon voimansiirtotangon 10, tähän kiinnitetyn jäykän välityslevyn 11, tähän kiinnitetyn siirtotapin 12 ja lukitustangon 2 voimansiirtouran 13 avulla. Lukitustanko 2, ura 13 ja aukko 8 on siten muotoiltu, että tanko 2 on vapaasti pyöritettävissä akselin 7 ympäri. Tangon 2 pyöritettävyydellä vaikeutetaan huomattavasti lukkolaitteen murtamista siten, että tankoa 2 yritetään ulkopuolelta tarttuen työntää poispäin lukituspesästä 5. Osa murtamiseen käytettävästä voimasta muuttuu tällöin pyörimissuuntaiseksi voimakomponentiksi, jolloin murtotyökalun ote lipsuu. Siirtotapin 12 etäisyys sylinterilukon 1 lukitus-avaamistoiminnan kiertoakselista 14 on sovitettu vastaamaan akselin 7 suuntaista tapin 12 siirtämistä siten, että lukon 1 avaimen suurinta kiertämistä II.
5 74917 vastaa tapin 12 suurin siirto. Uran 13 syvyys suunnassa 13a on tällöin mitoitettu vastaamaan tapin 12 liikettä tässä suunnassa. Yksinkertaisin lukitustanko 2 on muotoiltu sylinterimäiseksi siten, että ura 13 on yhtenäinen sylinte-ripinnan kehän suunnassa. Kotelossa 6 on aukolla varustettu tangon 2 tukielin 6a, esimerkiksi tukilaippa.
Lukkolaitteen avaamiseksi välitetään avaimesta momentti tapin 12 välityksellä lukitustankoon 2 tämän siirtämiseksi suunnassa 15. Kuviossa 2 on momentti M suurimmillaan lukko-laitteen ollessa täysin vapaassa asennossa. Kun tanko 2 on irroitettu lukituspesän 5 vaikutuksesta (kuvio 2), aloitetaan lukitustangon 2 siirtäminen pyörän 3 läpi. Kotelo 6 on kiertyvästi laakeroitu tukiakseliin 16, .ioka yhdessä tukile-vyn 17 (kuvio 4) kanssa muodostaa kotelon 6 polkupyörän runkoon 30 kiinnittävät elimet. Kotelo 6 ja lukitustanko 2 voidaan kiertää akselin 16 ympäri siten, että tangon 2 pää 4 siirtyy suunnassa 18 (kuvio 3)·
Kuviossa 4 on esitetty keksinnön toinen sovellutusmuoto, jossa on aukot 8 kotelon 6 vastakkaisilla puolilla. Tukile-vyssä 17 on uloke 19» jossa on aukko 20 lukitustangon 2 toisen pään 9 vastaanottamiseksi. Kun lukkolaite on saatettu vapautettuun asentoon, kierretään avainta vielä sen verran, että tangon 2 pää 9 siirtyy suunnassa 21 aukkoon 20. Tällöin on tappi 12 siirretty uloimpaan asemaansa suunnassa 21. Käytettäessä puristusjousta, on jousen 27 puristusjännitys tällöin pienimmillään.
Kuviossa 5 esitetyssä lukkolaitteen kolmannessa muunnelmassa on lukitustangon 2 taaemmassa päässä 9 laa.iennuselin 22. Elimen 22 avulla voidaan koteloa 6 vasten lukita teräsvaije-riin 26 liitetty lukituselin 23· Täysin lukittua asentoa vastaava tilanne saadaan suorittamalla tangon 2 siirto 28. Vaijerin 26 ja lukituselimen 23 avulla polkupyörä voidaan kiinnittää ulkopuoliseen rakennelmaan, kuten pysäköintite-lineeseen, kiinteään pylvääseen tai vastaavaan, jolla järjestelyllä estetään polkupyörän luvaton poissiirtäminen 6 74917 esimerkiksi kantamalla. Vaijerin 26 toinen pää voi olla kiinnitetty pysäköintitelineeseen. Tämä pää voi myös olla kiinnitetty polkupyörään, jolloin täysin lukitussa tilassa vaijerin 26 molempien päiden lukitus tai kiinnitys on polkupyörän yhteydessä ja vaijeri 26 on esimerkiksi kierretty kiinteään pylvään ympäri. Välityslevyyn 11 on kiinnitetty jousi 27, jonka tasapainotila vastaa kuviossa 5 esitettyä välityslevyn 11 varren ja tangon 2 akselin 7 välistä kulmaa. Jousi 27 on tällöin jännitetty.
Lukituselimessä 23 (kuvio 6) on syvennys 24, jonka mitoitus vastaa uloketta 22 siten, että uloke 22 on sovitettavissa syvennykseen 24. Elimessä 23 on radiaalisuuntainen ura 25, joka ulottuu syvennykseen 24. Ura 25 on mitoitettu siten, että lukituselimen 2 pää 9 mahtuu uraan 25 ja uloketta 22 ei voi siirtää urassa 25.
Kuviossa 7 on kuvioiden 5-6 sovellutusmuodon muunnelma, joka soveltuu käytettäväksi suomalaisessa patenttihakemuksessa 834378 esitetyssä pysäköintitelinejärjestelyssä. Tässä muunnelmassa vaijerin 26 toinen pää on kiinnitetty tai liikkuvasti tuettu itse polkupyörään, esimerkiksi suomalaisessa patenttihakemuksessa 841132 esitetyllä tavalla. Toinen liitäntävaijeri (ei esitetty) on kiinnitetty pysäköinti-telineeseen. Tämän vaijerin toisessa päässä on kiinnitys-rengas 27, jossa on pyöreä aukko 28. Polkupyörän kiinnittämiseksi pysäköintitelineeseen työnnetään ensin rengas 27 sylinterimäisen lukitustangon 2 päälle, jonka jälkeen kiin-nityselin 23 pujotetaan renkaan 27 ja laajennusosan 22 väliin. Tällöin rengasta 27 ei voi vetämällä poistaa laajennusosan 22 yli. Lopuksi siirretään lukitustanko 2 lukitus-pesän suuntaan S, jolloin rengas 27 puristuu vasten koteloa 6. Kun laajennusosa 22 on syvennyksessä 24, ei kiinnitys-elintä 23 voi poistaa tangolta 2, jolloin kumpikin kiinnike 23, 27 on lukittuna.
Keksintö ei rajoitu esitettyihin sovellutusesimerkkeihin vaan useita sen muunnelmia on ajateltavissa oheisten patenttivaatimusten puitteissa.
li

