FI112330B - Menetelmä suulakepursotetun kotelorakenteen valmistamiseksi ja suulakepursotettu kotelorakenne - Google Patents
Menetelmä suulakepursotetun kotelorakenteen valmistamiseksi ja suulakepursotettu kotelorakenne Download PDFInfo
- Publication number
- FI112330B FI112330B FI990722A FI990722A FI112330B FI 112330 B FI112330 B FI 112330B FI 990722 A FI990722 A FI 990722A FI 990722 A FI990722 A FI 990722A FI 112330 B FI112330 B FI 112330B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- partitions
- compartments
- extruded
- coupling
- construction
- Prior art date
Links
Landscapes
- Control Of Motors That Do Not Use Commutators (AREA)
Description
1 1 0 7 7 0
I i v./ v_; L
Menetelmä suulakepursotetun kotelorakenteen valmistamiseksi ja suulakepursotettu kotelorakenne
Keksinnön ala
Keksinnön kohteena on suurtaajuussuodattimen kotelorakenteen 5 valmistusmenetelmä suulakepursottamalla, jossa menetelmässä suulakepur-sottamalla muodostetaan väliseiniä ja osastoja käsittävä kotelorakenne, jossa kotelorakenteessa väliseinät rajaavat osastot toisistaan, ja jossa menetelmässä kotelorakenteen osastoja erottavaan yhteen tai useampaan väliseinään muodostetaan ainakin yksi kytkentäaukko.
10 Keksinnön kohteena on myös suurtaajuussuodattimen suulakepur sotettu kotelorakenne, joka kotelorakenne käsittää väliseiniä ja osastoja, ja jossa kotelorakenteessa on osastoja erottava ainakin yksi väliseinä, ja joissa väliseinissä on ainakin yksi kytkentäaukko.
Keksinnön tausta 15 Radiotaajuussuodattimia, kuten resonaattorisuodattimia, käytetään suurtaajuuspiirien toteuttamiseen esimerkiksi matkapuhelinverkkojen tukiasemissa. Eräs mahdollinen käyttötapa radiotaajuussuodattimille on käyttää niitä esimerkiksi tukiasemien lähetinyksiköiden tai vastaanotinyksiköiden vahvistimissa sovituspiireinä ja suodatinpiireinä.
20 Kotelorakenteen eli rungon käsittäviä resonaattorirakenteita on : useita eri tyyppejä, esimerkiksi koaksiaaliresonaattorirakenne, helix-resonaat- ’ torirakenne ja onteloresonaattorirakenne. Kaikki nämä kolme resonaattorityyp- *... piä käsittävät metallisen tai muuten johtavan kotelorakenteen. Koaksiaalireso- ;;; naattorirakenteissa ja helix-resonaattorirakenteissa kotelorakenne ympäröi ko- • » · ’ 25 telorakenteen keskellä olevaa johdinta, jota nimitetään resonaattoriksi, tarkem- ’· * min koaksiaaliresonaattorissa resonaattoritapiksi ja helix-resonaattorissa helix- resonaattoriksi. Nämä suodattimet on yleensä toteutettu siten, että resonaatto- •« » : V rit on kiinnitetty kotelorakenteen pohjaan. Resonaattori on niin sanottu sisä- johdin ja johtava kotelo on ulkojohdin ja yhdessä ne muodostavat resonanssi- :·[ 30 piirin. Onteloresonaattorirakenne puolestaan käsittää pelkän resonaattoriko- » > « telon ilman sisäjohdinta.
·;· Esimerkiksi suurtaajuussuodattimissa, erityisesti monimutkaisem- missä suodattimissa, käytetään moniosastoista kotelorakennetta ja ns. osa-aluejakoa. Tällöin resonaattorirakenteen kotelorakenne on moniosastoinen, eli 35 käsittää useita osastoja, jotka kukin joko itse tai yhdessä resonaattorin kanssa muodostavat oman resonanssipiirinsä. Peräkkäisten resonanssipiirien välille 2 η i o -r , ( I I L- v. \J 'w muodostuu varsinaisia kytkentöjä. Moniosastoisessa resonaattorirakenteessa resonanssipiirit sovitetaan ns. kytkeytymisen suorittamisella toisiinsa siten, että resonaattorirakenne toteuttaa taajuusalueessa halutun kaltaisen taajuusvasteen. Tällöin on kyse osa-aluejaosta, jossa kukin osasto kattaa oman osansa 5 taajuusalueesta. Resonanssipiirien kytkeytymisen suorittamisella resonanssi-piiri yhdistetään suodattimen kytkentäkaaviossa seuraavana olevaan reso-nanssipiiriin.
Silloin kun taajuusvaste muodostetaan useista osista tarvitaan mo-niosastoisia kotelorakenteita. Moniosastoisen resonaattorirakenteen ominai-10 suuksia kuten esimerkiksi vierekkäisten resonanssipiirien eli vierekkäisten re-sonanssiosastojen tai niissä olevien vierekkäisten resonaattorien välistä kytkeytymistä säädetään esimerkiksi työstämällä vierekkäisten osastojen välistä väliseinää matalammaksi tai poistamalla väliseinä, jolloin vierekkäisten osastojen resonaattorien välinen kytkentä vahvistuu. Kytkennän vahvistamiseksi 15 käytetään tarvittaessa lisäksi esimerkiksi metalliliuskaa resonaattorien välisellä alueella.
Resonaattorirakenteissa esiintyy myös tarve tehdä ns. vaiheistuksia eli ylikytkentöjä, joilla voidaan parantaa suodattimen ns. taulukkoarvoja. Ylikyt-kennät muodostetaan yleensä sellaisten resonaattoreiden välille jotka eivät ole 20 suodattimessa kytkennällisesti peräkkäisiä. Ylikytkentöjen avulla saadaan suodattimen estokaistan vaimennus muodostettua jyrkemmäksi erityisesti päästö- · kaistan läheisyydessä. Ylikytkentä voidaan tehdä erillisen elimen (kuten metal-: ’ ’.: liliuskan tai koaksiaalikaapelin) avulla tai väliaineen (kuten ilman) kautta.
Resonaattoreiden kotelorakenteita ja niiden yksittäisiä kotelomodu-25 leja on valmistettu useilla eri tavoilla kuten esimerkiksi ohuesta metallilevystä taivuttamalla ja umpimateriaalista jyrsimällä. Lisäksi on tunnettua valmistaa 1-ja 2-osastoisia kotelomoduleja suulakepursottamalla ja painevalamalla. Suula-kepursotusmenetelmän käyttö on hyvä tapa, koska sillä voidaan valmistaa pit-, kiä osastoprofiileja, jotka katkotaan sopivan mittaisiksi paloiksi riippuen siitä ; ‘ 30 kuinka syvä yksittäisestä osastosta halutaan.
*··· On siis aikaisemmasta tunnettua valmistaa avoimia resonaattoriko- telorakenteita. Nämä valmistustavat tunnetaan mm. julkaisuista Fl 940663 ja US 4087768. Näissä valmistustavoissa puuttuvat seinät ovat profiilin ulkopuolisia osia, jotka muodostavat yhtenäisen osaston liitettäessä profiilit yhteen.
35 Avoimia profiileja yhdistelemällä kootaan suljettuja osastoja. Julkaisusta US 4706051 tunnetaan myös avoimien resonaattorikotelorakenteiden valmistus, 3
ΛΛΓ)'Ζ Ζ ί = ί I L. κ: o L
jossa vaaditaan vähintään kaksi yhdistettävää osaa, jotta väliseinän aukko saadaan muodostettua.
Ongelmana yllä kuvatuissa järjestelyissä on se, että perinteisillä valmistustekniikoilla, kuten suulakepursottamalla, valmistettuun aukottomaan 5 kotelorakenteeseen ei ole tehty kytkentäaukkoa samaa kappaletta olevan kotelon peräkkäisten osastojen väliseen väliseinään, eikä mahdollisia seinän puuttumisesta muodostuvia aukkoja ole käytetty kytkentäaukkoina. Tällöin joudutaan resonaattoreiden välisen kytkennän aikaansaamiseksi työstämään resonaattoreita erottaviin väliseiniin aukot joko lävistämällä, koneistamalla tai 10 muilla menetelmillä. Tämä vaatii erillisiä työvaiheita, kuten aukontekovaiheen, jossa kytkentäaukko tai -aukot joudutaan valmistamaan jo suulakepursotet-tuun kotelorakenteeseen.
Keksinnön lyhyt selostus
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena onkin toteuttaa suurtaajuus-15 suodattimen valmistusmenetelmä, jossa resonaattoreiden välisen kytkennän aikaansaamiseksi saadaan aikaan tarvittavat aukot resonaattoreita toisistaan erottaviin väliseiniin jo suulakepursotusvaiheessa, ja kotelorakenne siten, että tunnettuihin ratkaisuihin liittyvät ongelmat saadaan ratkaistua.
Tämä saavutetaan johdannossa esitetyn tyyppisellä menetelmällä, 20 jolle on tunnusomaista, että kytkentäaukot muodostetaan jo kotelorakenteen suulakepursotusvaiheessa muodostamalla osastoja toisistaan erottaviin suu-:' . * lakepursotettaviin väliseiniin kytkentäaukkoina käytettävät suulakepursotetusta
♦ I
; ’ ·, _ materiaalista vapaat alueet.
, · · ·, Keksinnön mukaiselle kotelorakenteelle taas on tunnusomaista, että * * 25 kytkentäaukot osastoja toisistaan erottavissa suulakepursotetuissa väliseinis- » * · ‘;1> sä ovat jo kotelorakenteen suulakepursotusvaiheessa muodostettuja suulake- *’ ' pursotetusta materiaalista vapaita alueita.
Keksinnön edulliset suoritusmuodot ovat epäitsenäisten patentti- I « | ·' * vaatimusten kohteena.
30 Keksintö perustuu siihen, että suulakepursotustyökalu on valmis- ·*._ tettu siten, että sillä pursotetussa kotelorakenteen valmistukseen tarkoitetussa . · * ·, profiilissa osastoja erottavissa, yhdessä tai useammassa väliseinässä on ha-
* I
lutun korkuinen, edullisimmin ylhäältä alas asti ulottuva, halutun levyinen auk-: : ko, tai ainakin yksi väliseinä puuttuu osittain tai kokonaan. Keksinnön mukai- 35 sessa pudottamalla valmistettavassa kotelorakenteessa kytkentäaukko tai - 4
112 3 o L
aukot muodostetaan vähintään kaksiosastoisen yhtenäisen kotelorakenteen osastojen väliseen väliseinään.
Keksinnön mukaisella menetelmällä ja kotelorakenteella saavutetaan useita etuja. Suorittamalla varsinaisen kotelorakenteen ja sen aukollisten 5 väliseinien suulakepursotus yhtäaikaa, on suodatinrungossa aukotus reso-naattoreiden välisen kytkennän aikaansaamiseksi valmiina heti suulakepur-sotusvaiheessa, jolloin sitä ei täydy valmistaa erillisessä työvaiheessa. Näin ollen erillinen aukontekovaihe jää kokonaan pois. Kotelorakenteen suulakepursotus yhtenä yhtenäisenä kappaleena yksinkertaistaa valmistusprosessia.
10 Näillä keinoilla saadaan työvaiheita poistettua, työkustannuksia pienemmiksi ja tuotteita tuotannollisemmiksi. Myös materiaalin tarve jää pienemmäksi, kun aukko tulee valmiina profiiliin.
Kuvioiden lyhyt selostus
Keksintöä selostetaan nyt lähemmin edullisten suoritusmuotojen 15 yhteydessä, viitaten oheisiin piirroksiin, joista kuvio 1 esittää keksinnön mukaista koaksiaaliresonaattorirakenteen suulakepursotettua 6-osastoista kotelorakennetta kytkentäaukoilla ja reso-naattoritapeilla; kuvio 2 esittää keksinnön mukaista suulakepursotustyökalua kuvion 20 1 mukaisen kotelorakenteen valmistusta varten; , kuvio 3 esittää keksinnön mukaista onteloresonaattorirakenteen * · .' ; suulakepursotettua profiilia kytkentäaukoilla; kuvio 4 esittää keksinnön mukaista suulakepursotettua kotelora- * »* kennetta kuvion 1 nuolen A suunnasta tarkasteltuna; 25 kuvio 5 esittää kahta keksinnön mukaista suulakepursotettua • < » avointa kotelorakennemodulia.
• * I
• · ·
Keksinnön yksityiskohtainen selostus iv: Kuviossa 1 on esitetty suodatin, joka käsittää kotelorakenteen 1.
Kuviossa 4 on esitetty suulakepursotettu kotelorakenne 1, 101 tai 201, joka 1 I > ,.· 30 käsittää kannen 50 ja pohjan 60. Kuviossa 1 esitetty kotelorakenne 1 käsittää erilliset osastot 2-7, jotka kotelorakenne rajaa sisäänsä. Kotelorakenne 1 kä-
I I
sittää myös väliseinät 9 ja 9', sekä sivuseinät 8. Kotelorakenne 1 ympäröi ko-•: * i telorakenteen sisäpuolella olevien väliseinien 9 ja 9' sekä kotelorakenteen lai- doilla olevien sivuseinien 8 rajaamissa osastoissa 2-7 olevia johtimia 10-15, • ·» 35 jota nimitetään resonaattoritapeiksi. Resonaattorirakenteen kotelorakenne 1 on moniosastoinen, eli käsittää useita osastoja 2-7, jotka kukin joko itse tai yh- 5
ι ! ι.. v5 L
dessä resonaattoritappien 10-15 kanssa muodostavat oman resonanssipiirin-sä. Resonaattoritapit 10-15 ovat kiinnitettyjä esimerkiksi kotelorakenteen 1 pohjaan 60.
Vierekkäisten resonaattoritappien 12 ja 13 välistä kytkeytymistä, 5 sekä resonaattoritappien 14 ja 15 välistä kytkeytymistä on säädetty poistamalla vierekkäisten osastojen 5 ja 6 välisiä väliseiniä 9', sekä vierekkäisten osastojen 4 ja 7 välisiä väliseiniä 9'. Suodatin käsittää siis aukon 16 resonaat-toreiden 12 ja 13 välisen kytkennän aikaansaamiseksi, sekä aukon 17 reso-naattoreiden 14 ja 15 välisen kytkennän aikaansaamiseksi. Täten vierekkäis-10 ten osastojen 5 ja 6, sekä 4 ja 7 resonaattoritappien 12 ja 13 välinen, sekä resonaattoritappien 14 ja 15 välinen kytkeytyminen on vahvistunut. Koteloraken-ne 1 on muodoltaan sellainen, että siinä on myös pohjan 60 ja kannen 50 kiinnityskohdat 31-35. Kotelorakenteen 1 suulakepursotuksessa tehdyt aukot 16 ja 17 ovat samaa kappaletta olevan kotelon 1 peräkkäisten osastojen 5 ja 6 15 välisissä, sekä osastojen 4 ja 7 välisissä väliseinissä 9', eikä toisiinsa liitettyjen kotelorakenneosien välissä. Suodattimen kotelorakenne 1 ja osastot 2-7 valmistetaan suulakepursottamalla alumiinista tai muusta metallista. Kotelorakenne 1 ja osastot 2-7 voidaan valmistaa myös suulakepursottamalla sähköä johtamatonta materiaalia, jonka jälkeen kotelorakenne 1 ja osastot 2-7 pinnoi-20 tetaan sähköä johtavalla materiaalilla. Aukkoja 16 ja 17 käytetään resonaattorien 12 ja 13 välisinä, sekä resonaattorien 14 ja 15 välisinä kytkentäaukkoina.
:.*-j Väliseinää 9' jätetään siis muodostamatta mielivaltaiselta leveydeltä osastojen 5 ja 6 väliin, sekä osastojen 4 ja 7 väliin tulevalta alueelta tai väliseinät 9' jäte-: * ·.. tään kokonaan muodostamatta.
j*·*. 25 Edullisimmassa toteutusmuodossa kotelorakenne 1 suulakepurso- • ♦« . tetaan yhtenä yhtenäisenä kappaleena ja kytkentäaukot 16 ja 17 osastojen 5 ja 6 välisiin, sekä osastojen 4 ja 7 välisiin väliseiniin 9' tehdään jatkuvina auk- * * · koina, eli kytkentäaukot 16 ja 17 tehdään yhtenäisiksi. Edullisimmassa toteutusmuodossa kytkentäaukot 16 ja 17 tehdään myös vakiolevyisiksi, sekä pää- • « > 30 asiallisesti koko väliseinien 9' korkuisiksi. Kytkentäaukkojen 16 ja 17 yhtenäi-';·* syys, leveys sekä korkeus ovat toisistaan riippumattomia. Vakiolevyiset kyt- : ·.. kentäaukot 16 ja 17 ovat helppoja muodostaa ja niiden vaikutus on sama koko l ; · : korkeudella. Edullisimmassa toteutusmuodossa suulakepursotetaan halutun mittainen kotelorakenneaihio, jonka jälkeen aihio katkaistaan useiksi halutun | ‘ 35 mittaisiksi kotelorakennekappaleiksi 1 profiilia sahaamalla tai muulla menetel- mällä, jolloin katkaisemalla saadaan sopivan korkuinen kotelorakenne 1. Näin kotelorakennekappaleille 1 saadaan halutun mittainen seinän korkeus. Johtu- I I v-' *- 6 en suulakepursotusmenetelmän rakenteesta kotelorakenne 1 suulakepurso-tetaan suulakepursotussuunnassa läpimentäväksi, jolloin kotelorakenne 1 on suljettavissa kannella 50 ja pohjalla 60. Edullisimmassa toteutusmuodossa suulakepursotetussa kotelorakenteessa 1 on myös sivuseiniä 8. Sivuseinät 8 5 ja väliseinät 9 ja 9’ määrittävät osastojen 2-7 muodot.
Kuviossa 2 on esitetty suulakepursotustyökalu, joka käsittää pur-sotusmuotin reunarakenteen 20, sekä pursotusmuotin sisäosat 21-24. Suulakepursotustyökalu on valmistettu siten, että sillä pursotetussa suodattimen rungon valmistukseen tarkoitetussa kotelorakenteessa 1 osastoja 4-7 erotta-10 vissa, yhdessä tai useammassa väliseinässä 9' on ylhäältä alas asti ulottuva, ainakin yksi mielivaltaisen leveä aukko 16 ja 17. Keksinnön mukaisessa pur-sottamalla valmistettavassa kotelorakenteessa kytkentäaukot 16 ja 17 on muodostettu moniosastoisen yhtenäisen kotelorakennekappaleen 1 osastojen 5 ja 6 sekä 4 ja 7 välisiin väliseiniin 9'. Pursotusmuotin sisäosissa 21, 23 ja 24 15 on muotoillut kulmat 41-45 kannen 50 ja pohjan 60 kiinnityskohtien valmistamista varten.
Kuviossa 3 on esitetty suodatin, joka käsittää kotelorakenteen 101. Kotelorakenne 101 käsittää erilliset osastot 102-107, jotka kotelorakenne rajaa sisäänsä. Kotelorakenne 101 käsittää myös väliseinät 109 ja 109', sekä sivu-20 seinät 108. Kotelorakenne 101 on moniosastoinen, eli käsittää useita osastoja 102-107, jotka kukin muodostaa oman resonanssipiirinsä. Suodatin käsittää j aukot 116 ja 117 kytkennän aikaansaamiseksi. Täten vierekkäisten osastojen 105 ja 106 välinen, sekä osastojen 104 ja 107 välinen kytkeytyminen on vah-vistunut. Kotelorakenne 101 on muodoltaan sellainen, että siinä on myös . 25 pohjan 60 ja kannen 50 kiinnityskohdat 131-135. Kotelorakenteen 101 suula- kepursotuksessa tehdyt aukot 116 ja 117 ovat samaa kappaletta olevan kote- * > · lon 101 peräkkäisten osastojen 105 ja 106 välisissä, sekä osastojen 104 ja ' 107 välisissä väliseinissä 109', eikä toisiinsa liitettyjen kotelorakenneosien vä lissä. Suodattimen kotelorakenne 101 ja osastot 102-107 valmistetaan suula-30 kepursottamalla alumiinista tai muusta metallista. Kotelorakenne 101 ja osas-tot 102-107 voidaan valmistaa myös suulakepursottamalla sähköä johtama-j'·,, tonta materiaalia, jonka jälkeen kotelorakenne 101 ja osastot 102-107 pinnoi- . ·. tetaan sähköä johtavalla materiaalilla. Väliseinää 109' jätetään muodostamatta • \ mielivaltaiselta leveydeltä osastojen 105 ja 106 väliin, sekä osastojen 104 ja 35 1 07 väliin tulevalta alueelta tai väliseinät 109' jätetään kokonaan muodosta- :: matta, jolloin saadaan muodostettua aukot 116 ja 117.
7 112330
Edullisimmassa toteutusmuodossa kotelorakenne 101 suulakepur-sotetaan yhtenä yhtenäisenä kappaleena ja kytkentäaukot 116 ja 117 osastojen 105 ja 106 välisiin, sekä osastojen 104 ja 107 välisiin väliseiniin 109’ tehdään jatkuvina aukkoina, vakiolevyisiksi, sekä pääasiallisesti koko väliseinien 5 109' korkuisiksi. Vakiolevyiset kytkentäaukot 116 ja 117 ovat helppoja muo dostaa ja niiden vaikutus on sama koko korkeudella. Edullisimmassa toteutusmuodossa suulakepursotetaan halutun mittainen kotelorakenneaihio, jonka jälkeen aihio katkaistaan useiksi halutun mittaisiksi kotelorakennekappaleiksi 101 profiilia sahaamalla tai muulla menetelmällä, jolloin katkaisemalla saadaan 10 sopivan korkuinen kotelorakenne 101. Näin kotelorakennekappaleille 101 saadaan halutun mittainen seinän korkeus. Johtuen suulakepursotusmenetel-män rakenteesta kotelorakenne 101 suulakepursotetaan suulakepursotus-suunnassa läpimentäväksi, jolloin kotelorakenne 101 on suljettavissa kannella 50 ja pohjalla 60. Edullisimmassa toteutusmuodossa suulakepursotetussa 15 kotelorakenteessa 101 on myös sivuseiniä 108. Sivuseinät 108 ja väliseinät 109 ja 109' määrittävät osastojen 102-107 muodot.
Kuviossa 4 on esitetty suulakepursotettu kotelorakenne 1 kannen 50 ja pohjan 60 välisessä suunnassa sivulta päin tarkasteltuna, eli kuvion 1 nuolen A suunnasta tarkasteltuna. Kotelorakenne 1 on suulakepursotettu lä-20 pimentäväksi, jolloin se on suljettavissa kannella 50 ja pohjalla 60. Kansi 50 ja pohja 60 ovat kiinnitettävissä kotelorakenteessa 1 sijaitseviin kannen 50 ja • » pohjan 60 kiinnityskohtiin 31-35. Kuviossa näkyvät katkoviivoilla myös välisei-: ’ . : nät 9 ja 9', sekä resonaattoritapit 10, 12 ja 13.
·*·.. Kuviossa 5 on esitetty suulakepursotettu kotelorakennemoduli 201, .·*. 25 joka käsittää erilliset osastot 202-207, kytkentäaukot 216-217, kiinnityskohdat 231-235, väliseinät 209 ja 209' sekä sivuseinät 208. Kotelorakennemoduli 201 * « * käsittää myös seinäosat 240, jotka muodostavat kolme uutta yhtenäistä osas-’ toa liitettäessä kaksi kotelorakennemodulia 201 yhteen. Näin suulakepurso- tettuja osastoja 202-207 ja niitä toisistaan erottavia väliseiniä 209 ja 209' kä- * « » : 30 sittävät avoimet kotelorakennemodulit 201 voidaan yhdistää yhtenäiseksi suu- :...: remmaksi kotelorakennekappaleeksi.
Vaikka keksintöä on edellä selostettu viitaten oheisten piirustusten ,···. mukaiseen esimerkkiin, on selvää, ettei keksintö ole rajoittunut siihen, vaan • \ sitä voidaan muunnella monin tavoin oheisten patenttivaatimusten esittämän i i t > t ’ ‘ 35 keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
I 1 !
Claims (26)
1. Suurtaajuussuodattimen kotelorakenteen (1) valmistusmenetelmä suulakepursottamalla, jossa menetelmässä suulakepursottamalla muodostetaan väliseiniä (9 ja 9') ja osastoja (2-7) käsittävä kotelorakenne (1), jos- 5 sa kotelorakenteessa (1) väliseinät (9 ja 9') rajaavat osastot (2-7) toisistaan, ja jossa menetelmässä kotelorakenteen (1) osastoja (5 ja 6 sekä 4 ja 7) erottavaan yhteen tai useampaan väliseinään (9') muodostetaan ainakin yksi kyt-kentäaukko (16-17) tunnettu siitä, että kytkentäaukot (16-17) muodostetaan jo kotelorakenteen (1) suulakepursotusvaiheessa muodostamalla osas- 10 toja (5 ja 6 sekä 4 ja 7) toisistaan erottaviin suulakepursotettaviin väliseiniin (9') kytkentäaukkoina (16-17) käytettävät suulakepursotetusta materiaalista vapaat alueet.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että suodattimen kotelorakenne (1) ja osastot (2-7) valmistetaan suulakepur- 15 sottamalla alumiinista tai muusta metallista.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että suodattimen kotelorakenne (1) ja osastot (2-7) valmistetaan suulakepursottamalla sähköä johtamattomasta materiaalista ja jotka kotelorakenne (1) ja osastot (2-7) pinnoitetaan sähköä johtavalla materiaalilla.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, :' tunnettu siitä, että osastoja (2-7) ja niitä toisistaan erottavia väliseiniä (9 ja » f : 9') käsittävä kotelorakenne (1) suulakepursotetaan yhtenä yhtenäisenä kap- : ·, paleena.
]·>·, 5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, t · 25 tunnettu siitä, että suulakepursotetut osastoja (2-7) ja niitä toisistaan ’;]/ erottavia väliseiniä (9 ja 9’) käsittävät kotelorakennemodulit yhdistetään yhte- *·* näiseksi kotelorakenteeksi (1).
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, i \: tunnettu siitä, että kytkentäaukot (16-17) osastoja (5 ja 6 sekä 4 ja 7) toi- :,,.5 30 sistaan erottaviin väliseiniin (9') muodostetaan vakiolevyisiksi.
:! 7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kytkentäaukot (16-17) osastoja (5 ja 6 sekä 4 ja 7) toi- I » T sistaan erottaviin väliseiniin (9’) muodostetaan pääasiallisesti koko väliseinien (9') korkuisiksi. I > * 9 112330
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kytkentäaukot (16-17) osastoja (5 ja 6 sekä 4 ja 7) toisistaan erottaviin väliseiniin (9') tehdään jatkuvina aukkoina.
8 119 7i Γ I I L. kj O v- Patentti vaati m u kset
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, 5 tunnettu siitä, että suulakepursotetaan halutun mittainen kotelorakenneai- hio.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että suulakepursotettu kotelorakenneaihio katkaistaan kotelorakenneaihiota sahaamalla tai muulla menetelmällä useiksi halutun mittaisiksi kotelorakenne- 10 kappaleiksi (1), joilla kotelorakennekappaleilla (1) on halutun korkuinen seinän korkeus.
11. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kotelorakenne (1) suulakepursotetaan suulakepurso-tussuunnassa läpimentäväksi ja että kotelorakenne (1) on suljettavissa kan- 15 neliä (50) ja pohjalla (60).
12. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että suulakepursotetaan sellainen kotelorakenne (1), jossa kotelorakenteessa (1) on sivuseiniä (8), jotka sivuseinät (8) ja väliseinät (9 ja 9') määrittävät osastojen (2-7) muodot.
13. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kytkentäaukko (16-17) muodostetaan peräkkäisten re- I * ·,*·· sonanssipiirien välistä varsinaista kytkentää varten. :\i
14. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-12 mukainen menetel- mä, tunnettu siitä, että kytkentäaukko (16-17) muodostetaan muiden kuin 25 peräkkäisten resonanssipiirien välistä ylikytkentää varten.
15. Suurtaajuussuodattimen suulakepursotettu kotelorakenne (1), * t * '..t joka kotelorakenne (1) käsittää väliseiniä (9 ja 9') ja osastoja (2-7), ja jossa ' kotelorakenteessa (1) on osastoja (5 ja 6 sekä 4 ja 7) erottava ainakin yksi vä- .. , liseinä (9'), ja joissa väliseinissä (9') on ainakin yksi kytkentäaukko (16-17) 30 tunnettu siitä, että kytkentäaukot (16-17) osastoja (5 ja 6 sekä 4 ja 7) toi-sistaan erottavissa suulakepursotetuissa väliseinissä (9') ovat jo koteloraken- ·*·., teen (1) suulakepursotusvaiheessa muodostettuja suulakepursotetusta mate- • ." *, naalista vapaita alueita.
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen kotelorakenne (1), tun-35 nettu siitä,ettäsuodattimenkotelorakenne(1)onsuulakepursotettuaalu- :: miinia tai muuta metallia. 10 112351
17. Patenttivaatimuksen 15 mukainen kotelorakenne (1), tunnettu siitä, että suodattimen kotelorakenne (1) on suulakepursotettua sähköä johtamatonta materiaalia ja jonka kotelorakenteen (1) pinta on pinnoitettu sähköä johtavalla materiaalilla.
18. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 15-17 mukainen kotelora kenne (1), tunnettu siitä, että osastoja (2-7) ja niitä toisistaan erottavia väliseiniä (9 ja 9') käsittävä kotelorakenne (1) on yksi yhtenäinen kappale.
19. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 15-17 mukainen kotelorakenne (1), tunnettu siitä, että suulakepursotetut osastoja (2-7) ja niitä toi- 10 sistaan erottavia väliseiniä (9 ja 9') käsittävät kotelorakennemodulit on yhdistetty yhtenäiseksi kotelorakenteeksi (1).
20. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 15-19 mukainen kotelorakenne (1), tunnettu siitä, että väliseinään (9') muodostettu kytkentäaukko (16-17) on vakiolevyinen.
21. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 15-20 mukainen kotelora kenne (1), tunnettu siitä, että kytkentäaukot (16-17) osastoja (5 ja 6 sekä 4 ja 7) toisistaan erottavissa väliseinissä (9') ovat pääasiallisesti koko väliseinien (9') korkuisia.
22. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 15-20 mukainen kotelora- 20 kenne (1), tunnettu siitä, että kytkentäaukot (16-17) osastoja (5 ja 6 sekä 4 ja 7) toisistaan erottavissa väliseinissä (9') ovat jatkuvia aukkoja.
*«: 23. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 15-22 mukainen kotelora- :*.· kenne (1), tunnettu siitä, että suulakepursotettu kotelorakenne (1) on • suljettavissa kannella (50) ja pohjalla (60) ja että suulakepursotettu kotelora- * . * - ·. 25 kenne on läpimentävä kannen (50) ja pohjan (60) välisessä suunnassa.
24. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 15-23 mukainen kotelora- > * » kenne (1), tunnettu siitä, että suulakepursotetussa kotelorakenteessa (1) ’ on sivuseiniä (8), ja jotka sivuseinät (8) ja väliseinät (9 ja 9') määrittävät osastojen (2-7) muodot. • ·' 30
25. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 15-24 mukainen menetel- mä, tunnettu siitä, että kytkentäaukko (16-17) on peräkkäisten resonans- » : ’. _ t sipiirien välistä varsinaista kytkentää varten.
.··. 26. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 15-24 mukainen menetel- i » mä, tunnettu siitä, että kytkentäaukko (16-17) on muiden kuin peräkkäis- ' ‘ 35 ten resonanssipiirien välistä ylikytkentää varten. 11 1ι9 :·ί" I I υ u V-
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI990722A FI112330B (fi) | 1999-03-31 | 1999-03-31 | Menetelmä suulakepursotetun kotelorakenteen valmistamiseksi ja suulakepursotettu kotelorakenne |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI990722A FI112330B (fi) | 1999-03-31 | 1999-03-31 | Menetelmä suulakepursotetun kotelorakenteen valmistamiseksi ja suulakepursotettu kotelorakenne |
FI990722 | 1999-03-31 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI990722A0 FI990722A0 (fi) | 1999-03-31 |
FI990722A FI990722A (fi) | 2000-10-01 |
FI112330B true FI112330B (fi) | 2003-11-28 |
Family
ID=8554332
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI990722A FI112330B (fi) | 1999-03-31 | 1999-03-31 | Menetelmä suulakepursotetun kotelorakenteen valmistamiseksi ja suulakepursotettu kotelorakenne |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI112330B (fi) |
-
1999
- 1999-03-31 FI FI990722A patent/FI112330B/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI990722A0 (fi) | 1999-03-31 |
FI990722A (fi) | 2000-10-01 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US5990763A (en) | Filter having part of a resonator and integral shell extruded from one basic block | |
CA1242868A (en) | Method of manufacturing a waveguide filter and waveguide filter manufactured by means of the method | |
FI112722B (fi) | Dielektrinen resonaattorilaite ja menetelmä sen valmistamiseksi | |
EP0856902B1 (en) | Dielectric filter and dielectric duplexer | |
CN110112518B (zh) | 双模介质波导滤波器 | |
US4761624A (en) | Microwave band-pass filter | |
WO2015079227A1 (en) | Ceramic waveguide filter apparatus and method of manufacture and use thereof | |
US7299534B2 (en) | Method of fabrication of low-loss filter and frequency multiplexer | |
EP0322993A2 (en) | Ceramic filter | |
CN103367846A (zh) | 介质谐振滤波器及其制造方法和使用其的双工器/多工器 | |
US4586009A (en) | Double staggered ladder circuit | |
KR101036127B1 (ko) | Rf 필터의 공진기 제조 방법 및 그 공진기를 구비한 rf필터 | |
US20050264379A1 (en) | Filter | |
EP3583656A1 (en) | A microwave resonator, a microwave filter and a microwave multiplexer | |
FI112330B (fi) | Menetelmä suulakepursotetun kotelorakenteen valmistamiseksi ja suulakepursotettu kotelorakenne | |
CN110707399A (zh) | 一种介质谐振器可变耦合结构和介质波导滤波器 | |
US5892419A (en) | Integral resonators for a filter and a method for manufacturing thereof | |
US7671700B1 (en) | Hollow waveguide directional coupler | |
DE69810927T2 (de) | Temperaturkompensationsstruktur für hohlraumresonator | |
CN216563467U (zh) | 介质滤波器 | |
CN104409814B (zh) | 截断金属膜片及其构成的e面波导带通滤波器 | |
ITMI972134A1 (it) | Duplexer di antenna no tuning in guida d'onda con gomiti | |
Sandhu et al. | Quasi-elliptic-type inline waveguide filters with mutually-coupled rotated-dual-post frequency-variant coupling inverters | |
WO2001076004A1 (en) | A coaxial cavity resonator, filter and use of resonator component in a filter | |
US6111483A (en) | Filter, method of manufacturing same, and component of a filter shell construction |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MA | Patent expired |