FI73611C - Anordning foer avfallsseparering. - Google Patents
Anordning foer avfallsseparering. Download PDFInfo
- Publication number
- FI73611C FI73611C FI844456A FI844456A FI73611C FI 73611 C FI73611 C FI 73611C FI 844456 A FI844456 A FI 844456A FI 844456 A FI844456 A FI 844456A FI 73611 C FI73611 C FI 73611C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- pulp
- outlet
- separator
- waste
- shredded
- Prior art date
Links
Landscapes
- Paper (AREA)
- Processing Of Solid Wastes (AREA)
Description
7361 1
LAITE JÄTTEEN EROTTAMISEKSI- ANORDN1NG FÖR AVFALLS-SEPARERING
Keksinnön kohteena on laite nestettä absorboivien tuotteiden, kuten vauvanvaippojen, terveyssiteiden ja makuualustojen, jotka käsittävät revittyä selluloosamassaa, rcvinnäis-massaa, olevan nestettä absorboivan tyynyn, joka :evinnäis-massa on kokonaan tai osittain suljettu harsokang; r.ta, huo-vitetta .ia/tai muovikalvoa olevan ulkoisen kerrosm; teriaalin sisään, valmistuksessa saadusta jätteestä revinnäi:massan erottamiseksi kerrosmateriaalista, jolloin jäte hajeitetään ja johdetaan materiaalisuspension muodossa tanyenitiaalises-ti separaattoriin, joka käsittää sylinterimaisen kotelon, jossa on ylhäällä s i c ään sy öt t öaukko ja alhaalla en: immäinen ja teinen poistoaukko revinnäismassaa ja vastaavasii kerros-materiaalia varten, ylhäällä olevaan sisäänsyött“aukkoon ja toiseen poistoaukkoon liitetyn, reitetyn soparoint:' rummun joka muodostaa ulkoseinänsä ja kotelon sisäseinän väliin rengasmaisen tilan, joka on yhdistetty alhaalla olevaan ensimmäiseen poistoaukkoon, sekä ensimmäiseen ja toiseen poistoaukkoon liitetyt puhallinlaitteet.
Valmistettaessa edellä esitetyn kaltaisia tuotteita levitetään kerros revittyä selluloosamassaa esimerkiksi suovitetta olevan liikkuvan rainan päälle ja nestettä, absorbo ' van tyynyn, joka muodostuu revinriäismassakerroksesta, pää .le levitetään esimerkiksi muovikalvoa oleva loinen kerros. Molemmat kerrokset yhdistetään liimaamalla tai muulla s »oivalla tavalla pitkin pitkittäisreunojaan ja pitkittäinen kappale jaetaan poikittain haluttuihin pituuksiin. Konetta käynnistettäessä on tiettyä määrää revinnäismassaa ja ker ’osmate-riaalia pidettävä jätteenä kun esimerkiksi kerrosmnteriaali-rulla loppuu, syntyy samoin jätettä. Täysin normaalissa tuotannossa voidaan jätteeksi laskea noin 1ϋ-12ί. Saatua sätettä ei ole tähän asti voitu käyttää hyväksi taloudellisesti hyväksyttävällä tavalla, vaan se on poltettu.
2 -_ — ___ L____ . -- 7361 1
Or. itsestään selvää, että mainitun suuruinen jätemäärä e-dustaa huomattavaa tappiota ja sen tähden on toivottavaa voida ottaa talteen ainakin arvokas revinnäismassa. Muovikalvon tai muovilla impregnoidun selluloosakalvon ja liiman olemassaolo aiheuttaa sen, että niitä ei voi tai ei saa sekoittaa jätteeseen lähtömateriaalin sopivan hajoittamisen jälkeen. Monissa mukauksissa on materiaalikerros sitäoaitsi värjätty ja se voi sentähden aiheuttaa jauhatuksessa väri-läikkiä värjäänättömään materiaaliin.
