FI67787C - Anlaeggning foer granulering av smaelt - Google Patents
Anlaeggning foer granulering av smaelt Download PDFInfo
- Publication number
- FI67787C FI67787C FI783949A FI783949A FI67787C FI 67787 C FI67787 C FI 67787C FI 783949 A FI783949 A FI 783949A FI 783949 A FI783949 A FI 783949A FI 67787 C FI67787 C FI 67787C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- slag
- water
- hopper
- granulated slag
- settling
- Prior art date
Links
Classifications
-
- Y—GENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
- Y02—TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
- Y02W—CLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES RELATED TO WASTEWATER TREATMENT OR WASTE MANAGEMENT
- Y02W30/00—Technologies for solid waste management
- Y02W30/50—Reuse, recycling or recovery technologies
Landscapes
- Manufacture Of Iron (AREA)
- Furnace Details (AREA)
Description
rm KUULUTUSJULKAISU /πηοπ [Β] (11) UTLÄGGNINGSSKRIFT 67 / 87 (45) Patent r t (51) Kv.ik.«/inta.* B 01 J 2/06, C 21 B 3/06 SUOMI —FINLAND (21) Patenttihakemus — Patentansöknlng 7839^9 (22) Hakemispäivä — Anxöknlngsdag 21 .1 2.78 (F») (23) Alkupäivä — Giltlghetsdag 21.1 2.78 (41) Tullut Julkiseksi — Bllvit often tl ig 22.06.80
Patentti- ja rekisterihallitus Nihtäväksipanon Ja kuul.Julkalsun pvm. —
Patent- och registerstyrelsen ' ' Ansökan utlagd och utl.skriften publicerad 28.02.85 (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus — Begärd prioritet (71) Vsesojuzny Nauchno-Issledovatelsky Institut Metallurgicheskoi Teplotekhniki, ulitsa Studencheskaya 16, Sverdlovsk,
Gosudarstvenny Sojuzny Institut po Proektirovaniju Metallurgieheskikh Zavodov, prospekt Mira 101, Moskva, USSR(SU) (72) Mikhail Alexeevich Sharanov, Sverdlovsk, Lik Anvarovich Zainullin, Sverdlovsk, Felix Yanovich Olginsky, Moskva, Ivan Ivanovich Scherbakov, Moskva, Serafim Vasilievich Kolpakov, Lipetsk,
Leonid Ivanovich Teder, Lipetsk, USSR(SU) (7^) Oy Koister Ab (5^) Sulan kuonan rakeistuslaitos - Anläggning för granulering av smalt slagg Tämä keksintö liittyy sulatusuuneissa ja yksiköissä muodostuneen kuonan jalostukseen ja käsittelyyn, sekä erityisesti sulan kuonan rakeistukseen tarkoitettuun laitokseen.
Tätä keksintöä voidaan soveltaa erittäin tehokkaasti sekä käsiteltäessä osittain jähmettynyttä kuonaa, joka kuljetetaan valu-sangoissa sulattimoista että käsiteltäessä suoraan masuuneista ja teräsuuneista (esim. konverttereista) tulevaa kuonaa.
Nykyään käytetään kuonan rakeistamiseen yleisesti laitoksia, jotka käsittävät vesialtaan, vedensuihkutuslaitteen kouruineen sekä ulkoalueen rakeistetun kuonan varastointia varten (ks. esimerkiksi SNTL:n keksijäntodistus no. 138 518 kansainväl. luok. CO4b5/02, 1959). Sellaiset laitokset sijaitsevat yleensä etäällä (1,5 km ja yli) sulattimoista ja sula kuona kuljetetaan sinne kauhoissa vetureilla.
2 67787
Vesi sulan kuonan rakeistamista varten suihkutetaan laitoksen kouruun, johon kaadetaan samanaikaisesti kauhoista sulaa kuonaa. Syntynyt kuona-vesimassa suihkutetaan ulkovarastoalueelle ja kun liika vesi on valunut pois, kerätään kuona kasoiksi, kuormataan sitten kauhakuormauslaitteella rautatievaunuihin ja kuljetetaan käyttäjille, (esim. sementtitehtaille). Poistunut vesi valuu painovoiman vaikutuksesta laskeutusaltaisiin, jotka ovat moniosaisia selkeyttämisen tehostamiseksi.
Kuonan rakeistuksella tällaisissa laitoksissa on seuraavat varjopuolet: - rakeistetun kuonan korkea kosteuspitoisuus, - kiertoveden syöttöjärjestelmä on monimutkainen (paljon putkistoja, pumppuja, liitoksia, laskeutusaltaita jne.), jotka johtuen hienojakoisten kuonahiukkasten taipumuksesta kittaantua, vaativat paljon työtä sekä muita välineitä usein toistuvien korjausten suorittamiseksi , - räjähdysvaara, jos sulaa rautaa virtaa kuonan mukana ja/tai jos kuonapaakkuja putoaa kouruun, - ulkoalueiden tarve rakeistettua kuonaa sekä kiertovesijärjestelmää ja sen laskeutusaltaita varten.
Tekniikan tasossa tunnetaan masuunin vieressä sijaitseva laitos kuonan rakeistamiseksi ja veden poistamiseksi siitä (ks. SNLT:n keksijäntodistus no. 529,132, kansainväl.luok. CO4b5/02, 1971), joka käsittää suljetun vesisuihkurakeistajan, jossa on kouru, sekä massan kokoomabunkkerin, jossa on kourun poistoon sijoitettu ylivuotolaite. Bunkkeri on yhdistetty ilmakuljettimen avulla kuonan vedenpoistolaitteeseen, jonka alla on allas ja poistojohto suodatettua vettä varten. Massankokoomabunkkerin alla on myös säiliö selkeytettyä vettä varten, jonka säiliön pohjassa on pumppu mainitun selkeytetyn veden syöttämiseksi vesisuihkurakeistajaan. Massankokooma-bunkkeri on varustettu seulalla suurten vieraiden sulkeumien ja kuonapaakkujen poistamiseksi.
Sula kuona masuunista virtaa kouruun, jossa sen rakeistavat vesisuihkut, jotka pumput syöttävät paineella selkeytetyn veden säiliöstä.
Rakeistuksessa syntynyt massa tulee massankokoomisbunkkeriin, 3 67787 jonne rakeistettu kuona laskeutuu, kun taas selkeytetty vesi kulkee ylivuotolaitteen yli selkeytetyn veden säiliöön ja pumppu kierrättää sen uudelleen vesisuihkurakeistajaan. Kuona, joka laskeutuu massankokoomisbunkkerin pohjalle, muodostaa veden kanssa paksun massan, jonka ilmakuljetin kuljettaa kuvauslaitteeseen, josta suodatettu vesi palaa putkea myöten massankokoomisbunkkeriin, kun taas kuiva, rakeistettu kuona siirretään kuljettimella varastoon tai rautatievaunuihin. Rakeistusprosessissa syntynyt vesihöyry-kaa-suseos poistetaan ulkoilmaan.
Kuonan rakeistuksella tällaisissa laitoksissa on seuraavat varjopuolet: - suojaava seula on välttämätön massankokoomabunkkerissa karkeiden vieraiden sulkeutumien ja kuonapaakkujen aiheuttaman ilmakuljettimen tukkeutumisen estämiseksi. Suuret kuonapaakut, masuunien laskukouru-jen vuorauksessa käytetyn tulenkestävän massan kappaleet ja muut esineet pyrkivät tukkimaan tällaiset seulat, jolloin rakeistettu kuona kerrostuu niiden päälle, mikä kaikki tekee laitoksen huollon vaikeaksi ja lyhentää huolto- ja korjausvälejä.
- tilantarve on suhteellisen suuri, mikä tekee tällaisen laitoksen sijoittamisen olemassaolevien masuunien rajoitettuihin tiloihin vaikeaksi. Näitä laitoksia rakennetaan säännöllisesti uusiin masuu-neihin, jotka sijaitsevat uusilla rakennuspaikoilla.
Tätä keksintöä teknologiselta kannalta lähinnä oleva aikaisempi menetelmä on U.S. patentissa no. 3 615 329, kansainvälinen lk. C03b5/22,1971, esitetty, joka on toteutettu laitoksessa, joka käsittää kourun, sulan kuonan syöttämiseksi, laitteen kuonan rakeistami-seksi vesisuihkulla ja rakeistetun kuonan jäähdyttämiseksi, johon laitteeseen kuuluu kouru ja pumput, sekä laskeutusallasosa karkeata kuonaa varten, jossa osassa on pystysuora elevaattori, jossa on rei'itetyt kauhat. Elevaattorin alaosa on laskeutusaltaan alaosassa. Hienojakoisten kuonahiukkasten sisältämän veden edelleenjäähdyttämiseksi ja puhdistamiseksi on laitos varustettu syklooneilla ja vedenpuhdistusjärjestelmällä, joka käsittää jäähdytystornin, jääh-dytystornin altaan, pumput sekä vedensyöttöliitännät.
Sula kuona syötetään kourua myöten (esimerkiksi masuunista) vesisuihkurakeistajaan, jossa kuonan rakeistavat pumppujen syöttämät 4 67787 kylmät vesisuihkut. Kuona saapuu sitten avoimeen laskeutusbunkke-riin, josta laskeutunut kuona siirretään elevaattorin avulla käsit-telykuljettimelle. Kun kuonaa siirretään elevaattorin avulla, poistuu vesi siitä osittain. Kuumaa vettä, joka on selkeytynyt laskeu-tusbunkkerissa ja jossa on suspendoituneena hienojakoista kuonaa, suihkutetaan tangentiaalisesti hydrosykloneihin, joissa kuona e-rottuu vedestä, jonka jälkeen hienojakoisesta kuonasta vapaa vesi jäähdytetään jäähdytystorneissa ja johdetaan takaisin vesisuihku-rakeistimeen.
Kuonan rakeistuksella tällaisissa laitoksissa on seuraavat varjopuolet: erittäin monimutkainen veden kierrätyssyöttöjärjestelmä (useita pumppuryhmiä, lukuisiä liitäntöjä, laskeutusaltaita, jäähdytystor-neja altaineen, sykloneita), räjähdysvaara, jos sulaa rautaa virtaa kuonan mukana ja/tai kuonapaakkuja putoaa kouruihin, laitteet kuonan muodostamien kaasujen puhdistamiseksi rikkipitoisista komponenteista puuttuvat, vesi poistuu rakeistetusta kuonasta huonosti, jos vedenpinta elevaattorin kauhoissa on korkeammalla kuin kuonan pinta, mikä johtuu siitä, että vedessä suspendoituneena olevat hienojakoiset hiukkaset laskeutuvat karkeamman kuonan päälle ja estävät veden valumisen.
Senvuoksi on keksinnön tarkoituksena poistaa yllämainitut haitat.
Tämä keksintö perustuu siihen, että tarjotaan sulan kuonan rakeistamista varten laitos, jossa rakeistettua kuonaa kuljettava kauhaelevaattori on sijoitettu niin, että elevaattorin häntä- ja vetopyörien akselit eivät ole kosketuksessa laskeutusaltaassa olevien syövyttävien aineiden kanssa, samalla kun varmistaudutaan rakeistetun kuonan tehokkaasta vedenpoistosta ja kuivauksesta.
Päämäärä saavutetaan sulan kuonan rakeistamista varten tarkoitetussa laitoksessa, joka käsittää laitteen sulan kuonan hajoit-tamiseksi veden avulla, jolloin mainittu laite on asennettu laskeu-tusbunkkeriin johtavaan sisäänmenoon, bunkkerin ollessa täytettynä vedellä määrättyyn korkeuteen saakka, jossa laskeutusbunkkerissa on kauhaelevaattori rei'itettyine kauhoineen rakeistetun kuonan poistamiseksi laskeutusbunkkerista, jolle laitokselle on tunnusomaista, 5 67787 että kauhaelevaattorin häntä- ja vetopyörien akselit ovat vedenpinnan yläpuolella laskeutusbunkkerissa, että kauhaelevaattorin veto-pyörä on sovitettu häntäpyörän yläpuolelle elevaattorin liikesuunnassa, rakeistetun kuonan kuivauslaitteen ollessa sijoitettu kohtaan, jossa rakeistettu kuona poistetaan laskeutusbunkkerista.
Tässä järjestelyssä sijoitetaan kauhaelevaattorin häntä-ja vetopyörien akselit, jotka edellyttävät jatkuvaa huoltoa, erilleen kuuman, syövyttävän massan (rakeistetun kuonan ja veden seos) vyöhykkeestä, joka massa on myös erittäin hankaavaa ja pyrkii kit-taantumaan sekä mahdollistetaan se, että kuonan vedenpoiston ensimmäinen vaihe suoritetaan kallistamalla kauhoja, jolloin vesi valuu niistä pois, ja toinen vaihe tapahtuu antamalla veden tihkua kauhan rei'itettyjen seinien läpi, sillä aikaa kun rakeistettua kuonaa kuljetetaan purkauspaikalle sekä kuivaamalla rakeistettu kuona kuivauslaitteessa, mikä kaikki olennaisesti lisää laitoksen toimintavarmuutta pidentämällä korjausvälejä ja tekee mahdolliseksi saada aikaan käytännöllisesti katsoen kuivaa (5...7 % kosteuspitoisuus) rakeistettua kuonaa.
Keksinnön erään suoritusmuodon mukaisesti on laskeutusbunk-keri rakenteeltaan suljettu ja jaettu kahteen, toisiinsa yhteydessä olevaan osastoon, joista toinen on tarkoitettu sulan kuonan rakeis-tamiseen ja toinen rakeistetun kuonan poistamiseen kauhaelevaattorin avulla, jälkimmäisen osaston ollessa varustettu ylivuoto-osalla. Laskeutusbunkkerin tämän kaltainen rakenne varmistaa sen, että veden korkeus kuonanrakeistusosastossa pysyy vakiona ja tekee mahdolliseksi asentaa mainittuun osastoon kierukkapesällä varustettu siipipyö-rä, joka nostaa pinnasta vettä ja sinkoaa sen hajoittavana suihkuna sulalle kuonavirralle. Se, että laskeutusbunkkeri on suljettu ja että se on jaettu kahteen osastoon, veden korkeuden laskeutusbunk-kerissa pysyessä vakiona, tekee prosessin turvalliseksi räjähdysten suhteen ja tarjoaa mahdollisuuden puhdistaa kehittynyt höyry-kaasu-seos rikkipitoisista komponenteista lisäämällä alkaleita laskeutus-bunkkerissa olevaan veteen. Tällä tavoin ei tarvita monimutkaista vedenkierrätysjärjestelmää vesisuihkurakeistajaa syöttävine pump-puineen, eikä yhdistää rakeistetun kuonan siirtoa sen vedenpoistoon, mikä tekee laitoksen kooltaan pieneksi ja yhtenäiseksi ja yksinkertaistaa huomattavasti rakeistusprosessia. Tämä ratkaisu tekee mahdolliseksi sijoittaa laitos joko olemassa olevaan tai vastarakenne- 6 67787 tun masuunin viereen, oli sen tuotantokyky mikä tahansa, tai mille tahansa erillään sijaitsevalle alueelle.
Taloudellisuuden parantamiseksi ja rakeistuksen yksinkertaistamiseksi on edullista kuivata rakeistettu kuona pyörivässä rumpukuivaajassa, niin että puhallin on sijoitettu kuivaajan pois-topäähän ja kääntyvä syöttölaite on asennettu rakeistetun kuonan purkauskohtaan.
Tätä keksintöä selitetään sueraavassa erään suoritusesimer-kin muodossa viitaten oheiseen piirustukseen, joka esittää pituus-suuntaista pystyleikkausta sulan kuonan rakeistuslaitoksesta.
Keksinnön mukainen laitos käsittää suljetun laskeutusbunk-kerin 1, jonka seinä 1' jakaa osastoon 2 rakeistetun kuonan 2' poistamiseksi laskeutusbunkkerista 1, rakeistusvesialtaan 3 ja kammion 4 laskeutusbunkkerin 1 vedenkorkeuden säätämistä varten. Osasto 2 on yhteydessä rakeistusaltaaseen 3 kaltevan kanavan 5 välityksellä ja kammioon 4 kanavan 6 ja ylivuotoväliseinän 7 välityksellä. Ra-keistusallas 3 ja kammio 4 voi olla sijoitettu osaston 2 kahdelle muulle sivulle. Altaassa 3 on vesisuihkurakeistin, jonka muodostaa siipipyörä 8, niin että siipien kärjet on taivutettu pyörimissuuntaan. Siipipyörää ympäröi 180...200° matkalla kierukkapesä 9, niin että kuonansyöttökouru on sijoitettu mainitun kierukkapesän yläpuolelle. Osastossa 2 on kalteva kauhaelevaattori 10', jonka muodostavat rei'itetyt kauhat 11, häntäpyörä 12, vetopyörä 13 ja rullat 14. Akselien 15, 16 laakereiden toimintavarmuuden lisäämiseksi sekä rakeistetun kuonan poiston aikana, siitä tapahtuvan, vedenpoiston parantamiseksi on häntä- ja vetopyörien 12 ja 13 akselit 15, 16 sijoitettu yläpuolelle vedenpintaa, jonka määrittelee ylivuotoväli-seinä 7. Laskeutusbunkkerin 1 peräpäässä muuttuu osasto 2, vedenpinnan yläpuolella, laskukouruksi 17, kuonarakeiden 2' syöttämiseksi painovoiman avulla kuivauslaitteeseen, joka käsittää pyörivän rumpukuivaajän 18, joka on sulun 19 välityksellä yhdistetty osastoon 2 sekä kääntyvään syöttölaitteeseen 20, joka ohjaa suppilon 21 avulla nyt jo kuivat kuonarakeet 2' toiselle kahdesta hihnakuljet-timesta 22, kuivien kuonarakeiden kuljettamiseksi käyttäjille (tai varastoon). Peräkammio 24 on varustettu putkella 24 ilman syöttämiseksi puhaltimesta (ei näy) jäähdyttämään ja kuivaamaan rakeistettua kuonaa 2'. Kammio 4 on yhteydessä vesisuihkurakeistajän yläjakoput-kistoon 27 pumpun 25 (tai ilmakuljettimen) ja putken välityksellä.
7 67787
Kammiossa 4 on vedenkorkeuden säädin 28, joka on sijoitettu tuoretta täydennysvettä syöttävään putkeen 29. Putki 30, kammion 4 yhdessä seinässä, muodostaa varavuotokanavan vedelle mainitusta kammiosta 4. Rakeistusallas 3 ja osasto 2 on eristetty ympäristöstä kannella 31, joka käsittää putken 32, jonka kautta syntyneet vesihöyry ja kaasut poistetaan johdetusti ulkoilmaan. Kehittyvien rikkipitoisten yhdisteiden neutraloimiseksi on laitos varustettu järjestelmällä (ei näkyvissä) kalkkimaidon sekoittamiseksi ja sen syöttämiseksi vesisuihkurakeistajaan.
Edelleä esitetty laite toimii seuraavasti.
Käynnistettäessä täytetään laskeutusbunkkeri 1 vedellä määrättyyn korkeuteen saakka. Ennenkuin sulaa kuonaa kaadetaan bunkkeriin 1 rakeistettavaksi käynnistetään siipipyörä 8, niin että se nostaa jatkuvasti rakeistusaltaan 3 pinnasta vettä ja sinkoaa sen pitkin kierukkapesää 9 hajoitussuihkuna tilaan "a", joka on rajattu kahdelta puolelta. Jotta estettäisiin kevyen rakeistetun kuonan muodostuminen ja jotta vedenkorkeus rakeistusaltaassa 3 pysyisi vakiona, käynnistetään pumppu 35 (tai ilmakuljetin) syöttämään vettä kammiosta 4 putkea 26 myöten yläjakoputkistoon 27. Liika vesi valuu altaasta 3 kanavan 6 kautta väliseinän 7 yli kammioon 4. Vesi, joka menetetään höyrynä tai kuonan mukana, korvataan säätimen 28 avulla syöttämällä tuoretta vettä putken 29 kautta. Siinä tapauksessa, että bunkkeriin 1 tulee liikaa vettä, se voidaan poistaa viemäriin putken 30 kautta.
Senjälkeen kun siipipyörä 8, pumppu 25, kauhaelevaattori 10' ja kalkkimaitojärjestelmä on käynnistetty, kaadetaan kourua 10 pitkin sulaa kuonaa tilaan "a", jossa kuonavirta hajoaa osasiksi, jotka jäähtyvät, kunnes ne tulevat jähmeiksi ja putoavat altaaseen 3. Rakeistuksen aikana ei synny haitallisia rikkipitoisia yhdisteitä, koska rakeistusveteen lisätään kalkkimaitoa. Jäähtyneet kuona-rakeet 2' kulkevat painovoiman vaikutuksesta kanavan 5 kautta osastoon 2, jossa kauhat 11 kahmaisevat ne ja nostavat vedestä, jonka rakeistettu kuona lämmittää lämpötilaan 85...10 °C. Kun kauhat 11 kiertävät akselilla 15 olevan häntäpyörän 12, ne kallistuvat melkein vaakasuoraan asentoon sillä seurauksella, että kuonaraekerrok-sen 2' yläpuolella oleva vesi valuu kauhan 11 reunan yli takaisin osastoon 2, mikä on vedenpoiston ensimmäinen vaihe, jolloin kuona-rakeiden 2' vesipitoisuus laskee arvoon n. 25 %. Kun kauhat 11 kul- 8 67787 kevät 30...40 min. ajan pitkin rullia 14, poistuu raestetusta kuonasta 2', jonka lämpötila on nyt noin 80...100 °C, edelleen vettä, joka tihkuu kuonan ja kauhojen 11 reikien läpi, niin että kosteus on 10...12 %, jonka jälkeen kauhat kipataan, kun ne kiertävät akselille 16 asennetun vetopyörän 13, ja rakeistettu kuona liukuu painovoiman vaikutuksesta laskukourua 17 myöten pyörivään rumpukuivaa-jaan 18. Puhallin (ei näkyvissä) syöttää ilmaa pyörivään rumpukui-vaajaan putkea 24 myöten vastavirtaan rakeistetun kuonan liikkeeseen nähden. Uraa, jonka kulutus on 60...100 kg rakeistettua kuona-tonnia kohti, alkulämpötilan ollessa 80...100 °C, imee lämpöä rakeistetusta kuonasta 2' ja kyllästyy vesihöyryllä, minkä vuoksi rakeistettu kuona 2' jäähtyy lämpötilaan 10...20 °C ja kuivuu kosteuspitoisuuteen 5...7 %, mikä riittää estämään mainittua kuonaa jäätymästä kylmänä vuodenaikana. Rakeistetun kuonan 2' kosteuspitoisuuden enempi alentaminen vapaan perkolaation ja kuivaamisen avulla sisäisen fysikaalisen lämmön kustannuksella tulee taloudellisesti epäedulliseksi, koska se edellyttää tarvittavien laitteiden koon (kauhaelevaattorin 10' pituuden) sekä ilman syöttöenergian huomattavaa lisäämistä. Rakeistetun kuonan 2' kuivaaminen polttoaineen avulla on ensinnäkin taloudellisesti epäedullista ja toiseksi saattaa rakeistetun kuonan kosteuspitoisuuden liiallinen aleneminen (alle 5 %) aiheuttaa huomattavaa ympäristön saastumista kuonapölyn muodossa ja saattaa lisäksi vaatia pakkaamaan kuona ennen kuljetusta, koska hyvin kuiva rakeistettu kuona voi varista rautatievaunujen raoista. Koska pyörivä rumpukuivaaja on kalteva, aiheuttaa sen pyöriminen sen, että rakeistettu kuona 2' vierii ja siirtyy ilmavirtaa vastaan, kohti peräkammiota 23, josta se tulee kääntymään syöttölaitteeseen 20, joka ohjaa sen laitteen 20 avulla vastaavalle kul-jettimelle 22 kuljetettavaksi rautatievaunuihin tai rakeistetun kuonan varastoon. Koska kansi 31, sulku 19 ja laskeutusbunkkerin 1 vaippa sulkevat järjestelmän, poistetaan syntyvät höyryt ja kaasut sekä kuivaajan 18 poistoilma putken 32 kautta ulkoilmaan.
Claims (3)
1. Sulan kuonan rakeistamislaitos, joka käsittää laitteen sulan kuonan hajottamiseksi veden avulla, jolloin mainittu laite on asennettu laskeutusbunkkeriin (1) johtavaan sisäänmenoon, bunkkerin ollessa täytettynä vedellä määrättyyn korkeuteen saakka, jossa laskeutusbunkkerissa (1) on kauhaelevaattori rei'itettyine kau-hoineen (11) rakeistetun kuonan (2') poistamiseksi laskeutusbunkke-rista, tunnettu siitä, että kauhaelevaattorin (10') häntä-ja vetopyörien (12, 13) akselit ovat vedenpinnan yläpuolella laskeutusbunkkerissa (1), että kauhaelevaattorin (10') vetopyörä (13) on sovitettu häntäpyörän (12) yläpuolelle elevaattorin liikesuunnassa, rakeistetun kuonan (2') kuivauslaitteen ollessa sijoitettu kohtaan, jossa rakeistettu kuona (2') poistetaan laskeutusbunkke-rista (1).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitos, tunnettu siitä, että laskeutusbunkkeri (1) on suljettu sekä jaettu kahteen osastoon (2, 3), osaston (3) ollessa tarkoitettu sulan kuonan rakeistamista varten ja osaston (2) ollessa tarkoitettu rakeistetun kuonan (21) poistamiseen kauhaelevaattorin (10') avulla ja että ylivuotoseinä (7) on sovitettu toiseen osastoon (2).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitos, tunnettu siitä, että rakeistetun kuonan (21) kuivauslaite on varustettu pyörivällä rumpukuivaajalla (18), puhaltimen ja pyörivän syöttölaitteen (20) ollessa sijoitetut kuivauslaitteen poistopään lähelle, pyörivän syöttölaitteen ollessa sijoitettu kohtaan, jossa kuiva, rakeistettu kuona (21) puretaan.
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI783949A FI67787C (fi) | 1978-12-21 | 1978-12-21 | Anlaeggning foer granulering av smaelt |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI783949A FI67787C (fi) | 1978-12-21 | 1978-12-21 | Anlaeggning foer granulering av smaelt |
FI783949 | 1978-12-21 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI783949A FI783949A (fi) | 1980-06-22 |
FI67787B FI67787B (fi) | 1985-02-28 |
FI67787C true FI67787C (fi) | 1985-06-10 |
Family
ID=8512243
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI783949A FI67787C (fi) | 1978-12-21 | 1978-12-21 | Anlaeggning foer granulering av smaelt |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI67787C (fi) |
-
1978
- 1978-12-21 FI FI783949A patent/FI67787C/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI783949A (fi) | 1980-06-22 |
FI67787B (fi) | 1985-02-28 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US4204855A (en) | Apparatus for dewatering granulated-slag slurry | |
US9593850B2 (en) | Bottom ash dewatering system using a remote submerged scraper conveyor | |
KR20070118670A (ko) | 슬래그 입상화 방법 및 장치 | |
US4171948A (en) | Slag handling apparatus | |
US4230477A (en) | Apparatus for granulating molten slag | |
US11781194B2 (en) | HBI slow cooling system and method | |
FI67787C (fi) | Anlaeggning foer granulering av smaelt | |
US4207290A (en) | Flue gas scrubber | |
US4909821A (en) | Apparatus for granulating metallurgical melt | |
US20150192294A1 (en) | Methods and Systems For Dewatering Bottom Ash Using A Remote Submerged Scraper Conveyor | |
CA1139940A (en) | Apparatus for producing water granulated slag | |
WO2016115453A1 (en) | Methods and systems for dewatering bottom ash using a remote submerged scraper conveyor | |
US4196078A (en) | Process and apparatus for dewatering granulated material, especially granulated blast furnace slag | |
US4816225A (en) | Apparatus for the purification of contaminated sulfur | |
SU946398A3 (ru) | Устройство дл обезвоживани гранулированного шлака | |
JP2004181361A (ja) | 廃棄物溶融処理における溶融物処理設備 | |
CA1208506A (en) | Remote dewatering scraper conveyor | |
KR100400416B1 (ko) | 고로 시크너의 저아연 슬러지 분리방법 | |
SU990710A1 (ru) | Установка дл получени граншлака | |
SU546584A1 (ru) | Установка дл гранул ции и обезвоживани шлака | |
RU2099297C1 (ru) | Установка для грануляции расплава шлака | |
KR102286853B1 (ko) | 고온 환원철의 냉각 장치 | |
SU1675250A1 (ru) | Установка дл гранул ции шлакового расплава | |
GB2043702A (en) | Apparatus for granulating molten slag | |
SU753809A1 (ru) | Установка дл переработки жидкого доменного шлака |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: VSESOJUZNY NAUCHO-ISSLEDOVATELSKY Owner name: GOSUDARSTVENNY SOJUZNY INSTITUT PO |