FI121991B - Ajoneuvon telasto - Google Patents
Ajoneuvon telasto Download PDFInfo
- Publication number
- FI121991B FI121991B FI20090334A FI20090334A FI121991B FI 121991 B FI121991 B FI 121991B FI 20090334 A FI20090334 A FI 20090334A FI 20090334 A FI20090334 A FI 20090334A FI 121991 B FI121991 B FI 121991B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- track
- roll
- vehicle
- wheels
- axle
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B62—LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
- B62D—MOTOR VEHICLES; TRAILERS
- B62D55/00—Endless track vehicles
- B62D55/06—Endless track vehicles with tracks without ground wheels
- B62D55/065—Multi-track vehicles, i.e. more than two tracks
- B62D55/0655—Articulated endless track vehicles
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B62—LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
- B62D—MOTOR VEHICLES; TRAILERS
- B62D49/00—Tractors
- B62D49/06—Tractors adapted for multi-purpose use
- B62D49/0621—Tractors adapted for multi-purpose use comprising traction increasing arrangements, e.g. all-wheel traction devices, multiple-axle traction arrangements, auxiliary traction increasing devices
- B62D49/0635—Tractors adapted for multi-purpose use comprising traction increasing arrangements, e.g. all-wheel traction devices, multiple-axle traction arrangements, auxiliary traction increasing devices using additional ground engaging means, e.g. endless tracks
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B62—LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
- B62D—MOTOR VEHICLES; TRAILERS
- B62D55/00—Endless track vehicles
- B62D55/04—Endless track vehicles with tracks and alternative ground wheels, e.g. changeable from endless track vehicle into wheeled vehicle and vice versa
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Combustion & Propulsion (AREA)
- Transportation (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Road Paving Machines (AREA)
Description
* -4
Ajoneuvon telasto
Keksinnön kohteena on ajoneuvon telasto. Keksintö kohdistuu erityisesti telas-toon, jota käytetään metsätraktoreissa asennettuna pyörien tilalle liikuttaessa 5 pehmeillä alustoilla.
Ajettaessa ajoneuvolla vaihtelevissa maasto-olosuhteissa tarvitaan hyvää käytettävyyttä ja etenemiskykyä liikuttaessa niin kovilla kuin pehmeillä ja huonosti kantavilla alustoilla. Pyörillä varustettu ajoneuvo on tunnetusti parhaimmillaan kovilla 10 alustoilla, mutta lähes käyttökelvoton pehmeissä olosuhteissa. Telasto sopii pehmeisiin maastoihin, mutta ei ole edullinen ratkaisu kantavilla mailla tapahtuvaan liikkumiseen. Ongelmaa on pyritty ratkaisemaan asentamalla pyörien tilalle telastot tarvittaessa. Esimerkiksi mönkijöiden etenemiskykyä lumessa voidaan parantaa asentamalla pyöränapoihin telastoasennelmat.
15
Kevyisiin ajoneuvoihin asennettavat telastoasennelmat ovat kevytrakenteisia, joten niiden käyttö rajoittuu pienen kuormitettavuuden lähes pelkästään vapaa-ajankäyttöön.
20 Patenttijulkaisuissa EP1270823A2, EP1514775A1, GB 2159112A, US3801164 ja WO0236417A1 on esitetty erilaisia telastoratkaisuja. Mainitut ratkaisut eivät mahdollista telastojen nopeaa vaihtamista pyörien tilalle, jolloin niitä ei voi soveltaa esimerkiksi vaihtelevissa olosuhteissa tapahtuvaan urakointiin Kannattavan urakoinnin edellyttämää käyttövarmuutta ja kunnossapidettävyyttä ei esitetyillä 25 ratkaisuilla myöskään voida helposti saavuttaa.
Muissa samankaltaisissa telastoratkaisuissa tela on yleensä jäykkä metallitela joka huonontaa oleellisesti koneen ominaisuuksia kumpuilevassa maastossa.
30 Keksintö mahdollistaa esimerkiksi metsäharvesterin varustamisen pyörien tilalle vaihdettavilla telastoilla. Telasto on metsäharvesterin lisävaruste, joka mahdollistaa hakkuukoneen liikkumisen pehmeällä alustalla. Telamatto pienentää koneen
• I
2 synnyttämää pintapainetta, jolloin koneen kantavuus upottavalla alustalla paranee oleellisesti. Tämä ominaisuus mahdollistaa tehokkaan koneellisen puunkorjuun turvemailta.
5 Vaihdettava telasto on erityisesti suunniteltu metsätyötä ajatellen ja se sopii myös muihin raskaskoneisiin kuten traktoreihin, dumppereihin ja kaivinkoneisiin. Telasto voidaan asentaa pyörillä varustettuun hakkuukoneeseen pyörien tilalle nopeasti, koneen rakennetta muuttamatta ja ilman erikoistyökaluja. Näin ollen nopea muunto telakoneesta takaisin pyöräkoneeksi on myös mahdollinen. Telasto 10 asennetaan renkaiden tilalle koneen omiin kiinnitysvälineisiin. Tela pääsee liikkumaan akselinsa ympäri riittävässä määrin, jolloin yksittäinen tela pääsee myö-täilemään maaston epätasaisuuksia.
Telan liikkuvuus tasoittaa ajoneuvon kulkua epätasaisessa maastossa sekä hel-15 pottaa esteiden ylittämistä. Telan sivuprofiili on epäsymmetrinen siten, että ajoneuvon akselisto ei sijaitse pituussuunnassa telan keskellä, vaan akselisten paikka poikkeaa sopivasti telan keskilinjasta. Tällainen muoto maksimoi telan kosketuspinnan pinta-alan ja siten minimoi koneen aiheuttaman pintapaineen. Epäsymmetrinen muoto mahdollistaa erittäin kantavien telojen käytön run-20 ko-ohjatussa hakkuukoneessa, kun telat asennetaan telan lyhyt sivu harvesterin keskikohtaan päin. Samalla saavutetaan riittävä kantavuus rajoittamatta koneen kääntyvyyttä. Telan kontaktipinnan etuosa on hieman nouseva, mikä parantaa telan nousua esteiden päälle niitä ylitettäessä.
25 Telojen maton materiaali on parhaiten sopivaa joustavaa materiaalia, kuten tarkoituksenmukaista kumimateriaalia. Elastisen kumin käyttö vähentää telan aiheuttamia maapohjan vaurioita, koska maton reuna pääsee joustamaan. Näin ollen tela ei ’’leikkaa” turvemaan pintaa rautatelan tavoin. Kuminen telamatto mahdollistaa myös esimerkiksi päällystetyllä tiellä ajamisen sekä parantaa telojen pi-30 to-ominaisuuksia kovalla ja liukkaalla alustalla. Kumimateriaalin käyttö parantaa oleellisesti erittäin arkojen alueiden, kuten ulkoilualueiden, puistoalueiden ja taajama-alueiden, puunkorjuuta.
• ! 3
Telan runko-osat ovat muodoltaan symmetrisiä, joten samoja osia voidaan käyttää oikean ja vasemman puolen etu-ja takateloissa. Runko-osien muotoilun avulla on pyritty maksimoimaan rungon suojaava vaikutus, koska metsätyössä irtonainen puu-ja maa-aines voisi muuten helposti vaikuttaa telan liikkuvien osien toimin-5 taan. Telan matto kiristetään parhaiten ala- ja eturungon välissä olevalla hyd-raulisylinterillä, joka on edullisesti rasvatäyttöinen. Tämä sylinteri toimii myös iskunvaimentimena, mikäli sen rakenne mahdollistaa jouston. Telan rullissa ja pyörissä on joustava pinnoite, joka vähentää telamaton kulumista.
10 Telassa on koneen akselistoon kiinnitettävä tukirakenne, joka vähentää telan vetoakseliin kohdistuvaa rasitusta. Tukirakenteen yläosa kiinnitetään harvesterin akselistoon. Yläkaaren voi jättää paikoilleen, vaikka kone muutetaan väliaikaisesti pyöräkoneeksi. Tukirakenteen ala-ja yläosan välissä on liukupinta, joka on parhaiten kaareva. Liukupinnan päissä olevat rajoittimet rajoittavat telan liikettä ja 15 estävät telan pyörähtämisen akselinsa ympäri. Tukirakenteen yläosan ja telan alarungon välissä olevalla vakautuselimellä, kuten hydraulisylinterillä, voidaan jäykistää tela haluttuun asentoon esimerkiksi ojan ylitystilanteessa. Kaksitoimisel-la hydrauliikalla voidaan muuttaa telan asentoa ajon aikana.
20 Keksinnön mukaisilla teloilla varustetun hakkuukoneen maasto-ominaisuudet paranevat, koska maavara kasvaa mutta painopiste siirtyy alemmaksi. Näin ollen koneen vakavuus lisääntyy. Kasvanut kokonaismassa sekä parantunut kantavuus ja pito mahdollistavat työskentelyn turvemaiden lisäksi myös jyrkillä rinteillä. Te-lasto on asennettavissa vähäisin muutoksin kaikkiin markkinoilla oleviin pyörillä 25 kulkeviin raskaskoneisiin.
Keksintö mahdollistaa kestävän, kevyen ja yksinkertaisen telastoratkaisun. Rasi-tusalttiit osat, kuten telapyörät, telan runko-osat, liukuosat ja telamatto voidaan valmistaa tarkoituksenmukaisista materiaaleista, joten laite ei sisällä herkästi vau-30 noituvia osia.
• I
4
Esillä olevalla keksinnöllä ratkaistaan edellä mainittuja ongelmia ja poistetaan tunnetun tekniikan puutteita sekä aikaansaadaan helposti asennettava ja toimintavarma sekä käyttökustannuksiltaan kohtuullinen ajoneuvon telasto. Mainitut edut saavutetaan keksinnön mukaisella laitteella, jolle on tunnusomaista se, mitä 5 on määritelty patenttivaatimuksissa.
Keksinnön eräitä edullisia sovellusmuotoja on esitetty epäitsenäisissä patenttivaatimuksissa.
10 Seuraavassa keksintöä selitetään yksityiskohtaisesti eräiden edullisten suori-tusesimerkkien avulla ja viittaamalla oheisiin kuviin.
Kuvio 1 esittää erästä keksinnön mukaisen telaston telan rakennetta ylhäältä viistosta katsottuna 15
Kuvio 2 esittää kuvion 1 laitetta sivulta katsottuna.
Kuvio 3 esittää kuvion 1 laitetta telamatto asennettuna.
20 Kuvio 4 esittää keksinnön mukaisia teloja asennettuina ajoneuvon telastoksi ylhäältä viistosta katsottuna.
Kuvioissa 1- 4 on esitetty eräs telastoratkaisu, joka on asennettu ajoneuvon akse-listoon 1. Ratkaisuun kuuluu telan runko 2, vetopyörä 3, telamatto 4, taittopyörät 25 5, vakautussylinteri 6 ja kiristyssyIinteri 7.
Telan runko 2 muodostuu tukirakenteesta 2a ja alarungosta 2b. Alarunkoon on kiinnitetty kiinnityselimillä 2c telapyöräasennelmat 2d, joita tässä sovellusmuo-dossa on 3 kpl. Kussakin telapyöräasennelmassa 2d on akseli 2d, johon on 30 laakeroitu 2 kpl telapyörää 2d1. Telapyörien väli hieman suurempi kuin telamaton 4 vetohampaiden 4b leveys. Telapyörät 2d1 on sovitettu kulkemaan telamaton 4 pyöräratoja 4c pitkin.
» I
5
Alarunkoon 2b kuuluu sivulevyt 2b1 rungon vastakkaisilla puolilla ja välilevyt 2b2 rungon keskivaiheilla. Telapyöräasennelmien akselit 2d on sovitettu sivulevyissä 2b1 ja välilevyissä 2b2 oleviin samankeskisiin reikiin. Kiinnityselimet 2c kiristävät akselin 2c 1, rungon sivulevyt ja välilevyt sekä välilevyjen välissä olevan väliholkin 5 2d2 yhdeksi kokonaisuudeksi, jolloin saavutetaan tukeva kiinnitys telapyörille 2d1.
Telan alarungon toiseen päähän on järjestetty 2 taittopyörää 5b samalla periaatteella kuin telapyörät. Telan alarungon ensimmäiseen päähän on järjestetty 2 taittopyörää 5a, jotka on laakeroitu akseliin 5a1. Akseli 5a 1 on keskeltä ts. taitto-10 pyörien 5a välistä kiinnitetty keinuvivun 5c ensimmäiseen päähän. Keinuvipu 5c on nivelöity toisesta päästään runkoon 2. Taittopyörät 5a ja 5b on sovitettu kulkemaan telamaton 4 pyöräratoja 4c pitkin samalla tavoin kuin telapyörät 2d1.
Telan kiristyssylinteri 7 on kiinnitetty toisesta päästään keinuvipuun 5c ja toisesta 15 päästään ensimmäisen telapyöräasennelman akseliin.
Tukirakenne 2a muodostuu yläkaaresta 2a2 ja alakaaresta 2a 1. Yläkaari on järjestetty sopivilla ajoneuvokohtaisilla kiinnittimillä 2a3 ajoneuvon akselistoon. Ylä-kaareen on järjestetty kaareva liukupinta 2a4, joka on sovitettu alakaaressa ole-20 vaan vastaavaan liukupintaan 2a5. Liukupinnat on järjestetty liukumaan keskenään siten, että ne muodostavat muotosulkeisen johteen. Johteen päihin on järjestetty rajoittimet 2a6, jotka rajoittavat liukuvan liikkeen halutusti. Alakaari 2a1 on kiinnitetty sopivilla kiinnityselimillä 2a7 alarunkoon 2b.
25 Vakautuselin, kuten kaksitoiminen hydraulisylinteri 6, on kiinnitetty toisesta päästään yläkaareen 2a2 ja toisesta päästään alarunkoon 2b. Käyttämällä kaksitoi-mista vakautuselintä yläkaaren 2a2 ja alarungon 2b välillä voidaan telojen asentoa vaihtaa aktiivisesti ajon aikana, jolloin ajoneuvon eteneminen maastossa helpottuu. Telan vakauttamista voidaan myös toteuttaa lukitsemalla liukupintojen 30 2a4, 2a5 välinen liike sopivalla lukituselimellä, kuten esimerkiksi kitkalukolla tai muotosulkeisella mekaanisella lukituselimellä.
« , 6
Vetopyörä 3 on kiinnitetty ajoneuvon akselisten pyörän napaan ajoneuvon alkuperäisillä kiinnitysvälineillä.
Telapyörät ja taittopyörät ovat kevytrakenteisia, sopivalla valmistusmenetelmällä 5 aikaansaatuja siten, että ne muodostuvat riittävän tukevista sivulevyistä, vaippa-levyistä ja napakappaleesta. Vaippa on edullisesti pinnoitettu joustavalla materiaalilla, kuten tarkoituksenmukaisella kumimateriaalilla. Vetopyörä 3 muodostuu sivulevyistä 3a, joita yhdistää napakappale 3a 1 ja ulkokehälle järjestetyt telama-ton vetohampaiden 4b jaolle sopivat vetotapit 3b. Telamatto 4 on parhaiten pää-10 tön kumitela, jonka ulkopinnalla on kulutuspinta 4a ja sisäpinnan ulkoreunoilla pyöräradat 4c sekä pyöräratojen välissä vetohampaat 4b.
Telamatto 4 on sovitettu kulkemaan vetopyörän 3 ja taittopyörien 5 kautta siten, että se on muotosulkeisesti telan yhteydessä.
15
Keksinnön mukainen laite toimii seuraavasti. Ajoneuvoa nostetaan riittävästi, tuetaan pukkien varaan ja pyörät poistetaan. Akselistoon kiinnitetään tukirakenteen 2a yläkaari 2a2, johon puolestaan kiinnitetään alakaan 2a1. Alakaan 2a 1 kiinnitetään telan alarunkoon 2b kiinnityselimillä 2a7. Vetopyörät 3 asennetaan pyörien 20 napoihin 1b käyttäen ajoneuvon omia kiinnitysvälineitä 1c. Teloista poistetaan taittopyörät 5a ja 5b, jonka jälkeen telamatto 4 voidaan asettaa paikoilleen ts. telamatto tulee vetopyörälle ryntöön. Telan kiri sty ssy I i n ter i ä 7 löysätään riittävästi, jotta taittopyörät voidaan asentaa takaisin paikoilleen. Kiristyssylinteri kiristetään haluttuun tiukkuuteen, jonka jälkeen telamatto on asentunut muotosulkeisesti 25 paikoilleen. Sulkevina eliminä toimivat telamaton vetohampaat 4b ja taittopyörät 5 sekä telapyörät 2d. Vakautussylinteri 6 asennetaan yläkaaren 2a2 ja alarungon 2b välille. Haluttaessa vaihtaa pyörät takaisin, irrotetaan tela yläkaaren ja ala-kaaren välisestä liukuvasta liitoksesta tai vaihtoehtoisesti alakaaren ja alarungon välisestä liitoksesta. Mahdollisimman suuren kantavuuden ja samalla esteettömän 30 kääntymisen saavuttamiseksi on epäsymmetriset telat edullista asentaa telojen lyhyet sivut ajoneuvon keskikohtaan päin.
7 • ,
Ajoneuvon paino kohdistuu akselistoon kiinnitettyyn tukirakenteeseen ja johtuu sitä kautta tela-ja taittopyörille. Vetopyörän 3 kautta akselistoa rasittaa ainoastaan telamaton pyörittämisestä aiheutuvat vääntö- ja taivutusrasitus. Vakautussy-linterillä 7 voidaan tarvittaessa lukita tela haluttuun asentoon etenemisen helpot-5 tamiseksi esimerkiksi ojien ylittämisessä.
Kuviot ja niihin liittyvä selitys on tarkoitettu vain havainnollistamaan esillä olevaa keksintöä. Yksityiskohdiltaan laite voi vaihdella oheisten patenttivaatimusten ja keksinnön selityksen esittämän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa. Alan ammatit) timiehelle on selvää, että laitteen tekniset ratkaisut voivat käyttötarkoituksesta johtuen vaihdella. Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön ajatusta voidaan soveltaa suureen joukkoon työkoneita. Keksinnön sovellusmuoto voi vaihdella käyttöolosuhteiden ja asiakastarpeiden mukaan sekä tuotannon yhteydessä käyttöönotettavien valmistusratkaisujen puitteissa.
15 20 25 30
Claims (10)
1. Ajoneuvon akselistoon (1) järjestetty telastoratkaisu, johon laitteeseen kuuluu telan runko (2), vetopyörä (3), telamatto (4), taittopyörät (5) ja ki- 5 ristyssylinteri (7), tunnettu siitä, että siihen kuuluu tukirakenne (2a), joka muodostuu yläkaaresta (2a2) ja alakaaresta (2a1), ja että yläkaari on järjestetty sopivilla ajoneuvokohtaisilla kiinnittimillä (2a3) ajoneuvon akselistoon (1), ja että yläkaareen on järjestetty kaareva liukupinta (2a4), joka on sovitettu ala-kaaressa olevaan vastaavaan liukupintaan (2a5), ja että liukupinnat (2a4, 2a5) 10 on järjestetty liukumaan keskenään siten, että ne muodostavat muotosulkeisen johteen, ja että johteen päihin on järjestetty rajoittimet (2a6), jotka rajoittavat liukuvan liikkeen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen 15 kuuluu vakautuselin (6), joka on kiinnitetty yläkaaren (2a2) ja alarungon (2b) välille.
3. Patenttivaatimusten 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että telan vakauttaminen toteutetaan lukitsemalla liukupintojen (2a4, 2a5) välinen liike. 20
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että telan sivuprofiili on epäsymmetrinen siten, että ajoneuvon akselisto ei sijaitse pituussuunnassa telan keskellä, vaan akseliston paikka poikkeaa sopivasti telan keskilinjasta ja telat asennetaan telan lyhyt sivu harvesterin keskikohtaan 25 päin, joka epäsymmetrinen muoto mahdollistaa mahdollisimman kantavien telojen käytön ja telojen esteettömän kääntymisen runko-ohjatussa ajoneuvossa.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että telapyörien (2) ja taittopyörien (5) vaippa on pinnoitettu joustavalla materiaalil- 30 la, kuten tarkoituksenmukaisella kumimateriaalilla. 9
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen laite, tunnettu siitä, että vetopyörä (3) muodostuu sivulevyistä (3a), joita yhdistää napakappale (3a1) ja ulkokehälle järjestetyt telamaton vetohampaiden (4b) jaolle sopivat vetotapit (3b). 5
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen laite, tunnettu siitä, että telamatto (4) on parhaiten päätön kumitela, jonka ulkopinnalla on kulutuspinta (4a) ja sisäpinnan ulkoreunoilla pyöräradat (4c) sekä pyöräratojen välissä ve-tohampaat (4b). 10
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen laite, tunnettu siitä, että telan kiristyssylinteri (7) on rasvatäyttöinen.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen laite, tunnettu siitä, että 15 vakauttaminen toteutetaan lukitsemalla liukupintojen (2a4, 2a5) välinen liike mekaanisella muotosulkeisella lukituselimellä tai kitkaan perustuvalla luki-tuselimellä.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että 20 vakautuselin (6) on kaksitoiminen hydraulisylinteri. 10
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20090334A FI121991B (fi) | 2009-09-15 | 2009-09-15 | Ajoneuvon telasto |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20090334A FI121991B (fi) | 2009-09-15 | 2009-09-15 | Ajoneuvon telasto |
FI20090334 | 2009-09-15 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20090334A0 FI20090334A0 (fi) | 2009-09-15 |
FI20090334A FI20090334A (fi) | 2011-04-07 |
FI121991B true FI121991B (fi) | 2011-07-15 |
Family
ID=41136335
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20090334A FI121991B (fi) | 2009-09-15 | 2009-09-15 | Ajoneuvon telasto |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI121991B (fi) |
Cited By (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US10246148B2 (en) | 2014-04-25 | 2019-04-02 | Ponsse Oyj | Crawler-track unit, forest machine and forest machine assembly |
-
2009
- 2009-09-15 FI FI20090334A patent/FI121991B/fi not_active IP Right Cessation
Cited By (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US10246148B2 (en) | 2014-04-25 | 2019-04-02 | Ponsse Oyj | Crawler-track unit, forest machine and forest machine assembly |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI20090334A0 (fi) | 2009-09-15 |
FI20090334A (fi) | 2011-04-07 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US11661125B2 (en) | Track assembly for traction of an off-road vehicle | |
US9033430B2 (en) | Track assembly for an all-terrain vehicle (ATV) or other tracked vehicle | |
US7562727B1 (en) | Track suspension system for a skid steer loader | |
US8662214B2 (en) | Track assembly for an all-terrain vehicle | |
US8636326B2 (en) | Crawler travel unit | |
AU2007257339B2 (en) | Snow traction unit for vehicles | |
CN1126680C (zh) | 一种运输承载组件的履带行走机构 | |
US20120242142A1 (en) | Track Assembly for Traction of a Vehicle | |
US20050056469A1 (en) | Tracked vehicle with improved track drive unit | |
US20070261898A1 (en) | Traction Assembly for Vehicles and Components Therefor | |
CA2942472A1 (en) | Vehicle track assembly having tapered wheels | |
CA2619542C (en) | Traction assembly with endless track having variable ground-contacting area | |
FI121991B (fi) | Ajoneuvon telasto | |
CA2574729A1 (en) | Traction assembly for vehicles and components therefor | |
CA2388294C (en) | Track assembly for an all-terrain vehicle | |
US6854540B2 (en) | Rail track vehicle | |
CA3171014A1 (en) | Support structure and guide rail for a track system | |
JP2005125968A (ja) | クローラ走行装置 | |
JPH07323872A (ja) | 無限軌道式車両 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 121991 Country of ref document: FI |
|
MM | Patent lapsed |