FI72533B - Foerfarande foer utvinning av monosackarider samt anlaeggning foer genomfoerande av foerfarandet. - Google Patents
Foerfarande foer utvinning av monosackarider samt anlaeggning foer genomfoerande av foerfarandet. Download PDFInfo
- Publication number
- FI72533B FI72533B FI820957A FI820957A FI72533B FI 72533 B FI72533 B FI 72533B FI 820957 A FI820957 A FI 820957A FI 820957 A FI820957 A FI 820957A FI 72533 B FI72533 B FI 72533B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- enzyme
- fermentation
- sugar
- reaction steps
- separated
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C13—SUGAR INDUSTRY
- C13K—SACCHARIDES OBTAINED FROM NATURAL SOURCES OR BY HYDROLYSIS OF NATURALLY OCCURRING DISACCHARIDES, OLIGOSACCHARIDES OR POLYSACCHARIDES
- C13K1/00—Glucose; Glucose-containing syrups
- C13K1/02—Glucose; Glucose-containing syrups obtained by saccharification of cellulosic materials
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C12—BIOCHEMISTRY; BEER; SPIRITS; WINE; VINEGAR; MICROBIOLOGY; ENZYMOLOGY; MUTATION OR GENETIC ENGINEERING
- C12P—FERMENTATION OR ENZYME-USING PROCESSES TO SYNTHESISE A DESIRED CHEMICAL COMPOUND OR COMPOSITION OR TO SEPARATE OPTICAL ISOMERS FROM A RACEMIC MIXTURE
- C12P19/00—Preparation of compounds containing saccharide radicals
- C12P19/14—Preparation of compounds containing saccharide radicals produced by the action of a carbohydrase (EC 3.2.x), e.g. by alpha-amylase, e.g. by cellulase, hemicellulase
-
- Y—GENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
- Y02—TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
- Y02E—REDUCTION OF GREENHOUSE GAS [GHG] EMISSIONS, RELATED TO ENERGY GENERATION, TRANSMISSION OR DISTRIBUTION
- Y02E50/00—Technologies for the production of fuel of non-fossil origin
- Y02E50/10—Biofuels, e.g. bio-diesel
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Wood Science & Technology (AREA)
- Zoology (AREA)
- Biochemistry (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- General Chemical & Material Sciences (AREA)
- Microbiology (AREA)
- Biotechnology (AREA)
- Emergency Medicine (AREA)
- Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
- General Engineering & Computer Science (AREA)
- Genetics & Genomics (AREA)
- Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
Description
72533
Menetelmä monosakkaridien talteenottamiseksi sekä laitteisto menetelmän toteuttamiseksi Tämä keksintö koskee patenttivaatimuksen 1 johdannon mukaista menetelmää monosakkaridien talteenottamiseksi selluloosa-pitoisesta materiaalista sellulaasilla suoritettavan hajotuksen avulla, sekä mahdollisesti näistä monosakkarideista käymisteitse saatujen tuotteiden talteenottamiseksi, jonka menetelmän mukaan hienonnettu selluloosapitoinen lähtöaine saatetaan reagoimaan sellulaasia sisältävän vesiliuoksen kanssa ulkoilman paineessa lämpötilassa, joka on huoneenlämpötilan ja noin 50°C:n välillä. Keksintö koskee myös patenttivaatimuksen 10 johdannon mukaista laitteistoa tällaisen menetelmän toteuttamiseksi käyttämällä selluloosapitoisen lähtöaineen hienonnus- tai sterilointiyksikköä ja sekoitin-ta, joka on varustettu entsyymiliuoksen lisäysputkella.
Sokerin entsymaattinen valmistus selluloosasta tunnetaan US-patenttijulkaisuista 3 972 775 ja 4 097 333, joista 3 972 775 koskee sekä entsyymin valmistusta mikro-organismeja kasvattamalla että selluloosapitoisen materiaalin hyd-rolyysiä valmistetun entsyymin avulla. Selluloosan hydrolyy-si tai hajotus suoritetaan yksivaiheisesti. Patenttijulkaisun 4 097 333 mukaisesti saatetaan selluloosapitoinen materiaali kosketukseen etyleenin kanssa, sillä tämä käsittely kohottaa glukoosisaantoa entsymaattisessa hydrolyysissä.
