FI74849B - Apparatfot foer telefonsapparater. - Google Patents

Apparatfot foer telefonsapparater. Download PDF

Info

Publication number
FI74849B
FI74849B FI820209A FI820209A FI74849B FI 74849 B FI74849 B FI 74849B FI 820209 A FI820209 A FI 820209A FI 820209 A FI820209 A FI 820209A FI 74849 B FI74849 B FI 74849B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
curved
device foot
coaxially
leg
cylindrical cavity
Prior art date
Application number
FI820209A
Other languages
English (en)
Other versions
FI74849C (fi
FI820209L (fi
Inventor
Peter Kleine
Albrecht Zehme
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI820209L publication Critical patent/FI820209L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI74849B publication Critical patent/FI74849B/fi
Publication of FI74849C publication Critical patent/FI74849C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M1/00Substation equipment, e.g. for use by subscribers
    • H04M1/02Constructional features of telephone sets

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Telephone Set Structure (AREA)

Description

1 74849
Laitejalka puhelimia varten
Keksinnön kohteena on laitejalka puhelimia varten, mikä alusta on elastisen, yksiosaisen kappaleen muodossa, jota rajoittaa olennaisesti kaksi yhdensuuntaisesti suunnattua, toisistaan poispäin olevaa, yhteisen akselin pystysuorasti läpäi-semää tukipintaa, joista ensimmäinen ulottuu tasossa, toinen on ainakin akselin läheisyydessä kuperasti kaareutuva, sekä vähintään yksi akselinsuunnassa molempien tukipintojen ääri-reunojen väliin ulottuva vaippapinta, jossa kappaleessa ulottuu sylinterimäinen ontelo samanakselisesti, joka on tasaisen tukipinnan sivulta käsin koko poikkileikkauspinnaltaan avoin, mutta kaarevan pinnan sivulla sitä vastoin peitetty kalvomaisella seinämällä (vrt. DE-käyttömalli 70 23 130).
Tällaiset laitejalat on tavanomaisesti järjestetty useina samanmuotoisina kappaleina puhelinten pohjapintaan laitteen varman, hellävaraisen sijoituksen mahdollistamiseksi mitä erilaisimmille sijoituspinnoille. Laitteen pohjapinta pidetään laitejalan aksiaalisen korkeuden avulla vastaavalla etäisyydellä sijoituspinnan yläpuolella.
Tunnetut laitejalat on muodostettu erillisinä osina ja kiinnitetty yksittäin, kulloinkin laitteen vaakapinnan tai vast, tähän merkityn kolmi-, neli- tai monikulmion kulma-alueisiin. Laitejalkojen laitteen pohjapinnan ja sijoituspinnan väliin järjestettävän osan vaakapinta voi sulkea sisäänsä sylinteri-mäisen tai kulmikkaan pohjapiirrosmuodon. Laitejalkojen elastisen muodon tarkoituksena on sopivan materiaalivalinnan ja muotoilun avulla sijoituspinnan ja laitteen välisten tärinöiden ja värähtelyjen siirron vaimennus sekä sijoituspinnan epätasaisuuksien tasaus.
Tästä syystä on tunnettua valmistaa laitejalat esim. kumista, muovista, huovasta, säämiskänahasta tai ainakin varustaa vastaavalla seisontapinnalla. Valittaessa materiaalia on tärkeää elastisten ominaisuuksien lisäksi välttää mekaaninen tai kerni- 2 74849 allinen vaikutus sijoituspintaan sekä itse laitteeseen kohdistuvien vahinkojen muodossa pysyvien muutosten tai vast, niiden ollessa läheisessä kosketuksessa tai hankauksessa laitejalko-jen kanssa ja tavoitella korkeaa kitkakerrointa laitejalan parik-siyhdistämisessä mahdollisimman monien sijoituspintana kysymykseen tulevien materiaalien suhteen.
Kitkaluku on materiaalien mielivaltaiselle pariksiyhdistämi-selle erilaisissa pintalaaduissa selvitetty materiaalivakio. Tällöin erotetaan lepokitkan kitkakerroin ja liukukitkan kitkakerroin toisistaan. Lepokitkan arvo on tavallisesti hieman korkeampi kuin liukuvan kitkan arvo.
Tunnetussa, tähän asti ominaisuuksiensa suhteen optimaalisena pidetyssä, johdanto-osaa vastaavassa laitejalassa on sen molemmista, toisistaan poispäin olevista, suorassa kulmassa akseliin nähden suunnatuista rajapinnoista tasainen pinta muodostettu kiinteää tukea ja liitosta varten, laitteen poh-japinnan kanssa tai pohjapintaa vasten kaareva on muodostettu seisontapinnaksi hankaavaa tukea varten laitteen sijoitus-pintaa vasten. Jalkojen kiinnitys laitteeseen voi tapahtua tunnetulla tavalla, esim. liimaamalla tai laitejalkoihin muotoiltujen, laitteen pohjapinnassa olevia aukkoja vastaavien, kytkentävarmasti näihin kytkeytyvien tappien avulla.
