FI65193B - Apparatur foer hantering och transport av tunga och skrymmandecontainers pao ett pao landsvaegen koerande fordon - Google Patents

Apparatur foer hantering och transport av tunga och skrymmandecontainers pao ett pao landsvaegen koerande fordon Download PDF

Info

Publication number
FI65193B
FI65193B FI70568A FI70568A FI65193B FI 65193 B FI65193 B FI 65193B FI 70568 A FI70568 A FI 70568A FI 70568 A FI70568 A FI 70568A FI 65193 B FI65193 B FI 65193B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
support beam
container
och
pao
support
Prior art date
Application number
FI70568A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI65193C (fi
Inventor
Antoine Corompt
Original Assignee
Bennes Marrel Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bennes Marrel Sa filed Critical Bennes Marrel Sa
Publication of FI65193B publication Critical patent/FI65193B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65193C publication Critical patent/FI65193C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60PVEHICLES ADAPTED FOR LOAD TRANSPORTATION OR TO TRANSPORT, TO CARRY, OR TO COMPRISE SPECIAL LOADS OR OBJECTS
    • B60P1/00Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading
    • B60P1/64Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading the load supporting or containing element being readily removable
    • B60P1/6418Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading the load supporting or containing element being readily removable the load-transporting element being a container or similar
    • B60P1/6454Vehicles predominantly for transporting loads and modified to facilitate loading, consolidating the load, or unloading the load supporting or containing element being readily removable the load-transporting element being a container or similar the load transporting element being shifted by means of an inclined ramp connected to the vehicle

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Types And Forms Of Lifts (AREA)
  • Loading Or Unloading Of Vehicles (AREA)
  • Handcart (AREA)
  • Lift-Guide Devices, And Elevator Ropes And Cables (AREA)
  • Carriers, Traveling Bodies, And Overhead Traveling Cranes (AREA)

Description

RSr^l rBl ri1.KUULUTUSjULKAISU /r^ Q7 lBJ (11) utlAggningsskaift 6b\yo C (45) i.- t /1,1' ! - : :: ’Λ-j 10 04 1934 j£g\jQ, Patent mcddelat T (51) K».it /into.3 B 60 P 1/64 SUOMI—FINLAND (21) Pwnmtwk«nu«-Ntut—aimtot 703/68 (22) AmMmfcifriag lU.03.68 ' ’ (23) AlkuplM—GlMghttadag lU.03.68 (41) Tulkit JuIMmImI— BttvR offwtNg 17.09. 68 !“"***- ί* "****"»
Patent- och ragirteratjrralMn Anatttcan uthgd och utMfcrNUn puMcararf 30.12.83 (32)(33)(31) Fyy4«*y •woikeu·—B«gM prtorKat i6.03- 67 29.i2.67 Ranska-Frankrike(FR) PV U8U13, PV U9U87 (71) Bennes Marrel Societe Anonyme, Rue Pierre Copel, Saint-Etienne (Loire), Ranska-Frankrike(FR) (72) Antoine Corompt, Saint-Etienne (Loire), Ranska-Frankrike(FR) (7U) Leitzinger Oy (5U) Laitteisto raskaiden ja tilaavievien konttien käsittelemiseksi ja kuljettamiseksi maantiellä liikkuvalla ajoneuvolla - Apparatur för hantering och transport av tunga och skrymmande containers pä ett pä landsvägen körande fordon
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 lajimääritelmän mukainen laitteisto.
Vakiopainoiset ja -mittaiset kontainerit ovat tunnettuja, ja niitä käytetään nykyään kansainvälisissä kuljetuksissa, joko maa-, meri-tai ilmakuljetuksissa. Asemat, satamat ja lentokentät on välttämätöntä varustaa erityisellä nostolaitteella näiden kontainerien käsittelemiseksi, kontainerien ollessa suorakulmaisen suuntais-särmiön muotoisia ja varustettu nostoaukoilla, jotka on sijoitettu niiden ala- tai yläpintojen neljän kulman alueelle. Kontainerit on nostettava vain näistä aukoista. Kontainerin lattian muodostaa teräslevy, jota kannattaa kaksi pituussuuntaista ja poikkisuuntaista palkkia, tällöin on tärkeätä, että on mahdollista käsitellä kon-taineria ilman, että tätä lattiaa pitää vahvistaa lisää.
Tähän tarkoitukseen käytetään tunnetusti nostureita, kuormausnostu-ritelineitä tai erityisesti tähän tarkoitukseen tarkoittuia suuritehoisia kuljetustelineitä. Tällaiset nostolaitteet ovat kalliita ja 2 65193 epämukavia, koska kontainerin paino saattaa nousta 30 tonniin ja se saattaa olla pituudeltaan yli 12 m.
Kontaineri, joka täten on kuormattu kuorma-autoon rahtialuksesta tai rautatievaunusta, siirretään sitten maanteitse käyttäjälle, jolla täytyy vuorostaan olla purkauslaituri, nosturi tai suuren nostotehon omaava nosturiteline kontainerin purkamiseksi.
Tämän keksinnön tehtävänä on välttää näitä haittoja järjestämällä maantiekulkuneuvo sellaiseksi, että se voi kuormata maahan sijoitetun kontainerin omalla voimallaan korokkeelleen, kuljettaa sen käyttäjälle ja myös purkaa sen omalla voimallaan.
Keksinnön mukaisesti tehtävä ratkaistaan patenttivaatimuksen 1 tunnusosan mukaisesti.
Oheen liitetyt piirrokset esimerkkien muodossa tekevät keksinnön ja sen eri piirteet paremmin ymmärrettäväksi. Kuvio 1, 2, 3, 4, 5, 6 ja i ' 7 esittävät tämän keksinnön mukaiset omalla voimallaan toimivan maa- j kulkuneuvon kuormauksen perättäisiä vaiheita, alkaen siitä, kun kon- ! taineri on sijoitettu maahan.
i I Kuvio 8 on päällikuvanto laitteen nostavasta kannatinpalkista, kun l se on sijoitettu maassa sijaitsevan (kuvio 2) kontainerin ; etuosaan.
j • Kuvio 9 vastaa kuviota 8 sen jälkeen, kun kannatinpalkki on puris- | tettu kontaineriin.
i i t | Kuvio 10 on sivukuvanto, joka näyttä suuremmassa mittakaavassa kon-i tainerin etuosaan kiinnitetyn kannatinpalkin yksityiskohdat, kun kontaineria siirretään kääntyvällä alustalla (kuvio 6) .
Kuvio 11 on aksiaalinen leikkaus kuvion 10 leikkausviivaa XI-XI pitkin.
i
Kuvio 12 on tasoleikkaus yhdestä kannatinpalkin kärjestä, ennenkuin i » 3 65193 sitä on puristettu kontaineriin, kuten on kuvattu kuviossa 8.
Kuvio 13 on samanlainen leikkauskuvanto pitkin kuvion 10 leikkaus-viivaa XIII—XIII näyttäen kannatinpalkkia sen jälkeen, kun se on puristettu kontaineriin.
Kuvio 14 on pystykuvanto kontainerin etuosasta sen jälkeen, kun kannatinpalkki on puristettu siihen laitteiston vielä ollessa maassa (kuten kuviossa 2).
Kuvio 15 on samanlainen kuvanto kontainerin etuosan ollessa noston alkuvaiheissa (kuten kuviossa 4).
Kuvio 16 näyttää kannatinpalkin pyörien järjestelyä, kun ne kohtaavat kääntyvän alustan pään (kuten kuviossa 4).
Kuvio 17 esittää kannatinpalkkia kääntyvällä alustalla silloin, kun se vierii rulliensa avulla (kuten kuviossa 5).
Keksinnön mukainen laitteisto sisältää maakulkuneuvon, joka on konstruoitu tunnetulla tavalla hytistä A, alustasta B, kääntyvästä alustasta C ja nostokoneistosta D. Kulkuneuvolla on etupyörät E ja takapyörät F. Tämä järjestelmä on tunnettu.
Keksinnön mukaiselle laitteistolle on pääasiassa lisäksi ominaista se, että se sisältää kannatinpalkin G, joka on järjestetty liikkumaan kääntyvän alustan C raiteilla, kääntyvän alustan sisältäessä takaosassaan kaksi sivulla olevaa boggiteliä H ja tukevan kannattimen K, joka on varustettu pyörillä 1. Kannatinpalkin G liikettä säädetään vintturilla M, joka on sijoitettu kääntyvän alustan C etuosaan. Liitäntä vintturin M ja kannatinpalkin G välille on järjestetty köydellä 2.
Tällä järjestelyllä saadaan aikaan kulkuneuvo kansainvälisissä kuljetuksissa yleisesti käytettyjen kontainerien P käsittelemiseksi ja kuljettamiseksi. Nämä kontainerit voivat saavuttaa noin kolmenkym- 4 65193 menen tonnin kokonaispainon ja pituuden, joka on suuruusluokaltaan 12 metriä.
Ne sisältävät kannan 3, joka on varustettu neljästä kulmastaan sivulla olevilla käsittelyaukoilla, joita on esitetty viitenumerolla 4 (kuvioissa 1, 8, 10 ja 12) etuosassa, ja takaosassa viitenumerolla 5 (kuviossa 1) .
Kun kontainer B sijaitsee maassa (kuvio 1) ongelman muodostaa sen kuormaaminen kääntyvälle alustalle C käyttäen vain maakulkuneuvoon järjestettyjä elimiä, toisin sanoen ei käytetä liikkuvia nosturi-telineitä eikä nostavia nostureita. Lisäksi käsittelemisen pitäisi tapahtua vain käyttämällä aukkoja 4 ja 5. Käsittely ei kuitenkaan saisi vahingoittaa kantaa 3, jota on käytetty ilman lisävahvistus-elimiä.
Kuormatun kuorma-auton (kuvio 7) pitäisi lopuksi täyttää maantieliikenteeseen liittyvät lain määräykset, erityisesti mitä tulee kokonaisleveyteen. Koska kontainerin P vakiosuuruus on vain 6 cm pienempi kuin lain määräämä raja, on selvää, että on välttämätöntä suorittaa sen käsittely ja kiinnitys käyttämällä hyväksi etuosan kiinnityselimiä 8 (kuviot 9 ja 13) ja sivulla olevia levyjä 9, joiden paksuus 10 ei saa ylittää 3 cm.
Kannatinpalkki G (kuvio 8-17) käsittää suunnikkaan muotoisen poikkipalkin 11, joka on valmistettu metallilaatasta sopivaksi kontainerin P etulevyyn 12. Poikkipalkin 1 kummassakin päässä on pystysuora akselitappi 13 puristinta 8 varten. Tämä on muodostettu metallipalasta, joka on varustettu tasaisella varrella 14, joka sopii vastaavaan kontaineriin P sivulla olevaan levyyn 15. Tämä varsi 14 on varustettu alaosastaan tapilla 16, joka ulottuu sivuttain sopivasti viereiseen syvennykseen 4.