Selluloosapitoisen materiaalin monivaiheinen hydrolyysi on puolestaan tunnettu julkaisuista Wilke, C.R. et ai., Bio-technol. Bioeng. 2_3 (1981 ) 163-183, ja Ghose, T.K. ja Ghosh, P., J. appi. Chem. Biotechnol. 2j[ (1978 ) 309-320 . Wilke et al:n mukaan selloloosapitoista ainesta esikäsitel-lään hapolla pentoosien uuttamiseksi, minkä jälkeen kiintoaines erotetaan, pestään ja saatetaan sitten kosketuksiin vastavirtaan hydrolysaattorista tulevan entsyymi- ja sokeripitoisen liuoksen kanssa, jolloin entsyymi adsorboituu.
72533 Käytettävä hydrolysaattori koostuu viidestä sekoitetusta uuttolaitteesta. Esikäsitelty kiintoaines johdetaan 5 paino-%:sena liuoksena hydrolysaattoriin. Kiintoaineksen erotuksen jälkeen saatava entsyymipitoinen sokeriliuos voidaan osittain palauttaa hydrolysaattoriin, loput liuoksesta haihdutetaan kuiviin entsyymin adsorption jälkeen. Hydroly-saattorista tuleva, entsyymistä mahdollisimman vapaa sokeri-liuos saatetaan alkoholiseen käymiseen. Selluloosaa hajottava entsyymi saadaan aikaan viljelemällä Trichoderma viride QM 9414-kantaa kaksivaiheisessa fermentaatiojärjestelmässä. Entsyymi lisätään vesiliuoksen muodossa suoraan hydrolysaat-toriin.
T.K. Ghosesn ja P. Ghoshin julkaisun mukainen monivaiheinen hydrolyysi muistutta läheisesti edellä selostettua Wilke et ai:n ratkaisua. Niinpä jauhettua sanomalehtipaperia sekoitetaan vastavirtaan, kolmessa vaiheessa sellaisen hydrolysaa-tin kanssa, joka saadaan 5-osaisesta hydrolysaattorista, jolloin kiintoaines erotetaan jokaisen sekoitusvaiheen jälkeen. Viimeisestä sekoitusvaiheesta saatava kiintoaines johdetaan neljässä fermenttorissa valmistetun entsyymiliuoksen kanssa hydrolysaattoriin.
Vaikeus entsymaattisen hajottamisen teknisessä käytössä monosakkaridien ja mahdollisesti niistä saatujen käymistuot-teiden - kuten alkoholien ja proteiinien - valmistamiseksi liittyy pääasiassa siihen, että se väkevyys, joka mikrobiologisella hajotuksella saavutetaan, on hyvin pieni - esim. annettaessa sellulaasin vaikuttaa 48 tuntia hydrolysoituu lähtöaineesta korkeintaan muutama prosentti - ja näin ovat väkevöinnin tai puhdistuksen vaatimat energiakustannukset aivan liian suuret. Kun on haluttu tuottaa teknisesti sokereja ja niistä edelleen alkoholia selluloosapitoisista lähtöaineista, on hajottaminen näin ollen tähän mennessä suoritettu happojen avulla, enimmäkseen korkeita paineita ja lämpötiloja käyttämällä. Nämä menetelmät ovat myös hyvin energiaa vaativia ja niihin liittyy happojen talteenotto-ongelmia .
Il 3 72533 Tämän keksinnön tarkoituksena on välttää nämä haitat ja vaikeudet ja tarjota jatkuvatoiminen, johdannossa kuvatun laatuinen tekninen ja entisiä parempi selluloosapitoisten raaka-aineiden hyväksikäyttömenetelmä, jossa toimitaan huoneenlämpötilassa tai hieman korotetussa lämpötilassa, tarvitaan suhteellisen vähän energiaa, vältytään korkeapainelait-teistojen käytöltä, käytetään halpoja lähtö- tai jäteaineita eikä kuormiteta ympäristöä.
Tehtävä on ratkaistu siten, että reaktio suoritetaan useissa reaktiovaiheissa ja jokaisen reaktiovaiheen jälkeen entsyymi- ja sokeripitoinen liuos erotetaan kiinteistä aineista, kiinteät aineet siirretään muodostuneiden hiilihydraattien pesun jälkeen seuraavaan reaktiovaiheeseen, reak-tiovaiheista saadut entsyymi- ja sokeripitoiset liuokset kerätään yhteen ja mahdollisesti saatetaan käymään lisäämällä sokereja hyväkseen käyttäviä mikro-organismeja.
