FI58209C - Anordning foer aostadkommande av en reaktion mellan stroemmande medier - Google Patents

Anordning foer aostadkommande av en reaktion mellan stroemmande medier Download PDF

Info

Publication number
FI58209C
FI58209C FI751916A FI751916A FI58209C FI 58209 C FI58209 C FI 58209C FI 751916 A FI751916 A FI 751916A FI 751916 A FI751916 A FI 751916A FI 58209 C FI58209 C FI 58209C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
wall
inner tube
reaction
end wall
insert
Prior art date
Application number
FI751916A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI751916A (fi
FI58209B (fi
Inventor
Francois Prudhon
Augustin Scicluna
Original Assignee
Rhone Poulenc Ind
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rhone Poulenc Ind filed Critical Rhone Poulenc Ind
Publication of FI751916A publication Critical patent/FI751916A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI58209B publication Critical patent/FI58209B/fi
Publication of FI58209C publication Critical patent/FI58209C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F23COMBUSTION APPARATUS; COMBUSTION PROCESSES
    • F23CMETHODS OR APPARATUS FOR COMBUSTION USING FLUID FUEL OR SOLID FUEL SUSPENDED IN  A CARRIER GAS OR AIR 
    • F23C7/00Combustion apparatus characterised by arrangements for air supply
    • F23C7/002Combustion apparatus characterised by arrangements for air supply the air being submitted to a rotary or spinning motion
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J12/00Chemical processes in general for reacting gaseous media with gaseous media; Apparatus specially adapted therefor
    • B01J12/005Chemical processes in general for reacting gaseous media with gaseous media; Apparatus specially adapted therefor carried out at high temperatures, e.g. by pyrolysis

