FI12116U1 - Kiinnitysosa pylväsvalaisinta varten sekä pylväsvalaisin - Google Patents

Kiinnitysosa pylväsvalaisinta varten sekä pylväsvalaisin Download PDF

Info

Publication number
FI12116U1
FI12116U1 FIU20184024U FIU20184024U FI12116U1 FI 12116 U1 FI12116 U1 FI 12116U1 FI U20184024 U FIU20184024 U FI U20184024U FI U20184024 U FIU20184024 U FI U20184024U FI 12116 U1 FI12116 U1 FI 12116U1
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
fästdel
att
base portion
skyddskrav
sleeve
Prior art date
Application number
FIU20184024U
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Inventor
Juha-Pekka Karjalainen
Isko Lappalainen
Original Assignee
Iam Design Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Iam Design Oy filed Critical Iam Design Oy
Priority to FIU20184024U priority Critical patent/FI12116U1/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI12116U1 publication Critical patent/FI12116U1/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F21LIGHTING
    • F21SNON-PORTABLE LIGHTING DEVICES; SYSTEMS THEREOF; VEHICLE LIGHTING DEVICES SPECIALLY ADAPTED FOR VEHICLE EXTERIORS
    • F21S8/00Lighting devices intended for fixed installation
    • F21S8/08Lighting devices intended for fixed installation with a standard
    • F21S8/085Lighting devices intended for fixed installation with a standard of high-built type, e.g. street light
    • F21S8/088Lighting devices intended for fixed installation with a standard of high-built type, e.g. street light with lighting device mounted on top of the standard, e.g. for pedestrian zones
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F21LIGHTING
    • F21VFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS OF LIGHTING DEVICES OR SYSTEMS THEREOF; STRUCTURAL COMBINATIONS OF LIGHTING DEVICES WITH OTHER ARTICLES, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • F21V21/00Supporting, suspending, or attaching arrangements for lighting devices; Hand grips
    • F21V21/10Pendants, arms, or standards; Fixing lighting devices to pendants, arms, or standards

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Non-Portable Lighting Devices Or Systems Thereof (AREA)

Abstract

1. Kiinnitysosa pylväsvalaisinta varten, jossa kiinnitysosassa on alustaosuus (101) pylväsvalaisimen muiden osien kiinnittämistä varten ja alustaosuuteen (101) liittyvä putkimainen kiinnitysholkki (102) kannatinpylvääseen kiinnittymistä varten, jonka kiinnitysholkin (102) poikkileikkaus on sisäpinnaltaan (201) oleellisesti ympyrän muotoinen, tunnettu siitä, että kiinnitysholkin sisäpinnalla on kaksi tai useampia kiilaosuuksia (103), joiden kohdalla kiinnitysholkin (102) poikkileikkauksessa etäisyys mainitun ympyrän keskipisteeseen on pienempi kuin mainitun ympyrän säde ja jotka ovat samaa yhtenäistä materiaalia muun kiinnitysholkin (102) kanssa. Lisäksi suojavaatimukset 2-12.

