FI61768C - Jonisationsbrandalarmanordning - Google Patents

Jonisationsbrandalarmanordning Download PDF

Info

Publication number
FI61768C
FI61768C FI1124/74A FI112474A FI61768C FI 61768 C FI61768 C FI 61768C FI 1124/74 A FI1124/74 A FI 1124/74A FI 112474 A FI112474 A FI 112474A FI 61768 C FI61768 C FI 61768C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
fire alarm
alarm device
air
electrode
sleeve
Prior art date
Application number
FI1124/74A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI61768B (fi
Inventor
Klaus Schuett
Original Assignee
Cerberus Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Cerberus Ag filed Critical Cerberus Ag
Publication of FI61768B publication Critical patent/FI61768B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI61768C publication Critical patent/FI61768C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B17/00Fire alarms; Alarms responsive to explosion
    • G08B17/10Actuation by presence of smoke or gases, e.g. automatic alarm devices for analysing flowing fluid materials by the use of optical means
    • G08B17/11Actuation by presence of smoke or gases, e.g. automatic alarm devices for analysing flowing fluid materials by the use of optical means using an ionisation chamber for detecting smoke or gas
    • G08B17/113Constructional details

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Analytical Chemistry (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Fire-Detection Mechanisms (AREA)
  • Other Investigation Or Analysis Of Materials By Electrical Means (AREA)
  • Investigating Or Analysing Materials By Optical Means (AREA)

Description

RSF^l M (11)KUU,LUTUSJULKA,SU A176A
'n' utlAggningsskkift ol t oo C Patentti ny inctty 10 09 1902 1¾¾ <**> Patent meddelat ^ T ^ (51) Kv.lk.3/lnt.CI.3 G 08 B 17/^0 SUO M I—FI N LAN D ¢21) ρ·μβ«μ>·Ιι«·μι>—Hwonmefciiim 1124/71» (22) HdumtaplM —Antetetof^c 11.04.74 (23) AttcwptKt—<*(klfh«Md«g 11.04.74 (41) Tutkit julklMlcii — Wlvtt offantllg j_q 74 taUMtl-l· nki>Mrlh>lllaH Ν·βΛ**^μι·*Ηΐ*·.,»._
Patent* och ragictarstyralaan AmMcmuttajd«*utUfcrtfunpubUcwad 31.05.82 (32)(33)(31) Pyydetty «uottwu»—a«M priork·* 17.04.73
Sveitsi-Schweiz(CH) 5519/73 (71) Cerberus AG, CH-8708 Mannedorf, Sveitsi-Schweiz(CH) (72) Klaus Schutt, Zollikerberg, Sveitsi-Schweiz(CH) (74) Berggren Oy Ab (54) Ionisaatiopalohälytin - Jonisationsbrandalarmanordning
Esillä oleva keksintö kohdistuu ionisaatiopalohälyttimeen, jossa on ainakin osittain poistettavissa oleva kotelo, jossa kotelossa on ainakin yksi raonmuotoinen aukko ilman sisäänpääsyä varten ja joka ympäröi ionisaatiokammiota radioaktiivisine lähteineen ionien synnyttämistä varten, sisäelektrodi ja ulkoelektrodi, joka suojaa sisä-elektrodia kosketukselta ja on lukuunottamatta kiinnityspuoltaan pääasiallisesti muodostettu ilmaa läpäiseväksi hilaksi. Tämäntyyppisiä ionisaatiopalohälyttimiä tunnetaan ennestään esim. DE-hakemus-julkaisujen 2 130 889i 2 023 954 ja';2'054 717 sekä US-patentin 3 500 368 perusteella.
Ionisaatiopalohälyttimille asetetaan mitä erilaisimmat, mahdollisesti samanaikaisesti täytettävät vaatimukset. Siten herkkyyden on oltava mahdollisimman hyvä, ts. ionivirran pitää muuttua suhteellisen paljon jo mahdollisimman pienestä savun- tai paloaerosolin kon-sentraatiosta ionisaatiokammiossa. Tämä on saavutettavissa esim. valitsemalla erityisen alhainen kentänvoimakkuus.
Koska tunnetut, pienjännitteellä toimivat ionisaatiopalohälyttimet kuitenkin ovat suhteellisen herkkiä ilmavirtauksille, on osoittautunut välttämättömäksi hidastaa ilman pääsyä ionisaatiokammioon sopi- 61768 villa, ilmavirtausta jarruttavilla tai kääntävillä elimillä. Tämä kuitenkin johtaa siihen, että sisäänvirtaavan ilman mukaantuoma pöly saattaa laskeutua ja kerrostua niihin paikkoihin, joissa ilman virtausta vaikeutetaan. Tietyt palohälyttimen osat likaantuvat siten suhteellisen nopeasti, erikoisesti kotelon sisäänmenoaukkojen ympäristö. Tunnetuissa ionisaatiopalohälyttimissä on sen vuoksi tarpeen melko usein puhdistaa kotelo laskeutuneesta pölystä tai liasta. Tämä on kuitenkin sekä työlästä että kallista.
Kun kotelo on avattava puhdistusta varten on edelleen olemassa vaara, että tahattomasti kosketetaan tiettyjä herkkiä osia. Erityisesti mainituilla matalajännite-ionisaatiopalohälyttimillä, joissa sopivim-min käytetään kenttävaikutustransistoria, saattaa kenttävaikutus-transistorin ohjauselektrodiin yhdistetyn ionisaatiokammion elektrodin koskettaminen johtaa transistorin tuhoutumiseen. Sen vuoksi on osoittautunut välttämättömäksi koteloa avattaessa suojata kenttävaikutustransistoria sopivin keinoin, esim. suojakatkaisijoilla, vahingoittumiselta. Tällaiset toimenpiteet kuitenkin lisäävät osien tarvetta sekä kustannuksia.
Näin ollen keksinnön tarkoituksena on poistaa mainitut haittatekijät ja aikaansaada ionisaatiopalohälytin, joka on vähemmän altis likaantumiselle ja on helposti puhdistettavissa ilman että olisi olemassa vaaraa rakenneosien vahingoittumiselle kosketuksen kautta tai että herkkyys savulle pienenisi tai ilmavirtojen aiheuttama häiriöalttius suurenisi.
Tämän päämäärän saavuttamiseksi on keksinnölle tunnusomaista, että aukot on muodostettu yhtenä ainoana, rengasmaisena, korkeintaan tukiaskelten katkaisemaksi raoksi ja että tämän raon koko pinnan takana, ulkoelektrodin alueen ulkopuolella on sylinterimäinen pinta sisäänvirtaavan ilman jarruttamiseksi ja sen poikkeuttamiseksi ul-koelektrodiin nähden tangentiaaliseen suuntaan.
Keksintöä selostetaan seuraavassa esimerkkien muodossa ja viitataan oheiseen piirustukseen, jossa kuvio 1 esittää keksinnön erään suoritusmuodon läpileikkausta ja kuvio 2 esittää suoritusmuotoa, jossa kotelon aukot on järjestetty toisella tavalla.
3 61768
Kuvion 1 esittämä ionisaatiopalohälytin muodostuu kantaosasta 1 sekä hälytysyksiköstä 2. Kannassa.1 on sivussa lovi, jossa on hälytyksen näyttöelin 3, esim. valoa emittoiva diodi.
