FI111466B - Menetelmä ja laitteisto hylkymassan käsittelemiseksi - Google Patents
Menetelmä ja laitteisto hylkymassan käsittelemiseksi Download PDFInfo
- Publication number
- FI111466B FI111466B FI982512A FI982512A FI111466B FI 111466 B FI111466 B FI 111466B FI 982512 A FI982512 A FI 982512A FI 982512 A FI982512 A FI 982512A FI 111466 B FI111466 B FI 111466B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- filtrate
- precipitation
- pulp
- rejection
- fiber recovery
- Prior art date
Links
Classifications
-
- D—TEXTILES; PAPER
- D21—PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
- D21F—PAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
- D21F1/00—Wet end of machines for making continuous webs of paper
- D21F1/66—Pulp catching, de-watering, or recovering; Re-use of pulp-water
Landscapes
- Paper (AREA)
- Crystals, And After-Treatments Of Crystals (AREA)
Description
111466
Menetelmä ja laitteisto hylkymassan käsittelemiseksi
Esillä olevan keksinnön kohteena on menetelmä ja laitteisto hylkymassan käsittelemiseksi. Keksintö kohdistuu erityisesti paperi-ja/tai kartonkikoneelta 5 tulevan hylkymassan käsittelemiseksi siten, että massa voidaan annostella takaisin kyseiselle koneelle aiemmin tunnettuun tekniikkaan verrattuna sekä paperin ja/tai kartonginvalmistuksen että ympäristöystävällisyyden puolesta edullisemmalla tavalla.
ίο Hylyllä tarkoitetaan paperi-, kartonki- tai vastaavalta koneella jossakin vaiheessa näiden tuotantoprosessia syntyvää jätemateriaalia. Hylkyä syntyy jatkuvasti ns. reunanauhojen leikkauksessa, jossa paperi- tai kartonkikoneella valmistettava paperi- tai kartonkiraina leikataan halutun levyiseksi eli rainan kummaltakin reunalta leikataan kaistale olennaisesti valmista tuotetta. Lisäksi 15 hylkyä syntyy myös eri syistä prosessiin tulevien katkojen aikana, jolloin koko tuotantokoneen tuotanto joudutaan ajamaan hylkyjärjestelmään. Edelleen hylkyä syntyy myös pituusleikkurilla ja joskus myös jostakin syystä jopa kokonaiset paperi- tai kartonkirullat vaurioituvat jo tehtaalla niin, että ne on palautettava hylkyjärjestelmän kautta uudelleen käyttöön. Toisin sanoen hylyn 20 vesipitoisuus vaihtelee hylyn syntypaikan mukaan suuresti. Prosessin alkuvaiheessa, esim. paperikoneen viiraosalla, voidaan vielä hyvin puhua . hylkymassan sakeudesta, mutta kokonaisten paperirullien joutuessa hylyksi • · tuote on käytännössä kuivaa, lopputuotetta vastaavaa.
25 Perinteisessä hylkyjäijestelmässä hylkyä varastoidaan noin 3-4 %:n sakeudessa. Näin matala sakeus vaatii paperi- tai kartonkikoneelle valtavan kokoisia puskurisäiliöitä prosessivesiä varten, koska etukäteen on varauduttava tuotantoprosessin katkoihin ja pitkiinkin prosessin epäjatkuvuustiloihin. Tällöin kaikki koneelta valmistuva paperi tai kartonki on 30 pystyttävä ottamaan vastaan hylkyjärjestelmään prosessivesiä pulpperoinnissa apuna käyttävien hylkypulpperien tai vastaavien kautta. Kyseiset suuret • 2 111466 puskurisäiliöt kasvattavat lajinvaihtoihin kuluvaa aikaa ja vaikeuttavat prosessin säätöä. Tässä yhteydessä kannattaa mainita, että mainittujen hylky-ja vesisäiliöiden koot ovat tyypillisesti isoilla tuotantokoneilla tuhansien kuutiometrien luokkaa. Esimerkinomaisesti voidaan todeta, että paperikoneen 5 tuotannon ollessa esimerkiksi 700 t/d on sekä laimennusvesisäiliön että hylkysäiliön koko noin 5000 m3.
