FI68132C - Noedanropsanlaeggning - Google Patents

Noedanropsanlaeggning Download PDF

Info

Publication number
FI68132C
FI68132C FI803789A FI803789A FI68132C FI 68132 C FI68132 C FI 68132C FI 803789 A FI803789 A FI 803789A FI 803789 A FI803789 A FI 803789A FI 68132 C FI68132 C FI 68132C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
emergency call
capacitor
relay
branch
line
Prior art date
Application number
FI803789A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI68132B (fi
FI803789L (fi
Inventor
Dirk Neumann
Original Assignee
Neumann Elektronik Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Neumann Elektronik Gmbh filed Critical Neumann Elektronik Gmbh
Publication of FI803789L publication Critical patent/FI803789L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI68132B publication Critical patent/FI68132B/fi
Publication of FI68132C publication Critical patent/FI68132C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04QSELECTING
    • H04Q5/00Selecting arrangements wherein two or more subscriber stations are connected by the same line to the exchange
    • H04Q5/02Selecting arrangements wherein two or more subscriber stations are connected by the same line to the exchange with direct connection for all subscribers, i.e. party-line systems

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Alarm Systems (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)
  • Peptides Or Proteins (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)

Description

681 32 Hätäkutsulaitteisto
Keksinnön kohteena on vähintäin yhden hätäkutsupaikan 5 ja vastauspaikan käsittävä hätäkutsujärjestelmä, jolloin yhteys suoritetaan kaksilankajohtimen välityksellä, jonka kautta tapahtuu sekä signaalinvälitys että myös tasajännite-syöttö jokaista hätäkutsupaikkaa varten vastauspaikasta ja jolloin jokaiseen hätäkutsupaikkaan kuuluu puhelinyksikkö 10 sekä myös kytkentälaite yhteyden muodostamista ja katkaisemista varten vastauspaikan kanssa.
Tunnetaan hätäkutsujärj estelmä(kts. DE-OS 27 58 689), jolloin kaksi tai useampaa hätäkutsupaikkaa on liitetty vastauspaikan kanssa yhteisen puhelinjohdon välityksellä 15 ja jolloin yhden hätäkutsupaikan puhekytkennän aikana kaikki muut hätäkutsupaikat saavat varattumerkin ja ovat estetyt kuuntelemasta. Tässä tunnetussa hätäkutsujärjestelmässä tapahtuu yhden hätäkutsupaikan kytkeytyminen tästä hätäkutsu-paikasta vastauspaikkaan lähetetyn kutsumerkin avulla vaihtako maila johtimien napaisuus. Tällöin hätäkutsupaikassa tarvitaan joukko erikoislaitteita niin, että hätäkutsujärjestel-män kokonaiskustannukset ovat verrattain suuret.
