FI71080B - Magnetisk separator - Google Patents

Magnetisk separator Download PDF

Info

Publication number
FI71080B
FI71080B FI790846A FI790846A FI71080B FI 71080 B FI71080 B FI 71080B FI 790846 A FI790846 A FI 790846A FI 790846 A FI790846 A FI 790846A FI 71080 B FI71080 B FI 71080B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
housing
magnetic
magnetic separator
matrix
separator according
Prior art date
Application number
FI790846A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI790846A (fi
FI71080C (fi
Inventor
Ian James Corrans
Original Assignee
Nat Inst Metallurg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nat Inst Metallurg filed Critical Nat Inst Metallurg
Publication of FI790846A publication Critical patent/FI790846A/fi
Publication of FI71080B publication Critical patent/FI71080B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI71080C publication Critical patent/FI71080C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B03SEPARATION OF SOLID MATERIALS USING LIQUIDS OR USING PNEUMATIC TABLES OR JIGS; MAGNETIC OR ELECTROSTATIC SEPARATION OF SOLID MATERIALS FROM SOLID MATERIALS OR FLUIDS; SEPARATION BY HIGH-VOLTAGE ELECTRIC FIELDS
    • B03CMAGNETIC OR ELECTROSTATIC SEPARATION OF SOLID MATERIALS FROM SOLID MATERIALS OR FLUIDS; SEPARATION BY HIGH-VOLTAGE ELECTRIC FIELDS
    • B03C1/00Magnetic separation
    • B03C1/02Magnetic separation acting directly on the substance being separated
    • B03C1/025High gradient magnetic separators
    • B03C1/029High gradient magnetic separators with circulating matrix or matrix elements
    • B03C1/03High gradient magnetic separators with circulating matrix or matrix elements rotating, e.g. of the carousel type

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Cleaning In General (AREA)
  • Separation Of Solids By Using Liquids Or Pneumatic Power (AREA)
  • Centrifugal Separators (AREA)

Description

\^Sr*\ r . KUULUTUSJULKAISU „ B 11 UTLÄGGNINGSSKRIFT 71080 C (45) Patentti myoanctty
Patent r;.eJ.:elat Π4 11 10SG
(51) Kv.lk.7int.CI.4 B 03 C 1/14 SUOMI—FINLAND (21) PMenttlhtkemus — Pitentansöknlng 790846 (22) HikemispSLIvi - - Ansökningsdig 13-03.79 (FI) (23) Alkupälvi — Glltighcudag 13-03.79 (41) Tullut julkiseksi — Blivit offentlig 15-09.79
Patentti, ja rekisterihallitus Nihtäväksip.non ja kuul.julkaisun pvm. - 14.08.86
Patent- och registerstyrelsen v ' Ansökan utlagd och utl.skrlften publicerad (86) Kv. hakemus — Int. ansökan (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus — Begärd prioritet 14.03.78
Etelä-Afrikan tasava1ta-Sydafrikanska Repub-1 iken(ZA) 78/1467 Toteennäytetty-Styrkt (71) National Institute for Metallurgy, 200 Hans Strydom Avenue, Randburg,
Transvaal Province, Etelä-Afrikan tasavalta-Sydafrikanska Repub 1iken(ZA) (72) lan James Corrans, Randburg, Transvaal, Etelä-Afrikan tasavalta-Sydafrikanska Republiken(ZA) (7*0 Berggren Oy Ab (54) Magneettinen erotin - Magnetisk separator Tämä keksintö koskee magneettista erotinta tiettyjen magneettisten materiaalien erottamiseksi suhteellisesti vähemmän magneettisista materiaaleista ja siinä erotin toimii periaatteella, jossa johdetaan magneettisten kappaleiden rajoitettu massa yhdessä erotettavan materiaalin kanssa magneettikentän läpi ja huuhdotaan suhteellisen ei-magneettinen materiaali pois nesteen avulla.
Erilaisia yllä mainitun yleisen tyypin magneettisia erottimia on ehdotettu ja käytetty, mutta nykyään saatavissa olevat erottimet eivät toimi tehokkaasti tietyissä olosuhteissa, kuten silloin, kun materiaa-liliete johdetaan magneettisten kappaleiden massan läpi ja liete sisältää materiaalia, joka pyrkii jäämään massaan, jolloin mahdollisesti lopulta muodostuu tukkeutuma. Tämä ongelma tulee esille erityisesti märän, erittäin voimakkaan magneettisen erotuksen tapauksessa.
Märkä magneettinen suurtehoerotus (WHIMS) on menetelmä, jota käytetään heikosti magneettisen (paramagneettisen) aineen erottamiseen ei-magneettisesta materiaalista. Erotuksen suorittamiseksi suuret magneettikentän voimakkuudet ja gradientit ovat välttämättömiä.
2 . "· 71080
Magneettikenttä aikaansaadaan sähköisesti joko käämeillä raudasydä-men ympärillä tai käyttäen solenoidin sisällä aikaansaatua kenttää. Gradientteja aikaansaadaan erotustilan sisällä asettamalla magneettisesti pehmeän raudan kappaleita kenttään; nämä vääntävät voima-viivoja ja näin ollen muodostavat suuria gradientteja.
Magneettisen ja ei-magneettisen materiaalin erotus tapahtuu erittäi-voimakkaassa suuren gradientin erotusvyöhykkeessä (tai tilassa). Yllä mainittuja magneettisesti pehmeän raudan kappaleita pidetään kanisterissa (panostoimisissa koneissa) tai pyörivässä rengasmaisessa kotelossa (karusellissa), joka liikkuu jatkuvasti erotusvyöhykkeen läpi. Tätä magneettisesti pehmeää rautaa kutsutaan matriisiksi. Se toimii tuottaen gradientteja, kuten yllä mainittiin sekä aiheuttaen voimakkaampia magneettikenttiä. Matriisi toimii myös hidastaen lietteen virtausta erotustilassa tarjoten magneettisille voimille enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa magneettisiin aineisiin ja parantaen täten erotusta. Matriisi pidättää magneettista materiaalia samalla, kun ei-magneettinen materiaali huuhdotaan työskentelytilan läpi liete-virtauksen ja huuhteluveden tai muun nesteen avulla. Magneettinen materiaali poistetaan sitten kytkemällä kenttä irti (panostoimisessa koneessa) tai siirtämällä matriisi pois kentästä (jatkuvatoimisessa koneessa) ja pesemällä vedellä. Jatkuvatoiminen kone on selvästi toivottava teollisessa käytössä. Tavallisesti tällaisissa jatkuvatoimisissa koneissa käytetään matriisia, jota siirretään poikkileikkaukseltaan rengasmaisessa kotelossa, jota voidaan pyörittää yleisesti ottaen pystysuoran akselin ympäri.
Matriisin rakenne on melko kriittinen minkä tahansa annetun para-magneettisen materiaalin tehokkaalle erotukselle ei-magneettisesta materiaalista; esim. hematiittirautamalmille, joka on suhteellisen voimakas paramagneettinen materiaali, avotyyppisen matriisin on havaittu olevan riittävä. Avoimella matriisilla tarkoitetaan matriisia, jolla on suhteellisen pieni virtausvastus. Kuitenkin heikkojen para-magneettisten materiaalien, kuten mineraalisarjän erotukseen, joka sisältää arvokkaita Witwatersrand-kulta- ja uraaniosia, matriisi, jolla on suurempi virtausvastus (so. suljetumpi matriisi) on havaittu välttämättömäksi näiden koneiden tehokkaan hyötysuhteen saavuttamiseksi .
3 71080
Eräs tehokkaimmista nykyään tunnetuista materiaaleista suljetuntyyp-piseen matriisiin ovat rautapallot (palloset). Näiden halkaisija voi vaihdella välillä 2-15 mm ja ylikin riippuen tehtävästä. Muita materiaaleja, joita on käytetty, ovat kuulat, tangot, kudottu lanka, harkkolanka, naulat jne.
Suurin ongelma, joka tulee esiin suljetuntyyppisellä matriisilla, on ferromagneettisten aineiden ja puukuidun aiheuttama tukkeutuma.
Nämä jälkimmäiset materiaalit ovat melko yleisiä epäpuhtauksia erityisesti malmilietteissä ja ne kerääntyvät ajanoloon matriisiin. Kun tukkeutumista tapahtuu, on tarpeen pysäyttää kone ja puhdistaa matriisi. Tämä seisokkiaika on vakava haitta WHIMS-prosessin suurmitta-kaavaiselle toimeenpanolle. Monimutkaisen syötön valmistuslaitteis-ton käyttö saattaa lievittää ongelmaa jossain määrin seulomalla pois puukuidun ja käyttäen pien- tai keskitehoisia magneettisia erottimia ferromagneettien erottamiseen. Tämä ei ole kuitenkaan muodostanut täydellistä ratkaisua.
On mainittava, että alalla on aikaisemmin valmistettu joitakin erottimia, joissa tämä ongelma on automaattisesti vältetty tuloksena siitä tavasta, jolla magneettiset materiaalit otetaan talteen. Erästä tällaista konetta kuvataan amerikkalaisessa patentissa n:o 3 994 801, jossa on muodostettu kuljetinjärjestelmä ja koko matriisimassa demagnetoidaan ja sen annetaan pyöriä rummussa vapaasti sen pesun aikana magneettisten materiaalien talteenottamiseksi. Tämän hakemuksen tekijät katsovat tämän laitteiston olevan liian monimutkainen ja kallis tai molempia moniin käyttötarkoituksiin, joissa yksinkertaista rengasmaista koteloa, joka on pyöritettävissä vaakasuoran akselin ympäri, pidetään toivottavana.
Toista laitteistoa, jossa koko matriisia sekoitetaan rummussa ja pestään magneettisen materiaaliin talteenottamiseksi kuvataan julkaisussa Soviet Journal of Non-Ferrous Metals, Voi. 10, n:o 9, syyskuu 1969 sivulla 35. Tässä tapauksessa rengasmainen kehys on pyöritettävissä vaakasuoran akselin ympäri ja matriisia sisällään pitävät osastot tyhjennetään kaikki täydellisesti magneettisten aineiden talteenottamiseksi. Suurin haitta koko matriisin poistamisesta on se energiamäärä, joka tarvitaan matriisimateriaalin käsittelyyn.
4 71080 Näin ollen ei ole tiedossa mitään yksinkertaista järjestelmää, jossa magneettiset materiaalit voidaan saada talteen matriisista vapauttamatta täydellisesti sen kaikkia aineosia ja joka kuitenkin huolehtii matriisin riittävästä puhdistuksesta epäpuhtauksista automaattisesti.
Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan sentyyppinen magneet-tierotin, jossa magneettisten materiaalien erotus matriisista voidaan saavuttaa matriisi mukana kotelossa samalla, kun huolehditaan myös matriisin jatkuvasta syötöstä puhdistettavaksi ja palautettavaksi erottimeen toiminnan aikana.
Tämän keksinnön mukaisesti aikaansaadaan magneettierotin, joka käsittää rengasmaisen kotelon, joka on pyöritettävissä olennaisesti pystysuoran akselin ympäri ja sovitettu sisältämään perusmassa, joka koostuu useista erillisistä magneettista materiaalia olevista osasista,joka rengasmainen kotelo on sopivasti jaettu useisiin lokeroihin pitkin sen ympäryskehää, jolloin on järjestetty poisto-aukot niille osasille jotka muodostavat massan kotelon alaosassa, ja keksintö on tunnettu elimistä poistoaukkojen avaamiseksi vapaaksi yhdessä tai useammassa kohdassa pitkin kotelon kehää tarpeen mukaan, niin että vain osa lokerossa tai osastossa sijaitsevista, magneettista materiaalia olevista osasista poistuu kotelosta, elimistä massan muodostavien ja käytön aikana mainituista poistoaukoista tulevien osasten puhdistamiseksi, sekä elimistä puhdistettujen osasten palauttamiseksi rengasmaiseen koteloon puhdistuksen jälkeen.
Muut keksinnön luonteenomaiset piirteet huolehtivat siitä, että poistoaukot ovat yhden tai useamman raon muodossa, jotka on leikattu kotelon seinämään sen pohjalle, siitä että kotelon pohjan määrittelee verkkolattia, joka on alaspäin kallistettu sanottuja rakoja kohti, siitä että raot on peitetty kotelon ulkokehää pääosan ympäri taipuisalla hihnalla, joka on ohjattu telojen yli sanottujen rakojen avoimen alueen aikaansaamiseksi, kun kotelo pyörii; siitä, että sähkömagneetti, mekaaninen kaavin tai muu laite huolehtii siitä, että matriisiosasten vetämistä rakojen läpi niiden sanotulla avoimella alueella autetaan, siitä että demag-netointilaite huolehtii tarvittaessa sanottujen matriisielementtien demagnetoimisesta ennen niiden pesua, ja siitä, että matriisiosaset palautetaan koteloon kuljettimen tai muun nostolaitteen avulla, joka voi valinnaisesti sulkea sisäänsä sanotun laitteen matriisiosasten puhdistamiseksi.
71080 5
On ymmärrettävä, että tämän keksinnön mukaisen erottimen houkutteleva etu on sen kyky aikaansaada puhdistuskeino vain pienelle osalle osasia yhdessä paikassa tai lokerossa kotelon jokaisen kierroksen aikana. Tämä merkitsee, että puhdistuslaitteisto ja kuljetin tms. puhdistettujen osasten palauttamiseksi koteloon voidaan suunnitella mahdollisimman pieneksi. Tämä malli voidaan valita niin, että vain vaadittu osa osasista puhdistetaan kierrosta kohti ja näin ollen paikan tai lokeron koko sisältö voidaan puhdistaa vain joka viides, kymmenes tai useampi kierros, kuten kulloinkin vaaditaan kaikkien tapahtuvien tukkeutumien estämiseksi täydellisesti.
Se osa osasista, joka on määrä puhdistaa kotelon jokaisen kierroksen aikana, voidaan poistaa puhdistettavaksi joko ennen tai jälkeen sen, kun magneettiset tai paramagneettiset materiaalit on pesty siitä pesuasemalla. Uskotaan kuitenkin, että on edullista pestä matriisi erotettujen magneettisten ja paramagneettisten aineiden poistamiseksi ensin yksinkertaisesti matriisin kulumisen pienentämiseksi.
Yllä olevat ja muut keksinnön ominaispiirteet ilmenevät tarkemmin seuraavasta erään sen toteutusmuodon kuvauksesta. Tässä kuvauksessa viitataan liitteenä oleviin piirroksiin, joissa:
Kuva 1 on isometrinen kaavamainen kuvanto tämän keksinnön mukaisesta magneettierottimesta, jossa esitetään vain asiaankuuluvat osat ja josta pesulaite on poistettu; kuva 2 on kaavamainen perspektiivikuvanto, joka esittää matriisin osasten poistoa kotelosta ja palauttamista siihen; ja kuva 3 on suurennettu pystyleikkaus,joka esittää kotelossa olevan osaston rakennetta ja kotelon vaihtoehtoista rakennetta.
Keksinnön tässä toteutusmuodossa magneettierotin käsittää oleellisesti tavanomaisen rengasmaisen kotelon 1, joka on pyöritettävissä pystysuoran akselin ympäri sille tarkoitetun tukikehyksen päällä (ei esitetty). Tällaisen magneettierottimen rakenne on hyvin tunnettu eikä sitä tarvitse kuvata tarkemmin tässä. Riittää, kun sanotaan että voimakas sähkömagneetti 2 on sijoitettu siten, että sen kaksi napaa sijaitsevat vastapäätä toisiaan rengasmaisen kotelon sisä- ja ulkopuolella niin,että voimakas magneettikenttä voidaan muodostaa niiden välille.
6 7108 0
Kotelossa oleva rengasmainen tila on, kuten kuvissa 1 ja 2 esitetään, jaettu osastoihin säteittäisesti kulkevien seinien 3 avulla ja jokaisen osaston pohjan 4 muodostaa verkkolattia, joka on kaarimaisesti kallistettu alaspäin kohti kotelon ulkoseinää 5. Sanotussa kotelon ulkoseinässä 5 on siihen leikatut kehän suunnassa kulkevat raot 6, joiden leveys on riittävä salliakseen matriisin osasten 7 kulun lävitseen.
Vaihtoehtoisesti kotelon ulkoseinää voidaan pitää erillään sisäseinästä sarjalla sauvoja tai tankoja 20 kuvassa 3 esitetyllä tavalla, jossa tapauksessa väliseinät ja näin ollen lokerot voidaan jättää pois.
Matriisi koostuu sopivasti ferromagneettisista rautapalloista, joiden halkaisija on valittu aikaansaamaan vaaditut virtausominaisuudet matriisin läpi. Pidetään toivottavana tehdä nämä pallot magneettisesta ruostumattomasta teräksestä kulumisen ja korroosion pienentämiseksi .
Ympäri ulkoseinämien kehän selvästi suurimman osan raot 6 on peitetty taipuisan hihnan 8 avulla, jota pidetään jännityksessä kotelon ulkoseinämien 5 ulkopinnalla. Kuitenkin pienessä osassa kotelon ulkokehää hihna 8 on suunnattu pois siitä telojen 9 ympäri sellaisen alueen aikaansaamiseksi, jossa raot ovat paljaana ja täten avoimia. Kaksi telaa 9 sitovat hihnaa pakottaen sen koteloa vasten avoimen alueen päissä ja nämä telat ovat mieluummin jousikuormitettuja koteloa kohti. Kaksi muuta telaa 9a pitävät hihnan yhtä aluetta poissa sanotulta avoimelta alueelta ja nämä telat on mieluummin tehty säädeltäviksi paikan suhteen.
Sähkömagneetti 10 (kts. kuva 1) on sijoitettu rakojen viereen niiden avonaiselle alueelle niin, että sitä voidaan käyttää helpottamaan aineosien valumista ulos raosta. Tämän saavuttamiseksi sähkömagneetti voidaan sijoittaa hihnan 8 taakse raon suualueen viereen, jossa hihna alkaa kulkea poispäin siitä.
Suppilo 11 on sijoitettu rakojen avoimen alueen alapuolelle niin, että niistä ulos tulevat matriisin osaset putoavat suppiloon ja siitä laskukourua 12 alas pesuosastoon, jota on yleisesti merkitty numerolla 13. Pesuosasto käsittää keksinnön tässä toteutusmuodossa rumpu- 7 71080 seulan 14, jossa on aiurpainevesisuihkut 15. Suihkut on sijoitettu siten, että ne ovat toimintakykyisiä rumpuseulan pituuden pääosalla, mutta jättävät seulan poistoalueen ilman suihkuja tehdäkseen mahdolliseksi tehokkaan vedenpoiston tapahtumisen.
Kaukalo 16 on sijoitettu rumpuseulan alle keräämään pesuliuokset, jotka yleensä lisätään erotettuun magneettiseen tai paramagneetti-seen tuotteeseen.
Pesuosasto on rakennettu varmistamaan, että puukuidut ja muu materiaali tulee pestyksi pois matriisin osasista, jotka sitten jatkavat matkaa magneettikuljettimelle 17, joka palauttaa ne kotelon yläpäähän ja syöttää osaset suppiloon 18, jonka alaosassa oleva poisto-aukko on järjestetty muodostamaan muuttumaton yläpinta lokeroissa olevalle matriisille. Tämä esitetään kuvassa 3, josta nähdään, että suppilon poistoaukon alapää 19 rajoittaa matriisin osasten yläpintaa.
On ymmärrettävä, että kun kotelo pyörii ja osasia poistetaan raoista niiden avoimessa osassa, saadaan aikaan matriisin jatkuva pesu, mikä takaa ettei mitään tukkeutumista tapahdu erottimen toiminnan aikana.
Pallojen poistonopeus riippuu raon leveydestä, ja telojen välisestä etäisyydestä poistokohdassa. Tietty prosenttimäärä palloista poistetaan roottorin jokaisella kierroksella, kun taas koko matriisin vaihtumisaika perustuu aikaan, joka kuluu tukkeutumisen tapahtumiseen. Jos esimerkiksi tukkeutuminen muodostuu ongelmaksi kahdeksan tunnin jatkuvan toiminnan jälkeen ilman pesua, poisto- ja pesusysteemi voidaan rakentaa vaihtamaan ja pesemään koko matriisi kerran neljässä tunnissa.
On ymmärrettävä, että käytössä syöttömateriaali syötetään kohdasta, joka on välittömästi magneettisten napojen yläpuolella ja syöttö-materiaalin annetaan valua matriisin läpi ja ulos pohjalta napojen välistä. Tämän prosessin aikana ei-magneettiset materiaalit yksinkertaisesti valuvat tai pestään matriisin läpi ja paramagneettiset tai muut magneettiset materiaalit jäävät ferromagneettiseen matriisiin. Magneetin napojen jälkeisessä kohdassa, jota on merkitty nuolella A, magneettiset tai paramagneettiset materiaalit pestään 71080 8 pois matriisista alaspäin virtaavalla nesteellä.
Rakojen avoimen alueen sijainti on pyörimiskulman suhteen nuolen A ilmoittaman pesukohdan jälkeen ja kuvatun toteutusmuodon tapauksessa rakojen avoin alue sijaitsee suoraan vastapäätä sähkömagneettia. Kuitenkin kuten alaan perehtyneet ymmärtävät, useita magneettisia napoja, pesuasemia ja rakojen avomia alueita voi olla sijoitettu pitkin suurikokoisen magneettierottimen ulkokehää. Tällainen järjestely tunnetaan alalla ja tämä keksintö tarjoaa yksinkertaisesti käytettäväksi lisäkeinon matriisin jatkuvaksi puhdistamiseksi, joka koostuu suuresta joukosta erillisiä kappaleita, mieluummin rauta-tai teräspalloja.
On ymmärrettävä, että lukuisia muutoksia voidaan tehdä yllä kuvattuun keksinnön toteutusmuotoon poikkeamatta sen suojapiiristä. Erityisesti rakojen sulkulaitetta voidaan muutella vaaditulla tavalla ja itse asiassa poistoaukon ei tarvitse omaksua raon muotoa. Erityisesti poistoaukot voidaan kaikki määritellä yhden jatkuvan raon avulla, joka kulkee kotelon ympäri. Tällaisessa tapauksessa kotelon sitä osaa, joka määrittelee rakojen alareunaa, voidaan pitää paikallaan ulokkeiden tms. avulla, jotka on kiinnitetty kotelon sisäseinämään ja mekaaninen kaavin voi ulottua jatkuvasti kotelon sisälle raon läpi pakottamaan matriisin osaset ulos puhdistusaineella. Väliseinät muotoiltaisiin tässä tapuaksessa sallimaan kaapimen kulku niiden ohi. Sähkömagneetti 10 voidaan tällöin osoittaa vanhentuneeksi. Matriisin osaset voivat myös yksinkertaisesti pudota ulos raoista riippuen erottimen rakenneseikoista. Vaikka matriisin osasten demagnetointi on havaittu toistaiseksi tarpeettomaksi, voitaisiin käyttää demagne-toivaa järjestelyä pestäville matriisin osasille. Lopuksi hihna voitaisiin korvata erillisillä sulkulevyillä, jotka ovat esimerkiksi pyöritettävissä tasossa, joka on tangentiaalinen kotelon vesisylinterin pinnalle. Toinen vaihtoehto on varustaa jokainen osasto saranoidulla hila- tai verkkopohjalla, joka voidaan avata, jotta annettaisiin matriisin osasten halutun määrän pudota pois osastoista pesutarkoituk-sia varten.

Claims (9)

9 71080
1. Magneettierotin, joka käsittää rengasmaisen kotelon (1), joka on pyöritettävissä olennaisesti pystysuoran akselin ympäri ja sovitettu sisältämään perusmassa, joka koostuu lukuisista erillisistä magneettista materiaalia olevista osasista (7), joka rengasmainen kotelo (1) on sopivasti jaettu useisiin lokeroihin pitkin sen ympäryskehää, jolloin on järjestetty poistoaukot (6) niille osasille (7) jotka muodostavat massan kotelon (1) alaosassa, tunnettu elimistä (8) poisto-aukkojen (6) avaamiseksi vapaaksi yhdessä tai useammassa kohdassa pitkin kotelon (1) kehää tarpeen mukaan, niin että vain osa lokerossa tai osastossa sijaitsevista, magneettista materiaalia olevista osasista (7) poistuu kotelosta, elimistä (13) massan muodostavien ja käytön aikana mainituista poistoaukoista (6) tulevien osasten (7) puhdistamiseksi, sekä elimistä (17) puhdistettujen osasten palauttamiseksi rengasmaiseen koteloon (1) puhdistuksen jälkeen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen magneettierotin, tunnettu siitä, että poistoaukot (6) ovat rakojen muodossa, jotka on aikaansaatu kotelon ulkoseinän (5) alaosaan.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen magneettierotin, tunnettu siitä, että raot (6) on peitetty kotelon ulkokehän suurimmalta osalta taipuisalla hihnalla (8), joka on ohjattu telojen (9, 9a) yli siten, että rakojen kohdalle muodostuu avoin alue, kun kotelo (1) pyörii käytössä.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen magneettierotin, tunnettu siitä, että kotelon pohjan (4) muodostaa verkko- tai hilalattia, joka on kallistettu alaspäin kohti kotelon poistoaukkoa (6).
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen magneettierotin, tunnettu siitä, että sähkömagneetti (10) on sijoitettu poistoaukkojen (6) viereen avoimelle alueelle, massan osasten pakottamiseksi ulos sanotuista poistoaukoista. 10 71 080
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen magneettierotin, tunnettu siitä, että elimet (13) massan osasten puhdistamiseksi muodostuvat rummun muotoisesta seulasta (14) tai sihdistä sekä suihkulaitteesta (15), joka on sovitettu ruiskuttamaan tai suihkuttamaan suurpaineista puhdistusnes-tettä massan osasille (7), jotka kulkevat rumpuseulan (14) läpi.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen magneettierotin, tunnettu siitä, että kuljetin (17) on sijoitettu palauttamaan puhdistetut massan osaset (7) koteloon.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen magneettierotin, tunnettu siitä, että puhdistetut massan osaset palautetaan koteloon syöttösuppilon (18) kautta, jonka poistoaukko on sovitettu muodostamaan osasten muuttumaton pinta koteloon.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen magneettierotin, tunnettu siitä, että rengasmaisen kotelon uiko- ja sisäseinät (5) on kiinnitetty toisiinsa rakenneosilla, jotka on hitsattu tai muulla tavoin kiinnitetty seiniin, rakenneosien ollessa joko väliseiniä (3), jotka muodostavat osastot tai lokerot, tai sauvoja tai tankoja (20).
FI790846A 1978-03-14 1979-03-13 Magnetisk separator FI71080C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ZA7801467 1978-03-14
ZA00781467A ZA781467B (en) 1978-03-14 1978-03-14 Improvements in or relating to magnetic separators

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI790846A FI790846A (fi) 1979-09-15
FI71080B true FI71080B (fi) 1986-08-14
FI71080C FI71080C (fi) 1986-11-24

Family

ID=25572696

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI790846A FI71080C (fi) 1978-03-14 1979-03-13 Magnetisk separator

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4260477A (fi)
JP (1) JPS54132863A (fi)
AU (1) AU519775B2 (fi)
BR (1) BR7901563A (fi)
CA (1) CA1110586A (fi)
DE (1) DE2909492C2 (fi)
FI (1) FI71080C (fi)
FR (1) FR2419762A1 (fi)
GB (1) GB2016304B (fi)
SE (1) SE433708B (fi)
ZA (1) ZA781467B (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DD202632A1 (de) * 1981-09-29 1983-09-28 Akad Wissenschaften Ddr Magnetscheider
ZW7284A1 (en) * 1983-05-10 1984-07-18 Mineral Tech Council Magnetic separator
DE3421246C1 (de) * 1984-06-07 1986-01-16 Krupp Polysius Ag, 4720 Beckum Matrixring-Magnetscheider
DE3513801A1 (de) * 1985-04-17 1986-10-30 Klöckner-Humboldt-Deutz AG, 5000 Köln Verfahren und vorrichtung zur matrixmagnetscheidung
US4737294A (en) * 1985-08-14 1988-04-12 Krupp Polysius Ag Matrix-ring magnetic separator
US6253924B1 (en) 1998-11-10 2001-07-03 Regents Of The University Of Minnesota Magnetic separator apparatus and methods regarding same
ITBO20020004A1 (it) * 2002-01-08 2003-07-08 Marchesini Group Spa Dispositivo per il recupero ed il riutilizzo di articoli indirizzati verso canali di alimentazione
US7798249B2 (en) * 2003-04-16 2010-09-21 Pdti Holdings, Llc Impact excavation system and method with suspension flow control
US20090200080A1 (en) * 2003-04-16 2009-08-13 Tibbitts Gordon A Impact excavation system and method with particle separation
US7793741B2 (en) * 2003-04-16 2010-09-14 Pdti Holdings, Llc Impact excavation system and method with injection system
US8020706B2 (en) * 2004-08-13 2011-09-20 Regents Of The University Of Minnesota Fines removal apparatus and methods/systems regarding same
US7347331B2 (en) * 2004-08-13 2008-03-25 Regents Of The University Of Minnesota Fines removal apparatus and methods/systems regarding same
GB2459289B (en) * 2008-04-17 2011-02-16 Eclipse Magnetics Ltd Magnetic filtration apparatus
BR112012005618B1 (pt) 2009-10-28 2020-03-10 Magglobal, Llc Dispositivo de separação magnética
CN102211058A (zh) * 2011-02-15 2011-10-12 潘树明 节能减排超强磁场高梯度磁分离机制备工艺及其应用工艺技术
BR112013026824B1 (pt) 2011-04-20 2021-06-29 Magglobal Llc Dispositivo e sistema de separação magnética de alta intensidade

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2954122A (en) * 1957-06-17 1960-09-27 Petroleum Res Corp Method and apparatus for separating materials
US3375925A (en) * 1966-10-18 1968-04-02 Carpco Res & Engineering Inc Magnetic separator
GB1231133A (fi) * 1969-09-11 1971-05-12
AU472326B2 (en) * 1971-12-15 1976-05-20 Readings Of Lismore Pty. Ltd. Magnetic separator
DE2222003B1 (de) * 1972-05-05 1973-07-19 Krupp Gmbh Starkfeld-magnetscheider
US3994801A (en) * 1974-12-09 1976-11-30 Magnesep Corporation Method and apparatus for separating material
ZA751940B (en) * 1975-03-27 1976-11-24 Josef Bernfeld Georg Improvements in or relating to the magnetic separation of materials and,in particular,to the wet high intensity separators for use with feebly magnetic materials

Also Published As

Publication number Publication date
DE2909492C2 (de) 1986-10-09
GB2016304A (en) 1979-09-26
BR7901563A (pt) 1979-10-16
AU4498879A (en) 1979-09-20
US4260477A (en) 1981-04-07
CA1110586A (en) 1981-10-13
FI790846A (fi) 1979-09-15
FI71080C (fi) 1986-11-24
SE433708B (sv) 1984-06-12
JPS6333908B2 (fi) 1988-07-07
AU519775B2 (en) 1981-12-24
ZA781467B (en) 1979-04-25
DE2909492A1 (de) 1979-09-20
FR2419762B1 (fi) 1984-11-09
GB2016304B (en) 1982-03-24
FR2419762A1 (fr) 1979-10-12
JPS54132863A (en) 1979-10-16
SE7902061L (sv) 1979-09-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI71080C (fi) Magnetisk separator
JP2674836B2 (ja) 異なる金属を磁気的に類別するロータ
US2160628A (en) Magnetic separator
SU862813A3 (ru) Магнитный фильтр дл жидкости
US3737032A (en) Coal preparation process and magnetite reclaimer for use therein
US3690454A (en) Method and apparatus for magnetic concentration with ferromagnetic soft iron bodies
JPS587344B2 (ja) キヨウジカイシキジセンキ
US3959145A (en) Magnetic separator with scraper means
US3094486A (en) Magnetic separator
US4208277A (en) Rotary reciprocating magnetic separator with upward feed
US4729827A (en) Magnetic separator
US1948080A (en) Magnetic ore separator for wet and other operations
CS199612B2 (en) Separation method of more magnetic particles from the mixture of more or lets 5agnetic particles and equipment
GB2074472A (en) Electro-permanent magnetic wet drum separator
DE2655139A1 (de) Starkfeldmagnetscheider zur nassaufbereitung magnetisierbarer feststoffteilchen
US2747735A (en) Endless belt magnetic separator
US4496457A (en) Rotor-type magnetic particle separator
US4115262A (en) Magnetic separator
GB1590034A (en) Vertical rotor-type high intensity wet magnetic separator with countercurrent flushing
US2660308A (en) Magnetic separator
CA1062624A (en) Rotary plate magnetic separator with edge keepers
JPS5888043A (ja) 磁性粉粒体の分離装置
SU1701386A1 (ru) Магнитный сепаратор
US2814386A (en) Drum type magnetic separator
JPS58186451A (ja) 磁性粉粒体の分離装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: NATIONAL INSTITUTE FOR METALLURGY