Näin ollen entsymaattinen hydrolyysi suoritetaan useampivai-heisesti eli vähintään kaksivaiheisesti, mielellään kuitenkin korkeintaan kuusivaiheisesti. Hydrolysoitava materiaali viedään kaikkien peräkkäisesti toisiinsa liitettyjen reakti-ovaiheiden läpi ja yksittäisten vaiheiden välissä suoritetaan joka kerta muodostuneiden hiilihydraattien poispesu. Näin vältetään liian suuren sokeriväkevyyden aiheuttama hyd-rolyysin estyminen ja saavutetaan keksinnönmukaisesti reaktion nopeutuminen ja parempi hyötysuhde verrattuna yksivaiheiseen menetelmään. Viimeisen reaktiovaiheen jälkeen erotetaan hydrolysoitumaton kiinteä aine liuoksesta, pestään se ja siirretään polttolaitokseen tai muualla käytettäväksi.
Selluloosapitoinen lähtöaine on edullista steriloida ennenkuin se saatetaan reagoimaan sellulaasipitoisen vesiliuoksen kanssa. Sterilointi voidaan suorittaa otsonoimalla, lisäämällä biosidia, kuten pentakloorifenolinatriumia, tai höyryn avulla.
On edullista jauhaa reaktiovaiheista saatu suspensio lieju-maisen hienoksi, ennenkuin kiinteä aine erotetaan entsyymi- 4 72533 ja sokeripitoisesta liuoksesta. Tämän jauhamisen avulla saadaan selluloosapitoisesta materiaalista uutta pintaa alttiiksi entsyymin vaikutukselle, ja sitäpaitsi näin voidaan syntyneet vielä oligomeereina olevat sokerit pestä pois paremmin.
Ennen seuraavaan reaktiovaiheeseen siirtämistä on erotettuun kiinteään aineeseen edullista sekoittaa lisää tuoretta sel-lulaasiliuosta, ellei kiinteä aine sitten ole peräisin viimeisestä reaktiovaiheesta. Tämän toteutustavan etu on siinä, että se nopeuttaa hydrolyysiä.
Reaktiovaiheista saatu ja kiinteistä aineista erotettu entsyymi- ja sokeripitoinen liuos on tarkoituksenmukaista hajottaa täysin monosakkarideiksi immobilisoidun entsyymin avulla ja immobilisoituna entsyyminä on edullista käyttää varsinkin immobilisoitua B-glukosidaasia. Immobilisoiduissa entsyymeissä entsyymi on kiinnittyneenä kantajaan, esim. po-lyakryyliamidigeeliin niin, että se säilyy täysin aktiivisena eikä huuhtoudu koskettavan liuoksen mukana.
Jotta tämän keksinnön edullisen toteutustavan mukaisesti saataisiin valmistetuksi monosakkarideja, kierrätetään entsyymi- ja sokeripitoiset liuokset osittain takaisin yksittäisiin reaktiovaiheisiin laimennukseksi, poistetaan ne taas reaktiovaiheista reaktiotuotteiden kanssa ja sekoitetaan osittain tuoreen selluloosapitoisen materiaalin kanssa niin, että entsyymi adsorboituu selluloosapitoiselle materiaalille ja tällä tavalla erottuu tai voidaan ottaa talteen. Yksi saadun sokeripitoisen liuoksen pääaineosista on glukoosi, jonka konsentraatiota voidaan kohottaa tällä tavalla. Entsyymi- ja sokeripitoiset liuokset eivät sitäpaitsi sisällä sellobioosia, joten takaisin kierrätetty osa ei estä hydrolyysiä. Entsyymistä vapautettu sokeriliuos voidaan johtaa toiseen käyttötarkoitukseen. Selluloosapitoinen materiaali ja siihen adsorboitunut entsyymi palautetaan prosessiin lähtöaineeksi.
