FI115286B - Laonnostin sadonkorjuukoneiden leikkuujärjestelmiin - Google Patents

Laonnostin sadonkorjuukoneiden leikkuujärjestelmiin Download PDF

Info

Publication number
FI115286B
FI115286B FI20020468A FI20020468A FI115286B FI 115286 B FI115286 B FI 115286B FI 20020468 A FI20020468 A FI 20020468A FI 20020468 A FI20020468 A FI 20020468A FI 115286 B FI115286 B FI 115286B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
support rail
som
att
axlyftare
rail
Prior art date
Application number
FI20020468A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20020468A0 (fi
FI20020468A (fi
Inventor
Gustav Schumacher
Friedrich-Wilhelm Schumacher
Original Assignee
Schumacher Gmbh Geb
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Schumacher Gmbh Geb filed Critical Schumacher Gmbh Geb
Publication of FI20020468A0 publication Critical patent/FI20020468A0/fi
Publication of FI20020468A publication Critical patent/FI20020468A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI115286B publication Critical patent/FI115286B/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01DHARVESTING; MOWING
    • A01D65/00Grain-crop lifters
    • A01D65/02Lifting fingers

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Harvester Elements (AREA)
  • Outside Dividers And Delivering Mechanisms For Harvesters (AREA)
  • Agricultural Machines (AREA)

Description

1 1 5286
Laonnostin sadonkorjuukoneiden leikkuujärjestelmiin - Axlyftare för skär-bordet i skördetröskor 5 Keksintö koskee laonnostinta sadonkorjuukoneiden leikkuujärjestelmiin, joissa on teräpalkki ja siihen ulkonevasti asennettuja teräsormia sekä taipuvasti joustava kan-natinkisko, jossa on ensimmäinen pää ja toinen pää, jolloin ensimmäinen pää on tarkoitettu kiinnitettäväksi teräpalkkiin, sekä taite siten, että taitteen kummallakin puolella olevat osat muodostavat korrennostinta kohti avautuvan tylpän kulman, 10 korrennostin, joka on yhdistetty kannatinkiskon toiseen päähän, pidike, jossa on kannatinkiskon korrennostimeen päin käännetylle pinnalle ulkonevasti asennetut haarat, jotka lisäksi toimivat teräsormen vastaan ottamiseksi väliinsä, ja on liitetty pidikkeeseen, ja joiden kautta kannatinkisko on tuettavissa teräsormeen kannatinkiskon suunnassa.
15
Tunnettuihin sadonkorjuukoneiden leikkuujärjestelmiin on asennettu teräsormia jakaantuneina teräpalkkia pitkin. Nämä ohjaavat teräruotoa ja muodostavat vastaterän edestakaisin liikutettavaan teräruotoon asennettujen terälappujen terille. Jotta taittuneet tai lakoontuneet korret voidaan leikata varmasti, asennetaan laonnostimia, jotka 20 nostavat korret. Tällaiset laonnostimet koostuvat kannatinkiskosta, joka on kiinnitetty ensimmäisestä päästään teräpalkkiin ja tukeutuu edelleen pidikkeen ja siihen asennettujen pidätinvälineiden avulla teräsormen kärkeen. Kannatinkiskon toinen v, · pää on liitetty korrennostimeen, joka on asennettu siihen nähden kulmaan. Pidike on tarkoitettu pitämään laonnostin suunnattuna samansuuntaisesti sadonkorjuukoneen • »» : 25 ajosuunnan kanssa. Jotta laonnostinta ja sen kärkeä, jonka korrennostimen ja kanna- : tinkiskon liitoskohta muodostaa, voidaan ohjata maata pitkin ja se voi seurata maan- pinnan epätasaisuuksia, kannatinkisko koostuu edullisesti jousiteräksestä. Pidike • t » liikkuu tällöin teräsormen kärjen suhteen. Pidike itse on tavallisesti niitattu kiinni ,:. kannatinkiskoon. Tällainen laonnostin on kuvattu julkaisussa DE 4 323 053 A1.
» • i » ·...* 30 Pidikkeet on tavallisesti muodostettu siten, että ne ympäröivät ja peittävät teräsor- men kärjen ja ovat viistettyjä teräsormen kärjen edessä olevalla alueella siten, että ,..; korjattava sato, joka on työntyneenä korrennostimen ja kannatinkiskon väliin, voi • > kulkea taaksepäin. Pidikkeitä, joiden täytyy olla liikuteltavissa pystytasossa jäykki-' * en teräsormien suhteen, ei siksi voida valita miten lyhyinä tahansa, vaan ne täytyy : 35 liittää kannatinkiskoon koko pituudelta, vähintään kuitenkin kahdesta kiinnityskoh dasta, jotka on asennettu tätä pitkin. Nykyaikaisten sadonkorjuukoneiden, esimer- 115286 2 kiksi leikkuupuimureiden, leikkuujärjestelmien teräsormet on järjestetty toiminta-asennossa useimmiten 12° - 18° alaspäin maata kohti kallistettuina, jotta saadaan vastaava vapaaväli maahan nähden leikkuutoiminnossa sadonkorjuukoneen liikesuuntaa vastaan seuraavaa leikkuupöytää varten ja jotta kuitenkin voidaan leikata 5 kyllin alhaalta. Samasta syystä laonnostimen kannatinkisko on asennetussa tilassa myös pakosta maata kohti kallistettu. Tällainen suuntaaminen johtaa kuitenkin siihen, että etäisyys maahan kasvaa siten, että erityisesti korjattavaa satoa, kuten palkokasveja, joissa palot riippuvat hyvin alhaalla viljaan verrattuna, ei leikata kyllin alhaalta ja tällöin syntyy ei-toivottuja sadonmenetyksiä.
10 Keksinnön tehtävänä on tarjota laonnostin, joka mahdollistaa teräsormen kärjen asettumisen lähemmäksi maata ja siten leikkaamisen kyllin alhaalta maahan nähden.
Tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti laonnostimella sadonkorjuukoneiden leikkuujärjestelmiin, joissa on teräpalkki ja siihen ulkonevasti asennettuja teräsor-mia sekä taipuvasti joustava kannatinkisko, jossa on ensimmäinen pää ja toinen pää, 15 jolloin ensimmäinen pää on tarkoitettu kiinnitettäväksi teräpalkkiin, sekä taite siten, että taitteen kummallakin puolella olevat osat muodostavat korrennostinta kohti avautuvan tylpän kulman, korrennostin, joka on yhdistetty kannatinkiskon toiseen päähän, pidike, jossa on kannatinkiskon korrennostimeen päin käännetylle pinnalle ulkonevasti asennetut haarat, jotka lisäksi toimivat teräsormen vastaan ottamiseksi 20 väliinsä, ja on liitetty pidikkeeseen, ja joiden kautta kannatinkisko on tuettavissa te-v.: räsormeen kannatinkiskon suunnassa, taite sijaitsee kannatinkiskon alueella, joka on : vastapäätä teräsormen pidikkeeseen vastaanotettavaa osaa, ja että taite sijaitsee pi- • · · dikkeen ojentuma-alueella kannatinkiskoa pitkin.
• It i · .·. : 25 Näin saadaan aikaan, että kannatinkisko voi kulkea suurin piirtein samansuuntaises- .···[ ti maahan nähden teräpalkista olevalla etäisyydellä, joka vastaa lähes teräsormen • * kärjen etäisyyttä samasta. Tällaisessa järjestelyssä leikkuujärjestelmä, so. teräpalkki terälappujen kanssa ja teräsormijärjestely, voi leikata 40 mm alempaa, jolloin voi-•;; | daan minimoida menetykset vaikeasti korjattavan sadon, esimerkiksi palkokasvien 30 tai alas lakoontuneen viljan, kohdalla. Verrattuna järjestelyyn, jossa taite on pidik-; · keen ja kannatinkiskon ensimmäisen osan välissä, taitteen järjestämisellä keksinnön . ; mukaisesti ehdotetulle alueelle on se etu, että pidike voidaan suunnata oleellisesti • , samansuuntaisesti teräsormen kärjen kanssa. Muutoin menetettäisiin kannatinkiskon huomattava joustoliike. Kannatinkiskon mahdollisimman suuri liikkuvuus pysty-35 tasossa teräsormen kärkeen verrattuna on kuitenkin merkittävää joustoliikkeelle 115286 3 kannatinkiskon toisessa päässä, johon korrennostin on liitetty, jotta voidaan myö-täillä maanpinnan mahdollisimman suuria epätasaisuuksia.
Julkaisun DE 4 323 053 AI mukaisessa muotoilussa ehdotettiin jo laonnostinta, jonka kannatinkisko taivutettiin ylöspäin ensimmäistä päätä kohti, so. teräsormen 5 kärjen alueelta, ja varustettiin aukolla, joka oli tarkoitettu teräsormen kärjen kiinnittämiseen. Tämä kannatinkiskossa oleva aukko johti kuitenkin heikennykseen juuri siinä kohdassa, johon epätasaisella maanpinnalla joustaessa kohdistuu suurin rasitus. Jos taitetta siirretään toisen pään suuntaan, so. tämän toisen pään ja pidikkeen väliin, laskemismahdollisuutta rajoitetaan, niin että syntyy myös ei-toivottuja sato-10 menetyksiä. On myös olemassa vaara, että niitit tai ruuvit, joilla pidike osuu maahan alhaalle säädetyssä leikkuujärjestelmässä, hioutuvat kivisillä tai hiekkaisilla mailla siten, että liitos ei enää kestä. Laonnostin työntyy sivulle ja repeytyy. Se voi johtaa leikkuujärjestelmän ja myös seuraavien laitteiden, esimerkiksi leikkuupuimurin, vahingoittumiseen. Taitteen keksinnön mukaisesti ehdotetulla järjestelyllä vali-15 taan siis erityisen edullinen asema, jolla voidaan saavuttaa sekä edullisempi leik-kuuasento että myös riittävän suuri joustoliike epätasaisuuksia varten ilman, että syntyisi ei-toivottua kulumista.
Keksinnön muotoilussa taite on kannatinkiskoa pitkin pidikkeen ojentuma-alueella. Näin voidaan saada aikaan teräsormen kärjen peittyminen, mikä on tarpeen korjat-20 tavan sadon ohjaamiseksi. Pidike on liitetty edullisesti kannatinkiskoon kahdessa tä-,: tä pitkin asennetussa kiinnityskohdassa, jolloin taite on kahden kiinnityskohdan vä- : _; ’: Iissä.
'!!; Jotta voidaan vaikuttaa kannatinkiskon toisen pään ja siten korrennostimen suun- ; ' ’ taamiseen, pidikkeeseen liitetyt pidätinvälineet mahdollistavat tuennan teräsormeen 25 eri lähentymisasennoissa kannatinkiskon suhteen. Vaihtoehtoisesti käyttötapauksis-' ·. ·' sa, joissa vain yksi suuntaaminen on tarpeen, on mahdollista muodostaa pidätinväli neet pidikkeen haarat kiinteästi yhdistävänä siltaosana. Säädettävä järjestely voi-,,; * ‘ daan saada aikaan siten, että pidätinvälineet on muodostettu haarojen läpi kannatin- ; ^: kiskosta eri etäisyyksille järjestettyinä aukkopareina ja aukkoparien aukkojen läpi _ [ . 30 pistettävänä kiilapulttina. Vaihtoehtoisesti on mahdollista, että pidätinvälineet on . muodostettu haarojen väliin kääntyvästi asennettuna polvivipuna, jonka ensimmäi- . ’ nen vipuvarsi on varustettu pidätinhampailla ja toinen vipu tukiosalla, ja pidätin- ‘ ‘ : hampaiden kanssa yhdessä toimivana ja pidikkeeseen kiinnitettynä jousielementti- • : nä.
115286 4
Pidikkeen kiinnittämiseksi kannatinkiskoon se on hitsattu, niitattu tai ruuvattu kiinni tähän kannatinkiskoa pitkin tietyllä etäisyydellä olevista kohdista. Sen vuoksi, että kannatinkisko koostuu jousenkovasta materiaalista, tehdään edullisesti niittaus tai ruuvaus, koska materiaali on vaikeasti hitsattavissa. Osien edullinen suuntaaminen 5 ja siten erityisen edullinen mahdollisuus lähentää leikkuujärjestelmää maahan on olemassa, kun kulma, jonka molemmat taitteeseen liittyvät kannatinkisko-osat muodostavat keskenään, on 160° - 165°. Lisäksi pidikkeestä poispäin käännetylle kan-natinkiskopinnalle voi olla asennettu vahvistuslevy, jossa on kannatinkiskoa vastaava taite. Samalla tai yhdessä välineiden kanssa, jotka on tarkoitettu pidikkeen liittä-10 miseksi kannatinkiskoon, tämä vahvistuslevy voidaan myös liittää, so. ruuvata tai niitata, kannatinkiskoon. Kannatinkiskon taipuva joustavuus saadaan aikaan siten, että tämä koostuu jousimetallista muodostetusta latta-aineksesta.
Pidikkeen kiinnitystä yksinkertaistetaan siten, että suunniteltujen kannatinkiskoon kiinnitettävien kohtien alueella sen kiinnitysosat on sovitettu kannatinkiskon kul-15 kuun, so. taivutettu vastaavasti toistensa suhteen.
Keksinnön edullisia suoritusmuotoja on esitetty kaaviomaisesti piirustuksissa.
Niissä: kuvio 1 esittää sadonkorjuukoneen leikkuujärjestelmän teräpalkkiin ja teräsor-. meen kiinnitetyn laonnostimen sivukuvaa, 20 kuvio 2 esittää suurennetussa mittakaavassa laonnostimen kannatinkiskon muo-: · dostuksen ja pidikkeen liittämisen kannatinkiskoon sekä asennuksen suh- :' ': teessä teräsormeen, • · » » % ’; / kuvio 3 esittää kuvion 2 mukaisen leikkauksen III - III, I · • · kuvio 4 esittää kuviota 2 vastaavaa kuvaa pidikkeen vaihtoehtoisesta muodostuk-). 25 sesta, jolla on saavutettavissa vain yksi laonnostimen asento teräsormeen . nähden, i kuvio 5 esittää kuvion 4 mukaisen leikkauksen V - V, kuvio 6 esittää pidikkeen ja pidätinvälineiden vielä yhden suoritusmuodon sivu-: kuvana kuviota 2 vastaten, ja 30 kuvio 7 esittää kuvion 6 mukaisen leikkauksen VII - VII.
115286 5
Kuviossa 1 on nähtävissä kaaviomaisena esityksenä teräpalkki 1, josta ulkonevana on esitetty teräsormi 2. Tämä on kiinnitetty teräpalkkiin 1 ruuvilla 3. Piirustustasos-ta sisäänpäin, tai siitä ulospäin, teräpalkkiin 1 on järjestetty useita muita teräsormia 2 tietylle etäisyydelle toisistaan. Teräsormet 2 on tarkoitettu teräruodon 4 ohjaami-5 seen, jossa on terälappuja korjattavan sadon leikkaamiseksi. Latta-aineksesta valmistetun kannatinkiskon 5 ensimmäinen pää 6 on kiinnitettävissä teräpalkkiin 1 esimerkiksi haarukkamaisella muotoilulla ruuvin 3 päälle kiinnitetyn levyn ja ren-gasuran avulla. Ensimmäisestä päästä 6 etäällä olevassa toisessa päässä 7 taipuvasti joustavaan kannatinkiskoon on kiinnitetty korrennostin 8, joka kulkee nousten kul-10 massa kannatinkiskon suhteen teräpalkin 1 suuntaan. Kannatinkisko 5 on tuettu pi-dikkeen 10 avulla teräsormeen 2, tai sen kannatinkiskosta 5 poispäin käännetylle yläpinnalle. Suhteellinen liike on mahdollinen molempien välillä siten, että kannatinkiskon 5 korrennostinta 8 päin käännetty pinta 11 voi lähetä teräsormea 2. Pidike 10 on liitetty niiteillä kannatinkiskoon 5 kahdessa toisistaan tietyllä etäisyydellä ole-15 vassa kiinnityskohdassa 20, 21 ja varustettu välialueella taitteella 13 siten, että kaksi kannatinkisko-osaa 18, 19 muodostavat keskenään korrennostimen 8 suuntaan avautuvan tylpän kulman. Pidikkeen 10 asentaminen suhteessa kannatinkiskoon 5 on selitetty lähemmin kuvioiden 2 ja 3 avulla. Näistä molemmista kuvioista on nähtävissä, että pidikkeessä 10 on kaksi keskenään samansuuntaisesti kulkevaa haaraa 20 15, 16, jotka on liitetty toisiinsa kiinnitysosilla 35, 36. Vastaten molempien kanna- tinkisko-osien 18, 19 kulkua kulmassa 14 molemmat kiinnitysosat 35, 36 on suunnattu kulkemaan vastaavasti. Kannatinkiskon 5 korrennostimesta 8 poispäin kään- , ,nettyä pintaa 12 vasten on vahvistuslevy 27, jossa on taitetta 13 vastaava taite ja jo- t | » ka on liitetty yhdessä kiinnitysosien 35, 36 kanssa kiinnityskohdissa 20, 21 niiteillä 25 34 kannatinkiskoon 5 tai kannatinkisko-osiin 18, 19. Teräsormi 2 on vastaanotettu-
t I
na kahden haaran 15, 16 väliin. Se työntyy teräsormen kärjellään 17 teräpalkin 1 • t · '· suhteen etäisyydelle, joka vastaa taitereunan 13 etäisyyttä, jolloin saavutetaan kan- natinkisko-osan 18 mahdollisimman suuri liikkumisvapaus teräsormen 2 suhteen ja samalla mahdollistetaan toivottu läheneminen maata kohti. Jotta saadaan aikaan pi-;:· 30 dikkeen 10 ja siten kannatinkiskon 5 eri asennot teräsormen 2 suhteen, molempiin haaroihin 15, 16 on asennettu aukot, jotka on järjestetty pareittain samalle etäisyy-‘ . delle kannatinkiskon 5 korrennostimen puoleisesta pinnasta Ilja jotka muodostavat , aukkopareja 23, 24, 25, joiden läpi voidaan kulloinkin pistää kiilapultti 26, joka tu keutuu teräsormen 2 kannatinkiskosta 5 etäällä olevaan pintaan.
. 35 Pidikkeen vaihtoehtoisia muodostuksia teräsormeen tuennan suhteen on esitetty ku vioissa 4 ja 5 tai 6 ja 7 ja selitetty niitä lähemmin näiden avulla, jolloin kuitenkin rakenneosille, jotka vastaavat kuvioiden 1-3 mukaisen suoritusmuodon rakenne- 115286 6 osia, valittiin viitemerkkejä, joita kulloinkin merkittiin lukuarvojen 100 tai 200 verran korotetuilla viitenumeroilla kuvioiden 1-3 mukaisen suoritusmuodon vastaaviin osiin verrattuna. Kuvaus tapahtuu vain, mikäli kyseessä on eri muodostus. Muuten viitataan kuvioiden 1-3 mukaisen suoritusmuodon kuvaukseen.
5 Kuvioiden 4 ja 5 mukainen pidike 110 käsittää samoin kaksi haaraa 115, 116, jotka kuitenkin on yhdistetty toisiinsa siltaosan 22 välityksellä, jonka avulla tapahtuu tu-enta teräsormen 2 kannatinkiskosta 105 poispäin käännettyyn yläpintaan. Säädettä-vyys eri korkeusasemiin ei tällöin ole mahdollista. Joustoliike ja siten kannatinkis-kon 105 suhteellinen liike lähentymiseksi teräsormen 2 suhteen on kuitenkin ole-10 massa.
Kuvioiden 6 ja 7 mukainen pidikkeen 210 suoritusmuoto mahdollistaa samoin kan-natinkiskon 205 säätämisen eri korkeusasemiin teräsormen 2 suhteen. Pidikkeen 210 kahden haaran 215, 216 väliin on asennettu kääntyvästi polvi vipu, jonka ensimmäinen vipuvarsi 29 on varustettu kolmella pidätinhampaalla 31, jotka voivat 15 kiinnittyä valikoivasti jousielementin 33 koverrukseen siten, että polvivipu 28 on pidäteltynä kääntymistä vastaan. Toisessa vipuvarressa 30 on tukiosa 32, joka tukeutuu teräsormen 2 kannatinkiskosta 205 poispäin käännettyä yläpintaa vasten.
115286 7
Viitemerkkiluettelo 1 teräpalkki 2 teräsormi 3 ruuvi 5 4 teräruoto 5,105,205 kannatinkisko 6 kannatinkiskon ensimmäinen osa 7 kannatinkiskon toinen osa 8 korrennostin 10 9 maa 10,110,210 pidike 11, 111,211 korrennostimen puoleinen kannatinkiskopinta 12, 112,212 korrennostimesta poispäin käännetty kannatinkiskopinta 13,113,213 taite 15 14,114 kulma 15, 115,215 ensimmäinen haara 16,116,216 toinen haara 17 teräsormen kärki 18,118,218 kannatinkisko-osa 20 19,119,219 kannatinkisko-osa 20,120,220 ensimmäinen kiinnityskohta • j. 21,121,221 toinen kiinnityskohta \ 22 siltaosa ,·. : 23 aukkopari • * ,*··] 25 24 aukkopari 25 aukkopari , . 26 pistopultti ; 27,127,227 vahvistuslevy ·;·' 28 polvivipu 30 29 ensimmäinen vipuvarsi : 30 toinen vipuvarsi 31 pidätinhampaat ' ·, 32 tukiosa 33 jousielementti 35 34 niitti 35,135,235 kiinnitvsosa 3 6,136,236 kiinnitvsosa

Claims (12)

115286
1. Laonnostin sadonkorjuukoneiden leikkuujärjestelmiin, joissa on teräpalkki (1) ja siihen ulkonevasti asennettuja teräsormia (2), sekä 5. taipuvasti joustava kannatinkisko (5, 105, 205), jossa on ensimmäinen pää (6) ja toinen pää (7), jolloin ensimmäinen pää (6) on tarkoitettu kiinnitettäväksi teräpalk-kiin (1), sekä taite (13,113, 213) siten, että taitteen (13, 113, 213) kummallakin puolella olevat osat (18, 19; 118, 119; 218, 219) muodostavat korrennostinta (8) kohti avautuvan tylpän kulman (14, 114) 10. korrennostin (8), joka on yhdistetty kannatinkiskon (5, 105, 205) toiseen päähän (7), - pidike (10, 110, 210), jossa on kannatinkiskon (5,105, 205) korrennostimeen (8) päin käännetylle pinnalle (11, 111, 211) ulkonevasti asennetut haarat (15, 16; 115, 116; 215, 216), jotka lisäksi toimivat teräsormen (2) vastaan ottamiseksi väliinsä, ja 15 on liitetty pidikkeeseen (22; 23, 24, 25, 26; 28), ja joiden kautta kannatinkisko (5; 105, 205) on tuettavissa teräsormeen (2) kannatinkiskon (5, 105, 205) suunnassa, tunnettu siitä, että 20 taite (13, 113, 213) sijaitsee kannatinkiskon (5, 105, 205) alueella, joka on vastapäätä teräsormen (2) pidikkeeseen (10, 110, 210) vastaanotettavaa osaaja , * että taite (13, 113, 213) sijaitsee pidikkeen (10,110, 210) ojentuma-alueella kanna- ; ; tinkiskoa (5,105, 205) pitkin, :: 25 2. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laonnostin, tunnettu siitä, että pidike (10, : 110, 210) on liitetty kannatinkiskoon (5, 105, 205) kahdessa kannatinkiskoa (5, 105, ,•’•7 205) pitkin asennetussa kiinnityskohdassa (20, 21; 120, 121; 220, 221) ja että taite on molempien kiinnityskohtien välissä.
2. Axlyftare enligt patentkrav 2, kännetecknad av att hällaren (10, 110, 210) är ansluten tili upphängningsskenan (5, 105, 205) pä tvä fästpunkter (20, 21; 120, 121; 220, 221) monterade längs upphängningsskenan (5, 105, 205) och att det finns ett . y. hack mellan bäda fästpunkter. ' ·: · ’ 3. Axlyftare enligt nägot av patentkraven 1-3, kännetecknad av att hällarmedel 20 (23, 24, 25, 26) bifogade i hällaren (10) mögliggör stödande tili knivslaget (2) i oli- :,,. ·* ka närmandelägen i förhällande tili upphängningsskenan (5). » * 1 \ i t ,·.·* 4. Axlyftare enligt patentkrav 1, kännetecknad av att hällarmedel har formats « ♦ som ett brodel (22) som förenar de vingliknande delarna (115, 116) fast. y · ’ 5. Axlyftare enligt patentkrav 4, kännetecknad av att hällarmedel har formats i ; : 25 de vingliknande delarna (15, 16) som öppningspar (23, 24, 25) och som en kilbult ’ . (26) som förs genom öppningar i öppningsparen (23, 24, 25) arrangerade pä olika avständ frän upphängningsskenan (5). ! : 6. Axlyftare enligt patentkrav 4, kännetecknad av att hällarmedel har formats t . som en vändbart monterad knäled (28) mellan de vingliknande delarna (215, 216), 30 vilka knäleds första hävarm (29) har utrustats med hällartänder (31) och andra häv- 115286 arm (30) med en stöddel (32), och som ett fjäderelement (33) fast i hällaren (210) och fungerande tillsammans med hällartänderna (31).
3. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laonnostin, tunnettu siitä, että pi- : .· 30 dikkeeseen (10) liitetyt pidätinvälineet (23, 24, 25, 26) mahdollistavat tuennan terä- t > ’. palkkiin (2) eri lähentymisasennoissa kannatinkiskon (5) suhteen. » · <
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laonnostin, tunnettu siitä, että pidätinvälineet , .·. on muodostettu haarat (115, 116) kiinteästi yhdistävänä siltaosana (22).
‘ · ‘ 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laonnostin, tunnettu siitä, että pidätinvälineet 35 on muodostettu haaroihin (15, 16) kannatinkiskosta (5) eri etäisyyksille järjestetty!- 115286 nä aukkopareina (23, 24, 25) ja aukkoparien (23, 24, 25) aukkojen läpi pistettävänä kiilapulttina (26).
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laonnostin, tunnettu siitä, että pidätinvälineet on muodostettu haarojen (215, 216) väliin kääntyvästi asennettuna polvivipuna 5 (28), jonka ensimmäinen vipuvarsi (29) on varustettu pidätinhampailla (31) ja toi nen vipu (30) tukiosalla (32), ja pidätinhampaiden (31) kanssa yhdessä toimivana ja pidikkeeseen (210) kiinnitettynä jousielementtinä (33).
7. Axlyftare enligt patentkrav 1, kännetecknad av att hällaren (10, 110, 210) är svetsad, nitad eller skruvad fast i upphängningsskenan (5, 105, 205) i punkter med 5 en bestämd avständ längs detta.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laonnostin, tunnettu siitä, että pidike (10, 110, 210) on hitsattu, niitattu tai ruuvattu kiinni kannatinkiskoon (5, 105, 205) tätä 10 pitkin tietyllä etäisyydellä olevista kohdista.
8. Axlyftare enligt patentkrav 1, kännetecknad av att vinkein (14, 114) är 160- 165°.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laonnostin, tunnettu siitä, että kulma (14, 114) on 160- 165°.
9. Axlyftare enligt patentkrav 10, kännetecknad av att en förstärkningsplatta (27, 127, 227) har monterats pä upphängningsskenans (5, 105, 205) yta (12, 112, 10 212) vänd bort frän sträavskiljaren (8), vilken förstärkningsplatta inkluderar ett hack (13, 113, 213) motsvarande upphängningsskenan (5, 105, 205).
9. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laonnostin, tunnettu siitä, että kannatinkis-kon (5, 105, 205) korrennostimesta (8) poispäin käännetylle pinnalle (12, 112, 212) 15 on asennettu vahvistuslevy (27, 127, 227), jossa on kannatinkiskoa (5, 105, 205) vastaava taite (13, 113, 213).
10. Axlyftare enligt patentkrav 1, kännetecknad av att förstärkningsplattan (27, 127, 227) är skruvad eller nitad fast i upphängningsskenan (5, 105, 205) tillsammans med hällaren (10, 110, 210).
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laonnostin, tunnettu siitä, että vahvistuslevy (27, 127, 227) on ruuvattu tai niitattu kiinni kannatinkiskoon (5, 105, 205) yhdessä :,*,·* pidikkeen (10,110, 210) kanssa. » • t · • · · ’" 20 11. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laonnostin, tunnettu siitä, että kannatinkisko ';;; (5, 105, 205) on jousiteräksestä valmistettua latta-ainesta. : '12. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laonnostin, tunnettu siitä, että pidikkeen (10, 110, 210) kiinnitysosat (35, 36; 135, 136; 235, 236) on taivutettu toistensa suhteen < I I kannatinkiskon (5, 105, 205) kulkua vastaavasti kannatinkiskoon (5, 105, 205) kiin-.:, 25 nitettävien kohtien (20, 21; 120, 121; 220, 221) alueella. I ( I ‘ » • ‘ Patentkrav * * > « > , 1. Axlyftare för skärbord i skördetröskor som inkluderar ett knivslag (1) och knivfingrar (2) monterade i detta utätpekande, samt i : - böjligt flexibel upphängningsskena (5, 105, 205), vilken inkluderar en första ända 30 (6) och en andra ända (7), da den första ändan (6) är avsedd att fästas i ett knivslag (1), samt ett hack (13, 113, 213) sä attdelar (18, 19; 118, 119; 218, 219) pä bäda si- 115286 ίο dor av hacket (13, 113, 213) bildar en trubbig vinkel (14, 114) som öppnar mot en sträavskiljare (8) - sträavskiljare (8) fast i upphängningsskenans (5, 105, 205) andra ända (7), - hällare (10, 110, 210), som inkluderar vingliknande delar (15, 16; 115, 116; 215, 5 216) som har monterats utätpekande pä upphängningsskenans (5, 105, 205) yta (11, 111, 211) som är vänd mot sträavskiljaren (8), vilka vingliknande delar ytterli-gare tar knivfingret (2) mellan sig, och vilka är anslutna till hällaren (22; 23, 24, 25, 26; 28), och genom vilka upphängningsskenan (5; 105, 205) är stödbar till knivfingret (2) i upphängningsskenans (5, 105, 205) riktning, 10 kännetecknad av att hacket (13, 113, 213) är beläget i upphängningsskenans (5, 105, 205) omräde, mitt-emot delen som mottas i knivfingrets (2) hällare (10, 110, 210), och att hacket (13, 113, 213) är beläget inom hällarens (10, 110, 210) räckvidd längs upphängningsskenan (5, 105, 205).
11. Axlyftare enligt patentkrav 1, kännetecknad av att upphängningsskenan (5, 105, 205) är av flatmaterial tillverkad av fjäderstal.
12. Axlyftare enligt patentkrav 1, kännetecknad av att hällarens (10, 110, 210) \ fästdelar (35, 36; 135, 136; 235, 236) är böjda i förhällande tili varandra motsvaran- de upphängningsskenans (5, 105, 205) rörelse pä omrädet av punkter (20, 21; 120, 20 121; 220, 221) som skall fästas i upphängningsskenan (5, 105, 205). t ♦ »»» • * i I i t t » ' - ·. · » ' i
FI20020468A 2001-03-15 2002-03-13 Laonnostin sadonkorjuukoneiden leikkuujärjestelmiin FI115286B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE10113107A DE10113107B4 (de) 2001-03-15 2001-03-15 Ährenheber für Erntemaschinenmähsysteme
DE10113107 2002-03-15

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20020468A0 FI20020468A0 (fi) 2002-03-13
FI20020468A FI20020468A (fi) 2002-09-16
FI115286B true FI115286B (fi) 2005-04-15

Family

ID=7677977

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20020468A FI115286B (fi) 2001-03-15 2002-03-13 Laonnostin sadonkorjuukoneiden leikkuujärjestelmiin

Country Status (10)

Country Link
US (1) US6655120B2 (fi)
BR (1) BR0200812B1 (fi)
CA (1) CA2374061C (fi)
DE (1) DE10113107B4 (fi)
FI (1) FI115286B (fi)
FR (1) FR2823060B1 (fi)
GB (1) GB2373163B (fi)
HU (1) HU228562B1 (fi)
RU (1) RU2222886C1 (fi)
UA (1) UA71990C2 (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE10123248C1 (de) * 2001-05-12 2002-09-19 Schumacher Gmbh Geb Ährenheber für Erntemaschinenmähsysteme
US6960131B2 (en) 2003-11-14 2005-11-01 Td Moser Farms, L.L.C. Green cicer bean harvesting apparatus and method
US8539744B2 (en) 2005-01-06 2013-09-24 Dave Dietrich Crop lifter and crop accessory attachment
US7650738B2 (en) * 2005-01-06 2010-01-26 Dave Dietrich Crop lifter and crop accessory attachment
CA2579398A1 (en) * 2007-02-21 2008-08-21 Ralph Mckay Industries Inc. Crop lifting apparatus
DE102012100302A1 (de) * 2012-01-13 2013-07-18 Gebr. Schumacher Gerätebaugesellschaft mbH Heber für Erntegut
AT514972B1 (de) * 2013-10-25 2015-08-15 Röchling Leripa Papertech Gmbh & Co Kg Befestigungsvorrichtung zur Montage eines Ährenhebers
DE102016112052A1 (de) 2016-06-30 2018-01-04 Claas Selbstfahrende Erntemaschinen Gmbh Ährenheber
CA2991348C (en) 2018-01-09 2020-03-10 101288550 Saskatchewan Ltd. Preventing damage from dislodged crop saving accessories
CN113455186A (zh) * 2021-08-19 2021-10-01 湖南农业大学 一种倒伏水稻机械化收割割台及其控制方法

Family Cites Families (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2734332A (en) * 1956-02-14 fisher
FR451123A (fr) * 1912-11-20 1913-04-11 Lucien Bouchet Perfectionnements aux bras releveurs des moissonneuses-lieuses
US1862775A (en) * 1928-11-28 1932-06-14 Caterpillar Tractor Co Pick-up guard adapter
US2141299A (en) * 1936-03-04 1938-12-27 Hume Love Company Crop lifter
US2394838A (en) * 1944-01-19 1946-02-12 Beltz Ed Supplemental lifting finger for cutter bars
US2484704A (en) * 1944-03-31 1949-10-11 Phillip Hyman Pickup assembly
US2576122A (en) * 1949-02-03 1951-11-27 William I Kenison Grain cutter guard
US2577324A (en) * 1949-03-29 1951-12-04 Reuben E Goesch Pickup guard
GB752961A (en) * 1953-05-20 1956-07-18 August Claas And Franz Claas Improvements in or relating to corn lifters, more particularly for reaping machines
US3313095A (en) * 1964-01-22 1967-04-11 William C Gaterman Ground sensing crop harvesting apparatus
US3579967A (en) * 1968-09-18 1971-05-25 Gustav Schumacher Grain-lifter for grain-cutting assemblies
US3633350A (en) * 1969-08-04 1972-01-11 Schumacher Guenter Grain lifter adjusting devices
DE2207959A1 (de) * 1972-02-21 1972-08-30 Schumacher Vorrichtung zum abstuetzen des schneidwerkes einer erntemaschine
US3821877A (en) * 1972-12-11 1974-07-02 J Weinheimer Process for picking up downed crops and apparatuses therefor
DE2531435A1 (de) * 1975-07-14 1977-02-03 Schumacher Aehrenheber fuer maehwerke von erntemaschinen
DD132751A1 (de) * 1977-08-24 1978-11-01 Hans Haufe Aehrenheber fuer maehdrescher
US4295328A (en) * 1978-08-12 1981-10-20 Schumacher Gustav Holding means for grain lifters, support skids and the like
DE3300769A1 (de) * 1983-01-12 1984-07-12 Gustav Schumacher Ii Aehrenheber fuer fingerbalkenmaehwerke von erntemaschinen
US4704850A (en) * 1986-02-14 1987-11-10 Obermeier Dale T Crop lifting attachment for combine snout
CA1319019C (en) * 1989-01-16 1993-06-15 Louis J. Medernach Crop lifter for swathers or combines
DE4323053C2 (de) * 1993-07-12 1995-07-20 Rasspe Soehne P Haltevorrichtung an Ährenhebern für Mähbalken
US5906091A (en) * 1997-08-01 1999-05-25 Gemar; Leslie J. Grain stalk lifter
RU2199204C2 (ru) * 1998-03-10 2003-02-27 Густав ШУМАХЕР Колосоподъемник для косилочных агрегатов уборочных машин
SI9800071A (sl) * 1998-03-10 1999-10-31 Gustav Schumacher Vpenjalna naprava dvigovalca klasja
US6244026B1 (en) * 1999-07-27 2001-06-12 Case Corporation Crop lifter mechanism
DE10123248C1 (de) * 2001-05-12 2002-09-19 Schumacher Gmbh Geb Ährenheber für Erntemaschinenmähsysteme

Also Published As

Publication number Publication date
FR2823060B1 (fr) 2005-06-17
CA2374061C (en) 2005-05-10
HU228562B1 (en) 2013-04-29
UA71990C2 (en) 2005-01-17
BR0200812B1 (pt) 2010-06-29
BR0200812A (pt) 2003-01-07
FI20020468A0 (fi) 2002-03-13
GB0204097D0 (en) 2002-04-10
CA2374061A1 (en) 2002-09-15
DE10113107A1 (de) 2002-09-19
DE10113107B4 (de) 2010-01-21
US20020148212A1 (en) 2002-10-17
GB2373163A (en) 2002-09-18
FI20020468A (fi) 2002-09-16
HUP0200982A3 (en) 2004-05-28
US6655120B2 (en) 2003-12-02
GB2373163B (en) 2004-08-18
HU0200982D0 (fi) 2002-05-29
HUP0200982A2 (en) 2002-09-28
FR2823060A1 (fr) 2002-10-11
RU2222886C1 (ru) 2004-02-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI115286B (fi) Laonnostin sadonkorjuukoneiden leikkuujärjestelmiin
US6029429A (en) Header for a crop harvesting machine with adjustment of a longitudinal shape of the cutter bar
US4599852A (en) Adjustable leaf spring suspension for flexible cutterbar
AU2005227401B2 (en) Wear shield for the cutter bar of a crop cutting machine
US4407110A (en) Frame for crop harvesting header
US20220369547A1 (en) Header cutting system with knife guards
GB2167932A (en) Cutter arrangement for a combine harvester
CA1064263A (en) Mowing apparatus adjustment means
US5979152A (en) Cutterbar assembly for a reciprocating mower
RU2277321C2 (ru) Колосоподъемник для косилочных систем уборочных машин
US10843649B2 (en) System for providing protection to a track type tractor
US20130081371A1 (en) Mowing Finger Arrangement
RU2002106736A (ru) Колосоподъемник для косилочных систем уборочных машин
US8220239B2 (en) Offset guard bolt attachment system
FI3732951T3 (fi) Tähkännostin satoa varten
US6250057B1 (en) Assembly having a mowing finger and a holding-down element
US20220210978A1 (en) Support rail of an ear lifter for crops
US20050016151A1 (en) Hold down clip for a reciprocating cutter bar
CN219124814U (zh) 新型豆类收割机
US20110225941A1 (en) Mowing Finger Arrangement
CA2722060A1 (en) Sickle assembly
US20190053431A1 (en) Crop lifter assembly
JPH0629937Y2 (ja) 刈取部の注油装置
US5899808A (en) Self-propelling harvester thresher with hurdle shaker and transporting prongs above the latter
CA2221055A1 (en) A cutterbar assembly for a reciprocating mower

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 115286

Country of ref document: FI

MA Patent expired