Kullakin elimellä 8 on kärjessään vaakasuora akselitappi 17 tassua tai kenkää 18 varten, jolla on tasainen T-muotoinen leikkaus. Tämä kenkä 18 sopii samanaikaisesti kontainerin P levyn 12 ja 15 asettuen samalla oikeaan kulmaan, kuten on näytetty kuvioissa 9, 10 ja 5 65193 11. Kenkä 18 muodostaa siten yksinkertaisen säädettävän asetuspinnan puristimelle 8, kun jälkimmäinen asennetaan kontainerin etuosaan.
Poikkipalkilla 11 on myös kummassakin päässä asennustappi 19, joka ulottuu vaakasuorassa suunnassa siten, että se liittyy puristimen 8 aukkoon 20, kun jälkimmäistä käännetään takaisin, kuten on näytetty kuvioissa 12 ja 13. Tapin 19 esiintyöntyvässä osassa on lisäksi poikittainen poraus 21 (kuvio 13), johon työnnetään pidätintappi 22 (kuvio 10) lukitsemaan puristin 8 kontainerin etuosaan. Jotta tapin 19 pää ei ulottuisi ohi puristimen 8 määräämän kokorajan, kun jälkimmäinen avataan (kuviot 12 ja 10), aukko 20 on sijoitettu syvennyksen 23 pohjaan, jolloin syvennys 23 on muodostettu elimen 8 ulkoiselle sivupinnalle. Syvennyksen 23 syvyys on riittävä pitääkseen sisällään pidätintapin 22 ja ulkonevan tapin 19 osan.
Kannatinpalkki G sisältää myös kaksi pyöristettyä tassua eli kenkää 24, jotka on hitsattu poikkipalkin 11 alapinnalle niin, että ne lepäävät suoraan maanpintaa vasten kontainerin kannan 3 kanssa, jonka etuosaan koneisto on puristettu (kuvio 2 ja 14). Kumpikin kenkä 24 on varustettu kehällä olevalla kauluksella 25 köyden 2 sijoittamiseksi (kuviot 11, 16 ja 17). Tällä tavalla köysi 2 ei siirry paikaltaan, kun kengät 24 lepäävät maassa.
Kontainerin käsittelyn helpottamiseksi kevyt vintturi M on varustettu suhteellisen taipuvalla köydellä 2, toisin sanoen suhteellisen pienen halkaisijan omaavalla köydellä. Johtuen liikutettavan kontainerin painosta on välttämätöntä kaksinkertaistaa köysi 2. Tätä tarkoitusta varten kannatinpalkin G poikkipuomin 11 takapäähän on hitsattu kaksi vastapyörää 26 ja köyden osa 2a kiertää vaakasuorasti niiden välistä. Pyörien 26 kummallakin puolella köysi 2 muodostaa kaksi vertikaalista osaa 2b, jotka nojautuvat kenkien 24 kauluksiin 25. Köysi 2 ulottuu täten kaksinkertaisena kannatinpalkin G kenkien 24 etuosassa ja kummastakin päästään (ei kuvattu) se on kiinnitetty vintturin M rummulle.
Kenkien 24 ulkopuolelle on hitsattu haarukka 27 kannatinpalkin G poikkipuomin 11 alapinnalle kantamaan vaakasuoraa akselitappia 28 6 65193 (kuvio 10 ja 11). Akselitapin 28 päihin on nivelletty kaksi liikuteltavaa tukea 29 ja ne on yhdistetty akselitapilla 30, jonka ympäri pyörii vapaasti rulla 31. Liikuteltavat tuet 29 on varustettu vastapainolla 32, jotka on sijoitettu siten, että rullan akselitappi 30 sijaitsee akselitapin 28 määräämän pystysuoran tason edessä, kun kannatinpalkki G riippuu köydestä 2, kuten on näytetty kuviossa 15.
Haarukka 27 sisältää lisäksi kaksi pysäyttäjää 33 ja 34, jotka on sijoitettu akselitapin 28 kummallekin puolelle, vastaavasti jälkimmäisen etu- ja takapuolelle. Pysäyttäjä 33 on sijoitettu akselitapin 28 yläpuolelle, kun taas pysäyttäjä 34 on alapuolella. Täten on tuloksena se, että kun niveltyvät tuet 29 on tehty kääntymään siten, että akselitappi 30 tulee nojaamaan pysäyttäjän 33 pohjaa vastaan, rulla 31 on sisäänvedetyssä tilassa (kuvio 14), toisin sanoen se ei ulotu kenkien 24 määräämän alemman tason alapuolelle. Tässä tapauksessa kannatinpalkki G lepää maassa kengillään 24, samalla kun rullat 31 pysyvät sisäänvedettynä. Kun kannatinpalkkia nostetaan, vastapainot 32 aiheuttavat rullien 31 laskeutumisen, kuten on näytetty kuviossa 15. Jos sitten tuet 29 on saatu kääntymään taaksepäin (kuviot 16 ja 17), akselitappi 30 kummallakin rullalla 31 nojaa haarukan 27 takimmaista pysäyttäjää 34 vasten ja rulla 31 siten ulottuu kenkien 24 määräämän alemman tason alapuolelle. Rullat 31 voivat sitten tukea kuormaa, koska niiden akselitapit 30 sijaitsevat siten akselitappien akseleiden 28 määräämään pystysuoran tason takana (kuvio 17).
Rullat 31 vierivät pitkittäisillä kiskoilla 35 (kuviot 11, 16 ja 17), jotka on järjestetty kääntyvän alustan C yläpinnalle. Kumpikin kisko 35 on varustettu sivulta ohjauslaipoilla 36, jotka ulottuvat ylöspäin.
Takapäästään on kääntyvä alusta C varustettu poikittaisella akseli-tapilla 37, jolle on asennettu vapaasti pyörimään rulla 38. Jälkimmäinen on varustettu kahdella kauluksella 39, jotka on keksinnössä edellytetty vastaavan kenkien 24 kauluksia 25, ja joiden tarkoituksena on välttää köyden 2 murtuminen, kun kannatinpalkki G nousee kääntyvän alustan C taakse, kuten on kuvattu kuvioissa 4, 5 ja 16.
7 65193
Kuorma-auton alustan B nivelakselin 40 yli ulottuvasta takaoäästään (kuviot 1, 3 ja 7) kääntyvä alusta liittyy yhdeksi kokonaisuudeksi tuen K kanssa, joka on mitoitettu siten, että sen rulla 1 on maata vasten silloin, kun nostokoneistoa D käytetään, joka saa kuorma-auton painautumaan taaksepäin kontainerin alle lastauksen aikana (kuviot 4-6), samalla kun vältetään kulkunevon takapään liiallista notkumista.
Lastauslaitteen toiminta on seuraava:
Kontainerin P kuormaamiseksi sen ollessa suoraan maassa (kuvio 1) kuorma-autoa A-B-C-D peruutetaan ja sen kääntyvä alusta C nostetaan nostimella D. Vintturi M saatetaan sitten toimimaan ja päästämään köyttä ja laskemaan alustan pään maahan. Kannatinpalkki G on normaalisti riippuvana ajoneuvon takaosassa, ajoneuvon kulkiessa tyhjänä.
Kannatinpalkin G ollessa siten sijoitettuna lähelle kontainerin etuosaa se puristetaan siihen (kuvio 2) sulkemalla kaksi puristinta 8, kuten on näytetty kuviossa 12 ja 13, samalla kun köysi 2 pysyy löysänä. Tämän toimintavaiheen aikana kannatinpalkki G lepää maassa kengillään 24 (kuvio 14) ja sen rullat 31 pysyvät automaattisesti sisäänvedettynä. Vintturi M käynnistetään sitten kiertämään köyttä 2, joka nostaa kannatinpalkkia G kontainerin etuosan alla (kuviot 3 ja 15). Niin pian kuin kengät 24 irtoavat maasta, vastapainot 32 automaattisesti kääntävät rullia 31 alaspäin.
Köyden 2 kiertämistä vintturille M jatketaan, samalla kun kuorma-auto A-B-C-D on vapaalla, joka sallii sen kulkevan automaattisesti taaksepäin kontainerin alle (kuviot 4 ja 16). Kengät 24 tulevat kiinnitysrullien 38 tasoon ja rullia 31 pitää paikoillaan kiskojen 35 alapäät. Rullien 31 akselitapit 30 liittyvät sitten automaattisesti takimmaisia pysäyttäjiä 34 vasten, kuten on näytetty kuvioissa 5 ja 17. Kontainerin etuosa lepää sitten kiskoilla 35 kannatinpalkin G rullien 31 välityksellä, kannatinpalkin lähestyessä samanaikaisesti vintturia M oikeassa suhteessa kuorma-auton taaksepäin tapahtuvaan liikkeeseen nähden.
8 65193 Tämän toimintavaiheen päättyessä kontainerin takapää irtoaa maasta, samalla kun sen kanta 3 on tuettu boqgiteliin H, kuten on näytetty kuviossa 6.
Kun kannatinpalkki G tulee vintturin M määräämään tasoon, jälkimmäinen pysäytetään ja kääntyvän alustan C sallitaan putoavan takaisin alustalle B supistamalla nosturia D (kuvio 7). Tämä toiminta voidaan automatisoida hydrauliseen piiriin liittyvän säiliön kytkennällä.
Saavuttuaan määräpaikkaansa kuorma-auto voidaan purkaa siten, että se laskee omalla voimallaan kontainerin P maahan, jolloin toimitaan yllä selitettyjen menettelyjen kaltaiseksi käänteisessä järjestyksessä.

Claims (3)

5 65193
1. Laitteisto raskaiden ja tilaavievien konttien käsittelemiseksi ja kuljettamiseksi maantiellä liikkuvalla ajoneuvolla, joka on varustettu alustalla (B) ja siihen laakeroidulla kallistettavalla kääntöalustalla (C), joka toimii nostokoneistolla (D), jonka alustan etupäässä on vintturi (M), joka käyttää köyttä (2), johon on kiinnitetty kääntöalustan (C) pitkittäisillä kiskoilla (35) vierivällä kahdella rullalla (31) varustettu poikittainen kannatinpalkki (G), tunnettu siitä, että kannatinpalkki (G) on laskettavissa maahan, että rullat (31) ovat kääntyviä ja elimen (29, 32) avulla automaattisesti sisäänvedettäviä, kun kannatinpalkki lasketaan maahan, ja että kannatinpalkki (G) on alasivultaan varustettu tuki-kengillä (24) sekä pystysuoran akselin ympäri kääntyvästä puristus-levyparista (8), joka tapin (19) avulla voidaan lukita kannatin-palkkiin (G), ja joissa puristuslevyissä on konttiin tarttuvat puristustapit (16) sekä pidinkenkä (18), joka puristuslevyn (8) ollessa tartunnassa konttiin asettuu tämän etupuolta vastaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että kannatinpalkin (G) kunkin takaisin vedettävän rullan (31) akseli (30) on liikkuvan tuen (29) kannattama, joka tuki on varustettu vastapainolla (32) ja järjestetty heilumaan vapaasti kannatinpalkin (G) akselitapin (28) ympäri, jolloin vastapainojen (32) johdosta kunkin rullan akseli (30) putoaa vetovoimasta johtuen asentoon, jossa se on rullaa tukevan akselitapin määräämän pystysuoran tason edessä, kun kannatinpalkki (G) riippuu köydestä (M).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että jokainen tukikenkä (24) on varustettu uralla (25) köyttä varten näiden kenkien ollessa sijoitettuna kannatinpalkin (G) poik-kipuomin (11) ja siinä olevien köysiohjaimien (26) alle, jotka ohjaimet on järjestetty poikkipuomin (11) takapinnan keskiosaan. 1 Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että puristinlevy (8) muodostuu litteästä varresta (14), jossa on aukko (20), johon kannatinpalkin (G) poik- 10 651 93 kipuomin (11) kiinnitystappi (19) työntyy, kun puristuslevy tarttuu kontaineriin levyn ollessa lukittavissa tähän asentoon pidätinta-pilla (22).
FI70568A 1967-03-16 1968-03-14 Apparatur foer hantering och transport av tunga och skrymmandecontainers pao ett pao landsvaegen koerande fordon FI65193C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR69048413A FR1540341A (fr) 1967-03-16 1967-03-16 Perfectionnements aux appareils pour la manutention et le transport de caissons très lourds et encombrants
FR69048413 1967-03-16
FR69049487 1967-12-29
FR69049487 1967-12-29

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI65193B true FI65193B (fi) 1983-12-30
FI65193C FI65193C (fi) 1984-04-10

Family

ID=1589114

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI70568A FI65193C (fi) 1967-03-16 1968-03-14 Apparatur foer hantering och transport av tunga och skrymmandecontainers pao ett pao landsvaegen koerande fordon

Country Status (7)

Country Link
CH (1) CH479419A (fi)
ES (1) ES351649A1 (fi)
FI (1) FI65193C (fi)
FR (1) FR1540341A (fi)
GB (1) GB1151044A (fi)
NL (1) NL155784B (fi)
SE (1) SE317629B (fi)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2344417A1 (fr) * 1976-03-19 1977-10-14 Bennes Marrel Semi-remorque perfectionnee pour la manutention et le transport de caissons ou containers normalises
AU5753380A (en) * 1979-04-23 1980-10-30 Bolderoff, J. Container transporter
FR2473965A1 (fr) * 1980-01-23 1981-07-24 Guima Dispositif de guidage pour le chargement et le dechargement d'un conteneur sur le chassis d'un vehicule
GB8726608D0 (en) * 1987-11-13 1987-12-16 Boughton & Sons Ltd Tt Container handling
ES2005705A6 (es) * 1987-11-24 1989-03-16 Loidi Arregui Jose Luis Autocargador de contenedores.
DE69115964T2 (de) * 1990-03-28 1996-09-12 Kyokuto Kaihatsu Kogyo Co Lastkraftwagen, wovon der Körper in einer waagenrechten Lage bis zum Boden gebracht werden kann
CA2203390A1 (en) * 1995-08-23 1997-03-06 Guillermo Cabrera Garcia Self-loading and unloading device, for containers in trucks, trailers, articulated vehicles and the like
ES2119652B1 (es) * 1995-08-23 1999-05-01 Garcia Guillermo Cabrera Equipo de autocarga y descarga, para contenedores en camiones, remolques, semirremolques y similares.

Also Published As

Publication number Publication date
CH479419A (fr) 1969-10-15
NL6803751A (fi) 1968-09-17
SE317629B (fi) 1969-11-17
FR1540341A (fr) 1968-09-27
ES351649A1 (es) 1969-06-16
FI65193C (fi) 1984-04-10
DE1655993A1 (de) 1971-03-25
GB1151044A (en) 1969-05-07
NL155784B (nl) 1978-02-15
DE1655993B2 (de) 1975-11-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3467268A (en) Apparatus for handling and transport of heavy bulky containers
US3212654A (en) Apparatus for loading and unloading goods
CN107381083B (zh) 一种港口冷链运输系统
FI65193B (fi) Apparatur foer hantering och transport av tunga och skrymmandecontainers pao ett pao landsvaegen koerande fordon
CA1135222A (en) Cantilever straddle carrier
US2848128A (en) Rim lift hoist for barrels
US20120189414A1 (en) Loading assembly for a receiving container
FI67056C (fi) Foerfarande och anordning foer transportering av containrar i aogvagnar
US2492608A (en) Industrial truck
HU217280B (hu) Vasúti teherkocsi
US6863002B2 (en) Railway container transhipment device
US1612901A (en) Freight-handling apparatus
JP2991156B2 (ja) クレーンを用いた荷役装置
US1745042A (en) Portable stack lifter or crane
JP3629092B2 (ja) コンテナ格納庫のコンテナ搬出入設備
JPH072587B2 (ja) コンテナ荷役方式
JPH041183Y2 (fi)
US3529739A (en) Lift truck with a mast mounted on a wheeled horizontal and vertically pivoted support
CZ22795A3 (en) Mobile crane carriage
JPH0650426Y2 (ja) コンテナガイド構造
US920376A (en) Log-loader.
JPH089059Y2 (ja) ロール原紙の搬送装置
JP2023058222A (ja) 輪軸移載装置、及び、移動装置
JPH0724480Y2 (ja) セグメント搬入設備
US1657618A (en) Apparatus for handling freight