Il 5 72533
Jotta tämän keksinnön edullisen toteutustavan mukaisesti saataisiin valmistetuksi käymistuotteita, kuten etanolia, erotetaan entsyymi- ja sokeripitoisten liuosten käymisen jälkeen mikro-organismit käymistuotteita sisältävästä nesteestä, käymistuotteita sisältävä neste palautetaan osittain takaisin yksittäisiin reaktiovaiheisiin laimennukseksi, poistetaan se taas reaktiovaiheista reaktiotuotteiden kanssa ja sekoitetaan osittain tuoreen selluloosapitoisen materiaalin kanssa niin, että entsyymi adsorboituu selluloosapitoi-selle materiaalille ja tällä tavalla erottuu tai voidaan ottaa talteen, ja käymistuotteet voidaan ottaa talteen puhtaassa muodossa käymistuotteet sisältävästä nesteestä tislaamalla tai rektifioimalla.
Tässä toteutustavassa ei sellulaasia tarvitse erottaa sokeriliuoksesta ennen käymisvaihetta. Menetelmä voidaan myös toteuttaa proteiinien tuottamistarkoituksessa niin, että muodostuu pääasiassa biomassaa eli esim. hiivasoluja, sienimyseeliä tai muita mikro-organismeja, ja muiden käymis-tuotteiden muodostuminen jää enemmän tai vähemmän taka-alalle.
Käymisvaiheessa käytetyt mikro-organismit erotetaan esim. sentrifugoimalla ja palautetaan systeemiin tai poistetaan siitä. Näin saatua biomassaa voidaan käyttää lisäaineena karjanrehussa.
Kiinteän aineen pitoisuus on tarkoituksenmukaista pitää noin 10 paino-%:ssa yksittäisissä reaktiovaiheissa. Kun entsyymi-sokeripitoiset liuokset tai käymistuotteita sisältävä neste palautetaan osittain peräkkäisesti järjestettyihin reaktio-vaiheisiin, kohoaa sokerien tai käymistuotteiden konsentraa-tio näissä.
On edullista palauttaa entsyymi- tai sokeripitoiset liuokset tai käymistuotteet sisältävä neste pohjissa olevien syöttö-aukkojen kautta takaisin yksittäisiin reaktiovaiheisiin, koska selluloosapitoisen lähcöaineen, kuten puun, oljen tai 6 72533 jätepaperin, suspensio, jonka kiinteän aineen pitoisuus on 10 paino-%, on vaikeasti pumpattavissa, ja tällä tavalla kiinteän aineen poisto yksittäisistä reaktiovaiheista helpottuu huomattavasti.
Johdannossa kuvatun kaltainen laitteisto keksinnön mukaisen menetelmän toteuttamiseksi sisältää vielä vähintään kaksi hydrolysointisäiliötä, näiden kanssa - mahdollisesti sekoi-tussäiliön ja myllyn kautta - yhteydessä olevan kiinteän aineen erotuslaitteen, sentrifugin, sekä mahdollisesti käymis-säiliön ja tislaus - tai rektifiointilaitteen. Laitteistolle on tunnusomaista, että jokainen ainakin kahdesta hydroly-sointisäiliöstä on putkijohdon välityksellä yhdistettävissä toisaalta sekoittimeen ja toisaalta sentrifugin kiinteän aineen poistoelimeen. Jokaisen hydrolysointisäiliön pohjaosa on edelleen suspensionkeräys-putkijohdon välityksellä yhdistettävissä sentrifugiin, jolloin mahdollisesti keräysputki-johdon ja sentrifugin välille on kytketty sekoitussäiliö ja mylly perä perään, ja sentrifugin nestemäisen osan poisto-putki on putkijohdon ja syöttöputken välityksellä yhdistettävissä jokaiseen hydrolysointisäiliöön sekä myös käymissäi-liöön.
Keksintöä valaistaan seuraavassa tarkemmin virtauskaavion ja esimerkin avulla.