Hätäkutsupaikkojen suuren energiakulutuksen välttämiseksi on suotavaa saada hätäkutsujärjestelmä, jossa jokai-25 sen hätäkutsupaikan tasajännitesyöttö tapahtuu vastauspaikasta signaalijohdinta myöten. Samanaikaisesti täytyisi hätäkutsupaikkojen ollessa poiskytkettyinä lepovirran olla mahdollisimman pienen. Patenttijulkaisussa DE-PS 25 34 228 on esimerkiksi esitetty hätäkutsujärjestelmää varten vähintäin 30 yhden kutsupainikkeen käsittävä valintalaite, jolloin virransyöttö hätäkutsupaikkaan sijoitettua valintalaitetta sekä puhelinlaitetta varten suoritetaan signaalijohtojen kautta syötetyn tasavirran avulla. Valintalaitteen ja puhelin-laitteen kytkentä tapahtuu tässä järjestelmässä hätäkutsupai-35 kassa olevan painokytkimen avulla. Katkaisu voidaan suorittaa aikakytkimen avulla. Poiskytketyssä tilassa on laitteiston lepovirta käytännöllisesti nolla. Tämän laitoksen rakenne 2 68132 on kuitenkin kokonaisuudessaan verrattain monimutkainen, koska on kyseessä valintaimpulssiryhmien perusteella toimiva laite.
Keksinnön perustana on tehtävä antaa käytettäväksi 5 alussa mainitun rakenteen ovaava hätäkutsujärjestelmä, joka täyttää seuraavat vaatimukset: a) laitteiston kustannusten täytyy olla mahdollisimman vähäisten; b) yhteyden muodostamisen täytyy tapahtua aina hätäkutsupai- 10 kasta, jolloin kytkeytymisen täytyy tapahtua lyhyen kos- ketinpainalluksen avulla; c) yhteyden katkaisun täytyy tapahtua vastauspaikasta tarvitsematta suorittaa napojen vaihtoa johdoissa.
d) yhden hätäkutsupaikan kytkeytyessä täytyy aina kaikkien 15 muiden hätäkutsupaikkojen toiminnan estyä; e) ei vaadita lisäjohtimia eikä lisäenergiasyöttöä yksittäisiä hätäkutsupaikkoja varten, esimerkiksi pattereita käyttäen; f) poiskytketyssä tilassa täytyy lepovirran olla nolla; 20 e) täytyy olla mahdollista ilman suuria kustannuksia käyttää useamman hätäkutsuaseman muodostamaa yhteisjohtoa (party-line) vastauspaikan kanssa.
Tehtävän ratkaisu tapahtuu keksinnön mukaan siten, että kytkinlaite muodostuu kahdella relekäämillä varustetusta 25 kaksiasentoisesta releestä, jonka relekoskettimen välityksellä johtimien ensimmäinen haara voidaan yhdistää valinnaisesti puhelinlaitteeseen tai vastuksen kautta ensimmäisen kondensaattorin yhteen elektrodiin, jonka toinen elektrodi on liitetty johtimien toiseen haaraan ja jonka 30 molemmat elektrodit voidaan painokytkimellä lyhytaikaisesti suoritettavan kosketuksen sekä kaksiasentoisen releen ensimmäisen relekäämin avulla yhdistää keskenään ja että käytetään toista kondensaattoria, jonka toinen 68132 elektrodi on yhdistetty puhelinjohdon ensimmäiseen haaraan kaksiasentoisen releen relekoskettimen ja puhelin-laitteen väliin ja jonka toinen elektrodi on yhdistetty puhelinjohdon toiseen haaraan ja jonka molemmat elektro-5 dit voidaan yhdistää ohjattavan kytkentäelimen ja kaksiasentoisen releen toisen relekäämin avulla keskenään, jolloin ohjattavaa kytkentäelintä ohjataan siten, että se sulkeutuu, kun puhelinjohtoon kytketty syöttöjännite saa arvon nolla.
10 Kuten seuraavassa toteutusesimerkin avulla tarkem min esitetään tapahtuu yhteyden muodostaminen ja sen katkaisu kaksiasentoisen releen välityksellä. Ensimmäinen kondensaattori toimii latauksen varaajana, joka purkautuu koskettimen lyhyen painalluksen aikana kaksi-15 asentoisen releen ensimmäisen käämin kautta ja aiheuttaa siten yhteyden muodostamisen. Yhteyden katkaisemiseksi puhelun päätyttyä katkaistaan puhelinjohto lyhytaikaisesti tai syöttöjännite katkaistaan lyhytaikaisesti, jonka seurauksena on, että kytkentäelin toimii ja täl-20 löin myös latauksen varaajana toimiva toinen kondensaattori purkautuu kaksiasentoisen releen toisen käämin kautta ja avaa tällöin relekoskettimen, jolloin tapahtuu yhteyden katkaisu.
Laitteisto voidaan rakentaa erittäin vähäisin kustan-25 nuksin eikä, koska puhelinjohdon molempien haarojen välillä vaadita jatkuvasti suljettua rinnakkaishaaraa, johdossa kulje lepovirtaa.
Keksinnönmukaisen laitteiston erilaiset edulliset toteuttamismuodot ovat mahdollisia.
30 Siten ohjattavana kytkentäelimenä voidaan käyttää joko virtarelettä tai kytkintransistoria. Toisena kondensaattorina voidaan käyttää kondensaattoria, joka jokaisessa tämäntapaisessa laitteistossa on kytketty myös rinnan puhelinlaitteen tulonapojen kanssa.
4 68132
Jos useampia hätäkutsupaikkoja on yhdistetty rengas-liitännän avulla vastauspaikkaan, poistuu yhden hätäkutsu-paikan kytkeytyessä jännite puhelinjohdosta.
Tätä voidaan käyttää muiden hätäkutsupaikkojen käytön 5 estämiseen, mikä voi tapahtua esimerkiksi siten, että kaksi-asentoisen releen ensimmäiseen relekäämin virtapiiriin on kytketty zenerdiodi, joka estää releen toiminnan etukäteen määrätyn jännitteen alapuolella. Tällaisessa tapauksessa on tarkoituksenmukaista, jos täten estettyä hätäkutsupaik-10 kaa käytettäessä käyttäjä saa"varattu"signaalin estotoimin-nasta. Myös tämä on keksinnönraukaisessa hätäkutsupaikassa mahdollista erikoisen yksinkertaisesti suorittamalla "varattu”-ilmoitus jo olemassa olevan painokytkimen toisen koskettimen avulla. Tämä mahdollisuus voidaan muodostaa 15 hätäkutsupaikkaan ilman erikoisia välineitä niin, että hätäkutsupaikkoja voidaan käyttää valinnaisesti yksittäis-tai rinnanliitettyinä.
Seuraavassa esitetään mukaanliitettyihin piirroksiin viitaten toteutusesimerkkejä keksinnönmukaisesti hätäkutsu-20 laitteesta.
Piirroksissa esittävät kuva 1 kytkentäjärjestelyä hätäkutsupaikan ensimmäistä toteutusesimerkkiä varten keksinnönmukaisessa laitteistossa; kuva 2 kytkentäjärjestelyä hätäkutsupaikan toista toteutus-25 esimerkkiä varten keksinnönmukaisessa laitteistossa; kuva 3 kytkentäjärjestelyä hätäkutsupaikan kolmatta toteutusesimerkkiä varten keksinnönmukaisessa laitteistossa; kuva 4 kytkentäjärjestelyä useampia hätäkutsupaikkoja käsittävää kokonaislaitteistoa varten, jotka on yhdistetty 30 rengasjohtimen avulla vastauspaikkaan.
5 68132
Kuvassa 1 esitetyssä toteutusmuodossa on tunnetulla tavalla valmistetun hätäkutsupaikan puhelinlaitteen eteen kytketty kytkentälaite, jonka avulla on mahdollista suorittaa yhteyden muodostaminen ja sen katkaisu puhelinlaitteen 5 FE ja vastauspaikan välillä (ei esitetty) signaalijohtojen a, b ja välityksellä. Kytkentälaite käsittää kaksiasentoisen releen K, jonka relekoskettimen k kautta signaalijohtimen ensimmäinen, esimerkiksi positiivinen haara a voidaan yhdistää joko puhelinlaitteeseen FE tai vastuksen R^ kautta 10 kondensaattorin C toiseen elektrodiin. Kondensaattorin C.