Laitejalan kaareva seisontapinta voi mukautua kosketuksessa sijoituspinnan kanssa kalvomaisella seinämällä varustetulla keskialueellaan laitteen painovoiman vaikutuksesta sijoitus-pinnan muotoon elastisen muodonmuutoksen avulla siten, että muodostuu tiivis pintakosketus, joka tarvitaan suuren kitka-vastuksen aikaansaamiseksi.
Laitejalan ja sijoituspinnan välinen suuri kitkavastus on tärkeää laitteen liukuvarman aseman aikaansaamiseksi. Laitteen liukuliikkeen syntymistä sijoituspinnan suhteen yhdensuuntaisesti tähän nähden laitteeseen vaikuttavien, mekaanisten voimien johdosta tulee vaikeuttaa tällä tavalla siten, että esim. laitteeseen asennetun pyöritettävän numerokytkimen 3 74849 manuaalinen käyttö tai laitteessa olevan elastisen kuuloke-narun venyttäminen yksipuolisella vedolla on pitkälti häiri-öttömästi mahdollista.
Saavutettavissa oleva kitkavastus on riippuvainen pintapuris-tuksesta seisontajaikojen ja sijoituspinnan välisellä koske-tusalueella ja kitkakertoimesta. Tällöin on myös laitteen paino tai vast, massa kitkavastuksen vaikutussuure, ja sisältyy tällaisena käsitteeseen "pintapuristus". Kehityksen edellyttämä pienennys ja painonvähennys puhelimia valmistettaessa vaikuttaa nyt sikäli haitallisesti tavanomaisilla laitejaloil-la saavutettavissa olevaan kitkavastukseen, että kyseisissä kevyemmissä laitteissa on toistuvasti havaittu voimakas pyrkimys sivulle tapahtuvaan liukumiseen sijoituspinnan suhteen. Tämä johtuu pienemmästä kitkavastuksesta, joka puhelimen painon ollessa pienempi muodostuu vakiona pysytetyn kitkakertoimen huonommasta hyväksikäytöstä pintapuristuksen tekijän pienentymisen johdosta.
Keksinnön tehtävänä on tästä syystä parantaa tunnetun laite-jalkamallin rakenteellisen muutoksen avulla puhelimen vakavuutta liukuvan liikkeen suhteen sijoituspintaan nähden vaikuttamatta kitkalukuun laitejalkojen ja sijoituspinnan välisen varsinaisen kitkavastuksen yli.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti siten, että laitejalan kaarevan rajapinnan läpi kulkee sen runkoon syvennetty, olennaisesti kiertosymmetrisesti ympärikulkeva ura, joka ympäröi samanakselisesti runkoon sisäänsuljetun sylinte-rimäistä onteloa, tai vast, sen peittävää kalvomaista seinämää.
Tämän laitejalan kaarevassa tukipinnassa olevan uran avulla muodostetaan vastaavalle aksiaaliselle syvyydelle suunnilleen onton sylinterin muotoiseksi muodostetun osan ulkoinen rajoitus, jolloin tämän osan sylinterimäisen seinämän paksuus on rajoitettu uran ja ontelon väliin.
4 74849
Keksinnön mukainen ratkaisu perustuu siihen havaintoon, että energia, joka saa aikaan puhelimen ei-toivotun liukumisen, ei useimmissa tapauksissa, esim. käytettäessä pyörivää numero-kytkintä vaikuta tasaisesti, vaan voimakkuudeltaan erilaisina impulsseina laitteeseen. Tällöin on sykkivän mekaanisen voiman voitettava vain lyhytaikaisesti lepokitkan vastus laitteen saattamiseksi liukuvaan liikkeeseen asemastaan si-joituspinnan suhteen. Liikkeen ylläpitämiseksi riittävät pienemmän kitkakertoimen johdosta liukuvassa kitkassa myös pienemmät voimat, tai vast, heikommat pulssit.
Keksinnön mukainen laitejalan muotoilu mahdollistaa laiteja-lan seisontapinnan elastisen rinnakkaissiirrettävyyden suorassa kulmassa akseliinsa nähden laitteeseen kiinnitystä varten järjestetyn alueensa suhteen. Uuden onton sylinterin muotoisen alueensa sivulla olevan seinämän kyseistä osaa rasitetaan tätä varten taivutuksella. Sylinterivaipan seinämään suoritettavan taivutustyön johdosta kulutetaan osa puhelimen ei-toivotun liukumisen sijoituspinnallaan aikaansaavasta energiasta.
Uuden, onton sylinterin muotoisen alueen sylinterimäisen seinämän paksuuden sopiva mitoitus voi tällöin saada aikaan, että myöskään laitteeseen vaikuttavat käyttövoimat, jotka ylittävät olennaisesti lepokitkan vastuksen lyhytaikaisesti, eivät pysty aiheuttamaan laitejalkojen seisontapinnan liukuliikettä sijoituspinnan suhteen.