Edellä esitettyä tyyoDiä olevia tunnettuja separointilait-teita on käytetty hienomman partikkelimateriaalin separoin-tiin karkeammasta materiaalista, jolloin partikkeleilla on suhteellisen suuri tiheys. Mikäli tällaista separointilaitet-ta pyritään käyttämään revinnäismassakuitujen erottamiseen muovikalvopaloista, todetaan, että muovipalat imeytyvät kiinni rummun sisäsivuun, mikäli ei voida aikaansaada tarkkaa paine-eroa rummun ulkosivun sisäsivun välille susien -?ion virtausnoneuden suhteen, jotta toisaalta varmistettaisiin se, että kuidut olennaisesti ovat suunnattuina Omavirran suuntaan, läpäisevät rummussa olevat reiät, samalla kun raskaammat partikkelit, muovikalvopalat säilyttävät riittävän suuren nopeuden niin, että ne eivät imeydy kiinni reikien päälle.
keksinnön tarkoituksena on sentähden saada aikaan edellä esitetyn kaltainen laite, joka tekee mahdolliseksi materiaalivirran nopeuden yksinkertaisen ja tehokkaan säädön ja lailleen säädön niin, että saavutetaan arvokkaiden kuitujen °Ptimaalinen talteenotto.
Eämä tarkoitus toteutetaan täysin keksinnön avulla, joka määritellään patenttivaatimuksissa ja jota selostetaan viittaamalla oheisiin piirustuksiin, jotka esittävät erästä edullista sovellutusesimerkkiä ja joissa kuv. i esittää paljon yksinkertaistettuna sivukuvaa eräästä separointilaitteesta, johon keksintö· kuuluu, 3 7 3 61 1
Kuv. 2 esittää piirrettynä suurempaan mittakaavaan kuin kuvio 1 kolmea separaattoria ja jätteen syöttölaitetta ylhäältä katsottuna
Kuv. 3 esittää yhtä kuvioiden 1 ja ? mukaista separaattoria sivulta katsottuna.
Kuten kuviossa 1 esitetään, syötetään johdannossa m linittu-a tyyppiä olevaa jätettä 1 hihnakuljettimen 2 avulla repi-mislaitteeseen eli vasaramyllyyn tai siihen verrattavaan ha.iottamislaitteeseen 3. Ha.ioittamislaitteessa 3 jaetaan muovikalvot tai selluloosakalvot kappaleiksi, jotta kalvojen väliin suljettu revinnäismassa voisi poistua kalvoista. Syistä , jotka selviävät seuraavassa, halutaan folioiden mahdollisimman pientä hajoittamista mahdollisimman nopeaa työstämistä eli revinnäismassan erottamista varten. Majoitetut tai ainakin avatut jätetuotteet, esimerkiksi terveys-siteet, vauvanvaipat, makuualustat jne. syötetään hajoit-timesta 3 pneumaattisella kuljettimella, joka käsittää imu-puhaltimen 5 ja kuljetinjohdon 6, ensimmäisen separaattorin 7 yläpäähän, joka separaattori eroittaa kalvopalat revinnäismassasta ensimmäisessä vaiheessa. Kalvopa]at poistuvat separaattorin 7 alapäästä ja ne imetään imupuhaltimel-la 8 johdon 9>i0 (kts erityisesti kuvio 2) kautta toisen separaattorin li yläpäähän. Kalvopalojen ja näissä mahdollisesti kiinnioievan revinnäismassan toinen työstö tapahtuu tässä separaattorissa 11. Kalvo.iäte poistuu separaattorin 11 alapäästä ja se kuljetetaan poispneumaattisella kuljettimella, jossa on imupuha1]in 12. Kuten parhaiten käy ilmi 2, syötetään erotettu revinnäismassa pois separaattorista 7 johdon 13 kautta, joka on yhdistetty imupuhal-timen 14 imupuolelle. Separaattorissa 11 erotettu revinnäismassa syötetään johdon 15 kautta mainitun imupuhaltimen 14 imupuolelle ja syötetään samoin kuin separaattorista 7 tuleva revinnäismassa kuljetinjohdon 16 kautta kolmanteen separaattoriin 17. Sisääns.yötetty revi nnäi nma: · samat e -riaali voi sisältää pienehköjä kai vokappal eitä ja ' änä on syynä siihen, että esimerkkinä esitetty laite käsi-, tää myös kolmannen separaattorin.
