FI117524B - Menetelmä ja järjestely hypertekstisivujen näyttämiseksi - Google Patents
Menetelmä ja järjestely hypertekstisivujen näyttämiseksi Download PDFInfo
- Publication number
- FI117524B FI117524B FI20002749A FI20002749A FI117524B FI 117524 B FI117524 B FI 117524B FI 20002749 A FI20002749 A FI 20002749A FI 20002749 A FI20002749 A FI 20002749A FI 117524 B FI117524 B FI 117524B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- reading
- text
- character
- pages
- window
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G06—COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
- G06F—ELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
- G06F3/00—Input arrangements for transferring data to be processed into a form capable of being handled by the computer; Output arrangements for transferring data from processing unit to output unit, e.g. interface arrangements
- G06F3/01—Input arrangements or combined input and output arrangements for interaction between user and computer
- G06F3/048—Interaction techniques based on graphical user interfaces [GUI]
- G06F3/0481—Interaction techniques based on graphical user interfaces [GUI] based on specific properties of the displayed interaction object or a metaphor-based environment, e.g. interaction with desktop elements like windows or icons, or assisted by a cursor's changing behaviour or appearance
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- General Engineering & Computer Science (AREA)
- Theoretical Computer Science (AREA)
- Human Computer Interaction (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- User Interface Of Digital Computer (AREA)
- Digital Computer Display Output (AREA)
- Telephone Function (AREA)
- Information Transfer Between Computers (AREA)
Description
117524
Menetelmä ja järjestely hypertekstisivujen näyttämiseksi
Keksintö koskee menetelmää hypertekstisivujen lukemiseksi pienissä näytöissä. Menetelmä soveltuu erityisesti matkapuhelimissa käytettäväksi. Keksintö koskee myös järjestelyä hypertekstisivujen lukemiseksi pienissä näytöissä.
5 Matkaviestinverkkoihin ja matkapuhelimiin kehitetään jatkuvasti uusia ominaisuuksia. Eräs tällainen on matkapuhelimen Intemet-liitäntä. Matkapuhelimen sopivuus Intemet-päätteeksi on ymmärrettävästi erittäin huono. Sähköpostiviestien lähetykseen ja vastaanottoon laite ja matkaviestinverkon kanava vielä jotenkin käyvät, mutta web-sivujen tavanomainen selaaminen on mahdotonta paitsi kanavien 10 hyvin rajoitetun kapasiteetin, myös puhelimissa käytettävän näyttötekniikan vuoksi. Käyttökelpoinen, vaikka rajoitettukin selausmahdollisuus lisäisi oleellisesti Internet-liitännän hyödyllisyyttä.
Ennestään tunnetaan zoomauksen käyttö esimerkiksi HTML:llä (Hypertext Markup Language) tehtyjen sivujen katselemiseksi pieniresoluutioisessa näytössä. Tällöin 15 suhteellisen pieni osa koko sivusta suurennetaan näytön kokoiseksi niin että yksityiskohdat saadaan näkyviin. Suurennettava alue voidaan tietenkin valita. Kuvat 1 a,b esittävät tällaista menetelmää. Kuvassa la on näyttö 100, johon on tässä esimerkissä tuotu pelkkää tekstiä sisältävä sivu. Järjestelmään kuuluu liikuteltava zoo-mausikkuna 110, jonka alueelle sattuu tietty osa TXT sivun tekstistä. Kuvassa Ib /·*: 20 zoomaus on asetettu päälle, jolloin näytössä 100 näkyy suurennettuna teksti TXT.
Nähdään, että suurennettava alue katkaisee tekstin satunnaisesta kohdasta sekä ···· ^ vaaka- että pystysuunnassa. Yksittäisen lauseen hahmotus voi vaatia useita peräk- ,·, ; käisiä zoomauksia, jolloin vähänkin pitemmän tekstin lukeminen muodostuu rasitta- • ·· * vaksi. Menetelmän haittana on siten huono sopivuus sivujen tekstiosuuksien luke- *;"’ 25 miseen.
• · * * • · ·
Keksinnön tarkoituksena on poistaa mainittuja, tekniikan tasoon liittyviä haittoja. Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista, mitä on esitetty itsenäisessä » · ♦ ,··*. patenttivaatimuksessa 1. Keksinnön mukaiselle järjestelylle on tunnusomaista, mitä on esitetty itsenäisessä patenttivaatimuksessa 7. Keksinnön eräitä edullisia suoritus-• * * t t 4 *. *? 30 muotoja on esitetty muissa patenttivaatimuksissa.
• · « * · ♦ · ,*.t Keksinnön perusajatus on seuraava: Lukemiseen käytettävä laite varustetaan ohjel- ***** maila, joka "ymmärtää" eräitä perussääntöjä kirjoitetun kielen rakenteesta, kuten * * välimerkit, lauseiden osia toisiinsa sitovat välisanat ja lukusuunnan. Pieniresoluu- tioinen näyttö on jaettu valinta- ja lukuikkunaan. Valittu hypertekstisivu dekoo- 117524 2 dataan ja yleisnäkymä siitä määrätyllä tavalla esimuokattuna tuodaan valintaikkunaan, jossa on liikuteltava kursori. Lukuikkunaan tuodaan kerrallaan edellä mainittujen sääntöjen perusteella rajoitettu pätkä tekstiä kursorin osoittamalta alueelta.
Teksti on niin lyhyt, että se on kirjaimien koon puolesta helposti luettavissa. Lait-5 teessä on määritellyt näppäintoiminnot, joiden avulla tekstissä voidaan siirtyä järjestyksessä eteen- tai taaksepäin tai haluttaessa harppomalla eteen- tai taaksepäin.
Kursori valintaikkunassa näyttää koko ajan, missä kohtaa sivua ollaan menossa.
Keksinnön etuna on, että näytön asettamista rajoituksista huolimatta hyperteksti-sivun tekstin lukeminen on vaivatonta. Tämä johtuu siitä, että kerrallaan näytössä 10 olevat sanat muodostavat asiakokonaisuuden tai ainakin kuuluvat samaan asiakokonaisuuteen, ja tekstissä edetään painelemalla vain määrättyä näppäintä. Itsessään mielekkäät tekstipätkät ovat nopeasti liitettävissä toisiinsa, jolloin laajankin lauserakenteen sisältö hahmottuu helposti. Lisäksi keksinnön etuna on, että sitä voidaan käyttää tiedon hakuun suhteellisen suurestakin informaatiomäärästä järjestämällä 15 valintaikkunaan vain sopivat viitteet laajasta materiaalista ja tutkimalla viitekohtien y sisältöjä lukuikkunan avulla.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti. Selostuksessa viitataan oheisiin piirustuksiin, joissa kuvat 1 a,b esittävät esimerkkiä tekniikan tason mukaisesta hypertekstisivun .Ti 20 lukemisesta, • ....
«M
"** kuva 2 esittää esimerkkiä keksinnön mukaisesta menetelmästä vuokaaviona, » · • · · *' :*·.! kuva 3 esittää esimerkkiä keksinnön mukaisesta hypertekstisivun lukemisesta, • · · • · T kuva 4 esittää toista esimerkkiä keksinnön mukaisesta hypertekstisivujen luke- *···* misestaja ·**; 25 kuva 5 esittää esimerkkiä keksinnön mukaisilla toiminnoilla varustetusta matka- • •ft .*·*. puhelimesta.
• · ·
Kuva 1 selostettiin jo tekniikan tason kuvauksen yhteydessä.
• « . Kuvassa 2 on vuokaaviona esimerkki keksinnön mukaisesta menetelmästä. Vai- • · :.v heessa 201 dekoodataan vastaanotettu, esimerkiksi HTMLillä koodattu sivu. Vai- "**: 30 heessa 202 dekoodattu sivu järjestetään matkapuhelimen näyttöön. Näyttö on jaettu kahteen osaan, valinta- ja lukuikkunaan, joista edelliseen sijoitetaan sivun tai sivujen yleisnäkymä. Yleisnäkymällä tarkoitetaan tässä selostuksessa ja patenttivaati- 3 ' ; 117524 muksissa vastaanotettua sivua, josta on karsittu mahdollinen graafinen osa, tai yhdeltä tai useammalta sivulta käyttäjän määräämien kriteerien perusteella valittuja tekstiosuuksia. Edellisessä tapauksessa valintaikkunan näkymä on tavallisesti epätarkka näytön pienen resoluution vuoksi. Jälkimmäisessä tapauksessa mainittuja 5 tekstiosuuksia valitaan kerrallaan suhteellisen pieni määrä niin että ne ovat luettavissa valintaikkunassa. Tekstiosuudet muodostavat eräänlaisen informaatio-kartan tiedonhakua varten.
Vaiheessa 203 asetetaan puhelimen näppäimillä kursori haluttuun valintaikkunan kohtaan. Kursori on esimerkiksi vaakasuuntainen palkki, joka osoittaa lukuikkunaan 10 kerrallaan mahtuvan määrän tekstiä. Vaiheessa 204 keksinnön mukainen ohjelmisto käy läpi vastaanotettua merkkijonoa kursorin osoittamasta paikasta ja hakee sopivia alku- ja loppukohtia lukuikkunassa näytettävälle tekstin osalle. Ohjelmalle on annettu parametrina kyseessä oleva kieli. Alku- ja loppukohtien haku perustuu kie-likohtaisiin sääntöihin, kuten kirjoitetun kielen välimerkkeihin ja joihinkin lause-15 rakenteiden perussääntöihin. Jälkimmäisistä ohjelma osaa ottaa huomioon esimerkiksi lauseiden osia toisiinsa sitovat sanat, kuten "ja" ja "sekä". Vieraskielisissä teksteissä käytetään lisäksi hyväksi mm. prepositioita. Tällaiset sanalliset tekstin katkaisuelementit sijoitetaan lukuikkunassa näytettävän tekstin alkuun, kun taas kat-kaisuelementtinä käytettävät välimerkit sijoitetaan lukuikkunassa näytettävän teks-20 tin loppuun.
φ · * V : Tuloksena alku- ja loppukohtien hakemisesta saadaan tyypillisesti muutaman sanan ,,!·* tekstinpätkä, joka muodostaa pienen, ymmärrettävän kokonaisuuden. Jos ymmärret- {**.. tävyyden kannalta loogista katkaisukohtaa ei löydy, ohjelma valitsee näytettävän tekstin loppukohdaksi jonkin sanavälin. Valittujen alku- ja loppukohtien välinen .·**. 25 tekstin osa järjestetään sitten näytön lukuikkunaan, vaihe 205. Kielen valinnan pe- • · · .·*·, rusteelle ohjelma "tietää" myös lukusuunnan. Joidenkin ei-länsimaisten kielten koh dalla lukusuunta on esimerkiksi oikealta vasemmalle. Tällöin mainittua alkukohtaa ... vastaava tekstin kohta tulee tietenkin lukuikkunan oikeaan reunaan.
* · • · • · · *( i: Vaiheessa 206 odotetaan käyttäjän jatkokomentoja. Keksinnön mukaisesti on muo- .·* ; 30 dostettu näppäintä painamalla annettava komento, jolla siirrytään tekstissä välittö- • ·· mästi eteenpäin siitä, mitä lukuikkunassa kulloinkin on. Lisäksi on muodostettu • · , esimerkiksi seuraavia komentoja: Siirtyminen välittömästi taaksepäin, siirtyminen • · v.· seuraavan kappaleen alkuun, siirtyminen taaksepäin lähimpään kappaleen alkuun, *:·*: siirtyminen seuraavaan väliotsikkoon ja siirtyminen lähinnä edelliseen väliotsik- 35 koon. Komennon jälkeen ohjelma siirtää kursorin komentoa vastaavaan kohtaan valintaikkunassa (vaihe 203) ja jatkaa taas vaiheiden 204, 205 ja 206 mukaisesti.
4 1 1 7 524 ;j
Kuvassa 3 on esimerkki keksinnön mukaisesta hypertekstisivun lukemisesta, kun valittu kieli on englanti. Kielivalinnan perusteella lukusuunta on vasemmalta oikealle. Kuvassa on näyttöruutu 300, joka jakautuu lähes näyttöruudun kokoiseen valintaikkunaan 320 ja näyttöruudun levyiseen mutta suhteellisen matalaan luku-5 ikkunaan 330. Valintaikkunaan on tuotu pelkkää tekstiä sisältävä sivu. Esimerkkiin on valittu sama sivu kuin kuvien 1 a,b tekniikan tason mukaisessa esimerkissä. Jär- '5 jestelmään kuuluu liikuteltava palkkimainen kursori 310. Kursorin muoto on toisarvoinen seikka; se voi olla vaikka vilkkuva täplä. Kursorin asetuksen jälkeen on keksinnön mukainen ohjelmisto hakenut kursorin osoittamalta alueelta merkkijo-10 nosta sopivat alku- ja loppukohdat ja järjestänyt näiden välisen tekstin suurennettuna lukuikkunaan 330. Kyseinen tekstinpätkä on kuvan 3 esimerkissä and it will figure out its address joka on osa virkkeistä Just plug the IPv6 machine into the net, boot it up, and it will figure out its address ''automagically". Two mechanism for doing this are provided.
15 First, the machine can use the IPv6 version of the Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) to query a local DHCPv6 server for the needed information, ....
Nähdään, että lukuikkunaan tuotu teksti on jo itsessään ymmärrettävä kokonaisuus.
Paineltaessa eteenpäin luku -näppäintä lukuikkunaan saataisiin järjestyksessä esi- ·;·, merkiksi tekstit • * * 20 "automagically". : • · • · • * · .·. · Two mechanism for doing this • ·« 1 mm • · · are provided.
• * · • · • · • * ·
First, the machine can use • · * the IPv6 version •a·'1' .
* * / 25 of the Dynamic Host ·*· a*· m · *:··; Configuration Protocol (DHCP) * * · V,· to query a localDHCPv6server * # for the needed information, 117524 5 Tässä esimerkkijaottelussa ohjelma on käyttänyt rajoituskriteereinä sanaa "and", pistettä ja prepositioita "of ja "for". Lisäksi rajoituskriteerinä on tietenkin ollut lukuikkunan koko. Paineltaessa taaksepäin luku -näppäintä edellä mainitussa lähtötilanteessa lukuikkunaan saataisiin vastaavasti ensin esimerkiksi teksti 5 into the net, boot it up, ja sitten Just plug the IPv6 machine
Kuvassa 4 on toinen esimerkki keksinnön mukaisesta hypertekstisivujen lukemisesta. Siinä on näyttöruutu 300, joka jakautuu, kuten kuvan 3 tapauksessakin, valintaikkunaan 320 ja lukuikkunaan 330. Verkosta on tässä tapauksessa vastaanotettu 10 useita sivuja. Keksinnön mukainen ohjelmisto on asetettu esikäsittelemään aineisto siten, että tekstiosasta poimitaan lukujen otsikot ja ainakin osa alaotsikoista. Otsikoiksi tunnistetaan rivinsiirtokoodeja seuraavat numeroalkuiset merkkijonot. Valintaikkunassa näkyy nyt vain tietty määrä löydettyjä otsikoita näiden esiintymisjärjestyksessä. Pelkkää otsikoiden selaamista voidaan jatkaa järjestelmän kyseisessä 15 toimintatilassa. Valittaville otsikoille voidaan asettaa ehtoja, jolloin valintaikkunaan voi tulla vain pieni osa kaikista otsikoista. Kun käyttäjä on havainnut kiinnostavalta vaikuttavia otsikoita, hän siirtää kursorin 310 jonkin otsikon kohdalle ja antaa luku-komennon. Ohjelmisto tuo tällöin lukuikkunaan 330 kyseistä otsikkoa seuraavan lauseen alun (tai ensin alemman otsikon, jos sellainen on). Kuvan 4 esimerkissä on /·*· 20 valittu väliotsikko Switches, ja lukuikkunasta nähdään, että otsikon jälkeinen teksti alkaa: "A central part of the ATM system..." Tästä voidaan lukemista jatkaa järjes- ··]* tyksessä edellä selostetun mukaisesti.
• ·· » *
Kuvassa 5 on esimerkki keksinnön mukaisilla toiminnoilla varustetusta matkapuhe- ♦ ·· ϊ.,.ί limestä. Puhelimeen MS kuuluu näyttö 550, näppäimistö 560 ja keksinnön mukai- 25 nen ohjelmisto. Puhelimen perusvalikon kautta voidaan siirtyä "Internef-tilaan. Keksinnön mukaiset toiminnot käynnistetään joko alavalikoista tai suoraan määrä-tyillä näppäimillä. Jälkimmäiseen toimintoryhmään kuuluvat luettavassa tekstissä .♦··. tapahtuvat suhteellisen pienet siirtymiset. Ohjelmiston osa PROG toteuttaa näytön lukuikkunassa kerrallaan näkyvän tekstin rajaamisen ja edellä mainitut siirtymiset *.*·: 30 tekstissä.
·#··· • ·
Edellä on kuvattu keksinnön mukaista verkkosivujen lukemista. Keksintö ei rajoitu • · # *·*·] juuri kuvattuihin lukutapoihin. Itsenäisissä patenttivaatimuksissa 1 ja 7 ilmaistua keksinnöllistä ajatusta voidaan soveltaa lukuisin eri tavoin.
Claims (15)
1. Menetelmä hypertekstisivujen tekstin lukemiseksi, jossa menetelmässä dekoodataan (201) vastaanotetut sivut ja suurennetaan sivusta tulostimena käytettävään näyttöön tietty lukuosa kursorin osoittamalta alueelta, tunnettu siitä, että 5 menetelmän käyttämiseksi on määritelty siirtymiskomentoja, ja menetelmässä - esikäsitellään (202) mainittuja sivuja näiden tekstiosan lukemiseksi, - haetaan (204) tekstistä alkuelementti ja loppuelementti, - valitaan (205) lukuosaksi alku-ja loppuelementin välinen tekstin osuus ja - haetaan uusi alkuelementti ja uusi loppuelementti, jos käyttäjältä tulee mainittu 10 siirtymiskomento (206, 203, 204).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu alku-elementti on lausetta edeltävä välimerkki.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että loppuelementti on jokin seuraavista: välimerkin jälkeinen välilyöntimerkki, rivinsiirtomerk- 15 ki, preposition muodostavat merkit.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittuja siirtymiskomentoja ovat: - välittömästi eteenpäin, - välittömästi taaksepäin, **"/ 20 - seuraavan kappaleen alkuun, • * * - taaksepäin kappaleen alkuun, i *" - seuraavan otsikon alkuun ja • * - edellisen otsikon alkuun. • · · • * *
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittuja • · 25 siirtymiskomentoja vastaava uusi alkuelementti on vastaavassa järjestyksessä lueteltuna: * · ’y ‘ - sen hetkistä loppuelementtiä edeltävä merkki, - edellinen alkuelementti, ;*·.· - seuraavan kappaleen ensimmäistä merkkiä edeltävä merkki, * * ....| 30 - taaksepäin mentäessä ensimmäinen rivinsiirtomerkki, - seuraavan otsikon ensimmäistä merkkiä edeltävä merkki ja • * * *·*·* - edellisen otsikon ensimmäistä merkkiä edeltävä merkki. • * * * *
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainitun lukuosan maksimipituus on valinnainen parametri. 117524 7
7. Järjestely hypertekstisivujen tekstin lukemiseksi, joka järjestely käsittää näytön sekä välineet vastaanotetun sivun dekoodaamiseksi, tietyn lukuosan valitsemiseksi mainitulta sivulta ja lukuosan suurentamiseksi mainittuun näyttöön, tunnettu siitä, että se käsittää lisäksi välineet näytön (300) jakamiseksi valintaikkunaan (320) 5 ja lukuikkunaan (330) ja vastaanotettujen sivujen yleisnäkymän tuomiseksi valintaikkunaan ja että mainitut välineet lukuosan valitsemiseksi käsittävät ohjelman, joka on järjestetty hakemaan valitun kielen sääntöjen perusteella lukuosalle alku- ja loppukohdan sekä vaihtamaan käyttäjän komentojen perusteella lukuosan, ja mainitut välineet lukuosan suurentamiseksi käsittävät mainitun lukuikkunan.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että se käsittää li säksi ainakin kaksi näppäintä mainittujen käyttäjän komentojen antamista varten.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että mainittu yleis-näkymä käsittää yksittäisen hypertekstisivun tekstisisällön.
10. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että mainittu yleis-15 näkymä käsittää määrättyjen kriteerien perusteella valittuja osia hypertekstisivujen tekstisisällöistä.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että mainitut määrättyjen kriteerien perusteella valitut osat ovat tekstiotsikoita. .T: 12. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että mainittu oh- ··· 20 jelma, joka kirjoitetun kielen sääntöjen perusteella hakee lukuosalle alku- ja lop- :*.#j pukohdan, sisältää valinnaisena parametritietona käytettävän kielen. • · * · ·
13. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että se käsittää li-säksi mainitussa valintaikkunassa liikuteltavan kursorin (310) luettavan tekstin ai- * * * kukohdan valitsemiseksi. .···, 25 14. Matkapuhelin (MS), jossa on näyttö (550), näppäimistö (560) ja välineet In- 1 • · temetiin liittyviltä palvelimilta kutsuttujen hypertekstisivujen vastaanottamiseksi, dekoodaamiseksi ja näyttämiseksi, tunnettu siitä, että se käsittää lisäksi välineet * · !.*·: mainitun näytön jakamiseksi valintaikkunaan ja lukuikkunaan ja vastaanotettujen ·:··: sivujen yleisnäkymän tuomiseksi valintaikkunaan sekä ohjelman (PROG), joka on s].' 30 järjestetty hakemaan kirjoitetun kielen sääntöjen perusteella vastaanotetusta teks- * * * * *. tistä alku- ja loppukohdan, tuomaan näiden kohtien välisen tekstin mainittuun luku- ikkunaan sekä vaihtamaan käyttäjän komentojen perusteella lukuikkunaan tuotavan tekstin. 117524 8 5
15. Ohjelmisto, tunnettu siitä, että se käsittää ohjelmakoodivälineet, jotka on järjestetty suorittamaan patenttivaatimuksessa 1 määritellyn menetelmän vaiheet prosessorissa.
5 Patentkrav
Priority Applications (5)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20002749A FI117524B (fi) | 2000-12-15 | 2000-12-15 | Menetelmä ja järjestely hypertekstisivujen näyttämiseksi |
US10/014,773 US7478322B2 (en) | 2000-12-15 | 2001-12-11 | Method and arrangement for displaying hypertext pages |
EP01660226A EP1215563B1 (en) | 2000-12-15 | 2001-12-13 | Method and arrangement for displaying hypertext pages |
DE60137400T DE60137400D1 (de) | 2000-12-15 | 2001-12-13 | Verfahren und Vorrichtung zur Anzeige von Hypertext-Seiten |
JP2001380126A JP2002259014A (ja) | 2000-12-15 | 2001-12-13 | ハイパーテキストページ上のテキストを読取るための方法及び装置 |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20002749 | 2000-12-15 | ||
FI20002749A FI117524B (fi) | 2000-12-15 | 2000-12-15 | Menetelmä ja järjestely hypertekstisivujen näyttämiseksi |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20002749A0 FI20002749A0 (fi) | 2000-12-15 |
FI20002749A FI20002749A (fi) | 2002-06-16 |
FI117524B true FI117524B (fi) | 2006-11-15 |
Family
ID=8559718
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20002749A FI117524B (fi) | 2000-12-15 | 2000-12-15 | Menetelmä ja järjestely hypertekstisivujen näyttämiseksi |
Country Status (5)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US7478322B2 (fi) |
EP (1) | EP1215563B1 (fi) |
JP (1) | JP2002259014A (fi) |
DE (1) | DE60137400D1 (fi) |
FI (1) | FI117524B (fi) |
Families Citing this family (12)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JP4789232B2 (ja) * | 2004-10-05 | 2011-10-12 | ソニー株式会社 | 情報処理装置及び入力操作モード制御方法 |
US9071870B2 (en) | 2004-12-08 | 2015-06-30 | Nokia Technologies Oy | System and method for viewing digital visual content on a device |
JP4900640B2 (ja) * | 2005-03-30 | 2012-03-21 | 京セラ株式会社 | 携帯端末装置およびその文書表示制御方法 |
JP5476700B2 (ja) * | 2008-10-30 | 2014-04-23 | 日本電気株式会社 | 画面表示方法、および携帯端末 |
US8473861B2 (en) * | 2010-06-17 | 2013-06-25 | Freedom Scientific, Inc. | System wide text viewer |
US9532423B2 (en) | 2010-07-23 | 2016-12-27 | Lighting Science Group Corporation | System and methods for operating a lighting device |
US9827439B2 (en) | 2010-07-23 | 2017-11-28 | Biological Illumination, Llc | System for dynamically adjusting circadian rhythm responsive to scheduled events and associated methods |
US9552596B2 (en) | 2012-07-12 | 2017-01-24 | Spritz Technology, Inc. | Tracking content through serial presentation |
US20140189586A1 (en) | 2012-12-28 | 2014-07-03 | Spritz Technology Llc | Methods and systems for displaying text using rsvp |
US8903174B2 (en) | 2012-07-12 | 2014-12-02 | Spritz Technology, Inc. | Serial text display for optimal recognition apparatus and method |
US9483109B2 (en) | 2012-07-12 | 2016-11-01 | Spritz Technology, Inc. | Methods and systems for displaying text using RSVP |
JP6206580B2 (ja) * | 2014-03-25 | 2017-10-04 | 富士通株式会社 | 端末装置、表示制御方法及びプログラム |
Family Cites Families (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR2544114A1 (fr) | 1983-04-08 | 1984-10-12 | Gavilan Computer Corp | Procede et dispositif pour l'affichage avec un effet de zoom sur un terminal d'ordinateur |
US4773009A (en) | 1986-06-06 | 1988-09-20 | Houghton Mifflin Company | Method and apparatus for text analysis |
US5623679A (en) * | 1993-11-19 | 1997-04-22 | Waverley Holdings, Inc. | System and method for creating and manipulating notes each containing multiple sub-notes, and linking the sub-notes to portions of data objects |
EP0701220B1 (en) * | 1994-09-12 | 2001-07-04 | Adobe Systems Inc. | Method and apparatus for viewing electronic documents |
US6268851B1 (en) * | 1996-09-30 | 2001-07-31 | Trellix Corporation | Hypermedia authoring and publishing system |
GB9624281D0 (en) | 1996-11-22 | 1997-01-08 | Eden Group Ltd | Method of and apparatus for displaying an image of a document on a display |
US6857102B1 (en) | 1998-04-07 | 2005-02-15 | Fuji Xerox Co., Ltd. | Document re-authoring systems and methods for providing device-independent access to the world wide web |
US6850260B1 (en) * | 2000-05-26 | 2005-02-01 | Newsstand, Inc. | Method and system for identifying a selectable portion of a digital version of a mass-produced printed paper |
US20020116420A1 (en) * | 2000-09-28 | 2002-08-22 | Allam Scott Gerald | Method and apparatus for displaying and viewing electronic information |
US7159172B1 (en) * | 2000-11-08 | 2007-01-02 | Xerox Corporation | Display for rapid text reading |
-
2000
- 2000-12-15 FI FI20002749A patent/FI117524B/fi not_active IP Right Cessation
-
2001
- 2001-12-11 US US10/014,773 patent/US7478322B2/en not_active Expired - Fee Related
- 2001-12-13 JP JP2001380126A patent/JP2002259014A/ja not_active Withdrawn
- 2001-12-13 DE DE60137400T patent/DE60137400D1/de not_active Expired - Lifetime
- 2001-12-13 EP EP01660226A patent/EP1215563B1/en not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
US20020078084A1 (en) | 2002-06-20 |
FI20002749A0 (fi) | 2000-12-15 |
DE60137400D1 (de) | 2009-03-05 |
FI20002749A (fi) | 2002-06-16 |
EP1215563A3 (en) | 2004-07-07 |
EP1215563B1 (en) | 2009-01-14 |
JP2002259014A (ja) | 2002-09-13 |
EP1215563A2 (en) | 2002-06-19 |
US7478322B2 (en) | 2009-01-13 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI117524B (fi) | Menetelmä ja järjestely hypertekstisivujen näyttämiseksi | |
JP3773770B2 (ja) | ハイパーテキスト表示装置 | |
US6522999B2 (en) | Apparatus and method for controlling the display of a translation or dictionary searching process | |
US8051388B2 (en) | Device having bookmark thumbnail management function | |
US9483577B2 (en) | Small form factor web browsing | |
JP4017659B2 (ja) | テキスト入力フォント・システム | |
EP2532157B1 (en) | Method for content folding | |
US9191462B2 (en) | Display apparatus | |
US7512533B2 (en) | Method and system of creating and using chinese language data and user-corrected data | |
KR100384666B1 (ko) | 양방향 네트워크 언어 지원 | |
US20080148144A1 (en) | Document Analysis System and Document Adaptation System | |
JP2007011513A (ja) | 文書表示装置、文書表示方法並びにプログラムおよび記録媒体 | |
CN1774739A (zh) | 具有突出的导航和页面改变的标志的平滑滚动 | |
US8429152B2 (en) | Terminal device, content displaying method, and content displaying program | |
US20060113957A1 (en) | Portable terminal and its control method | |
CN103034409B (zh) | 一种在移动终端上实现数字阅读的方法和移动终端 | |
JP2007042146A (ja) | 中国語データおよびユーザ修正データの作成し、かつ、使用する方法およびシステム | |
Cisco | Design Studio Quick Tour | |
JP2002024246A (ja) | ホームページ検索装置、ホームページ検索方法およびその方法をコンピュータに実行させるプログラムを記録したコンピュータ読み取り可能な記録媒体 | |
KR20080040891A (ko) | 웹문서 편집 또는 표시 장치 및 방법 | |
KR100447633B1 (ko) | 무선 콘텐츠/사이트 저작 방법 및 시스템 | |
EP2104043B1 (en) | Handheld electronic device and associated method for improving typing efficiency on the device | |
JP2000067071A (ja) | 文書表示装置および文書表示方法並びに文書表示プログラムを記録した記録媒体 | |
JPH0785039A (ja) | テキスト編集方法および装置 | |
KR20060118244A (ko) | 왑 브라우저에서의 유알엘 입력 및 편집 방법 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 117524 Country of ref document: FI |
|
MM | Patent lapsed |