FI61385C - Upphaengningsanordning - Google Patents
Upphaengningsanordning Download PDFInfo
- Publication number
- FI61385C FI61385C FI790896A FI790896A FI61385C FI 61385 C FI61385 C FI 61385C FI 790896 A FI790896 A FI 790896A FI 790896 A FI790896 A FI 790896A FI 61385 C FI61385 C FI 61385C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- rotator
- piston
- reading
- trap assembly
- reading means
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A01—AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
- A01G—HORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
- A01G23/00—Forestry
- A01G23/02—Transplanting, uprooting, felling or delimbing trees
- A01G23/08—Felling trees
Landscapes
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
- Ecology (AREA)
- Forests & Forestry (AREA)
- Environmental Sciences (AREA)
- Jib Cranes (AREA)
Description
----- ral KUULUTUSJULKAISU /Πλρ ^ΒΓα W i11) UTLÄGG NI NGSSKMFT & ' 3 8 5 C Fa ten l ti »ycr.etty 10 ? 1922 *ifv§ Fatent acdd?lat ^ ^ (51) K».lk?/lnt.CI.3 A 01 G 23/08 SUOMI—FINLAND (21) p·*·"**"»1»·"*·—790896 (22) Htk.mlipIMI — WJknlngwhg l6.03.79 (23) Alkupllvl—Giltlgh«t*d.g 16.03.79 (41) Tullut lulktoekal — Bllvlt offentllg 0U.10.79
Patentti· ja rekisterihallitus (44) Nihavtoiw j. kuuLjuik.hu» , 0
Patent· och rtfisterityralMn ' AmMu» utligd och utl.»krlfUn publieund 30.04.82 (32)(33)(31) PyydMty Muotk»u« —Begird prlorhut 0 3.0U . 78
Ruotsi-Sverige(SE) 7803723-1 (71) Umea Mekaniska AB, Gjutargränd 1+, S-902 1+0 Umeä, Ruotsi-Sverige (SE) (72) Jan-Eje Ericsson, Sundsvdll, Ruotsi-Sverige(SE) (7*0 Berggren Oy Ab (5I+) Ripustuslaite - Upphängningsanordning
Esillä olevan keksinnön kohteena on laite kaatoaggregaatin ripustamiseksi nosturin puomiin tai sentapaiseen, johon laitteeseen kuuluu nosturin puomin ja kaatoaggregaatin välissä sijaitseva rotaattori kaatoaggregaatin kääntämiseksi nosturin puomin suhteen ja niin ollen halutun kaatosuunnan asettamiseksi, joka rotaattori on niveltyvästä ripustettu nosturin puomiin ja kannattaa akselia, johon kaato-aggregaatti on kääntyvästi laakeroitu, sekä paineella vaikutettavat elimet rotaattorin kääntämiseksi nosturin puomin suhteen ja kaato-aggregaatin kääntämiseksi mainitun akselin ympäri työasentoon ja siitä pois, jossa asennossa kaatoaggregaatti muodostaa rotaattorin kiertoakselin kanssa kulman,joka on suunnilleen 90°.