1 1 toinen elektrodi on yhdistetty signaalijohdon toiseen, esimerkiksi negatiiviseen haaraan b. Kondensaattorin molemmat elektrodit on kytketty toisiinsa kaksiasentoisen releen K käämin ja koskettimen t^ kautta. Kosketin t^ voidaan sulkea 15 painikkeen T avulla lyhytaikaisesti.
Toisen kondensaattorin C2 toinen elektrodi on liitetty signaalijohtimen haaraan a relekoskettimen k ja puhelinlaitteen FE välillä, kun taas toinen tämän kondensaattorin elektrodi on liitetty vastuksen R2 välityksellä signaalijohtimen 20 toiseen haaraan b. Toisen kondensaattorin C2 molemmat elektrodit voidaan yhdistää keskenään relekoskettimen 1 ja kaksiasentoisen releen K toisen käämin välityksellä relekosketin 1 suljetaan virtareleen L avullaf joka on kytketty signaalijohdon haaraan b.
25 Kuristinta Dr^ sekä kondensaattoreita ja C4 käytetään tunnetulla tavalla signaalijohtimien a,b kautta saapuvan signaalin tasavirta- ja vaihtovirtakomponenttien eroittamiseen.
Kuvassa 1 esitetyn laitteen toimintatapa on seuraava: Hätäkutsupaikan lepoasennossa kaksiasentoisen releen K 30 relekosketin k kuvassa 1 esitetyssä asennossa. Esimerkiksi 60 V oleva johdinjännite UQ on vastuksen R-^ kautta kondensaattorilla C^, joka latautuu. Jos hätäkutsupaikka otetaan käyttöön, painetaan lyhytaikaisesti painiketta T. Painamisen aikana purkautuu kondensaattori kaksiasentoisen releen K ensimmäisen käämin kautta, jolloin relekosketin k kääntyy 35 ja puhelinlaite kytkeytyy suoraan signaalijohtamiin a,b. Yhteyden katkaisemiseksi poistetaan lyhytaikaisesti jännite 68132 signaalijohdosta a,b. Tämä aiheuttaa sen, että virtareleen L kautta ei kulje virtaa ja lepokoskettimeksi muodostettu relekosketin 1 sulkeutuu. Kondensaattori voi tällöin purkautua kaksiasentoisen releen K toisen relekäämin kautta, 5 jolloin relekosketin k palautuu jälleen alkuasentoonsa, jossa puhelinlaite FE on eroitettu signaalijohdoista a,b ja kondensaattori jännitteen uudelleenkytkemisen jälkeen latautuu jälleen.
Kuvassa 2 esitetyssä toteutusmuodossa käytetään lepo-koskettimella 1 varustetun virtareleen L asemesta kytkin-10 transistoria Tr^ yhteyden katkaisemiseksi.
Hätäkutsupaikan kytkemiseksi tarvittavat kytkentä-osat ovat samat kuin kuvan 1 toteutusesimerkissä ja on ne merkitty samoilla viitenumeroilla.
Latauksen varaamiseen hätäkutsupaikan yhteyden kat-15 kaisua varten käytetään muutenkin olevaa kondensaattoria C^. Tämä kondensaattori on kytketty välittömästi signaali-johtojen molempien haarojen a,b väliin rinnan puhelinlaitteen FE tasajännitetulojen kanssa. Kondensaattorin molemmat elektrodit on yhdistetty keskenään virtapiirin väli-20 tyksellä, joka kulkee kytkintransistorin Tr^ ja kaksiasentoisen releen K toisen käämin kautta. Kytkintransistorin Tr^ kanta on yhdistetty vastuksen välityksellä signaalijohdon ensimmäiseen haaraan ja diodin välityksellä pisteeseen Q signaali johdon toisessa haarassa b. Pisteen Q ja kondensaattorin C 25 yhdistyspisteen väliin signaalijohdon toisessa haarassa b on lisäksi kytketty diodi D^.
Kuvassa 2 esitetyssä laitteistossa tapahtuu hätäkutsupaikan yhteyden katkaisu puhelun päätyttyä seuraavalla ta-30 valla: 7 68132
Kondensaattori Cg on puhelun aikana ladattu kuristimen Dr^ ja diodin välityksellä jännitteeseen, joka on pienempi kuin puhelinjohdon jännite lepotilassa. Tällöin transistorin Tr^ kanta saa diodin D2 kautta negatiivisen esto-5 jännitteen. Transistori Tr^ ei johda.
Puhelun päätyttyä poistetaan lyhytaikaisesti jännite signaalijohdoista a,b. Tällöin transistorin Tr^ kannan estojännite poistuu ja transistori johtaa. Nyt voi kondensaattori C3 purkautua transistorin Tr^ ja kaksiasentoisen 10 releen K toisen relekäämin kautta, mikä aiheuttaa relee-koskettimen k välityksellä hätäkutsupaikan yhteyden katkeamisen, Diodin D2 avulla saavutetaan se, että poistettaessa jännite puhelinjohdosta transistorin Tr^ johtaminen varmistuu, vaikka puhelinjohdossa olisi vielä vähäinen 15 jäännösjännite. Diodin D^ avulla estetään, että kondensaattori Cg voisi purkautua muuta tietä kuin transistorin Tr^ kautta.
Kuvassa 3 esitetyssä toteutusmuodossa on kehitetty edelleen kuvan 2 mukaista hätäkutsupaikan toteutusmuotoa.
Kaksiasentoisen releen K relekoskettimen k avulla yhdis-20 tetään signaalijohdon haara a valinnaisesti joko tasasuun-taussillan D^ kautta puhelinlaitteeseen FE tai vastuksen kautta kondensaattorin yhteen elektrodiin, jonka kondensaattorin toinen elektrodi on vuorostaan liitetty signaalijohdon haaraan b. Kondensaattorin C1 molemmat elektrodit voidaan 25 yhdistää keskenään painokatkaisijän T koskettimen, tasasuun-taussillan Dg, zenerdiodin Tr^ ja kaksiasentoisen releen K toisen käämin välityksellä.
Transistorin Tr^ kanta on yhdistetty aputransistorin Tr2 kollektoriin, joka transistori on kytketty sarjaan vas-30 tusten ja Rg kanssa signaalijohdon a,b positiivisen ja negatiivisen haaran väliin. Aputransistorin Tr2 kantajännite saadaan jännitteenjakajasta R^, Rg, johon on vielä kytketty lisäksi toinen zenerdiodi Z2. Myös tämä jännitteenjakaja sijaitsee signaalijohdon a, b positiivisen ja negatiivisen haaran välissä.
8 681 32 Hätäkutsupaikka käsittää lisäksi laitteen "varattu- ilmoituksen antamista varten. Tämä laite voidaan kytkeä painokytkimen T toisen koskettimen t2 sekä kaksiasentoisen releen K koskettimen k välityksellä signaalijohdon haaraan a.
5 Se muodostuu tasasuuntaussillasta D. sekä kuristimesta 4
Dr2, joiden kautta johdetaan syöttöjännite signaaligeneraattoriin G, joka syöttää akustisen signaalin antavaa laitetta, joka voi olla esimerkiksi pietsokeraaminen värähtelijä, jonka taajuus on noin 2,5 kHz. Luonnollisesti voi laite olla 10 varustettu myös optisella signaalinäytöllä. Kuristinta Dr2 käytetään toisaalta yleensä pienen tuloimpedanssin omaavan generaattorin G eroittamiseen vaihtovirtamielessä signaali-johdosta a,b ja toisaalta voi se olla mitoitettu siten, että sen antama "varattu-ilmoitus voidaan kuulla myös vastauspai-15 kassa ja siten voidaan siellä todeta, että toinen asiakas haluaa yhteyttä vastauspaikan kanssa.
Kytkentälaitteeseen asennettuja tasasuuntaussiltoja , D^, Dj. käytetään mahdollisesti satunnaisesti tapahtuvien johdon napaisuuden vaihtumisten vaikutusten poistamiseen.
20 Kuvassa 3 esitetyn kytkentäjärjestelyn toimintatapa on seuraava: Hätäkutsupaikan lepoasennossa on relekosketin k kuvassa 3 esitetyssä asennossa. Signaalijohdossa a,b vallitsee, jos ketään muuta käyttäjää ei ole kytketty, esimerkiksi 60 V 25 oleva etukäteen annettu nimellisjännite. Painettaessa painiketta T sulkeutuu kosketin t^ lyhytaikaisesti, kondensaattori purkautuu kaksiasentoisen releen K ensimmäisen käämin kautta ja relekoskettimen k asento kääntyy. Jos johtoon on liittynyt jo toinen käyttäjä, s.o. toinen hätäkutsupaikka on 30 toiminnassa, on puhelinjohdossa oleva jännite huomattavasti pienempi. Kondensaattori on tällöin latautunut huomattavasti pienempään jännitteeseen. Tämän seurauksena on, että zener-diodin Z^ kynnys jännitteen vuoksi koskettimen t-^ sulkeutuessa ei kondensaattorin purkautuminen kaksiasentoisen releen K ensimmäisen käämin kautta ole mahdollista. Hätäkutsu- 9 68132 paikka ei voi siten kytkeytyä linjaan. Samanaikaisesti koskettimen T2 sulkeutuessa kytkeytyy "varattu"~ilmoituksen antolaite signaalijohdon haaraan a ja saadaan "varattu-ilmoitus.
Jos linjaan kytketty hätäkutsupaikka on eroitettava 5 puhelin päätyttyä, poistetaan, kuten edellä on mainittu, jännite signaalijohdosta a,b lyhytaikaisesti. Tämä aiheuttaa sen, että kohdassa Q tähän asti ollut jännite poistuu.
Tähän asti johtavasti ohjattu aputransistori Tr2 ei johda enää ja transistori Tr^ alkaa johtaa. Kondensaattori voi 10 siten purkautua transistorin Tr^ kautta. Myös tässä kytkennässä käytetään diodia estämään kondensaattorin C3 purkautuminen muuta kautta kuin transistorin Tr^ kautta. Transistorin Tr^ emitterin jännitteenjakajän R^-R^ pisteeseen yhdistävää kondensaattoria C5 käytetään yhteyden ylläpitämiseen, 15 jos signaalijohdossa a, b tapahtuu satunnainen, lyhytaikainen jännitekatkos, jolloin laite ei kytkeydy irti linjasta.
Jos kuvan 3 mukaista hätäkutsupaikkaa käytetään yksit-täiskytkettynä yastauspaikan kanssa, suljetaan lisäkytkin ja siten vastaus kytkeytyy rinnan vastuksen kanssa.
20 Vastuksen R^ yastusarvo on huomattavasti pienempi (noin 600 ohmia) kuin vastuksen R^ (noin 50-100 kilo-ohmia).
Jos useampia kuvan 3 mukaisia hätäkutsupaikkoja kytketään rinnan rengaslinjaan ja yhdistetään vastauspaikkaan, avataan kytkin S-^.
25 Kuvassa 4 on esitetty useampien, keskenään rinnankyt kettyjen, esimerkiksi kuvan 3 mukaisten hätäkutsupaikkojen yhdistäminen vastauspaikkaan A.
Hätäkutsupaikkaan kuuluu jokaiseen puhelinlaite FE I, FE II ja FE III sekä kytkentälaitteet S I, SII ja SIII, 3q joissa jokaisessa on painike T^, T2 ja T^. Painikkeita
Tr T2 tai T3 painettaessa aikaansaadaan yhteydet. Jos yksi yhteys on jo muodostettu, antaa painikkeen T^, T2 tai painaminen akustisen ja/tai optisen "varattu"-merkin.

Claims (9)

10 681 32 Patenttivaatimukset;
1. Vähintäin yhden hätäkutsupaikan ja yhden vastaus-paikan käsittävä hätäkutsulaitteisto näiden ollessa yhdistettyjen keskenään kaksijohtimisen signaalijohdon välityksellä, jonka kautta tapahtuu sekä signaalinvälitys että 5 myös jokaisen hätäkutsupaikan tasajännitesyöttö vastaus-paikasta käsin ja jolloin jokaiseen hätäkutsupaikkkaan kuuluu puhelinlaite sekä kytkentälaite yhteyden muodostamista ja katkaisemista varten vastauspaikan kanssa, tunnettu siitä, että kytkentälaitteeseen sisältyy 10 kahdella relekäämillä varustettu kaksiasentoinen rele (K), jonka relekoskettimen (k) välityksellä puhelinlinjan ensimmäinen haara (a) voidaan yhdistää valinnaisesti puhelinlaitteeseen (FE) tai vastuksen (R^) kautta ensimmäisen kondensaattorin (C1) yhteen elektrodiin, jonka toinen 15 elektrodi on yhdistetty puhelinlinjan toiseen haaraan (b) ja jolloin molemmat elektrodit voidaan yhdistää keskenään painikkeen (T) avulla lyhytaikaisesti suljettavan koskettimen (t^) sekä kaksiasentoisen releen (K) ensimmäisen relekää-min välityksellä ja että käytetään toista kondensaattoria 20 (C2'C3)/ jonka yksi elektrodi on yhdistetty puhelinlinjan ensimmäisen haaran (a) kanssa kaksiasentoisen releen (K) relekoskettimen (k) ja puhelinlaitteen (FE) välille, kun taas sen toinen elektrodi on yhdistetty linjan toiseen haaraan (b) ja jolloin sen molemmat elektrodit voidaan 25 yhdistää keskenään ohjattavan säätöelimen (1, Tr^) sekä kaksiasentoisen releen (K) toisen relekäämin välityksellä, jolloin ohjattavaa säätöelintä (1, Tr^) säädetään siten, että se sulkeutuu, kun puhelinlinjan (a,b) kautta johdettu syöttöjännite saa arvon nolla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen hätäkutsulaitteisto, tunnett u siitä, että ohjattava säätöelin on virta-rele (L), jonka käämi on kytketty puhelinlinjan (a,b) toiseen haaraan ja sen relekosketin (1) lepokoskettimena yhdistää toisen kondensaattorin (C2) molemmat elektrodit keskenään. ^ 68132
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen hätäkutsulaitteisto, tunnettu siitä, että ohjattava säätöelin on kyt-kintransistori (Tr^) , jonka kanta jännitettä säädetään puhelinlinjan (a,b) pisteestä (Q) siten, että kytkintran- 5 sistori (Tr^) johtaa, kun tässä pisteessä (Q) jännite linjassa (a,b) saa arvon olla.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen hätäkutsulaitteisto, tunnettu siitä, että toisena kondensaattorina käytetään välittömästi puhelinlinjan molempien haarojen (a,b) 10 väliin puhelinlaitteen (FE) kanssa rinnan kytkettyä kondensaattoria (Cg) ja tämän kondensaattorin (Cg) toisen elektrodin yhdistyspisteen kyseessäolevan haaran (b) kanssa ja puhelinjohdon pisteen (Q), josta käsin kytkintransistorin (Tr^) kantajännitettä ohjataan, väliin on kytketty diodi (Dg), 15 joka estää toisen kondensaattorin (Qg) latauksen purkautumisen tämän haaran kautta.
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen hätäkutsulaite, tunnettu siitä, että kytkintransistorin (Tr^) eteen on kytketty ohjausaste, joka sisältää aputransistorin (Trg), jonka kantajännite saadaan puhelinlinjan molempien haarojen 20 (a,b) väliin kytketystä jännitejakajasta (R^, Rg).
6. Jonkun patenttivaatimuksista 1-5 mukainen hätäkutsulaitteisto, tunnettu siitä, että kaksiasentoisen releen (K) ensimmäisen relekäämin eteen on kytketty zener-diodi (Zg).
7. Jonkun patenttivaatimuksista 1-6 mukainen hätäkutsulait teisto, tunnettu siitä, että puhelinlinjan (a,b) ja kytkentälaitteen sekä puhelinlaitteen (FE) väliin ja kytketty linjan nayanvaihdon vaikutuksen estävät tasasuuntaus-sillet (Dg, Dg).
8. Jonkun patenttivaatimuksista 1-7 mukainen hätäkutsu-30 laitteisto, tunnettu siitä, että kytkentälaitteeseen sisältyy laite "varattu"-ilmoituksen antamista varten, joka voidaan yhdistää painikkeen (T) toisen koskettimen (tg) ja kaksiasentoisen releen (K) relekoskettimen (k) välityksellä yhdessä ensimmäisen kondensaattorin (Cg) kanssa puhelin-35 linjan ensimmäiseen haaraan (a), jolloin saadaan akustinen i2 681 32 ja/tai optinen "yarattu"—signaali.
9. Jonkun patenttivaatimuksista 1-8 mukainen hätäkutsu-laitteisto, tunnettu siitä, että kaksiasentoisen releen (K) relekoskettimen (k) ja ensimmäisen kondensaatto-5 rin (C^) välissä olevan vastuksen (R^) rinnalle voidaan kytkeä toinen vastus (R^), jonka vastusarvo on huomattavasti pienempi kuin ensimmäisen vastuksen (R^) vastusarvo. 13 681 32
FI803789A 1979-12-08 1980-12-05 Noedanropsanlaeggning FI68132C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2949513A DE2949513C2 (de) 1979-12-08 1979-12-08 Notrufanlage
DE2949513 1979-12-08