Claims (10)

1. Ajoneuvon lukitusjärjestelmä, jossa on ajoneuvon lukko- laite ja/tai järjestelyt pysäköidyn ajoneuvon lukitsemiseksi kiinteään rakennelmaan, jossa lukkolaitteessa on ajoneuvon pyörän (3) läpi käännettävä jäykkä lukituselin (2), jolla pyörä (3) lukitaan ajoneuvon runkoon, lukituselimen (2) ensimmäisen pään (4) vastaanottava lukituspesä (5) ja lukituselimen (2) kääntämiseen tarkoitettu tukielin (6) eri puolella pyörää (3), sekä tukielimen (6) yhteyteen asetettu kierrettävällä avaimella toimiva lukko (1), tunnettu siitä kombinaatiosta, että lukkolaitteessa lukitus-avaamistoimin-nan kiertoakseli (14) ja lukituselimen (2) keskiakseli (7) ovat poikittain toisiinsa nähden, että vapaasti pituus-akselinsa (7) ympäri pyörivä lukituselin (2) on tämän akselin (7) suuntaisella siirrolla (15, 21, 28, S) järjestetty siirettäväksi kiinnitysasemasta tai vastakkaiseen suuntaan kiinnitysasemaan, jossa lukituselimen (2) kääntäminen on estetty, ja että lukituselimen (2) mainittujen aksiaalisuuntaisten siirtoliikkeiden aikaansaamiseksi lukkolaitteeseen kuuluu lukosta (1) lukituselimeen (2) voimaa siirtävä järjestely (10-13), joka on järjestetty vaikuttamaan lukituselimen (2) päiden (4,9) välisellä osuudella.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lukitusjärjestelmä, tunnettu siitä, että kiinnitysaseman muodostaa lukituspesä (5).
3· Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen lukitusjärjestelmä, tunnettu siitä, että tukielimen (6) puolella pyörää (3) on lukituselimen (2) toisen pään (9) vastaanottava pesäelin (19), joka (19) muodostaa kiinnitysaseman lukitsemattomassa asennossa pidettävälle lukituselimelle (2).
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen luki tusjärjestel- i mä, tunnettu siitä, että ajoneuvon runkoon (30) nähden kiertyvä tukielin (6) muodostaa suojaavan kotelon, jonka sisään mainittu lukosta (1) lukituselimeen (2) voimaa 8 74917 siirtävä järjestely (10-13) on järjestetty.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen lukitus.iär jestelmä, tunnettu siitä, että lukkoon (1) on liitetty voimansiirto-elimet (10-12), jotka ulottuvat lukosta (1) radiaalisuun-nassa huomattavan etäisyyden päähän avaimen kiertoakselista (14).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen lukitus.iär jestelmä, tunnettu siitä, että voimansiirtoelimet (10-12) käsittävät avaimen kierto toimintaan yhdistetyn välityselimen (10, 11) ja tähän kiinnitetyn, sanotusta kiertoakselista (14) huomattavalla etäisyydellä olevan tappielimen (12), joka on järjestetty yhteistoimintaan lukituselimen (2) siirtoelimen (13)» esimerkiksi uran, syvennyksen tai vastaavan kanssa.
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen luki tusjärjestelmä, tunnettu siitä, että siirtoelimet (10-13) on siten järjestetty, että avaimen kiertoa akselin (14) suhteen vastaava voimamomentin varsi (M) on pienimmillään lukituselimen (2) ollessa ainakin toisessa ki inni tysasennossa, ,1a että mainittu voimamomentin varsi on suurimmillaan, kun lukitus-elin (2) on täysin vapautetussa asennossaan.
7 74917
8. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen lukitus järjestelmä, tunnettu siitä, että siihen kuuluu kiinteään rakennelmaan tai ajoneuvoon kiinnitettävä uloke, joka käsittää mieluimmin joustavan liitäntäelimen (26) ja kiinni-tyselimen (23), joka saatetaan yhteistoimintaan lukkolaitteen kanssa ja lukitaan lukkolaitteeseen lukituselimen (2) avulla käyttämällä hyväksi lukituselimen (2) mainittua aksiaalisuuntäistä siirtoliikettä.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen lukitusjärjestelmä. tunnettu siitä, että kiinnityselimessä (23) on keskiosassa (24) syvennys, sen (24) yhteydessä läpimenevä aukko ja radiaalisuuntaan ulottuva ura (25), jotka on järjestetty yhteensovitettavaksi lukituselimen (2) pään (9) kanssa kiin- II. 7491 7 nityselimen (23) lukitsemiseksi lukkolaitteeseen, kun luki-tuselin (2) siirretään lukituspesän (5) määräämään kiinni-tysasemaan.
10. Patenttivaatimuksen 8 tai 9 mukainen lukitusjärjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu liitäntäelin (26) on vaijeri-liitäntäelin (26), .loka on toisesta päästään kiinnitetty polkupyörääjoneuvon runkoputkeen liikkuvasti kiinnitettyyn ulokkeeseen ja jonka toiseen päähän on kiinnitetty mainittu kuppimainen ki innityselin (23), .1a että lukituselimen (2) toisessa päässä (9) on kiinnityselimen (23) mainittuun syvennykseen yhteensopiva laajennuselin (22), jolla kiinni-tyselin (23) puristetaan kotelomaista tukielintä (6) vasten, kun sanottu siirto kiinnitysasemaan suoritetaan.
FI841643A 1984-04-26 1984-04-26 Laosningssystem foer fordon. FI74917C (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI841643A FI74917C (fi) 1984-04-26 1984-04-26 Laosningssystem foer fordon.
SE8501619A SE8501619L (sv) 1984-04-26 1985-04-01 Lasanordning i ett fordon
DK182985A DK182985A (da) 1984-04-26 1985-04-24 Laaseindretning til et koeretoej
NO851652A NO851652L (no) 1984-04-26 1985-04-25 Laasanordning i et kjoeretoey.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI841643A FI74917C (fi) 1984-04-26 1984-04-26 Laosningssystem foer fordon.
FI841643 1984-04-26

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI841643A0 FI841643A0 (fi) 1984-04-26
FI841643A FI841643A (fi) 1985-10-27
FI74917B FI74917B (fi) 1987-12-31
FI74917C true FI74917C (fi) 1988-04-11

Family

ID=8518967

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI841643A FI74917C (fi) 1984-04-26 1984-04-26 Laosningssystem foer fordon.

Country Status (4)

Country Link
DK (1) DK182985A (fi)
FI (1) FI74917C (fi)
NO (1) NO851652L (fi)
SE (1) SE8501619L (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
NO851652L (no) 1985-10-28
SE8501619L (sv) 1985-10-27
DK182985A (da) 1985-10-27
FI841643A (fi) 1985-10-27
FI74917B (fi) 1987-12-31
FI841643A0 (fi) 1984-04-26
SE8501619D0 (sv) 1985-04-01
DK182985D0 (da) 1985-04-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
AU655135B2 (en) Bicyle handlebar lock
US8127577B2 (en) Lock
US6751992B1 (en) Bicycle mounted locking system for theft prevention
CN112512905A (zh) 用于固定轮式车辆的锁组件
EP0423229A1 (en) Vehicle lock assembly operable with transmission shifter and method
GB2228182A (en) Safety belt tightener
FI74917B (fi) Laosningssystem foer fordon.
CA2079052A1 (en) Anti-theft trailer pin lock
US5172576A (en) Anti-theft steering shaft lock
KR100959122B1 (ko) 자전거의 조향축 잠금장치
US6783141B1 (en) Theft-protection device for bicycles
CN108883800B (zh) 自行车刹车锁定装置及具备该自行车刹车锁定装置的自行车刹车组装件
KR20040003637A (ko) 자동변속기용 시프트 록킹 장치
GB2310839A (en) Motorcycle wheel lock
EP0725223A1 (en) Tightening knob
GB2292920A (en) Vehicle security
JP3986591B2 (ja) ケーブル巻取用ドラム
GB2184407A (en) Apparatus for preventing unauthorized operation of a vehicle with a steering shaft
KR100310455B1 (ko) 자동차의 핸들 잠금 장치
GB2277785A (en) Bicycle security systems
GB2371079A (en) Disc brake lock
JP3115976B2 (ja) ステアリングロック装置
KR0164334B1 (ko) 자동차의 핸들 록장치
KR840000713Y1 (ko) 자동차 도난 방지장치
RU2041087C1 (ru) Противоугонное устройство транспортного средства

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: OY WAERTSILAE AB