FI73852C - Kommunikationssystem med kollisionshinder. - Google Patents

Kommunikationssystem med kollisionshinder. Download PDF

Info

Publication number
FI73852C
FI73852C FI813850A FI813850A FI73852C FI 73852 C FI73852 C FI 73852C FI 813850 A FI813850 A FI 813850A FI 813850 A FI813850 A FI 813850A FI 73852 C FI73852 C FI 73852C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
voltage
bus
prevention device
controller
collision prevention
Prior art date
Application number
FI813850A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI73852B (fi
FI813850L (fi
Inventor
Herbert K Jacobstahl
Original Assignee
Honeywell Inf Systems
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Honeywell Inf Systems filed Critical Honeywell Inf Systems
Publication of FI813850L publication Critical patent/FI813850L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73852B publication Critical patent/FI73852B/fi
Publication of FI73852C publication Critical patent/FI73852C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L12/00Data switching networks
    • H04L12/28Data switching networks characterised by path configuration, e.g. LAN [Local Area Networks] or WAN [Wide Area Networks]
    • H04L12/40Bus networks
    • H04L12/407Bus networks with decentralised control
    • H04L12/413Bus networks with decentralised control with random access, e.g. carrier-sense multiple-access with collision detection [CSMA-CD]

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Small-Scale Networks (AREA)

