FI58173B - Saett och anordning foer att torka fuktigt material foeretraedesvis en fuktig materialbana - Google Patents

Saett och anordning foer att torka fuktigt material foeretraedesvis en fuktig materialbana Download PDF

Info

Publication number
FI58173B
FI58173B FI2183/70A FI218370A FI58173B FI 58173 B FI58173 B FI 58173B FI 2183/70 A FI2183/70 A FI 2183/70A FI 218370 A FI218370 A FI 218370A FI 58173 B FI58173 B FI 58173B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
porous
layer
drying
heat
porous layer
Prior art date
Application number
FI2183/70A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI58173C (fi
Inventor
Hans Ivar Wallsten
Original Assignee
Inventing Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Inventing Ab filed Critical Inventing Ab
Application granted granted Critical
Publication of FI58173B publication Critical patent/FI58173B/fi
Publication of FI58173C publication Critical patent/FI58173C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F26DRYING
    • F26BDRYING SOLID MATERIALS OR OBJECTS BY REMOVING LIQUID THEREFROM
    • F26B13/00Machines and apparatus for drying fabrics, fibres, yarns, or other materials in long lengths, with progressive movement
    • F26B13/10Arrangements for feeding, heating or supporting materials; Controlling movement, tension or position of materials
    • F26B13/14Rollers, drums, cylinders; Arrangement of drives, supports, bearings, cleaning
    • DTEXTILES; PAPER
    • D06TREATMENT OF TEXTILES OR THE LIKE; LAUNDERING; FLEXIBLE MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • D06FLAUNDERING, DRYING, IRONING, PRESSING OR FOLDING TEXTILE ARTICLES
    • D06F75/00Hand irons
    • D06F75/38Sole plates
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F5/00Dryer section of machines for making continuous webs of paper
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F5/00Dryer section of machines for making continuous webs of paper
    • D21F5/02Drying on cylinders

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Drying Of Solid Materials (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Hair Curling (AREA)

Description

\·ΪΜΪΓ*\ Γβΐ tt1>KUULUTUSJULKAISU rn.n, fSTk lBJ UTLÄGGNINGSSKRIFT 5 ö 1 7 3 C Patentti myönnetty 10 12 1000 (^) Patent meddelat ^ ¥ ^ (51) Kv.!k?/lnt.a.3 D 21 F 5/00 SUOMI—FINLAND (fl) 2183/70 (OT) 1-Uk»mliptlv»—Am5knlnnd«f 07-08.70 (23) AtkupUvt—GlMghctfdtg 07.08.70 (41) Tullut ]utklMk*) — Bltvtt offwitllg 1^.02.71
Patentti· ]· rekisterihallftin (44) NlhttvUriptnon jt kuuL}utk»l«m pvm. —
Patent- och ragisterstyrelsen ' AmMcait utl*|d oeh utUkrtftan publfcarad 29.08.80 (32)(33)(31) Pn*««y •tuolk.ui-Bnirt prlorltat 13.08.69
Ruotsi-Sverige(SE) 1129^/69 (71) AB Inventing, Bergsgatan U, Säffle, Ruotsi-Sverige(SE) (72) Hans Ivar Wallsten, Säffle, Ruotsi-Sverige(SE) (Jk) Berggren Oy Ab (5*0 Tapa ja laite kostean aineen, etenkin kostean ainerainan, kuivattamiseksi - Sätt och anordning för att torka fuktigt material, företrädesvis en fuktig materialbana
Keksintö koskee rainojen, esimerkiksi paperin, selluloosan, muiden kuitujen, kartongin, tekstiilien yms. kuivattamista. Keksinnön ansiosta saadaan aikaan hyvin tehokas ja nopea kuivuminen, siis veden tms. lähteminen, joten kuivumisnopeus saadaan melkoisesti suuremmaksi kuin muunlaisia kuivattimia käytettäessä. Jos keksintöä käytetään _ hyväksi esimerkiksi paperia paperikoneella valmistettaessa, niin saadaan paperikoneen nopeus entistä suuremmaksi tai paperikoneen kuivatusosa tavanomaista melkoisesti lyhyemmäksi ja vähemmän tilaa vieväksi.
Seuraavassa esitetään ensin joitakin esimerkkejä keksinnön soveltamisesta paperin ja selluloosan valmistuksen yhteydessä, mutta keksintö ei suinkaan rajoitu siihen.
Niin kuin tiedetään, valmistetaan paperia tai kartonkia niin, että märkä kuituaineraina kulkee ensin koneen puserrusosan kautta, jossa rainasta puserretaan vettä niin pitkälti kuin laadun puolesta on mahdollista. Kostea paperiraina kulkee sitten kuivatusosan kautta, 58173 jonka pääosia ovat lämpimät pyörivät telat, joita lämmitetään tavallisesti paineisella tulistetulla höyryllä. Telat ovat tavallisesti kahtena yläkkäisenä rivinä. Paperiraina kulkee kuivatusosan kautta niin, että se koskettaa vuoroin alatelaa, vuoron ylätelaa. Paperi-rainaa painetaan pyörivää telan pintaa vasten säännöllisesti kuiva-tushuovalla tai kuivatusviiralla. Paperirainaa kuivatetaan siis kuivatusosassa vuorotellen eri puolilta.
Kuivatusosana saattaa tunnetusti olla yksi ainoa suuri kuumennettu tela, jonka pinnalle puserrusosasta lähtevä märkä paperiraina joutuu.
Kun tela on pyörinyt valtaosan kierrostaan, niin paperiraina on kuiva, jolloin se otetaan telan pinnalta.
On helppoa huomata mainitun kuivattamistavan haittana olevan, että — paperirainasta höyrystämällä karkoittavan veden täytyy lähteä siltä paperin puolelta, joka on lämpimästä telan pinnasta poispäin. Tämä selittyy siitä, että muodostunut vesihöyry ei pääse tunkeutumaan telan tasa-aineisen pinnan läpi. Kun kuivattamiseen käytetään sar-jakkaisia lämpimiä teloja ja kuivattaminen on vuorottaista, niin ai-hautuu lisäksi se haitta, että lämpimästä telasta poispäin olevalle rainan pinnalle muodostunut höyrykalvo joutuu seuraavaa telaa vasten ja vaikeuttaa siten lämmön siirtymistä telan pinnasta paperirainaan.
Kuivatustehon parantamiseksi on ehdotettu erilaisia menetelmiä.
Niinpä raina voidaan kuivattaa esimerkiksi niin, että korvataan kuiva-tustelat reiällisillä rummuilla, joiden yli raina kulkee. Lämpö tulee tällöin ulkopuolelta esimerkiksi kuumana ilmana. Muodostunut höyry ~ imetään rummuista tyhjöllä.
Erään toisen menetelmän mukaan kuivatetaan kostea raina käyttämällä ~ onttoja teloja, joiden vaippa on huokoista .ainetta, jossa on runsaasti ulkopinnalta sisäpintaan vieviä solia. Telojen sisällä olevasta kuivan lämmön lähteestä johdetaan lämpöä säteittään sisältä ulospäin huokoisen aineen läpi kosteaan rainaan, jolloin lämmön aikaansaama vesihöyry kulkeutuu päinvastaiseen suuntaan telan seinän onteloiden kautta telan onteloon. Kun telojen sisäilma pidetään kuivana soveliasta lämpölähdettä käyttäen (esimerkiksi sähköä, kuivaa kaasua tai öljyä käyttäen), niin teloihin tunkeutuva höyry estyy lauhtumasta ja se saadaan sitten johdetuksi pois teloista. Eräässä tapauksessa käytetään samankaltaisen vaikutuksen aikaansaamiseen täysiaineisia telo- 3 581 73 jen vaippoja, jotka ovat esimerkiksi ruostumatonta terästä, joka on rei'itetty.
Viimeksi mainitulla menetelmällä on kuitenkin eräitä haittoja. Esimerkiksi lämpölähteen lajin valinnalla on rajansa. Niinpä ei voida käyttää tulistettua höyryä. Tämä johtuu telan sisätilan kosteudesta ja ylipaineesta. Ylipaineesta olisi seurauksena vesihöyryn vuotamista poispäin ja kosteasta rainasta peräisin olevan höyryn estymistä tunkeutumasta huokoisen vaipan läpi ulkoa sisälle päin. Sitä paitsi olisi ongelmallista saada huokoinen vaippa kyllin ~ lujaksi kestämään sisäpuolesta vaikuttavan tulistetun vesihöyryn paineen. Sillä toteutuksella, jonka mukaan täysiaineisessa vaipassa on reikiä, on lisäksi se haitta, että tällaisista rei'istä, joiden ^ täytyy olla käytännöllisistä syistä suurenlaisia, pyrkii jäämään rainaan merkkejä, minkä lisäksi reiät pyrkivät tukkeutumaan niihin helposti asettuvien osasten johdosta.
Nyt on yllättäen osoittautunut, että edellä mainitut epäkohdat voidaan välttää tämän keksinnön avulla, jonka tunnusmerkit ilmenevät oheisista pat entt ivaat imuksista.
Keksintöä selitetään piirustuksen yhteydessä. Kuvio 1 on keksinnön erään toteutuksen mukaisen kuivatustelan poikkileikkaus, ja kuvio 2 on pituusleikkaus. Kuviot 3, 4 ja 5 esittävät suuremmassa mittakaavassa kuvion 1 mukaisen laitteen osia. Kuvio 6 esittää suuremmassa mittakaavassa erästä erikoista toteutusta. Kuviot 7-10 esittävät w suuremmassa mittakaavassa kuivatustelan osaa erilaisten toteutusten mukaan havainnollistaen lämmön tuloa, höyryn poistoa ja rainan ja kuivatuspinnan kosketuspaineen tehostusta. Kuviot 11 ja 12 esittävät ^ vielä eräiden keksinnön mukaisten toteutusten mukaisia kuivaussylin- tereitä poikkileikkauksena.
Kuvion 1 mukaan sisältyy kuivatuslaitteeseen kantava tela tai vaippa 1, jota kuumennetaan soveliaasti, esimerkiksi johtamalla sen onteloon tulistettua vesihöyryä. Telalla on päädyt, akselitapit, joiden varassa tela pyörii, sekä höyryn tulovälineistö ja höyryn ja lauhdoksen lähtövälineistö. Keksinnön uutuutena on, että tasa-aineisen, lämpöä johtavaa ainetta olevan, esimerkiksi valurautaisen, vaipan 1 ympärillä on toinen vaippa 2, joka lämpenee vaipasta 1 johtuvasta lämmöstä. Kuivatettava raina 3 on ulkovaippaa 2 vasten. Ulkovaippa on höyryä johtamaan pystyvää pienihuokoista ainetta, nimittäin sintrautunutta ^ 58173 ainetta, esimerkiksi sintrautunutta rautaa tai metallia, jonka ulkopinta on niin tasainen, että siitä ei jää mitään merkkejä paperirainan pintaan ja että paperirainan kuituja ei tartu koloihin. Vaipan 2 pinnan sileyttä ja samalla vaipan huokoisuutta ja lujuutta koskevat vaatimukset saadaan täytetyksi käyttämällä soveliasta sintrautunutta ainetta. Näiden ominaisuuksien säilymiseksi voidaan pinta kovettaa.
Vaipan 2 ominaisuuksien johdosta pääsee paperirainan 3 lämmetessä muodostuvaa höyryä lähtemään pois myös huokoisen kerrosken läpi, niin kuin havainnollistuu kuviosta 3. Tähän kuvioon on merkitty nuolilla ne kaksi päätietä, joita haihtuva höyry pyrkii menemään, toista kerroksesta 2 poispäin, toista tähän kerrokseen, jolloin höyry hakeutuu ^ pienimpien virtausvastusten teille. Huokoinen kerros 2 on havainnollistettu ympyröillä, joskaan sen rakenne ei ole näin säännöllinen. Toteutuksen ollessa kuvion 1 mukainen huokoiseen kerrokseen 2 tunkeu- — tunut höyry menee telan akselin suuntaisiin soliin 4, jotka ovat paljon tilavampia kuin kerroksen 2 hienot huokoset.
Näin höyry pääsee telan toista tai kumpaakin päätä tai päätyä kohti niin, että virtausvastus on mitä pienin. Kun lämpö tulee kokonaan tai osaksi huokoisen kerroksen 2 läpi, niin höyry ei lauhdu tämän kerroksen läpi mennessään. Kuvioiden 1, 2 ja 4 mukaan solat 4 ovat tasa-aineisen vaipan 1 rinnakkaisia kouruja. Solat voidaan tietenkin varata huokoiseen kerrokseen 2, kuvio 8.
Lämpöä voidaan johtaa rainan 3 kuivattamiseen monin eri tavoin. Joitakin tapoja ilmenee kuvioista 7-10. Kuvion 7 mukaan lämpöä tulee sekä uiko- että sisäpuolelta nuolia E vastaavasti. Ulkopuolelta lämpö ~ voi tietenkin tulla säteilemällä ja/tai johtamalla. Tämä lämmön tulo voidaan saada aikaan infrapunasäteilyllä, palavalla kaasulla, lämmitetyllä ilmalla tai kaasulla. Sisäpuolen lämpölähteenä saattaa olla esimerkiksi tulistettu vesihöyry, palava kaasu, kuuma öljy tai muu neste. Höyryn poistosolat 4 ovat tässä tapauksessa tasa-aineisessa sisävaipassa. Kuumennusväliaine, esimerkiksi tulistettu vesihöyry, saattaa esimerkiksi sekä tulla että lähteä sen tai niiden akselitap-pien kautta, joiden varassa tela pyörii.
Kuvion 8 mukaan lämpö tulee vain sisäpuolelta. Lämpölähteenä on esimerkiksi tulistettu vesihöyry. Höyryn poistosolat 4 ovat huokoisessa aineessa 2.
5 58173
Kuvion 9 mukaan on rainaa 3 huokoista kerrosta 2 vasten painamassa huokoinen aine 5, esimerkiksi kuivatushoupa tai -viira, jolloin lämmön siirtyminen tehostuu. Lämpö saattaa tulla joko ulkopuolelta tai sisäpuolelta tai kummaltakin puolelta. Höyry pääsee pois sekä aineen 5 että aineen 2 läpi. Höyryn poistosolat 4 ovat osaksi huokoisessa aineessa 2 ja osaksi tasa-aineisessa sisävaipassa.
Kuvion 10 mukaan on ulkopuolella tiivis väline 6 (esimerkiksi teräs-nauha), joka painaa rainaa 3 huokoista kerrosta 2 vasten. Lämmön tulo voidaan tietenkin järjestää eri tavoin. Höyry menee tässä tapauk-—' sessa vain huokoiseen kerrokseen päin. Tämä toteutus on mielenkiin toinen, koska paperi voidaan saada joissakin tapauksissa pinnoiltaan hyvin yhtäläiseksi ja hyvin tasaiseksi.
Kuvion 11 mukaan paperiraina 3 kiertää kuvion 1 kaltaista kuivatintä, mutta on kuvion 9 kerroksen 5 tai kuvion 10 kerroksen 6 mukaisen välineen huokoista kerrosta 2 vasten painamana.
Niin kuin on mainittu, kuivatetaan esimerkiksi paperirainaa niinkin, että painetaan märkää rainaa yhden ainoan telan pintaa vasten. Keksinnön mukaan voidaan tällaiseenkin telaan varata huokoinen ulkovaip-pa ja höyryn poistosolat. Kuvion 12 mukaisessa tällaisessa kuivatti-messa on likistystela 7, jolta paperiraina 3 menee huokoiselle kerrokselle 2, jossa on höyryn poistosolat Lämpö saattaa tulla moolien E mukaisesti sekä sisäpuolelta vaipan 1 kautta että ulkopuolelta. Kuivuneelle rainalle voidaan varata irroituskaavin 8 ja ottotela 9-Lämpöä voidaan tietenkin kohdistaa ulkopuolelta siihen kuivatustelan huokoisen pinnan osaan, joka ei ole paperirainan peittämänä. Tämä koskee myös kuvioiden 1 ja 11 mukaisia toteutuksia.
Huokoiseksi aineeksi käytetään mielellään sintrautunutta metallia, jonka metalli on esimerkiksi kuparia, kupariseosta, esimerkiksi messinkiä tai rautaa, terästä tai rauta- tai terässeosta. Keksinnön kannalta on oleellista, että huokoisuus on niin riittävä, että höyry pääsee hyvin läpi, että lujuus on riittävä ja että ulkopinta on niin sileä, että paperirainaan ei jää merkkejä. Lisäksi on tärkeää, että pinta on niin tasainen, että sille ei asetu kuitujen palasia tms. Huokoista pintaa puhtaana pitämään soveltuu kaavin, joka on esimerkiksi tekokuitua. Sintrautuneen metallin valmistukseen on käytettävä rakeiden koolta soveliasta ainetta. Soveliaaksi rakeiden suuruudeksi on osoittautunut käytännössä ns. 10-prosenttisen pronssin osalta enin- 6 58173 tään 75/U ja keskimäärin noin 40^. Tämä on vain esimerkki, sillä sintrautuneen aineen valmistuksen muiden olosuhteiden mukaan voidaan itse asiassa käyttää karkeampaa tai hienompaa rakeisuutta.
Sekä pinnan tasaisuutta ja lujuutta että muodostuneen höyryn virtausvastuksen vähäisyyttä koskevien vaatimusten täyttämiseksi saattaa huokoinen aine koostua ominaisuuksiltaan erilaisista kerroksista.
Niinpä on soveliasta tehdä huokoisen aineen pintakerros sellaiseksi, että siinä on runsaasti hienoja huokosia ja että sen pinta on sileä, samalla kun sisäkerros tai -kerrokset ovat melkoisesti karkeampaa sintrautunutta ainetta, jotta höyryn virtausvastus on mitä pienin. _
Eri kerrokset voidaan puristaa yhteen ennen sintraamista. Olosuhteiden mukaan voidaan ulkokuori kromittaa tai muuten pinnoittaa niin, että pinnan kovuus on sovelias. Kuvion 5 erikokoiset ympyrät on tarkoitettu havainnollistamaan sintrautuneen aineen eri kerroksia.
Näin saadaan joissakin tapauksissa telan päätyihin päin käyvän virtauksen vastus niin pieneksi, että varsinkaan lyhyenlaisiin kuiva-tusteloihin ei tarvita erityisiä höyryn poistosolia. Hyvän kuivatus-tehon aikaansaamiseksi on myös osoittautunut edulliseksi, että ainakin huokoisen aineen ulkokerroksen tiehyet ovat hyvin hienot. On näet osoittautunut, että hienot huokoset imevät joillakin lämpötila-alueilla hiuspillivaikutuksella vettä nesteenä, joka sitten höyrystyy syvemmässä huokoisessa aineessa.
Sintrautuneen aineen läpi ja/tai höyryn poistosolista virtaava höyry voidaan tietenkin kerätä telan päätyjen puolelta ja johtaa ehkä käytettäväksi esimerkiksi paperikoneen kuivatuspuolella käytettävän ilman lämmittämiseen tms.
Niin kuin on mainittu, haihtuminen on keksinnön mukaista laitetta _ käytettäessä nopeampaa kuin paperirainaa tavanomaisesti kuivatettaessa. Vertailussa kokeiltuja paperilajeja olevat rainat, jotka sisälsivät kuivaa ainetta 40 %, kuivatettiin niin, että kuivan aineen osuudeksi tuli 95 %. Kuivatusaikojen lyheneminen ilmenee taulukosta. Ulkolämpötila oli kaikissa tapauksissa 120°C.

Claims (5)

7 58173 Laji Kuivatusaika sek., kun Ajan lyhenemä lämmin vastepinta oli * tasa-aineinen huokoinen Voimapaperi, 80 g 6,5 3,7 43 Fluting, 127 g 20,5 15,5 24 Kirjoituspaperi, 70 g 5,7 3,5 39 Säkkipaperi, 90 g 9,7 5,6 42
1. Tapa kostean aineen, etenkin kostean ainerainan, kuivatta- _ miseksi, tunnettu siitä, että johdetaan lämpöä lämpölähteestä homogeenisen sulkukerroksen (1) kautta toiselle puolelle huokoista lämpöäjohtavaa kerrosta (2), _ jossa on huokosia höyryn poistamiseksi, saatetaan kostea aine (3) asettumaan huokoisen kerroksen (2) vastakkaista puolta vasten ja poistetaan kosteaan aineeseen (3) sisältyvästä vedestä muodostuva höyry huokoisen kerroksen (2) läpi ja tämän jälkeen pääasiassa huokoisessa kerroksessa (2) ja/tai sulkukerroksen (1) huokoiseen kerrokseen (2) päin olevassa pinnassa sijaitsevien kanavien (4) kautta välimatkan päässä huokoisen kerroksen (2) ja kostean materiaalin (3) kosketuspinnasta.
2. Laite patenttivaatimuksen 1 mukaisen tavan soveltamiseksi kostean aineen, etenkin kostean ainerainan, kuivattamiseksi, tunnettu vasten kosteata ainetta (3) tarkoitetusta huokoisesta lämpöäjohtavasta kerroksesta (2), jota kosteasta aineesta (3) pois- w päin olevalta puolelta kannattaa homogeeninen sulkukerros O), joka on sovitettu huokoisen kerroksen (2) lämmittämiseksi olemaan yhteistoiminnassa lämpölähteen kanssa, ja höyryn poisjohtamiseen tarkoi-_ tetuista kanavista, jotka on sovitettu huokoiseen kerrokseen (2) ja/tai sulkukerroksen (1) huokoiseen kerrokseen (2) päin olevaan pintaan matkan päähän huokoisen kerroksen (2) ja kostean aineen kosketuspinnasta.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite kostean ainerainan kuivattamiseksi, tunnettu siitä, että huokoinen lämpöäjohta-va kerros (2) ja sen alla sijaitseva sulkukerros (1) ovat sovitetut pyöriväksi laakeroidun kuivatuss.ylinterin vaipaksi.
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnettu siitä, 8 58173 että huokoinen lämpöäjohtava kerros (2) on tehty sintraamalla ja että sen kosteaan aineeseen (3) päin olevan pinnan muodostaa hieno sintrausaine, edullisesti lämpöäjohtava metalliaine, sileän pinnan muodostamista varten.
5· Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että huokoisen lämpöäjohtavan kerroksen (2) sisäosa muodostuu karkeammasta sintrausaineesta höyryn virtausvastuksen pienentämiseksi.
FI2183/70A 1969-08-13 1970-08-07 Saett och anordning foer att torka fuktigt material foeretraedesvis en fuktig materialbana FI58173C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE11294/69A SE348508B (fi) 1969-08-13 1969-08-13
SE1129469 1969-08-13

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI58173B true FI58173B (fi) 1980-08-29
FI58173C FI58173C (fi) 1980-12-10

Family

ID=20293699

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI2183/70A FI58173C (fi) 1969-08-13 1970-08-07 Saett och anordning foer att torka fuktigt material foeretraedesvis en fuktig materialbana

Country Status (12)

Country Link
US (1) US3659347A (fi)
JP (1) JPS512135B1 (fi)
AT (1) AT308523B (fi)
BE (1) BE754598A (fi)
CH (2) CH538654A (fi)
DE (1) DE2039052A1 (fi)
FI (1) FI58173C (fi)
FR (1) FR2056660A5 (fi)
GB (1) GB1326061A (fi)
NL (1) NL7011996A (fi)
SE (1) SE348508B (fi)
SU (1) SU408485A3 (fi)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3822485A (en) * 1972-07-17 1974-07-09 E Bates Roller machine for processing goods
JPS4948338A (fi) * 1972-09-08 1974-05-10
FI54627C (fi) * 1977-04-04 1979-01-10 Valmet Oy Foerfarande och anordning i torkpartiet i en pappersmaskin
JPS58125124A (ja) * 1982-01-21 1983-07-26 Mitsubishi Electric Corp パラレルバス制御装置
AT390975B (de) * 1987-06-15 1990-07-25 Andritz Ag Maschf Vorrichtung mit einer mit einem waermetraegermedium beheizten arbeitsflaeche
JPH03132660A (ja) * 1989-10-19 1991-06-06 Fuji Photo Film Co Ltd 感光材料乾燥装置
US5274930A (en) * 1992-06-30 1994-01-04 The Procter & Gamble Company Limiting orifice drying of cellulosic fibrous structures, apparatus therefor, and cellulosic fibrous structures produced thereby
US6397489B1 (en) * 2000-08-25 2002-06-04 The University Of Chicago Multiport cylinder dryer with low thermal resistance and high heat transfer
US7087157B2 (en) * 2003-07-12 2006-08-08 Advanced Phase Separation, Llc Multi-phase separation system
DE102006015796A1 (de) * 2005-05-13 2006-11-16 Voith Patent Gmbh Trockenzylinder
DE102005058577B4 (de) * 2005-12-08 2014-05-22 Sartorius Stedim Biotech Gmbh Vorrichtung zum Entfernen flüchtiger Medien von Bahnmaterialien
DE102005063563B3 (de) * 2005-12-08 2014-08-28 Sartorius Stedim Biotech Gmbh Vorrichtung zum Entfernen flüchtiger Medien

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1215236A (en) * 1915-05-29 1917-02-06 John P Badenhausen Drying-roll.
US2209759A (en) * 1937-06-28 1940-07-30 Beloit Iron Works Absorbent press roll assembly
CH218895A (de) * 1939-04-08 1942-01-15 Voith Gmbh J M Trockenvorrichtung mit einer Trockentrommel zum Trocknen von bandförmigem Gut mittels Blasluft, insbesondere von Trockenfilzen von Papiermaschinen.
GB958176A (en) * 1962-10-05 1964-05-13 William Paul Dapses Drying drum

Also Published As

Publication number Publication date
SU444379A3 (ru) 1974-09-25
SU408485A3 (fi) 1973-12-10
GB1326061A (en) 1973-08-08
BE754598A (fr) 1971-01-18
CH538654A (de) 1973-03-15
CH1178970A4 (fi) 1973-03-15
FR2056660A5 (fi) 1971-05-14
JPS512135B1 (fi) 1976-01-23
NL7011996A (fi) 1971-02-16
SE348508B (fi) 1972-09-04
AT308523B (de) 1973-07-10
FI58173C (fi) 1980-12-10
US3659347A (en) 1972-05-02
DE2039052A1 (de) 1971-03-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI58173B (fi) Saett och anordning foer att torka fuktigt material foeretraedesvis en fuktig materialbana
US5625961A (en) Multiple zone limiting orifice drying of cellulosic fibrous structures, apparatus therefor, and cellulosic fibrous structures produced thereby
FI69141B (fi) Foerfarande och anordning foer torkning av en pappersbana eller liknande
FI61739B (fi) Torkningsfoerfarande och anordning
US3840429A (en) Anti-rewet membrane for an extended press nip system
US3319352A (en) Apparatus and method for drying a fibrous web
US6746573B2 (en) Method of drying fibrous structures
US3560333A (en) Method and apparatus for drying paper on a yankee dryer
US3296710A (en) Absorbent dryer
FI109476B (fi) Laite ja menetelmä fluidin poistamiseksi kuiturainasta
AU2002356025A1 (en) Method of drying fibrous structures
FI3414392T3 (fi) Paperituotteiden valmistusmenetelmät, joissa käytetään muovaustelaa
US5539996A (en) Multiple zone limiting orifice drying of cellulosic fibrous structures, apparatus therefor, and cellulosic fibrous structures produced thereby
US4485567A (en) Dryer felt run
FI85043B (fi) Foerfarande och anordning foer torkning av en fuktig fiberbana.
US3073038A (en) Drying drum
FI90366B (fi) Menetelmä ja laitteisto paperi- tai kartonkirainan kiillottamiseksi
FI98232C (fi) Kalanteri aineradan, erityisesti paperiradan käsittelemiseksi
KR100283024B1 (ko) 다공질 웨브의 연속건조장치
US5584128A (en) Multiple zone limiting orifice drying of cellulosic fibrous structures, apparatus therefor, and cellulosic fibrous structures produced thereby
US2929448A (en) Single stage continuous paper making process and apparatus
AU721236B2 (en) Multiple zone limiting orifice drying of cellulosic fibrous structures, apparatus therefor, and cellulosic fibrous structures produced thereby
FI69143B (fi) Torkningsfoerfarande samt flercylindertork i en pappersmaskin
FI110013B (fi) Menetelmä ja laitteisto kuiturainamateriaalin kuivaamiseen
FI71367C (fi) Foerfarande och anordning foer effektivering av avvattning i en pappersmaskin