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI803789L FI803789L (fi) 1981-06-09
FI68132B FI68132B (fi) 1985-03-29
FI68132C true FI68132C (fi) 1985-07-10

Family

ID=6087978

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI803789A FI68132C (fi) 1979-12-08 1980-12-05 Noedanropsanlaeggning

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP0030395B1 (fi)
AT (1) ATE2923T1 (fi)
DE (1) DE2949513C2 (fi)
FI (1) FI68132C (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE19541400C1 (de) * 1995-11-07 1997-02-13 Neumann Elektronik Gmbh Informations-Notrufanlage
DE102008035920A1 (de) 2008-08-01 2010-02-04 Knorr-Bremse Systeme für Nutzfahrzeuge GmbH Schaltungsanordnung für eine serielle Kommunikation mit Aufweckfunktion

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1412680B1 (de) * 1961-07-20 1971-01-07 Tekade Fernmeldeapp Gmbh Schaltungsanordnung zur Verbindungsherstellung zwischen einer Meldesprechstelle und der Abfragestelle einer Fernsprechnebenstellenanlage
FR2169471A5 (fi) * 1972-01-26 1973-09-07 Marinier Pierre
JPS5011507A (fi) * 1973-05-31 1975-02-06
DE2758689C3 (de) * 1977-12-29 1981-02-12 Neumann Elektronik Gmbh, 4330 Muelheim Notrufanlage
US4169216A (en) * 1978-05-08 1979-09-25 Northern Telecom Limited Electronic hold and hold-release circuit for a telephone set in a multiple extension single line telephone system

Also Published As

Publication number Publication date
DE2949513C2 (de) 1983-12-22
DE2949513A1 (de) 1981-06-11
EP0030395A1 (de) 1981-06-17
EP0030395B1 (de) 1983-03-30
ATE2923T1 (de) 1983-04-15
FI68132B (fi) 1985-03-29
FI803789L (fi) 1981-06-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4723267A (en) Telephone line interface and dialer circuitry for telecommunications equipment
US3510584A (en) Telephone system with added main line subscriber facilities
FI68132C (fi) Noedanropsanlaeggning
US4081619A (en) Switching arrangement for telecommunication subscriber stations using key-operated selection units
US4046971A (en) Switching arrangement for telephone subsets using impulse-type pushbutton calling
US4336423A (en) Device for increasing the parallel inductance of a transformer
JPH0238039B2 (fi)
US4587380A (en) Interface for connecting standard telephones to party lines
US3835258A (en) Ring trip circuit
US4442322A (en) Electronic common switch having an improved receiver mating arrangement
US4204094A (en) Tone applying line circuit
US4375014A (en) Current sensing trigger for a telephone system
US4324953A (en) Four-party automatic number identification circuit arrangements
US6965672B1 (en) Electronic switching system
US4868847A (en) Telephone intercom device
US4166928A (en) Loop, dial pulse and ring trip detection circuit
EP0235883A1 (en) Telephone intercom device
SU1394460A1 (ru) Устройство регистрации замыкани и размыкани шлейфа абонентской линии
SU1061289A2 (ru) Абонентское устройство квазиэлектронной АТС малой емкости
US2828364A (en) Automatic telephone system
US4346263A (en) Signalling arrangement for telephone equipment
JPS57136854A (en) Driving power source circuit for telephone set lamp
KR850001844B1 (ko) 전화기 통화 전환장치
KR850002664Y1 (ko) 외부전원 공급장치가 필요없는 온 후크 다이얼막 전화장치
KR890004320B1 (ko) 국선 가입자 연결용 교환 인터페이스 회로

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: NEUMANN ELEKTRONIK GMBH