FI61427B - Tryckanordning - Google Patents

Tryckanordning Download PDF

Info

Publication number
FI61427B
FI61427B FI753612A FI753612A FI61427B FI 61427 B FI61427 B FI 61427B FI 753612 A FI753612 A FI 753612A FI 753612 A FI753612 A FI 753612A FI 61427 B FI61427 B FI 61427B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rack
follower
gear
eccentric
contact
Prior art date
Application number
FI753612A
Other languages
English (en)
Other versions
FI753612A (fi
FI61427C (fi
Inventor
Robert Frederick Mcdaniel
John O Schaefer
Original Assignee
Ibm
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ibm filed Critical Ibm
Publication of FI753612A publication Critical patent/FI753612A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI61427B publication Critical patent/FI61427B/fi
Publication of FI61427C publication Critical patent/FI61427C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41JTYPEWRITERS; SELECTIVE PRINTING MECHANISMS, i.e. MECHANISMS PRINTING OTHERWISE THAN FROM A FORME; CORRECTION OF TYPOGRAPHICAL ERRORS
    • B41J7/00Type-selecting or type-actuating mechanisms
    • B41J7/50Type-face selected by combinations of two movements of type carrier
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41JTYPEWRITERS; SELECTIVE PRINTING MECHANISMS, i.e. MECHANISMS PRINTING OTHERWISE THAN FROM A FORME; CORRECTION OF TYPOGRAPHICAL ERRORS
    • B41J7/00Type-selecting or type-actuating mechanisms
    • B41J7/54Selecting arrangements including combinations, permutation, summation, or aggregation means

Landscapes

  • Transmission Devices (AREA)
  • Steering Control In Accordance With Driving Conditions (AREA)
  • Impression-Transfer Materials And Handling Thereof (AREA)