Keksinnön erään edullisen edelleenkehitysmuodon mukaisesti voidaan järjestää olennaisesti kiertosymmetrisen uran kulkuiin laitejalan kaarevalle rajapinnalle useita uran katkaisevia, säteittäisiä listoja kaarevaan rajapintaan päättyvien seinämien muodossa.
Tällaiset listat saavat aikaan uuden onton sylinterin muotoisen alueen tarkoituksenmukaisen jäykistyksen laitejalan sitä ympäröivän osan suhteen. Tällaisten listojen avulla voidaan viivyttää jalan seisontapinnan tavoitellussa rinnakkaissiir- 5 74849 rettävyydessä sen kiinnitysalueen suhteen ennenaikaista, suorakulmaista kallistumista kitkavastuksen iskumaisen heikkenemisen mukana. Erään toisen edelleenkehitysmuodon mukaisesti voidaan laitejalan kaarevan rajapinnan kalvomaiseen osaan järjestää pieni aksiaalinen aukko, joka saa aikaan yhdystien laitejalan sisäosassa olevasta ontelosta määrätyissä kuormitustapauksissa muodostuvaan onteloon laitejalan alunperin kaarevan seisontapinnan ja olennaisesti tasaisen sijoituspin-nan elastisella tukialueella. Tämän yhdysaukon tehtävänä on estää mahdollisesti sijoituspinnalle vahingollisten mikroilmastojen muodostuminen laitejalan ja sijoituspinnan välillä laitteen pitkähkössä, muuttumattomassa lepotilassa.
Keksinnön mukainen laitejalka ei tietenkään ole käyttökelpoisuudessaan rajoitettu puhelimiin, vaan sitä voidaan käyttää lähes yleisesti ja mahdollistanee monissa käyttötapauksissa sen erityisten ominaisuuksien optimaalisen hyväksikäytön.
Keksintöä selitetään seuraavassa kuvioissa esitetyn suoritus-esimerkin avulla lähemmin.
Piirustuksissa: kuvio 1 esittää laitejalkaa puolikkaaksi leikattuna sivukuvana, kuvio 2 esittää kuvion 1 mukaista laitejalkaa elastisesti muodoltaan muutetussa työasennossa, ja kuvio 3 esittää kuvion 1 mukaista laitejalkaa 90° taitettuna kuvana alhaalta käsin.
Esitetyssä laitejalassa on olennaisesti kaksi yhdensuuntaisesti suunnattua, suorassa kulmassa akseliin nähden, toisistaan poispäin kulkevaa rajapintaa, joista ensimmäinen on muodostettu olennaisesti tasaiseksi tukipinnaksi 1 ja varustettu liitettäväksi puhelimen pohjapintaan 2, toinen on muodostettu kaarevaksi seisontapinnaksi 3 osittaiseksi tueksi ja kitkavastuksen tuottamiseksi sijoituspintaa 4 vasten, jonka päälle laite asetetaan.
6 74849
Jalkaa ympäröi yhdensuuntaisesti sen akseliin 15 nähden sy-linterimäinen rajapinta 14. Sen rungon läpi kulkee pitkälti sylinterimäinen ontelo 5 samanakselisesti ja sitä peittää kaarevaan pintaan 3 päin kalvomainen seinämä 6. Tämän kal-vomaisen seinämän läpi kulkee aksiaalisesti pieni, ulospäin kartiomaisesti laajeneva reikä 7, joka muodostaa sylinteri-mäisen ontelon 5 yhteyden laitejalan ulkosivuun sen lepoasennossa kaarevassa seisontapinnassa 3.
Laitteeseen kiinnitystä varten varustetulla sivulla ulottuu tasaisesta rajapinnasta 1 sylinterimäinen vaste 8, jossa on pienempi läpimitta, aksiaalisesti laitejalan kyseisen tasaisen rajapinnan yli. Myös tämän vasteen läpi kulkee samanakselisesti sylinterimäinen laitejalassa oleva ontelo 5, vaste on varustettu ulkoreunassa ympärikulkevalla paksunnoksella 9 ja on liitetty puhelimen pohjalevyn 10 reikään.
Laitejalan kaarevan seisontapinnan 3 läpi kulkee sen runkoon päin syvennetty, olennaisesti kiertosymmetrisesti ympärikul-keva ura 11, joka ympäröi runkoon sisäänsuljetun sylinterimäi-sen ontelon 5 tai vast, sen peittävän kalvomaisen seinämän 6 samanakselisesti.
Siten muodostuu suunnilleen onton sylinterin muotoinen alue, jossa on pieni aksiaalinen syvyys. Sylinterimäisen seinämän 12 paksuusmitta on määritetty uran ja ontelon välisellä etäisyydellä. Sylinterimäiseen vaippaan voi kohdistua suorassa kulmassa akseliin nähden kohdistuvissa voimissa (nuoli "p") taivutus kuvion 2 mukaisen esityksen mukaisesti. Taivuttamiseen tarvittavan työn johdosta kulutetaan osa energiasta, joka voisi saada aikaan puhelimen siirtymisen sijoituspinnal-la. Tällä tavalla suurenee todella kitkavastuksen voittamiseksi tarvittavan energian arvo.
Laitejalan muotopysyvyyden parantamiseksi, etenkin uudella, onton sylinterin muotoisella alueella on kiertosymmetrisen uran 11 kulku katkaistu kolmella tasaisesti sen kehälle jakautuneella, säteittäisellä erotusseinämällä 13, jotka muodostavat samassa tasossa tukipinnan kaareen järjestetyt, uran 11 peittävät listat.

Claims (5)

74849
1. Laitejalka puhelimia varten, mikä jalka on elastisen, yksiosaisen kappaleen muodossa, jota rajoittaa olennaisesti kaksi yhdensuuntaisesti suunnattua, toisistaan poispäin olevaa, yhtenäisen akselin pystysuorasti läpäisemää tuki-pintaa, joista ensimmäinen ulottuu tasossa, toinen on muotoiltu ainakin akselin läheisyydessä kuperasti kaarevaksi, sekä vähintään yksi akselin suunnassa molempien tukipintojen vaakareunojen väliin ulottuva vaippapinta, jossa kappaleessa sylinterimäinen ontelo ulottuu samanakselisesti, joka on tasaisen tukipinnan sivulta koko poikkileikkauspinnaltaan avoin, mutta kaarevan pinnan sivulla sitä vastoin peitetty kalvomaisella seinämällä, tunnettu siitä, että laitejalan kaarevan rajapinnan (3) läpi kulkee sen runkoon syvennetty, olennaisesti kiertosymmetrisesti ympä-rikulkeva ura (11), joka ympäröi runkoon sisäänsuljetun sylinterimäisen ontelon (5) tai vast, sen peittävän kalvo-maisen seinämän samanakselisesti.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitejalka, tunnet-t u siitä, että olennaisesti kiertosymmetrisen uran (11) läpi kulkee laitejalan kaarevassa rajapinnassa (3) useita säteittäisiä seinämiä (13).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laitejalka, tunnet-t u siitä, että laitejalan kaarevan rajapinnan (3) kalvo-maiseen osaan (6) on järjestetty aksiaalinen aukko (7), jossa on suhteellisen pieni läpimitta.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitejalka, tunnet-t u siitä, että ulkoinen vaakatasomuoto on muodostettu samanakselisesti suunnatulla, sylinterimäisellä rajapinnalla.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitejalka, tunnet-t u siitä, että jalan rungon tasainen tukipinta (1) on varustettu sylinterimäisen ontelon (5) samanakselisesti
FI820209A 1981-01-23 1982-01-22 Apparatfot foer telefonsapparater. FI74849C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19813102218 DE3102218C2 (de) 1981-01-23 1981-01-23 Gerätefuß für Fernsprechgeräte
DE3102218 1981-01-23