Description

I- «h. --Π Γ„, .... KUULUTUSJULKAISU r o o fl O
VÄh» t®l ("»UTLÄGONINOSSKAIFT =ö209
Patent reddelat ^ ^ (SI) Kv.lk.3/lnt.C1.3 P 25 D 15/00 SUOMI —FINLAND (21) P»M«rttJhtkemus—ρ»*η««β1β>ίη| 751916 (22) H*k*ml*ptlY»—An»fttinlng»d»f 27.06.75 (23) Allu0Uvt—GUtlghutadag 27.06.75 (41) Tullut |wllcla*fcsl — Bllvlt offuntilg 29.12.75
Patentti· Ja rakistarihallltu· /44* Nihttvikslpanon ]· kuuL|ullatl«m pvm. —
Patent- och registarttyrelaan AmMcm uttajd och uti.*krHt*n public·»* 29.08.80
(32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus—B«glri prlorltet 28.06.7 H
Ranska-Frankrike(FR) 7^22620 (71) Rhöne-Poulenc-Industries, 22 Avenue Montaigne, Paris 8 , Ranska-Frankrike(FR) (72) Francois Prudhon, Saint-Auban, Augustin Scicluna, Salindres, R anska-Frankrike(FR) (7*0 Berggren Oy Ab (5*0 Laite reaktion aikaansaamiseksi virtaavien väliaineiden välillä -Anordning för ästadkommande av en reaktion mellan strömmande medier Tämä keksintö kohdistuu laitteeseen reaktion aikaansaamiseksi virtaavien väliaineiden välillä, joka laite käsittää päätyseinällä suljetun vaipan, johon on päätyseinästä poispäin olevaan päähän sovitettu lieriömäinen sisäputki niin, että päätyseinästä poispäin olevaan päähän muodostuu suljettu rengastila, rengastilaan tangentiaalisesti liittyvä tuloaukko ensimmäisen väliainevirran johtamiseksi sisään, sisäput-ken kanssa koaksiaalisesti päätyseinän läpi viety tuloputki toisen väliainevirran johtamiseksi sisään ja tuloputkea ympäröivä, päätyseinään liittyvä, rei'itetty sisäkappale, joka on pyörintäsymmetrinen ' sisäputken akseliin nähden.
Eräässä tunnetussa tämän tyyppisessä laitteessa (FR-PS 2 071 012), joka on tarkoitettu pakokaasujen polttamiseen, päätyy pakokaasua sisään johtava tulojohto rengastilaan lähelle tämän suljettua päätä. Rengastilassa on edullisesti spiraalinmuotoinen johtolevy, joka saattaa pakokaasuvirran ruuvimaiseen virtaukseen. Osa tästä ruuvimaisesta virtauksesta poistuu sitten rengastilasta rei’itetyn sisäkappaleen kautta, joka sisäkappale on muotoiltu sisäputkeen päin avautuvaksi kartioksi, ja sekoittuu sisäkappaleen sisällä syöttöjohdon kautta sisään johdetun polttoaineen kanssa. Toinen osa sisäänjohdetusta pakokaasusta poistuu akselin suunnassa sisäputken ja sisäkappaleen välisestä rengasaukosta ja sekoittuu varsinaisen palamistilan muodosta- 2 58209 vassa sisäputkessa sisäkappaleesta tulevan seoksen kanssa. Palamisessa syntyy sisäkappaleesta laajeneva liekki, jonka palamisvyöhyke käsittää rengasaukosta sisäkappaleen ympäri sisäputkeen tulevat kaasut ja joka polttaa myös nämä kaasut. Tällöin ulottuu liekki aivan lähelle sisäputken sisäseinää, joten sisäputki toimii lämmönvaihtimena sen sisäpuolella olevien kuumien palamiskaasujen ja rengastilan läpi johdettujen pakokaasujen välillä. Tämän johdosta kohdistuu sisäputken seinään melko suuret termiset rasitukset ja se kuumenee voimakkaasti, minkä johdosta laitteen antamaa lämpökapasiteettia ei voida nopeasti sopeuttaa muuttuvia olosuhteita vastaavaksi.
US-patenttijulkaisussa 2 56*1 700 on esitetty nokiuuni, jossa lieriömäisessä vaipassa oleva sisäputki on vuorattu tulenkestävällä aineella, esimerkiksi alumiinioksidilla. Tulenkestävän aineen ja vaipan välissä on lämpöeristysainetta. Sisäputki on toisella puolella suljettu. Tällä puolella johdetaan siihen aksiaalisen tuloputken kautta hiilivetyjä. Lähellä sisäputken suljettua päätä on laajennettu osa, johon kahden tangentiaalisen putken kautta johdetaan palamiskaasuja, jotka reagoivat sisään johdettujen hiilivetyjen kanssa muodostaen nokea. Palamiskaasujen aksiaalinen tulonopeus on säädettävä siten, että ne virtaavat ruuvimaisesti sisäputken läpi, jonka ruuvimaisen liikkeen akselin alueella noki poistetaan sisäputkesta ja vuoraukseen päin olevalla liikkeen kehäalueella on olennaisesti vain kuumia kaasuja. Myös tässä no-kiuunissa joutuu sisäputken vuoraus hyvin suurille lämpörasituksille alttiiksi ja se kuumenee niin, että uuni on termisesti hidas.
Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan taloudellisella tavalla valmistettavissa oleva laite reaktion aikaansaamiseksi virtaavien väliaineiden välillä, joka laite mahdollistaa reaktion herkän säätämisen.
Tämä tehtävä ratkaistaan edellä esitetyn tyyppisellä laitteella keksinnön mukaisesti siten, että rei'itetty sisäkappale liittyy välittömästi sisäputkeen.
Keksinnön mukaisen laitteen avulla voidaan suorittaa reaktio neste-ja kaasuvirtojen välillä seinämistä kaukana olevalla alueella ja laitteessa tuodaan poikkileikkaukseltaan pyöreään kammioon kaasuvirta, jonka sisällä ei tapahdu minkäänlaista reaktiota, ja kaasun kulkemat radat ovat kierteisiä ja symmetrisiä niiden yhteisen akselin suhteen ja kaasuvirta liikkuu lieriömäisen, akselin suuntaisen alueen ympäri, ja mainitulle aksiaaliselle alueelle tuodaan myös nestevirta, joka on alunperin lähes suoraviivainen radaltaan, jota tästä lähtien nimitetään "suoraviivaiseksi virraksi", ja joka muodostuu aineista, jotka , 58209 pystyvät reagoimaan kierteisessä virrassa olevien aineiden kanssa ja/ tai keskenään, ja ainakin sen kammion kavennetun osan lämpötila, jossa keskenään reagoivat aineet joutuvat kontaktiin toistensa kansaa, nostetaan niin korkealle, että reaktio voi käynnistyä.
Laite soveltuu varsinkin polttamiseen; palava aine voidaan tuoda re-aktiokammioon kaasumaisena tai höyrymäisenä tai sumutettuna nesteenä, joka sisältää mahdollisesti kiinteitä hiukkasia ja aine muodostaa ainakin osan suoraviivaisesta virrasta. Tämän virran muu osa voi olla jotakin kaasua, joka reagoi tämän polttoaineen kanssa ja/tai se on polttoaineen kuljetin.
Kierteinen virta voi muodostua joko inertistä kaasusta tai kaasuista tai höyryistä, jotka voivat reagoida aksiaalisen, suoraviivaisen virran kanssa. Kun kyseessä on polttaminen, tämä kaasu on edullisesti ilmaa.
Samoin on mahdollista esimerkiksi tuoda sisään kammion akselin suuntaisesti seosta, jossa on klooria ja orgaanisia nestemäisiä, mahdollisesti kloorattuja hiilivetyjä, jotka on sumutettu kloorin kanssa, ja kierteisessä virrassa voi olla etyleenin ja kloorattujen hiilivetyjen, joko tyydytettyjen tai tyydyttämättömien seos. Analogisesti voidaan saada aikaan myös muita reaktioita.
Keksinnön mukaisessa laitteessa lieriömäinen sisäseinämä on mieluimmin reijitetty sellaiselta alalta, että sen pituus on suhteessa kalorien tuontinopeuteen ja kaasujen lämpötilaan, mikä vallitsee sen alla ja laitteen avoimen pään lähellä olevalla renkaalla siinä tapauksessa, ettei kierteisen virran tangentin suuntaista syöttöputkea voida kiinnittää laitteen alajuoksun puoleisen aukon välittömään läheisyyteen. Tämän reijitetyn seinämän reijät ovat tavallisesti pyöreitä ja ainakin laitteen suljetun pään puoleisten reikien seinämien on oltava "ohutseinäisiä", eli reikien läpimitan suhteen seinämän paksuuteen on oltava suurempi kuin 5; seinämän minimipaksuuden määräävät vain mekaaniset syyt. Niitä on lukumäärältään vähintäin 6 ja niiden on oltava renkaan muotoisella alueella, joita on vähintäin yksi, mutta mieluimmin useita kartion johtorenkaita lieriömäisellä seinämällä. Useimmat reijät sijoitetaan laitteen ylävirran puolelle edistämään niiden aineiden sekaantumista, joiden on tarkoitus joutua kontaktiin keskenään ja vastaavasti, jotta osa näistä aineista lämpenisi etukäteen samalla kuin suojataan sisäseinämiä reaktion termisiltä vaikutuksilta. Alavirran puolella sijaitsevien reikien kokonaispinta-ala voi olla hyvin pieni, esimerkiksi 1/10 - 1/100 reikien kokonaispinta-alasta.
Renkaan muotoisen onton vaipan keskimääräisen, akselin suhteen kohti- “ 58209 suoran poikkileikkauksen suhde reikien kokonaispoikkileikkaukseen on mieluimmin 5 - 15 nimenomaan siinä tapauksessa, että ulkovaippa on lieriömäinen.
Jos merkitään D^:llä ulkopäällyksen keskimääräistä sisäläpimittaa ja Dj :11a reijitetyn seinämän vastaavaa, niin 1/2 (D-^-Dj) on mieluimmin 1- 10 cm riippuen kierteisen virran virtausnopeudesta. Läpimitta Dj määrätään mieluimmin reaktiosta vapautuvan kokonais-lämmön funktiona ja se on 0,4 - 0,5 ΛΓΪΓ mm. K tarkoittaa kilokalo-rien lukumäärää, mikä vapautuu tunnissa polttoaineen palaessa tai yleensä aiheutetussa reaktiossa. Dj ei saa olla pienempi kuin 500 mm siinä tapauksessa, että suoraviivaisessa virrassa on viskoosia reagoivaa ainetta, esimerkiksi raskasta polttoöljyä, joka on dispergoitava mieluimmin hyvin hienojakoisena ja homogeenisena.
Suoraviivaisen, aksiaalisen virran syöttölaitteen koon suhteen ei ole ehdotonta määräystä. Se on useimmiten putki, ainakin sen laitteen ulkopuolella oleva osa, ja sen avulla on neste pystyttävä sumuttamaan hyvin, tai sen kautta on kaasun päästävä sisään laitteeseen ilman huomattavia häviöitä. Syöttölaite voidaan toteuttaa usealla eri tavalla. Esimerkiksi silloin kun polttoaine on neste, voidaan edullisesti käyttää suutinta, joka on selostettu ranskalaisessa patenttihakemuksessa, joka on jätetty 19-6.1973 rekisterinumerolla 73-22 184, ja jonka otsakkeena on "Menetelmä, jonka avulla voidaan saattaa kontaktiin keskenään aineita, jotka esiintyvät erilaisissa faaseissa", (tämän ansiosta ei ole tarpeen kohdistaa painetta polttoaineeseen), tai se voi olla yksinkertainen putki, jonka katkaistun kartion muotoiseen päähän on hitsattu laitteen ulkopuolella oleva johto, jonka kautta tuodaan sisään kaasu, jonka avulla sumutus tapahtuu; ainoa lisävarokeino, joka on otettava huomioon, on välttää sellaisen laitteen käyttämistä, josta tuleva virta on liian laajalle hajoava (kulma suurempi kuin 90°) siinä tapauksessa, että on kyseessä neste.
Kun kyseessä on kaasumainen polttoaine, on usein edullista suojella seinämä, joka muodostaa laitteen suljetun pään, pyöreällä varjostimella, jonka läpimitta on pienempi kuin reijitetyn seinämän läpimitta, ja joka on asennettuna yhdensuuntaisesti tämän seinämän kanssa 2 - 20 mm välimatkan päähän; tämä varjostin jäähdytetään 5 58209 suoraviivaisen kaasuvirran avulla. Lisäksi voidaan laittaa määrätyn paksuinen litteä lieriömäinen vaippa, joka on yhteydessä rengasmaisen onton vaipan kanssa laitteen suljetun pyöreän seinämän ulkopuolella; suppeneva, katkaistun kartion muotoinen, suuttimella varustettu aukko päästää läpi polttoaineen ja osan kaasuvirrasta, jonka syöttää tangentin suuntainen putki reaktiokammioon; polttoaineen syöttöputki avautuu, alavirran puolella, suurinpiirtein kammion sileän sisäseinämän tasolla. Samoin on mahdollista laittaa tämän sisäseinämän läpi aukkoja, jotka ovat polttoaineen suihkutus-putken ympärillä.
Tämä vaippa voi myös olla erillään rengasmaisesta vaipasta ja yhteydessä tangentin suuntaiseen putkeen tai se voi olla kalteva , laitteen ulompaan seinämään nähden, minkä kautta tulee kaasu, jonka seassa on polttoaine tai jokin reagoivista aineista. Siinä tapauksessa, että laitteen pohja, (ylävirran puoleinen pää) on kaksinkertainen, siinä on kaihdin tai lieriömäinen vaippa, näiden seinämien välimatka e on mieluimmin e = 5 - 20 mm.
Kammion pituus ei ole mitenkään ratkaiseva, vaan se riippuu yksinomaan käytöstä ja vapautuneiden kalorien käytön asettamista ehdoista.
Tämä liekki (tai reaktiokaasut) voidaan ohjata kohti niiden käyttöaluetta kohtisuorasti laitteen akselia vastaan asentamalla tangentin suuntainen putki suoraan reaktiokammion kanssa yhteyteen, nimittäin tämän kammion alavirran puoleiseen osaan ja päinvastaiseen suuntaan kuin kierteisvirran syöttöputki siten että muodostunut kaasuvirta poistuu omassa suunnassaan kääntämättä suuntaansa.
Silloin reaktiokammio on suljettu alavirran suunnassa sileän seinämän avulla.
Kierteisen kaasuvirran lentoratojen suunta ja jakautuminen ovat sellaiset, että reaktiokammion aksiaalisessa osassa muodostuu alipaine. Tämän alipaineen seurauksena on mm se, että polttoaineeseen kohdistuu imu, eikä siis tarvita mitään painetta lukuunottamatta mahdollisesti sumutukseen, ja lisäksi laitteen pohjan kautta tuotu nestevirta saa tällä tavoin nopeasti alipaineen keskuksessa suoraviivaisen kulkusuunnan.
6 58209 Tämän kierteisvirran olemassaolo aiheuttaa vielä toisenkin seurauksen, kun kyseessä on palaminen tai reaktioalueella yleensä, nimittäin sen, että liekki saa selvästi lieriömäisen muodon, eikä polttoaine sinkoudu kohti seinämiä. Tästä on seurauksena myös liekin täydellinen hyväksikäyttö, ilman muita laitteita, vaikka aksiaalisen virran suihkutusnopeudet olisivat hyvin suuria esimerkiksi noin 100 - 150 m/s. Tämän alipaineen vuoksi syntyy kuuman kaasun hiukkasten palautumista sykliin keskiviivaa kohti ja liekki pysyy lieriön muotoisena, jonka säde on 1/3 reijitetyn seinämän säteestä. Tämä läpimitta pysyy konstanttina huolimatta polttoaineen nopeuksista. Liekin pituus sen sijaan vaihtelee virran nopeuden funktiona.
Tätä sädettä on kuitenkin mahdollista pienentää asentamalla kammion avoimeen päähän tai pääasiallisen reijityksen kohdalle väliseinä, joka muodostuu pyöreästä renkaasta, jonka aksiaalinen aukko määrää liekin läpimitan suhteellisesti sen kokoiseksi, kuin edellä on määritelty.
Kaasuvirta, joka loppuvaiheessa pannaan pyörivään liikkeeseen, tulee sisään tangentin suuntaisesta putkesta; olosuhteet, jotka on otettava huomioon tämän putken poikkileikkauksen suhteen määräytyvät rakenteellisista seikoista ja siitä huolesta, ettei tämän johdosta syntyisi ylimääräisiä häviöitä; tavallisesti riittää 0,2 barin suhteellinen paine. Aukko, jonka kautta tämä putki ja renkaan muotoinen ontto vaippa ovat yhteydessä, sijaitsee mieluimmin tämän reaktiokammion alavirran puoleisen pään läheisyydessä kammion ollessa lieriömäinen, mutta se voi olla ylävirran puolella varsinkin kun ulkoseinämä on katkaistun kartion muotoinen, sen pieni pohja on tällöin alavirran puoleisessa päässä.
Polttoaineen syttyminen tapahtuu käyttämällä klassista laitetta kuten kynttilää, jonka elektrodien välissä kipinä purkautuu. Tämä kynttilä voi olla asennettuna kokoonvedettävään laitteeseen, jossa on esimerkiksi metallinen puhallin. Kipinä synnytetään sellaisella alueella, jossa polttoaine ja sytytysaine ovat kontaktissa ja sen jälkeen sytytyslaite voidaan vetää reijitetyn seinämän tasolle.
On tietenkin mahdollista sytyttää seos tai saada reaktio käyntiin liekin avulla.
Edellä mainitun seinämien edullisen lämpötilan johdosta on mahdollis- 7 58209 ta rakentaa laite tavallisesta teräksestä, ruostumatonta terästä tai muita korroosiota kestäviä metalleja on edullista käyttää vain silloin, kun on välttämätöntä estää oksidipolyä. Tulenkestävän metallin käyttö on tarpeetonta.
On edullista, että tangentin suuntainen virta tunkeutuu reaktio-kammioon renkaan muotoisen vaipan sisältä nopeudella, joka lasketaan olettaen kaasun virtaavan lieriömäisen seinämän normaalin suuntaisesti ja reijistä 15 - 50 m/s. Todellisuudessa kaasu virtaa määrätyssä tulokulmassa, mikä on välttämätöntä, jotta syntyisi kierteisliike ja alipainekeskus, johon liekki etenee. Kun kysesssä on poltto, kierteisvirta muodostuu tavallisesti ilmasta. On välttämätöntä noudattaa edellä mainittua nopeutta, jotta haluttu reaktio tapahtuisi täydellisesti; näissä rajoissa voi seoksen toisen elementin määrää vaihdella ja sen avulla säädellä, polttoaineen määrän ollessa sama, kuumien kaasujen lämpötilaa.
Polttoaine voi olla jotakin kaasua kuten esimerkiksi metaania tai propaania tai muuta kevyttä hiilivetyä, polttamalla hävitettäviä nestemäisiä jäännöksiä, joissa on mahdollisesti tervaa tai nokea suspendoituneena, tai jotakin ympäristön lämpötilassa olevaa ja ennen suihkuttamista sulatettua kiinteätä ainetta, esimerkiksi rikkiä, samoin voidaan suihkuttaa muitakin, laadultaan hyvin erilaisia aineita, jotta ne joutuisivat johonkin määrättyyn reaktioon.
Keksinnön mukainen laite selostetaan jäljessä yksityiskohtaisemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin. Laitteen esittämistä ei ole käsitettävä keksinnön rajoittamisena, vaan ainoastaan sen havainnollistamisena.
Kuva 1 esittää akselin suuntaista poikkileikkausta keksinnön mukaisesta laitteesta.
Kuva 2 esittää poikkileikkausta AB kuvassa 1 esitetyistä laitteesta ja kuvan tasoon on projisoitu neste- ja kaasuvirtojen syöttöputket.
Kuva 3 esittää akselin suuntaista poikkileikkausta toisesta laitteen toteuttamisvaihtoehdosta.
β 58209
Piirustuksessa esitetty laite on ennen kaikkea tarkoitettu käytettäväksi polttimena.
Kuvan 1 mukaisessa laitteessa vaippa 1 on toisesta päästään suljettu päätyseinällä 7· Vaipan sisään on sovitettu lieriömäinen sisäputki 2 siten, että muodostuu päätyseinästä 7 poispäin olevasta päästään suljettu rengasmainen tila 4. Sisäputki 2 on jatkettu päätyseinään 7 saakka aukoilla 3 varustetulla sisäkappaleella 2' niin, että rengasmainen tila 4 ulottuu päätyseinään 7 saakka.
Rengasmaiseen tilaan 4 avautuu tangentiaalisesti lähellä päätyseinästä 7 poispäin olevaa päätä tulojohto 5, josta kaasua johdetaan sisään. Päätyseinän 7 läpi työntyy sisäkappaleen 2’ ja sisäputken 2 kanssa koaksiaalinen, eli siis sisäputken 2 muodostaman palamiskammion 6 akseliin yhtyvä syöttöputki 8, joka päätyy sisäkappaleen 2' sisään ja on tarkoitettu polttoaineen syöttämiseksi.
Sisäkappaleesta 2’ poispäin olevalla päätyseinän 7 puolella sijaitsee lieriömäinen kammio 10, joka on suljettu päätyseinän 7 kanssa yhdensuuntaisella ja laitteen vaippaan kuuluvalla ulkoseinällä 11 ja on aukkojen 9 kautta yhteydessä sisäkappaleen 2’ sisätilaan. Lieriömäiseen kammioon 10 on yhdistetty syöttöjohto 12, joka kuvassa 2 on esitetty tangentiaalisena, mutta joka voi olla missä tahansa kulmassa lieriömäisen kammion 10 ulkopintaan nähden.
Vaipan 1 ja sisäkappaleen 2' läpi työntyy sytytintulppa 13, joka sytyttämisen jälkeen voidaan vetää pois. Palamiskammiossa 6 on sisäputken 2 ja sisäkappaleen 2' yhtymäkohdan kohdalla patolevy 15, jossa on keskellä aukko 17, ja sisäputken 2 vapaassa päässä on patolevy l4, jossa on keskellä aukko 16.
Käytössä johdetaan syöttöputkesta 8 polttoainetta, tulojohdosta 5 kaasua ja syöttöjohdosta 12 ilmaa. Kaasu virtaa rengasmaisen tilan *1 läpi ruuvimaisena virtauksena ja tunkeutuu sisäkappaleen 2' aukkojen 3 kautta palamistilaan 6 ja siirtyy ruuvimaisena virtauksena ulkoseinää pitkin ulospäin. Tämän johdosta ruuvimaisen virtauksen aksiaaliseen sydämeen syntyvä alipaine imee syöttöputkesta 8 ja aukoista 9 tulevia aksiaalisia virtauksia itseensä. Kun sytytys-tulppa 13 on sytyttänyt seoksen palamaan, syntyy ruuvimaisen virtauksen sisällä ohjattu liekki, jonka läpimitta määräytyy olennai- 9 58209 sesti patolevyjen aukkojen 17 ja 16 läpimitan mukaiseksi. Liekin ne osat, jotka pyrkivät suuntautumaan ulospäin sisäputkea 2 kohti, ohjautuvat akselin suuntaisessa keskiosassa vallitsevan alipaineen vaikutuksesta takaisin, kuten katkoviivanuolilla on osoitettu.
Kuvan 3 mukaisessa laitteen sovellutusmuodossa puuttuu ulkoseinä 11 ja päätyseinässä 7 ei ole aukkoja 9· Sen sijaan on sovitettu kaihdinlevy 18, joka on kiinnitetty varteen 19, joka puolestaan on kiinnitetty syöttöputkeen 8 poikittaistangolla tai ristikolla 20. Ilmaa johdetaan sisään johdon 21 kautta. Ilman ja polttoaineen seos, jonka tulee tällaisessa laitteessa olla olennaisesti kaasumainen, joutuu ensin muuttamaan suuntaansa kaihdinlevyn 18 vaikutuksesta ennenkuin se tulee palamiskammioon 6 ja siinä rupeaa virtaamaan olennaisesti suoraviivaisesti ruuvimaisen virtauksen sydän-osassa.
Kuvassa 1 esitetyllä polttimella voi olla esimerkiksi seuraavat päämitat: Laitteen kokonaispituus ^5 cm, vaipan sisäläpimitta 53 cm, sisäputken 2 ja sisäkappaleen 2' sisäläpimitta *42,5 cm, sisä-kappaleen 2' seinän paksuus 5 mm. Sisäkappaleessa 2* on 75 aukkoa, joiden läpimitta on 20 mm ja jotka lähellä päätyseinää 7 on järjestetty verkon tapaisesti, jonka silmä on 5 x 5 cm. Sisäputkessa 2 on lähellä päätyseinästä 7 poispäin olevaa päätä kehää kiertäviä aukkoja, joiden läpimitta on 8 mm. Laitteeseen syötetään 100 m^/h metaania ja 3000 m^/h ilmaa. Polttimesta poistuvien kaasujen lämpötila on 800°C, rei'itetyn sisäkappaleen lämpötila on 150°C ja vaipan lämpötila on 60°C.

Claims (8)

10 58209
1. Laite reaktion aikaansaamiseksi virtaavien väliaineiden välillä, joka laite käsittää päätyseinällä suljetun vaipan, johon on pääty-seinästä poispäin olevaan päähän sovitettu lieriömäinen sisäputki niin, että päätyseinästä poispäin olevaan päähän muodostuu suljettu rengastila, rengastilaan tangentiaalisesti liittyvä tuloaukko ensimmäisen väliainevirran johtamiseksi sisään, sisiputken kanssa koaksi-aalisesti päätyseinän läpi viety tuloputki toisen väliainevirran johtamiseksi sisään, ja tuloputkea ympäröivä, päätyseinään liittyvä, rei'itetty sisäkappale, joka on pyörintäsymmetrinen sisäputken akseliin nähden, tunnettu siitä, että rei'itetty sisäkappale (2') liittyy välittömästi sisäputkeen (2).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että sisäkappaleen (2') rei'itys on etupäässä sovitettu päätyseinän (7) puoleiseen päähän.
3- Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että tuloaukko (5) ei sijaitse päätyseinästä (7) poispäin olevan rengastilan pään välittömässä läheisyydessä, ja että sisä-putkessa (2) on lähellä päätyseinästä poispäin olevaa päätä sarja aukkoja, joiden yhteispinta-ala on 1/100-1/10 kaikkien aukkojen yhteispinta-alasta.
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että puolet vaipan (1) ja sisäputken (2) sisäläpimitto-jen välisestä erosta on 1-10 cm, ja että sisäkappaleen (2') sisä-läpimitta millimetreinä on 0,4-0,5 kertaa /k, jolloin k on laitteen tunnissa kehittämä lämpömäärä kcal:na.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen laite, tunnettu ympyränmuotoisesta levystä (18), jonka läpimitta on sisäputken (2) läpimittaa pienempi ja joka sijaitsee yhdensuuntaisesti päätyseinän (7) kanssa ja 2-20 mm:n etäisyydellä siitä.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että päätyseinän (7) ulkopuolelle on sijoitettu 5“20 mm leveä lieriömäinen kammio (10), joka akselisymmetristen aukkojen (9) kautta on yhteydessä sisäputken (2) sisätilaan. 11 58209
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen laite, tunnet-t u sisäputken (2) päässä sijaitsevasta patoamislevystä (14).
8. Jonkin patenttivaatimuksista 1-7 mukainen laite, tunnet-t u sisäpytkessa (2) sijaitsevasta patoamislevystä (15), jossa on aksiaalinen ympyränmuotoinen aukko (17).
FI751916A 1974-06-28 1975-06-27 Anordning foer aostadkommande av en reaktion mellan stroemmande medier FI58209C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR7422620A FR2276086A1 (fr) 1974-06-28 1974-06-28 Procede et appareil pour assurer une reaction entre des courants fluides
FR7422620 1974-06-28

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI751916A FI751916A (fi) 1975-12-29
FI58209B FI58209B (fi) 1980-08-29
FI58209C true FI58209C (fi) 1980-12-10

Family

ID=9140665

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI751916A FI58209C (fi) 1974-06-28 1975-06-27 Anordning foer aostadkommande av en reaktion mellan stroemmande medier

Country Status (20)

Country Link
US (2) US4257339A (fi)
JP (1) JPS547626B2 (fi)
AR (1) AR205277A1 (fi)
AT (1) AT363060B (fi)
BE (1) BE830744A (fi)
BR (1) BR7504027A (fi)
CA (1) CA1048395A (fi)
DE (1) DE2528559C3 (fi)
DK (1) DK148697C (fi)
ES (1) ES438924A1 (fi)
FI (1) FI58209C (fi)
FR (1) FR2276086A1 (fi)
GB (1) GB1480977A (fi)
IL (1) IL47568A (fi)
IT (1) IT1040750B (fi)
LU (1) LU72831A1 (fi)
NL (1) NL174980C (fi)
PH (1) PH14305A (fi)
TR (1) TR19484A (fi)
ZA (1) ZA753874B (fi)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2257326B1 (fi) * 1973-06-19 1976-05-28 Rhone Progil
GB1555752A (en) * 1977-02-04 1979-11-14 Dunlop Ltd Indirect heat transfer apparatus
JPS625521Y2 (fi) * 1977-10-25 1987-02-07
JPS6036939B2 (ja) * 1978-02-09 1985-08-23 日本石油化学株式会社 積層体の製造方法
FR2490619A1 (fr) * 1980-09-24 1982-03-26 Rhone Poulenc Ind Procede de traitement d'une matiere liquide conduisant a des dechets solides par action d'une phase fluide et d'au moins une phase gazeuse
JPS58208364A (ja) * 1982-05-31 1983-12-05 Dainippon Printing Co Ltd 感圧接着性フイルムの製造方法
FR2551183B1 (fr) * 1983-05-20 1988-05-13 Rhone Poulenc Chim Base Procede et dispositif de combustion propre s'appliquant notamment au brulage des combustibles lourds
FR2546077B1 (fr) * 1983-05-20 1988-05-06 Rhone Poulenc Chim Base Dispositif de reaction a haute temperature
FR2551743B1 (fr) * 1983-09-14 1985-10-25 Rhone Poulenc Spec Chim Titanate d'alcalino-terreux, son procede de preparation et son application dans des compositions ceramiques
SE453102B (sv) * 1985-01-22 1988-01-11 Stiftelsen Cellulosa Och Pappe Sett vid forbrenning av vid massaframstellning enligt kokprocesser pa natriumbas erhallen indunstad avlut
FR2592321A1 (fr) * 1986-01-02 1987-07-03 Rhone Poulenc Chim Base Procede d'obtention d'une phase gazeuse a temperature elevee, et dispositif pour mettre en oeuvre le procede. application au traitement des phases liquides ou gazeuses, chargees ou non de solides, et solides pulverisables.
FR2620865B1 (fr) * 1987-09-18 1990-04-20 Rhone Poulenc Chimie Procede de preparation de supraconducteurs et produits ainsi obtenus
US4858537A (en) * 1988-08-22 1989-08-22 Atlantic Richfield Company Combustion method and apparatus
JP2541898Y2 (ja) * 1990-08-03 1997-07-23 日東電工株式会社 オムツ等に適する粘着テープ

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2995895A (en) * 1958-09-29 1961-08-15 Garrett Corp Combustor with alcohol-water injection
GB1498034A (en) * 1974-05-14 1978-01-18 Secr Defence Dinghies
DE2524036C2 (de) * 1975-05-30 1983-05-11 Caloric Gesellschaft für Apparatebau mbH, 8032 Gräfelfing Brenner für fließfähige Brennstoffe
US4124353A (en) * 1975-06-27 1978-11-07 Rhone-Poulenc Industries Method and apparatus for carrying out a reaction between streams of fluid
US4120640A (en) * 1977-02-18 1978-10-17 Infern-O-Therm Corporation Burner for liquid fuel

Also Published As

Publication number Publication date
AR205277A1 (es) 1976-04-21
IL47568A (en) 1977-07-31
DK292275A (da) 1975-12-29
ATA489275A (de) 1980-12-15
IL47568A0 (en) 1975-08-31
DE2528559A1 (de) 1976-01-08
BE830744A (fr) 1975-12-29
AT363060B (de) 1981-07-10
ES438924A1 (es) 1977-04-16
CA1048395A (en) 1979-02-13
FR2276086A1 (fr) 1976-01-23
US4257339A (en) 1981-03-24
US4350101A (en) 1982-09-21
TR19484A (tr) 1979-04-17
DK148697C (da) 1986-02-24
IT1040750B (it) 1979-12-20
DE2528559B2 (de) 1977-09-29
BR7504027A (pt) 1976-06-29
FR2276086B1 (fi) 1980-08-29
LU72831A1 (fi) 1976-04-13
FI751916A (fi) 1975-12-29
AU8231775A (en) 1976-12-23
PH14305A (en) 1981-05-19
ZA753874B (en) 1976-05-26
GB1480977A (en) 1977-07-27
JPS547626B2 (fi) 1979-04-09
NL174980C (nl) 1984-09-03
DE2528559C3 (de) 1978-05-03
FI58209B (fi) 1980-08-29
DK148697B (da) 1985-09-02
NL7507678A (nl) 1975-12-30
JPS5148773A (fi) 1976-04-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI58209C (fi) Anordning foer aostadkommande av en reaktion mellan stroemmande medier
US4362500A (en) Unit for combustion of process exhaust gas and production of hot air
CA1159356A (en) Method and device for producing microdroplets of fluid
DE3567531D1 (en) Industrial burner for gaseous or liquid fuels
EP1009952A1 (en) Low-emissions industrial burner
US4915038A (en) Sudden expansion (SUE) incinerator for destroying hazardous materials and wastes and improved method
JPS61256108A (ja) 流体燃料燃焼法及びそれを行なうための乱流バ−ナ−
KR0135512B1 (ko) 폐가스를 처리하기 위한 동시 소각로 기구 및 방법
US2918118A (en) Burner
FI65853C (fi) Braennare
US4481889A (en) Method and apparatus for afterburning flue gases
JPS5942203B2 (ja) ガス燃料バ−ナ
US5203690A (en) Combustion apparatus
US4060380A (en) Furnace having burners supplied with heated air
US4255115A (en) Method and apparatus for producing a hot gas flow
US3133731A (en) Apparatus for heating gases
Liu et al. Experimental study on the pre-evaporation pulse combustion of liquid fuel within a porous medium burner
US4466359A (en) Disc stabilized flame afterburner
WO2023178427A1 (en) Vortex combustion burner
US5823759A (en) Apparatus and method for burning combustible gases
US4854853A (en) Waste combustion system
US5232358A (en) Combustion apparatus
EP0019962A1 (en) Method and burner for burning powdered fuel, and apparatus and method for drying moist material using such a burner
JPH08270914A (ja) バーナー
SU802707A1 (ru) Газомазутна плоскопламенна горелка

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: RHONE- POULENC INDUSTRIES