Description

73852
Viestintäjärjestelmä, jossa on törmäyseste. - Kommunikations-system med kollisionshinder.
Esillä olevan keksinnön kohteena on viestintäjärjestelmä ja tarkemmin sanoen viestintäjärjestelmässä oleva törmäys-este.
Hyvinkin tunnettuja ovat tietoliikennejärjestelmät, jotka mahdollistavat monien kaukana toisistaan olevien käyttäjien käsiksipääsyn tietokoneeseen. Ensiksikin pääsy keskustietokoneeseen saatiin aikaan sitomalla kukin kaukolaite vastaavaan tietokoneen tulokanavaan. Laajassa järjestelmässä kuitenkin tämä tekniikka vaatii suuria yleiskuluja sekä laitteilta että ohjelmistoilta. Tästä syystä käytetään yleisesti yhteistä lähetyskanavaa tai väylä järjestelmää.
Ongelmana yhteisessä väylä järjestelmässä on se, että kahden laitteen välillä voi sattua törmäyksiä, mikäli ne molemmat yrittävät käyttää väylää samanaikaisesti.
Tästä syystä pitää mukaan järjestää elimet tämän estämiseksi.
Eräässä ratkaisussa käytetään sarjaa välivahvistimia tai releitä, jotka kykenevät havaitsemaan, milloin ne sekä vastaanottavat että lähettävät tietoja. Sen jälkeen, kun rele havaitsee törmäyksen yhdessä viestintävälineessä se aikaansaa lähetyksen vastaavan lähetinvastaanottimensa kautta, joka on kytketty toiseen viestintävälineeseen.
Tämä aiheuttaa kuhunkin lähetinvastaanottimeen kiinnitetyn törmäyslaitteen käynnistymisen, mikä puolestaan saattaa lähetyslaitteen päättämään lähetyksensä. Tämän jälkeen lähetyslaite käyttää lähetysvastaanottimessa olevaa satun-nais- tai hajalukugeneraattoria ja muita eri menetelmiä sopuratkaisun löytämiseksi kahden lähettävän laitteen välille.
On kuitenkin mahdollista, että molemmat laitteet alkavat jälleen lähettää samaan aikaan ja törmäys voi toistua.
Tämä johtuu siitä, että viestintävälineessä, joka yleensä 2 73852 on koaksiaalikaapeli, on etenemisviive. On esitetty useita muitakin ratkaisuja yhteisen lähetyskanavan törmäysesteon-gelman ratkaisemiseksi. Eräs ratkaisu on esimerkiksi varustaa kukin käyttäjä aikavälillä, jolloin käyttäjä voi lähettää haluamansa tiedot. Tunnetaan useita järjestelmiä, joissa tietoja lähetetään törmäyksistä välittämättä ja lähetetään uudelleen, mikäli törmäys tapahtuu.
Tästä syystä esillä olevan keksinnön tarkoituksena on saada aikaan tietojenkäsittelyjärjestelmä, jossa on useita viestintäyksiköltä, jotka on kytketty yhteiseen väylään, tunnettu siitä, että kuhunkin yksikköön kuuluu vastaava törmäysestelaite, jossa on varauselimet yksikölle ominaisen jännitteen suuntaamiseksi väylään sekä vertailija, joka määrittää, onko väylä varattu tähän jännitteeseen.
Esillä olevan keksinnön mukainen tietojenkäsittelyjärjestelmä kuvataan seuraavassa esimerkin muodossa viittaamalla oheiseen piirustukseen, joka on järjestelmän lohko- ja virtapiirikaavio.
Useita lähetinvastaanottimia on kytketty viestintävälineeseen, joka voi olla useita kilometrejä pitkä koaksiaalikaapeli siten, että sitä pitkin lähetetyt signaalit joutuvat alttiiksi etenemisviiveille ja vaimennukselle. Kukin lähetinvastaanotin on kytketty vastaavaan käyttölaitteeseen. Käyttölaite antaa tietoja lähetinvastaanottimeen lähetettäväksi viestintävälinettä pitkin. Lähetinvastaanot in siirtää vastaanottamansa tiedot viestintävälineestä käyttölaitteeseen .
Kukin lähetinvastaanotin on kytketty vastaavaan törmäys-estolaitteeseen, joka on liitetty viestintävälineeseen sopivasti samalla liitännällä kuin lähetinvastaanotin.
Kun lähetinvastaanotin haluaa lähettää, törmäysestelaite kehittää ennalta määrätyn tasavirtajännitteen, joka on tässä viestintäjärjestelmässä ominainen nimenomaan tälle 3 73852 kyseiselle törmäyseste lait tee 1le. Tällöin törmayseste laite yrittää varata viestintäväline?en tähän ennalta määrättyyn jännitteeseen, jota käytetään kaksinkertaisesti se aika, joka tarvitaan etenemisviiveen mitätöimiseksi viestintävälineen äärimmäisessä päässä. Koska viestintävälineeseen siirretty jännite on tasavirtaa, on mahdollisesti esiintyvä vaimennus vähäinen. Tämän jälkeen törmäysestelaite kytkee ennalta määrätyn jännitteen irti viestintävälineestä ja vertaa viestintävälineessä läsnäolevaa jännitetasoa ennalta määrättyyn jännitetasoon. Mikäli nämä kaksi jännitettä eivät ole suunnilleen yhtä suuria, viestintälaite tiedottaa lähetinvastaanottajalle, että mikäli se lähettää, tapahtuu törmäys. Tämän jälkeen törmäysestelaite määrittelee, milloin käynnistää itsensä uudelleen ja alkaa uuden yrityksen viestintävälineen varaamiseksi ennalta määrättyyn jännitetasoon.
Tällä tavoin saadaan eliminoiduiksi viestintävälineessä tapahtuviin etenemisviiveisiin ja vaimennukseen liittyvät ongelmat eikä kaukana toisesta lähetinvastaanottimesta oleva toinen lähetinvastaanotin yritä lähettää samaan aikaan, kun toinen lähetinvastaanotin on lähettämässä.
Kuviossa on esitetty viestintäväline 36, joka on koaksiaalikaapeli, johon on kytketty useita viestintäyksiköltä 41, 58 ja 59. Viestintäyksikköön 41 kuuluu lähetinvastaanotin 32, laite 10 (tietojenkäsittelyjärjestelmä) ja törmäyksen estelaite 60. Nämä kolme yksikköä on kytketty esitetyllä tavalla yhteen, ja lähetinvastaanotin 32 ja törmäyksen estelaite 60 on kytketty koaksiaalikaapeliin 36 yhdellä yhteisellä liitäntäjohdolla, kuten esitetty on. Kumpikin yksikkö 58 ja 59 koostuu samalla tavoin törmäyksen este-laitteesta, lähetinvastaanottimesta ja laitteesta, joka voi lähettää ja vastaanottaa tietoja.
Törmäyksen este la it teessä 60 muodostaa verta iluj änn it e lähde ^REF tunnetun jännitteen, joka syötetään vastuksen Rl 4 73852 ja binäärisen vastus-kytkinporta ikon RL muodostamaan jännitteen jakajaan. Asettamalla sopivasti kytkimet portaikossa RL voidaan jännitteen jakajasta lähtevä jännite asettaa mihin tahansa 16 eri arvosta, esimerkiksi mihin tahansa integraalijännitteeseen 1 V - 16 V. Vastaavat laitteet muissa viestintäyksiköissä ovat rakenteeltaan identtisiä, mutta niissä on eri kytkinyhdistelmät suljettu siten, että kukin kehittää eri jännitteen.
Jännitteen jakajasta Rl-RL tuleva jännite syötetään yksikkö-vahvistimeen AI, joka toimii virran ohjaajana ja virtanielu-na. Vahvistin AI on liitetty koaksiaalikaapeliin 36 kahdella sarjassa olevalla vastuksella R2 ja R3 sekä kytkimellä Q2, ja vastuksen R3 kytkin Q1 on liitetty sen yli kuviossa esitetyllä tavalla. Kytkimet Q1 ja Q2 voivat sopivasti olla MOSFET-laitteita ja niitä ohjataan ohjaimella CONT. Molemmat kytkimet ovat normaalisti päältä pois, eli johtamattomia.
Mikäli laite 10 halutasn viestittää kaapelin 36 kautta, se lähettää signaalin ohjaimeen CONT, joka kytkee kytkimen Q2 päälle. Tämän seurauksena vahvistimesta Ai tuleva jännite siirtyy vastuksen R2 (joka on pienvirtarajoitus-vastus) ja vastuksen R3 kautta kaapeliin 36. Tällöin laite 60 yrittää saattaa kaapelin 36 jännitetason vahvistimesta AI tulevaan jännitteeseen. Mikäli esimerkiksi kaapelin 36 jännite on suurempi kuin vahvistimesta AI tuleva, vahvistin toimii virtanieluna ja virta kulkee kaapelista vahvistimeen saattaen siten kaapelin jännitteen alaspäin. Hyvin lyhyessä ajassa kaapelilla 36 ja vahvistimella AI on sama jännite ellei jossain toisessa viestintälaitteessa oleva toinen törmäyksen estelaite myös yritä varata kaapelia 36 omaan itselleen ominaiseen jännitteeseensä. Ainoa viive kaapelin 36 varauksessa johtuu sen kapasitanssi- tai varauskykyominaisuuksista.
Heti, kun kaapelin 36 riittävä varausaika on kulunut,
II
5 73852 ohjain avaa kytkimen Ql. Vahvistin AI ja kaapeli 36 on nyt tehokkaasti eristetty toisistaan vastuksella R3, jolla on suuri arvo verrattuna kaapelin vastukseen. Nämä kaksi jännitettä syötetään vertailijaan COMP , jossa on esitetyllä tavalla kaksi ulostuloa, joissa on lievästi porrastetut kytkentäpisteet siten, että molemmat ulostulot ovat 0, mikäli syötöt ovat olennaisesti yhtä suuret, mutta jompi kumpi ulostulo on 1, mikäli kyseiset kaksi syöttöä eroavat olennaisesti toisistaan. Nämä kaksi tulostusta syötetään NAND-porttiin G1, joka kehittää tulostuksen 1, mikäli kumpikaan syöttö ei ole 1.
Mikäli portti G1 muodostaa ykköstulostuksen, mikä osoittaa, että kaapeli 36 on menestyksekkäästi varattu vahvistimesta AI tulevaan jännitteeseen, tämä 1 syötetään ohjaimeen CONT, joka siirtää lähetinvastaanottimeen 32 signaalin, että kaapeli 36 on vapaa, jolloin lähetinvastaanotin 32 alkaa lähettää tietoja laitteesta 10. Toisaalta, mikäli portti G1 muodostaa nollan, tämä merkitsee sitä, että törmäys tapahtuisi ja tästä syystä ohjain ei viestitä 1ähetinvastaa nottimelle 32 lähetyksen alkamismerkkiä.
Tästä syystä törmäys vältetään, mutta tietoja ei lähetetä. Tästä syystä laite 60 tekee sarjan yrityksiä tai uusia yrityksiä päästä käsiksi kaapeliin 36. Tämä tapahtuu seuraavast i.
Ohjaussignaalit ohjaimesta CONT kytkimiin Ql ja Q2 syötetään invertterin 11 kautta ja esitetyllä tavalla epäsuorasti AND-porttiin G2, ja portit G1 ja G2 syöttävät kaksi laskimen CTR toimivaa syöttöä siten, että laskin aktivoituu laskemaan ainoastaan, mikäli se vastaanottaa nollan portista G1 ja 1 portista G2. Portti G2 muodostaa 1 ainoastaan, mikäli kytkin Ql on avoin ja kytkin Q2 on suljettu, eli kun yritys kaapelin 36 varaamiseksi on jo tehty ja laite testaa, onko yritys ollut menestyksellinen. Tässä vaiheessa 0 portista G1 merkitsee epäonnistunutta yritystä. Ohjain 73852 6 CONT on kytketty laskimeen CTR kahden johdon kautta, jotka ovat laskentajohto ja palautus- tai nollausjohto.
1 portista G1 ohjaimeen saattaa ohjaimen lähettämään pulssin nollausjohtoon, jolloin laskimessa oleva lukema palautuu nollaksi. Yrityksestä varata kaapeli 36 seuraa varausaikaviiveen jälkeen se, että ohjain lähettää pulssin laskimeen CTR laskentajohtoa pitkin.
Tällöin, mikäli yritys on menestyksellinen, laskin ei aktivoidu ja sen lukema pysyy nollassa (tai palaa nollaan, mikäli se aluksi oli jossain muussa lukemassa). Mutta epäonnistunut yritys saa aikaan pulssin laskentajohtoon, kun laskin aktivoituu, ja tästä syystä laskin laskee ylöspäin ja sen lukema kasvaa 1 joka yrityksellä niin kauan, kun yritykset eivät tuota tulosta.
Laskimen CTR-lukema syötetään ohjaimeen CONT, joka siirtää vikasignaalin laitteeseen 10, mikäli lukema ylittää ennalta määrätyn arvon. Lukema syötetään myös taajuussyntetisaat-toriin F5. Ohjain CONT vastaanottaa laitteesta 10 prioriteet-titasosignaaIin yhdessä sen signaalin kanssa, joka osoittaa, että lähetys halutaan, ja se syöttää tämän prioriteettisig-naalin taajuussyntetisaattoriin FS. Taajuussyntetisaattoriin FS syötetään myös järjestelmän kellosignaali ohjaimesta CONT ja se kehittää taajuuspulssivirran, joka riippuu laskimesta CTR saadusta lukemasta ja prioriteettitasosignaa-lin arvosta. Mitä suurempi laskimen CTR lukema on ja mitä korkeampi prioriteettitasosignaali on, sitä suurempi on taajuussyntetisaattorista tulevan pulssivirran taajuus. Tämä pulssivirta syötetään jakopiirin DIV kautta ohjaimeen CONT, ja kukin jakajasta DIV tuleva pulssi saattaa ohjaimen CONT aloittamaan uuden yrityksen sen seikan määrittämiseksi, onko kaapeli 36 vapaa vai ei, eli voidaanko se varata vahvistimesta AI tulevaan jännitteeseen. Tällöin siis uudet yritykset tehdään vauhdilla, joka riippuu suoritettavan viestinnän prioriteettitasosta ja joka kasvaa sitä mukaa, kun tuloksettomien yritysten määrä kasvaa.
7 73852
Ohjain CONT avaa kytkimen Q2, kun yritys on tuloksellinen siten, että törmäyksen ilma is in la it e 60 ei häiritse lähetin-vastaanottimen 32 lähettämiä tietoja.

Claims (5)

8 73852
1. Tietojenkäsittelyjärjestelmä, jossa on useita yhteiseen väylään (36) kytkettyjä viestintäyksiköltä (41, 58, 59), tunnettu siitä, että kuhunkin yksikköön (esim. 41) kuuluu vastaava törmäyksen estelaite (60), jossa on varauselimet (Rl, RL, AI, Ql, R2, R3, Q2) väylän varustamiseksi jännitteellä (RL:sta, Al:stä), joka on ominainen yksikölle, sekä vertailija (COMP) sen seikan määrittämiseksi, onko väylä varattu tähän jännitteeseen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että kuhunkin törmäyksen estelaittee-* seen kuuluu ohjain (COtilT) , joka aiheuttaa uuden yrityksen väylän varaamiseksi, mikäli vertailija (COMP) ilmoittaa väylän varauksen epäonnistumisesta, ja laskin (CTR), joka laskee tuloksettomien yritysten lukumäärän ja saattaa ohjaimen viestittämään tuloksettoman yrityksen saavutetun ennalta määrätyn laskun perusteella.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen järjestelmä, tunne ttu siitä, että kuhunkin törmäyksen estelaitteeseen kuuluu taajuussyntetisaattori (SF), jota laskin ohjaa uusien yritysten tekonopeuden saattamiseksi nousemaan laskimen lukeman noustessa.
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että kussakin törmäyksen estelaitteessa oleva ohjain taltioi prioriteettitasosignaalin, joka ohjaa alkunopeutta, jolla uudet yritykset tehdään.
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että kussakin törmäyksen estelaitteessa oleva varauselin käsittää tietyn ominaisjännitteen lähteen (Rl, RL, AI) sekä kytkinelimen, johon kuuluu kaksi sarjassa olevaa kytkintä (Ql, Q2), jolloin vertailija on liitetty rinnak-kaisesti ensimmäiseen kytkimeen (Ql) nähden.
FI813850A 1980-12-22 1981-12-01 Kommunikationssystem med kollisionshinder. FI73852C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/219,150 US4345250A (en) 1980-12-22 1980-12-22 Information communication system with collision avoidance
US21915080 1980-12-22

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI813850L FI813850L (fi) 1982-06-23
FI73852B FI73852B (fi) 1987-07-31
FI73852C true FI73852C (fi) 1987-11-09

Family

ID=22818089

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI813850A FI73852C (fi) 1980-12-22 1981-12-01 Kommunikationssystem med kollisionshinder.

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4345250A (fi)
JP (1) JPS57129557A (fi)
AU (1) AU544265B2 (fi)
FI (1) FI73852C (fi)
GB (1) GB2090107A (fi)
IT (1) IT1144540B (fi)

Families Citing this family (32)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4376278A (en) * 1980-12-22 1983-03-08 Honeywell Information Systems Inc. Apparatus and method for collision avoidance
US4432088A (en) * 1981-04-30 1984-02-14 The United States Of America As Represented By The United States Department Of Energy Carrier sense data highway system
DE3224425A1 (de) * 1982-06-30 1984-01-05 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Bussystem mit lichtwellenleitern
JPS5923654A (ja) * 1982-07-29 1984-02-07 Sharp Corp デ−タ伝送装置
GB2125257B (en) * 1982-08-04 1986-03-26 Plessey Co Plc Improved local area network systems
CA1225121A (en) * 1982-11-05 1987-08-04 Motomu Mochizuki Optical network system of bus architecture capable of rapidly detecting collision at each communication station
JPS59115645A (ja) * 1982-12-22 1984-07-04 Toshiba Corp 情報伝送方式
US4550400A (en) * 1983-07-07 1985-10-29 Motorola, Inc. Remote digital volume control system
WO1987006071A1 (en) * 1986-03-31 1987-10-08 Consultant's Choice Inc. System and method for transporting data
US4580276A (en) * 1983-08-05 1986-04-01 Consultant's Choice Inc. System and method for transporting data
US4575847A (en) * 1983-09-26 1986-03-11 International Business Machines Corp. Hot carrier detection
US4560984A (en) * 1984-02-15 1985-12-24 Codenoll Technology Corporation Method and apparatus for detecting the collision of data packets
US4637035A (en) * 1984-02-16 1987-01-13 Paradyne Corporation Digital modem for multiple telephone circuits
US4912627A (en) * 1985-08-14 1990-03-27 Apple Computer, Inc. Method for storing a second number as a command address of a first peripheral device and a third number as a command address of a second peripheral device
US4875158A (en) * 1985-08-14 1989-10-17 Apple Computer, Inc. Method for requesting service by a device which generates a service request signal successively until it is serviced
US4910655A (en) * 1985-08-14 1990-03-20 Apple Computer, Inc. Apparatus for transferring signals and data under the control of a host computer
US4918598A (en) * 1985-08-14 1990-04-17 Apple Computer, Inc. Method for selectively activating and deactivating devices having same first address and different extended addresses
US4755990A (en) * 1987-10-08 1988-07-05 Karl Suss America, Inc. Collision avoidance in a multinode data communication network
US4807223A (en) * 1987-10-08 1989-02-21 Critikon, Inc. Communications protocol for distributed station network
US4888763A (en) * 1988-03-11 1989-12-19 Codenoll Technology Corporation Method and apparatus for detecting the collision of data packets utilizing a preassigned transceiver code in the preamble
US4939510A (en) * 1988-08-22 1990-07-03 E-Systems, Inc. Broadband communications RF packet collision detection
FR2638923B1 (fr) * 1988-11-08 1990-12-21 Bull Sa Unite d'acces a un support de transmission d'un reseau local
WO1992014210A1 (en) * 1991-02-07 1992-08-20 Datacard Corporation Network interface circuit apparatus and method
CN1074543A (zh) * 1991-11-13 1993-07-21 陈振文 单片微机固件处理方式与硬件装置
US5572511A (en) * 1995-01-27 1996-11-05 Tamarack Microelectronics, Inc. Auto-adjustment circuit for collision detection of ethernet
US20080002735A1 (en) * 1997-04-01 2008-01-03 Paradox Security Systems Ltd. Device network
US6891887B1 (en) 1998-05-27 2005-05-10 3Com Corporation Multi-carrier LAN adapter device using interpolative equalizer
US6704317B1 (en) 1998-05-27 2004-03-09 3Com Corporation Multi-carrier LAN modem server
US6507585B1 (en) 1998-05-27 2003-01-14 3Com Corporation Multi-carrier LAN adapter device using frequency domain equalizer
US6377683B1 (en) 1998-05-29 2002-04-23 3Com Corporation Low complexity frequency domain echo canceller for DMT transceivers
US6603811B1 (en) 1998-05-29 2003-08-05 3Com Corporation Low complexity frequency domain equalizer having fast re-lock
US7965734B2 (en) * 2005-12-15 2011-06-21 Paradox Security Systems Ltd. Device network interface

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5619144B2 (fi) * 1973-12-04 1981-05-06
US4063220A (en) * 1975-03-31 1977-12-13 Xerox Corporation Multipoint data communication system with collision detection
US4099024A (en) * 1977-02-16 1978-07-04 Xerox Corporation Communications network repeater
JPS53123601A (en) * 1977-04-04 1978-10-28 Mitsubishi Electric Corp Data transmission system
JPS5557840U (fi) * 1978-10-13 1980-04-19
US4271523A (en) * 1979-06-07 1981-06-02 Ford Motor Company Contention interference detection in data communication receiver

Also Published As

Publication number Publication date
AU7760081A (en) 1982-07-01
IT8149913A0 (it) 1981-12-15
AU544265B2 (en) 1985-05-23
GB2090107A (en) 1982-06-30
FI73852B (fi) 1987-07-31
IT1144540B (it) 1986-10-29
US4345250A (en) 1982-08-17
JPS57129557A (en) 1982-08-11
FI813850L (fi) 1982-06-23
JPH023578B2 (fi) 1990-01-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI73852C (fi) Kommunikationssystem med kollisionshinder.
US5974553A (en) Method for powering elements connected in a two-wire bus network transmitting both power supply and data information pulses
US4849752A (en) Method and apparatus for circuit units
US4921464A (en) Radio channel search system
US5048009A (en) Broadcast station locator for a local area network
JP2851124B2 (ja) 多重伝送方式
KR101238466B1 (ko) 버스티 무선 데이터 트래픽을 위한 적응형 폴링
US4376278A (en) Apparatus and method for collision avoidance
US4658396A (en) Redundancy arrangement for a local area network
KR950004876B1 (ko) 송수신기
US4450571A (en) Two-way signal transmission and one-way DC power supply using a single line pair
JPH04222130A (ja) 干渉検出回路
JP2005513893A (ja) スリープモードと通常モードで動作可能な通信バスシステム
US4382249A (en) Apparatus and method for decoding information
EP0292686B1 (en) Line delay compensation arrangement for digital transmission systems utilizing low-power line drivers
US4454383A (en) Asynchronous data transmission method and circuitry
EP0367460A1 (en) Optical fiber bus controller
EP0199338B1 (en) Repeater circuit
JPS6276948A (ja) ロ−カルネツトワ−ク内の自動レベル等化方法
US4679228A (en) Speakerphone sensing circuit
KR100662281B1 (ko) 다중 제어시스템의 신호 전송 방법
EP3700095A1 (en) Reducing interference of a malfunctioning transmitter device
KR100681383B1 (ko) 시스템 통신 버스 상에 통합된 에너지 시스템을 위한 통신프로토콜
JP2926571B1 (ja) 出接続トランク回路
KR950004775A (ko) 주파수 공용시스템의 통화채널 접속방법

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: HONEYWELL INFORMATION SYSTEMS INC.