FI116250B - Upotuskehys - Google Patents

Upotuskehys Download PDF

Info

Publication number
FI116250B
FI116250B FI971472A FI971472A FI116250B FI 116250 B FI116250 B FI 116250B FI 971472 A FI971472 A FI 971472A FI 971472 A FI971472 A FI 971472A FI 116250 B FI116250 B FI 116250B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
frame
connector
mounting
opening
installation
Prior art date
Application number
FI971472A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI971472A0 (fi
FI971472A (fi
Inventor
Staffan Eriksson
Lars Botvidsson
Original Assignee
Thorsman & Co Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Thorsman & Co Ab filed Critical Thorsman & Co Ab
Publication of FI971472A0 publication Critical patent/FI971472A0/fi
Publication of FI971472A publication Critical patent/FI971472A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI116250B publication Critical patent/FI116250B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G3/00Installations of electric cables or lines or protective tubing therefor in or on buildings, equivalent structures or vehicles
    • H02G3/02Details
    • H02G3/08Distribution boxes; Connection or junction boxes
    • H02G3/12Distribution boxes; Connection or junction boxes for flush mounting
    • H02G3/128Distribution boxes; Connection or junction boxes for flush mounting in plinths, channels, raceways or similar

Landscapes

  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Connector Housings Or Holding Contact Members (AREA)
  • Joining Of Corner Units Of Frames Or Wings (AREA)
  • Audible-Bandwidth Dynamoelectric Transducers Other Than Pickups (AREA)
  • Patch Boards (AREA)
  • Installation Of Indoor Wiring (AREA)
  • Special Wing (AREA)
  • Time-Division Multiplex Systems (AREA)
  • Door And Window Frames Mounted To Openings (AREA)
  • Connection Or Junction Boxes (AREA)
  • Gyroscopes (AREA)
  • Semiconductor Lasers (AREA)
  • Harvester Elements (AREA)
  • Television Systems (AREA)
  • Communication Control (AREA)
  • Casings For Electric Apparatus (AREA)
  • Tables And Desks Characterized By Structural Shape (AREA)