Description

KIINNITYSOSA PYLVÄSVALAISINTA VARTEN SEKÄ PYLVÄSVALAI-SIN
KEKSINNÖN ALA
Keksintö liittyy valaisinten mekaaniseen rakenteeseen. Erityisesti keksintö liittyy siihen, miten pylväsvalaisimen valaisinosa liitetään kannatinpylvää-seen.
KEKSINNÖN TAUSTA
Pylväsvalaisimiksi sanotaan yleisesti valaisimia, jotka on tarkoitettu asennettaviksi kannatin-pylvään päähän. Pylväsvalaisimeksi voidaan sanoa myös valaisinosan ja kannatinpylvään muodostamaa kokonaisuutta. Pihojen, kulkureittien ja vastaavien valaisemisessa voidaan käyttää pienikokoisia pylväsvalai-simia, joiden kannatinpylväs ei välttämättä ole kuin metrin pituinen tai jopa sitäkin lyhyempi. Laajempien alueiden, erityisesti julkisten ulkotilojen (ja joskus myös erityisen korkeiden sisätilojen) valaistuksessa käytettävät pylväsvalaisimet voidaan asentaa useiden metrien pituisen pylvään päähän.
Erityisen hankalia voivat olla asennukset, joissa vanha valaisin pitkän pylvään päässä halutaan korvata uudella. Asentaja ei haluaisi kuluttaa työhön yhtään enempää aikaa kuin on pakko, joten uuden valaisimen tulisi olla suunniteltu niin, että sen asentaminen paikalleen on mahdollisimman helppoa, nopeaa ja turvallista. Vanhan pylvään mitat voivat tuottaa omat ongelmansa: valmistajasta ja iästä riippuen sen halkaisija valaisimen asennuskohdassa voi poiketa merkittävästi nimellismitasta. Myös erilaiset pinnoitteet kuten maalit ja niiden pohjustuskerrokset voivat aiheuttaa sen, että kannatinpylvään pään todellinen halkaisija poikkeaa siitä, mitä sen oletetaan olevan.
Valmistustoleransseista, pinnoitteista ja muista tekijöistä johtuvaa mittojen vaihtelua voi esiintyä myös uusissa kannatinpylväissä.
Ylivoimaisesti yleisin kannatinpylvään poikkileikkauksen muoto on pyöreä. Valaisimen osa, jonka välityksellä se kiinnittyy kannatinpylvääseen, voidaan muotoilla poikkileikkaukseltaan pyöreäksi, jolloin -edellä kuvatuista syistä - se on tyypillisesti mitoitettava sisähalkaisijaltaan jonkin verran suuremmaksi kuin kannatinpylvään pään nimellishalkaisija. Valaisimen kiinnittämiseksi paikalleen voidaan käyttää ruuveja, jotka kiristetään kannatinpylvään pään pintaa vasten. Ruuvinreikien sijoittelussa on tällöin omat haasteensa: jos ruuvinreikä tai -reiät ovat vain yhdellä puolella, ruuvien kiristäminen aiheuttaa sen, ettei valaisin kiinnity keskitetysti paikalleen. Kosketus kannatinpylvään pään ulkopinnan ja valaisimen kiinni-tysholkin sisäpinnan välillä tapahtuu oleellisesti vain kahdessa vastakkaisessa kohdassa (ruuvien kohdalla ja niitä vastapäätä), mikä heikentää liitoksen mekaanista kestävyyttä. Jos taas ruuveja on kahdella tai useammalla puolella, asentaja joutuu kurottelemaan kannatinpylvään ympäri, mikä tekee asennustyöstä hankalampaa ja voi heikentää työturvallisuutta.
KEKSINNÖN YHTEENVETO
Esillä olevan keksinnön tavoitteena on esittää välineet pylväsvalaisimen kiinnittämiseksi kannatinpylvääseen nopeasti, helposti ja turvallisesti. Erityisesti keksinnön tavoitteena on, että kiinnitys sallisi jonkin verran vaihtelua kannatinpylvään pään mitoissa ilman, että kiinnityksen tukevuudesta tai asennustyön helppoudesta tarvitsisi tinkiä. Lisäksi keksinnön tavoitteena on, että rakenne on valmistus-teknisesti edullinen ja soveltuu moniin erilaisiin ja erikokoisiin valaisimiin.
Keksinnön tavoitteet saavutetaan käyttämällä kiinnitysosaa, jossa on alustaosuus pylväsvalaisimen muiden osien kiinnittämistä varten ja alustaosuuteen liittyvä putkimainen kiinnitysholkki kannatinpylvää-seen kiinnittymistä varten. Kiinnitysholkin sisäpinnalla on kaksi tai useampia kiilaosuuksia.
Keksinnön mukaiselle kiinnitysosalle on tunnusomaista se, mikä on esitetty oheisen itsenäisen, kiinnitysosaan kohdistuvan suojavaatimuksen tunnus-merkkiosassa. Keksinnön mukaiselle pylväsvalaisimelle on tunnusomaista se, että siinä on edellä kuvatun kaltainen kiinnitysosa. Keksinnön edullisia suoritusmuotoja esitetään epäitsenäisissä suojavaatimuksissa.
KUVALUETTELO
Seuraavassa selostetaan keksintöä ja sen suoritusmuotoja tarkemmin viitaten oheisiin kuviin, joissa kuva 1 esittää keksinnön erään suoritusmuodon mukaista kiinnitysosaa, kuva 2 esittää kuvan 1 kiinnitysosaa ylhäältä katsottuna kuva 3 esittää kuvan 1 kiinnitysosaa ala viistosta katsottuna kuva 4 esittää keksinnön erään toisen suo ritusmuodon mukaista kiinnitysosaa kuva 5 esittää keksinnön erään kolmannen suoritusmuodon mukaista kiinnitysosaa ja kuva 6 esittää keksinnön erään neljännen suoritusmuodon mukaista kiinnitysosaa.
Kuvissa käytetään toisiaan vastaavista osista samoja viitenumerolta.
KEKSINNÖN YKSITYISKOHTAINEN SELOSTUS
Kuva 1 esittää keksinnön erään suoritusmuodon mukaista kiinnitysosaa pylväsvalaisinta varten. Kiin- nitysoassa on alustaosuus 101, joka on keksinnön tässä suoritusmuodossa laakea ja lautasmainen ja joka on tarkoitettu pylväsvalaisimen muiden osien kiinnittämistä varten. Mainittuja muita osia voivat olla esimerkiksi valaisimen elektroniikkaosat, led-moduuli tai muu valonlähde, valoa läpäisevä suojakupu, varjostin ja/tai mekaaniset tuki- ja suojarakenteet. Keksintö ei rajoita sitä, mitä muita osia valaisimessa on tai miten ne kiinnittyvät toisiinsa ja/tai alustaosuuteen 101, mutta eräitä kiinnittymiseen liittyviä edullisia suoritusmuotoja selostetaan tarkemmin jäljempänä.
Kiinnitysosassa on alustaosuuteen 101 liittyvä putkimainen kiinnitysholkki 102 kannatinpylvääseen kiinnittymistä varten. Tässä oletetaan, että valaisin on tarkoitus kiinnittää oleellisesti pystysuoran kan-natinpylvään yläpäähän. Kannatinpylvään pystysuoruu-della tai vinoudella tai muulla suuntautumisella ei sinänsä ole keksinnön kannalta mitään merkitystä, vaan tämän oletuksen tarkoituksena on lähinnä helpottaa keksinnön kuvauksen ymmärtämistä. Tässä oletetaan myös, että kiinnitysholkin 102 poikkileikkaus on sisäpinnaltaan oleellisesti ympyrän muotoinen. Tämä näkyy erityisen selvästi kuvassa 2, joka esittää kuvan 1 kiinnitysosaa ylhäältä katsottuna ja jossa kiinnitysholkin 102 sisäpintaa on merkitty viitenumerolla 201. Kiinnitysosa on tarkoitettu pylväsvalaisimen kiinnittämiseen erityisesti poikkileikkaukseltaan pyöreään kannatinpylvääseen. Kannatin-pylvästä ei ole esitetty kuvissa. Ympyrän muotoisesta poikkileikkauksesta on se erityinen etu, että valaisin voidaan tällaisen kiinnitysosan avulla asentaa kannatinpylvääseen ilman, että sen suuntaa tarvitsee erikseen miettiä.
Kiinnitysholkin 102 sisäpinnalla on kaksi tai useampia kiilaosuuksia, joiden kohdalla kiinnitysholkin 102 poikkileikkauksessa etäisyys mainitun ympyrän keskipisteeseen on pienempi kuin mainitun ympyrän sä- de. Yksi näistä kiilaosuuksista on merkitty viitenumerolla 103 kuvissa 1-3. Kiilaosuudet 103 ovat samaa yhtenäistä materiaalia muun kiinnitysholkin kanssa.
Koko kiinnitysosa voi olla kokonaan samaa yhtenäistä materiaalia. Tämä on valmistusteknisesti edullista, koska kiinnitysosan valmistamisessa ei tällöin tarvita erillistä kokoonpanovaihetta. Lisäksi kiinnitysosasta on mahdollista tehdä mekaanisesti varsin luja, koska se ei tällöin sisällä erillisten osien välisiä rajapintoja.
Kiinnitysosa voi olla esimerkiksi valukappale, eli se voidaan valmistaa esimerkiksi valamalla. Muita valmistusmenetelmiä, joilla voidaan valmistaa kokonaan samaa yhtenäistä materiaalia oleva kiinnitys-osa, ovat esimerkiksi ruiskupuristaminen ja 3D-tulostaminen. Valaminen on erityisen edullinen valmistusmenetelmä, kun halutaan valmistaa suhteellisen suuri määrä identtisiä kappaleita lujasta materiaalista, kuten alumiinista tai muusta metallista. Ruiskupuristamisella on vastaavat edut, jos valmistusmateriaaliksi halutaan valita muovi. 3D-tulostamisella on valmistusmenetelmänä erityisesti se etu, että yksittäisiä kappaleita voidaan valmistaa ottaen huomioon kappalekohtaiset toiveet ja muunnelmat. Lisäksi 3D-tulostamalla voidaan valmistaa muotoja, jotka muilla valmistusmenetelmillä olisivat vaikeita tai mahdottomia toteuttaa.
Kuvien 1 -3 esittämässä suoritusmuodossa kiilaosuudet 103 ovat kiinnitysholkin 102 poikkileikkauksessa tarkasteltuna sen ympyrän segmentin muotoisia, joka muuten määrittää kiinnitysholkin sisäpinnan 201 muodon. Tämä ei sinänsä ole keksinnön kannalta välttämätön piirre, mutta sillä saavutetaan monia etuja. Ensinnäkin rakenteeseen ei tällöin tule kiilaosuuksien 103 tai niiden reunojen kohdalle jyrkkiä mutkia, jotka voisivat hankaloittaa valmistamista varsinkin, jos valmistusmenetelmäksi valitaan valaminen. Toisekseen segmentin muotoiset kiilaosuudet on suhteellisen helppo huomioida muotin valmistuksessa, joka sekin tulee kyseeseen erityisesti valamisen tai ruiskupuristamisen yhteydessä. Kolmanneksi segmentin muotoiset kiilaosuudet ovat materiaalin käytön kannalta edullisia, koska niillä saavutetaan keksinnön tavoitteena oleva kiinnittämisen helppous ja tukevuus käyttämällä vain suhteellisen vähän lisää valmistusmateriaalia.
Kiilaosuuksien 103 muodostamat segmentit voivat olla keskenään samankokoisia ja niiden pinta-ala kiinnitysholkin 102 poikkileikkauksessa voi olla sama koko kiinnitysholkin 102 pituudelta. Keskenään samankokoiset kiilaosuudet keskittävät kiinnitettävän valaisimen hyvin samankeskiseksi kannatinpylvään kanssa. Niiden pinta-alan säilyminen samana koko kiinnitysholkin pituudelta (siis se, että kiilaosuudet eivät kape-ne tai levene tai muutu paksuudeltaan) taas aiheuttaa sen, että koska kannatinpylväs on tyypillisesti lähes tarkalleen tasapaksu koko siltä osuudeltaan, joka kiinnityksessä tulee kiinnitysholkin 102 sisään, mekaaninen kontakti kannatinpylvään ulkopinnan ja kiinnitysholkin 102 sisäpinnan välillä säilyy hyvänä koko pituudelta. Keskittämisen kannalta on edullista, että kiilaosuuksia 103 on nimenomaan kolme ja että ne ovat tasasuuruisten kulmien päässä toisistaan kiinnitysholkin poikkileikkauksessa.
Tasapintaisen segmentin asemesta kiilaosa voi esimerkiksi pullistua keskikohdaltaan lähemmäs kiinnitysholkin poikkileikkausympyrän keskipistettä. Eräs muu vaihtoehto on, että kiilaosat ovat poikkileikkaukseltaan kolmion muotoisia niin, että kolmion kärki suuntautuu kiinnitysholkin poikkileikkausympyrän keskipistettä kohti.
Kuten edellä todettiin, kuvien 1-3 mukaista kiinnitysosaa voidaan käyttää pylväsvalaisimen kiinnittämiseksi poikkileikkaukseltaan pyöreän kannatinpylvään päähän. Rakenteen mitoitus on edullista tehdä siten, että tyypillisen kannatinpylvään nimellishal-kaisija vastaa sellaisen ympyrän halkaisijaa, joka mahtuisi kannatinholkin poikkileikkausympyrän sisään ja koskettaisi kunkin kiilaosuuden 103 pintaa. Käytännössä voi osoittautua, että kannatinpylväs voi olla hiukan nimellishalkaisijaansa paksumpi. Se voi kuitenkin olla valmistettu siinä määrin joustavasta materiaalista, että kun sen pää tunkeutuu kiinnitysholkin 102 sisään, kiilaosuuksien 103 kohdalla kannatinpylvään pinnassa tapahtuu pieni elastinen deformaatio. Kiilaosuudet 103 voivat siis painaa kannatinpylvään pintaa hiukan kasaan. Tämän helpottamiseksi voidaan muotoilla pieni viiste (ei erikseen esitetty kuvissa) kunkin kiilaosuuden siihen päähän, jonka suunnasta kannatinpylvään pään on tarkoitus liukua kiinnitysholkin sisään.
Kannatinpylvään pää voi olla myös hiukan nimellishalkaisi j aansa pienempi. Tällöin voisi syntyä tilanne, jossa kiinnitysholkki 102 istuisi vain väljästi kannatinpylvään päähän. Tällaisessa tilanteessa, ja itse asiassa monissa muissakin tilanteissa, on edullista varmistaa kiinnittyminen kiristysruuveilla. Tätä varten kiinnitysholkin 102 seinämässä voi olla yksi tai useampia ruuvinreikiä yhtä tai useampaa kiin-nitysruuvia varten. Yksi tällainen ruuvinreikä on esitetty viitenumerolla 104 kuvissa 1 ja 3.
Kukin mainituista yhdestä tai useammasta ruu-vinreiästä voi olla edullista sijoittaa yhden kiila-osuuden kohdalle kiinnitysholkin 102 seinämässä. Tästä on etua, koska materiaalipaksuus on tällaisessa kohdassa suurempi kuin kiinnitysholkin 102 seinämän niissä kohdissa, joissa ei ole kiilaosuutta. Koska ruuvin-reiät 104 tyypillisesti varustetaan kierteillä, kierteen kestävyys ja tukevuus ovat sitä parempia, mitä paksumman materiaalin läpi ruuvinreikä 104 menee.
Toisaalta voi olla edullista sijoittaa ruu-vinreiät nimenomaan kiilaosuuksien välille, ainakin silloin, kun materiaalipaksuus on riittävä tällaisessakin seinämän kohdassa. Monissa tapauksissa on havaittu, että tällöin ruuvi(e)n kiristäminen saa kannatinpylvään pään "imeytymään" erityisen hyvin kiinni kiinnitysholkin sisäpintaan. Jos kannatinpylvään materiaali on riittävän joustavaa, kahden kiilaosuuden välillä olevien ruuvien kiristäminen painaa kannatinpylvään materiaalia ruuvien kohdalta kasaan, jolloin se leviää sivuille päin ja painautuu niitä kiilaosuuksia vasten, jotka ovat ruuvinreikien eri puolilla.
Riippumatta siitä, ovatko ruuvinreiät kiila-osuuden kohdalla tai niiden välillä, voi myös olla edullista sijoittaa kaikki mainitut ruuvinreiät 104 kiinnitysholkin samalle sivulle, siis esimerkiksi kaikki saman kiilaosuuden kohdalle tai kaikki samaan kahden kiilaosuuden väliseen väliin. Tällä saavutetaan etua asennuksessa, koska asentajan ei tarvitse kurkottaa kiristämään ruuveja monelta suunnalta.
Kuvien 1-3 esittämässä suoritusmuodossa on oletettu, että alustaosuudella 101 on ensimmäinen avautumissuunta, jonka puolella alustaosassa on ainakin oleellinen osuus niistä välineistä, joiden välityksellä pylväsvalaisimen muut osat ovat kiinnitettävissä alustaosaan. Vastaavasti kiinnitysholkilla 102 on toinen avautumissuunta, joka on vastakkainen alus-taosuuden 101 mainittuun ensimmäiseen avautumissuuntaan nähden ja jonka puolelta kannatinpylväs on kiinnitettävissä kiinnitysosaan. Tällöin siis pylväsvalaisimen muut osat kuin kiinnitysosa sijoittuvat kannatinpylvään pään yläpuolelle. Tämä ei sinänsä ole keksinnön kannalta välttämätön edellytys, vaan keksintö sallii muutkin toteutukset. Kuva 4 on esimerkki suoritusmuodosta, jossa alustaosuuden 101 avautumissuunta on sama kuin kiinnitysholkin 102 avautumissuunta. Tällöin siis pylväsvalaisimen muut osat, jotka kiinnitetään alustaosuuteen 101, ovat muodoltaan rengasmaisia ja sijoittuvat kiinnitysholkin 102 ja kannatinpylvään ympärille. Vielä eräs vaihtoehto on, että alustaosuu-den avautumissuunta on sivulle tai että alustaosuudel-la on useita avautumissuuntia, jolloin siis pylväsvalaisimen muita osia voidaan kiinnittää eri puolille alustaosaa.
Vaikka edellä puhutaan kiinnitysholkin avau-tumissuunnasta, kiinnitysholkki 102 voi olla auki molemmista päistään niin kuin oheisissa kuvissa. Tämä helpottaa sähköjohtojen tuomista valaisimeen, koska sähköjohdot tulevat usein putkimaisen kannatinpylvään sisällä. Kiinnitysholkin avautumissuunnalla tarkoitetaan vain sitä suuntaa, johon kannatinpylväs suuntautuu, kun keksinnön mukainen kiinnitysosa on kiinnitetty kannatinpylvääseen.
Alustaosuudessa voi olla yksi tai useampia sen pinnasta ulkonevia kohoumia. Esimerkki tällaisesta kohoumasta on merkitty viitenumerolla 105 kuviin 1 ja 2. Kohoumia voidaan käyttää pylväsvalaisimen ainakin yhden elektroniikkaosan kiinnittämiseksi niin, että muualla kuin kohouman kohdalla alustaosuuden ja elektroniikkaosan väliin jää rako. Tällöin esimerkiksi alustaosan pohjalle kertyvä kosteus ei pääse niin helposti haittaamaan elektroniikkaosan toimintaa.
Keksinnön mukaisessa pylväsvalaisimessa on edellä kuvan mukainen kiinnitysosa. Kiinnitysosan muotoilu voi olla yhteinen monellekin eri pylväsvalai-simelle niin, että vaikka pylväsvalaisimia valmistettaisiin useita eri tyyppejä, niissä kaikissa voidaan käyttää samanlaista kiinnitysosaa. Tällä saavutetaan valmistusteknistä etua, koska valaisinten valmistajalla ei tarvitse olla kuin yhdenlaisia kiinnitysosia varastossaan. Erityisesti valamalla valmistettujen kiin-nitysosien tapauksessa on huomioitava, että muotin valmistaminen voi olla kallista, jolloin toiminta on sitä edullisempaa, mitä useampaan tuotteeseen tarvittava osa pystytään valmistamaan samalla muotilla.
Edellä esitetyt keksinnön suoritusmuodot eivät ole jäljempänä esitettyjen suojavaatimusten suoja-piirin kannalta rajoittavia, vaan niiden esittämää perusajatusta voidaan muuttaa monin tavoin poikkeamatta suojavaatimusten suojapiiristä. Esimerkkinä voidaan todeta, että kiinnitysholkin 102 ei tarvitse olla alustaosuuden keskellä, vaan se voi sijaita hyvinkin epäsymmetrisesti alustaosuuteen nähden. Esimerkki tällaisesta suoritusmuodosta on esitetty kuvassa 5, jossa kiinnitysholkki 102 sijoittuu lähelle alustaosuuden 101 reunaa. Myöskään alustaosuuden pyöreä muoto ei ole keksinnön kannalta rajoittava tekijä: kuva 6 esittää keksinnön suoritusmuotoa, jossa alustaosa 101 on nelikulmainen. Alustaosuus voi olla myös esimerkiksi soikea tai kolmikulmainen tai siinä voi olla enemmän kulmia kuin neljä. Alustaosuuden ei myöskään tarvitse olla laakea ja lautasmainen kuten edellä esitetyissä kuvissa, vaan se voi olla esimerkiksi suppilomainen niin, että se on kiinnitysholkin yläpäässä saman suuruinen kuin kiinnitysholkki ja laajenee siitä ylöspäin .

Claims (12)

SUO JAVAATIMUKSE T
1. Fästdel för en stolplampa, vilken fästdel innefattar - ett sockelparti (101) för infästning av stolplampans övriga delar och - en rörformig fästholk (102) ansluten till sockelpartiet (101) för infästning vid en stödstolpe, varvid fästholkens (102) tvärsnitt har en väsentligen cirkel-formad inre yta (201), kännetecknad av att det på fästholkens inre yta finns två eller flera kilpartier (103), vid vilka avståndet i fästholkens (102) tvärsnitt till nämnda cirkels mittpunkt är mindre än nämnda cirkels radie och vilka är tillverkade av samma enhetliga material som resten av fästholken (102).
1. Kiinnitysosa pylväsvalaisinta varten, jossa kiinnitysosassa on - alustaosuus (101) pylväsvalaisimen muiden osien kiinnittämistä varten ja - alustaosuuteen (101) liittyvä putkimainen kiinnitysholkki (102) kannatinpylvääseen kiinnittymistä varten, jonka kiinnitysholkin (102) poikkileikkaus on sisäpinnaltaan (201) oleellisesti ympyrän muotoinen, tunnettu siitä, että kiinnitysholkin sisäpinnalla on kaksi tai useampia kiilaosuuksia (103), joiden kohdalla kiinnitysholkin (102) poikkileikkauksessa etäisyys mainitun ympyrän keskipisteeseen on pienempi kuin mainitun ympyrän säde ja jotka ovat samaa yhtenäistä materiaalia muun kiinnitysholkin (102) kanssa.
2. Fästdel enligt skyddskrav 1, kännetecknad av att den är genomgående tillverkad av samma enhetliga material.
2. Suojavaatimuksen 1 mukainen kiinnitysosa, tunnettu siitä, että se on kokonaan samaa yhtenäistä materiaalia.
3. Fästdel enligt skyddskrav 2, kännetecknad av att den är ett gjutstycke.
3. Suojavaatimuksen 2 mukainen kiinnitysosa, tunnettu siitä, että se on valukappale.
4. Fästdel enligt skyddskrav 2 eller 3, kännetecknad av att den är tillverkad av aluminium.
4. Suojavaatimuksen 2 tai 3 mukainen kiinnitysosa, tunnettu siitä, että se on alumiinia.
5. Fästdel enligt något av föregående skydds-krav, kännetecknad av att i fästholkens (102) tvärsnitt har kilpartierna (103) formen av nämnda cirkelsegment .
5. Jonkin edellisen suojavaatimuksen mukainen kiinnitysosa, tunnettu siitä, että kiinnitysholkin (102) poikkileikkauksessa kiilaosuudet (103) ovat mainitun ympyrän segmentin muotoisia.
6. Fästdel enligt skyddskrav 5, kännetecknad av att de av kilpartierna (103) bildade segmenten har sinsemellan samma storlek och deras yta i fästholkens (102) tvärsnitt är den samma över fästholkens (102) hela längd.
6. Suojavaatimuksen 5 mukainen kiinnitysosa, tunnettu siitä, että kiilaosuuksien (103) muodostamat segmentit ovat keskenään samankokoisia ja niiden pinta-ala kiinnitysholkin (102) poikkileikkauksessa on sama koko kiinnitysholkin (102) pituudelta. Ί. Jonkin edellisen suojavaatimuksen mukainen kiinnitysosa, tunnettu siitä, että kiilaosuuksia (103) on kolme ja ne ovat tasasuuruisten kulmien päässä toisistaan kiinnitysholkin (102) poikkileikkauksessa.
7. Fästdel enligt något av föregående skydds-krav, kännetecknad av att det finns tre kilpartier (103) och de är belägna på ett inbördes avstånd av lika stora vinklar i fästholkens (102) tvärsnitt.
8. Fästdel enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknad av att fästholkens (102) vägg har ett eller flera skruvhål (104) för en eller flera fästskruvar.
8. Jonkin edellisen suojavaatimuksen mukainen kiinnitysosa, tunnettu siitä, että kiinnitysholkin (102) seinämässä on yksi tai useampia ruuvinreikiä (104) yhtä tai useampaa kiinnitysruuvia varten.
9. Fästdel enligt skyddskrav 8, kännetecknad av att samtliga nämnda skruvhål (104) är belägna på samma sida av fästholken (102) .
9. Suojavaatimuksen 8 mukainen kiinnitysosa, tunnettu siitä, että kaikki mainitut ruuvinreiät (104) ovat kiinnitysholkin (102) samalla sivulla.
10. Fästdel enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknad av att - sockelpartiet (101) har en första öppningsriktning, på vars sida sockelpartiet (101) har åtminstone en väsentlig del av de medel (105), med vars förmedling stolplampans övriga delar kan fästas vid sockelpartiet (101), och - fästholken (102) har en andra öppningsriktning, som är motsatt mot nämnda första öppningsriktning av sockelpartiet (101) och på vars sida nämnda stödstolpe kan fästas vid fästdelen.
10. Jonkin edellisen suojavaatimuksen mukainen kiinnitysosa, tunnettu siitä, että - alustaosuudella (101) on ensimmäinen avautumissuunta, jonka puolella alustaosassa (101) on ainakin oleellinen osuus niistä välineistä (105), joiden välityksellä pylväsvalaisimen muut osat ovat kiinnitettävissä alustaosaan (101), ja - kiinnitysholkilla (102) on toinen avautumissuunta, joka on vastakkainen alustaosuuden (101) mainittuun ensimmäiseen avautumissuuntaan nähden ja jonka puolelta mainittu kannatinpylväs on kiinnitettävissä kiinni-tysosaan.
11. Fästdel enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknad av att sockelpartiet (101) har en eller flera upphöjningar (105) som skjuter ut från sin yta för infästning av åtminstone en elektronikdel av stolplampan så att det uppstår en springa mellan sockelpartiet (101) och elektronikdelen på andra ställen än vid en dylik upphöjning (105).
11. Jonkin edellisen suojavaatimuksen mukainen kiinnitysosa, tunnettu siitä, että alustaosuudessa (101) on yksi tai useampia sen pinnasta ulkonevia kohoumia (105) pylväsvalaisimen ainakin yhden elektroniikkaosan kiinnittämiseksi niin, että muualla kuin mainitunlaisen kohouman (105) kohdalla alustaosuuden (101) ja elektroniikkaosan väliin jää rako.
12. Pylväsvalaisin, tunnettu siitä, että siinä on ainakin yhden edellisen suojavaatimuksen mukainen kiinnitysosa. SKYDDSKRAV
12. Stolplampa, kännetecknad av att den innefattar en fästdel enligt åtminstone ett av föregående skyddskrav.
FIU20184024U 2018-02-08 2018-02-08 Kiinnitysosa pylväsvalaisinta varten sekä pylväsvalaisin FI12116U1 (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FIU20184024U FI12116U1 (fi) 2018-02-08 2018-02-08 Kiinnitysosa pylväsvalaisinta varten sekä pylväsvalaisin

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FIU20184024U FI12116U1 (fi) 2018-02-08 2018-02-08 Kiinnitysosa pylväsvalaisinta varten sekä pylväsvalaisin

Publications (1)

Publication Number Publication Date
FI12116U1 true FI12116U1 (fi) 2018-08-15

Family

ID=63112797

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FIU20184024U FI12116U1 (fi) 2018-02-08 2018-02-08 Kiinnitysosa pylväsvalaisinta varten sekä pylväsvalaisin

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI12116U1 (fi)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US10125958B1 (en) Recessed luminaire components for varying finishing section installations
US9222651B1 (en) Modular LED light Fixture
US6634764B2 (en) Method and apparatus for a lighting and/or mechanical system
US9206953B2 (en) Lighting assembly and method
US10935219B2 (en) Surface mount luminaire
US10247396B2 (en) Rotatable optical assemblies for high mast luminaire
US8132389B2 (en) Device and method for securing a bolt in concrete
JP6367612B2 (ja) 手摺笠木、および照明ユニット
US9958141B2 (en) Lighting fixture mounting post
KR200449776Y1 (ko) 조명램프 지지장치
FI12116U1 (fi) Kiinnitysosa pylväsvalaisinta varten sekä pylväsvalaisin
DE102012102985A1 (de) Leuchteneinsatz mit Reflektor
US7762695B2 (en) Light fixture coupling system
JP6251014B2 (ja) 採光装置改修方法、および、改修採光装置
KR100902876B1 (ko) 가로등주의 연결부 결합장치
RU2496052C2 (ru) Средства крепления встраиваемого точечного светильника в отверстии, выполненном в стенке, и встраиваемый светильник с такими средствами
KR101538924B1 (ko) 엘이디 등기구
US3593020A (en) Lighting fixture
JP6577531B2 (ja) 照明器具
KR101242334B1 (ko) 가로등 지주의 회전 방지 장치
RU174872U1 (ru) Устройство для крепления точечного светильника в натяжном потолке
KR101894281B1 (ko) 내진용 엘이디 조명등 설치구조
KR100523700B1 (ko) 비상구 유도등
KR200491032Y1 (ko) 탈부착이 용이한 구조를 가지는 조명등
DE202021104323U1 (de) Einbauleuchte

Legal Events

Date Code Title Description
FGU Utility model registered

Ref document number: 12116

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: U1

MMU Utility model lapsed