Description

R5F*1 [B] (11)KUULUTUS|ULKAISU 614 27
fgUA LJ i ; UTLÄGGNI NGSSKRIFT
C ¢45) Pa ton L i ’nyö—tty U 2J ' ' iw3fi« π3 041 J 7/32
(51) Kv.lk./IntXI. // B 4^ j j/gO
SUOMI —FINLAND (21) IHt.nttlh»k«inui-Pic*nt»n*6knlnl 753612 (22) Htknmlpilvi — An«dknlng«d*f 19.12.75 ^ ^ (23) Alku pilvi — GlMghatsdng 19.12.75 (41) Tullut |ulklMkil — Bllvlt offuntHf 2k . 06.76
Patentti- ja rekisterihallitut (44) NlhtlvlluJpnnoo |. kuul.iulk.lein pvm.- , Q
Patent- och registerstyrelaen 7 AmMcm uttagd och uti.ikriftan pubiiond 30.0¾. 32 (32)(33)(31) Pnr4«*y eeueMMut-eugW priorket 23.12.7^ USA(US) 535**06 (71) International Business Machines Corporation, Armonk, N.Y. 1050U, USA(lS3) (72) Robert Frederick McDaniel, Paris, Kentucky, John 0. Schaefer,
Lexington, Kentucky, USA(US) (7*0 Oy Kolster Ab (5¾) Painolaite - Tryckanordning Tämän keksinnön kohteena on yleisesti painolaite ja tarkemmin määriteltynä vaihdin yksielementtisen painolaitteen valitsin-mekanismissa olevan hammastangon muuttamiseksi asennosta toiseen sovitetussa aikasuhteessa epäkeskorummun siirtymiseen, rummun joka aikaansaa tarvittavan mekaanisen saama-aktivoinnin kirjasinpään pyörimisen laajuuden ohjaamiseksi. Hammastangonvaihdinta ohjaa epäkesko-laite, joka toimii sovitetussa aikasuhteessa liikkuvaan epäkeskarum-puun hammastangon vaihdon aikaansaamiseksi jokaisen painojakson alussa, jos se on tarpeen ja hammastangon pitämiseksi jakson lopussa vaihdetussa asennossa, mikä seikka tekee tarpeettomaksi ottaa lukuun aikaa, joka tarvitaan hammastangon siirtämiseen takaisin alkuasentoon jakson lopussa. Hammastangon palautustoiminnan eliminointi antaa lisäaikaa varsinaisen jakson aikana valitsinmekanismin työlle ja painamisen suoritukselle. Toisin sanoen, tarvittavat toiminnat tarvitsevat vähemmän aikaa, mikä seikka mahdollistaa jäljellä olevien mekanismien työskentelyn nopeammassa tahdissa.
2 r 2 7
Koska yksielementtisen kirjoituskoneen valitsinmekanismi on rakennettu painimen kannattimen sisään, jotta koneesta tulisi yksinkertainen ja luotettava, on koetettu käyttää yksinkertaista liikkuvaa hammastankoelementtiä kirjasinpään kahden pyörimissuunnan valinnaiseen aikaansaamiseen käyttöpyörän ja hammastangon avulla. Vertauksen vuoksi kuvataan seuraavassa aikaisemmin tunnetun yksielementtisen painimen kannatinta, jossa on sisäinen valitsintoi-minta. Hanmastanko on asennettu kiertyvästä ja se keinuu kierto-akselinsa ympäri niin, että hammastangon hampaat voivat lomistua hammaspyörään tai irrota siitä. Tämä aikaansaadaan sähkömagneettisten tai vaihtoehtoisesti pneumaattisten elementtien avulla.
Ajatellen pneumaattisia elementtejä, jotka voivat vaikuttaa vain yhteen suuntaan, on ollut tarpeellista palauttaa hammas-tanko alkuasentoon joka toimintavaiheen lopussa.
Hammastangon palautus alkuasentoon joka toimintavaiheen lopussa vaati jakson aikana tietyn määrän aikaa, joka, jos se eliminoitaisiin, antaisi tilaa entistä suuremmalle joustavuudelle.
Laite vaati siis sen, että joka jakson loppuun varattiin aikaa hammastangon palauttamista varten. Tällainen ajan jakaminen rajoittaa minkä tahansa painojakson aikana mahdollisuutta pidentää muita toiminta-aikoja jakson aikana, jonka vuoksi rakenteen joustavuus vähenee. Koska hammastangon palauttamista varten täytyy varata aikaa, estää se tietyssä määrässä laitteen nopeuden parantamispyrki-myksiä.
Tämän keksinnön tarkoituksena on vaihtaa kaksiosaisen hammastangon asentoa ja ohjata siten hammaspyörän pyörimissuuntaa, jolloin vaihto tapahtuu yksinomaan jakson alussa ennen yksielement-tistä kirjasinpäässä olevan merkin valitsemiseksi tapahtuvaa liikkuvan mekanismin siirtoa.
