FI67982C - Magnetstruktur foer korrektion av linearitet och sidonaoldynedistorsion - Google Patents
Magnetstruktur foer korrektion av linearitet och sidonaoldynedistorsion Download PDFInfo
- Publication number
- FI67982C FI67982C FI800023A FI800023A FI67982C FI 67982 C FI67982 C FI 67982C FI 800023 A FI800023 A FI 800023A FI 800023 A FI800023 A FI 800023A FI 67982 C FI67982 C FI 67982C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- winding
- core
- magnetic
- correction
- linearity
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04N—PICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
- H04N3/00—Scanning details of television systems; Combination thereof with generation of supply voltages
- H04N3/10—Scanning details of television systems; Combination thereof with generation of supply voltages by means not exclusively optical-mechanical
- H04N3/16—Scanning details of television systems; Combination thereof with generation of supply voltages by means not exclusively optical-mechanical by deflecting electron beam in cathode-ray tube, e.g. scanning corrections
- H04N3/22—Circuits for controlling dimensions, shape or centering of picture on screen
- H04N3/23—Distortion correction, e.g. for pincushion distortion correction, S-correction
- H04N3/237—Distortion correction, e.g. for pincushion distortion correction, S-correction using passive elements, e.g. diodes
-
- H—ELECTRICITY
- H01—ELECTRIC ELEMENTS
- H01J—ELECTRIC DISCHARGE TUBES OR DISCHARGE LAMPS
- H01J29/00—Details of cathode-ray tubes or of electron-beam tubes of the types covered by group H01J31/00
- H01J29/46—Arrangements of electrodes and associated parts for generating or controlling the ray or beam, e.g. electron-optical arrangement
- H01J29/70—Arrangements for deflecting ray or beam
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Multimedia (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Details Of Television Scanning (AREA)
Description
ΓΒ1 ^ KUULUTUSjULKA.SU 6798? ^ 11 UTLÄGGNINGSSKR1FT °'“0^ *S\§ (45) Patent ueddelat ^ ^ (51) Kv.lk.*/lnt.CI.* H OA N 3/16 £UQ|^|| FINLAND (21) Patenttihakemus — Patentaniöknlng 300023 (22) Hakemispäivä — Ansökningsdag 0 3 · 01 .8 0 (O) (23) Alkupäivä — Giltighetsdag 03.01 .80 (41) Tullut julkiseksi — Blivit offentlig 1 j Q7 80
Patentti- ja rekisterihallitus /44) Nähtäväksipanon (a kuul.julkalsun pvm. —
Patent- och registerstyrelsen V ' Ansökan utlagd och utl.skriften publicerad 28. 02.35 (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus — Begird prioritet 10.01.79
Englanti-England(GB) 7900924, 23.04.79 USA(US) 032252 (71) RCA Corporation, 30 Rockefeller Plaza, New York, New York 10022, USA(US) (72) Willem den Hollander, Schlieren, Sveitsi-Schweiz(CH) (74) Oy Kolster Ab (54) Magneettirakenne lineaarisuuden ja sivutyynyvääristymän korjaamiseksi -Magnetstruktur för korrektien av linearitet och sidonlldynedistorsion Tämä keksintö kohdistuu magneettirakenteeseen lineaarisuuden ja sivutyynyvääristymän korjaamiseksi käsittäen magneettisydämen, johon kuuluu ensimmäinen ja toinen sydänosa, ensimmäisen käämin, joka on käämitty ensimmäisen sydänosan ympärille ja soveltuu kytkettäväksi vaakapoikkeutuskäämiin ja toisen käämin, joka on käämitty toisen sydänosan ympärille.
Tyypillisissä väritelevisiovastaanottimissa on kaksi erillistä magneettista komponenttia yhdistetty sarjaan vaakasuuntaisen poikkeutuskäämityksen kanssa, nimittäin lineaarisuuskäämi ja idästä länteen eli sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailukäämi tai -muuntaja. Lineaarisuuden käämi saattaa olla käärittynä tangolle tai H-muotoiselle sydänosalle, missä on yksi tai useampia esijän-nitemagneetteja sijoitettuna sydänosan viereen. Idästä länteen käämi saattaa olla käämittynä erilliselle ferriittitankosydämelle tai suljetulle sydänosalle kuten UU tai EE muotoiselle sydämelle. Idästä länteen (E-W) käämi saattaa olla osa ITR (integroitu tyristoritasa-suuntaajaa) säädetystä E-W modulaattoripiiristä, jollainen on kuvattuna US-patentissa 4 088 931, keksijänä P.E. Haferl, tai saattaa 2 67982 se olla osa diodimodulaattoripiiristä, jollainen on kuvattu U5-patentissa 3 906 305 keksijänä A. H. H. J. Nillesen.
Idästä länteen korjailu ohjaa pystysuuntaisella taajuudellä modulointiin vaakapoikkeutuksen eli pyyhkäisyn virrassa. Pystysuuntaisen taajuinen modulointi vaakasuuntaiselle pyyhkäisyvirralle aikaansaa kuitenkin haitallisen pystytaajuisen moduloinnin magneettiseen etujännitteeseen lineaarisuuskäämillä. Lineaarisuuskäämin vaikutus on täten erilainen rasterin yläpäässä ja alapäässä kuin mitä se on keskellä, mikä johtaa korjailemattomaan rasterivääristymään. Jotta voitaisiin korjata tämä ilmiö moduloidaan lineaarisuuskäämin etujännitettä joskus pystytaajuudella kytkemällä E-W modulaattori-virta ylimääräisen käämityksen kautta lineaarisuuskäämissä, kuten on kuvattuna esim. US-patentissa4 024 432, keksijänä A. Boekhorst.
Olisi kuitenkin toivottavaa yhdistää sekä sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailun että lineaarisuuden korjailun toiminnat yhdeksi ainoaksi rakenteeksi, mikä myöskin poistaisi yllämainitun rasterivääristymän.
Tämän keksinnön erään edullisena pidetyn suoritusmuodon mukaisesti toinen käämi soveltuu vastaanottamaan korjausvirran, johon sisältyy pystypoikkeutustaajuuskomponentti, ja siitä, että rakenteessa on lisäksi esimagnetointivälineet esimagnetointivuon aikaansaamiseksi ensimmäisessä ja toisessa sydänosassa, jolloin esimagne-toint.ivälineiden järjestely suhteessa ensimmäiseen ja toiseen sy-dänosaan on sellainen, että a) ensimmäinen sydänosa esimagnetoidaan lähelle kyllästymistä niin, että ensimmäisen käämin kytkentä vaaka-poikkeutuskäämiin voi aikaansaada lineaarisuuskorjauksen vaakapoik-keutuskäämissä virtaavaan vaakapyyhkäisyvirtaan ja b) toinen sydänosa esimagnetoidaan sen magnetointiominaiskäyrän olennaisesti lineaarisella alueella niin, että toisen käämin kytkentä vaakapoikkeu-tuskäämiin ja sivutyynymodulaatiolähteeseen voi aikaansaada tyyny-korjauksen vaakapyyhkäisyvirtaan, jolloin ensimmäinen ja toinen sydänosa toimivat yhdessä määrätyn magneettisen vastuksen omaavan tien aikaansaamiseksi ensimmäisen ja toisen käämin yhdistävää keskinäistä vuota varten, jolloin ensimmäisen ja toisen käämin käämi-napaisuudet ja määrätyn magneettisen vastuksen suuruus ovat sellaiset, että toisen käämin kehittämä vuo voi kompensoida ei-toivotut muutokset ensimmäisen sydänosan esimagnetoinnissa pystypyyhkäisyn aikana.
3 6 7 9 8 2
Oheisissa piirustuksissa nähdään: *"
Kuvio 1 havainnollistaa yhdistettyä lineaarisuuden ja sivu-suuntaisen tyynyvääristymän korjailun magneettirakennetta, mihin keksintö sisältyy.
Kuvio 2 havainnollistaa sähkeistä kaaviokuvantoa poikkeutus-piiristä, mihin sisältyy modulaattoripiiri sekä yhdistetty lineaarisuuden ja sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailun järjestely, mihin tämä keksintö sisältyy. Tämä järjestely liittyy kuvion 1 mukaiseen magneettiseen rakenteeseen.
Kuvio 3 havainnollistaa osaa kaaviokuvannosta kuviossa 2, mihin sisältyy toinen yhdistely ja järjestely, mihin tämä keksintö sisältyy.
Kuvio 4 havainnollistaa erästä toista yhdistettyä lineaarisuuden ja sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailun magneetti-rakennetta, mihin tämä keksintö sisältyy. Tämä magneettirakenne liittyy kuvion 3 esittämään kaaviokuvantoon.
Kuvio 5 havainnollistaa sähköistä kaaviokuvantoa poikkeutus-piiristä, mihin sisältyy eräs toinen modulaattoripiiri ja eräs toinen yhdistetty lineaarisuuden ja sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailun järjestely, mihin tämä keksintö sisältyy.
Kuvio 6 havainnollistaa yhdistettyä lineaarisuuden ja sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailun magneettirakennetta, mihin tämä keksintö sisältyy, tämän magneettirakenteen liittyessä kuvion 5 kaaviokuvantoon.
Kuviossa 1 on havainnollistettu yhdistetty lineaarisuuden ja sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailun rakenne 26, mihin keksintö sisältyy ja mikä on valmistettu yhdelle ainoalle E-muotciselle magneettisydämelle 21. Eräs L-muotoinen osuus 21a saa magneettista etujännitettä kestomagneetilla 22, minkä magneettinavat sijaitsevat vastakkaisissa päissä sitä pintaa, mikä on kosketuksissa sydänosan kanssa. Magneetin 22 etelänapa on havainnollistamistapauksessa sijoitettu sydänosan 21 keskihaaran 21c viereen ja on sen pohjoisnapa sijoitettu ulomman L-muotoisen osan 21a viereen. Käämitys 23 käärittynä sydänosan 21 osan 21a ympärille on yhdistetty sarjaan vaakasuuntaisen poikkeutuksen käämityksen 50 kanssa vaakasuuntaisen poikkeutuksen piirissä, kuten on havainnollistettu kuvion 2 sähköisessä kaaviokuvan-nossa. Johdin 21 käämityksestä 23 on yhdistetty tiettyyn vaakasuuntaisen poikkeutuksen käämityksen 50 kytkinnapaan. Toinen kytkinnapa vaakasuuntaisen poikkeutuksen käämityksestä 50 on yhdistetty kytkinnavasta 4 67982 61 tavanomaiseen vaakasuuntaisen poikkeutuksen generaattoriin 52 piirtokondensaattorin 51 kautta, jotta aikaansaataisiin vaakasuuntaisen pyyhkäisyn virta poikkeutuskäämitykseen 50. Vaakasuuntaisen palautuksen kondensaattori 60 on yhdistettynä kytkinnapaan 61.
Kestomagneetilla 22 ja käämityksessä 23 kulkevalla virralla sydänosaan kehittynyt magneettikenttä on sellainen, että vaakasuuntaisen pyyhkäisyn alussa sydänosuus 21a on lähellä kyllästymistilaa. Lähellä vaakasuuntaisen pyyhkäisyn keskikohtaa sydänosa 21a kyllästyy yhä enemmän ja enemmän kunnes vaakasuuntaisen pyyhkäisyn toisella puoliskolla sydänosuus 21a on oleellisesti kyllästyneenä. Keskimmäinen haara 21c ei sen suuremman poikkileikkauksen ansiosta ole kyllästyneenä ja se toimii täten magneettisena ohitustienä koko pyyhkäisyn aikana. Osuuden 21a induktanssin vaihtelun vaikutus on sellainen, että vaakasuuntaisen pyyhkäisyn ensimmäisen puoliskon aikana on alenevasti lineaarinen induktanssi sarjakytkettynä poikkeutuksen käämityksen kanssa, kun taas pyyhkäisyn toisen puoliskon aikana kyllästymisen vaikutuksesta on mukana vain vähän induktanssia. Tämä muuttuva induktanssi vaakasuuntaisen pyyhkäisyn aikana aiheuttaa alentuvan vaakasuuntaisen poikkeutuksen virran amplitudin ensimmäiseen pyyhkäisyn puoliskoon, mikä kompensoi epälineaarisuutta poikkeutuksen virrassa pyyhkäisyn toisella puoliskolla, minkä aikaansaavat kasautuvat häviöt poikkeutuksen käämityksessä ja esimerkiksi piirron kytkimessä. Kestomagneetin 22 siirtäminen, kuten on osoitettuna kuviossa 1, pitkin viivaa 24 muuttaa hieman kyllästymispistettä, jotta voitaisiin säätää lineaarisuuden korjausta. Käämitys 23 toimii täten tarvittavana kyllästettävissä olevana lineaarisuuden induktanssina sarjakytkettynä vaakasuuntaisen poikkeutuksen käämityksen 50 kanssa.
Kun lineaarisuuden induktanssi on käämitty sydänosan 21 osuuden 21a päälle on toinen ulompi haara 21b vapaana käytettäväksi.
Magneetti 22 ei ole läheisessä kosketuksessa haaran 21b kanssa.
Täten ulompi haara 21b kuten ei myöskään jo aikaisemmin kuvattu .. keskihaara 21c ole kyllästymistilassa. Käämitys 25 kääritään nyt ulomman haaran 21b päälle kuten on havainnollistettu kuviossa 1.
Löysä magneettinen kytkentä on olemassa sydänosuuksien 21a ja 21b välillä mikä määräytyy sydänosan geometrian perusteella. Täten käämitys 25 saattaa toimia oleellisesti lineaarisena tai kyllästymättömänä induktanssina idästä länteen modulaattoripiirissä.
5 67982
Kuten on havainnollistettu kuviossa 2 on käämityksen 25 johdin 14 yhdistetty kondensaattorin 53 kautta kaksisuuntaisesti johtavaan ITR kytkimeen 54 tästä idästä länteen eli sivusuuntaisessa ITR rnodu-laattoripiirissä 55. Kytkin 54 saattaa sisältää SCR osan 56 sekä napaisuudeltaan vastakkaisen diodin 57 integroituna samalle lastulle. Vastus 58 on yhdistetty ITR kytkimen 54 yli. Säätöpiiri 59 on yhdistetty SCR tasasuuntaajan 56 hilalle ja se kytkee päälle SCR osan 50 pystysuunnassa muuttuvana hetkenä vaakasuuntaisen palautuksen kuluessa. Sen ajan pituus vaakasuuntaisen palautuksen aikana, jolloin käämityksen 25 induktanssi on yhdistettynä vaakapoikkeutuksen käämi -tykseen 50 muuttuu täten pystytaajuudella, mikä täten moduloi vaakasuuntaisen pyyhkäisyn virran amplituudia pystytaajuudella, jotta aikaansaataisiin sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjaus. Säätöpiiri 59 sekä idästä länteen ITR modulaattori 55 on kokonaisuudessaan kuvattu jo aikaisemmin mainitussa US patenttijulkaisussa 4.088.931, keksijänä P.E. Haferl.
Jotta estettäisiin pystysuuntaisen moduloinnin komponenttia vaakasuuntaisesta pyyhkäisyn virrasta, mikä kulkee lineaarisuuden induktanssikäämityksessä 23 haitallisesti muuttamasta osuuden 21a magneettista etujännitettä rasterin pyyhkäisyn yläosasta alaosaan siirryttäessä aikaansaadaan kompensoiva magneettinen vuokompensoivinc pystysuuntaisen taajuuden vuokomponentteineen kulkemaan osuuteen 2ie -Tämä kompensoiva vuo kehitetään sillä virralla, mikä kulkee sivusuu--täisen tyynyvääristymän korjailun induktanssin käämityksessä 25, missä kulkee vaakasuuntaisen pyyhkäisyn virta kunkin vaakasuuntaisen piirron aikavälin kuluessa.
Johdin 14 sivusuuntaisen tyynyvääristymän induktanssin käämi -tyksestä 25 on yhdistetty johtimeen 11 lineaarisuuden induktanssin käämityksestä 23, kuten on havainnollistettu kuvioissa 1 ja 2. Käämityksen 25 johdin 13 on yhdistetty maahan. Kunkin vaakasuuntaisen piirron aikavälin kuluessa vaakasuuntaisen poikkeutuksen käämitys 50, lineaarisuuden induktanssin käämitys 23 sekä sivusuuntaisen tyynyvääristymän induktanssin käämitys 25 ovat kytketty keskenään sarjaan. Pystysuuntaisesti moduloitu vaakasuuntaisen pyyhkäisyn virta kulkee kaikissa näissä kolmesta käämityksestä. Käämityksien 23 ja 25 käämityksien napaisuuksien ollessa kuten on osoitettuna napaisuuden pilkuilla kuvioissa 2 ja 3 sen virran, mikä kulkee sivusuuntaisen tyynyvääristymän induktanssin käämityksessä 25 aikaansaama 67982 kulkee keskihaarassa 21c samaan suuntaan kuin kulkee se vuo, mikä aikaansaadaan haarassa 21a sillä virralla, mikä kulkee lineaarisuuden induktanssin käämityksessä 23.
Vaakasuuntaisen poikkeutuksen virta, mikä kulkee lineaarisuuden käämityksessä 23 ja täten se vuo, mikä kehitetään tällä virralla, ja mikä kulkee ulommassa haarassa 21a pienempi rasterin yläosassa ja pohjalla kuin mitä se on keskellä. Se virta mikä kulkee sivusuuntai-sen tyynyvääristymän korjailun induktanssissa idästä länteen ITR modulaattoripiirissä 55 ja täten se vuo, mikä kulkee keskihaarassa 21 c kehitettynä tällä virralla on kuitenkin suurempi yläpäässä ja pohjalla tätä rasteria kuin mitä se on keskellä. Tämä lisääntyvä vuo haaran 21c keskellä kompensoi pienentyvää vuota, mikä aikaansaadaan lineaarisuuden käämityksellä 23. Täten käämityksen 25 aikaansaama vuo muuttaa osan 21a magneettista etujännitettä siten, että täten korjataan sitä haitallista muutosta magneettisessa etujännityksessä, minkä aikaansaisi pystysuuntaisen taajuinen komponentti virrassa, mikä kulkee lineaarisuuden induktanssin käämityksessä 23.
Koska L-muotoinen osa 21a sydänosasta 21 ja keskihaara 21c on osittain tai kokonaan kyllästyneenä ei esiinny mitään haitallista modulointia sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjauksen virrassa, mikä kulkee käämityksessä 25. Sydänosan 21 E-muotoisen geometrian ja käämityksien 23 ja 25 sijoittelun vaikutuksesta vastakkaisten ulompien haarojen päälle sydänosasta 21 on olemassa suhteellisen korkean reluk-tanssin tie vuolle, mikä yhdistää keskenään molemmat käämitykset 23 ja 25. Osuus 21a saa täten etujännitettä lähelle kyllästymistä magneetin 22 vaikutuksesta, kun taas etujännitteen piste haarassa 21b on suhteellisen lineaarisella alueella B-H hystereesikäyrää. Täten yhteisellä vuolla, mikä yhdistää käämitykset 23 ja 25 toisiinsa on suhteellisen suuri kompensoiva vaikutus lineaarisuuden käämityksen 23 induktanssiin, mutta sillä on suhteellisen pien:· vaikutus sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailun käämityksen 25 induktanssiin.
Kuvio 3 havainnollistaa sitä sähköisen kaaviopiirin kuviosta 2 osaa, mikä liittyy erääseen toiseen yhdistettyyn lineaarisuuden ja sivusuuntaisen tyynyvääristyjän rakenteeseen 126, mihin tämä keksintö sisältyy ja mikä on samankaltainen kuin kuvion 1 rakenne 26. Kuvio 4 havainnolistaa sydänosaa, käämitystä ja magneettijärjestelyä rakenteelle 126. Kuvioissa 3 ja 4 korvataan muuntajalla, mikä sisältää sivu-ulosotolla varustetun käämityksen 125, sivusuuntaisen 7 67982 tyyny-vääristymän korjauksen käämitys 25 kuvioista 1 ja 2. Sivu-ulosoton johdin 14a yhdistetään nyt kuvioiden 1 ja 2 sivujohtimen 14 sijaan lineaarisuuden induktanssin käämityksen 23 johtimeen 11. Kuvion 3 piirijärjestelyllä on se etu, että virta TTR osan 54 kautta muunnetaan alaspäin mikä johtaa alempaan tehonhukkaan tässä laitteessa. Samoin tarvitaan pienempiarvoinen kondensaattori 53.
Muitakin modulaattorin piiriä kuin idästä länteen ITR modnlaat--toripiiri 55 kuviosta 2 voidaan yhdistää yhdistettyyn lineaarisuuden ja sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailun rakenteeseen, mihin tämä keksintö sisältyy. Kuten on havainnollistettu kuviossa 5, voidaan diodimodulaattorin piiri 255 yhdistää yhdistettyyn lineaarisuuden ja sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailun rakenteeseen 226.
Kuten on havainnollistettu kuviossa 6 on rakenne 226 valmistettu yleisesti ottaen rakenteeltaan samanlaiseksi kuin kuvioiden 1 ja 1 rakenteet 26 ha 126. E-muotoinen sydänosa 221 sisältää ensimmäisen ulomman haaran eli L-muotoisen osuuden 221a, keskihaaran 221c ja toisen ulomman haaran 221b. Lineaarisuuden induktanssin käämitys 223 on käärittynä ulomman haaran 221a päälle. Etujännitteen kestomagneetti 222, mitä voidaan liu'uttaa pitkin viivaa 224 ja mikä on pyöritettävissä akselin 236 ympäri on kosketuksissa haarojen 221a ja 221b kanssa, mutta se ei ole läheisessä kosketuksessa haaran 221b kanssa.
Ulomman haaran 221b ympäri on käärittynä käämitys 225a, millä korjataan sivusuuntainen tyynyvääristymä käyttäen diodimodulaattorin. Käämittynä samakeskisesti käämityksen 221a kanssa on muuntajakytkek-ty toisiokäämitys 225b.
Kuten on havainnollistettu kuvioissa 5 ja 6 on toisiokäämityksen 225b johdin 213 yhdistetty maahan ja on johdin 214 yhdistetty lineaarisuuden induktanssin käämityksen 223 johtimeen 211. Käämityksen 223 johdin 212 on yhdistetty vaakapoikkeutuskäämitykseen 250.
Vaakasuuntaisen pcikkeutuksen käämitys 250 on yhdistetty vaakasuuntaisen ulostulotransistorin 262 kollektorille vaakasuuntaisen poikkeutuksen generaattorissa 252 piirtokondensaattorin 251 kautta Tätä transistoria kytketään vaakataajuudella tavanomaisella vaakasuuntaisella oskillaattorilla ja ohjauspiirillä, mitä ei o]e havainnollistettu. Transistorin 262 kollektori on yhdistetty vaakasuuntaisen ulostulon tai palautusmuuntajän 263 käämityksen kautta B+ syöttöjännitteeseen, mikä kehitetään kytkinnapaan 264. Vaimennindiodi 265 ja palautuksen kondensaattori 266 ovat yhdistettynä transistoriin 262.
8 67982
Diodimodulaattoripiiriin 255 sisältyy diodi 265', kondensaattori 266', kondensaattori 251' sekä modulaattorijännitteen syöttölähde 267 yhdistettynä kondensaattoriin 251' induktanssin 270 kautta. Modulointijännitteen syöttölähde 276 aikaansaa pystytaajuisen para-boolisen jännitteen Vm kytkinnapaan 268, jolloin jännitteellä Vm on miniminsä pystysuuntaisen piirron keskikohdassa.
Kuten on havainnollistettuna kuvioissa 5 ja 6 on sivusuuntai-sen tyynyvääristymän korjailun induktanssin käämityksen 225a johdin 215 yhdistettynä kytkinnapaan 268 ja on johdin 216 yhdistetty diodin 265 ja 265’ liitoskohtaan. Diodi 265' ja kondensaattorit 266' ja 251' diodimodulaattoripiirissä 255 toimivat analogisesti vastaaville diodille 265 ja kondensaattoreille 266 ja 251, mitkä liittyvät vaakasuuntaisen poikkeutuksen generaattoriin 252, jotta täten kehitettäisiin vaakasuuntaisen sahahammastyyppisen korjailun virta sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailun induktanssin käämitykseen 225a. Kondensaattoreiden 266 ja 266' arvot ja sivu-ulosoton paikka palautuksen muuntajan käämityksellä 263 valitaan siten, että virroilla, mitkä kulkevat poikkeutuksen käämityksessä 250 ja käämityksessä 225a on sama vaakasuuntaisen palautuksen aikavakio.
Sahahammasvirran amplitudi, mikä kulkee käämityksessä 225a moduloidaan paraboolisella pystysuuntaisella osuudella. Tämä moduloitu sahahammasvirta muunnetaan toisiokäämityksessä 225b aikaansaamaan paraboolinen pystytaajuinen amplitudimoduloitu sahahammas-komponentti vaakasuuntaiseen pyyhkäisyvirtaan, mikä täten aikaansaa tarvittavan sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailun. Lukuunottamatta yhdistettyä lineaarisuuden ja sivusuuntaisen tyyny-vääristymän korjailun rakennetta 226 on kuvion 5 piiri toiminnaltaan samankaltainen kuin se järjestely, mikä on kuvattuna jo aikaisemmin mainitussa US patentissa 4.024.432, kesksijänä A. Boekhorst sekä US patentissa 3.906.305, keksijänä A. Boekhorst sekä US patentissa 3.906.305, keksijänä A.H.H.J. Nillesen.
Käämityksien 223, 225a ja 225b johtimien ollessa kuten yllä on kuvattu on näiden kolmen käämityksen suhteellisten käämityksen napaisuudet osoitettu napaisuuskolmioilla kuvioissa 5 ja 6. Tämän mukaisesti aikaansaadaan nyt kompensoiva vuo käämityksen 225a virralla. Tämä vuo kytkeytyy haaraan 221a kuviosta 6 täten estäen haitallisia muutoksia haaran 221a magneettisessa etujännitteessä muodostumasta kuten jo kuvattiin samankaltaisesti kuvion 1 rakenteelle ja 9 67982 kuvion 2 piirille esimerkkitapauksena.
Tämän keksinnön sisältävien järjestelyjen ollessa kuten kuvioissa 1 - 6 on esitetty korvaa yksi magneettinen komponentti 26. 126 tai 226 kaksi erillistä komponenttia. Esimerkiksi saattaa tavanomainen lineaarisuuden käämi käyttää yhtä ferriittitankosydäntä ja kahta magneettia ja saattaa erillinen E-W modulaattorirakenne käyttää erillistä UU, EE tai tangonmuotoista sydänosaa. Tämän keksinnön suoritusmuotojen ollessa kuvatun kaltaisia saadaan kompensoiva modulointi lineaarisuuden induktanssiin pystysuuntaisella taajuudella käyttäen yhtä ainoata rakennetta, mikä myös toimii aikaansaaden ilman ylimääräistä monimutkaisuutta tai erillistä sitä kannattavaa kotelo-osaa sivusuuntaisen tyynyvääristymän korjailun induktanssin.
Valitut komponenttien arvot kuvioiden 1 ja 2 eri osia varten ja valitut mitat kuviossa 1 esitettyä rakennetta varten olivat seu-raavat:
Kondensaattori 51 : 1,0 mikrofaradia Poikkeutuksen käämitys 50: 1,18 millihenryä 1,05 ohmia
Vaakasuuntaisen poikkeutuksen huipusta huippuun amplituudi kor-jailemettomana tyynyvääristymää varten vastaa 5,4 amppeeria huipusta huippuun.
Käytetyn kuvaputken tyyppi oli A 67 - 700 X.
E-W tyynyvääristymän korjailu, mikä tarvittiin oli 8 %.
Yhdistetty lineaarisuuden ja tyynyvääristymän korjailun rakenne 26 : E-muotoinen sydänosa 21: poikkileikkauksen ala ulommassa haa-2 rassa: 30,5 mm .
2
Poikkileikkauksen pinta-ala keskihaarassa : 57 mm .
Haaran kokonaiskorkeus 21,3 mm.
E-muotoisen sydänosan kokonaispituus: 25,8 mm.
Keskiviivalta keskiviivaan välys ulommasta haarasta keskihaa-raan oli : 10,8 mm.
E-muotoinen sydänosa 21 aineeltaan: B 32 Cofelec (ferriittiä). Magneetti 22: pituus:12 mm.
leveys:25 mm paksuus:6 mm. aineksena: ferriitti.
pohjoisesta etelään napavoimakkuus 400 gaussia.
10 67982 Käämitys 23 67 kierrosta paksuudeltaan 0,5 mm emaloitua kuparilankaa.
Käämitys 25: 53 kierrosta 0,5 mm paksuista ema.lo itua kuparilankaa .
E-muotoinen sydänosa 21 saattaa olla samankaltainen kuin n 25 Coffelec B 32, mitä valmistaa yhtiö Cof£lec Ranskasta.
Magneetti 22 saattaa olla samankalatainen kuin se magneetti, mitä käytetään N-S tyynyvääristymän transduktorissa, kuten esim. 0r6ga 5712, mitä valmistaa yhtiö Orega Ranskasta.
Claims (4)
1. Magneettirakenne lineaarisuuden ja sivutyynyvääristymän korjaamiseksi käsittäen magneettisydämen (21;221), johon kuuluu ensimmäinen (21a;221a) ja toinen (21b;221b) sydänosa, ensimmäisen käämin (23?223), joka on käämitty ensimmäisen sydänosan ympärille ja soveltuu kytkettäväksi vaakapoik.keutuskäämiin (50; 250) ja toisen käämin (25;125;225a;225b), joka on käämitty toisen sydänosan ympärille, tunnettu siitä, että toinen käämi soveltuu vastaanottamaan korjausvirran, johon sisältyy pystypoikkeutustaajuus-komponentti, ja siitä, että rakenteessa on lisäksi esimagnetointi-välineet (22; 222) esimagnetointivuon aikaansaamiseksi ensimmäisessä ja toisessa sydänosassa (21a;221a ja 21b;221b), jolloin esi-magnetointivälineiden (22;222) järjestely suhteessa ensimmäiseen ja toiseen sydänosaan on sellainen, että a) ensimmäinen sydänosa esimagnetoidaan lähelle kyllästymistä niin, että ensimmäisen S:aä~ min kytkentä vaakapoikkeutuskäämiin (50;250) voi aikaansaada iine-aarisuuskorjauksen vaakapoikkeutuskäämissä (50?250) virtaavaan vaakapyyhkäisyvirtaan ja b) toinen sydänosa (21b;221b) esimagnetoidaan sen magnetointiominaiskäyrän olennaisesti lineaarisella alueella niin, että toisen käämin (25;125;225a;225b) kytkentä vaakapoikkeutuskäämiin (50;250) ja sivutyynymodulaatiolähteeseen (55) voi aikaansaada tyynykor jauksen vaakapyyhkäisyvirtaan, jo.l loin ensimmäinen ja toinen sydänosa toimivat yhdessä määrätyn magneettisen vastuksen omaavan tien aikaansaamiseksi ensimmäisen (2 3 ? 2 2 3 j ja toisen (25;125;225a;225b) käämin yhdistävää keskinäistä vuota varten, jolloin ensimmäisen ja toisen käämin kääminäpä!suudet ja määrätyn magneettisen vastuksen suuruus ovat sellaiset, että toisen käämin kehittämä vuo voi kompensoida ei-toivotut muutokset ensimmäisen sydänosan esimagnetoinnissa pystypyyhkäisyn aikana.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rakenne, tunnet t u siitä, että toinen käämi käsittää modulaattori-induktanssin {25; 125;225a?225b) sivutyynykorjausta varten.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen rakenne, tunnettu siitä, että magneettisvdän on E-muotoinen sydän (21;221), jolloin ensimmäinen ja toinen sydänosa ovat E-muotoi-sen sydämen ulompia haaroja. 12 67982
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen rakenne, tunnet-t u siitä, että esimagnetointivälineisiin kuuluu kestomagneetti (22;222), joka koskettaa ainoastaan ensimmäistä sydänosaa (21a; 221a) ja E-muotoisen sydämen keskihaaraa (21c;221c). 67982 13
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
GB7900924 | 1979-01-10 | ||
GB7900924 | 1979-01-10 | ||
US06/032,252 US4234824A (en) | 1979-01-10 | 1979-04-23 | Combined linearity and side pincushion correction arrangement |
US3225279 | 1979-04-23 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI800023A FI800023A (fi) | 1980-07-11 |
FI67982B FI67982B (fi) | 1985-02-28 |
FI67982C true FI67982C (fi) | 1985-06-10 |
Family
ID=26270183
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI800023A FI67982C (fi) | 1979-01-10 | 1980-01-03 | Magnetstruktur foer korrektion av linearitet och sidonaoldynedistorsion |
Country Status (8)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0013598B1 (fi) |
AU (1) | AU529782B2 (fi) |
DD (1) | DD148429A5 (fi) |
DE (1) | DE3060881D1 (fi) |
DK (1) | DK10380A (fi) |
ES (1) | ES487558A1 (fi) |
FI (1) | FI67982C (fi) |
NZ (1) | NZ192568A (fi) |
Families Citing this family (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2576400A (en) * | 1948-05-08 | 1951-11-27 | Howie Alexander | Scaffolding connection |
US4516058A (en) * | 1981-05-11 | 1985-05-07 | Rca Corporation | Linearity corrected horizontal deflection circuit |
NL8500624A (nl) * | 1985-03-06 | 1986-10-01 | Philips Nv | Beeldweergeefinrichting bevattende een lijnsynchroniseerschakeling en een lijnafbuigschakeling. |
PT84306B (pt) * | 1986-02-27 | 1989-10-04 | Gen Electric | Dispositivo de deflexao |
US5841023A (en) * | 1993-08-31 | 1998-11-24 | Boehringer Mannheim Corporation | Magnet for medical instrument |
Family Cites Families (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE2555300A1 (de) * | 1975-12-09 | 1977-06-23 | Philips Patentverwaltung | Schaltungsanordnung zum erzeugen eines gleichstromes in einer wechselstrom-impedanz |
-
1980
- 1980-01-03 FI FI800023A patent/FI67982C/fi not_active IP Right Cessation
- 1980-01-03 EP EP80300023A patent/EP0013598B1/en not_active Expired
- 1980-01-03 AU AU54333/80A patent/AU529782B2/en not_active Ceased
- 1980-01-03 DE DE8080300023T patent/DE3060881D1/de not_active Expired
- 1980-01-09 ES ES487558A patent/ES487558A1/es not_active Expired
- 1980-01-09 NZ NZ192568A patent/NZ192568A/xx unknown
- 1980-01-09 DK DK10380A patent/DK10380A/da not_active Application Discontinuation
- 1980-01-09 DD DD80218379A patent/DD148429A5/de unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DD148429A5 (de) | 1981-05-20 |
AU529782B2 (en) | 1983-06-23 |
DK10380A (da) | 1980-07-11 |
EP0013598A1 (en) | 1980-07-23 |
NZ192568A (en) | 1982-12-07 |
DE3060881D1 (en) | 1982-11-11 |
ES487558A1 (es) | 1980-09-16 |
EP0013598B1 (en) | 1982-09-29 |
FI67982B (fi) | 1985-02-28 |
FI800023A (fi) | 1980-07-11 |
AU5433380A (en) | 1980-07-17 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI70497C (fi) | Avboejningskrets foer korrigering av sidodynsdistorsion | |
FI67982C (fi) | Magnetstruktur foer korrektion av linearitet och sidonaoldynedistorsion | |
FI69735B (fi) | Reglerad deflektionskrets | |
CA1042556A (en) | Circuit arrangement in an image display apparatus for (horizontal) line deflection | |
US4234824A (en) | Combined linearity and side pincushion correction arrangement | |
US3732458A (en) | Circuit arrangement for correcting the deflection of at least one electron beam in a television picture tube by means of a transductor | |
KR930012094B1 (ko) | 집속 전압 발생용 회로 | |
US3914650A (en) | Television display apparatus provided with a circuit arrangement for generating a sawtooth current through a line deflection coil | |
US3697801A (en) | Circuit arrangement for producing a line-frequency sawtooth-current having a field-frequency-varying amplitude in a television display device | |
US4445101A (en) | Deflecting yoke assembly for making a trapezoidal raster | |
US4028589A (en) | Circuit arrangement in a television receiver, provided with a line deflection circuit and a switched supply voltage circuit | |
KR830001357B1 (ko) | 자기 구조체 | |
US4654564A (en) | Saturable reactor with toroidal shunt paths | |
JPS58157260A (ja) | 映像画面の補正方式 | |
US5173644A (en) | Convergence correction apparatus | |
DE3785473D1 (de) | Kissenverzerrungskorrektion in ablenkschaltungen. | |
FI74569C (fi) | Kopplingsanordning foer vertikalavlaenkning av elektronstraolar i ett televisionsbildroer. | |
US3534223A (en) | Cathode ray tube system | |
US6614193B2 (en) | Deflection current modulation circuit | |
KR790000814B1 (ko) | 톱니파 편향전류 발생회로 장치 | |
US5299009A (en) | Amplifier with a tuned output transformer | |
FI63845C (fi) | Saett att bilda en av horisontal- och vertikalavlaenkningen ho ett bildroer beroende varierande fokuseringsspaenning sa mtoppling foer genomfoerande av saettet | |
JPS6211104Y2 (fi) | ||
KR800000293B1 (ko) | 선 편향회로를 포함한 회로장치 | |
JPH0210699Y2 (fi) |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: RCA CORPORATION |