Description

116250
Upotuskehys - Insatsram
Tekniikan ala 5
Esillä oleva keksintö koskee upotuskehystä, joka on tarkoitettu asennettavaksi runko-osan tai muun vastaavan etuaukkoon, mainitun runko-osan käsittäessä etuosan, jossa on etuaukon molemmin puolin keskenään vastakkaiset laipat tai runko-osan osuudet.
10 Tekniikan taso
Vaakasuoria runkojärjestelmiä käytetään yhä enemmän sähkö- ja teleliikennekaapeli-en sekä tietoliikennekaapelien asennuksiin toimistoissa, laboratorioissa ja työtiloissa. Runko-osat voidaan varustaa lokeroin, joilla voimakaapelit, tele-ja tietoliikennekaa-15 pelit erotetaan toisistaan. Kaapelien asennuksen ohella runko-osia hyödynnetään myös muulla tavoin. Erityyppisiä liitäntöjä, ohjauselimiä sekä muita vastaavia asennetaan yhdessä kaapelien kanssa runko-osiin niin, että ne upotetaan jatkorasioiksi, ja nämä jatkorasiat sovitetaan edullisimmin niin, että niiden aukot ovat samassa tasossa kuin runko-osan etuosa. Tavallisesti jatkorasiat kiinnitetään runko-osan alaosaan, ja 20 koska runko-osan syvyys ja alaosan muoto vaihtelevat, tämä on johtanut lukuisten erimuotoisten kiinnityselinten ja jatkorasiatyyppien muotoiluun.
Vaakasuorien, ikkunalautojen tapaan asennettujen runko-osien ohella on nykyisin ' ·: käytössä myös pystysuoria seiniin kiinnitettyjä tai vapaasti seisovia runko-osia, niin *.. 25 sanottuja paaluja sekä joissain sovellutuksissa lattialiitinrasioita eli lattiaan liitetet- tyjä liitäntäyksiköltä, joita peittää suojaava kansi. Näitä kaikkia erilaisia runko-osia, ;. · · liitinrasioita jne. voidaan pitää sähköisinä “jakojärjestelminä41, koska ne tuottavat ja -. jakavat “sähköisiä palveluja" käyttäjälle. Tällainen “palvelu" voi olla esimerkiksi *; , jokin sähköliitäntä, kytkin tai muu vastaava.
·’ ’ 30 Sähköliitinrasiat, joita ei asenneta runko-osan pohjaan vaan sen aukon laippojen : " päälle, vaikka niiden tehtävät muutoin ovat samat, ovat yleisesti tunnettuja. Euroop- ‘ > ‘ ' pa-patentti EP-B-0473589 kuvaa tällaisen rasian, joka on tarkoitettu asennettavaksi - · runko-osan aukkoon pikakiinnityksellä sekä ruuvikiristyksellä. Tämän rasian runko . * ”; 35 käsittää kaksi osaa, ensimmäisen tai alempana olevan, jonka muodostaa rasian pohja ;, sekä sivuseinäosuuden, joka on tarkoitettu sijoitettavaksi runko-osan sisäpuolelle.
1 · * ‘ Tähän seinäosuuteen järjestetään lovettuja aukkoja tai murrettavia osuuksia sähkö-
) I
116250 2 kaapelien viemiseksi liitinrasiaan. Alempi osa, joka helpottaa liitinrasian lukitsemista runko-osan pituussuunnassa, kiinnitetään yläosaa vasten ruuveilla.
Ratkaisuille, joiden avulla liitinrasioiden ja vastaavien sijoittamista jakojärjestel-5 mään on aiemmin pyritty ratkaisemaan on yhteistä, että jakojärjestelmän etuosaan on tehty liitäntä, minkä ansiosta on ollut mahdollista järjestää standardoituja ulostuloja, ohjauselimiä jne., jotka tavallisesti myötäilevät pinta-asennuksen muotoa.
Aiempien ratkaisujen haittoina on muun muassa, että ne vaativat paljon tilaa jakojär-10 jestelmän sisäpuolella, ja että niihin seuraavan mukaisesti tarvitaan suuri määrä osia halutun toiminnon tai palvelun toteuttamiseksi.
Keksinnön selitys 15 Keksinnön eräänä tavoitteena on esittää upotus- tai asennuskehys, joka on tarkoitettu kiinnitettäväksi runko-osan etuaukkoon, ja jonka pinnalle haluttu toiminto, kuten esimerkiksi ulostulo, ohjaava elin tai muu vastaava voidaan toteuttaa, tämän kehyksen mahdollistaessa vastaavan toiminnon toteutukseen tarvittavien osien määrällisen vähentämisen, kehyksen käytön joko vaakasuoran tai pystysuoran etuaukon käsit-20 tävien jakojärjestelmien yhteydessä, joustavuuden lisäämisen, kun sitä käytetään lattiaan asennettuihin liitinrasioihin sekä optimaalisen taivutussäteen kytkettyjen kaapelien suhteen erityisesti silloin, kun se asennetaan pystysuoriin runko-osiin.
, ’ -, · Tämä sekä muita tavoitteita saavutetaan käyttämällä keksinnön mukaista upotuske- I * ( 25 hystä, jonka tuntomerkit ovat tuonnempana seuraavien patenttivaatimusten mukai set.
Lyhyt kuvaus piirroksista ' ‘ 30 Muut tavoitteet ja edut käyvät ilmi seuraavasta keksinnön erään suoritusmuodon kuvauksesta. Selityksessä viitataan piirustukseen, jossa : ’: : kuvio 1 on perspektiivikuva keksinnön mukaisesta upotettavasta kehyksestä, joka asennetaan pikakiinnityksellä jonkin jakojärjestelmän, kuten esimerkiksi runko-osan 35 etuaukkoon, (: : kuviossa 2 esitetään poikkileikkauksena esimerkki eräästä runko-osasta, 116250 3 kuvioissa 3 ja 4 esitetään poikkileikkauksena kaksi lisäesimerkkiä runko-osasta, johon keksinnön mukainen upotuskehys voidaan sijoittaa.
kuviossa 5 esitetään perspektiivikuva keksinnön mukaisesta upotuskehyksestä yh-5 dessä muutamien lisälaitteiden kanssa, joiden avulla toteutetaan ulostulo runko-osasta, kuviossa 6 esitetään perspektiivikuvana liittimen kiinnityslevy, joka sijoitetaan niin, että se on tietyssä kulmassa kehykseen nähden yhdessä tähän järjestelyyn tarkoite-10 tun suojuksen kanssa, kuviossa 7 esitetään perspektiivikuvana liittimen kiinnityslevyn sovittaminen kehyksen tasoon yhdessä tähän järjestelyyn tarkoitetun suojuksen kanssa.
15 Edullinen suoritusmuoto
Seuraavassa selitetään eräs suoritusmuoto, jolla upotuskehys asennetaan runko-osaan. Kuten edellä mainittiin, upotuskehyksen eräänä tunnusomaisena piirteenä on, että sitä voidaan käyttää myös muiden jakojärjestelmien, kuten esimerkiksi lattialle 20 asennettujen liitinrasioiden kanssa. Alla seuraavassa selityksessä esitetty esimerkki ei näin ollen ole rajoittava.
Kuviossa 1 esitetään keksinnön mukainen upotuskehys 100, joka asennetaan pika- .'', i kiinnityksellä kuvioissa 2-4 havainnollistettua tyyppiä olevan runko-osan etuauk- .' ·,. 25 koon. Jotta kehys voitaisiin asentaa niin, että pystysuunta säilyy sekä pystysuorassa että vaakasuorassa runko-osassa, joiden aukossa on sama standardileveys, valitaan , ,; neliömuoto, joka esitetyssä esimerkissä levittyy symmetrisesti keskisen pystytason * · ympärillä. Kumpikin yhdensuuntainen sivupari varustetaan pikakiinnitysjärjestel-mällä, joka käsittää ohjaus- ja välike-elimen 1 sekä yhteistoiminnallisen kiinnikkeen • 30 2 sivun kussakin päätyosuudessa. Esitetyssä esimerkissä kehykseen järjestetään näin ollen neljä ohjaus-ja välike-elintä 1 sekä kahdeksan kiinnikettä 2. Ohjaus-ja välike- • · elin helpottaa kehyksen ohjaamista runko-osan etuosaan ja takaa lisäksi, että asenne- ,: · tun kehyksen etuosa on tarkoituksenmukaisella tavalla samassa tasossa runko-osan etuosan kanssa. Ohjaus- ja välike-elin ei saa kuitenkaan ulottua sivun koko pituudel-> , 35 le ja tietyissä sovellutuksissa riittää yksi kiinnike sivua kohden. Kiinnikkeet järjeste tään tarrautumaan laipan 3 alapuolelle, kun kehys asennetaan runko-osaan 4. Sa- • t ’. : manaikaisesti ohjaus- ja välike-elin ulottuu runko-osassa olevaan uraan 5, minkä johdosta kiinnitys on vakaa ja kitka huomattava runko-osan pituussuuntaisessa liu- 116250 4 kumisessa. Näin ollen yhdistelmän kummassakin vaihtoehdossa kytketään ainoastaan yksi ohjaus-ja välike-elinpari ja kaksi kiinnikeparia. Siten on edullista, että ainakin osa ohjaus-ja välike-elimestä soveltuu murrettavaksi alla kuvattavalla tavalla.
5
Kehys muotoillaan niin, että siihen voidaan liittää suoraan useita erilaisia toimintoja. Tätä varten se varustetaan pikakiinnitettävälle liittimen kiinnityslevylle 7 tarkoitetulla ensimmäisellä tuella, jonka muodostavat istukka 6 ja kaksi lukituskiinnikettä 8, jotka nähdään kuviossa 5, sekä toisella liittimen kiinnityslevylle tarkoitetulla tuel-10 la, joka muodostuu kahdesta urasta 9. Näitä kahta tapaa voidaan käyttää levyjen 7 asennuksessa vaihtoehtoisina tai yhdistelmänä, kuten tuonnempana esitetään.
Lisäksi kehys varustetaan suojukselle 10, 11 tarkoitetuilla tukielimillä 12, jotka nähdään kuviossa 5, ja jotka ovat neljänä kehyksen reunaan soveltuvaksi muotoiltuna 15 urana, jotka ovat yhteistoiminnassa suojukseen sijoitettujen täydentävien tukielinten kanssa (joita ei esitetä). Vaihtoehtoisesti tai täydentävästi suojus voidaan kiristää kahdella ruuvilla kehyksen reunaan järjestettyihin reikiin 13.
Lisäksi kehyksen kukin reuna varustetaan yhdellä tai useammalla murrettavissa ole-20 valla välike-elimellä 14, jotka jättävät sopivan tilan runko-osan aukkoon mahdollista lisäkehystä tai muuta aukkoon upotettavaa yksikköä varten. Nämä välike-elimet voidaan muotoilla sellaisiksi, että kun kehys painetaan runko-osan aukkoon, ne murtuvat automaattisesti tai taipuvat sivuun kehyksen niille kyljille, jotka eivät ole käytös-• ‘ · sä, toisin sanoen niille kyljille, jotka nojaavat runko-osan aukon laippaa vasten.
;’*·· 25 .'1' Keksinnön mukainen ulostulo voidaan merkitä suoraan kehykselle sijoitetulla eti- : · ·: kerillä. Tavallisesti merkintä tehdään suojukseen 10, 11, mikä saattaa olla epäedul- . lista useiden rinnakkaisten ulostulojen huoltoa tai asennusta ajatellen. Kun samanai- ; ‘; kaisesti irrotetaan useita suojuksia on mahdollista, että ne uudelleen paikalleen ase- 30 tettaessa epähuomiossa sekoittuvat ja ulostulojen nimitykset ovat siten tämän jälkeen virheellisiä. Jos sen sijaan merkintä tehdään runko-osan etuosaan asennettuun ‘. kehykseen, vältetään sekoittumisvaara. Tämän vuoksi suojukseen 10, 11 järjestetään kiinnitetyn etiketin kohdalle sopiva aukko tai läpinäkyvä ikkuna 15. Etiketinpidin , t; ’ voi käsittää esimerkiksi, kuten kuviossa 5 on esitetty, levymäisen profiilin 16 ja lä- : “': 35 pikuultavan pikakiinnitettävän ikkunan 17, joka asennetaan profiiliin 16 kiinnitetyn ... etiketin yläosaan.
116250 5 Käyttötarkoituksen mukaan runko-osat voidaan valmistaa suulakepuristetusta muovista kuten kuviossa 2, ohutlevystä kuten kuviossa 3 tai suulakepuristetusta alumiinista kuten kuviossa 4. Kun upotuskehystä käytetään lattiaan asennetun liitinrasian suhteen, kehyksen kanssa yhteistoiminnalliset rasian osat muotoillaan luonnollisesti 5 vastaamaan kuvioissa 2-4 esitettyä.
Tekniikan tason mukaisten runko-osien ulostulo- ynnä muiden järjestelyjen eräänä haittana on, kuten yllä on esitetty, että ne edellyttävät liitinrasian asennusta siihen runko-osaan, johon ja jonka suhteen haluttu toiminto asennetaan. Liitinrasia kiinni-10 tetään useimmiten runko-osan pohjaan tai takaseinään, mutta se voidaan asentaa myös runko-osan aukkoon, kuten Eurooppa-patentissa EP-B-0473589 on esitetty. Kummassakin tapauksessa runko-osan kaapelointiin tarkoitettu tila on hyvin rajallinen. Varsinkin silloin, kun jo kaapeloituun runko-osaan on asennettava lisäkaapelei-ta, joihin mahdollisesti liittyy ennakolta asennettuja liittimiä, jo asennetut liitinrasiat 15 saattavat muodostua ongelmaksi. Runko-osaan upotettu rasiarunko voi yhtäältä suojata yksikköä, joka on sähköisesti ja mekaanisesti herkkä, esimerkiksi runko-osaan asennuksen aikana mutta toisaalta tällainen suoja ei aina ole tarpeen.
Suuremman joustavuuden aikaansaamiseksi keksinnön mukainen kehys voidaan 20 haluttaessa varustaa pikakiinnityksellä asennettavalla alemmalla suojuksella 18, kuten kuviossa 5 on esitetty. Tätä varten kehykseen ja alempaan suojukseen järjestetään täydentävä pikakiinnityksellä lukkiutuva elin 19, 20, kuten nähdään kuvioista 1 ja 5. Muutkin lukituselimet ovat luonnollisesti mahdollisia.
: ’ · · 25 On huomattava, että alempi suojakansi ei liity esimerkiksi kehyksen kiinnitykseen runko-osan aukkoon. Eräässä edullisessa suoritusmuodossa suojus valmistetaan : ‘ : joustavasta muovista ja varustetaan lisäksi kahdella uralla 22, jotka sijoitetaan vas- ' ·.. iäkkäisiin sivuseiniin. Urien sekä suojusmateriaalin ansiosta suojuksen muoto voi ,':'. huomattavastikin muuttua ilman että tästä aiheutuu sille vahinkoa. Suojus voidaan 3 0 tämän johdosta haluttaessa asentaa runko-osaan ennakolta asetetun kehyksen ala- ;. puolelle, mutta tavallisesti suojus luonnollisesti kiinnitetään kehykseen ennen sen runko-osaan upottamista. Kuten kuviossa 5 on esitetty, ura johtaa murrettavilla \ osuuksilla 21 varustetun suojuksen pohjaosuudessa olevaan koloon. Kun suojus t.;: ‘ asennetaan takaapäin vasten kehystä ja esimerkiksi liittimen kiinnityslevy 7 sekä 35 liitin ja kaapeli on jo asennettu kehyksen päälle, suojuksen joustava materiaali mah-... dollistaa kaapelin viemisen uran välityksellä murrettavilla osuuksilla varustetun ko lon suuntaan. Nämä osuudet voidaan nyt murtaa, jolloin saadaan tilaa kaapelille tai • · · ne voivat vain taipua taaksepäin kaapelin vaikutuksesta. Kummassakin tapauksessa 6 116256 ura sulkeutuu uudelleen, kun suojus on kohdistettu kehystä vasten ja aikaansaa erittäin hyvän mekaanisen ja sähköisen suojan ilman kanteen tehtyjä turhia aukkoja.
Kuviossa 5 esitetään, miten jokin toiminto tai palvelu, tässä tapauksessa data tai 5 pienjänniteliitäntä, voidaan koota keksinnön mukaiselle kehykselle 100 runko-osaan 4 upotusta varten. Voidaan esimerkiksi kuvitella, että ennakolta kiinnitetty kaapeli on viety runko-osaan. Ennakolta kiinnitetyllä kaapelilla tarkoitetaan, että kaapelin pääteosaan on järjestetty sopiva liitin. Kehys 100 kiinnitetään pikakiinnityksellä runko-osan aukkoon ulostulokohtaan. Kaapelin pääteosuus viedään sitten takaapäin 10 aukon kautta kehyksen etureunaan, missä liitin kiinnitetään liittimen kiinnityslevyyn 7, jonka kokoja muoto mahdollistavat sen yhteistoiminnan kehyksen 100 kanssa.
On olemassa lukuisia erimuotoisia liittimen kiinnityslevyjä, joita käytetään liittimel-le tarkoitettuun reikään. Kuviossa 5 levy esitetään selkeyden vuoksi ilman mainitunlaista reikää.
15
Sen jälkeen liittimen kiinnityslevy kiinnitetään liittimeen ja liitoskaapeli kehykseen jompaan kumpaan kahdesta mahdollisesta asennosta. Tasoasennuksessa, jollainen esitetään kuviossa 7, levy painetaan kehykseen kohti istukkaa 6, mihin se kiinnitetään lukituskiinnikkeiden 8 avulla pikakiinnityksellä; kuviossa 6 esitetyssä kaltevas-20 sa asennossa levyn suhteen ulkonevat osat 23 upotetaan kehyksen uriin 9.
Kuten edellä esitettiin, kehykseen tehdään tarkoituksenmukainen merkintä etiketillä, jonka ikkuna 17 pitää paikoillaan ja suojaa. Sen mukaan, onko kyseessä tasoon tai ' ': kaltevaksi tehty asennus, vastaava suojus lukitaan sitten kehykseen.
25 ..' Yleisesti tunnettujen menetelmien mukaisesti käytetään vastaavan toiminnon toteut- : ·' i tamiseen aina erityistä aluslevyä, jolle kyseinen toiminto asennetaan, ja joka kiinni- tetään sen jälkeen runko-osaan ennakolta asetettuun rasiaan.
* « · 30 Yllä esitetyn mukaisesti keksinnön mukaisen kehyksen mahdollistamaan kokoonpa-: ·, noon ei tarvita lainkaan aluslevyä, mikä yksinkertaistaa kokonpanoa ja tekee siitä ... huokeamman.
Edellä esitetyn selityksen perusteella on selvää, että kehys voidaan kiinnittää runko-<;;;: 35 osan aukkoon neljällä eri tavalla kiertämällä kehystä asteittain 90°. Esimerkiksi ku- . , vion 6 mukainen kalteva ulostulo voidaan niin ollen suunnata neljään eri suuntaan, * I » mikä merkitsee huomattavaa joustovaraa. Samaa kehystä on siten mahdollista käyt-• · ‘ tää sekä vaaka- että pystysuoriin kohteisiin, jolloin ulostulo saadaan aina halutun 7 116250 suuntaiseksi. Erityisesti silloin, kun kyse on lattiaan kiinnitetyistä liitinrasioista, on syytä käyttää hyväksi tämän joustavuuden tuottamat mahdollisuudet, koska tila on rajallinen ja siihen on keskitetty erityyppisiä toimintoja.
5 Kuten edellä on esitetty, voidaan liittimen kiinnityslevy asentaa kahdella tavalla. Tavallisesti käytetään vain yhtä vaihtoehtoa, mutta on tilanteita, jolloin on toivottavaa, että käytössä ovat molemmat kaksi asentoa samanaikaisesti eli toisin sanoen samaan kehykseen kiinnitetään kaksi liittimen kiinnityslevyä. Tämän mahdollistaa molempia asentoja varten suunniteltu järjestely, joka keksinnön mukaiseen kehyk-10 seen on tehty.
Joissain tapauksissa ei ole suotavaa, että liitin joutuu sellaisenaan operaattorin tai jonkun muun henkilön kosketukselle alttiiksi ainakaan epähuomiossa tai varomattomuudesta johtuen. Tämä koskee erityisesti datapäätteitä, laboratoriolaitteita tai 15 muita vastaavia, joissa laitteiston irtikytkemisestä saattaa olla vakavia seuraamuksia. Eräälle tämän ongelman ratkaisulle, jonka keksinnön mukainen kehys mahdollistaa, on tunnusomaista, että ulkoisen kaapelin liitäntä on järjestetty liittimen kiinnityslevylle, joka asennetaan samaan tasoon. Lisälevy, jossa on kaapelille tarkoitettu reikä sekä mahdollisesti vedonpoistin, asennetaan kaltevaan asentoon ja kaltevaa tyyppiä 20 oleva suojus lukitaan pikakiinnityksellä kehykseen.
Dataliikenteessä käytettävät siirtonopeudet kasvavat jatkuvasti. Tämä merkitsee , . muun muassa sitä, että myös pienin sallittu tiedonsiirtokaapeleille tarkoitettu taivu- ,; · tussäde kasvaa. Edellä esitetyn selityksen mukaan kehyksen 100 jokaiselle neljälle : ‘‘ 25 sivulle järjestetään ohjaus-ja välike-elin 1. Kussakin asennusvaihtoehdossa tämän .. · elimen 1 ohjaavat ja korottavat toiminnot vaikuttavat ainoastaan kahdella vastakkai- ‘ ‘ ' sella sivulla, jotka kiinnittävät kehyksen runko-osan aukkoa vasten. Kahdella muulla • ' · · sivulla nämä elimet työntyvät runko-osaan vieden tarpeettomasti tilaa ja saattavat : T: lisäksi vaikuttaa haitallisesti taivutussäteeseen ulostuloon liitetyssä runko-osassa 30 olevan suurtaajuuskaapelin suhteen. Tästä syystä ainakin näiden runko-osaan työn-. ·. tyvien ei-aktiivisten ohjaus- ja välike-elinten 1 osia voidaan järjestää murrettaviksi , ·: ·, osuuksiksi.
i :

Claims (9)

116250
1. Asennuskehys (100), joka on tarkoitettu kiinnitettäväksi jonkin sähköisen jako- järjestelmän (4) etuaukkoon, tämän jakojägestelmän käsittäessä etuosan, jossa on aukon kullakin sivulla keskenään vastakkain olevat laipat, mainitun kehyksen ollessa 5 tarkoitettu asennettavaksi johonkin haluttuun toimintoon jakojärjestelmän suhteen tai sen sisään, tunnettu siitä, että kehys (100) muotoillaan niin, että se voidaan kiinnittää mainittuun etuaukkoon ainakin kahteen asentoon, jotka eroavat toisistaan 90° kehyksen tason kiertymissuunnassa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen asennuskehys, tunnettu siitä, että kehys (100) on neliömäinen, ja että kehyksen jokainen sivu varustetaan pikakiinnitysjärjes-telyllä, johon kuuluu ohjaus- ja välike-elin (1) ja ainakin yksi kiinnike (2), ja joka on yhteistoiminnallinen jakojärjestelmän laippojen kanssa.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen asennuskehys, tunnettu siitä, että kehys (100) varustetaan ensimmäisellä kiinnityselimellä, jolla liittimen kiinnityslevy (7) kiinnitetään kehykseen kaltevaan asentoon kehyksen tasoon nähden.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen asennuskehys, tunnettu siitä, että ke-20 hykseen (100) järjestetään lisäksi toinen kiinnityselin, jolla liittimen kiinnityslevy (7) kiinnitetään kehykseen niin, että se on kehyksen kanssa samassa tasossa.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen asennuskehys, tunnettu siitä, että maini- '; : tut ensimmäinen ja toinen kiinnityselin sijoitetaan niin, että kehykselle (100) voi- : 25 daan asentaa kaksi liittimen kiinnityslevyä samanaikaisesti. ': : 6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen asennuskehys, tunnettu siitä, j '· että kehyksen (100) takasivulle varustetaan kiinnityselimiä, joiden tehtävänä on ; : ‘: kiinnittää erillinen yhteistoiminnallinen, mekaanisesti ja sähköisesti suojaava kansi. 30 : ’. 7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen asennuskehys, tunnettu siitä, ’ ·; . että kehys (100) varustetaan pidikkeellä, jossa on etiketti, johon merkitään kehyksen tälle liittimen kiinnityslevylle sijoitettu liitin.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen asennuskehys, tunnettu siitä, . *: ·. että kehys (100) varustetaan yhteistoiminnallisen suojakannen kiinnitykseen tarkoi- , · ·, tetulla keinolla . I » * 116250
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen asennuskehys, tunnettu siitä, että mainittuun suojakanteen järjestetään etiketin pidikkeen kohdalle aukko tai läpinäkyvä ikkuna.
5 Patentkrav
FI971472A 1994-10-10 1997-04-09 Upotuskehys FI116250B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9403464A SE502502C2 (sv) 1994-10-10 1994-10-10 Monteringsram för fastsättning i frontöppningen på en elektrisk servicebärare
SE9403464 1994-10-10
SE9501164 1995-03-29
PCT/SE1995/001164 WO1996011518A1 (en) 1994-10-10 1995-10-09 Insertion frame

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI971472A0 FI971472A0 (fi) 1997-04-09
FI971472A FI971472A (fi) 1997-04-09
FI116250B true FI116250B (fi) 2005-10-14

Family

ID=20395573

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI971472A FI116250B (fi) 1994-10-10 1997-04-09 Upotuskehys

Country Status (13)

Country Link
EP (1) EP0801830B1 (fi)
CN (1) CN1052118C (fi)
AT (1) ATE188813T1 (fi)
DE (1) DE69514547T2 (fi)
DK (1) DK0801830T3 (fi)
ES (1) ES2143654T3 (fi)
FI (1) FI116250B (fi)
GR (1) GR3033200T3 (fi)
NO (1) NO318650B1 (fi)
PT (1) PT801830E (fi)
SE (1) SE502502C2 (fi)
TW (1) TW312866B (fi)
WO (1) WO1996011518A1 (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES1042328Y (es) * 1999-03-15 2000-01-01 Schneider Electric Espana Sa Caja perfeccionada para base toma-corriente.
FR2796771B1 (fr) * 1999-07-20 2001-10-26 Legrand Sa Boitier d'isolation pour appareil a rapporter sur le socle d'une goulotte par l'intermediaire d'un support
FR2800210B1 (fr) 1999-10-22 2002-03-01 Legrand Sa Support pour le montage d'au moins un appareillage electrique sur une goulotte pour cables et/ou conducteurs.
DE20000777U1 (de) * 2000-01-18 2001-06-07 Tehalit Gmbh Geräteeinbaudose für Leitungsführungskanäle
DE102018002192A1 (de) * 2018-03-18 2019-09-19 HiAsset GmbH Montageanordnung für Haustechnikmodule

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE463182B (sv) * 1989-02-07 1990-10-15 Thorsman & Co Ab Eldosa med faestanordning foer fastsaettning i elkanaler
FR2698738B1 (fr) * 1992-12-01 1995-02-03 Legrand Sa Support d'appareillage à rapporter sur le corps d'une goulotte à retours dirigés l'un vers l'autre.

Also Published As

Publication number Publication date
ATE188813T1 (de) 2000-01-15
DE69514547D1 (de) 2000-02-17
FI971472A0 (fi) 1997-04-09
NO971607D0 (no) 1997-04-08
CN1052118C (zh) 2000-05-03
GR3033200T3 (en) 2000-08-31
DE69514547T2 (de) 2000-07-27
PT801830E (pt) 2000-07-31
FI971472A (fi) 1997-04-09
DK0801830T3 (da) 2000-06-26
EP0801830A1 (en) 1997-10-22
EP0801830B1 (en) 2000-01-12
TW312866B (fi) 1997-08-11
NO971607L (no) 1997-04-08
WO1996011518A1 (en) 1996-04-18
SE9403464D0 (sv) 1994-10-10
NO318650B1 (no) 2005-04-25
CN1160459A (zh) 1997-09-24
ES2143654T3 (es) 2000-05-16
SE9403464L (sv) 1995-10-30
SE502502C2 (sv) 1995-10-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6323421B1 (en) Raceway system with separated wireways for power and data communication conductors
EP1733462B1 (en) Vertical cable manager
US8605459B2 (en) Stackable cable tray
US6815612B2 (en) Watertight seal for network interface device
EP0562766B1 (en) Cabinets having improved cable entrance seal
US5913787A (en) Communications conduit connector mounting device
EP2020166B1 (en) Enclosure for housing communications equipment
EP0391713A2 (en) Trunking assembly
CA2203455C (en) Cable raceway cable exit box
US4936478A (en) Universal conduit fitting
EP3707915B1 (en) Telecommunications panel with grounding wire
EP2647096A2 (en) Strain relief device
CA2533486A1 (en) Cable management rack
FI116250B (fi) Upotuskehys
US7414190B2 (en) Environmental seal for network interface device
US11425828B2 (en) Multi-part universal housing having mounting device for fastening the housing
US20180123331A1 (en) Support frame for structured cabling system
KR200410218Y1 (ko) 광분배함
CA2440901A1 (en) Mounting tray for idc junction modules
US20070010187A1 (en) Ventilator housing
GB2370698A (en) Raceway system
EP0465077B1 (en) An outlet box for a cable duct arrangement
US5033978A (en) Telecommunications connector housing
JP2024075372A (ja) 電気機器設置構造
CA2019446C (en) Telecommunications connector housing with detachably mounted fittings

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 116250

Country of ref document: FI

MM Patent lapsed