7 3 61 1 4
Mahdollinen kalvojäte syötetään imupuhaltimen 8 imupuolelle ja työstö kalvopalasissa mahdollisesti kiinniolevan revi_nnäis-massan erottamiseksi tapahtuu toisessa separaattorissa '1, minkä jälkeen kalvojäte syötetään ulos johdon kautta, joka on kytketty imupuhaltimeen 12. Täysin puhdas revinnäisrias-sa, joka syötetään ulos separaattorista, syötetään kuljetin-johdossa olevan imupuhaltimen 19 kautta sykloniin 21 esitetyssä sovellutusesimerkissä ja kuljetusilma poistuu pöly-suot imen 22 kautta ja revinnäismassa otetaan ulos esimerkiksi johdolla 23 .ia imuouhaltimella 24 edelleen käytettäväksi.
Edellä olevassa selostuksessa tarkoitetaan materiaalin ui-säänsyötöllä separaattoriin aina, että materiaali syötetään reitetyn separointirummun sisään, että kalvojäte poistuu tästä separointirummusta ja että revinnäismassa syötetään ulos rengasmaisesta tilasta, joka on muodostettu sylinteri-maisen kotelon, joka ympäröi separointirumpua, ja separointirummun väliin.
Keksinnön mukaista separaattoria selostetaan nyt viittaamalla kuvioon 3. - Kuviossa 3 esitetyn separaattorin oletetaan olevan edellä separaattori 7. Mikäli lisäseparaattorit, esimerkiksi edellä kuvatut separaattorit 11 ja 17 katsotaan tarpeellisiksi, koskee separaattorin 7 selostus myös näitä sillä poikkeuksella, että, kuten jäljempänä esitetään, se-parointirummut voivat olla erillaisia. Separaattori 7 on kuvion 3 mukaan varustettu pystysuoralla,sylinterimäisellä ja ainakin olennaisesti kaasutiivillä kotelolla 25, jos: a on yläsivu 26 ja pohja 27. Yläsivussa 26 on ympyränmuotoinen, keskeinen aukko, johon on tiiviisti liitetty sylinve-rimäinen, tiivis sisäänsyöttölaatikko 28, jossa on sisään-syöttönysä 29, joka on järjestetty liitettäväksi johtoon 6 kuvioissa 1 ia 2. Mainitun aukon kanssa samankeskinen ja sopivimmin yhtä suuri ympyrän muotoinen aukko on muodostettu pohjaan 27 ja tähän aukkoon on liitetty poistolaatikko, joka muodostuu ylemmästä sylinterimäisestä osasta 30 ja tähän liitetystä kartiomaisesta poistokartiosta 31. Sylinterir.äi-nen sisäänsyöttölaatikko 28 ja sylinterimäinen osa 30 työn- 7361 1 5 tyvät vastakkaisista päätyosistaan jonkin verran kotelon 25 sisään ja muodostavat laiPat 32 ja vastaavasti 33.
Näitä molempia laippoja 32 ja 33 ympäröi sylinterimäinen, reijitetty separointirumpu 33, jossa on avoimet päät, ja ne muodostavat tuen tämän päätyosille. Separointirumpu on siten liitetty toisaalta sisääntuloaukkoon ja toisaalta poistoaukkoon. Sylinterimäisen kotelon 23 sisäseinin ja separointirummun 33 vaippapinnan väliin muodostuu siten rengasmainen tila 35, joka on yhteydessä separointirummun 33 sisäosan kanssa re^ysten eli reikien, esimerkiksi reikien 36,37 ja 3B kautta.
Rengasmainen tila 35 on varustettu poistoaukolla 3:; pohjalla 27 olevan revinnäismassan poistamiseksi. Poistoaukko 39 on kuvioissa 1 ja 2 ky tketty pneumaattiseen kul j et .1 nj oh toon 13 ja separointirummun poistoaukko on kytketty johtoon 9 (kts myös kuviot 1 ja 2) . Johto 9 ei ole, kuten käy ilmi kuviosta 3, sopi viiruni n suoraan ja tiiviisti liitetty poisto-kartion 31 poistoaukkoon, vaan ylöspäin avoimeen kartiomai-seen suppiloon 31, jonka avoin leveä pää ympäröi aukkoa 30 niin, että muodostuu rengasmainen ilmanottorako 32 ilman imemiseksi ympäristöstä imupuhaltimen 8'avulla. Ruon 32 pinta-alan säätämisen tekemiseksi mahdolliseksi el' kartioiden 31 'ja 3i vastakkaisten seinäointo.'en välisen etäisyyden muutoksen aikaansaamiseksi kannattaa esitetyssä sovellutusesimerkissä kartiota ;-i putki --3. joka on telesaooppimai-sesti ja tiivisti työnnetty putkijohtoon 9 ja joka pysyy salpaelimen 33 avulla asetetussa asennossa..
Kotelo 25 on varustettu avattavalla tarkastusikkunnlla 35. Pohja 27 on varustettu tukikielekkeillä tai sen tapaisilla 36, joiden avulla kotelo 25 voidaan kiinnittää esimerkiksi kulmaraudasta rakennettuun runkoon 37, joka on pystytetty alustalle 38.
Esitetty separaattori 7 toimii seuraavalla tavalla. Sisääntuloaukko ?o, joka syöttää ilmavirtaa, joka sisältää jätemateriaalia,on järjestetty suuntaamaan materiaalivirran 6 7 3 61 1 tangenttiaalisesti sisäänsyöttölaatikkoon 28. Imupuhaltimien 8 ja avulla ylläpidetään ilmavirtaus poistoaukkoja 39 ja 40 kohti ja materiaalivirta, jota kuviossa 3 esitetään katkoviivalla A, tulee siirtymään ruuviviivamaisesti alaspäin pitkin separointirummun 34 sisäseinää. Materiaalivirran A liikkeen aikana pitkin separointirummun 34 seinää poisto-aukkoa 40 kohti tulee materiaali, jolla on pieni raekoko eli revinnäismassa, imeytymään rengasmaisessa tilassa 33 vallitsevan alhaisemman ilmanpaineen johdosta ulos separoin-tirummussa olevien reikien kautta ja, kuten nuolilla B esitetään, tilaan 35 ja imeytymään sieltä pois revinnäismassan poistoaukon 39 kautta. Suurempia materiaaliosia eli paperinpaloja, muovikalvopaloja jne ei imetä ulos aukkojen 36,37,38 kautta toisaalta suuremman materiaalikoon takia ja toisaalta sen johdosta, että hajottaminen repimislaitteessa 3 on tapahtunut niin, että yhä pienempien paperi- ja.muovikalvopalojen syntyminen on vältetty. Nämä suuremmat jäteosat poistuvat johdon 9 kautta. Ruuviviivamaisen materiaalivirran A nousua ja siten materiaalin viipymisaikaa separaattorissa voidaan säätää laajoissa rajoissa säätämällä rakoa 42. Raon ollessa suuri imeytyy pääosa ilmasta johtoon 9 ympäristöstä ja alaspäin suunnattu ilmavirta separaattorissa tulee suhteellisen heikoksi ja siten tulee mainittu nousu olemaan pieni ja ääritapauksessa 0 eli sisäänsyötetty ei siirry ak-siaalisesti alaspäin vaan pysyy separointirummussa.
Jotta saavutettaisiin revinnäismassan paras mahdollinen e-rottuminen kalvojätteestä, säädetään paine rengasmaisessa kammiossa 35 separointirummun sisäiseen paineeseen verrattuna siten, että saadaan aikaan kalvokappaleiden pienin mahdollinen imeytyminen reijätetyn rummun läpi, samanaikaisesti kun saadaan aikaan materiaalin haluttu läpivirtaus. Kuten jo on mainittu, voidaan ilmavirtausta poistoaukon 41 läpi säätää laajoissa rajoissa esimerkiksi selostetun laitteen 31,4l avulla ja tämä säätö aiheuttaa myös ilmavirran muutoksen separointirummun reijitetyn seinän läpi eli revinnäis-massar. poiskuljettamisen. Tietyissä tapauksissa voi olle.
7 3 61 1 •~r edullista säätää erikseen virtausta poistoaukon 39 kautta, mikä voi tapahtua esimerkiksi muuttamalla imupuhaltimen 14 kapasiteettia järjestämällä venttiili johtoon 13 tai päästämällä sisään ulkoilmaa, kuten on selostettu poistoaukon 40 yhteydessg.
Separointirumpu 34 voi muodostua verkkosylinteristä, jossa on eeimerkiksi neliömäisiä silmukoita, joiden sivur.pituus on 10-2pJnrn, tai sopivimmin metallirunmusta, joka on esimerkiksi ruostumatonta terästä ja jossa on hyvin sileä sisäpinta ja jossa aivan vierekkäin sijaitsevia reikiä. Jälkimmäinen rumputyyppi aiheuttaa pienemmän kitkan materiaa-1 i-virralle A ja vaara revinnäismassan kiinnittymisestä reikiin tulee hyvin pieneksi. selostettua separaattori a voidaan muunnella eri tavoin poikkeamatta keksintöä;'at uksesta .
Niinpä on mahdollista järjestää esimerkiksi säätöventtiili ilmanpäästöraon 42 asemesta ja tämä rako voidaan puolestaan korvata ilmanpäästöaukolla. Edelleen on mahdollistu järjestää makaavia separaattoreita eli senaraattoreita, joiden sylinteriakselit sijaitsevat vaakasuorassa tai vinossa asennossa pystytasoon tai vastaavasti vaakatasoon nähden.
Käytännön kokeet separaattorilla, jonka kotelon 2‘ halkaisija on 900mm ja korkeus IGCOmm ja joka on varustettu lankaverkkoa olevalla separointirummulla 34, jonka silmäkoko on 20x20mm ja aksiaalinen toimiva pituus noin 85Omm, osoittivat että tämä oli erityisen tehokas ja aikaansai revinnäis-massan talteenoton 90-931¾ laskettuna j ätemateriaal i ssa olevan revinnäismassan painosta. Sisäänsyöttö separaat toriin tapahtui tällöin ilmavirrassa, joka sisälsi'-kymmenen painoprosenttia kiinteätä materiaalia ja jonka nopeus oli noin 20m/s ja tilavuus noin 2500m-^/h. Yhdestä ainoasta separaattorista saatu revinnäismassa sisälsi merkityksettö- j miä määriä kalvokaani ei ta ja revinnäismassamateriaalia, j joka oli täysin vanaa tällaisista kalvokappaleista, saatiin edellä kuvatulla laitteella, jossa oli kolme separaattoria, joista viimeisessä oli rummun silmukkakoko 12x1,Imin.
Claims (2)
1. Laite nestettä absorboivien tuotteiden, kuten vauvanvaip-pojen, terveyssiteiden ja makuualustojen, jotka käsittävät revittyä selluloosamassaa, revinnäismassaa, olevan nestettä absorboivan tvvnvn, joka revinnäismassa on kokonaan tai o- sittain suljettu harsokangasta,huoviketta ja/tai muovikalvoa olevan ulkoisen kerrosmateriaalin sisään, valmistuksessa saadusta jätteestä revinnäismassan erottamiseksi kerrosma-teriaalista,jolloin jäte hajotetaan ja johdetaan materiaali-suspension muodossa tangentiaalisesti separaattoriin (7*11, 17), joka käsittää sylinterimäisen kotelon (25), jossa on ylhäällä sisäänsyöttöaukko (28) ja alhaalla ensimmäinen ja toinen poistoaukko (39,^0) revinnäismassaa ja vastaavasti kerrosmateriaalia varten, ylhäällä olevaan sisäänsyöttöä ukkoon ja toiseen poistoaukkoon liitetyn, reijitetyn separoin-tirummun (3^), joka muodostaa ulkoseinänsä ia kotelon sisä-' seinän väliin rengasmaisen tilan (35), joka on yhdistetty alhaalla olevaan ensimmäiseen poistoaukkoon (39), sekä ensimmäiseen ja toiseen poistoaukkoon yhdistetyt puhallir.-laitteet (14,8), tunnettu siitä, että toinen poisto-aukko (40) on yhdistetty imupuhallinlaitteeseen (8) säädettävän ilmanimuaukon (42)kautta ulkoilman imemiseksi puhallin-laitteeseen (8).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että ilmanimuaukon muodostaa toisen poistoaukon (40) ympärille järjestetty, muuteltavissa oleva rengasrako (42).