Keksinnön toisena tarkoituksena on suunnata valittu kaksiosaisen hammastangon osa hammaspyörään ja antaa sen lomistua siihen, mikä tapahtuu, riippumatta mikä hammastangon osa on joutunut lomistuk-sen kohteeksi niin, että se vastaa kampaosan pyörimistä.
Keksinnön tarkoituksena on vielä estää hammastangon sopimaton vaihto jakson keskellä.
Todellisessa laitteessa käytetään pyörivää, kaksinokkaista epäkeskoa sillä tavoin, että kun kaksiosainen seuraaja sijoitetaan niin, että yksi ja vain yksi nokista tulee kosketukseen yhden seuraa-janvarren kanssa, voidaan hammastankoa siirtää painojakso alku- 3 61427 osan aikana vastauksena ulkopuoliselle signaalille. Kun valintaa ohjaava rumpu alkaa pyöriä, pyörii myös kaksinokkainen epäkesko, ja seuraaja asettuu niin, että nokka tulee kosketukseen jalan kanssa, ja jos hammastanko on väärässä asennossa, joka vastaa seuraajaa ohjaavaa tulosignaalia, joutuvat seuraajaa ja nokka kosketukseen toistensa kanssa ja seuraava nousee ja antaa tarvittavan mekaanisen saama-aktivoinnin hammastangonvalitsinmekanismille hammas-tangon vaihtamiseksi niin, että hammastankoparin toinen hammastanko tulee kosketukseen hammaspyörän kanssa ja hammaspyörä saatetaan täten valmiiksi oikeaan pyörimissuuntaan, kun liikkuva epäkesko-rumpu aloittaa siirtonsa.
Siinä tapauksessa, että viimeinen merkki vaatii saman pyörimissuunnan kuin tuleva merkki, on seuraaja sellaisessa asennossa, ettei epäkeskon nokan nousu vaikuta siihen, jonka vuoksi minkäänlaisia toimenpiteitä ei aiheudu. Keksinnön tarkemmat tunnusmerkit esitetään myötäseuraavissa patenttivaatimuksissa.
Keksinnön edellä mainitut ja muut tarkoitukset, ominaisuudet ja edut ilmenevät seuraavasta suosittujen suoritusmuotojen yksityiskohtaisesta kuvauksesta, jotka suoritusmuodot esitetään oheistetuissa piirustuksissa.
Kuvassa 1 on suodattimena varustettu, rummun ohjaama ham-mastangonvaihdin, joka ei palaudu lähtöasentoonsa.
Kuvassa 2 on kahdella nokalla varustettu, haramastangon-valitsin- ja siirtomerkanismin ohjaukseen tarkoitettu epäkesko.
Kuva 3 esittää muuna kuin määrättynä aikana tapahtuvan vaihdon eston varmistustoimenpiteitä.
Keksintöä kuvataan useiden suoritusmuotojen kuvauksen yhteydessä.
Kuvassa 1 näkyvän painoelementinvääntöakseli 10 on järjestetty edellä mainitunlaisineen keinuvaan laitteeseen. Tätä laitetta ei ole kuitenkaan kuvattu siinä, koska se ei muodosta mitään tämän keksinnön osaa.
Painoelementinvääntöakselin 10 alaosassa on hammaspyörä 12. Hammaspyörän 12 on määrä yhdessä hammastangon 14 kanssa saattaa akseli 10 kiertoliikkeeseen, kun hammastankoa 14 siirretään. Hammas-tanko 14 käsittää kaksi erillistä hampailla varustettua sivua eli 61427 osat 16 ja 18. Hammastangon 14 tuki on tässä kuvaamatta jätetyssä keinulaitteessa. Tuki rajoittaa hammastangon 14 liikettä tasossa niin, että hammastanko-osat 16 ja 18 liikkuvat aina hammaspyörän tasossa. Hammastangon 14 molemmat osat 16 ja 18 on järjestetty niin, että kun toinen hammastanko-osa irrotetaan hammaspyörästä vaihdossa, on toinen hammastanko-osa alkanut jo lomistua hammaspyörään. Tämä eliminoi mahdollisuuden, että hammaspyörä pyörisi irrallaan kummankaan hammastanko-osan sitä ohjaamatta ja estää siten hammaspyörän ja vaiitsinrummun välisen tahattoman epätahtitilan.
Niiden saamavoimien aikaansaamiseksi, jotka tarvitaan siirtämään hammastankoa 14 tietty matka, on kääntöakseliin 22 asennettu epäkeskorumpu 20 sillä tavalla, että se pyörii akselin 22 mukana ja pystyy lisäksi siirtymään akselia 22 pitkin aksiaaliseen suuntaan. Epäkeskorumpu 20 on varustettu useilla ohjausuuurteilla 24, jotka voivat tulla yksitellen ja valinnaisesti kosketukseen epäkeskoseu-raajan valitsinnastojen 26 kanssa. Rummun 20 pyöriminen valitsin-nastojen 26 ohi aiheuttaa silloin, kun joku valitsinnasta on johonkin ohjausuurteeseen 24 kytkeytyneenä, rummun 20 aksiaalisen siirtymisen akselia 22 pitkin. Rummun 20 liike on sitten voitava siirtää hammastankoon 14. Jotta rummun liike voitaisiin siirtää hammas-tankoon 14, on se varustettu seuraajalla 28, joka lomistuu rummussa 20 olevaan johdeuurteeseen 30.
Hammastanko-osan 16 tulee voida vastaanottaa tietty saama-vaikutus, jotta vaihto saataisiin aikaan. Jotta tarvittava saama-aktivointi saataisiin hammastangolle valintaa varten, on kannattimen sivukehysosiin 34 asennettu kääntyvästi siirtotanko 32. Siirto-tangon 32 kääntö sivukehysosissa 34 olevissa kääntötuennoissa aikaansaa tangon 32 sivuttaisen kampiakseliosan heilahduksen, joka saattaa hammastangon 14 lyhyeen eteen-/taaksepäin-liikkeeseen. Tanko 32, kääntötuennat ja saamaliitännät muodostavat hammastangonvalitsin-mekanismin.
Voima, joka tarvitaan siirtämään hammastankoa 14 eteen-/ taaksepäinsuunnassa, on peräisin epäkeskonseuraajasta. Seuraaja 38 on kiinnitetty kääntyvästi siirtotangossa 32 olevaan akseliin, joka on suorassa kulmassa siirtotangon pyörimisakselia vastaan. Seuraaja 38 on varustettu myös kaksiosaisella osalla niin, että sen pääosasta 38 työntyy alaspäin kaksi vapaata jalkaa eli seuraajaosat 40, 42.
5 61 427
Seuraajajalka 40 voi tulla kosketukseen epäkeskon 44 kanssa. Tämä epäkesko näkyy parhaiten kuvassa 2. Kun epäkeskonseuraajajalka 40 tulee kosketukseen seuraajan nokan 44 kanssa, kääntyy seuraajan 38 jalka 42 kuvassa 1 eteenpäin niin, että epäkeskonnokka 46 vapautuu ja mitään ei tapahdu. Kun seuraaja 38 vetäytyy takaisin kehyksen-osaa 34 kohden, tulee seuraajajalka 42 kosketukseen nokan 46 kanssa samanaikaisesti, kun seuraajajalka 40 irrottautuu nokasta 44. Useat erilaiset laitteet voivat tulla kysymykseen suunnanvalintaan tavattavan seuraajan 38 liikkeen aikaansaannissa, suunnan, johon tangon-valitsinmekanismin on kytkeytyneenä olevan epäkeskonnokan vaikutuksesta siirryttävä. Kuvassa 1 on eräs esimerkki, jossa oleva magneet-tikela 48 voidaan aktivoida ja vetää Sillä seuraajaa 38 samalla tavalla kuin magneettireleen ankkuria. Palautusvoima voidaan saada aikaan jousenvarteen 50 kiinnitetyn jousiosan 52 avulla. Toinen mahdollisuus olisi asettaa pneumaattinen laite sähkömagneetin 48 paikalle, jolloin pneumaattisen laitteen tulisi työntää seuraajaa 38 kehysosasta 34 ulospäin ja jousenjännitysvartta 50 olisi sitten käytettävä sen palauttamiseen vastakkaiseen suuntaa.
Kuten kuvasta 2 nähdään, erottaa suodatinrengas 54 epäkes-kot 44 ja 46. Renkaan 54 kehä on kahden erilaisen säteittäisen välimatkan päässä pyörimisakselista.
Palaamalla vielä kuvaan 1 huomautetaan, että seuraajassa 38 on puoliympyräosa 56 välittömästi suodatinrenkaan 54 yläpuolella. Tämä alaspäin suunnattu puoliympyräosa 56 on sijoitettu tilan suhteen niin, että alin osa ei ulotu niin pitkälle alas kuin kehäosa 53, mutta ulottuu kuitenkin alaspäin kehäosan 55 kaaren ohi. Suodatinrenkaan 54 kehäosassa 55 on suhteellisen terävä reuna. Kun suodatinrengas 54 pyörii epäkeskojen 44 ja 46 mukana, voi seuraajan 38 vaihtokytkentä tapahtua vain sen jakson osan aikana, kun suodatinrenkaan kehäosa 53 on seuraajan 38 osan 56 läheisyydessä. Täten ilmenee, että suodatinrengas 54 ja erikoisesti sen osa 55, jonka sä-teittäinen mitta on suuri, vaikuttavat kuten lukko estämällä seuraajan 38 siirron jakson niiden osien aikana, jolloin olisi vahingollista, jos hammastankoa siirrettäisiin tai jos seuraajat 42 ja 40 koettaisivat samanaikaisesti tulla kosketukseen molempien epäkeskon-nokkien 44 ja 46 kanssa. Täten kehäosa 55 turvaa täydellisesti seuraajien ja epäkeskonnokan välisen kosketuksen ja siten väärä toiminta estyy.
: :'0 6 61427
Epäkeskot 44 ja 46 on asennettu yhdessä suodatinrenkaan 54 kanssa jäykästi kääntöakselin 22 ulokkeeseen niin, että ne pyörivät sovitetussa aikasuhteessa valintaan ja rummun 20 ohjausuur-teiden siirtoon ja siten sovitetussa aikasuhteessa hammastangon 14 liikkeisiin.
Painopääakselin 10 saattamiseksi edelleen pyörimään ja sen paikan vaihtamiseksi on rumpu 20 varustettu kulmakkeella 60. Siirto-tangon 32 ulospäin olevan kämmen mutkaan on kiinnitetty seuraaja 62 ja sen tehtävänä on asettua kosketukseen kulmakkeen 60 kanssa ja käyttää hyväksi sen kehittämää liikettä. Kulmake 60 tulee siis kosketukseen seuraajan 62 pinnan kanssa ja seuraaja saadaan pyörimään myötäpäivään kuten kuvassa 1 esitetään. Siirtotangon 32 mutkaan jäykästi kiinnitetyn seuraajan 62 kierto saa siirtotangon 32 pyörimään kiertopisteensä ympäri, joka liike puolestaan saa hammas-tangon 14 siirtymään kosketukseen hammassarjan 18 kanssa.
Tästä ilmenee, että rumpu 20, johon kulmake 60 on kiinteästi ankkuroitu, siirtyy kääntöakselin 22 kanssa yhdensuuntaiseen ja samankeskiseen suuntaan ja ainoa hetki, jolloin kulmake 60 voi osua seuraajaan 62, on maksimisiirron eli kuuden yksikön valinnan kohdalla. Tämä vastaa epäkeskojen epäkeskopinnan aikaisemmin tunnettua muotoa. Kuuden yksikön kierto, joka sisältää akselin 10 kierron vastapäivään, on tilanne, joka on yksinomaan asennonvaihtoa varten eikä aiheuta mitään merkin valintaa kirjasinelementistä.
Kaikki merkkien paikat on järjestetty 24 sarakkeeseen, joissa jokaisessa on neljä merkkiä. So. tarvitaan vain kuuden yksikön myötäpäiväinen kierto, perusrivin näyttö ja viiden yksikön vasta-päiväinen kierto. Tästä syystä on aina käytettävissä kuuden yksikön vastapäiväinen kierto asennon vaihtotoimintoihin. Tästä seuraa, että hammastangon vaihtokytkennän yhteydessä jakson keskellä tai pisteessä, jossa rumpu 20 on siirtynyt akselia 22 myöten maksimi-matkansa, tulee hammaspyörä rummun 20 paluun aikana jatkamaan pyö-rimistään vastapäivään samanaikaisesti kun hammastanko on vaihdettu. Tästä on seurauksena täydellinen 12 yksikön kierto, mikä saattaa pään asentoon, jossa se on kiertynyt 180° alkuasennon suhteen. Tämä vastaa asennonvaihtotoimintaa. Siirto takaisin toiseen asentoon suoritetaan eri jaksona kuten edellä, riippumatta siitä, missä asennossa pää on.
7 61427
Jottei hammastenko 14 siirtyisi tahattomasti jossakin pisteessä , jossa se joko saattaisi olla mekanismille vahingollista tai saattaisi aiheuttaa väärän valinnan, on hammastankoon 14 muodostettu lukkokisko 70. Lukkokiskon 70 kanssa on toimintasuhteessa lukkokulmake 72. Kulmake 72 voi mennä lukkokiskon 70 syvennyksen 74 läpi ja antaa siten hammastangon vaihtua. Ne lukkokiskon osat, jotka ulkonevat hammastangosta 14 ylöspäin, voivat estää hammastankoa siirtymästä toiseen tai toiseen suuntaan kulmakkeen 72 ollessa esteenä. Esimerkkejä eri asennoista on kuvassa 3. Kuvissa 3b ja 3d lukko-kisko 74 voi siirtyä, koska kulmake 72 ei ole kiskon tiellä. Kuvissa 3a ja 3c siirto ei kuitenkaan voi tapahtua, koska kulmake 72 törmää mekaanisesti lukkokiskoon 74.
Eräs ensimmäisistä signaaleista, joka vastaanotetaan kirjoituskoneen tai painolaitteen dekoodauspiiristä, painolaitteen, joka yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi koko valitsinmekanismin ja vaatii siten jonkinlaisia signaaleja kannattimen aktivoimiseksi, koskee hammastangon suuntaa eli pyörimissuuntaa, jonka tietty merkki -tarvitsee. Tämä saamasignaali on luonteeltaan binäärinen (koskee toista tai toista suuntaa) ja se voidaan siten helposti saada aikaan sähköisten signaalien tai pneumaattisten pulssien avulla. Jos käytetään sähköistä signaalia, vetää magneetti 48 magneetin ankkurin tavoin toimivan seuraajan 38 loppuasentoon, jolloin seuraaja 42 vedetään alueelle, jossa se kytkeytyy epäkeskoon 46. Samaan aikaan vapautuu pinta 56 suodatinrenkaan 54 säteittäisosasta 53 niin, että seuraajan 38 siirto mahdollistuu. Kun tämä tapahtuu, heilahtaa seuraaja 40 aksiaalisesti irti epäkeskosta 44, joka liike estää sen ja epäkeskon välisen kosketuksen. Epäkesko 46 ja epäkesko 44 on ajoitettu akselin suhteen niin, että ne kytkeytyvät seuraajiinsa jaksossa samaan aikaan ja ne on siirretty erilleen vain siksi, että seuraajat voidaan siirtää aivan samanlaisesta kulma-asennosta. Kun kannatin alkaa toimia edellä selitetyllä tavalla, alkavat akseli 22 ja epäkeskot 46 ja 44 pyöriä yhdessä suodatinrenkaan 54 kanssa. Kun suodatinrenkaan kehä 55 menee alaspäin suunnatun osan 56 ohi, estyy seuraajan ankkurin 38 magneetin 48 tai jousen 52 vaikutuksesta tapahtuva enempi liike. Täten varmistetaan epäkeskojen 44 ja 46 välinen valinta.
' . i 8 61427
Siinä tapauksessa, että sähkömagneetti 48 on saanut signaalin, on epäkesko 46 aktiivinen epäkesko ja saattaa seuraajan 42 pyörimään vastapäivään hammastangon siirtotangon 32 kehyksenosassa 34 olevan kiertopisteen ympäri. Kun seuraaja 42 pyörii kiertopisteen ympäri, joutuu siirtotanko 32 pyörimään vastapäivään ja painaa ham-mastankoa 14 ylöspäin ja kuvassa 1 vasemmalle. Tämä liike aiheuttaa hammastanko-osan 16 ja hammaspyörän 12 kytkeytymisen. Heti kun hammastangon siirto on suoritettu, aloittaa rumpu 20 akselinsuuntaisen liikkeensä yhdessä akselin 22 kanssa, jolloin hammastanko 14 siirtyy akselin 22 suunnassa. Tämä liike saa painoelementinakselin 10 pyörimään vastapäivään. Ohjausuurteiden ja valitun seuraajan 26 vaikutuksesta tapahtuvan rummun siirron lopussa akseli 10 pysähtyy ja painaminen voi tapahtua. Kun rumpu 20 laskeutuu ja palaa alkuasentoonsa, saattavat hammastanko 14 ja hampaat 16 akselin 10 pyörimään myötäpäivään takaisin alkuasentoon. Mihinkään toimenpiteisiin ei ryhdytä hammastangon 14 palauttamiseksi ennalta määrättyyn asentoon tai lomistuskosketukseen. Koska sähkömagneettiin 48 ei vaikuta enää signaali eikä jousi 52 vaikuta, kääntyy seuraaja 38 pyörimisakselinsa ympäri kohtisuoraan siirtotankoa 32 vastaan niin, että seuraaja 40 pääsee epäkeskon 44 toiminta-alueelle ja saa seuraajan 42 poistumaan epäkeskon 46 toiminta-alueelta.
Siinä tapauksessa, että seuraavan jakson aikana valitaan kirjain, joka vaatii hammastangon hampaiden 18 ja hammaspyörän 12 lomistumista, ei sähkömagneettiin 48 lähetetä mitään signaalia ja koska jousi 52, joka on palauttanut seuraajan 38 ja suodatinrenkaan 54, joka estää seuraajan 38 kytkennän vaihdon jakson jälkeen, on oleellisesti tiellä, joten epäkesko 44 suorittaa hammastangon siirron hammastangon hampaista 16 hampaisiin 18. Tämän johdosta vaihdetaan hammastanko vain jakson alussa tai jakson alussa ja keskellä, mutta ei koskaan merkinpainotoimintajakson lopussa.
Toimivan hammastangon voidaan sentähden katsoa työskentelevän lähtökohtaan palaamatta.

Claims (4)

614 2 7
1. Painolaite, joka käsittää kirjasinelementin, joka on järjestetty pyörimään ja asettamaan eri merkit painoasentoon, hammaspyörän (12), joka on kytketty kirjasinelementtiin pyörimään yhdessä sen kanssa, käyttölaitteen (14), joka käsittää hammastanko-osaparin (16,18), joka on järjestetty tulemaan vuorotellen kosketukseen hammaspyörän diametraalisesti vastakkain olevien osien kanssa sekä välineet (20) kosketuksessa olevan hammastanko-osan kuljettamiseksi määrämatkan, tunnettu siitä, että se käsittää hammastangonvalitsin- jaasetinmekanismin (esim. 32,38), joka on aktiivisesti kytketty hammastanko-osiin ja jota voidaan siirtää ensimmäisen ja toisen hammastangonvalinta-asennon välillä, jaksottain vaikuttavat välineet (kuva 2) voimien kohdistamiseksi hammastangon-valitsinmekanismiin sen siirtämiseksi kautta toimintajakson ainoastaan jokaisen painotoimenpiteen alussa sekä ensimmäisen ja toisen seuraajavarren (40,42), jotka voivat vuorotellen tulla kosketukseen jaksottain vaikuttavien välineiden kanssa hammastangonvalitsin- ja asetinmekanismin muuttamiseksi mainittuun ensimmäiseen tai toiseen hammastangonvalinta-asentoon jokaisen painojakson alussa ja jotka varret voivat lisäksi aikaansaada tiettyjen määrättyjen hammas-tanko-osien ja hammaspyörän välisen kosketuksen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen painolaite, tunnet-t u siitä, että jaksottain vaikuttavat välineet käsittävät epä-keskoparin (44,46).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen painolaite, tunnet-t u siitä, että epäkeskot on erotettu aksiaalisesti toisistaan väliyksiköllä (54) kääntyvän elimen kiertymisen sallimiseksi sovitetussa aikasuhteessa jaksottain vaikuttaviin välineisiin taikka kääntyvän elimen kiertymisen estämiseksi sovitetussa aikasuhteessa jaksottain vaikuttaviin välineisiin, jotka molemmat sovitetut aika-suhteet ovat jaksottaisen toiminta-ajan eri osia.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen painolaite, tunnet-t u siitä, että se käsittää lukkoelimen (kuva 3), jossa on lukko-kisko (70), joka liikkuu yhdessä hammastanko-osien kanssa, vasteen (72), joka voi liukuvasti tulla kosketukseen lukkokiskon kanssa hammastangon hammaspyörän suhteen tapahtuvan vaihtoliikkeen estämiseksi hammastangon siirron aikana. f · · I i.'f ' '
FI753612A 1974-12-23 1975-12-19 Tryckanordning FI61427C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US53540674 1974-12-23
US05/535,406 US3948381A (en) 1974-12-23 1974-12-23 Printer with non return to home rack shift selection mechanism

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI753612A FI753612A (fi) 1976-06-24
FI61427B true FI61427B (fi) 1982-04-30
FI61427C FI61427C (fi) 1982-08-10

Family

ID=24134046

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI753612A FI61427C (fi) 1974-12-23 1975-12-19 Tryckanordning

Country Status (10)

Country Link
US (1) US3948381A (fi)
AR (1) AR215426A1 (fi)
BR (1) BR7508616A (fi)
CA (1) CA1044168A (fi)
DK (1) DK146794C (fi)
FI (1) FI61427C (fi)
IT (1) IT1044700B (fi)
NO (1) NO142658C (fi)
SE (1) SE404506B (fi)
SU (1) SU718002A3 (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS53119120A (en) * 1977-03-25 1978-10-18 Silver Seiko Typewriter
US4297041A (en) * 1979-04-02 1981-10-27 International Business Machines Corporation Variable cam profile selection system for single element typewriter
US4277188A (en) * 1979-07-05 1981-07-07 International Business Machines Corporation Direct keyboard controlled rack shift device for a single element typewriter

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3352398A (en) * 1966-06-29 1967-11-14 Ibm Character selection mechanism without return to home position
DE1611437A1 (de) * 1967-07-19 1971-02-04 Triumph Werke Nuernberg Ag Typenkopfeinstellvorrichtung an kraftangetriebenen Schreib- oder aehnlichen Bueromaschinen
US3596745A (en) * 1967-09-07 1971-08-03 Grundig Emv Solenoid operated type head setting arrangement
US3572486A (en) * 1967-11-28 1971-03-30 Grundig Emv Pneumatic setting arrangement for a type head
JPS5117091B1 (fi) * 1970-03-05 1976-05-31
US3666070A (en) * 1970-06-29 1972-05-30 Ibm Differential mechanism for positioning a type character on a type element
IT948851B (it) * 1972-01-13 1973-06-11 Olivetti & Co Spa Dispositivo di scrittura seriale per calcolatrici e stampanti in genere

Also Published As

Publication number Publication date
US3948381A (en) 1976-04-06
BR7508616A (pt) 1976-09-08
IT1044700B (it) 1980-04-21
FI753612A (fi) 1976-06-24
SE404506B (sv) 1978-10-09
FI61427C (fi) 1982-08-10
DK146794B (da) 1984-01-09
NO754354L (fi) 1976-06-24
NO142658B (no) 1980-06-16
DK146794C (da) 1984-06-18
SU718002A3 (ru) 1980-02-25
AR215426A1 (es) 1979-10-15
SE7513556L (sv) 1976-06-24
NO142658C (no) 1980-09-24
CA1044168A (en) 1978-12-12
DK577875A (da) 1976-06-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3885662A (en) Steerable follower selection mechanism
US2859628A (en) Variable clearance rack and pinion device
US3332343A (en) Selective hammer interposing means in high speed printers
US3978690A (en) Selective positioning system particularly for controlling guide bars of knitting machines
FI61427B (fi) Tryckanordning
GB1170485A (en) Driving Mechanism
US3175671A (en) Printing head positioning means using circular code members
FI61426B (fi) Tryckanordning
US3788443A (en) Character selection and impression control mechanism for typewriter
US3768359A (en) Cam-controlled perforators
US2643753A (en) Electric typewriter
US3677384A (en) Mechanism for positioning single element type carriers
JP2001214353A (ja) 経編機
US3028942A (en) Escapement mechanism
US3827543A (en) Typewriting mechanism for a typewriter machine
US3271541A (en) Multi-position snap switch
US2905301A (en) Cam operated code setup mechanism
US3429415A (en) Tab programming control system by means of codes
US3126150A (en) Punch cams
US4631972A (en) Programmer control device
US3963109A (en) Single element typehead positioning mechanism
SU406701A1 (ru) Устройство для блокировки
US4552184A (en) Method and apparatus for controlling a rotation dobby
US4328747A (en) Character ring-selecting type printer
US3139763A (en) Incremental drive mechanism

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES