FI112142B - Kannettava viestintälaite - Google Patents
Kannettava viestintälaite Download PDFInfo
- Publication number
- FI112142B FI112142B FI970782A FI970782A FI112142B FI 112142 B FI112142 B FI 112142B FI 970782 A FI970782 A FI 970782A FI 970782 A FI970782 A FI 970782A FI 112142 B FI112142 B FI 112142B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- information
- numeric
- entered
- display
- displaying
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04B—TRANSMISSION
- H04B7/00—Radio transmission systems, i.e. using radiation field
- H04B7/24—Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts
- H04B7/26—Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts at least one of which is mobile
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04M—TELEPHONIC COMMUNICATION
- H04M1/00—Substation equipment, e.g. for use by subscribers
- H04M1/26—Devices for calling a subscriber
- H04M1/27—Devices whereby a plurality of signals may be stored simultaneously
- H04M1/274—Devices whereby a plurality of signals may be stored simultaneously with provision for storing more than one subscriber number at a time, e.g. using toothed disc
- H04M1/2745—Devices whereby a plurality of signals may be stored simultaneously with provision for storing more than one subscriber number at a time, e.g. using toothed disc using static electronic memories, e.g. chips
- H04M1/27467—Methods of retrieving data
- H04M1/2747—Scrolling on a display
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04M—TELEPHONIC COMMUNICATION
- H04M1/00—Substation equipment, e.g. for use by subscribers
- H04M1/72—Mobile telephones; Cordless telephones, i.e. devices for establishing wireless links to base stations without route selection
- H04M1/724—User interfaces specially adapted for cordless or mobile telephones
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
- Mobile Radio Communication Systems (AREA)
- Telephone Set Structure (AREA)
- Telephone Function (AREA)
Description
112142 5
Kannettava viestintälaite Portabel kommunikationsapparat Tämä keksintö koskee kannettavaa viestintälaitetta, ja täsmällisemmin, soveltuu käytettäväksi kannettavassa puhelinlaitteessa, joka soittaa käyttämällä puhelinluetteloa.
10
Tavanomaiset kannettavat puhelinlaitteet varustetaan puhelinluettelotoiminnolla puhelinnumeroiden rekisteröimiseksi käyttämällä nimiä avainsanoina, niin että soitettaessa haluttuun puhelinnumeroon voidaan soittaa automaattisesti lukemalla rekisteröityä puhelinluetteloa ja sitten määrittelemällä määränpää. Tämä poistaa 15 käyttäjiltä tarpeen oppia ulkoa puhelinnumeroita tarkoituksessa parantaa käytettävyyttä.
Kuitenkin tavanomaiset kannettavat puhelinlaitteet voivat näyttää vain kaksi riviä näytöksi järjestetyllä nestekidenäytöllä ja ne eivät voi näyttää koko puhelinluetteloa 20 samanaikaisesti. Täten sellaisessa kannettavassa puhelinlaitteessa käytetään vieritys-. ; näppäintä vierittämään puhelinluetteloa. Tässä tapauksessa, jos puhelinluettelossa on ·,·. suuri määrä merkintöjä, kestää pitkän aikaa saavuttaa haluttu merkintä. Tämän ongelman välttämiseksi tavanomaiset kannettavat puhelinlaitteet sallivat oikotien, jos- • · . · · *. sa syötettäessä jokin asianomaisille merkinnöille jaetuista numeroista (jota kutsutaan 25 tämän jälkeen merkintänumeroksi), näyttö hyppää tähän merkintänumeroon jättäen pois välinäytön. Tämä sallii käyttäjän katsoa haluttua merkintää välittömästi vierittämättä peräkkäisesti puhelinluetteloa.
iT: Kuitenkin jos käyttäjä ei tiedä sellaista oikotietoimintoa ja kun käyttäjä vahingossa .:. 30 painaa numeronäppäintä, jota pidetään merkintänumerona, samalla kun puhelinluette- ,"': loa näytetään, näyttö vaihdetaan yhtäkkiä ja käyttäjä ei tiedä mitä tapahtuu. Tämä te kee kannettavasta puhelinlaitteesta hankalan käyttää.
2 112142
Lisäksi oikotietoiminnolla on ajastimen mukainen aikaraja numeronäppäimien hyväksymiseksi, niin että syöttönumero voidaan hyväksyä sinä aikana, kun ajastin on toiminnassa, ja sitten näyttö hyppää tähän numeroon. Kuitenkin jos syöttönumeroa ei ole hyväksytty ajastimen johdosta, näytetään odottamaton näyttö.
5
Esimerkiksi tarkastellaan tapausta, jossa tehdään hyppy merkintänumeroon "12". Jos " 1" ja "2" painetaan ajastimen ollessa toiminnassa, kannettava puhelinlaite määrittää, että "12" on syötettyjä hyppää normaalisti merkintänumeroon "12". Toisaalta, jos on pitkä väliaika " 1" :en ja "2" :en välillä, ajastin on lopettanut jakson aikana, kannet-10 tava puhelinlaite määrittää, että "1" ja "2" on syötetty erikseen ja hyppää merkintänumeroon "2". Tässä tapauksessa, koska haluttua kuvaruutua ei näytetä, käyttäjän pitää syöttää merkintänumero "12" uudestaan.
Kuten edellä kuvataan, tavanomaisessa kannettavassa puhelinlaitteessa käytettäessä 15 oikotietoimintoa käyttäjä ei voi tietää, että syöttönumero on normaalisti hyväksytty. Täten sellaiset kannettavat puhelinlaitteet ovat vielä puutteellisia käytettävyyden suhteen.
Edellä esitetyn vuoksi tämän keksinnön päämääränä on järjestää kannettava puhelin-: 20 laite, joka voi jäljestää oikotietoiminnon, jolla on paranneltu käytettävyys ja joka on helppo ymmärtää.
i · . Edellä mainittu päämäärä ja muut keksinnön päämäärät saavutetaan järjestämällä ·.. kannettava puhelinlaite, jossa syötettäessä syöttövälineellä numero- tai kirjaininfor- 25 maatiota näytettäessä joukko paikkoja, sisään syötetty numero- tai kirjaininformaatio näytetään näyttövälineellä, ja sitten syötettyä numero- tai kirjaininformaatiota vastaava merkintä näytetään näyttövälineellä ja kursori näytetään vastaavan paikan : : kohdalla.
» 30 Koska näyttöväline näyttää syötetyn numero- tai kirjaininformaation tällä tavalla, '·, käyttäjä voi katsoa näyttöä varmistaakseen, onko syöttö hyväksytty normaalisti vai 112142 3 ei. Lisäksi katsomalla näyttöä käyttäjä tietää, että laite on oikotiemoodissa, jossa kursori hyppää halutun paikan kohdalle.
Keksinnön luonne, periaate ja hyödyllisyys ilmenevät paremmin seuraavasta yksityis-5 kohtaisesta kuvauksesta, kun se luetaan yhdessä oheisten piirustusten kanssa, joissa samoja osia osoitetaan samoilla viittausnumeroilla tai -kirjaimilla.
Oheisissa piirustuksissa: 10 Kuvio 1 on kaaviokuva, joka näyttää esillä olevan keksinnön sovellutusmuodon mukaisen kannettavan puhelinlaitteen yleisrakenteen;
Kuvio 2 on lohkokaavio, joka näyttää kannettavan puhelinlaitteen sisälle järjestetyn piirin rakenteen; 15
Kuvio 3 on kaaviokuva, joka näyttää yleisesti askellusvalitsimen mekanismin;
Kuviot 4A ja 4B ovat kaaviokuvia, jotka näyttävät pyörivän kooderin rakenteen; . .: 20 Kuviot 5A:sta ja 5B:hen ovat kaaviokuvia, jotka näyttävät pyörivästä kooderista ulos : f: syötetyt aaltomuodot; ,,: Kuviot 6A: sta 6F: ään ovat kaaviokuvia, jotka näyttävät nestekidenäytön kuvaruudun, ; ’ · · joka näytetään silloin, kun käytetään oikotiemoodia puhelun tekemiseen puhelinluet- .: : 25 telosta; ja " Kuvio 7 on vuokaavio, joka näyttää oikotiemoodin käsittelyproseduurin.
Tämän keksinnön suositeltavat sovellutusmuodot kuvataan viittaamalla oheisiin 1... · 30 piirustuksiin: ! i · t * I · * 4 112142
Ensin kuvataan kannettavan puhelinlaitteen 1 yleisrakenne ja sen piirin rakenne viittaamalla kuvioihin 1 ja 2. Kannettava puhelinlaite 1 koostuu karkeasti laitteen päärungosta 2 ja varsimikrofonista 3, joka on kiinnitetty päärungon sivuun vapaasti kierrettäväksi (avattavaksi ja suljettavaksi). Täten silloin, kun laite ei ole käytössä, 5 varsimikrofoni 3 voidaan sulkea pienentämään edelleen kannettavan puhelinlaitteen 1 kokoa.
Luurin paikallaan-olo-toiminnon ja pois-paikaltaan-olo-toiminnon ohjaamisen lisäksi vasteena avaus- tai sulkemistoimenpiteelle, varsimikrofonilla 3 on toiminto muiden 10 toimintojen kuin eritysnäppäinten toimintojen estämiseksi suljetussa tilassa (jota kutsutaan tämän jälkeen näppäinlukkotoiminnoksi). Näppäinlukkotila voidaan kumota avaamalla varsimikrofoni 3.
Sellainen näppäinlukkotoiminto estää toimintanäppäimien painamisen vahingossa 15 aloittamaan toimintahäiriötä silloin, kun kannettava puhelinlaite 1 on asetettu taskuun tai laukkuun.
Toisaalta laitteen päärungossa 2 on useita toimintanäppäimiä ja signaalinkäsittelypiiri. Varsimikrofoniin 3 yhdistetty kaiutin 4, nestekidenäyttö (LCD, liquid chrystal '1 20 display) 5, ja joukko toimintanäppäimiä 6, joihin on liitetty erilaisia toimintoja, on . ‘: järjestetty laitteen päärungon 2 pinnalle. Ja keskusyksikkö (CPU, central processing • 1 . unit) 7, joka käyttää näitä laitteita I/O-laitteina, on rakennettu päärunkoon.
; CPU 7 ohjaa nestekidenäyttöä 5 nestekideohjaimen 5A välityksellä näyttämään • : 25 informaatiota toimintanäppäimillä 6 syötetyn käskyn mukaisesti sopivan kokoisella fontilla. CPU 7 ohjaa myös lähetys- ja vastaanottopiiriosaa 10 lähettämään ja vastaanottamaan informaatiota tukiasemalaitteistoon ja tukiasemalaitteistosta osaan 10 ,· ’ kytketyn antennin 11 kautta. CPU 7 toimii lukumuistiin (ROM) 8 talletettujen •: ’ ohjelmien ja hajapääsymuistiin (RAM) 9 luetun datan perusteella.
30 »Il · 5 112142
Korttiliitin 13 on kytketty CPU:hun 7, ja tilaajien hallintainformaatio luetaan tilaaja-ID-kortilta 12 (tässä sovellutusmuodossa tilaajan tunnistusyksikkö (SIM-lortti)) sijoitetaan korttiliittimeen tarkoituksessa järjestää ohjaus).
5 Nestekidenäyttö 5 muodostuu pikselimatriisista, jolla on esimerkiksi 32 x 97 pistettä, ja näitä pisteitä voidaan käyttää näyttämään informaatiota kahdella fonttityypillä. Toinen fonteista on pieni fontti, joka näyttää yhden merkin esimerkiksi 7x5 pisteellä, kun taas toinen on suuri fontti, joka näyttää yhden merkin esimerkiksi 15 x 8 pisteellä. Täten pienen fontin käyttö sallii 4x16 merkin näyttämisen, kun taas 10 suuren fontin käyttö sallii 2 x 10 merkin näyttämisen.
Pohjimmiltaan suurta fonttia käytetään näyttämään käyttäjän syöttämiä merkkejä, kun taas pientä fonttia käytetään näyttämään laitteesta tulevia viestejä. Kuitenkin jos käyttäjän syöttämien merkkien lukumäärä ylittää ennalta määrätyn arvon (esimerkiksi 15 20), fontti vaihdetaan automaattisesti suuresta fontista pieneksi fontiksi.
Koska sellainen fontin vaihtamistoiminto sallii suurten merkkien syöttämisen syötön sisällön varmistamisen kanssa sisään syötettyjen merkkien lukumäärän ollessa pieni, täten virheellisiä syöttöjä voidaan vähentää. Lisäksi jos sisään syötettyjen merkkien •: 20 lukumäärä on suuri, saman merkinnän syöttöinformaatio voidaan tarkistaa yhdellä v,: ruudulla, ja syötön sisältö voidaan ymmärtää helposti.
Seuraavaksi kuvataan laitteen päärungolla 2 olevat toimintanäppäimet 6. Tämän ' ' * sovellutusmuodon mukaisesti toimintanäppäimet 6 muodostuvat kymmenestä näppäi- ! ' 25 mestä: teholähdenäppäimestä 6A, numeronäppäimistä 6B "0":sta "9":ään, '^"-näp päimestä 6C, '"“"-näppäimestä 6D, lähetysnäppäimestä 6E, lopetusnäppäimestä 6F, menunäppäimestä 6G, tyhjennysnäppäimestä 6H, tallennusnäppäimestä 61 ja askellus-valitsimesta 6J. Toimintanäppäimet 6A—6H on sijoitettu päärungon 2 etupinnalle, ..: kun taas jäljelle jäävät kaksi toimintanäppäintä 61 ja 6J on sijoitettu päärungon 2 si- ... ‘ 30 vuille.
6 112142
Tuonnempana kuvataan kuhunkin toimintanäppäimeen sijoitetut päätoiminnot. Virtalähdenäppäin on vaihtonäppäin tehon syöttämiseksi laitteen päärungossa 2 olevaan sisäiseen piiriin. Kun tätä näppäintä painetaan kerran, teho kytketään päälle. Ja kun sitä painetaan kahdesti, teho kytketään pois. Kuitenkin jos käyttäjä on 5 painanut virtalähdenäppäintä 6A kytkeäkseen tehon päälle, mutta ei ole syöttänyt henkilökohtaista ID-numeroaan (PIN) kolmeenkymmeneen sekuntiin, CPU 7 ilmaisee tämän kytkeäkseen tehon automaattisesti pois. Tämä estää tehoa jäämästä päälle toimintahäiriön johdosta.
10 Seuraa vaksi kuvataan kymmenen numeronäppäintä 6B. Näitä kymmentä numeronäp päintä 6B ei käytetä syöttämään pelkästään numeroita vaan myös aakkosia. Tämän sovellutusmuodon mukaisesti joukko aakkosia sijoitetaan kuhunkin kahdeksasta numeronäppäimestä "2" - "9" pois lukien "0”-ja "1 "-näppäimet, mahdollistaen näin aakkosten syöttämisen. Esimerkiksi "a" - "c" sijoitetaan "2"-näppäimeen, "d" - "f" 15 sijoitetaan "3"-näppäimeen, ja "g" - "z" sijoitetaan vastaavasti muihin näppäimiin samalla tavalla.
Tapauksessa jossa syötetään aakkosia, kun samaa näppäintä painetaan kerran, ensimmäinen kirjain voidaan syöttää. Kun samaa näppäintä painetaan kahdesti, toinen . ·; 20 kirjain voidaan syöttää, ja kun samaa näppäintä painetaan kolme kertaa, kolmas vv kirjain voidaan syöttää. Numeronäppäimiä 6B voidaan käyttää myös valitsemaan ; ’ · näyttömerkintä. Lisäksi kun painetaan ennalta määrättyä numeroa samalla kun näytetään puhelinluetteloa, näyttö voidaan vaihtaa numeroa vastaavan merkinnän i ’ ‘ kohdalle ja kursorinäyttö voidaan myös siirtää tämän merkinnän kohdalle (oikotietoi- * » 4
f % I
'·' 25 minto).
: Lähetysnäppäintä 6E käytetään syöttämään toiminnan aloituskäsky soitettaessa < * » puhelinnumeroon, joka on syötetty manuaalisesti numeronäppäimillä 6B, tai halut-. .: tuun puhelinnumeroon, joka on valittu puhelinluettelonäyttöruudusta. Lisäksi lähetys- .. ’ 30 näppäintä 6E käytetään kutsumaan aikaisempien soittojen historia.
7 112142
Lopetusnäppäintä 6F käytetään syöttämään puhumisen lopetuskäsky. Puhumisen lopetus voidaan käskeä myös sulkemalla varsimikrofoni 3.
Menunäppäintä 6G käytetään vaihtamaan kuvaruutua, joka näytetään nestekidenäytöl-5 lä 5, alkuperäisen kuvaruudun ja menukuvaruudun välillä. Kannettava puhelinlaite 1 näyttää yleensä ajan ja niin edelleen alkuperäisenä kuvaruutuna, ja kun menunäppäintä 6G sitten painetaan, näyttö voidaan vaihtaa menukuvaruutuun, joka näyttää erilaiset asetusmerkinnät. Edelleen kun tuonnempana kuvattavaa askellusvalitsinta 6J käytetään sitten suorittamaan ennalta määrätty toimenpide, menukuvaruutuja voidaan 10 vaihtaa peräkkäisesti ikään kuin käännettäisiin sivuja.
Lisäksi kun painetaan menunäppäintä 6H samalla kun menukuvaruutua näytetään, näyttö voi palata välittömästi alkuperäiseen kuvaruutuun riippumatta siitä mitä sivua on näytetty.
15
Menunäppäimeen 6G on ainoana näppäimenä liitetty toiminto, joka voi kumota näppäinlukkotilan. Siis kuten kuvattiin edellä, varsimikrofonin 3 ollessa suljettu, laite on normaalisti näppäinlukitussa tilassa, mutta menunäppäimen 6G painaminen sallii näppäinlukitustilan lopettamisen siirtämään näppäimistön aktiivitilaan.
. 20 • ,'· Tallennusnäppäintä 61 käytetään tallentamaan keskusteluja ja toistamaan talletettuja i ’ * keskusteluja ja se on sijoitettu lähelle askellusvalitsinta 6J, eli laitteen päärungon 2 *..,: yläpinnalle vastapäätä varsimikrofonia niin, että sitä käytetään käyttäjän kädellä, joka t t . " pitää päärunkoa 2.
v : 25
Lopuksi kuvataan askellusvalitsin 6J, jolla on keskeinen toiminto kymmenen toimin- » * • / tanäppäimen joukossa. Askellusvalitsin 6J on sijoitettu päärungon 2 sivun yläosaan » * » vastapäätä varsimikrofonia 3 ja lähelle kaiutinta 4, ja sitä voidaan käyttää käyttäjän . kädellä, joka pitää laitteen päärunkoa 2, aivan kuin talletusnäppäintä 61.
30 ! r Askellusvalitsinta 6J voidaan käyttää riippumattomasti kehän suunnassa ja säteen suunnassa, ja kuten näytetään kuviossa 3, se muodostuu kiekon kaltaisesta elimestä 8 112142 (muodostaen pyörivän kooderin), joka pyörii pyörimisakselin O ympäri kehän suunnassa (kuten näytetään nuolilla A ja B), liukulevystä (ei näytetä), joka voi liukua säteen suunnassa (kuten näytetään nuolilla C ja D), ja liukukytkimestä SW.
5 Liukulevy ja liukukytkin SW ovat pakotettuja nuolen C näyttämään suuntaan. Pyörimisakseli O on kiinnitetty liukulevyyn niin, että jos askellusvalitsinta 6J painetaan nuolen D osoittamaan suuntaan, pyörivä kooderi voi liukua kiinteästi liukulevy n kanssa painamaan liukukytkintä SW tarkoituksessa kytkeä kytkin kiinni. CPU 7 määrittää onko askellusvalitsinta 6J painettu vai ei, ilmaisemalla onko 10 liukukytkin käännetty kiinni vai auki.
Pyörivä kooderi, joka liukuu kiinteästi liukulevyn kanssa, muodostuu kahdesta kiekosta 6J1 ja 6J2, kuten näytetään kuvioissa 4A ja 4B. Kiekko 6J1 in liikuteltava elin, joka on laminoitu kiekon 6J2 yläpinnalle, ja se on asennettu pyörimään liukule-15 vyyn kiinnitetyn kiekon 6J2 suhteen. Liikuteltavalla kiekolla 6J1 on pari vastakkaisia elektrodeja 6J21. Asennettuna vastakkaiset elektrodit 6J21 tekevät liukuvasti kontaktin kahteenkymmeneen pariin vastakkaisia elektrodeja 6J22, jotka on järjestetty kiekon 6J2 kehälle. Kiinteälle kiekolle 6J2 järjestetyt vastakkaiset elektrodit 6J22, jotka on sijoitettu sisemmälle ja ulommalle kehän sivulle, ovat hieman erossa toisistaan.
! 20 ; ; : Täten kun askellusvalitsinta 6J pyöritetään nuolen A osoittamaan suuntaan, sisä- I ‘ · kehän vastakkaisesta elektrodista 6J22 syötetty potentiaali laskee ensin alas maapo-
4 * I
tentiaaliin, kuten näytetään kuviossa 5A. Sitä vastoin kun askellusvalitsinta 6J
* # 5 pyöritetään nuolen B osoittamaan suuntaan, ulkokehän vastakkaisesta elektrodista » < !: ' 25 6J22 syötetty potentiaali laskee ensin alas maapotentiaaliin, kuten näytetään kuviossa 5B. Käyttämällä tätä piirrettä, askellusvalitsimen 6J kiertosuunta ilmaistaan ilmaisemalla kumpi sisä- ja ulkokehäpotentiaaleista laskee ensin. Tässä esimerkissä askellusvalitsimen 6J kierrosten lukumäärä ilmaistaan laskemalla ulkokehäelektrodilta : ’ syötettyjen pulssien lukumäärä.
Sm· 30 i * *: Seuraavaksi kuvataan tyypillinen toimintaesimerkki askellusvalitsimen 6J käyttämi- ’; sestä. Näytettäessä erilaisia luettelokuvaruutuja nestekidenäytöllä 5, askellusvalitsinta 9 112142 6J voidaan siirtää kehän suuntaan ylöspäin tai alaspäin siirtämään ylöspäin tai alaspäin nestekidenäytöllä 5 näytettävää kursoria. Painettaessa tässä tilassa askellus-valitsinta 6J (mitä kutsutaan tämän jälkeen "naksauttamiseksi") säteen suuntaan, CPU:ta 7 voidaan käskeä lukemaan yksityiskohtainen informaatio merkinnästä, jonka 5 kohdalla kursori sijaitsee.
Lisäksi pyörittämällä askellusvalitsinta 6J kehän suuntaisesti puhumisen aikana, voidaan säätää vastaanotetun äänen voimakkuutta. Lisäksi askellusvalitsimen 6J naksauttaminen puhumisen aikana mahdollistaa mykistämisen.
10
Kannettavalla puhelinlaitteella 1 on useita soittomenetelmiä käytettäessä puhelinluetteloa, uudelleenvalintatoiminto, puhelinnumeron suora syöttö, tai lyhytvalintanumero-toiminto. Tässä kuvataan puhelinluetteloa käyttävä soittomenetelmä tuonnempana.
15 Samalla kun varsimikrofoni 3 avataan, ulkoisen mikrofonin ollessa kytkettynä päärunkoon 2, tai kaiutintoimintosarjan ollessa kytkettynä päärunkoon 2, silloin kun askellusvalitsinta 6J naksautetaan, näytetään kuviossa 6A näytetty puhelinluettelo nestekidenäytöllä 5.
' 20 Kuten on ilmeistä kuviosta, puhelinluettelo muodostuu merkintänumeroista, jotka kukin koostuvat merkintänumeroilla rekisteröityjen ihmisten nimien ja numerojen ; · · yhdistelmästä, ja se esitetään tavallisesti merkintänumerojen kasvavassa järjesteykses- * · * sä.
25 Kun puhelinluettelo ensin näytetään, kursori (käänteisesti mustavalkoisena näytetty osuus) sijaitsee kuvaruudun yläosassa, eli merkintänumeron "1" kohdalla. Kun • askellusvalitsinta 6J sitten pyöritetään alaspäin, kursori siirretään peräkkäisesti ·;;; alaspäin "2":en kohdalle, sitten "3":en kohdalle, ja niin edelleen. Sitä vastoin kun
< I
'; · askellusvalitsinta 6J sitten pyöritetään ylöspäin, kursori siirtyy peräkkäisesti ylöspäin.
*.v 30 Esimerkiksi kuvio 6A näyttää, että kursori on siirretty merkintänumeron "3" ’ · ·.' kohdalle pyörittämällä askellusvalitsinta 6J alaspäin.
10 112142
Kun askellusvalitsinta 6J sitten pyöritetään edelleen alaspäin, kursori jää sijaitsemaan samaan kohtaan (eli kolmannelle riville ylhäältäpäin). Kuitenkin näytetty puhelinluettelo siirtyy ylöspäin yhden rivin, niin että kursori siirtyy merkintänumeron "4" kohdalle, kuten näytetään kuviossa 6B. Kun askellusvalitsinta 6J sitten pyöritetään 5 edelleen alaspäin, näytetty puhelinluettelo siirtyy ylöspäin yhden rivin, niin että kursori siirtyy merkintänumeron "5" kohdalle, kuten näytetään kuviossa 6C. Tällä tavalla kun askellusvalitsinta 6J pyöritetään alaspäin kursorin sijaitessa kuvaruudun kolmannella rivillä, puhelinluetteloa siirretään peräkkäisesti ylöspäin siirtämään kursoria alaspäin puhelinluettelossa.
10
Kun askellusvalitsinta 6J pyöritetään ylöspäin kursorin sijaitessa kuvaruudun toisella rivillä, puheluetteloa siirretään peräkkäisesti alaspäin siirtämään kursoria ylöspäin puhelinluettelossa.
15 Kun merkintänumero syötetään käyttämällä numeronäppäimiä samalla, kun puhelinluetteloa näytetään, kannettava puhelinlaite 1 suorittaa oikotietoiminnon, jossa kursori hyppää tämän merkintänumeron kohdalle (toisin sanoen oikosulkutoiminto). Tässä tapauksessa kannettava puhelinlaite 1 näyttää syötettävän merkintänumeron • nestekidenäytöllä 5, sallien täten käyttäjän katsoa näyttöä varmistuakseen, onko 20 syötetty merkintänumero hyväksytty normaalisti.
;··’ Toiminta hyppäyksen aikaansaamiseksi esimerkiksi merkintänumeroon "77" kuva taan. Kun painetaan "7":ää vastaavaa numeronäppäintä 6B samalla kun puhelinluette- ! ; ; loa näytetään, kuten näytetään kuviossa 6C, nestekidenäytöllä 5 näytettävä kuvaruutu 25 vaihdetaan kuviossa 6D näytettyyn oikotiemoodiin, ja sitten näytetään syötetty numero "7". Tässä tapauksessa oikotiemoodia esittävät kirjaimet "Hyppää kohtaan" näytetään pienellä fontilla kuvaruudun yläosassa, syötetty numero "7" näytetään ·;;; suurella fontilla kuvaruudun alaosassa. Lisäksi alleviivauskursori joka osoittaa, » · että laite on valmis hyväksymään seuraavan numeron, näytetään syötetyn numeron 1 30 "7" jälkeen.
11 112142
Ajastin (Esimerkiksi noin yksi sekunti) asetetaan hyväksymään seuraava numero, niin että syötetty numero hyväksytään ennen ajastimen aikakatkaisua. Edellä kuvattu alleviivauskursori osoittaa, että ajastin ei ole lopettanut ja että laite on valmis hyväksymään seuraavan numeron.
5
Kun painetaan "7":ää vastaavaa numeronäppäintä 6B uudestaan silloin, kun laite on valmis hyväksymään seuraavan numeron, tämä seuraavaksi syötetty numero "7" näytetään myös suurella fontilla aluksi syötetyn numeron "7" jälkeen, kuten näytetään kuviossa 6E.
10
Kun edellä kuvattu ajastin on lopettanut, syötön hyväksyminen lopetetaan, ja määritellyn merkintänumeron "77" ympärillä oleva puhelinluettelon osa näytetään, kuten näytetään kuviossa 6F. Tässä kohdassa määritelty merkintänumero "77" näytetään kuvaruudun toisella rivillä ja kursori näytetään merkintänumeron "77" 15 kohdalla.
Jos puhelinluettelossa ei ole mitään, mikä vastaa syötettyä numeroa, näytetään virhe, ja ennen oikotiemoodiin siirtymistä näytetty kuvaruutu (tässä tapauksessa kuviossa ,*·· 6C näytetty kuvaruutu) tulee näkyviin ja palaa alkuperäiseksi.
X1 20 ; * * Kun merkintänumero "77" syötetään siirtämään kursoria tämän merkintänumeron 1.. ’ kohdalle edellä kuvatulla tavalla ja sitten painetaan lähetysnäppäintä 6E, kannettava : '* puhelinlaite 1 automaattisesti alkaa soittaa "herra Hiyama":lle, joka on rekisteröity ' merkintänumerolla "77" (eli soittaa "herra Hiyama":n rekisteröityyn puhelinnume- 25 roon). Kun puhelinluettelo näytetään ja kursori sitten sijoitetaan halutun kohteen kohdalle ja lähetysnäppäintä 6E painetaan tällä tavalla, kannettava puhelinlaite 1 soittaa automaattisesti kohteeseen.
» · · '··' Edellä kuvattua oikotiemoodia ohjaa CPU:n 7 näytönohjaus, ja oikotien käsittely- v.: 30 proseduuri kuvataan viittaamalla kuviossa 7 näytettyyn vuokaavioon.
12 112142
Vaihetta SP1 seuraavassa vaiheessa SP2 käyttäjän käyttäessä laitetta näyttämään puhelinluetteloa edellä kuvatulla tavalla, CPU 7 havaitsee tämän ja lukee puhelinluettelon esimerkiksi RAMista 9 näyttääkseen sen nestekidenäytöllä 5.
5 Seuraavassa vaiheessa, kun käyttäjä käyttää numeronäppäimiä 6B syöttämään numeroa, CPU 7 havaitsee tämän ja etenee seuraavaan vaiheeseen SP4. Vaiheessa SP4 CPU 7 näyttää nestekidenäytöllä 5 edellä kuvatun oikotiemoodinäyttöruudun ja näyttää myös syötetyn numeron nestekidenäytöllä 5 (katso kuviota 6D).
10 Seuraavassa vaiheessa SP5, CPU 7 aktivoi ennalta määrätyn ajastimen ja määrittää syötetäänkö seuraavaksi toinen numero vai ei. Jos seuraava numero on syötetty ennen kuin ajastin on lopettanut, CPU 7 etenee vaiheeseen SP6, ja muutoin CPU 7 etenee vaiheeseen SP7.
15 Vaiheessa SP6, CPU 7 määrittää onko sisään syötetty numero kelvollinen vai ei (toisin sanoen onko puhelinluettelossa mitään, mikä vastaa syötettyä merkintänume-roa vai ei). Jos syötetty numero on kelvollinen, CPU 7 palaa vaiheeseen SP4 toistamaan käsittelyn, ja muussa tapauksessa CPU 7 etenee vaiheeseen SP8.
,v 20 Jos CPU 7 on edennyt vaiheeseen SP syötön puuttuessa ennen ajastimen aikakat- kaisua, se näyttää sisään syötettyä numeroa vastaavan merkintänumeron ympärillä olevan puhelinluettelon osan nestekidenäytöllä 5, ja esittää kursorin syötetyn merkintänumeron kohdalla.
25 Jos CPU 7 on edennyt vaiheeseen SP8 syötetyn numeron pätemättömyyden johdosta, se näyttää virheen ja palaa sitten puhelinluettelonäyttöruutuun, joka näytettiin ennen siirtymistä oikotiemoodiin.
t I I
' ; · ‘ Lopetettuaan vaiheiden SP7 tai SP8 toiminnan tällä tavalla, CPU 7 etenee seuraavaan :,:. ·’ 30 vaiheeseen SP9 päättämään oikotiemoodin käsittelyproseduurin.
13 112142
Edellä esitetyn rakenteen mukaisesti, jos puhelinluetteloa käytetään puhelun tekemiseen, ja kun merkintänumero syötetään käyttämällä numeronäppäimiä 6B samalla, kun puhelinluetteloa näytetään, kannettava puhelinlaite 1 voi siirtää kursorin syötetyn merkintänumeron kohdalle hyppäyksellä. Kun kohde on valittu siirtämällä kursoria 5 tällä tavalla ja lähetysnäppäintä 6E sitten painetaan, kannettava puhelinlaite 1 voi soittaa automaattisesti kohteeseen.
Kun merkintänumero syötetään siirtämään kursoria hyppäyksellä, kannettava puhelinlaite 1 näyttää syötetyn merkintänumeron nestekidenäytöllä 5. Tämä sallii 10 käyttäjän katsoa näyttöä varmistamaan onko syötetty merkintänumero hyväksytty normaalisti. Tässä tapauksessa oikotiemoodin osoittavat kirjaimet “Hyppää kohtaan” näytetään kuvaruudulla, täten käyttäjä voi tietää, että kannettava puhelinlaite on tällä hetkellä oikotiemoodissa.
15 Edellä mainitun rakenteen mukaisesti käyttäjän oikotiemoodissa syöttämä merkintänumero näytetään nestekidenäytöllä 5, täten käyttäjä voi tietää onko syötetty merkintänumero syötetty normaalisti. Ja tämän laitteen käytettävyys paranee. Täten voidaan järjestää käyttäjille oikotietoiminto, jolla on parannettu käytettävyys ja joka . ‘: on helppo ymmärtää.
* '.v 20
Seuraavaksi kuvataan muut sovellutusmuodot.
* • 11 ’/ Vaikka edellä mainitussa sovellutusmuodossa syötetään merkintänumero aiheuttamaan i : : ' kursoria siirtymään hyppäyksellä, esillä olevaa keksintöä ei kuitenkaan rajoiteta tähän 25 ja minkä tahansa rekisteröidyn nimen alkukirjain (esim. aakkonen) voidaan syöttää I *« .
aiheuttamaan kursoria siirtymään vastaavaan kohtaan hyppäyksellä. Tässä tapauksessa syötetty kirjain näytetään nestekidenäytöllä 5 kuten edellä mainitussa sovellutus-muodossa, täten käyttäjä voi tietää, onko syötetty kirjain hyväksytty normaalisti vai •; · ‘ ei. Täten käytettävyyttä voidaan parantaa.
:,0 30
Edelleen, vaikka edellä mainitussa sovellutusmuodossa alleviivauskursoria näytetään osoittamaan selvästi, että laite on valmis hyväksymään seuraavan kirjaimen, esillä 14 112142 olevaa keksintöä ei kuitenkaan rajoiteta tähän ja mitä tahansa muuta kirjainta tai symbolia voidaan näyttää osoittamaan selvästi, että laite on valmis hyväksymään seuraa-van kirjaimen. Toisin sanoen samanlaiset vaikutukset voidaan saavuttaa niin kauan kuin laite näyttää jotain, joka osoittaa, että se on valmis hyväksymään seuraavan 5 kirjaimen.
Lisäksi ajastimen arvo voidaan näyttää jäljellä olevan ajan näyttämiseksi. Tässä tapauksessa aika voidaan ilmaista numeroilla, kuvakaaviolla, tai symbolilla (Esimerkiksi pylväskaaviolla). Tässä tapauksessa kuviossa 7 näytettyyn vuokaavioon voidaan 10 lisätä vaihe ajastimen ajan näyttämiseksi vaiheen SP4 jälkeen. Ajastimen ajan näyttäminen tällä tavalla voi vaatia käyttäjää syöttämään seuraavan kitjaimen, parantaen täten käytettävyyttä.
Edelleen, vaikka edellä mainitussa sovellutusmuodossa kuvaruutu palaa edeltävään 15 kuvaruutuun (kuvio 6C), jos puhelinluettelossa ei ole mitään, mikä vastaa syötettyä merkintänumeroa, esillä olevaa keksintöä ei kuitenkaan rajoiteta tähän ja kuvaruutu voi palata puhelinluettelon aloituskuvaruutuun (kuvio 6A) tai oikotiemoodin aloitus-kuvaruutuun (kuvio 6D).
20 Edelleen, vaikka edellä mainitussa sovellutusmuodossa näytetään ainoastaan syötetty merkintänumero, esillä olevaa keksintöä ei kuitenkaan rajoiteta tähän ja voidaan ;··' näyttää informaatiota merkinnästä, joka vastaa syötettyä merkintänumeroa. Esimer kiksi kuviossa 6E, "Hiyama", "Hiy...", tai puhelinnumero "03-34X...", joka vastaa syötettyä numeroa "77", voidaan näyttää merkintänumeron "77" ja "Hyppää 25 kohtaan" :n näytön välissä. Tämä sallii käyttäjän varmistaa, onko kursori todella siirtynyt syötetyn merkintänumeron "77" kohdalle vai ei.
i '> I
Edelleen, vaikka edellä mainitussa sovellutusmuodossa näytetään kirjaimet "Hyppää i : ;· kohtaan" osoittamaan selvästi, että laite on oikotiemoodissa, esillä olevaa keksintöä v.: 30 ei kuitenkaan rajoiteta tähän ja muita kirjaimia, symboleja tai numeroita voidaan ‘’ näyttää osoittamaan selvästi, että laite on oikotiemoodissa. Toisin sanoen samanlaisia vaikutuksia voidaan saada aikaan niin kauan kuin näyttö osoittaa oikotiemoodin.
15 112142
Edelleen, vaikka edellä mainitussa sovellutusmuodossa syötetty merkintänumero näytetään samalla kun puhelinluettelo näytetään, ja kursori siirretään sitten vastaavan kohtaan hyppäyksellä, esillä olevaa keksintöä ei kuitenkaan rajoiteta tähän ja voidaan näyttää syötetty kirjain samalla kun näytetään menuluetteloa tai muuta merkintäluette-5 loa ja kursori voidaan sitten siirtää vastaavaan kohtaan hyppäyksellä. Toisin sanoen samanlaisia vaikutuksia voidaan saavuttaa kunhan vain näytetään syötetty kirjain samalla, kun näytettiin merkintälistaa.
Edelleen, vaikka edellä mainitussa sovellutusmuodossa CPU 7 ohjaa nestekidenäytön 10 5 näyttöä, esillä olevaa keksintöä ei kuitenkaan rajoiteta tähän ja samanlaisia vaikutuksia voidaan saavuttaa järjestämällä ohjausväline näyttämään syöttövälineellä syötetty numero- tai kiqainmformaatio näyttö välineellä, ja sitten seuraavaksi näyttämään syötettyä numero- tai kirjaininformaatiota vastaava merkintä ja näyttämään kursori vastaavan merkinnän kohdalla.
15
Edelleen, vaikka edellä mainitussa sovellutusmuodossa esillä olevaa keksintöä sovelletaan kannettavaan puhelinlaitteeseen 1, esillä olevaa keksintöä ei kuitenkaan rajoiteta tähän ja samanlaisia vaikutuksia voidaan saavuttaa näyttämällä syötetty . ·: numero- tai kirjaininformaatio edellä kuvatulla tavalla kunhan vain kannettavalla 20 viestintävälineellä on näyttölaite joukon merkintöjä näyttämiseksi ja kursori, joka näyttää selvästi, mikä merkinnöistä on tällä hetkellä valittu.
Vaikka keksintöä on kuvattu keksinnön suositeltavien sovellutusmuotojen yhteydessä, alan asiantuntijoille on ilmeistä, että voidaan pyrkiä useisiin muutoksiin ja muunnok-25 siin, siis, kattamaan liitetyissä patenttivaatimuksissa kaikki sellaiset muutokset ja f ·..
muunnokset, jotka osuvat keksinnön todelliseen henkeen ja piiriin.
Claims (6)
16 112142
1. Kannettava viestintälaite, jolla on näyttöväline joukon merkintöjä näyttämiseksi ja kursori, joka osoittaa mikä merkinnöistä on nykyhetkellä valittu, tunnettu 5 siitä, että laite käsittää: syöttövälineen numero- tai kirjaininformaation syöttämiseksi vasteena käyttäjän toiminnoille; ja 10 ohjausvälineen syötetyn numero- tai kirjaininformaation näyttämiseksi mainitulla näyttö välineellä silloin, kun syötetään numero- tai kiijaininformaatiota mainitulla syöttövälineellä näytettäessä mainittu joukko merkintöjä, ja syötettyä numero- tai kirjaininformaatiota vastaavan merkinnän näyttämiseksi ja mainitun kursorin näyttämiseksi vastaavan merkinnän kohdalla, mainitun ohjausvälineen näyttäessä 15 numeron, merkin, tai symbolin, joka osoittaa että mainittu laite on oikotiemoodis-sa, jossa kursoria voidaan siirtää hyppäyksellä, kun syötetty numero- tai kirjain-informaatio näytetään mainitulla näyttö välineellä, ja mainitun ohjausvälineen näyttäessä informaatiota, joka liittyy mainitulle näyttö välineelle syötettyä numero-’ · "> tai kirjaininformaatiota vastaavaan merkintään, kun syötetty numero- tai kirjainin- 20 formaatio näytetään mainitulla näyttövälineellä, ja mainitun ohjausvälineen akti- » • ’’ voidessa ajastimen, kun numero- tai kirjaininformaatio syötetään mainitulla syöt- • t ; ‘ tövälineellä, hyväksyen seuraavan numero- tai kirjaininformaation ajastimen oi- • * • * * ,, lessa toiminnassa, ja saaden mainitun näyttövälineen näyttämään syötettyä nume ro- tai kirjaininformaatiota vastaavan merkinnän, jos seuraavaa numero- tai kir- .. (, 25 jaininformaatiota ei ole syötetty ajastimen aikakatkaisuun mennessä. • · • ♦ • 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kannettava viestintälaite, tunnettu siitä, * »* ;;; että mainittu ohjausväline saa mainitun näyttövälineen näyttämään informaation, • · • » *!’ joka osoittaa että laite on valmis hyväksymään seuraavan numero- tai kiqainin- 30 formaation. i7 112142
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kannettava viestintälaite, tunnettu siitä, että mainittu viestintälaite on kannettava puhelinlaite, joka liikennöi tukiaseman kanssa.
4. Viestintämenetelmä, joka käyttää näyttövälinettä joukon merkintöjä näyttämi seksi ja kursoria, joka osoittaa mikä merkinnöistä on nykyhetkellä valittu, tunnettu siitä, että viestintämenetelmä käsittää vaiheet: syötetään numero- tai kiijaininformaatio vasteena käyttäjän syöttö välineellä te-10 kernille toiminnoille; ja kun numero- tai kiijaininformaatiota syötetään mainitulla syöttö välineellä silloin, kun näytetään mainittu joukko merkintöjä, näytetään syötetty numero- tai kir-jaininformaatio mainitulla näyttö välineellä, 15 mainitulla ohjausvälineellä näytetään numero, merkki tai symboli, joka osoittaa että mainittu laite on oikotiemoodissa, jossa kursoria voidaan siirtää hyppäyksellä, kun syötetty numero- tai kirjaininformaatio näytetään mainitulla näyttövälineellä, » · I I • · '· ·' 20 mainitulla ohjausvälineellä aktivoidaan ajastin, kun numero-tai kirjaininformaatio • " syötetään mainitulla syöttövälineellä, hyväksytään seuraava numero- tai kirjain- • · *' informaatio ajastimen ollessa toiminnassa, ja saadaan mainittu näyttöväline näyt- • * t I i *... tämään syötettyä numero- tai kiijaininformaatiota vastaava merkintä, jos seu- • · • # · raavaa numero- tai kiijaininformaatiota ei ole syötetty ajastimen aikakatkaisuun .. . 25 mennessä, ja • | • » • · * • · • « • näytetään syötettyä numero- tai kirjaininformaatio ta vastaava merkintä ja näyte- t » · •;;; tään mainittu kursori vastaavan merkinnän kohdalla ohjausvälineellä. > · • |
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen viestintämenetelmä, tunnettu siitä, että ' ’ mainittu ohjausväline näyttää informaatiota, joka liittyy mainitulle näyttövälineel- is 112142 le syötettyä numero- tai kiijaininformaatiota vastaavaan merkintään, kun syötetty numero- tai kirjaininformaatio näytetään mainitulla näyttövälineellä.
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen viestintämenetelmä, tunnettu siitä, että 5 mainittu ohjausväline saa mainitun näyttövälineen näyttämään informaation, joka osoittaa että laite on valmis hyväksymään seuraavan numero- tai kirjaininformaa-tion. • · • > • · • · 19 112142
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
JP6537696 | 1996-02-26 | ||
JP8065376A JPH09233171A (ja) | 1996-02-26 | 1996-02-26 | 通信端末装置 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI970782A0 FI970782A0 (fi) | 1997-02-25 |
FI970782A FI970782A (fi) | 1997-08-27 |
FI112142B true FI112142B (fi) | 2003-10-31 |
Family
ID=13285198
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI970782A FI112142B (fi) | 1996-02-26 | 1997-02-25 | Kannettava viestintälaite |
Country Status (5)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5905964A (fi) |
JP (1) | JPH09233171A (fi) |
KR (1) | KR100454865B1 (fi) |
FI (1) | FI112142B (fi) |
ID (1) | ID16041A (fi) |
Families Citing this family (24)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
MY118477A (en) * | 1994-04-20 | 2004-11-30 | Sony Corp | Communication terminal apparatus and control method thereof |
US6069706A (en) | 1995-07-31 | 2000-05-30 | Canon Kabushiki Kaisha | Image reading device and image processing method utilizing the same |
US6317489B1 (en) * | 1996-07-29 | 2001-11-13 | Elite Access Systems, Inc. | Entry phone apparatus and method with improved alphabetical access |
US6178338B1 (en) * | 1997-04-28 | 2001-01-23 | Sony Corporation | Communication terminal apparatus and method for selecting options using a dial shuttle |
AU9717798A (en) * | 1998-01-13 | 1999-08-05 | Sony Electronics Inc. | System and method for enabling manipulation of graphic images to form a graphic image |
GB2333386B (en) | 1998-01-14 | 2002-06-12 | Nokia Mobile Phones Ltd | Method and apparatus for inputting information |
FR2775861B1 (fr) * | 1998-03-05 | 2000-03-31 | Alsthom Cge Alcatel | Terminal de radiotelecommunication |
CA2627032C (en) * | 1998-12-25 | 2013-06-11 | Sanyo Electric Co., Ltd. | Communication terminal |
KR100547767B1 (ko) * | 1999-04-02 | 2006-02-01 | 삼성전자주식회사 | 휴대폰에서 다기능키 이용방법 |
KR100607927B1 (ko) * | 1999-04-13 | 2006-08-03 | 삼성전자주식회사 | 특정 메뉴 구동용 휴대형 단말기 및 메뉴 구동 방법 |
US6831568B1 (en) * | 2000-06-30 | 2004-12-14 | Palmone, Inc. | Method and apparatus for visual silent alarm indicator |
US6643124B1 (en) * | 2000-08-09 | 2003-11-04 | Peter J. Wilk | Multiple display portable computing devices |
JP2002118628A (ja) * | 2000-10-05 | 2002-04-19 | Zenji Tsuchikawa | 携帯電話機 |
JP4383683B2 (ja) * | 2001-03-12 | 2009-12-16 | アルプス電気株式会社 | 入力装置 |
US7031759B2 (en) * | 2002-12-30 | 2006-04-18 | Motorola, Inc. | Rotating user interface |
US7434175B2 (en) * | 2003-05-19 | 2008-10-07 | Jambo Acquisition, Llc | Displaying telephone numbers as active objects |
US7502632B2 (en) * | 2004-06-25 | 2009-03-10 | Nokia Corporation | Text messaging device |
US20080107253A1 (en) * | 2006-11-07 | 2008-05-08 | Mediatek India Technology Pvt. Ltd. | Methods and systems for speed dial |
US20140164798A1 (en) * | 2012-12-06 | 2014-06-12 | Huawei Device Co., Ltd. | Method and apparatus for controlling power-off of terminal |
CN103856620B (zh) * | 2012-12-06 | 2016-09-28 | 华为终端有限公司 | 控制终端关机的方法及装置 |
CN104111610B (zh) * | 2014-06-24 | 2017-02-01 | 联想(北京)有限公司 | 一种电子设备及控制方法 |
CN104869235B (zh) * | 2015-04-27 | 2017-08-18 | 广东欧珀移动通信有限公司 | 一种防止误开机的方法、装置、系统和一种移动终端 |
CN105554275A (zh) * | 2015-12-16 | 2016-05-04 | 广东欧珀移动通信有限公司 | 移动终端的开机方法及装置 |
CN106252752B (zh) * | 2016-08-01 | 2018-09-07 | 广东乐源数字技术有限公司 | 一种智能手环出厂电池保护方法 |
Family Cites Families (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4994908A (en) * | 1988-12-23 | 1991-02-19 | Scientific-Atlanta, Inc. | Interactive room status/time information system |
US5001554A (en) * | 1988-12-23 | 1991-03-19 | Scientific-Atlanta, Inc. | Terminal authorization method |
CA2053410A1 (en) * | 1990-12-17 | 1992-06-18 | Paul Edward Duffy | Multiple-mode cellular telephone control device |
US5596699A (en) * | 1994-02-02 | 1997-01-21 | Driskell; Stanley W. | Linear-viewing/radial-selection graphic for menu display |
MY118477A (en) * | 1994-04-20 | 2004-11-30 | Sony Corp | Communication terminal apparatus and control method thereof |
JP3885234B2 (ja) * | 1994-08-31 | 2007-02-21 | ソニー株式会社 | 通信端末装置 |
-
1996
- 1996-02-26 JP JP8065376A patent/JPH09233171A/ja active Pending
-
1997
- 1997-02-21 US US08/803,750 patent/US5905964A/en not_active Expired - Fee Related
- 1997-02-24 KR KR1019970005641A patent/KR100454865B1/ko not_active IP Right Cessation
- 1997-02-24 ID IDP970552A patent/ID16041A/id unknown
- 1997-02-25 FI FI970782A patent/FI112142B/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
KR970064026A (ko) | 1997-09-12 |
FI970782A (fi) | 1997-08-27 |
JPH09233171A (ja) | 1997-09-05 |
FI970782A0 (fi) | 1997-02-25 |
ID16041A (id) | 1997-08-28 |
KR100454865B1 (ko) | 2005-01-13 |
US5905964A (en) | 1999-05-18 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI112142B (fi) | Kannettava viestintälaite | |
JP3951193B2 (ja) | 通信端末装置 | |
JP4266431B2 (ja) | 携帯電話用のコンテクスト感知ポップアップウインドウ | |
US6366302B1 (en) | Enhanced graphic user interface for mobile radiotelephones | |
CN100444601C (zh) | 用于手机的导航键 | |
US7404146B2 (en) | Input device for portable handset | |
US6198948B1 (en) | Communication terminal apparatus and control method thereof | |
JP2705310B2 (ja) | 無線電話機の操作方法 | |
US20060217144A1 (en) | Mobile telephone having a rotator input device | |
US7215975B1 (en) | Portable device | |
JPS58111550A (ja) | 電話機 | |
JPH06505850A (ja) | キーレス制御を有する無線電話装置 | |
JPH0331301B2 (fi) | ||
US6295441B1 (en) | Input device and method of entering data into an electronic apparatus | |
GB2345227A (en) | Enhanced graphic user interface for mobile radiotelephones with specialised data entry modes | |
JP5109927B2 (ja) | 端末装置及び表示制御方法 | |
KR100651384B1 (ko) | 휴대용 단말기의 키 입력 방법 및 장치 | |
KR20050079126A (ko) | 이동통신 단말기의 숫자 입력 장치 및 방법 | |
KR19990076249A (ko) | 전화기의 키 입력에 의한 메시지 인식 및 탐색방법 | |
USRE39959E1 (en) | Communication terminal apparatus and control method thereof | |
JP4232116B2 (ja) | 装置及び制御方法 | |
JPH04297173A (ja) | 名前登録方式 | |
KR20030048200A (ko) | 특정키버튼을 이용한 글자입력방법 및 이를 구현하는휴대전화기 | |
KR100288379B1 (ko) | 휴대용 전화기의 전화번호부 검색 및 입력 방법 | |
KR100409278B1 (ko) | 문자 입력 방법 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MA | Patent expired |