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI844456A FI73611C (fi) | 1984-11-13 | 1984-11-13 | Anordning foer avfallsseparering. |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI844456A FI73611C (fi) | 1984-11-13 | 1984-11-13 | Anordning foer avfallsseparering. |
FI844456 | 1984-11-13 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI844456A0 FI844456A0 (fi) | 1984-11-13 |
FI844456L FI844456L (fi) | 1986-05-14 |
FI73611B FI73611B (fi) | 1987-07-31 |
FI73611C true FI73611C (fi) | 1987-11-09 |
Family
ID=8519887
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI844456A FI73611C (fi) | 1984-11-13 | 1984-11-13 | Anordning foer avfallsseparering. |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI73611C (fi) |
-
1984
- 1984-11-13 FI FI844456A patent/FI73611C/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI844456A0 (fi) | 1984-11-13 |
FI844456L (fi) | 1986-05-14 |
FI73611B (fi) | 1987-07-31 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US5294218A (en) | Centrifugal discharger for waste materials having a low weight/area ratio | |
KR101654803B1 (ko) | 가스류 내에서의 건식 제립 | |
US20070210015A1 (en) | Dual Zone Wireless Pulp Washer | |
US4592115A (en) | Apparatus and process for separating cellulose fluff fibers from waste fibrous material | |
CN110512449A (zh) | 片材制造装置 | |
JPH02214514A (ja) | 石炭鉱山の空気清浄装置 | |
EP3328517B1 (en) | A combined briquetting and cyclonic separation device and process capable of removing particles from a fluid stream and converting directly into briquettes | |
CZ143294A3 (en) | Process and apparatus for treating or regeneration of material being a waste when producing rod-like smoker's articles | |
CN113661017A (zh) | 分离器和分离方法 | |
US6769199B2 (en) | Process for producing dried singulated cellulose pulp fibers using a jet drier and injected steam and the product resulting therefrom | |
FI73611C (fi) | Anordning foer avfallsseparering. | |
CN117019647A (zh) | 一种饲料生产用原材料除杂设备 | |
EP1375736B1 (en) | A system for producing dried singulated cellulose pulp fibers using a jet drier and injected steam | |
EP0180696B1 (en) | Apparatus for the separation of waste | |
US5097574A (en) | Method and apparatus for forming fluff pads for diapers and the like | |
US4624819A (en) | Method for producing layers of dry fibres on a forming surface | |
FI71965C (fi) | Under tryck arbetande silanordning foer fiberuppslamning. | |
JPS63501058A (ja) | ガス流中の物質の処理装置 | |
CA1234072A (en) | Apparatus for separating cellulose fluff fibers from waste fibrous material | |
US6095442A (en) | Perforated drum in a stock preparation system for screening foreign matter from recycled paper | |
US6220446B1 (en) | Particle size classifier | |
US5967335A (en) | Screening device for screening a suspension | |
GB2121153A (en) | Process and apparatus for drying powdery materials | |
US20230330683A1 (en) | Hygiene article recycling unit | |
NO162264B (no) | Anordning for avfallsseparering. |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: FIBRE CONVERTING MACHINERY AB |