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI820209L FI820209L (fi) 1982-07-24
FI74849B true FI74849B (fi) 1987-11-30
FI74849C FI74849C (fi) 1988-03-10

Family

ID=6123224

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI820209A FI74849C (fi) 1981-01-23 1982-01-22 Apparatfot foer telefonsapparater.

Country Status (8)

Country Link
AR (1) AR225254A1 (fi)
AT (1) AT379042B (fi)
AU (1) AU524258B2 (fi)
BE (1) BE891861A (fi)
BR (1) BR8200345A (fi)
DE (1) DE3102218C2 (fi)
FI (1) FI74849C (fi)
GR (1) GR74760B (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0539798B1 (de) * 1991-10-30 1997-06-04 Siemens Aktiengesellschaft Gerätefuss für Fernsprechgeräte

Also Published As

Publication number Publication date
DE3102218A1 (de) 1982-08-12
BR8200345A (pt) 1982-11-23
FI74849C (fi) 1988-03-10
AR225254A1 (es) 1982-02-26
GR74760B (fi) 1984-07-11
BE891861A (fr) 1982-07-22
AT379042B (de) 1985-11-11
ATA498881A (de) 1985-03-15
DE3102218C2 (de) 1982-10-21
AU524258B2 (en) 1982-09-09
FI820209L (fi) 1982-07-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR950703704A (ko) 가변특성의 드러스트 베어링(variable characteristic thrust bearing)
DK1027552T3 (da) Bælg med variabel stivhed
ES2063456T3 (es) Perfeccionamientos en los dispositivos antivibratorios hidraulicos.
DE60043340D1 (de) Dämpfungseinrichtung für kabelsschwingung
FI74849B (fi) Apparatfot foer telefonsapparater.
EP0725179B1 (en) Improvement in the unbalance preventing arrangement of the drum of a clothes washing machine
DE3671054D1 (de) Daempfer fuer waschmaschine.
EP1774079A1 (en) A washer / dryer
US2353952A (en) Spring
GB1163327A (en) Washing Machine
US2828934A (en) Vibration isolator
JPH034145Y2 (fi)
EP0154857A2 (en) Improvements in a frictional dampening device for a laundry washing machine
KR100273405B1 (ko) 세탁기의 댐퍼
KR100206855B1 (ko) 회전체의 원심균형 조절구조
DE3864274D1 (de) Schwingungsisolator.
KR970015877A (ko) 세탁기의 오토 발란스(Auto Balancer) 장치
JP2003230793A (ja) 脱水兼用洗濯機の防振装置
RU10433U1 (ru) Тарельчатый виброизолятор
Pesik et al. Monitoring of vibration of machines with an elastic support
SU1257318A2 (ru) Виброизолирующа гидростатическа опора
JP2543049B2 (ja) 脱水洗濯機の防振装置
JPH04144594A (ja) 洗濯機の防振装置
JPS5262978A (en) Vibration-proofing support device for a washing machine
KR19990075653A (ko) 전자동 세탁기의 댐퍼구조

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT