FI64817C - Foerfarande foer elutvinning av metaller - Google Patents

Foerfarande foer elutvinning av metaller Download PDF

Info

Publication number
FI64817C
FI64817C FI803147A FI803147A FI64817C FI 64817 C FI64817 C FI 64817C FI 803147 A FI803147 A FI 803147A FI 803147 A FI803147 A FI 803147A FI 64817 C FI64817 C FI 64817C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
electrolyte
anode
anolyte
anolyte compartment
foam
Prior art date
Application number
FI803147A
Other languages
English (en)
Other versions
FI803147L (fi
FI64817B (fi
Inventor
Petrus Gerardus Step Garritsen
Douglas James Macvicar
Daniel Paul Young
John George Sojda
Original Assignee
Inco Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Inco Ltd filed Critical Inco Ltd
Publication of FI803147L publication Critical patent/FI803147L/fi
Publication of FI64817B publication Critical patent/FI64817B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI64817C publication Critical patent/FI64817C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25CPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC PRODUCTION, RECOVERY OR REFINING OF METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25C1/00Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of solutions
    • C25C1/06Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of solutions or iron group metals, refractory metals or manganese
    • C25C1/08Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of solutions or iron group metals, refractory metals or manganese of nickel or cobalt
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25CPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC PRODUCTION, RECOVERY OR REFINING OF METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25C1/00Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of solutions
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25CPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC PRODUCTION, RECOVERY OR REFINING OF METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25C7/00Constructional parts, or assemblies thereof, of cells; Servicing or operating of cells
    • C25C7/06Operating or servicing

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Electrolytic Production Of Metals (AREA)

Description

6481 7
Menetelmä metallien sähkösaostamiseksi
Keksinnön kohteena on menetelmä metallien, erityisesti nikkelin tai koboltin sähkösaostamiseksi elektrolyy-5 tistä laitteessa, jossa on joukko eri tiloihin sijoitettuja anolyyttiosastoja, joista jokainen sisältää liukenemattoman anodin ja jossa menetelmässä elektrolyyttiä syötetään anolyt-tiosastojen väliseen tilaan ja käytetty elektrolyytti poistetaan jokaisesta anolyyttiosastosta.
10 Menetelmässä, jossa metallia sähkösaostetaan elektro lyyteistä, jotka sisältävät sulfaatti ja/tai kloridi-ioneja, kyseinen metalli saostetaan katodille, samalla kun anodilla kehittyy läsnäolevista anioneista riippuen klooria tai happea. Hapen kehittymiseen sulfaattielektrolyyteissä liittyy pH:n 15 aleneminen, mikä johtuu rikkihapon muodostumisesta.
Läpäisevä kalvo tai diafragma asetetaan usein jokaisen anodin ja katodin väliin ja lähelle niitä. Sähkösaostet-taessa kloridielektrolyyteistä, diafragman tehtävänä on rajoittaa anodisesti kehittynyt kloori anodien läheisyyteen 20 ja tällöin tarvitaan sopivia painoja estämään kloorikaasun ulospääsy. Sähkösaostettaessa sulfaattielektrolyyteistä, diafragman tehtävänä on rajoittaa kehittynyt rikkihappo anodin läheisyyteen, jolloin varmistetaan elektrolyytin pääosan pysyminen pienimmässä happamuudessa, mikä on tar-25 peen, että metallin saostuminen tapahtuu etusijaisesti vedyn kehittymiseen nähden.
Kloorin tai happaraen anolyytin takaisindiffuntoitu-misen estämiseksi osastoon, jossa on pääosa elektrolyytistä, ylläpidetään elektrolyytin positiivista ylivirtausta kato-30 dille läpi diafragman anodille. Erääseen tapaan toetuttaa tämä virtaus liittyy anodia ympäröivän anodiosaston käyttäminen, jossa on diafragmaseinät, jotka läpäisevät elektrolyytin, esim. diafragmapussi niin, että jokaisen anodipus-sin sisällä oleva tila muodostaa anolyyttiosaston, samalla 35 kun tila pussien ulkopuolella muodostaa kennon elektrolyytin pääosan. Tällainen järjestely on kuvattu esimerkiksi US-patenttijulkaisussa 4 201 653.
2 64817
Ongelma, joka liittyy kaikkien pussitettujen anodien toimintaan, on vaikeus ylläpitää yhtäläiset olosuhteet tietyn säiliön eri anolyyttiosastoissa. Mikäli elektrolyytin poisto-nopeus eri anolyyttiosastoista olisi erilainen, osastoilla, 5 joista poistonopeus on alhainen, anolyyttipitoisuus on suuri, mikä synnyttää ei-toivotun hydrostaattisen paineen, joka voi johtaa takaisindiffuntoitumiseen elektrolyytin pääosaan, mikä vuorostaan johtaa pysyvään tehottomuuteen ja mahdollisesti myös ympäristöongelmiin, mikäli happosumu tai kloorikaasu 10 pääsee ulos kattamattomasta elektrolyytin pääosasta. Tämä ongelma kasvaa lisääntyneen happoväkevyyden mukana, mikä johtuu anolyytin hitaasta poistumisesta.
Viime aikoina on ehdotettu kaasujen poistamista imemällä jokaisen anolyytin yläpuolella olevasta suljetusta 15 tilasta ja itse anolyytin poistamista purkuaukosta, joka on järjestetty anodipussin sivulle. On myös ehdotettu, että sekä neste että kaasut poistetaan yhdestä ainoasta anodipussin sivulla olevasta aukosta. Kimmallakaan näistä järjestelyistä ei ole päästy virtaustasapainovaikeuksista.
20 Suhteellisen pienet erot, suuruusluokaltaan senttimetriin asti, eri anolyyttiaukkojen nostojen välillä, aiheuttavat voimakkaasti vaikuttavia vaihteluita anolyyttivirrassa.
Nyt on keksitty, että jos elektrolyyttiin lisätään pieni määrä vaahdotusainetta, sähkösaostus pussitetulla 25 anodilla voidaan suorittaa poistamalla elektrolyyttiä ja anodisesti kehittyneitä kaasuja yhdessä vaahtona anolyytti-osastosta. Kun näin tehdään, päästään pysyvään, miltei keskeytymättömään poistoon ja yhtäläisiin viratuksiin huolimatta pienistä vaihteluista eri kennojen poistoosastojen 30 korkeuksissa.
Tämän keksinnön mukaiselle menetelmälle metallin sähkösaostamiseksi elektrolyytistä laitteessa, jossa on joukko eri tiloihin sijoitettuja anolyyttiosastoja, joista jokainen sisältää liukenemattoman anodin ja jossa menetel-35 mässä elektrolyyttiä syötetään anolyyttiosastojen väliseen tilaan ja käytetty elektrolyytti poistetaan jokaisesta anolyyttiosastosta, on tunnusomaista, että syöttöelektro- 3 64817 lyytti sisältää vaahdotusainetta ja että käytetty elektrolyytti, joka on poistettu jokaisesta anolyyttiosastosta, on pysyvänä vaahtona, joka on muodostettu sinänsä tunnetulla tavalla ainakin 3 cm paksuksi pintakerrokseksi anolyytti-5 osastossa olevan elektrolyytin läpi nousevan kaasun avulla.
Vaahdon muodostumista elektrolyytin pinnalle sähkö-saostuskennossa on kuvattu GB-patenttijulkaisussa 1 392 705. Tässä tapauksessa vaahtoa on kuitenkin käytetty estämään elektrolyytin läpipuhalletun kaasun kuplimista ja elektro-10 lyytti poistetaan kennosta nestemuodossa ylijouksua käyttäen.
Tässä keksinnössä vaahto kehitetään edullisesti pelkästään anodisesti kehitetyllä kaasulla, mutta sitä voidaan muodostaa myös lisäkaasua, esimerkiksi ilmaa, käyttäen, jota 15 pulputetaan anolyyttiosaston läpi tai jollakin muulla sopivalla tavalla.
Keksinnön mukainen menetelmä on yhtä käyttökelpoinen metallien, erityisesti nikkelin ja koboltin sähkösaostukseen sulfaatti-, kloridi- kuin sekaioniväliaineesta. Tämän mukai-20 sesti keksinnönedullisessa suoritusmuodossa jokaisella anodilla on laippa, joka sijaitsee lähellä sitä tai sen upot-tamattomassa päässä. Tässä tapauksessa anolyyttiosasto käsittää yksinkertaisen pussin, joka varmistaa yhdessä laipan kanssa suljetun tilan vastakkaiseen päähän.
25 Pysyvän vaahdon läsnäolo anolyytin yläpuolella on oleellista takaamaan kaasujen ja käytetyn elektrolyytin samanaikaisen poistamisen. Tarpeellista vaahtomäärää voidaan ylläpitää lisäämällä syöttöelektrolyyttiin jotakin sopivaa vaahdotusainetta, joka ei tuota systeemiin ei-hyväksyttäviä ioni-30 lajeja. Monia pinta-aktiivisia aineita, joita kaupallisesti käytetään vaahdotusaineinqi voidaan käyttää myös tähän tarkoitukseen, esimerkiksi joita myy The Dow Chemical Company on Midland, USA kauppanimellä "Dowfax". Erityisesti on havaittu edulliseksi vaahdotusaine, jossa on natriumlauryylisulfaattia väke-35 vyydessä 10-50 mg/1, esim. 30 mg sitä litraa kohti elektrolyyttiä on havaittu antavan toivotun pysyvän vaahdon. Vähintään 3 cm:n paksuista (ts. syvää) vaahtoa on ylläpidettävä 4 6481 7 anolyytin pinnalla tasaisen jatkuvan talteenoton ylläpitämiseksi ja edullisesti kennoa tulisi käyttää vaahdon paksuudella 5 - 10 cm.
Keksinnön menetelmä esitetään lyhyesti, pelkästään 5 esimerkinomaisesti seuraavin esimerkein ja niihin liittyvin piirroksin.
Kuvio 1 on kaavamainen poikkileikkaus keksinnön mukaisesta sähkösaostussäiliöstä keksinnön mukaisen menetelmän toteuttamiseksi; ja 10 kuvio 2 on perspektiivikuva kuviossa 1 käytetystä säiliöstä.
Kuviossa 1 on esitetty keksinnön laitteelle ainoastaan olennaiset osat ja sellaiset standardi-ilmiöt kuin elektrodi-poikkisillat ja palkit on jätetty pois. Säiliössä 11 on jouk-15 ko anodilevyjä, jotka on sijoitettu erilleen ja joissa on joukko katodeja ja niiden välille sijoitettuina. Katodit ovat edullisesti myös levyjä, myöskin muita geometrisia muotoja voidaan käyttää. Sekä anodit että katodit ovat tehtyjä samasta aineesta, joka on liukenematon käytettävään elektrolyyttiin 20 ja voivat olla yleisesti tunnettua rakennetta. Jokainen anodi on varustettu itsenäisellä laipalla 14, johon anodipussin 15 avoin pää on kiinnitetty. Anodipussi rajoittaa anolyyttiosas-ton 16 samalla, kun katolyytti 17 hallitsee anodipussien kaikkea muuta tilaa säiliössä. Anodisesti kehitetyt kaasut aikaan-25 saavat vaahdon (18), joka on ylläpidettävä anolyyttipinnan yläpuolella jokaisessa pussissa ja vaahdonpoistoputket 19 päätyvät vaahtokerroksen sisälle. Poistoputket ovat yhteydessä pääpoistojohtoon 20, joka on yhdistetty alipainelähteeseen (ei näy kuviossa). Kennopinta 21 ylläpidetään palauttamalla 30 katolyyttiä sisääntulon 24 kautta ja anolyyttiä poistetaan anolyyttitason 22 ylläpitämiseksi, mikä takaa elektrolyytin virtauksen halutuissa suunnissa pussien läpi.
Anodirakenne on kuvattu yksityiskohtaisemmin kuviossa 2, josta nähtään, että useita yksittäisiä laippoja 14 jokai-35 selle anodille 12 on järjestetty kehäuralla 23. Jälkimmäisen tehtävänä on sijoittaa "0"-rengas takaamaan oikean anodiin ja vastaavan elektrodiin kytkeytymisen.
5 64817
Edellä kuvatunlaista laitteistoa käytettiin keksinnön koestusmenetelmän arvioinnissa koboltin sähkösaostamiseksi sulfaatti- että myös sulfaattikloridi-sekaelektrolyyteistä. Jokaisessa keksinnön mukaisessa testissä pantiin 30 mg/1 5 natriumlauryylisulfaattai syöttöelektrolyyttiin, jonka kobolt-tipitoisuus oli n. 100 g/1 ja jonka pH oli 5. Vertailua varten suoritettiin samalla laitteistolla vertailukokeita ilman, että elektrolyytin syötössö olisi ollut läsnä vaahdotusainetta. Useiden testien jälkeen, joissa kobolttia sähkösaostettiin 10 50-60°C:ssa 5-10 päivän ajan 200 A tasavirralla/m^, voitiin tehdä seuraavat havainnot: 1) Keksinnön mukaisissa testeissä ei poistoputkien korkeudella havaittu olevan ratkaisevaa merkitystä.
2) Virtaustasapaino ja hapon takaisindiffuntoitumisen 15 estyminen osoitettiin sillä# että eri osastoista poistetun rikkihapon väkevyys oli ainoastaan välillä 70-90 g happoa/1.
Sen sijaan, kun vaahtoa ei ollut mukana elektrolyytissä ano-lyytin happoväkevyyden havaittiin olevan välillä 40-100 g/1.
3) Hapon takaisindiffuusion estyminen nähtiin eiitä, 20 että katolyytin pH tasapainotetuissa syöttö- ja poisto- olosuhteissa oli 3,5 keksinnön mukaisissa kokeissa, mutta vain 2,5 vertailukokeissa, mikä osoittaa, että ksksinnön mukaisella menetelmällä saavutetaan suurempi virran tehokkuus.
4) Kennon yläpuolelta otetut ilmanäytteet analysoi-25 tiin koboltin suhteen ja havaittiin, että keksinnön mukaisissa testeissä niissä oli kobolttia ainoastaan 0,01-0,02 mg/m , kun taas vertailutesteissä, joissa ei ollut vaahdo-tusjärjestelmää, kobolttia oli niinkin paljon kuin 0,1-0,3 3 mg/m . Jopa silloinkin, kun vertailutestit suoritettiin 30 lisäten alkalia säätämään katolyytin pH 3,5:ksi, kuten testeissä, joissa oli läsnä vaahtoa, vertailutest.it antoivat vielä saman korkean ilmakehän kobolttipitoisuuden. Jälkimmäisen ei kuitenkaan tule katsoa johtuva happamista olosuhteista, vaan pikemminkin sumuamisesta, jota tapahtuu 35 anodisesti kehittyvän kaasun yhteydessä, joka on diffuntoi-tunut diafragman läpi katolyyttiin. Vaahdon läsnäolo poistaa tämän sumuamisen.

Claims (5)

6 64817
1. Menetelmä metallin, erityisesti nikkelin tai koboltin, sähkösaostamiseksi elektrolyytistä laitteessa, jossa 5 on joukko eri tiloihin sijoitettuja anolyyttiosastoja (16), joista jokainen sisältää liukenemattoman anodin (12) ja jossa menetelmässä elektrolyyttiä syötetään anolyyttiosastojen väliseen tilaan ja käytetty elektrolyytti poistetaan jokaisesta anolyyttiosastosta, tunnettu siitä, että syöt-10 töelektrolyytti sisältää vaahdotusainetta ja että käytetty elektrolyytti, joka on poistettu jokaisesta anolyyttiosastosta, on pysyvänä vaahtona, joka on muodostettu sinänsä tunnetulla tavalla ainakin 3 cm paksuksi pintakerrokseksi anolyyttiosastossa olevan elektrolyytin läpi nousevan 15 kaasun avulla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n- . ' n e t t u siitä, että anodi (12) on varustettu laipalla y' (14), joka sijaitsee lähellä sitä tai sen upottamattomassa/"^ päässä ja anolyyttiosasto käsittää yksinkertaisen pussin 20 (15), joka läpäisee elektrolyytin ja on alapäästään suljet tu ja yläpäästään yhdistetty laippaan, sulkien siten ano-lyyttiosaston (16) ja vapaan tilan anolyyttiosaston ylä- y' puolella.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, t u n -25 n e t t u siitä, että jokainen anodi on varustettu itsenäisellä vaahdonpoistoputkella (19) , jonka ylempi pää on yhdistetty alipainelähteeseen ja alapää sijaitsee vaahto-kerroksessa.
4. Jonkin patenttivaatimuksesta 1-3 mukainen mene-30 telmä, tunnettu siitä, että syöttöelektrolyytissä oleva vaahdotusaine on natriumlauryylisulfaatti.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että elektrolyytissä on vaahdotusainetta 10-50 mg/1.
FI803147A 1979-10-10 1980-10-03 Foerfarande foer elutvinning av metaller FI64817C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CA337248 1979-10-10
CA337,248A CA1125228A (en) 1979-10-10 1979-10-10 Process for electrowinning nickel or cobalt

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI803147L FI803147L (fi) 1981-04-11
FI64817B FI64817B (fi) 1983-09-30
FI64817C true FI64817C (fi) 1984-01-10

Family

ID=4115315

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI803147A FI64817C (fi) 1979-10-10 1980-10-03 Foerfarande foer elutvinning av metaller

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4288305A (fi)
EP (1) EP0027322B1 (fi)
JP (1) JPS5662980A (fi)
AU (1) AU530960B2 (fi)
CA (1) CA1125228A (fi)
DE (1) DE3062835D1 (fi)
FI (1) FI64817C (fi)
NO (1) NO154465C (fi)
ZA (1) ZA805241B (fi)
ZM (1) ZM8980A1 (fi)
ZW (1) ZW20280A1 (fi)

Families Citing this family (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA1181035A (en) * 1982-02-04 1985-01-15 Albert J. Alakas Electrode container for electrolytic cells
US4600483A (en) * 1984-11-19 1986-07-15 Chevron Research Company Electrolytic reduction of cobaltic ammine
GB2250515B (en) * 1990-11-27 1994-09-28 Rhone Poulenc Chemicals Controlling acid misting during electrolytic recovery of metals
JP2526734B2 (ja) * 1991-11-22 1996-08-21 住友金属鉱山株式会社 金属電解採取方法に用いる不溶性アノ―ドボックス
JP2751900B2 (ja) * 1995-11-28 1998-05-18 住友金属鉱山株式会社 金属電解採取方法
US6428604B1 (en) 2000-09-18 2002-08-06 Inco Limited Hydrometallurgical process for the recovery of nickel and cobalt values from a sulfidic flotation concentrate
US6391170B1 (en) 2000-12-01 2002-05-21 Envirotech Pumpsystems, Inc. Anode box for electrometallurgical processes
US7378011B2 (en) * 2003-07-28 2008-05-27 Phelps Dodge Corporation Method and apparatus for electrowinning copper using the ferrous/ferric anode reaction
US20060021880A1 (en) * 2004-06-22 2006-02-02 Sandoval Scot P Method and apparatus for electrowinning copper using the ferrous/ferric anode reaction and a flow-through anode
US7393438B2 (en) * 2004-07-22 2008-07-01 Phelps Dodge Corporation Apparatus for producing metal powder by electrowinning
EP1712660A1 (de) * 2005-04-12 2006-10-18 Enthone Inc. Unlösliche Anode
BRPI0604853B1 (pt) * 2006-10-27 2016-03-08 Vale Do Rio Doce Co método para produção de cobalto metálico a partir de refinado de extração por solventes de níquel
US20080308429A1 (en) * 2007-06-18 2008-12-18 Cvrd Inco Limited Method for improving cathode morphology
WO2009025837A1 (en) * 2007-08-23 2009-02-26 Fernando Penna Wittig Lateral exhaust enclosure-aided mist control system in metal electrowinning and electrorefining cells
MX2010007795A (es) * 2008-01-17 2011-02-23 Freeport Mcmoran Corp Metodo y aparato para la recuperacion por via electrolitica de cobre usando lixiviacion atmosferica con extraccion por via electrolitica de reaccion de anodo ferroso/ferrico.
JP2009203487A (ja) * 2008-02-26 2009-09-10 Nippon Mining & Metals Co Ltd 隔膜電解による金属電解採取方法
FI122595B (fi) * 2009-02-03 2012-04-13 Outotec Oyj Menetelmä metallin elektrolyyttiseksi talteenottamiseksi ja elektrolyysijärjestelmä
US8980068B2 (en) 2010-08-18 2015-03-17 Allen R. Hayes Nickel pH adjustment method and apparatus
FI123851B (fi) * 2012-02-08 2013-11-15 Outotec Oyj Katodikehys ja katodikehyksen käyttö
US10106903B2 (en) * 2016-03-08 2018-10-23 Uchicago Argonne, Llc Consumable anode and anode assembly for electrolytic reduction of metal oxides

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US415576A (en) * 1889-11-19 Werner siemens
FR1384780A (fr) * 1963-11-27 1965-01-08 Nickel Le Procédé de raffinage électrolytique d'un alliage de nickel, en vue de l'obtention de nickel pur électrolytique
CA1020115A (en) * 1973-02-09 1977-11-01 Victor A. Ettel Air sparging electrowinning cell
GB1478502A (en) * 1974-11-25 1977-07-06 Falconbridge Nickel Mines Ltd Electrowinning metal from chloride solution
CA1062653A (en) * 1976-07-02 1979-09-18 Robert W. Elliott Electrowinning of sulfur-containing nickel

Also Published As

Publication number Publication date
DE3062835D1 (en) 1983-05-26
NO154465B (no) 1986-06-16
ZA805241B (en) 1981-09-30
NO154465C (no) 1986-09-24
ZM8980A1 (en) 1981-11-23
CA1125228A (en) 1982-06-08
US4288305A (en) 1981-09-08
EP0027322A1 (en) 1981-04-22
FI803147L (fi) 1981-04-11
ZW20280A1 (en) 1981-01-14
FI64817B (fi) 1983-09-30
EP0027322B1 (en) 1983-04-20
JPS5662980A (en) 1981-05-29
JPS6254878B2 (fi) 1987-11-17
NO803017L (no) 1981-04-13
AU6184280A (en) 1981-04-16
AU530960B2 (en) 1983-08-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI64817C (fi) Foerfarande foer elutvinning av metaller
FI123851B (fi) Katodikehys ja katodikehyksen käyttö
GB1049756A (en) Electrochemical process for the production of olefin oxide
US3928150A (en) Method of operating an electrolytic cell having hydrogen gas disengaging means
GB794368A (en) Electrolytic treatment of waste sulfate pickle liquor
SU971110A3 (ru) Электролизер дл получени хлора и щелочи
US4087339A (en) Electrowinning of sulfur-containing nickel
US4036715A (en) Method of recovering silver from photographic bleach-fix and concurrently regenerating the bleach-fix
GB2358195A (en) Electrolytic synthesis of tetramethylammonium hydroxide
EP0230737B1 (en) Membrane pervaporation process for obtaining a chlorine dioxide solution
GB1155927A (en) Electrolytic manufacture of alkali metals.
EP0055520A1 (en) Filter press type electrolytic cell and frames for use therein
US4790915A (en) Process for the electrolysis of alkali metal chloride solutions
ES8405086A1 (es) "perfeccionamientos introducidos en una cuba electrolitica remodelada a partir de una cuba electrolitica de mercurio" (como divisional de la solicitud de patente de invencion num. 516706, presentada el 21 de octubre de 1982.)
ES2035701T3 (es) Aparato electrolitico de membrana y metodo de separar iones metalicos empleando dicho aparato.
CA1145708A (en) Electrolytic cells
US4293395A (en) Process for electrolysis of an aqueous alkali metal chloride solution
US2099801A (en) Electrolytic apparatus for prepar
GB992767A (en) Process for electroplating of metals and apparatus for effecting the same
MX9401113A (es) Proceso y cuba mejorados para la electrolisis cloro-alcali con diafragma.
US1303226A (en) allen
US2573788A (en) Electrolytic cell
US1741290A (en) Apparatus for electrolyzing chiefly alkaline chlorides
SU825677A1 (ru) Электролизер
GB948287A (en) Improvements in or relating to electrolytic cells for the manufacture of alkali metal chlorate

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: INCO LIMITED