Tilankäytön ja suuren investoinnin lisäksi ongelmana tällaisilla suurilla säiliöillä on se, että vesikierrot ovat suhteellisen hitaita, jolloin olosuhteet tulevat ίο suotuisiksi erilaisten lima- ja mikrobikasvustojen syntymiselle. Edelleen johtuen tarvittavan prosessiveden suuresta määrästä on oikeastaan ainoa mahdollisuus käyttää nollavettä, jota tehtaalla syntyy riittävä määrä. Muussa tapauksessa olisi käytettävä vesistöistä otettavaa tuorevettä, jonka käyttö ei enää nykyisin voi tulla kysymykseenkään. Edellä mainittu nollavesi on kuitenkin is hyvä kasvualusta mainituille lima-ja mikrobikasvustoille. Vielä eräänä ongelmana kannattaa mainita se, että tekniikan tason mukaisissa hylkyjärjestelmissä ei ole ollut mahdollisuutta poistaa massasta siihen hylyn mukana tulleita häiriöaineita, joiksi lasketaan erilaiset mikrobit, pihkat, kolloidiset aineet, tärkkelykset, paperin sidosaineet yms. käytännössä koko 20 prosessia tai sen jonkin osan toimintaa haittaavat aineet, vaan ne ovat ajautuneet tuotantoprosessiin ja vaikuttaneet lopputuotteen laatuun . heikentävästi.
Kuviossa 1 esitetään eräs tekniikan tason mukainen hylkymassajärjestelmä, 25 joka koostuu hylkypuipperista, laimennusnestesäiliöstä, välisäiliöstä, puristimesta ja varastosäiliöstä sekä prosessin vaatimista pumpuista. Tämä tekniikan tason mukainen hylkymassajärjestelmä toimii siten, että hylkymassa tuodaan pulpperiin, joita paperikoneella on useampia, ja laimennetaan pulpperoitaessa sopivaan sakeuteen laimennusnestesäiliöstä saatavalla 30 nollavedellä. Pulpperoitu hylkymassa viedään pumpulla laimeana, tavallisimmin 2 - 4%:n suspensiona, välisäiliöön. Välisäiliöstä laimea hylkymassasuspensio * a 111466 viedään pumpulla puristimelle, jolla hylkymassan sakeus nostetaan varastointisakeuteen, tavallisesti luokkaa 10-20 %. Puristimen suodos poistetaan tyypillisesti prosessista.
5 Tällainen tekniikan tason mukainen hylkymassajärjestelmä toimii tyypillisesti siten, että välisäiliö on mitoitettu ottamaan vastaan matalassa sakeudessa kaikki mahdollinen hylky, joka paperikoneelta voidaan kuvitella syntyvän, toisin sanoen koko paperitehtaan tuotannon jonkin ennalta sovitun ajanjakson ajan. Tällöin on selvää, että myös laimennusnestesäiliö on mitoitettava varastoimaan kaikki se ίο nestemäärä, joka tällaisessa hylyn maksimaalisessa syntytilanteessa tarvitaan hylyn laimentamiseen. Edelleen tälle tekniikan tason mukaiselle prosessille on ominaista, että puristin on mitoitettu käsittelemään hylkyä käytännöllisesti katsoen jatkuvatoimisena. Eräänä mitoitusperiaatteena pidetään sitä, että puristin pystyy käsittelemään noin 15 - 20% paperikoneen maksimituotannosta.
15 Toisin sanoen pulpperit on mitoitettu kuiduttamaan hylky nopeasti laimeaan sakeuteen ja vietäväksi välisäiliöön, joka toimii jatkuvatoimisen puristimen puskurisäiliönä.
Mm. edellä esitettyjen ongelmien ratkaisemiseksi on kehitetty uudentyyppinen 20 menetelmä ja laitteisto hylkymassan käsittelemiseksi. Ominaista keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaiselle hylkymassan käsittelymenetelmälle ja -laitteistolle on mm. se, että hylky sakeutetaan heti hajotuksen, useimmiten pulpperilla suoritettavan pulpperoinnin, jälkeen tarkoitukseen soveltuvalla saostuslaitteella, edullisesti puristimella sopivaan 25 sakeuteen, joka voi olla edullisesti 20 - 35%, edullisemmin 25 - 30%, (laajemmin ajatellen sakeusvaihtelu voi kaikki erilaiset tilanteet ja massalaadut huomioon ottaen olla jopa 12 - 45%), ja varastoidaan mainitussa sakeudessa. Hytkymässä varastoidaan esimerkiksi laimentavalla pohjakaavalla varustettuun HC-siiloon. Esimerkinomaisesti voidaan kertoa, että esimerkiksi 30 paperikoneen 700 t/d tuotannolla tarvitaan ainoastaan 700 t/d tuotantoon kykenevä puristin ja kooltaan noin 500 m3 varastosäiliö.
4 111466
Toisin sanoen, siinä tilanteessa, kun tekniikan tason mukainen hylyn käsittelyjärjestelmä tarvitsee kaksi noin 5000 kuutiometrin kokoista varastosäiliötä (toisen matalassa sakeudessa olevalle hylkymassalle ja toisen 5 laimennusnesteeksi käytettävälle nollavedelle), yhden suhteellisen pienikokoisen puristimen ja yhden HC- varastotornin, tarvitsee keksintömme mukainen järjestelmä yhden suhteellisen suurikokoisen saostuslaitteen, edullisesti puristimen, yhden HC-varastotornin ja pienen, noin neljäsosa aiemmasta, laimennusnestesäiliön.
10
Keksinnön erään toisen edullisen suoritusmuodon mukaiselle menetelmälle ja laitteistolle on edelleen ominaista, että hajotetusta massasta saostuslaitteella, edullisesti puristimella, poistettu suodos johdetaan tuotantokatkon aikana takaisin hajotuslaitteen laimennusvedeksi.
15
Keksinnön erään kolmannen edullisen suoritusmuodon mukaiselle menetelmälle ja laitteistolle on ominaista, että normaalissa ajotilanteessa saostuslaitteen, edullisesti puristimen, suodos johdetaan tarkoitukseen soveltuvaan erotuslaitteeseen häiriöaineiden ja epäpuhtauksien poistamiseksi 20 suodoksesta ja viedään edelleen nollaveden käsittelysysteemiin.
Muuten keksinnön mukaiselle menetelmälle ja laitteistolle tunnusmerkilliset piirteet käyvät ilmi oheisista patenttivaatimuksista.
25 Etuina keksinnön mukaiselle menetelmälle ja laitteistolle voidaan mm. mainita seuraavat seikat: varastoimalla massa korkeassa sakeudessa ja poistamalla suurten viipymien säiliöt vesikiertoja nopeutetaan ja estetään suotuisten olosuhteiden syntyminen lima-ja mikrobikasvustoille, 111466 5 kiertovesisäiliöiden koko pienenee olennaisesti, koska hajotuksen aikana hylkyyn sitoutunut vesi poistetaan välittömästi hylystä ja palautetaan takaisin hajotuslaitteeseen hylyn laimennukseen, hajotetun hylyn varastointi korkeassa sakeudessa pienentää hylkysäiliön 5 koon murto-osaan nykyisin tarvittavista tilavuuksista (mukaanlukien sekä matalan sakeuden välisäiliö että HC-varastosäiliö), käsittelemällä puristimelta poistuva suodos sopivalla erotustekniikalla saadaan hylyn mukana tulevat häiriöaineet poistettua prosessista, koska prosessin tarvitsema vesimäärä pienenee olennaisesti, ίο laimennusta varten varastoitavana vetenä voidaan käyttää esimerkiksi kiekkosuodattimen kirkasta suodosta pelkän nollaveden sijasta, mikä on edullista lima- ja mikrobikasvun torjunnassa.