Yllä mainitunlaisissa tunnetuissa ripustuslaitteissa on kaatoaggregaatin ja rottaattorin väliin sovitettu kardaanisesti nivelletystä ripustettu nivel, jonka toisen kääntöakselin ympäri kaatoaggregaatti voi kääntyä ylöspäin työasentoonsa, jossa nivel automaattisesti lukitaan kääntöliikettä vastaan toisen kääntöakselinsa ympäri sekä rotaattorin kiertyvässä osassa että kaatoaggregaattiin sovitetuissa lukkovasteissa olevien lukkopintojen avulla, jotka kaatoaggregaattia ylös käännettäessä joutuvat keskenään rajakkain. Nämä kaatogggregaa-tin työasennossa toisiinsa rajoittuvat lukkopinnat eivät salli 2 61385 suhteellista liikettä, vaan muodostavat päittäisliitoksen, joka siirtää syntyvät voimat ja momentit nosturin puomiin. On myös todettu, että nosturin puomiin voi tietyissä epäsuotuisissa asennoissa kohdistua suhteellisen suuria vääntömomentteja, jotka voivat vahingoittaa nosturin puomia ja/tai tämän ja rotaattorin välistä niveltappia kaatoaggretaatin sijaitessa vapaasti alas riippuvassa asennossaan esimerkikksi kaadettua puuta työstöyksikköön syötettäessä.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on sen tähden mahdollisimman pitkälti poistaa nämä ongelmat ja saada aikaan yllä mainitunlainen ripustuslaite, joka on rakenteeltaan sellainen, että vääntömomentit, jotka se siirtää nosturin puomiin, pidetään mahdollisimman alhaisella tasolla.
Tämä tarkoitus saavutetaan siten, että esillä olevan keksinnön mukaisella ripustuslaitteella on patenttivaatimuksissa esitetyt tunnusmerkit.
Keksintöä selitetään seuraavassa lähemmin viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää sivukuvana keksinnön mukaista ripustuslaitetta, joka kannattaa työasennossa kaatoaggregaattia pystypuiden erottamiseksi ja kaatamiseksi, kuvio 2 esittää edestä katsottuna osakuvana kuviossa 1 esitettyä ripustuslaitetta, kuvio 3 esittää leikkausta kuvion 2 viivaa III-III pitkin, kuviot 4 ja 5 esittävät kuvion 3 kaltaista leikkausta, mutta kumpikin havainnollistaa omaa muunneltua suoritusmuotoaan kuviossa 3 esitetystä lukkolaitteesta, ja kuvio 6 esittää lopuksi piirustuksissa esitetyn ripustuslaitteen hydraulista kaaviota.
Piirustuksissa merkitään numerolla 1 nosturin puomia ja numerolla 2 ainoastaan kaaviollisesti esitettyä kaatoaggregaattia, joka voi olla mitä tahansa tunnettua tyyppiä, jossa on sahaus- ja/tai leikkauseli-met ja johon tässä myös oletetaan kuuluvan tarrauselimiä, joita merkitään viitenumerolla 3. Nosturin puomiin on kaatoaggregaatti ripustettu keksinnön mukaisella ripustuslaitteella, jota merkitään 3 61385 yleisesti numerolla 4 ja johon kuuluu rotaattori 5 kaatoaggregaatin 2 kiertoa varten nosturin puomin 1 suhteen ja niin ollen halutun kaatosuunnan asetusta varten. Rotaattori 5 on ripustettu tapilla 6 kääntyvästä niveleen 7, joka on vuorostaan ripustettu niveltyvästi nosturin puomin 1 päähän tapilla 8, joka on sovitettu suorakulmai-sesti nivelen 7 ja rotaattorin 5 välisen tapin 6 suhteen. Nivel 7 on varustettu tai siihen on muodostettu ulkoneva, momenttivartena toimiva varsi 9, jonka ja nosturin puomin väliin on niveltyvästi sovitettu kaksitoiminen mäntä-sylinterilaite 10 rotaattorin 5 ja niin ollen kaatoyksikön 2 kääntämiseksi tapin 8 ympäri. Nosturin puomin suhteen ja numerolla 11a merkityn kiertoakselin ympäri kiertyvään rotaattorin osaan 11 on yhdistetty kiinteästi pidin 12,joka kannattaa akselia 13, johon kaatoaggregaatti 2 on laakeroitu kään-tyvästi. Kaatoaggregaatti on lisäksi yhteydessä pitimeen 12 tämän ja aggregaatin välille niveltyvästi kiinnitetyn mäntä-sylinterilait-teen 14 avulla, jonka nivelpiste 15 kaatoaggregaatissa on sovitettu välimatkan päähän akselista 13 ja tämän vastakkaiselle sivulle tar-rauselimiä 3 vastaan. Mäntä-sylinterilaite 14 on sovitettu kääntämään kaatoaggregaatti 2 piirustuksissa lähemmin esittämättä jätetystä asennosta, jossa mäntä-sylinterilaite 14 kuitenkin asettuu kuviossa 1 katkopisteviivoin merkittyyn asentoon ja jossa kaato-aggregaatti 2 riippuu vapaasti ja tarrauselimet 3 on suunnattu maata kohti, ehjin viivoin merkittyyn työasentoon, jossa kaatoaggregaattia pitää mäntä-sylinterilaite ja tarkemmin sanottuna sen mäntään vaikuttava paine.
Rotaattori 5 on molemmilla suorakulmaisesti toistensa suhteen sovitetuilla niveltapeilla 6, 8 ns. kardaanisesti ripustettu nosturin puomiin 1, jolloin ripustuslaitteen kääntöliike tapin 8 ympäri voidaan tarvittaessa ohjatusti lukita mäntä-sylinterilaitteen 10 avulla. Jotta myös rotaattori 5 voitaisiin lukita ja kiinnittää nivelen 7 suhteen, on niveleen 7 keksinnön mukaisesti sovitettu lukkosylinteri 16, joka on varustettu hydraulisesti vaikutettavalla lukkomännällä 17. Tämä lukkomäntä on kuvioiden 1-3 mukaisessa suoritusmuodossa varustettu lukkoelimellä, joka muodostuu rullasta 18, joka rotaattorin kääntöliikkeen aikana tapin 6 ympäri voi kulkea kaarimaisella, rotaattoriin 5 kiinteästi yhdistettyyn laattaan 20 muodostetulla radalla 19, jonka keskipiste osuu yhteen tapiri 6 keskiakselin kanssa. Laatan rataan 19 on ainakin sen korkeimpaan pisteeseen muodostettu poikkileikkauksena oleellisesti V-muotoinen (katso kuvio 3) ja 4 61385 säteittäisesti ulottuva lukkoura 21 lukkorullaa 18 varten, jonka lukkomäntä 17 ja tarkemmin sanottuna tähän vaikuttava voima voi tarvittaessa painaa lukkouran 21 sisään, niin että nivel 6 tällä tavoin saadaan lukituksi pystyasentoon ja niin ollen roottori 5 lukituksi kääntöliikettä vastaan nivelen 7 suhteen. Mainittu lukkomäntään vaikuttava voima valitaan ottaen huomioon suurin vääntömomentti, jonka nosturin puomi 1 saa ottaa vastaan. Jos siis mainittu suurin sallittu vääntömomentti ylitetään, kuten usein voi sattua kaato-aggregaatin sijaitessa kulmasiirrettynä nosturin puomin kärjestä tulevan luotiviivan suhteen (katso kuvio 2), tämän vääntömomentin aiheuttama voima muodostuu suuremmaksi kuin lukkomäntään 17 normaalisti vaikuttava lukkovoima ja pystyy niin ollen siirtämään lukko-männän 17 pois lukkourasta 21 ja siten sallimaan rotaattorin 5 kääntymisen tapin 6 ympäri, jolloin liian suuria vääntömomentteja estetään vaikuttamasta nosturin puomiin.
Mainittu lukkomäntään 17 vaikuttava lukkovoima voidaan saada aikaan painejousen avulla, joka on sovitettu lukkosylinterin 16 ja lukko-männän 17 väliin. Koska tällaisella voiman lähteellä lukkovoimaa ei voida säätää, on keksinnön mukaisesti edullisempaa käyttää paine-väliainetta mainitun lukkovoiman aikaansaamiseksi. Tätä voimaa voidaan tällöin säätää painetta muuttamalla ja se voidaan myös saattaa nollaksi, jota selitetään lähemmin kuviossa 6 esitetyn kytkinkaavion yhteydessä.
Kuviossa 3 esitetyssä suoritusmuodossa voidaan laatan rataan 19 sovittaa useampia säteittäisiä lukkouria 21 kuin yksi. Useampia tällaisia uria käytettäessä voidaan siis rotaattori 5 lukita eri kulma-asentoihin nivelen 7 suhteen. Tällaisen mahdollisuuden tarjoavat vielä suuremmassa määrin kuvioissa 4 ja 5 esitetyt suoritusmuodot.
Kuviossa 4 lukkoelimenä on lukkomännän päätepintaan kiinnitetty kitka-päällyste 23, jonka lukkomäntä 17 lukituksen aikaansaamiseksi painaa laatan rataa 19 vasten, jossa tässä rakenteessa ei ole lukkouria, mutta joka sen sijaan voi olla varustettu kitkapäällysteellä tai muulla kitkaa lisäävällä aineella tai rakenteella.
Kuviossa 5 lukkoelin esitetään lukkomännän päätepintaan muodostettujen pidätyshampaiden 24 muodossa, jotka on sovitettu siten, että lukkomäntä 17 saattaa ne lukkohammastukseen rataan 19 säteittäisesti 5 61385 muodostettujen pidätyshampaiden 25 kanssa. Tässä suoritusmuodossa kuten kuviossa 4 esitetyssä suoritusmuodossa mahdollistetaan siis rotaattorin 5 lukitus mihin tahansa haluttuun kulma-asentoon nivelen 7 suhteen.
Keksinnön mukaisen ripustuslaitteen esitetyssä suoritusmuodossa lukko-männän sylinteri 16 on kytketty samaan hydraulijärjestelmään kuin lukko-sylinterilaite 14, joka nostaa ja laskee kaatoaggregaatin 2 kuviossa 1 esitettyyn työasentoon ja siitä pois, ja kaatoaggregaat-tia tapin 8 ympäri kääntävä mäntä-sylinterilaite 10, kuten kuviossa 6 esitetystä hydraulisesta kytkinkaaviosta käy ilmi. Tähän hydrauli järjestelmään kuuluu 3-asentoventtiili 30, jossa on ohjausvipu 31 ja joka on edullisesti sovitettu kuljettajan paikan yhteyteen ohjaus-venttiiliksi ja on tyyppiä, jonka neutraaliasennossa II paineliitäntä P on suljettu ja säiliöliitäntä T on auki. Ohjausventtiilin A:11a merkitty aukko on johdolla Ai liitetty mäntä-sylinterilaitteiden 10, 14 männänvarsipuoleen ja niiden B:llä merkitty aukko mäntä-sylinterilaitteiden mäntäpuoleen johdolla Bl, jossa on leijuasento-venttiili 32 sisään rakennettuine muisteineen. TSfaiiä venttiili muodostuu jousikuormitteisella pallolla 33 varustetusta takaisku-venttiilistä 34 ja sylinteriin 35 sovitetusta männästä 36 männänvar-sineen 36a takaiskuventtiilin pallon 33 saattamiseksi aukiasentoon. Mäntä 36 on venttiilin muistitoiminnan aikaansaamiseksi sovitettu sylinteriinsä 35 siten, että se pysyy viimeksi saavuttamassaan asennossa niin kauan kuin siihen ei vaikuta voima, joka on suurempi kuin voima, jolla mäntä pidetään paikoillaan asennossaan.
Sylinteri 35 on mäntäpuolella liitetty johtoon Ai haarajohdolla A2 ja männänvarsipuolella johtoon Bl, joka takaiskuventtiilin 34 jälkeen jatkuu mäntä-sylinterilaitteen 10 mäntäpuolelle haarajohdolla B2 sukkulaventtiiliin 38, joka on johdolla C liitetty lukkosylinterin 16 mäntäpuoleen, ja haarajoHdolla B3 mäntä-sylinterilaitteen 14 mäntäpuolelle. Johto Ai johtaa mäntä-sylinterilaitteen 10 männänvar-sipuolelle haarajohdolla A3 sukkulaventtiiliin 38 ja haarajohdolla A4 mäntä-sylinterilaitteen 14 männänvarsipuolelle. Sukkulaventtiiliin 38 kuuluu kaksi venttiili-istukkaa 39 ja 40, joista toinen sijaitsee siis haarajohtoa A3 vasten ja toinen haarajohtoa B2 vasten ja joita jatkossa nimitetään vasemmaksi ja vastaavasti oikeaksi istukaksi, sekä venttiilikartio 41, joka liikkuu ao. istukan luo riippuen johdoissa AI ja Bl vallitsevista paineista. Kun molemmissa 6 61385 johdoissa Ai ja B1 vallitsee sama paine, lukkosylinteri 16 on yhteydessä säiliöön johdon B1 tai johdon Ai kautta.
Piirustuksissa esitetty esillä olevan keksinnön suoritusmuoto toimii seuraavasti. Oletetaan, että työasennossa sijaitseva kaatoaggregaat-ti 2 on käännettävä alas tästä asennosta katkaistun puun laskemiseksi maahan. Tätä varten ohjausvipua 31 siirretään oikealle kuviossa 6, jolloin ohjausventtiili 30 asetetaan asentoon I, minkä avulla paineliitäntä P liitetään johtoon AI ja säiliöliitäntä T johtoon Bl. Tällöin paineen alaista hydraulinestettä virtaa johtoon AI ja siirtää ensin muistimännän 36 palloa 33 kohti takaiskuventtiilissä 34, joka niin ollen avautuu paluuvirtaa varten sylintereistä 14 ja 10, ja sen jälkeen sukkulaventtiilin kartion 41 oikean istukan 40 luo, niin että johto B2 sulkeutuu ja hydraulineste voi virrata lukko-sylinteriin 16 ja painaa lukkomännän 17 lukkoasentoon, jossa se pidetään niin kauan kuin painetta pidetään yllä. Lisäksi mäntä 42 työntyy sylinteriinsä 14, jolloin sen kuviossa 1 esitetty nivelpiste 15 liikkuu kuviossa 1 numerolla 44 merkittyä viivaa eli rataa pitkin ja kääntää niin ollen kaatoaggregaattia 2 akselin 13 ympäri. Jos mäntään 45 sylinterissä 10 ei tällöin ole tarkoitus tietoisestiί vaikuttaa, ohjausventtiili 30 palautetaan neutraaliasentoon II, jolloin sekä johto Ai että johto Bl liitetään säiliöliitäntään T, ts. säiliöön, ja tyhjennetään. Tämä on mahdollista muistimännän 36 asentohitauden ansiosta, jolloin tähän mäntään ei voida vaikuttaa, vaan se säilyttää aiemmin asetetun, takaiskuventtiilin 34 avaavan asennon. Johtojen Ai ja Bl välillä ei tällöin myöskään ole mitään paine-eroa, joten myös lukkosylinteri 16 evakuoidaan ja roottorin 5 lukitus lakkaa. Lukkomäntä 16, kuten männät 42 ja 45, asettuvat siis ns. leijuvaan asentoon, jolloin rotaattori 5 voi kääntyä vapaasti tapin 6 ympäri samoin kuin nivel 7 tapin 8 ympäri ja kaatoaggregaatti 2 akselin 13 ympäri. Kaatoaggregaattia pidetään sen jälkeen tässä vapaasti riippuvassa asennossa kaadetun ja kaatoaggregaatin tarrauselimien 3 kiinnipitämän puun syötön aikana piirustuksissa esittämättä jätettyyn työstöyksikköön nosturin puomin 1 avulla. Nosturin puomiin kohdistuu tällöin vain suhteellisen pieniä vääntömomentteja, jotka eivät siis ole vahingollisia, ennen muuta rotaattorin 5 ja nosturin puomin 1 välisten nivelten 6 ja 8 vapaan liikkeen sekä hyvin lyhyen momentti-varren ansiosta, joka keksinnön mukaisesti syntyy lähes vierekkäin sijaitsevien tappien 6 ja 8 välille.
7 61385
Kaatoaggregaatin kääntämiseksi ylös vapaasti riippuvasta asennosta kuviossa 1 esitettyyn työasentoon ohjausvipua 31 siirretään vasemmalle kuviossa 6, jolloin ohjausventtiili 30 asetetaan asentoon III, niin että paineliitäntä P liitetään johtoon B1 ja säiliöliitäntä T johtoon AI paluuvirran sallimiseksi sylintereistä 14, 10 ja 35.
Tällöin muistimäntä 36 siirtyy poispäin takaiskuventtiilistä 34, joka vuorostaan sallii hydraulinesteen virtauksen toisaalta sukkulaventtii-liin 38, jonka kartio 41 siirtyy vasemman istukan 39 luo ja sulkee johdon A3, ja toisaalta lukkosylinteriin 16, jolloin lukkomäntä 17 siirtyy lukkoasentoon ja lukitsee rotaattorin 5 kääntöliikettä vastaan tapin 6 ympäri. Lisäksi hydraulinestettä virtaa sylinterin 14 mäntä-puolelle, jolloin mäntä 42 työntyy ulos ja kääntää niin ollen kaato-aggregaatin ylös akselin 13 ympäri työasentoon. Kun tähän on päästy eikä mäntä-sylinterilaitteeseen 10 tule vaikuttaa kaatoaggregaatin kääntämiseksi tapin 8 ympäri, ohjausventtiili 30 palautetaan neutraa-liasentoon II, jolloin takaiskuventtiilin kuula 33 sulkeutuu ja kaato-aggregaatti pidetään mäntä-sylinterilaitteen 14 avulla ylös käännetyssä työasennossa. Rotaattorin 5 lukitusta ylläpidetään tällöin lukkomännän 16 avulla, johon tässä asennossa kohdistuu paine, joka vallitsee johdossa B1 ja vaikuttaa toisaalta ainoastaan pääteasentoi-hin ja niistä pois siirrettävään sekä kaatoaggregaatin painosta ja kuormituksesta riippuvan voiman vaikuttamaan sylinterin 14 mäntään 42 ja toisaalta sylinterin 10 mäntään 45, joka ainakin kaatoyksikön ollessa ylös käännettynä on ripustuslaitteen ja kaatoaggregaatin painosta riippuvaisen voiman vaikutuksen alaisena, joka kuvioissa 1 ja 6 suurin piirtein tasapainottaa männän 42 pääteasentoon siirtämisen johdossa Bl tarvittavan paineen aiheuttaman, mäntään 45 kohdistuvan voiman. Kaatoaggregaatti pidetään siten oleellisesti vaakasuorassa työasennossaan. Kun johdon Bl painetta lisätään enemmän kuin on tarpeen männän 42 siirtämiseksi pääteasentoonsa, mäntä 45 siirtyy alaspäin kuvioissa 1 ja 6 ja saatetaan kääntämään kaato-aggregaattia vastapäivään tapin 8 ympäri. Kun tämä kääntöliike sovitetaan sen kulmamuutoksen mukaan, joka tapahtuu nosturin puomin kärkeä laskettaessa ennen kaatoaggregaatin kiinnitystä kaadettavan puun alaosaan, kaatoaggregaatti voidaan siis nosturin puomin mainitun alaslaskun aikana tai sen jälkeen aina saada asettumaan oleellisesti vaakasuoraan asentoonsa riippumatta nosturin puomin kulma-asennosta vaakatason suhteen.
8 61 385
Valitsemalla männän 45 sopiva pinta-ala käytetyn paineen ja esiintyvien momenttivarsien suhteen voidaan tapaus tapaukselta määrätä, missä nosturin puomin mahdollisessa kulma-asennossa vaakatason suhteen mäntään 45 vastakkaisissa suunnissa vaikuttavat voimat tasapainottavat toisensa.
Voimakkaiden ja äkillisten paineiskujen estämiseksi on iskuventtiili 47 sopivasti asennettu venttiiliin 34, kuten kuviossa 6 kaaviollises-ti esitetään.
Esillä oleva keksintö ei rajoitu yllä selitettyyn ja piirustuksissa esitettyyn, vaan sitä voidaan muuttaa, muunnella ja täydentää monin eri tavoin keksinnön ajtuksen puitteissa.
Claims (11)
- 61385 9
- 1. Laite kaatoaggregaatin (2) ripustamiseksi nosturin puomiin (1) tai sentapaiseen, johon laitteeseen kuuluu nosturin puomin ja kaatoaggregaatin välissä sijaitseva rotaattori (5) kaatoaggregaatin kääntämiseksi nosturin puomin suhteen ja niin ollen halutun kaatosuunnan asettamiseksi, joka rotaattori on nivelellä (8) kään-tyvästi ripustettu nosturin puomiin ja kannattaa viimeksimainitun suhteen kiertyvällä osallaan (11, 12) akselia (13), johon kaato-aggregaatti (2) on kääntyvästi laakeroitu, sekä paineväliaineella ohjattavat elimet (10, 14) rotaattorin (5) ja tarvittaessa myös kaatoaggregaatin (2) kääntämiseksi mainitun nivelen (8) ympäri ja kaatoaggregaatin kääntämiseksi mainitun akselin (13) ympäri työasentoon ja siitä pois, jossa asennossa kaatoaggregaatti muodostaa rotaattorin kiertoakselin (11a) kanssa kulman, joka on pienempi kuin 180°, esimerkiksi 90°, jolloin rotaattorin (5) ja nosturin puomin (1) väliin on sovitettu toinen ja ensin mainitun nivelen (8) suhteen suorakulmaisesti ulottuva nivel (6), tunnettu siitä, että mainittu nivel (6) on lukittavissa paineesta riippuvaisella lukkoelimellä (16-19) rotaattorin lukitsemiseksi kääntö-liikettä vastaan mainitun nivelen (6) ympäri ennalta määrätyllä lukkovoimalla.
- 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että paineesta riippuvaiseen lukkoelimeen kuuluu sylinteriin (16) sovitettu mäntä (17) , joka on tarvittaessa siirrettävissä lukko-otteeseen rotaattoriin yhdistetyn lukkoelimen (19-21, 24) kanssa.
- 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnettu sii-tä, että mäntä (17) on varustettu lukkorullalla (18), joka kytkeytyy rotaattoriin yhdistetyssä lukkoelimessä olevaan lukkouraan (21).
- 4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että mäntä (17) on varustettu kitkapäällysteellä (23), joka kytkeytyy rotaattoriin yhdistetyn lukkoelimen lukkopintaan. 1 Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että mäntä (17) on varustettu pidätyshampailla (24), jotka hammas-tuvat vastaaviin, rotaattoriin yhdistettyyn lukkoelimeen muodostettuihin pidätyshampaisiin (25). 10 61385
- 6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että rotaattoriin yhdistettyyn lukkoeli-meen (16-19) kuuluu tai siihen on muodostettu kaarimaisesti mainitun toisen nivelen (6) ympäri ulottuva rata (19), jonka säteit-täinen etäisyys niveleen vastaa viimeksimainitun etäisyyttä mäntään (17) .
- 7. Patenttivaatimuksen 3, 4 tai 5 ja 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että lukkoura (21), lukkopinta ja pidätyshampaat (25) on muodostettu mainittuun rataan (19).
- 8. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että paineesta riippuvaista lukkoelintä (16-19) kannattaa nosturin puomin ja rotaattorin väliin sovitettu nivel (7) .
- 9. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että paineesta riippuvainen lukkoelin (16-19) on kytketty samaan hydrauliseen järjestelmään kuin paine-väliaineen avulla ohjattavat elimet (10, 14) rotaattorin ja kaa-toaggregaatin kääntämiseksi ensin mainitun nivelen (8) ja vastaavasti akselin (13) ympäri.
- 10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että hydrauliseen järjestelmään on lukkoelimen (16-19) ja ohjaus-venttiilin (30) väliin sovitettu leijuasentoventtiili (32) muis-teineen.
- 11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittuna muistina on sylinterissä (35) sijaitseva mäntä (36), joka on sovitettu ohjausventtiilin (30) tietyissä asennoissa pitämään leijuasentoventtiiliin (32) sovitettua takaiskuventtiiliä (34) auki paineväliäineen poistoa varten mainituista ohjattavista elimistä (10, 14).
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE7803723A SE410814B (sv) | 1978-04-03 | 1978-04-03 | Anordning for upphengning av ett fellaggregat i en kranarm |
SE7803723 | 1978-04-03 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI790896A FI790896A (fi) | 1979-10-04 |
FI61385B FI61385B (fi) | 1982-04-30 |
FI61385C true FI61385C (fi) | 1982-08-10 |
Family
ID=20334479
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI790896A FI61385C (fi) | 1978-04-03 | 1979-03-16 | Upphaengningsanordning |
Country Status (2)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI61385C (fi) |
SE (1) | SE410814B (fi) |
-
1978
- 1978-04-03 SE SE7803723A patent/SE410814B/sv not_active IP Right Cessation
-
1979
- 1979-03-16 FI FI790896A patent/FI61385C/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
SE7803723L (sv) | 1979-10-04 |
FI61385B (fi) | 1982-04-30 |
FI790896A (fi) | 1979-10-04 |
SE410814B (sv) | 1979-11-12 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI77618B (fi) | Terraenggaoende fordon eller maskin. | |
FI66060C (fi) | Riktningsventilanordning foer inriktning av maskinenheter | |
BR102015028280A2 (pt) | sistema de controle e método para controlar um dispositivo móvel, e, veículo de máquina de trabalho | |
FI97248B (fi) | Kuormauslaitteen vipujärjestelmä | |
FI61385C (fi) | Upphaengningsanordning | |
US4183712A (en) | Device in loading cranes | |
US3599801A (en) | Controls for hydraulically operated rotary crane | |
US3430503A (en) | Backhoe swing mechanism | |
US4662527A (en) | Hydraulic circuit for self-undecking crane | |
JP3792503B2 (ja) | 自動釣合わせ機能を備えた長さ可変クレーンジブ | |
FI108026B (fi) | Vipuvarsinosturi | |
US4603745A (en) | Plough reversing mechanism | |
AU8006082A (en) | Seed drills | |
WO1992004270A1 (en) | Outer-boom crane | |
US6260720B1 (en) | Two arms system | |
US3976322A (en) | Self-aligning grapple swivel | |
EP1679282B1 (fr) | Grue à flèche équilibrée dont le bras auxiliaire peut être maintenu vertical | |
JPH01235731A (ja) | 作業車両、殊にトラクターシャベル | |
GB2124462A (en) | Reversible plough | |
EP0221578A2 (en) | Hydraulic circuit for self-undecking crane | |
EP1662854B1 (en) | A device in an arrangement for a reversible plough | |
EP3501267B1 (en) | Harvester head and method for a harvester head | |
FI118074B (fi) | Kaato- ja kuormainkoura | |
FI71384C (fi) | Vaend- och justeringsanordning foer ett arbetsredskap | |
JPS64450Y2 (fi) |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MA | Patent expired | ||
TC | Name/ company changed in patent |
Owner name: SISU LOGGING AB |
|
MA | Patent expired |
Owner name: SISU LOGGING AB |