Hälytysyksikössä 2 on sylinterimäinen tai lievästi kartiomainen kotelo 4 kansineen 5. Kotelon 4 ja kannen 5 välissä on esim. vajaat 5 mm leveä rengasmainen rako 13, jotta ilma pääsisi kotelon sisään. Kannen sisäpuolella on esim. hieman yli 10 mm korkea sylinterimäinen kynnys 12, joka jarruttaa sisäänvirtaavaa ilmaa muuttaen sen suuntaa kunnes se taas johdetaan pystysuoraan kotelon sisään.
Kynnyksen 12 etäisyys kotelosta 4 voi olla suurempi tai pienempi kuin raon 13 leveys. Sen ei tarvitse olla myöskään vakio, vaan se voi olla ylöspäin suurempi, kuten esim. on asian laita sylinterimäi-sellä kynnyksellä 12 ja kartiomaisella kotelolla 4. Etäisyys voi kuitenkin myös olla pienempi ylöspäin, kun esim. kynnyksen 12 kartiokkuus on suurempi kuin kotelon 4. Kansi 5 voi myös ulottua kotelon 4 yli sivusuunnassa. Koko ilman sisäänlaskujärjestelylle saadaan erityisen edulliset ominaisuudet esim. seuraavilla edellytyksillä: - Kynnyksen 12 korkeuden H tulee olla vähintään kaksi kertaa raon 13 leveys B.
- Suurimman etäisyyden A kynnyksen 12 ja kotelon 4 välillä pitää olla korkeintaan kaksi kertaa suurempi raon 13 leveyttä B.
- Raon 13 syvyyden T tulee olla ainakin puolet raon 13 leveydestä B.
Eräässä määrätyssä suoritusmuodossa ovat esim. raon 13 leveys B 3 mm, kynnyksen 12 korkeus H 9,5 mm, suurin etäisyys A kynnyksen 12 ja kotelon 4 välillä 3,5 mm sekä raon 13 syvyys T 5 mm.
Tärkeimpiä eivät kuitenkaan ole absoluuttiset mitat, vaan ainoastaan H:n, T:n ja A:n suhteelliset arvot leveyteen B nähden em. edellytysten mukaan.
Kotelon sisään on sovitettu eristysainetta oleva kantolevy 6, jolle kaikki rakenneosat on asennettu. Keskeisessä porauksessa on metallitanko 7, joka kantaa levymäisen elektrodin 8 radioaktiivisine lähteineen 9, joka on esim. Americium 24l-preparaatti. Kantolevyn 6 ala-sivuun on edelleen kiinnitetty vastaelektrodi 11, joka on muodostet- 4 61768 tu johdinhiläksi lukuisine pienine aukkoineen ja joka ympäröi sisä-elektrodia 8 suojaten sitä kosketukselta. Sisempi elektrodi 8 ja vastaelektrodi 11 rajoittavat ionisaatiokammiota 10. Kantolevyn 6 yläpuolelle voidaan sovittaa sinänsä tunnettu sähköinen kytkentä kammion 10 ionivirran muutosten tulkitsemiseksi, joka kytkentä voi myös sisältää ulkoilmaa vastaan oleellisesti suljetun vertailu-ioni-saatiokammion, joka on tunnetulla tavalla kytketty sarjaan ionisaatio-kammion 10 kanssa.
Pölyn pitämiseksi poissa hälyttimen tai ionisaatiokammion 10 sisätilasta on tarkoituksenmukaista tehdä kotelon osat 4 ja 5 metallista ja kytkeä ne hilaelektrodista 11 poikkeavaan potentiaaliin tai tehdä koko kotelo johtamattomasta aineesta, niin että pölyhiukkaset aineen staattisen varauksen ansiosta laskeutuvat kotelolle eivätkä kulkeudu ionisaatiokammion sisään. Kotelon kansi 5 on sopivasti irrotettavissa hoikista 4 puhdistamisen helpottamiseksi.
Selostetulla ionisaatiopalohälyttimen rakenteella aikaansaadaan se, että raon muotoisen aukon 13 kautta sisäänvirtaava ilma välittömästi aukon jälkeen kohtaa kynnyksen 12 suuntautuen ylöspäin niin, että se tulee kulkemaan tangentiaalisesti hilaan 11 nähden. Poikkeutusvyöhyk-keeseen kerrostuu suurimmalta osalta suhteellisen raskaita pölyhiukkasia mutta sen sijaan ei juuri yhtään keveitä savupartikkeleita.
Näin ollen ilman mukaankuljettamat pölyhiukkaset laskeutuvat pääasiassa kotelolle tai sisääntuloraon 13 läheisyyteen eivätkä joudu ionisaatiokammion 10 sisään, kun taas savun sisäänpääsyä estetään vain hyvin vähän. Irrottamalla kotelo 4 kantolevystä 6 tai vain kotelon kansi 5 kotelosta 4 voidaan helposti poistaa pöly ja siten yksinkertaisella tavalla puhdistaa palohälytintä. Toisaalta koteloa 4 tai kantta 5 irrotettaessa hila 11 suojaa kenttävaikutust ransistorin ohjauselektrodiin yhdistettyä keskielektrodia 8 kosketukselta, niin ettei puhdistaminen aiheuta kenttävaikutustransistorin tuhoutumis-vaaraa.
Kuvio 2 esittää ionisaatiopalohälyttimen toista suoritusmuotoa, joka omaa samat edut ja jossa kotelon 21 erottaa kiinnityspinnasta 27 renkaanmuotoinen rako 22. Mittaus-ionisaatiokammiossa 20 on edelleen keskielektrodi 23 ja hienosilmäisenä hilana tehty ulompi elektrodi 24. Koko kotelo 21 on irrotettavissa muista osista. Raon 22 läpi sisätilaan tulevan ilman jarruttamiseksi ja poikkeuttamiseksi toimi- 5 61768 vat eristekappaleen 26 sivupinnat 25. Myös tässä suoritusesimerkissä ensin estetään ja poikkeutetaan sisääntuleva ilma, jolloin sen mukana kulkeutunut pöly laskeutuu pääasiassa kotelon 21 sisäseinämälle. Myös tässä hilaelektrodi 2h aikaansaa omalta osaltaan pölyn torjumisen läpivirtausta estämättä ja toisaalta se suojaa kenttävaikutus-transistoriin yhdistettyä keskielektrodia 23 kosketukselta.

Claims (15)

1. Ionisaatiopalohälytin, jossa on ainakin osittain poistettavissa oleva kotelo (4, 5j 21), jossa kotelossa on ainakin yksi raonmuotoinen aukko (13; 22) ilman sisäänpääsyä varten ja joka ympäröi ionisaatiokammiota (10; 20) radioaktiivisine lähteineen (9) ionien synnyttämistä varten, sisäelektrodi (8; 23) ja ulkoelektro-di (11; 24), joka suojaa sisäelektrodia kosketukselta ja on lukuunottamatta kiinnityspuoltaan pääasiallisesti muodostettu ilmaa läpäiseväksi hilaksi, tunnettu siitä, että aukot on muodostettu yhtenä ainoana, rengasmaisena, korkeintaan tukiaskelten katkaisemaksi raoksi (13; 22) ja että tämän raon koko pinnan takana, ulko-elektrodin (11; 24) alueen ulkopuolella on sylinterimäinen pinta (12; 25) sisäänvirtaavan ilman jarruttamiseksi ja sen poikkeuttami-seksi ulkoelektrodiin (11; 24) nähden tangentiaaliseen suuntaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ionisaatiopalohälytin, tunnettu siitä, että sisäelektrodi (8) on yhdistetty kenttävaiku-tustransistorin (14) ohjauselektrodiin.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ionisaatiopalohälytin, tunnettu siitä, että kotelon muodostavat holkki (4) sekä kansi (5), jolloin aukko ilman pääsyä varten ionisaatiokammioon muodostuu hoikin ja kannen välisestä tilasta (13)·
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen ionisaatiopalohälytin, tunnettu siitä, että kansi (5) on poistettavissa hoikista (4).
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen ionisaatiopalohälytin, t u n -n e-t t u siitä, että hoikin (4) ja kannen (5) välisen tilan (13) leveys on pienempi kuin 5 mm.
6. Patenttivaatimuksen 3 mukainen ionisaatiopalohälytin, tunnettu siitä, että kannen (5) sisäpuolella on sopivimmin sylinterimäinen kynnys (12), joka toimii sisäänvirtaavan ilman poikkeu-tuspintana.
6 61768
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen ionisaatiopalohälytin, tunnettu siitä, että kynnyksen (12) korkeus on ainakin 10 mm.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ionisaatiopalohälytin, t u n -' *> - ' 7 61768 n e t t u siitä, että kotelo käsittää kuvun (21), ja että ilman-virtausaukko muodostuu kuvun ja kiinnitysosan (27) välisestä raosta (22) .
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen ionisaatiopalohälytin, tunnettu siitä, että sylinterimäinen pinta sisäänvirtaavan ilman poikkeuttamiseksi sivulle muodostuu välittömästi raon (22) takana olevan eristysainekappaleen (26) sivupinnoista (25)·
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen ionisaatiopalohälytin, tunnettu siitä, että hilantapainen ulkoelektrodi (24) on sovitettu eristyskappaleelle (26).
11. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ionisaatiopalohälytin, tunnettu siitä, että kotelo (4, 5; 21) on yhdistetty jännitteeseen, joka eroaa hilanmuotoisen ulkoelektrodin (11; 24) potentiaalista.
12. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ionisaatiopalohälytin, tunnettu siitä, että kotelo (4, 5; 21) on sähköä johtamatonta ainetta.
13. Patenttivaatimuksen 6 mukainen ionisaatiopalohälytin, tunnettu siitä, että kynnyksen (12) korkeus on ainakin kaksi kertaa raon leveys.
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen ionisaatiopalohälytin, tunnettu siitä, että kynnyksen (12) ja kotelon (4) suurin välimatka on korkeintaan kaksi kertaa raon leveys, ja raon syvyys vähintään puolet raon leveydestä.
15. Patenttivaatimuksen 3 mukainen ionisaatiopalohälytin, tunnettu siitä, että hoikkiin (4) on irrotettavasti sovitettu eristysainekappale (6), johon hilaksi muodostettu ulkoelektrodi (11) on kiinnitetty. s 61768
FI1124/74A 1973-04-17 1974-04-11 Jonisationsbrandalarmanordning FI61768C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH551973A CH551057A (de) 1973-04-17 1973-04-17 Ionisationsfeuermelder.
CH551973 1973-04-17

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI61768B FI61768B (fi) 1982-05-31
FI61768C true FI61768C (fi) 1982-09-10

Family

ID=4294978

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI1124/74A FI61768C (fi) 1973-04-17 1974-04-11 Jonisationsbrandalarmanordning

Country Status (23)

Country Link
US (1) US3908957A (fi)
JP (1) JPS49131798A (fi)
BE (1) BE813068A (fi)
BR (1) BR7403018D0 (fi)
CA (1) CA998783A (fi)
CH (1) CH551057A (fi)
CS (1) CS216229B2 (fi)
DD (1) DD111483A5 (fi)
DE (1) DE2415479C3 (fi)
DK (1) DK150415C (fi)
ES (1) ES424918A1 (fi)
FI (1) FI61768C (fi)
FR (1) FR2226714B1 (fi)
GB (1) GB1430891A (fi)
HU (1) HU175210B (fi)
IL (1) IL44507A (fi)
IT (1) IT1006402B (fi)
NL (1) NL177633C (fi)
NO (1) NO139581C (fi)
PL (1) PL90429B1 (fi)
SE (1) SE396491B (fi)
YU (1) YU35685B (fi)
ZA (1) ZA742077B (fi)

Families Citing this family (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2652970C3 (de) * 1976-11-22 1979-09-06 Hartwig Ing.(Grad.) 2409 Scharbeutz Beyersdorf Ionisations-Brandmelder
US4150373A (en) * 1977-01-27 1979-04-17 Ried Jr Louis Ionization particle detector
JPS6234399Y2 (fi) * 1980-03-31 1987-09-02
CH648943A5 (de) * 1980-05-09 1985-04-15 Cerberus Ag Rauchmelder.
US4439683A (en) * 1981-02-11 1984-03-27 General Signal Corporation Ionization smoke detector
US4488044A (en) * 1981-11-20 1984-12-11 Pittway Corporation Ionization chamber for smoke detector and the like
FR2523309A1 (fr) * 1982-03-09 1983-09-16 Hugon Emile Nouveau detecteur de fumees capacitif a modules interchangeables
US4529976A (en) * 1982-10-29 1985-07-16 Frederick M. Jameson Smoke detector with masking shield
JPH044316Y2 (fi) * 1985-09-30 1992-02-07
FR2594953B1 (fr) * 1986-02-25 1989-05-05 Lewiner Jacques Detecteur de fumee a chambre d'ionisation
JPS63239592A (ja) * 1987-03-27 1988-10-05 ホーチキ株式会社 光電式煙感知器
EP0338218B1 (de) * 1988-03-30 1993-09-15 Cerberus Ag Verfahren zur Brandfrüherkennung
US5327119A (en) * 1989-12-22 1994-07-05 Hochiki Kabushiki Kaisha Ionizing smoke sensor
CH681932A5 (fi) * 1990-12-04 1993-06-15 Cerberus Ag
AU667102B2 (en) * 1992-05-14 1996-03-07 Vision Systems Limited Gas sampling point for smoke/pollution detection systems
WO1993023735A1 (en) * 1992-05-14 1993-11-25 I.E.I. Pty. Ltd. Gas sampling point for smoke/pollution detection systems
US5856784A (en) * 1997-04-23 1999-01-05 Pittway Corporation Low profile ionization chamber
US6057774A (en) * 1999-01-21 2000-05-02 Brk Brands, Inc. Smoke alarm with anti-dust screen
GB0213854D0 (en) * 2002-06-15 2002-07-24 Aea Technology Plc Radioactive sources
US9013316B2 (en) * 2011-07-28 2015-04-21 Finsecur Smoke detector
GB201219488D0 (en) 2012-10-30 2012-12-12 Univ Sussex Apparatus for sensing ionic current and ionising radiation

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3319069A (en) * 1964-08-27 1967-05-09 American District Telegraph Co Smoke detecting radiation sensitive fire alarm system
CH475614A (de) * 1968-06-18 1969-07-15 Cerberus Ag Werke Fuer Elektro Ionisationsfeuermelder
GB1277091A (en) * 1968-07-11 1972-06-07 Nittan Co Ltd Ionization type smoke detectors
CH491449A (de) * 1969-05-19 1970-05-31 Cerberus Ag Rauchdetektoranordnung mit mindestens einer Rauchmesskammer
CH486082A (de) * 1969-05-19 1970-02-15 Cerberus Ag Ionisationsfeuermelder
CH508251A (de) * 1970-07-23 1971-05-31 Cerberus Ag Ionisationsfeuermelder
US3728706A (en) * 1970-09-28 1973-04-17 Gen Signal Corp System for indicating aerosols in the atmosphere
BE793205A (fr) * 1971-12-30 1973-04-16 Preussag Ag Feuerschutz Avertisseur d'incendie a ionisation

Also Published As

Publication number Publication date
FR2226714A1 (fi) 1974-11-15
NL177633C (nl) 1985-10-16
HU175210B (hu) 1980-06-28
FR2226714B1 (fi) 1979-03-16
DE2415479C3 (de) 1987-12-03
DE2415479A1 (de) 1974-11-14
NO139581B (no) 1978-12-27
CA998783A (en) 1976-10-19
FI61768B (fi) 1982-05-31
DK150415B (da) 1987-02-23
NO741357L (no) 1974-10-18
ZA742077B (en) 1975-04-30
DE2415479B2 (de) 1980-09-04
DK150415C (da) 1987-07-13
CS216229B2 (en) 1982-10-29
CH551057A (de) 1974-06-28
BR7403018D0 (pt) 1974-11-19
YU35685B (en) 1981-04-30
NL7404783A (fi) 1974-10-21
AU6753274A (en) 1975-10-09
YU89174A (en) 1980-09-25
PL90429B1 (fi) 1977-01-31
IT1006402B (it) 1976-09-30
IL44507A (en) 1977-07-31
IL44507A0 (en) 1974-06-30
SE396491B (sv) 1977-09-19
NL177633B (nl) 1985-05-17
DD111483A5 (fi) 1975-02-12
GB1430891A (en) 1976-04-07
ES424918A1 (es) 1976-05-16
US3908957A (en) 1975-09-30
NO139581C (no) 1979-04-04
JPS49131798A (fi) 1974-12-17
BE813068A (fr) 1974-07-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI61768C (fi) Jonisationsbrandalarmanordning
US3767917A (en) Ionizing-type fire alarm sensor
US3681603A (en) Smoke detector with at least one smoke measuring chamber
GB1586694A (en) Ionization fire alarm
US3731093A (en) Ionization fire alarm with wind screen
KR200495417Y1 (ko) 나노섬유 연기 검출 보정
US4328424A (en) Ionization detector chamber
JP6392094B2 (ja) 光電式煙感知器
US2981840A (en) Detecting device
JPS6016680B2 (ja) 煙検知装置
US3978397A (en) Apparatus for sensing particles
US4171486A (en) Ionization smoke detector with controlled sensitivity
US4439683A (en) Ionization smoke detector
DK141948B (da) Brandalarmapparat med radioaktiv kilde til frembringelse af ioner.
CN113302715B (zh) 对电子倍增器内部区域的改进
US4049989A (en) Ion production means
US4227085A (en) Ionization-type particle detector
EP3559649B1 (en) Shielding for electrodes in photoionization detector
CA1217284A (en) Electrode insulating member for ionization fire alarm
US3903419A (en) Combustion products detector assembly and method of operation
JPS5890160A (ja) 煙検出器用イオン化室
GB1581236A (en) Ionisation detector chamber
JP7080030B2 (ja) 感知器
SU569943A1 (ru) Ионизационный детектор дл газовой хроматорграфии
CA2323811A1 (en) Ion mobility spectrometer