Seuraavassa keksinnön mukaista menetelmää ja laitteistoa selitetään is yksityiskohtaisemmin viittaamalla oheisiin kuvioihin, joista kuvio 1 esittää tekniikan tason mukaista hylkymassajärjestelmää, kuvio 2 esittää keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaista hylkymassajärjestelmää, ja kuvio 3 esittää keksinnön erään toisen edullisen suoritusmuodon mukaista 20 hylkymassajärjestelmää.
: : Kuvion 1 mukainen hylkymassajärjestelmä koostuu hylkypulpperista 10, laimennusnestesäiliöstä 12, välisäiliöstä 14, puristimesta 16 ja varastosäiliöstä 18 sekä prosessin vaatimista pumpuista 20 ja 22. Tämä tekniikan tason 25 mukainen hylkymassajäijestelmä toimii siten, että hytkymässä tuodaan pulpperiin 10, joita paperikoneella on useampia, ja laimennetaan pulpperoitaessa sopivaan sakeuteen laimennusnestesäiliöstä 12 saatavalla nollavedellä. Pulpperissa 10 hajotettu hylkymassa viedään pumpulla 20 laimeana, tavallisimmin 2 -4%:n suspensiona, välisäiliöön 14. Välisäiliöstä 30 laimea hylkymassasuspensio viedään pumpulla 22 puristimelle 16, jolla • 6 111466 hylkymassan sakeus nostetaan varastointisakeuteen, tavallisesti luokkaa 10 -20 %. Puristimen saos poistetaan tyypillisesti prosessista.
Kuvion 1 mukainen hylkymassajärjestelmä toimii tyypillisesti siten, että 5 välisäiliö 14 on mitoitettu ottamaan vastaan matalassa sakeudessa kaikki mahdollinen hylky, jonka paperikoneelta voidaan kuvitella syntyvän. Tällöin on selvää, että myös laimennusnestesäiliö 12 on mitoitettava varastoimaan kaikki se nestemäärä, joka tällaisessa hylyn maksimaalisessa syntytilanteessa tarvitaan hylyn laimentamiseen. Edelleen prosessille on ominaista, että puristin to 16 on mitoitettu käsittelemään hylkyä käytännöllisesti katsoen jatkuvatoimisena. Eräänä mitoitusperiaatteena pidetään sitä, että puristin pystyy käsittelemään noin 15 - 20% paperikoneen maksimituotannosta. Toisin sanoen pulpperit 10 on mitoitettu hajottamaan hylky nopeasti laimeaan sakeuteen ja vietäväksi välisäiliöön, joka toimii jatkuvatoimisen puristimen 15 puskurisäiliönä.
Kuviossa 2 esitetään keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukainen hylkymassajärjestelmä kaavamaisena esityksenä, jossa hajotusiaitteelta 10, edullisesti pulpperilta/pulppereilta, matalassa sakeudessa saatava hylky 20 viedään suoraan saostuslaitteelie 36, edullisesti puristimelle, jolla hylkymassan sakeus nostetaan HC-alueelle, kaikki erilaiset käyttötilanteet ja massalaadut huomioon ottaen 12 - 45% sakeuteen, edullisesti 20 - 35% sakeuteen, edullisemmin 25 - 30% sakeuteen, ja jolta suodos palautetaan välittömästi takaisin hajotuslaitteen 10 laimennusnesteeksi. Kuvattu järjestelmä soveltuu 25 luonnollisesti sekä jatkuvasti syntyvän hylyn, kuten esimerkiksi reunanauhan, käsittelyyn että katkojen aikaiseen hylyn maksimaalisen määrän käsittelyyn. Keksintömme erään vaihtoehtoisen suoritusmuodon mukaisesti kuviossa 2 esitettyä suodoksen takaisinkierrätystä käytetään hyväksi pelkästään ratakatkojen aikana, jolloin sekä hajotuslaitteen että saostuslaitteen on > 30 kyettävä käsittelemään maksimaalinen määrä hylkyä. Tällöin myös laimennusnesteen tarve on suurimmillaan, joten laimennusnesteen 7 111466 takaisinkierrätyksellä voidaan välttää suurten laimennusnesteen puskurisäiliöiden käyttö. Ainoastaan hajotuksen alkuvaiheessa tarvitaan muusta lähteestä 32 saatavaa laimennusnestettä. Heti hajotuksen jälkeisen saostuksen, edullisesti puristuksen, lähtiessä toimimaan olennaisesti kaikki , s hajotuksessa tarvittava laimennusneste saadaan saostuslaitteelta, edullisesti puristimelta 36, jonka suodos kootaan, kaavamaisesti esitettynä altaaseen 40, ja viedään pumpun 42 pumppaamana putkilinjaa 44 pitkin hajotuslaitteelle 10, edullisesti pulpperilie.
ίο Kuviossa 3 esitetään keksinnön erään toisen edullisen suoritusmuodon mukainen hylkymassajärjestelmä, joka kuvaa kuvion 2 mukaista hylkymassajärjestelmää tarkemmin prosessin nestekierron. Kuvion 3 mukaisessa prosessissa, joka hylyn hajotuksen ja saostuksen osalta toimii kuten kuvion 2 mukainen prosessi, säiliöstä 52 saatavaa nollavettä esitetään is käytettäväksi, paitsi HC-säiliöön 38 puristimelta 36 syöttölaitteilla syötetyn ja HC sakeudessa varastoidun saostetun ja hajotetun hylyn laimennukseen, myös hajotuksen aikaiseen hylyn laimennukseen. Tämä on kuitenkin hoidettu niin, että nollavesi säiliöstä 52 kierrätetään kuidun talteenottosuotimen 54, edullisesti kiekkosuodin, kautta, jolloin vedestä saadaan poistettua olennainen 20 osa kiintoaineksesta niin, että hylyn laimennukseen käytetään kirkasta suodosta altaasta 56. Samoin on ajateltu toimittavan myös silloin, kun .: puristimelta 36 poistetaan suodosta. Puristimelta 36 tulevaan suodoslinjaan 48 on liitetty erotuslaite 50 häiriöaineiden poistamiseksi suodoksesta, jonka jälkeen puhdistettu suodos johdetaan kuidun talteenottosuotimen 54 samean 25 suodoksen joukkoon altaaseen 58, joka samea suodos palautetaan takaisin suotimen 54 syöttöön. Suotimelta altaasta 56 saatava kirkas suodos puolestaan johdetaan omaan säiliöönsä 32, josta otetaan laimennusneste hajotuslaitteelle 10. Kuvion 3 mukainen prosessi antaa periaatteessa seuraavat kaksi ajomahdollisuutta. Ensinnäkin on mahdollista käsitellä kaikissa 30 hajotuslaitteen 10 ja saostuslaitteen 36 ajotilanteissa saostuslaitteen 36 suodos häiriöaineiden erotuslaitteella 50 ja nollavesisuotimella 54, joskin 8 111466 katkotilanteiden takia olisi varauduttava suurten nestemäärien käsittelyyn nopeasti erotuslaitteella 50 ja nollavesisuotimella 54. Periaatteessa tällainen käyttö ei kuitenkaan ole mahdotonta eikä sitten poissuljettavissa keksinnön suojapiiristä. Toisena ajomahdollisuutena tulee kyseeseen saostuslaitteen 5 suodoksen kierrätys erotuslaitteen 50 ja nollavesisuotimen 54 kautta vain silloin, kun hajotuslaitetta 10 ja saostuslaitetta kuormitetaan vakiokuormituksella eli tasaisesti jatkuvalla vakiovirralla hylkyä, kuten esimerkiksi reunanauhan hajotuksessa. Tällöin sekä erotuslaitteen 50 että nollavesisuotimen 54 mitoitus on yksinkertaista vakiokuormitusten johdosta, ίο Toisin sanoen, kuormitushuippujen aikana saostuslaitteen suodos voidaan ohjata suoraan putkilinjaa 44 hajotuslaitteelle 10 ilman käsittelyä erotuslaitteella ja nollavesisuotimella. Kuormitushuippuja, joissa tarvitaan saostuslaitteen 36 suodos suoraan hajotuslaitteelle 10, ovat ratakatkojen lisäksi esimerkiksi tilanteet, jolloin hajotuslaitteelle tulee suhteellisen kuivaa is hylkyä, ts. hylkyä paperin- tai kartonginvalmistuksen loppupäästä, jossa suurin osa tuotteessa olevasta nesteestä on jo poistettu.
Edelleen on mahdollista ajatella myöskin järjestelyä, jossa saostuslaitteen suodoksen käsittelyä varten järjestetään erillinen häiriöaineiden erotuslaite ja 20 suodoksen käsittelylaite suurta kuormitusta varten eli ratakatkojen tai kuivan hylyn käsittelyä varten, jotta olisi mahdollista puhdistaa aina kaikki .; saostuslaitteelta saatava suodos ennen sen palauttamista uudelleen pulpperiin. Prosessin puhtauden kannalta tällainen järjestely on luonnollisesti optimaalisin, mutta toki se vaatii myös investointeja verrattuna kuvioissa 2 ja 3 25 esitettyihin järjestelyihin, joissa pyritään hyväksikäyttämään mahdollisuuksien mukaan jo tehtaalla olevaa laitekantaa.
Kuten jo edellä olevassa selityksessä on useammassa kohtaa mainittu on keksinnön mukaisessa menetelmässä edullista käyttää saostusiaitteena 30 puristinta, koska monilla nykyaikaisilla puristimilla päästään haluttuun 25 -35%:n, sopivilla massalajeilla ja/tai tarkoitukseen sopivilla puristimilla myös 111466 jopa 45%:n, sakeuteen, joskaan kyseinen sakeusalue ei ole millään muotoa ehdoton. Puristimena voidaan käyttää esimerkiksi Fl patenteissa 84397 ja 88435 kuvattua rumpupuristinta.
( 5 Kuten edellä esitetystä havaitaan, on kehitetty uudentyyppinen menetelmä ja laitteisto hylyn käsittelemiseksi. Keksinnön mukainen menetelmä ja laitteisto poistaa suuren joukon tekniikan tason mukaisten laitteistojen ja menetelmien haittapuolia yksinkertaistaen prosessia ja sen ajettavuutta sekä mahdollistaen taloudellisemman paperinvalmistuksen ja paremman paperin laadun. On ίο kuitenkin huomattava, että edellä on esitetty vain muutamia keksinnön edullisia suoritusmuotoja ilman mitään tarkoitusta rajoittaa oheiset patenttivaatimukset koskemaan vain mainittuja esimerkkejä. Siten on esimerkiksi selvää, että ainoa mahdollinen saostuslaite ei ole puristin, vaan myös muunlaisia sakeuttavia laitteita, kuten ruuveja tai viirapuristimia voidaan aivan hyvin ajatella 15 käytettävän joko yksin tai sarjaan kytkettyinä. Samoin hajottimena voidaan käyttää aivan hyvin myös muita laitteita kuin perinteisiä pulppereita. Hajotuslaitteelle asetettava ainoa rajoitus on, että se pystyy hajottamaan hylyn takaisin prosessiin palautettavaan muotoon.
»· » «
Claims (19)
1. Menetelmä hylkymassan käsittelemiseksi, jossa menetelmässä paperi-, kartonki- tai vastaavalta tuotantokoneelta saatava hylkymateriaali laimennetaan, 5 hajotetaan ja saostetaan korkeassa sakeudessa tapahtuvaa varastointia varten, tunnettu siitä, että mainitun laimennuksen ja hajotuksen jälkeen hylkymassa viedään suoraan saostuslaitteeseen, jolla se saostetaan korkeaan sakeuteen ja josta se viedään varastosäiliöön (38) 12-45 %:n sakeudessa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että maini tusta saostuksesta saatu suodos palautetaan mainittuun hajotukseen laimennusnesteeksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu 15 saostus suoritetaan puristimella (36).