Selluloosapitoinen lähtöaine johdetaan ensin hienonnuslait-teeseen 1 ja sen jälkeen kaksivalssimyllyyn 2. Myllystä materiaali siirtyy sekoittimeen 3, joka on varustettu steri-lointiaineen syöttöputkella 4. Sterilointlainetta sisältävä materiaali siirtyy sterilointisäiliöön 5, jossa se viipyy tietyn ajan. Tästä säiliöstä steriloitu materiaali johdetaan syöttöputkea 6 pitkin toiseen sekoittimeen 7, jossa siihen lisätään sellulaasipitoinen vesiliuos putkea 8 pitkin. Se-koittimesta 7 syötetään materiaalia putkea 10 pitkin yksittäisiin reaktiovaiheisiin tai hydrolysointisäiliöihin 9. Ko-koomaputki 11 poistaa suspension yksittäisistä hydrolysoin-tisäiliöistä 9 sekoitussäiliöön 12, johon on johdettu vielä
II
7 72533 syöttöputket otsonoitua tuoretta vettä (13) varten, jätevettä (14) varten ja palautettavia entsyymi- ja sokeripitoisia liuoksia tai käymistuotteet sisältäviä nesteitä (15) varten. Säiliöstä 12 suspensio siirtyy myllyyn 16, jossa se jauhetaan lietemäisen hienoksi. Tämän jälkeen liuoksesta erotetaan kiinteä aine sentrifugin 17 avulla. Kiinteä aine esiläiranitetään lämmönvaihtimessa 18, viedään toisen sekoittajan 19 läpi, jossa siihen mahdollisesti lisätään tuoretta sellulaasiliuosta putkea 8 pitkin, ja johdetaan putkea 10 pitkin järjestyksessä seuraavaan hydrolysointisäiliöön 9. Järjestyksessä viimeisessä hydrolysointisäiliössä vielä olevat kiinteät aineet poistetaan poistoputkea 20 pitkin ja esimerkiksi poltetaan. Hiilihydraatti- tai alkoholihukan vähentämiseksi voidaan viimeisestä hydrolyysisäiliöstä tuleva materiaali johtaa putkea 20' pitkin vielä sekoitussäiliöön 12 ja pestä siellä puhtaalla vedellä.
Sentrifugista 17 tuleva nestemäinen osa johdetaan ensin im-mobilisoidulla entsyymillä täytettyyn reaktoriin 21 ja sen jälkeen putkia 22 ja 15 pitkin osittain laimennukseksi yksittäisiin hydrolysointisäiliöihin tai sekoitussäiliöön 12 tai putkea 15 pitkin sekoitussäiliöön 23, johon voidaan putkea 24 pitkin lisätä selluloosapitoista materiaalia steri-lointisäiliöstä 5. Kiinteä aine erotetaan nesteestä sentri-fugilla 25, josta sellulaasilla ladattu kiinteä aine johdetaan sekoittimeen 7 ja saatu entsyymitön sokeriliuos johdetaan putkea 26 pitkin pois laitoksesta.
Vaihtoehtoisesti voidaan sentrifugista 17 tuleva nestemäinen osa johtaa reaktorin 21 jälkeen käymissäiliöön 28, joka on varustettu mikro-organismien syöttöputkella 27. Tietyn vii-pymäajan jälkeen siirretään käymistuote erotuslaitteeseen, joka esitetyssä laitoksessa on esim. sentrifugi 29, ja jossa biomassa erotetaan käymistuotteen sisältävästä nesteestä. Biomassa voidaan palauttaa putkea 27 pitkin takaisin käymissäiliöön tai poistaa laitoksesta putkea 30 pitkin. Käymistuotteen sisältävä neste viedään ensin välisäiliöön 31, josta se johdetaan pumpun 32 avulla putkea 15 pitkin osittain 8 72533 takaisin yksittäisiin hydrolysointisäiliöihin 9 tai sekoi-tussäiliöön 12 laimennukseksi tai entsyymin talteenottoon sekoitussäiliöön 23. Sentrifugista 25 tuleva entsyymitön, käymistuotteet sisältävä neste johdetaan tislaus- tai rekti-fiointilaitteeseen 33, jossa nesteen sisältämät käymistuotteet, kuten etanoli, sikunaöljyt ja glyseriini, erotetaan toisistaan. Käymistuotteet poistetaan putkia 34, 35 pitkin, syntyvä jätevesi johdetaan joko sekoittimeen 7 tai sekoitus-säiliöön 12 laimennukseksi tai se poistetaan laitoksesta putkea 36 pitkin.
Esimerkki Jätepaperi, joka sisälsi 1000 kg kuiva-ainetta, hienonnet-, tiin, steriloitiin 20 min. 120°C:ssa, lisättiin 8950 1 vet tä, pH säädettiin arvoon 4,8 ja mukaan sekoitettiin 50 1 entsyymisuspensiota, jonka sellulaasiaktiivisuus oli 107 FPU (FPU = suodatinpaperiyksikköä, ennen FPD-activity-units, vrt. N. Toyama, Advances in Enzyme Hydrolysis of Cellulose and Related Materials, E.T. Reese, Ed. Pergamon Press, London 1963, s. 235). Näin ollen suspension kiinteäainepitoi-suus oli noin 10 paino-%. Koko suspensio johdettiin 6 reak-tiovaiheen tai hydrolysointisäiliön läpi, joissa jokaisessa viipymäaika oli 8 tuntia.
Yksittäisten hydrolysointivaiheiden välissä pestiin muodostuneet hiilihydraatit pois ja liuokset koottiin yhteen. Pesua varten liuokset kierrätettiin joka kerta takaisin ja lopuksi pestiin puhtaalla vedellä. Yhteen kootuissa liuoksissa, joiden tilavuus oli 15 000 1, oli 323 kg pelkistävää sokeria, josta 221 kg oli glukoosia. Mukana oli vielä mannoo-sia ja ksyloosia.
Kun sokeri käytettiin hiivalla, saatiin 109 kg etanolia. Liuos sisälsi vielä 7·106 FPU entsyymiä. Hydrolysoitumatonta jätepaperia oli 677 kg.
li
Claims (10)
1. Menetelmä monosakkaridien talteenottamiseksi selluloosa-pitoisesta materiaalista sellulaasilla suoritettavan hajotuksen avulla, sekä mahdollisesti monosakkarideista käymisteitse saatujen tuotteiden talteenottamiseksi, jonka menetelmän mukaan hienonnettu selluloosapitoinen lähtöaine saatetaan reagoimaan sellulaasia sisältävän vesiliuoksen kanssa ulkoilman paineessa lämpötilassa, joka on huoneenlämpötilan ja noin 50°C:n välillä, tunnettu siitä, että reaktio suoritetaan useissa reaktiovaiheissa ja jokaisen reaktiovaiheen jälkeen entsyymi- ja sokeripitoinen liuos erotetaan kiinteästä aineesta, kiinteät aineet siirretään muodostuneiden hiilihydraattien poispesun jälkeen seuraavaan reaktiovaiheeseen, reaktiovaiheista saadut entsyymi-ja sokeripitoiset liuokset kerätään yhteen ja mahdollisesti saatetaan käymään lisäämällä sokereita hyväkseen käyttäviä mikro-organismeja .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että selluloosapitoinen lähtöaine steriloidaan ennenkuin se saatetaan reagoimaan sellulaasipitoisen vesi-liuoksen kanssa.
3. Patenttivaatimuksen 1 ja 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että reaktiovaiheesta saatu suspensio jauhetaan liejumaisen hienoksi, ennenkuin kiinteät aineet ero-tetan entsyymi- ja sokeripitoisesta liuoksesta.
4. Patenttivaatimusten 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ennen seuraavaan reaktiovaiheeseen siirtämistä kiinteään aineeseen sekoitetaan mukaan tuoretta sellulaasiliuosta.
5. Patenttivaatimusten 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että reaktiovaiheista saatu ja kiinteästä aineesta erotettu entsyymi- ja sokeripitoinen liuos hajotetaan immobilisoidun entsyymin avulla täydellisesti monosak-karideiksi. 10 72533
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että immobilisoituna entsyyminä käytetään immo-bilisoitua β-glukosidaasia.
7. Patenttivaatimusten 1-6 mukainen menetelmä monosakka-ridien talteenottamiseksi, tunnettu siitä, että entsyymi- ja sokeripitoiset liuokset kierrätetään osittain takaisin yksittäisiin reaktiovaiheisiin laimennukseksi, poistetaan ne taas reaktiovaiheista reaktiotuotteiden kanssa ja sekoitetaan tuoreen selluloosapitoisen materiaalin kanssa osittain niin, että entsyymi adsorboituu selluloosapitoisel-le materiaalille ja tällä tavalla erottuu tai voidaan ottaa talteen.
8. Patenttivaatimusten 1-6 mukainen menetelmä käymistuotteiden talteenottamiseksi, tunnettu siitä, että entsyymi- ja sokeripitoisten liuosten käymisen jälkeen mikro-organismit erotetaan käymistuotteita sisältävästä nesteestä, käymistuotteita sisältävä neste palautetaan osittain takaisin yksittäisiin reaktiovaiheisiin laimennukseksi, poistetaan se taas reaktiovaiheista reaktio-tuotteiden kanssa ja sekoitetaan tuoreen selluloosapitoisen materiaalin kanssa osittain niin, että entsyymi adsorboituu selluloosapitoiselle materiaalille ja tällä tavalla erottuu tai voidaan ottaa talteen, ja käymistuotteet voidaan ottaa talteen puhtaassa muodossa käymistuotteet sisältävästä nesteestä tislaamalla tai rektifioimalla.
9. Patenttivaatimusten 7 ja 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että entsyymi- tai sokeripitoiset liuokset tai käymistuotteet sisältävä neste palautetaan säiliöiden pohjissa olevien syöttöaukkojen kautta takaisin yksittäisiin reaktiovaiheisiin.
10. Laitteisto patenttivaatimusten 1-9 mukaisen menetelmän toteuttamiseksi, joka käsittää selluloosapitoisen lähtöaineen hienonnuslaitteen (1), hienonnetun lähtöaineen steri-lointiyksikön (3, 5), sekoittimen (7) sterilisoidun, hienonnetun aineen sekoittamiseksi putkijohdon (8) kautta syötet 11 72533 tävän entsyymiliuoksen kanssa, sekä mahdollisesti käymis-säiliön (28) ja tislaus- tai vastaavasti rektifiointilait-teen (33), tunnettu siitä, että jokainen ainakin kahdesta hydrolysointisäiliöstä (9) on putkijohdon (10) välityksellä yhdistettävissä toisaalta sekoittimeen (7) ja toisaalta sentrifugin (17) kiinteän aineen poistoelimeen, että jokaisen hydrolysointisäiliön (9) pohjaosa on suspen-sionkeräys-putkijohdon (11) välityksellä yhdistettävissä sentrifugiin (17), jolloin mahdollisesti keräysputkijohdon (11) ja sentrifugin (17) välille on kytketty sekoitussäiliö (12) ja mylly (16) perä perää, ja että sentrifugin (17) nestemäisen osan poistoputki on putkijohdon (22) ja syöttöput-ken (15) välityksellä yhdistettävissä jokaiseen hydrolysoin-tisäiliöön (9) sekä myös käymissäiliöön (28). 12 72533
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
AT0139481A AT371499B (de) | 1981-03-25 | 1981-03-25 | Verfahren zur gewinnung von monosacchariden sowie anlage zur durchfuehrung des verfahrens |
AT139481 | 1981-03-25 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI820957L FI820957L (fi) | 1982-09-26 |
FI72533B true FI72533B (fi) | 1987-02-27 |
FI72533C FI72533C (fi) | 1987-06-08 |
Family
ID=3512921
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI820957A FI72533C (fi) | 1981-03-25 | 1982-03-19 | Foerfarande foer utvinning av monosackarider samt anlaeggning foer genomfoerande av foerfarandet. |
Country Status (5)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0062027B1 (fi) |
AT (1) | AT371499B (fi) |
DD (1) | DD202180A5 (fi) |
DE (1) | DE3266282D1 (fi) |
FI (1) | FI72533C (fi) |
Families Citing this family (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR2608625B1 (fr) * | 1986-12-19 | 1990-03-16 | Inst Francais Du Petrole | Procede d'hydrolyse enzymatique de substrats lignocellulosiques avec reutilisation des cellulases |
FI96323C (fi) * | 1994-12-23 | 1996-06-10 | Eriksson Capital Ab | Menetelmä makkarankuorien ja muiden selluloosapitoisten aineiden liuottamiseksi entsyymiliuoksen avulla |
FR2816517B1 (fr) * | 2000-11-14 | 2002-12-27 | Agro Ind Rech S Et Dev Ard | Procede de preparation d'adjuvants de solubilisation a partir d'huiles de fusel et d'oses |
CA2681265A1 (en) | 2007-03-19 | 2008-09-25 | Sued-Chemie Ag | Generation of chemical building blocks from plant biomass by selective depolymerization |
EP2017349A1 (en) * | 2007-06-12 | 2009-01-21 | Süd-Chemie Ag | Generation of chemical building blocks from plant biomass by selective depolymerization |
ES2369325T3 (es) * | 2007-12-20 | 2011-11-29 | IFP Energies Nouvelles | Procedimiento de producción de jugo azucarado a partir de biomasa lignocelulósica con reciclado mejorado de las enzimas. |
Family Cites Families (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3764475A (en) * | 1971-12-22 | 1973-10-09 | Us Army | Enzymatic hydrolysis of cellulose to soluble sugars |
US3972775A (en) * | 1974-06-28 | 1976-08-03 | The United States Of America As Represented By The United States Energy Research And Development Administration | Conversion of cellulosic materials to sugar |
-
1981
- 1981-03-25 AT AT0139481A patent/AT371499B/de not_active IP Right Cessation
-
1982
- 1982-03-18 EP EP82890041A patent/EP0062027B1/de not_active Expired
- 1982-03-18 DE DE8282890041T patent/DE3266282D1/de not_active Expired
- 1982-03-19 FI FI820957A patent/FI72533C/fi not_active IP Right Cessation
- 1982-03-24 DD DD82238408A patent/DD202180A5/de not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI72533C (fi) | 1987-06-08 |
EP0062027B1 (de) | 1985-09-18 |
EP0062027A3 (en) | 1983-05-25 |
AT371499B (de) | 1983-06-27 |
FI820957L (fi) | 1982-09-26 |
ATA139481A (de) | 1982-11-15 |
EP0062027A2 (de) | 1982-10-06 |
DE3266282D1 (en) | 1985-10-24 |
DD202180A5 (de) | 1983-08-31 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US5125977A (en) | Two-stage dilute acid prehydrolysis of biomass | |
FI86440B (fi) | Foerfarande foer samtidig framstaellning av xylitol och etanol. | |
US4321328A (en) | Process for making ethanol and fuel product | |
CA2694875C (en) | Cellulase enzyme based method for the production of alcohol and glucose from pretreated lignocellulosic feedstock | |
CN101186943B (zh) | 利用作物秸秆生产乙醇的方法 | |
CN100572543C (zh) | 利用玉米芯或农林废弃物制备木糖醇的方法 | |
CN101928733B (zh) | 一种秸秆类物质或农林废弃物生产生物丁醇的方法及装置 | |
CN102776244A (zh) | 综合利用玉米芯等农林废弃物生产多元糖醇及木质素的工艺 | |
FR2466504A1 (fr) | Procede pour produire de l'ethanol par fermentation continue de matieres premieres polysaccharidiques | |
US3764475A (en) | Enzymatic hydrolysis of cellulose to soluble sugars | |
EA020072B1 (ru) | Способ получения спирта | |
JP2005027541A (ja) | 単糖類及び/又はオリゴ糖類の製造方法及び木質成分の分離方法 | |
US10106862B2 (en) | Mixed super critical fluid hydrolysis and alcoholysis of cellulosic materials to form alkyl glycosides and alkyl pentosides | |
WO2012065943A1 (en) | Process for the hydrothermal carbonization of biological material and use of the obtained water for fermentation | |
JP4930650B1 (ja) | リグノセルロース含有バイオマスからのエタノール製造方法 | |
FI72533B (fi) | Foerfarande foer utvinning av monosackarider samt anlaeggning foer genomfoerande av foerfarandet. | |
CN100593572C (zh) | 一种玉米秸秆类农林废弃物的新用途 | |
CN113337547A (zh) | 一种酒糟综合再利用的方法 | |
US10597688B2 (en) | Method for preparing fermentable sugar from wood-based biomass | |
JP2011182741A (ja) | アルコールの製造方法 | |
JP2014090707A (ja) | リグノセルロース含有バイオマスの酵素糖化処理方法及びリグノセルロース含有バイオマスからのエタノール製造方法 | |
CN113881714A (zh) | 一种基于生物工程技术的农林废弃物生物质的生物炼制的综合利用方法 | |
JP6123504B2 (ja) | エタノールの製造方法 | |
Schügerl | Agriculture wastes. A source of bulk products? | |
JP2010057506A (ja) | 単糖類及び/又はオリゴ糖類の製造方法及び木質成分の分離方法 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: STEYRERMUEHL PAPIERFABRIKS- UND |