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainitusta saostuksesta saatu suodos käsitellään häiriöaineiden poistamiseksi ao. suodoksesta. 20
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainitusta saostuksesta saatu suodos käsitellään kuidun talteenottolaitteella (54). I > *
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että hajo-25 tuksen laimennusnesteenä käytetään ainakin osaksi kuidun talteenottolaitteen (54) kirkasta suodosta.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainitusta saostuksesta saatu suodos palautetaan suoraan mainittuun hajotukseen 30 laimennusnesteeksi mm. silloin, kun käsiteltävänä on maksimaalinen määrä hylkyä tai, kun hylyn laimennukseen tarvittava nestemäärä on suuri. 11 111466
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainitusta saostuksesta saatu suodos käsitellään häiriöaineiden poistamiseksi ao. suodoksesta silloin, kun hajotus ja saostus tapahtuvat vakiokuormituksella.
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että hajo- , tuksen laimennusta varten varastoitavana nesteenä käytetään kuidun talteen- ottolaitteen (54) kirkasta suodosta.
10. Laitteisto hylkymassan käsittelemiseksi, johon laitteistoon kuuluu yksi tai 10 useampi hylkymassan hajotuslaite (10), joka voi olla pulpperi tai vastaava, hylkymassan saostuslaite ja hylkymassan varastosäiliö, tunnettu siitä, että mainittu hajotuslaite (10) on virtaustiellä (33) kytketty suoraan ilman välisäiliötä sa-ostuslaitteeseen (36).
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että mainittu saostuslaite (36) on puristin.
12. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että mainittu saostuslaite (36) on varustettu laitteilla (40) suodoksen vastaanottamiseksi ja 20 että mainitut laitteet (40) suodoksen vastaanottamiseksi on kytketty virtaustiellä (44) mainittuun hajotuslaitteeseen (10).
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että mainitut laitteet (40) suodoksen vastaanottamiseksi on kytketty virtaustiellä (48) laittei- 25 siin (50) häiriöaineiden poistamiseksi suodoksesta.
14. Patenttivaatimuksen 12 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että mainitut laitteet (40) suodoksen vastaanottamiseksi on kytketty kuidun talteenottolaittee- j seen (54). 30 12 111466
15. Patenttivaatimuksen 12 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että mainitut laitteet (40) suodoksen vastaanottamiseksi on kytketty kuidun talteenottolaitteen (54) samean suodoksen käsittelyjärjestelmään (58).
16. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että saostus- laitteen (36) suodoksen käsittely- ja takaisinkierrätysjärjestelmään kuuluu kuidun talteenottolaite (54) ja kirkkaan suodoksen varastosäiliö (32) sekä tarvittava määrä pumppuja.
17. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että saos- tuslaitteen (36) suodoksen käsittely- ja takaisinkierrätysjärjestelmään kuuluu lisäksi häiriöaineiden erotuslaite (50) ennen kuidun talteenottolaitetta (54).
18. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että mainittu 15 saostuslaite (36) on varustettu laitteilla (40) saostetun hylkymassan viemiseksi HC-varastosäiliöön (38).
19. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että mainittu saostuslaite (36) on mitoitettu käsittelemään tarvittaessa koko tuotantokoneen 20 tuotannon. ♦ i3 111466
Priority Applications (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI982512A FI111466B (fi) | 1998-11-20 | 1998-11-20 | Menetelmä ja laitteisto hylkymassan käsittelemiseksi |
AT99123123T ATE261014T1 (de) | 1998-11-20 | 1999-11-19 | Verfahren und vorrichtung zur behandlung von ausschuss |
EP99123123A EP1010804B1 (en) | 1998-11-20 | 1999-11-19 | Method and apparatus for treating broke |
DE69915227T DE69915227T2 (de) | 1998-11-20 | 1999-11-19 | Verfahren und Vorrichtung zur Behandlung von Ausschuss |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI982512A FI111466B (fi) | 1998-11-20 | 1998-11-20 | Menetelmä ja laitteisto hylkymassan käsittelemiseksi |
FI982512 | 1998-11-20 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI982512A0 FI982512A0 (fi) | 1998-11-20 |
FI982512A FI982512A (fi) | 2000-05-21 |
FI111466B true FI111466B (fi) | 2003-07-31 |
Family
ID=8552948
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI982512A FI111466B (fi) | 1998-11-20 | 1998-11-20 | Menetelmä ja laitteisto hylkymassan käsittelemiseksi |
Country Status (4)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP1010804B1 (fi) |
AT (1) | ATE261014T1 (fi) |
DE (1) | DE69915227T2 (fi) |
FI (1) | FI111466B (fi) |
Families Citing this family (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE102016125303B4 (de) * | 2016-12-22 | 2018-12-27 | Voith Patent Gmbh | Anlage zur Prozesswasserbehandlung |
FI130064B (fi) * | 2017-12-08 | 2023-01-13 | Kemira Oyj | Menetelmä paperin tai kartongin valmistusprosessin mikrobistatuksen ennustamiseksi tai kontrolloimiseksi |
Family Cites Families (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE19532301A1 (de) * | 1995-09-01 | 1997-03-06 | Voith Sulzer Stoffaufbereitung | Verfahren zur Aufbereitung von Trockenausschuß einer Papier-, Karton- oder Streichmaschine |
-
1998
- 1998-11-20 FI FI982512A patent/FI111466B/fi not_active IP Right Cessation
-
1999
- 1999-11-19 EP EP99123123A patent/EP1010804B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1999-11-19 AT AT99123123T patent/ATE261014T1/de active
- 1999-11-19 DE DE69915227T patent/DE69915227T2/de not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI982512A0 (fi) | 1998-11-20 |
DE69915227T2 (de) | 2005-02-03 |
ATE261014T1 (de) | 2004-03-15 |
DE69915227D1 (de) | 2004-04-08 |
EP1010804B1 (en) | 2004-03-03 |
EP1010804A1 (en) | 2000-06-21 |
FI982512A (fi) | 2000-05-21 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US5626718A (en) | Use of polymers in the recycled fiber washing/deinking process | |
CN106283809B (zh) | 一种occ线渣浆高效回收生产方法 | |
EP1877619B1 (en) | Method of recycling fibers from sewage and means thereof | |
US4737238A (en) | Method of processing waste paper with white water and aluminum recycle to papermill | |
JPH09512063A (ja) | 紙製造における超音波の使用方法 | |
US5290454A (en) | Process for removal of suspended solids from pulp and paper mill effluents | |
DE69407007T2 (de) | Verfahren zur Herstellung von Papier und damit verwendete Vorrichtung | |
FI111466B (fi) | Menetelmä ja laitteisto hylkymassan käsittelemiseksi | |
US4481072A (en) | Method for recovery of wastewater residues | |
CN105672015A (zh) | 一种损纸处理回收工艺及处理回收系统 | |
FI67891C (fi) | Foerfarande foer behandling av den fraon en cellulosas kokningsprocess erhaollna cellulosan | |
EP0417030B1 (en) | An apparatus for removing ash from repulped wastepaper | |
CN106007230B (zh) | 一种去除造纸废水中纤维素的处理方法 | |
EP2231922B1 (en) | Removal of stickies from a pulp suspension, reduction of calcium compounds in reject and use of carbon dioxide in papermaking | |
JPH0345148B2 (fi) | ||
EP3911609B1 (de) | Verfahren zur reinigung von in einer anlage zur altpapieraufbereitung im kreislauf geführten prozesswasser mit enzymen | |
EP0151097B1 (en) | A method for removing resin from a paper pulp process liquor | |
FI68680C (fi) | Foerfarande foer hartshaltsminskning vid framstaellning av cellulosamassor ur lignocellulosamaterial | |
KR101110189B1 (ko) | 기계 펄프 제조 방법 및 장치 | |
FI73253B (fi) | Foerfarande foer aotervinning av material i avloppsvatten. | |
Myreen | Pulp and paper manufacture in transition | |
ES2024904A6 (es) | Procedimiento y dispositivo para la preparacion de papelote. | |
CN212770214U (zh) | 一种制浆造纸白水处理系统 | |
CN109366594B (zh) | 一种卷纸裁截滚筒 | |
SU1121339A1 (ru) | Способ роспуска влагопрочных волокнистых материалов в жидкой среде |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |