FI109461B - Pursotustyökalu ja menetelmä pursotteen profiilin ohjaamiseksi - Google Patents

Pursotustyökalu ja menetelmä pursotteen profiilin ohjaamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI109461B
FI109461B FI951133A FI951133A FI109461B FI 109461 B FI109461 B FI 109461B FI 951133 A FI951133 A FI 951133A FI 951133 A FI951133 A FI 951133A FI 109461 B FI109461 B FI 109461B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
tool
window
rods
extension
flow path
Prior art date
Application number
FI951133A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI951133A (fi
FI951133A0 (fi
Inventor
Kilian K Mendel
Original Assignee
Uc Ind Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Uc Ind Inc filed Critical Uc Ind Inc
Priority to FI951133A priority Critical patent/FI109461B/fi
Publication of FI951133A0 publication Critical patent/FI951133A0/fi
Publication of FI951133A publication Critical patent/FI951133A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI109461B publication Critical patent/FI109461B/fi

Links

Landscapes

  • Extrusion Moulding Of Plastics Or The Like (AREA)

Description

109461
Pursotustyökalu ja menetelmä pursotteen profiilin ohjaamiseksi Tämä keksintö koskee yleisesti, kuten mainitaan pursotustyökalua ja myös menetelmää virtauksen ohjaamiseksi työkalun kautta, mikä puolestaan 5 vaikuttaa pudotettavan kappaleen muotoon tai profiiliin.
Pursotusmenetelmässä muovi- tai hartsisula muodostetaan kuumissa ja paineistetuissa olosuhteissa. Sulaa muodostetaan tavallisesti jatkuvasti pyörivän ruuvin avulla sylinterissä, joka muuttaa kiinteät hartsi- tai muovipelletit viilaavaksi sulaksi. Monenlaisia lisäaineita voidaan sisällyttää sulaan, kuten 10 jatkeaineita tai paisutteita vaahdotettuja tuotteita varten. Ekstruuderin suutinta rajoitetaan tarpeen mukaan vaadittavan korkean paineen luomiseksi. Suuttimes-ta sula virtaa putken kautta työkaluun, joka tavallisesti sisältää esimuovauskam-mion (syöttökammion), joka laajenee työkalun aukon levyiseksi. Suhteellisen laajassa työkalun aukossa voi olla säädettävät reunat, kuten arkki-, kalvo- tai 15 levytyökalussa, tai siinä voi olla saija yhtä suuria pyöreitä kiinteitä aukkoja, kuten lankatyökalussa. Työkalut itsessään voivat olla kuumennettavia tai jäähdytettäviä ja niissä voi olla suoria, pyöreitä tai kaarevia työkaluaukkoja. Lisäksi aukko-. . jen ei tarvitse olla samanlaisia reunojen joka puolella. Erästä tällaista työkalua, joka tunnetaan bow-tie-työkaluna, kuvataan US-patentissa 4 364 722. Muita '· ·’ 20 tällaisia työkaluja kuvataan aiemmissa US-patenteissa 3 871 812 ja 4 201 534.
‘ ‘ Eräs pursotuksen pääongelmista on saavuttaa täydellinen sulan ho- mogeenisuus. Tämä on vaikea tehtävä, erityisesti lämpötilan homogeenisuuden • · ·,· · saavuttaminen. Lämpötila tietenkin vaikuttaa viskositeettiin. Vaikka tasainen vis- : kositeetti saavutetaan jossain menetelmän kohdassa, se voidaan menettää 25 ennen kuin puriste poistuu työkalun reunoilta. Mitä alempi viskositeetti on, sitä nopeampi on virtausnopeus ja sitä vaikeampi on ohjata läpikulkevaa määrää ja .···. muodostettavan tuotteen muotoa tai profiilia. Ongelmaa mutkistaa työkalun "* muoto. Suulakepuristeen virtaustie ei ole joka kohdassa identtinen. Esimerkiksi i.i i viuhkamaisissa tai vaateripustimen muotoisissa työkaluissa, joissa on kaarevat »il 30 säädettävät työkalun reunat, kuten mainituissa aiemmissa patenteissa, on ha-vaittu, että korkeampi viskositeetti tai virtaus koetaan tavallisesti työkalun keskellä työkalun reunojen ollessa säädetyssä asennossa. Tämä tietenkin tekee tuotteesta, kuten vaahtolevystä, pulleamman keskeltä. Tämän tilanteen parantamiseksi työkalun reunoja täytyy uudelleensäätää niiden saamiseksi toisiaan 35 lähemmäksi keskeltä ja kauemmaksi sivupäistä tai -reunoilta. Tämä täytyy suo- 2 109461 rittaa lukuisten säätöjen avulla, jotka on tehty jopa vaikeammiksi johtuen siitä, että työkalu saattaa olla tyhjökammion sisällä. Koska työkalun reunojen säätö on edullisesti hienosäätöasteikko tai hienosäätö, säätö vie kauemmin aikaa, mikä johtaa useampiin toleranssin ulkopuolelle jääviin tuotteisiin ja työkalureuno-5 jen siirtämiseen annetun tuotteen ideaaliasetuksesta. Olisi edullista, jos liiallinen läpimeno työkalun keskellä voitaisiin korjata symmetrisesti karkeasäädöllä siirtämättä työkalun reunoja annetun tuotteen ideaaliasetuksesta.
Joissain suhteellisen leveissä työkaluissa on käytetty sisäpuolisia säätötankoja jonkinlaisen säätömuodon saamiseksi, joka on erillään työkalun 10 reunoista. Nämä tangot ovat jonkin verran taipuisia tai väännettävissä ja ne on tavallisesti tuettu useilla säätöruuveilla. Ikkunan tai aukon profiilia työkalussa voidaan säätää ruuveja manipuloimalla. Kutakin ruuvia täytyy kiertää pidemmäksi paikallisesti aukon rajoittamiseksi tai vetää takaisin paikallisesti aukon suurentamiseksi. Ilman erittäin kalliita käyttöjä tai säätöjä, on mahdotonta muuttaa ikku-15 naa suuremmaksi tai rajoittaa sitä puristeen reitin sivusuunnassa ja suurin piirtein säilyttää ikkunan poikkileikkausala. Näin on erityisesti asianlaita, jos suurentaminen tai pienentäminen on jaettava ja siirrettävä symmetrisesti keskeltä päihin tai reunoihin päin tai päinvastoin.
Lisäksi yleinen muoto virtauksen ohjaamiseksi on koneistaa poikkeu- t · · • ·* 20 tuskolmio tai säätö työkalun rungon tai sen osan kokoomatilaan, ja sitten korvata • «· · tuo runko tai osa, kun parametrit muuttuvat. Työkalun muutokset suurissa purso- : ' tuslinjoissa ovat totta kai kalliita. Tämän mukaisesti olisi toivottavaa monistaa • · :: lukuisia eri tyyppisiä työkalukokonaisuuksia, joissa on yksinkertainen säätö.
: Julkaisusta JP-A-05345347 tunnetaan pursotustyökalu, johon on 25 järjestetty virtauksen säätö virtausmäärän säätötangon avulla. Tanko käsittää sen ulommassa kehän pinnassa, tangon keskiosassa, olevan ontelon. Ontelo ·”; jakaa tangon symmetrisesti kahteen osaan. Tankoa pyörittämällä voidaan . keskionteloa laajentaa tai supistaa, tai se voidaan jopa sulkea, niin että hartsi pääsee virtaamaan enemmän tai vähemmän avatun laajennuksen läpi.
’··/ 30 On myös toivottavaa sijoittaa työkaluun sen reunoista erilleen yksin- •: · ·: kertainen karkeasäätö, joka suurentaa ikkunaa työkalussa ja tekee mahdollisesti tämän suurennetun osan siirtämisen poikittain puristeen virtausreittiin nähden työkalun reunoja pitkin, joko toisesta päästä toiseen tai edullisesti symmetrisesti keskeltä reunoille päin ja päinvastoin. Olisi myös toivottavaa, että tällaiset 35 karkeasäädöt voitaisiin tehdä nopeasti ja mukavasti yhdestä pisteestä tai 3 109461 voiman lähteestä. Olisi myös toivottavaa, että kyky tehdä tällaisia säätöjä voitaisiin suorittaa ilman teräviä profiileja tai huomattavia paineen pudotuksia työkalun sisällä, mikä vaahtomenetelmässä voi johtaa ennenaikaiseen vaahtoamiseen työkalun sisällä.
5 Esillä olevan keksinnön mukaisessa ratkaisussa esitetään pursotus- työkalu, joka käsittää vaatimuksen 1 tunnuspiirteet, ja menetelmä, joka käsittää vaatimuksen 17 vaiheet. Keksinnön parannetut suoritusmuodot ovat epäitsenäisten vaatimusten kohteena.
Pursotustyökalu ja virtauksen ohjausmenetelmä käsittävät virtauksen 10 ohjauksen virtauksen ohjauslevyjen avulla, jotka ulottuvat poikittain virtausreitin poikki. Ohjain muodostaa ikkunan osan työkalun reunoja ennen ja tuottaa hieman suippenevan suurennetun osan, jota voidaan siirtää ikkunaa pitkin virtaus-reitin poikki toiselta sivulta toiselle tai edullisesti keskeltä symmetrisesti ulospäin tai päinvastoin virtauksen ohjaamiseksi keskeltä proportionaalisesti reunoille 15 ilman, että ikkunan kokonaispoikkileikkausala muuttuu. Ikkuna muodostetaan ainakin yhden, työkalun runkoon upotetun, akselinsa ympäri pyörivän sylinteri-mäisen tangon avulla, jossa on tasainen osa, joka muodostaa suurennetun kohdan. Edullisessa muodossa tasainen osa on kierteinen. Suurennettua kohtaa voidaan liikuttaa virtausreitin poikki pyörittämällä tankoja akseliensa ympäri.
'· ·' 20 Edullisessa muodossa tuotetaan kaksi vastakkaista yhdensuuntaista : ‘ tankoa, jotka muodostavat ikkunan, joka voi olla normaalisti melko leveä ja : kapea, pitkät tai poikittaiset reunat. Leveys voi vastata työkalun reunojen muo- · dostaman aukon leveyttä tai olla symmetrinen sen kanssa koneen suuntaan tai · ekstruusioakseliin nähden. Kierteiset tasaiset osat ovat vastakkain tai sovitettu 25 yhteen niin, että kun tangot pyörivät vastakkain synkronisesti, suurennettu kohta liikkuu ikkunan poikki. Siellä missä liike on symmetristä keskeltä tai akselilta kuhunkin poikittaiseen reunaan tai päinvastoin, kierteiset yhteensopivat tasaiset pinnat kullakin tangolla muodostavat yhden käännöksen tai kierroksen vastak-kaisiin suuntiin kunkin tangon keskiosan kummassakin päässä. Siellä missä 30 suurennettu kohta yksinkertaisesti siirtyy ikkunan toisesta päästä toiseen poikit-·:··: taisesti, kunkin tasaisen osan kierre on sama tangon päästä toiseen, vaikkakin · parin eri tangoissa vastakkaiseen suuntaan.
Kierteisillä tasaisilla osilla on suhteellisen pieni nousukulma niin, että suurennettu kohta liikkuu koko laajuudessaan ikkunaa pitkin tankojen suhteelli-35 sen pienestä kierrosta. Pyöreät tangot on upotettu työkalun runkoon pyöreisiin 4 109461 loviin työntyviksi vain hieman työkalun tilaan. Kukin tangoista voi olla varustettu lineaarisella tasaisella osalla, joka muodostaa kammion lineaarisen jatkeen tangon yhdessä kierretyssä asemassa. Sitten tanko uppoaa tehokkaasti kammiosta. Kukin tanko voi olla aksiaalisesti ontto sähkölämmitintä varten kiertämi-5 sen helpottamiseksi ja jotta se ei vaikuttaisi epäedullisesti viskositeettiin. Lukuisia tankopareja voidaan sijoittaa peräkkäin kammioon käytettäviksi samanaikaisesti tai erillisesti karkeana virtauksen ohjauksena työkalussa. Perättäisiä pareja voidaan käyttää erillisesti tai toistensa kanssa useiden erilaisten säätöjen saavuttamiseksi. Erityisen käyttökelpoisia peräkkäis-järjestelyissä ovat tangot, joi-1 o den tasaiset osat ovat vinossa.
Edellä olevan ja muun toteuttamiseksi tämä keksintö käsittää ominaispiirteitä, joita kuvataan jäljempänä täydellisemmin ja erityisesti patenttivaatimuksissa, seuraavassa kuvauksessa ja oheisissa piirustuksissa, joissa annetaan tiedoksi yksityiskohtaisemmin tietyt tämän keksinnön suoritusmuodot, jotka 15 ovat kuitenkin vain viitteitä erilaisista tavoista, joissa tämän keksinnön periaatteita voidaan käyttää.
Mainituissa oheisissa piirustuksissa:
Kuvio 1 on ylhäältäpäin kuva osittain katkaistusta ja poikkileikatusta tämän keksinnön mukaisesta työkalusta.
• ·* 20 Kuvio 2 on pystyleikkaus kuvion 1 työkalusta otettuna pitkin kuvion 1 * * viivoja 2-2.
Kuvio 3 on jonkin verran suurennettu sivukuva virtauksen ohjauslait-:.· i teista työkalun toisella sivulla.
: Kuvio 4 on leikkauskuva poikittaisesti yhdestä käytön pisteestä kat- 25 soituna kuvion 3 viivaa 4-4 pitkin.
Kuvio 5 on kuvioissa 1 ja 2 esitetyn työkalun sivukuva yhdestä pyöri- • · . · ’ *: västä virtauksen ohjaustangosta.
Kuvio 6 on päätykuva tangosta katsottuna kuvion 5 oikeasta päästä.
Kuvio 7 on kuva kuvion 5 tangosta ylhäältäpäin katsottuna.
‘. · · * 30 Kuvio 8 on päätykuva kuvion 7 tangosta katsottuna oikeasta päästä.
·:··: Kuvio 9 on leikkauskuva tankoparista, kuten kuvioissa 5 ja 7 esite- tään, jotka muodostavat ikkunan poikittaiset reunat ja esittävät ikkunan suurentamista keskeltä.
Kuvio 10 on kuviota 1 vastaava tasokuva ylhäältäpäin, mutta jossa 35 työkalussa on kolme virtausohjaintankojen sarjaa.
5 109461
Kuvio 11 on kuviota 2 vastaava kuva, mutta otettuna kuviosta 10 viivoja 11-11 pitkin ja siinä esitetään tällainen perättäisjärjestely.
Kuvio 12 on leikkauskuva sivultapäin tangon toisesta muodosta.
Kuvio 13 on tasokuva ylhäältäpäin kuvion 12 tangosta.
5 Kuvio 14 on kuviota 9 vastaava kuva, mutta siinä esitetään tankopari, kuten kuvioissa 12 ja 13 kuvataan, joka muodostaa ikkunan poikittaiset reunat.
Kuviot 15-18 ovat kaavamaisia perättäisiä kuvia lyhennettyinä ja jonkin verran liioiteltuina, joissa esitetään kuviossa 9 esitetyn tankosarjan eri kiertoasentoja edeten tankojen sisäänvedetystä asennosta suurennokseen 10 keskellä, suurennoksen siirtyessä symmetrisesti päihin ja lopuksi suurennokseen päissä.
Kuviot 19-22 ovat kaavamaisia perättäisiä kuvia lyhennettyinä ja jonkin verran liioiteltuina, joissa esitetään kuviossa 14 esitetyn tankosarjan eri kiertoasentoja edeten tankojen sisäänvedetystä asennosta suurennokseen toi-15 sessa päässä, suurennokseen keskellä ja lopuksi suurennokseen vastakkaisessa päässä.
Kuviot 23 ja 24 ovat samanlaisia kaavamaisia kuvia tankosarjasta, . . jossa on lineaarinen tasainen osa toisella puolella ja paraboliset tai aksiaalisesti • · vinot tasaiset osat toisella puolella, kuvion 24 tangot pyörivät vastakkain kuvion i ·' 20 23 asemasta.
Kuviot 25 ja 26 ovat samanlaisia kaavamaisia kuvia tankosarjan ':: kahdesta asemasta, tankojen paraboliset tasaiset osat ovat aksiaalisesti vinossa ·,· : vastakkaisiin suuntiin.
Kuvio 27 on kuva kutakuinkin ylhäältäpäin kuvion 26 sarjan toisesta 25 tangosta tarkasteltuna viivalta 27 - 27.
Aluksi viitataan kuvioihin 1 ja 2, joissa esitetään pursotustyökalua, • · ,···. jota merkitään yleisesti viitenumerolla 30. Työkalu käsittää ylemmän työkalu- rungon 31 ja alemman työkalurungon 32 ja mainitut osat puristetaan ylemmän :·· : pidikkeen 33 ja alemman pidikkeen 34 väliin. On ymmärrettävä, että puristimen 30 kiinnikeitä ja erilaisia öljyn kuumennuskanavia, jotka ulottuvat työkalun runko-·:··: osien läpi, ei ole kuvattu. Ylemmät ja alemmat työkalun kappaleet muodostavat suurehkon sisääntulon, jota on merkitty viitenumerolla 36, joka ulottuu vaate-puun muotoiseen kammioon, jota merkitään yleisesti viitenumerolla 37. Kammio suljetaan sivureunoiltaan kansilla 39 ja 40. Kammiossa on myös vaakasuorat 35 ylä- ja alaseinämät, joita on merkitty viitenumeroilla 42 ja 43, jotka muodostavat 6 109461 päätykansien väliin suhteellisen leveän ja pystysuorassa kapean kammion syöttökammiota varten. Kammio pitenee vaakasuorassa ja sivusuunnassa ja joskus sitä kutsutaan Y-akseliksi. Kammio on suhteellisen kapea pystysuorassa tai Z-akselin suunnassa. Koneen suuntaa tai koneen akselia kutsutaan joskus 5 ekstruusioakseliksi tai X-akseliksi. Kammio 37 on yhteydessä ylemmän työkalun reunan 45 ja alemman työkalun reunan 46 välissä olevaan samanlaiseen kammioon. Taipuisat työkalun reunat 45 ja 46 asennetaan työkalun runko-osien 31 ja 32 eteen viitenumeroilla 48 merkittyjen kiinnikkeiden avulla. Lisää konstruktion yksityiskohtia ja työkalun reunojen asennusta on nähtävissä 10 aiemmin mainitussa US-patentissa 4 364 722.
Kuten nähdään, ylemmät ja alemmat pidikkeet ulottuvat työkalun runko-osien yli ulottuakseen työkalun reunojen 45 ja 46 yläpuolelle ja alapuolelle. Ylemmän ja alemman pidikkeen etureuna on kaareva, kuten viitenumerolla 50 merkitään, kuten työkalun reunojen etureuna. Työkalun pidikkeiden ulkone-15 vat etupidennykset tukevat kukin kolmea työkalun säätöä, ylempiä säätöjä on merkitty viitenumeroilla 53, 54, ja 55. Säädöt suoritetaan onttojen ulkopuolisesti hammastettujen muttereiden avulla, jotka on kierteitetty pidikkeisiin kohdassa 57. Mutterit kannattavat säätöpultteja 58, jotka on kierteitetty pallomaisten säätö-muttereiden 59 sisällä, jotka on kiinnitetty työkalun reunassa esitetyn pallomai-·' 20 sen aluslevykokoonpanon avulla. Muttereiden kiertymistä kauimmaisesta ase masta voidaan käyttää työkalun reunojen saattamiseksi lähemmäksi toisiaan, kun niitä kiristetään tai enemmän erilleen, kun niitä löysätään sulan paineesta, - joka erottaa taipuisat työkalun reunat.
Mainitut aiemmat patentit 4 211 739 ja 4 234 529 koskevat vaahto-25 levytyökaluympäristöjä yhtenä useista sovellutuksista, joihin tätä keksintöä voi-daan käyttää. Kuten osoitetaan, työkalun reunojen säätö on melko monimut-.··. kaista ja siinä on ainakin kuusi säätöpistettä, kolme yläpuolella ja alapuolella, vaikka säätöpisteitä voidaan tuottaa myös enemmän. Työkalujen reunojen säätö : : : tiettyä tuoteparametriä varten on suunniteltu ohjaamaan virtausta työkalun reu- 30 nojen kautta, mikä puolestaan säätää tuotteen muotoa tai profiilia. Johtuen siitä, ·:··: että työkalun reunojen aukon keskellä läpimenevä määrä tai virtaus on kohtuu- tonta, tuotetaan karkea virtauksen säätö, jota esitetään yleisesti viitenumerolla 62. Karkea säätö käsittää pyöreät sylinterimäiset tangot 63 ja 64, jotka on asennettu pyöreisiin sylinterimäisiin onteloihin 65 ja 66 ylemmässä ja alemmassa 35 työkalun rungossa 31 ja 32. Kuten kuvataan, sylinterimäisten tankojen kehä 7 109461 työntyy vain hieman esiin kammiosta. Sylinterimäiset tangot muodostavat yhdensuuntaiset pitkät sivut suhteellisen kapealle suorakulmaiselle ikkunalle, joka ulottuu poikittaisesti koneen suuntaan nähden. Esitetyssä työkalussa ikkuna on saman levyinen kuin työkalun aukon poikittainen leveys. Ikkunan tulisi 5 ainakin olla symmetrinen aukon kanssa koneen akseliin nähden.
Kuten kuviossa 9 esitetään, kummallakin tangolla 63 ja 64 on pienempi halkaisija toisessa päässä, kuten nähdään kohdissa 70 ja 71. Kuten kuviosta 3 nähdään, ulkonemat on avainnettu kierteisiin hammastuksiin 73 ja 74, jotka asennetaan päätykannen 40 ulkopuolelta. Hampaita siirretään oikealla ja 10 vasemmalla hammaspyörällä 73 ja 74, jotka on asennettu akselille 75. Akselin 75 kierto kuljettaa hampaita ja näin sylinterimäisiä tankoja vastakkaisiin kiertosuuntiin. Akseli 75 asennetaan holkkeihin 76 ja 77, jotka on kiinnitetty vastaaviin tukiin 78 ja 79 päätykannen 40 ulkopuolella. Moottorikäyttö akselia 75 varten voidaan sijoittaa kauemmaksi työkalusta. Akseli ja moottori muodostavat yksi-15 pistesäädön sylinterimäisiä tankoja varten.
Viitaten uudelleen kuvioon 9, havaitaan, että kummassakin sylinteri-mäisessä tangossa 63 ja 64 on ontto tai avoin sisäosa, jota on merkitty viitenumerolla 82 ja 83, joka aukeaa päädyissä 84 ja 85 käyttöliitäntöjä 70 ja 71 vastapäätä. Sähkölämmittimet voidaan sijoittaa kunkin sylinterimäisen tangon ·’ 20 onttoon sisäosaan ja sähköliitäntä 86 tällaisia lämmittimiä varten on nähtävissä kuviossa 1 päätykannen 39 ulkopuolella.
':' ‘: Tangot 63 ja 64 ovat peilikuvia toisilleen ja vain tankoa 64 on kuvattu - yksityiskohtaisesti kuvioissa 5-8. Verrattaessa kuvioita 5 ja 7 on tärkeätä havai- :'i": ta, että kuvion 7 ylhäältäpäin otetussa kuvassa kuvion 5 tankoa on kierretty 90° 25 akselinsa ympäri, jolloin yläpinta on näin kääntynyt katsojaan päin. Verrattaessa ./·.·. kuvioita 6 ja 8 tankoa itseään on kierretty 90° vastapäivään kuviosta 6 kuvioon 8.
Voidaan nähdä, että tangossa on kaksi tasaista pintaa, jotka ulottuvat » · * :·: : päästä päähän. Toinen kuvioissa 6 ja 8 viitenumerolla 88 esitetty tasainen osa 30 on lineaarinen eikä se kierry akselin ympäri. Eräässä tangon kierron asennossa ·:··! tasainen osa voidaan kohdistaa kammion 37 pintaan niin, että tangon mikään osa ei työnny kammioon.
Toisessa, viitenumerolla 90 merkityssä tasaisessa osassa on käännös tai kierre yhteen suuntaan tangon keskipisteeseen 92, missä se sitten kään-35 tyy tai kaartuu vastakkaiseen suuntaan. Tasainen osa on tietenkin symmetrinen 8 109461 tangon keskipisteeseen nähden ja tasaisen osan päissä on hyvin matala, mutta vastakkainen kierteen nousu. Vastakkaisesti taipuvat tasaisen osan päät keskikohdan kummallakin sivulla on merkitty viitenumeroilla 93 ja 94.
Tasainen osa 90 esitetyssä muodossaan tuottaa näin profiilipoikkea-5 man painauman muodossa, jota merkitään yleisesti viitenumerolla 95. Kuvion 5 yläosassa oleva profiilin painauma voidaan näin nähdä katsomalla tangon yläreunaa arkin oikealta tai vasemmalta sivulta. Painauman syvin kohta on keskellä 96 ja se ulottuu pisteestä 97 kuvan vasemmalta sivulta pisteeseen 98 oikealla puolella. Kun tankoa on kierretty 90°, yläosan liikkuessa katsojaa kohti kuten 10 kuviossa 7, painauma on kadonnut reunalta. Painauma on hyvin asteittaisesti muuttuva painauma, jonka tasaisen osan kierre muodostaa. Esimerkiksi tanko voi olla noin 28,58 mm (1,125 tuumaa) halkaisijaltaan samalla kun tasainen osa 90 on 2,54 mm (0,10 tuumaa) syvä.
Kun kaksi tankoa 63 ja 64 sijoitetaan kuvion 9 asentoon ikkunan 100 15 muodostamiseksi niiden väliin, kummankin tangon kierteiset tasaiset osat 90 muodostavat laajemman osan ikkunaan kohtaan 102. Laajennus 102 on näin keskitetty ja symmetrinen koneen akseliin nähden, joka kulkee työkalun keskustan kautta.
Viitaten lisäksi kuvioihin 15-18, voidaan nähdä, että tankojen vastak- '· ·* 20 käin pyöriminen kuvioissa 16, 17 ja 18 nuolten osoittamassa suunnassa, laajen- »* * · nus jakautuu tasaisesti ja siirtyy ikkunan ulommille äärialueille. Kuviossa 15 line-: : aariset tasaiset osat 88 ovat vastakkain toisiinsa nähden ja sopivat yhteen kam- : mion seinämän kanssa niin, että tanko ei työnny lainkaan kammioon. Kuviossa : 16 tankoja on kierretty laajennuksen 102 muodostamiseksi ikkunan keskelle 25 koneen akselille. Tankojen edelleen pyörittäminen nuolten 104 ja 105 suuntiin saa ikkunan 100 laajentumisen jakautumaan kahdeksi osaksi 106 ja 107. .***: Jatkettu pyörittäminen nuolten 104 ja 105 suuntaan saa laajentumat siirtymään poikittaisen ikkunan 100 ääripäihin, kuten viitenumeroilla 108 ja 109 kuviossa 18 esitetään. Jatkettu pyörittäminen vastakkaisiin suuntiin, kuten kuvataan, aiheut-··/ 30 taa laajentuman katoamisen kokonaan. On huomioitava, että siirryttäessä ku- ·:··: vion 16 asennosta kuvion 18 asentoon, jossa vastakkaiset kierteiset tasaiset pinnat ovat siirtyneet ikkunan keskeltä reunoille, tankoja on kierretty vain 68°. Tämän mukaisesti pyörittämällä tankoja suhteellisen pienellä kaarella saadaan laajentuma siirtymään keskeltä ikkunan ääripäihin tasaisesti ja symmetrisesti.
9 109461
Viitaten kuvioihin 10 ja 11, niissä esitetään työkalukokoonpano 120, joka on useimmissa suhteissa samanlainen kuin kuvioissa 1 ja 2 esitetty työkalukokoonpano. Ylempää ja alempaa työkalun runkoa 122 ja 123 on jonkin pidennetty, kuten myös ylempää ja alempaa pidikettä 124 ja 125 kammion 126 5 muodostamiseksi, jota on pidennetty koneen suunnassa tai X-akselin suunnassa. Päätykannet 128 ja 129 ovat myös jonkin verran pidemmät.
Syy kammion 126 pidentämiseen on tuottaa peräkkäiset virtaus-ohjaustankosarjat, joita on merkitty yleisesti viitenumeroilla 130, 131, ja 132. Tankosarjat asennetaan vastakkain kiertyviksi, kuten edelläkuvattu virtauksen 10 ohjain. Kunkin saijan jokaisessa tangossa on lineaarinen tasainen osa, jonka avulla tanko voidaan sijoittaa kammion pinnan kanssa tasoihin. Lisäksi kunkin tangon tasaisen osan tai tasaisten osien muoto voi olla erilainen, jotta on mahdollista käyttää tankosarjoja toisensa kanssa tai yksittäin erilaisten virtauksen-säätöominaisuuksien saavuttamiseksi.
15 Viitaten kuvioihin 12,13,14 ja 19 - 22, niissä esitetään toinen tangon muoto, jossa on kierteinen tasainen osa ja tankojen parit, joiden tasaiset osat ovat toistensa peilikuvia, jotta muodostuisi virtauksenohjaus, jossa ikkunan laajennusta voidaan siirtää ikkunan toisesta päästä toiseen, mutta ei molempiin ^ päihin symmetrisesti.
* 20 Viitaten aluksi kuvioon 14, siitä voidaan nähdä, että vastakkaiset * · · · tangot 140 ja 142 muodostavat väliin ikkunan 144. Kumpikin tanko on varustettu kierteisellä tasaisella osalla, kuten viitenumeroilla 145 ja 146 on merkitty. Kum- i.i · mailakin tasaisen osan kierteellä on sama pieni kierteen nousukulma kuin : kuvion 7 suoritusmuodossa, mutta sen sijaan, että kierre muuttaisi suuntaansa 25 tangon keskellä tai keskipisteessä, kierteen kulma jatkuu tangon päästä päähän. Kuten kuviosta 12 nähdään, tasainen osa 145 muodostaa profiiliin painauman 148 symmetrisesti painauman keskustan kummallakin puolella. Painauma ulot- • · * tuu keskeltä 149 päihin 150 tai 151. Jälleen tankoa pyörittämällä profiilin painau-ma siirtyy tangon reunan päästä toiseen. Kun vastakkaiset tangot, joiden tasai-30 set osat 145 ja 146 ovat toistensa peilikuvia, sijoitetaan ikkunan 144 pitkien reunojen muodostamiseksi, ja kuvatussa asennossa laajennus 153 muodostuu ikkunan keskelle. Kun tanko ja tasaisen osan mitat ovat samat, ikkuna 153 on muodoltaan identtinen kuviossa 9 esitetyn ikkunan 102 kanssa. Kuitenkin, kun tankoja 140 ja 142 kierretään vastakkain synkronisesti, laajennus liikkuu ikkunan 10 109461 poikki, mutta ei jakaudu ja liiku symmetrisesti. Tämän mukaisesti laajennus 153 voidaan sijoittaa ikkunan keskelle tai mihin tahansa ikkunan kohdalle.
Johtuen kierteen kääntymisestä päinvastaiseksi kuvion 9 suoritusmuodon tangon tasaisen osan keskikohdassa, tasaisen osan ottama sylinteri-5 mäisen tangon kehän kokonaiskaari on vain 68°. Koska kierre jatkuu kuvion 14 suoritusmuodossa, kierteisen tasaisen osan kokonaiskaari on kaksinkertainen eli 136°. Näin tankoja 140 ja 142 tarvitsee pyörittää vain 136° laajennuksen liikuttamiseksi ikkunan toisesta päästä tai ääripäästä toiseen. Kuvion 14 suoritusmuodossa säätökulma on vielä alle 180°, kun taas kuvion 9 suoritusmuodos-10 sa säätökulma on alle 90° ja hyvin alle 75°. Molemmissa esitetyissä kierteisen tasaisen osan suoritusmuodoissa nousukulma on hieman alle 5° ja edullisesti alle 10°.
Tangot 140 ja 142 on varustettu myös lineaarisella tasaisella osalla kierteistä tasaista osaa vastapäätä. Jälleen lineaarinen tasainen osa suunnitel-15 laan tangon pinnan saattamiseksi kammion seinämän tasolle. Tällaisia lineaarisia tasaiset osia kuvataan kuviossa 19 viitenumeroilla 155 ja 156. Tässä kuviossa virtauksen säätötangot vedetään tehokkaasti takaisin. Kuitenkin tankojen , , vastakkain pyörintä nuolten 158 ja 159 suuntaisesti saa laajennuksen 153 ilmes- tymään ensiksi ikkunan toisessa päässä, kuten kuviossa 20 esitetään. Jatkettu »e* > ·' 20 pyörittäminen nuolten suuntaisesti saa ikkunan laajentuman siirtymään keskelle, | · · * ‘ ' kuten kuviossa 21 esitetään ja lopuksi vastakkaiseen päähän, kuten kuviossa 22 esitetään.
:: Kuvioissa 23 ja 24 esitetään tämän keksinnön toista suoritusmuotoa.
Tankosarja, jota on merkitty viitenumeroilla 160 ja 161, varustetaan vastakkaisil-25 la lineaarisilla tasaisilla osilla 162 ja 163 kuviossa 23. Lineaaristen tasaisten : ‘ . i osien sivuilla on akselin suuntaan nähden vinot tasaiset osat 164 ja 165 tangos- • * . ’ *: sa 160 ja osat 166 ja 167 tangossa 161. Kun tankoja kierretään vastakkain nuol ten 168 ja 169 suuntaisesti, ne muodostavat laajennuksen 170 ikkunaan 172.
:/ Tasaiset osat 164 -167 ovat akselin suuntaan nähden vinossa niin, että ne ovat 30 lähinnä tankojen akseleita niiden keskipisteissä. Kuvioiden 23 ja 24 suoritus-·:·: muodoissa ikkuna 170 voidaan vähitellen saada näkyviin ja hävittää eikä sitä ;' *.j voida siirtää ikkunan poikittaissuunnassa.
Kuvioiden 25, 26, ja 27 suoritusmuodossa tangot 180 ja 181 muodostavat ikkunan, jossa on lineaariset tasaiset osat 182 ja 183, kuten kuviosta 35 25 nähdään. Näiden tasaisten osien sivulla on vinot tasaiset osat 184 ja 185 „ 109461 11 tangossa 180 ja 186 ja 187 tangossa 181. Toisin kuin kuviossa 24 esitetyssä kuviossa kuvion 26 suoritusmuodon tasaiset osat ovat lähinnä vastaavan tangon akselia tankojen päissä. Tällaiset tasaiset osat muodostavat parabolisen kuvion, joka on esitetty kuviossa 27.
5 Kiertämällä tankoja vastakkain nuolten 188 ja 189 suuntiin laajennuk set 192 ja 193 voidaan muodostaa ikkunan 194 kumpaankin poikittaiseen päähän. Kiertämällä tankoja vastakkain laajennukset voidaan saada vähitellen ilmestymään ja katoamaan. Jälleen niitä ei voida liikuttaa ikkunan leveyssuunnassa. Kuitenkin käyttämällä kuvioiden 24 ja 26 suoritusmuodoissa esitettyjä 10 tankosarjoja kuvion 11 perättäisessä järjestelyssä ja käyttämällä tankosarjoja toistensa kanssa, on nähtävissä, että laajennus ikkunan keskellä voidaan siirtää symmetrisiksi laajentumiksi ikkunan kummassakin päässä. On ymmärrettävää, että mitä tahansa eri tankosarjojen tasaisen osien kuvatuista ja selitetyistä muodoista voidaan käyttää perättäisten tai yksittäisten tankosarjojen järjestelyissä. 15 Perättäisjärjestelyssä tankosarjoja voidaan käyttää yksittäisesti tai yhdessä toistensa kanssa sulan virtauksen ohjaamiseksi työkalun läpi.
Nyt voidaan nähdä, että tuotetaan pursotustyökalu, joka muodostaa suorakulmaisen ikkunan, jossa laajennus on ikkunan pitkää sivua pitkin ja säätä- • · mällä, että laajennus voi siirtyä tasaisesti pursotteen virtausreitin poikki. Tämän ; t * ·’ 20 keksinnön menetelmä tuottaa työkalun reunan tai aukon etupuolelle virtausreitin * * ikkunan, joka on symmetrinen työkalun aukon kanssa ja tuottaa laajennuksen ikkunaan, jonka asemaa sitten säädetään virtauksen ohjaamiseksi työkalun ·.· reunan kautta.
:*i · Tämän keksinnön kanssa saavutetaan ja säilytetään haluttu tuotteen 25 profiili ilman työkalun muutoksia tai monimutkaisia asetusaikoja tai kokeilu- tai :*·.« virhekustannuksia.
.···; Vaikka tätä keksintöä on esitetty ja kuvattu tiettyjen edullisten suori tusmuotojen avulla on ilmeistä, että alan asiantuntijat voivat tehdä siihen muu- * * * :toksia ja vaihtoehtomuotoja tämän erittelyn lukemisen ja ymmärtämisen jälkeen. ' · 30 Tämä keksintö käsittää kaikki tällaiset muutokset ja muunnokset ja sitä rajoittaa ··.*·! vain patenttivaatimusten suoja-ala.

Claims (33)

1. Pursotustyökalu (30,120) joka käsittää yhdistelmänä - virtauksen ohjauksen (62,130,131,132), jossa on aukko, joka ulot-5 tuu poikittaisesti virtausradan poikki työkalun (30,120) sisällä ja muodostaa kapean suorakulmaisen ikkunan (100,144), jolla on ainakin yksi laajennus (102, 106.107.108.109.153) ikkunan (100,144) pitkää sivua pitkin; ja - säätölaitteet (73,74,75) laajennusta (102,106,107,108,109,153) varten, tunnettu siitä, että säätölaitteet (73,74,75) on sovitettu siirtämään 10 laajennusta (102,106,107,108,109,153) ikkunan (100,144) pitkää sivua pitkin virtausreitin poikki.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen pursotustyökalu (30,120), tunnettu siitä, että se käsittää laitteet (73,74,75) laajennusalueen (102,106,107, 108.109.153) säilyttämiseksi, kun se liikkuu ikkunan (100,144) pitkää sivua 15 pitkin.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen pursotustyökalu (30,120), tunnettu siitä, että se käsittää laitteet (73,74,75) laajennuksen (102,106,107,108, , . 109,153) liikuttamiseksi kapean suorakulmaisen ikkunan (100,144) keskustasta • · ; t ;* vastakkaisiin päihin symmetrisesti tai päinvastoin. i I t • ** 20
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen pursotustyökalu (30,120), tun- nettu siitä, että virtauksen ohjaus (62,130,131,132) käsittää aksiaalisesti ' : pyörivän tangon (63,64), joka muodostaa ikkunan toisen sivun (100,144). t
· ·,· · 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen pursotustyökalu (30,120), tun- iT: nettu siitä, että mainitussa tangossa (63,64) on kierteinen tasainen osa (90), 25 joka muodostaa laajennuksen (102,106,107,108,109,153).
·,'·,· 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen pursotustyökalu (30,120), tun- • · nettu siitä, että se käsittää toisen tangon (63,64), joka muodostaa ikkunan I * · , ·. (100,144) vastakkaisen sivun ja jossa myös on kierteinen tasainen osa (90), i * · joka muodostaa osan laajennuksesta (102,106,107,108,109,153), tankojen !·;·* 30 (63,64) ollessa asennettuina synkronista pyörimistä varten, jolloin vastaavat tasaiset osat (90) toimivat yhdessä toistensa kanssa muodostaakseen laajen-nuksen (102,106,107,108,109,153). * ·
7. Patenttivaatimuksen 4 mukainen pursotustyökalu (30,120), tunnettu siitä, että se käsittää toisen aksiaalisesti pyörivän tangon (63,64), joka 35 muodostaa ikkunan (100,144) vastakkaisen sivun, tankojen ollessa pareittain ja 13 109461 kiertyessä vastakkain yhdestä pisteestä, mainitun parin tankojen ollessa peilikuvia toistensa kanssa.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen pursotustyökalu (30,120), tunnettu siitä, että parin kumpikin tanko (63,64) käsittää kierteisen tasaisen osan 5 (90).
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen pursotustyökalu (30,120), tunnettu siitä, että kukin kierteinen tasainen osa (90) kääntyy vastakkaiseen suuntaan tangon (63,64) keskipisteen (92) kummallakin puolella.
10. Patenttivaatimuksen 7 mukainen pursotustyökalu (30,120), tun-10 nettu siitä, että parin kumpikin tanko (63,64) käsittää aksiaalisesti vinon tasaisen osan (88,90) symmetrisesti tangon (63,64) keskipisteen (92) ympärillä.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen pursotustyökalu (30,120), tunnettu siitä, että tasaiset osat (88,90) ovat lähempänä tangon (63,64) akselia tangon päissä.
12. Patenttivaatimuksen 10 mukainen pursotustyökalu (30,120), tunnettu siitä, että tasaiset osat (88,90) ovat lähempänä tangon (63,64) akselia tangon keskikohdassa (92).
12 109461
13. Patenttivaatimuksen 7 mukainen pursotustyökalu (30,120), t u n -nettu siitä, että kullakin kierteisellä tasaisella osalla (90) on matala kierre- 20 kulma.
14. Patenttivaatimuksen 7 mukainen pursotustyökalu (30,120), t u n - nettu siitä, että sylinterimäiset urat työkalun rungossa avautuvat virtaus- : reittikammioon (37) työkalun rungossa, kunkin tangon (63,69) ollessa asennet- • · · tuna sylinterimäiseen uraan ja käsittää lineaarisen tasaisen osan (88), joka • · · * 25 eräässä kiertymisasennossa on tasoissa kammion seinämän (37) kanssa.
15. Patenttivaatimuksen 7 mukainen pursotustyökalu (30,120), t u n -nettu siitä, että se käsittää lukuisia vastakkaisten tankojen (130,131,132) pareja perättäin sijoitettuina työkalun virtausreitillä ja laitteet (73,74,75) kunkin : parin käyttämiseksi samanaikaisesti tai yksittäisesti virtauksen ohjaamiseksi.
16. Patenttivaatimuksen 7 mukainen pursotustyökalu (30,120), t u n - * . nettu siitä, että työkalu käsittää säädettävät työkalun reunat (45,46) ja ’ ’ välineet tankojen kiertämiseksi vastakkain karkean virtaussäädön tuottamiseksi *· *·* työkalun reunojen (45,46) kautta ilman, että työkalun reunoja säädetään.
17. Menetelmä pursotteen profiilin ohjaamiseksi, joka menetelmä 35 käsittää seuraavat vaiheet: 14 109461 - muovisulan muodostamisen; - sulan pudottamisen työkalun (30,120) kautta, jolla työkalulla on reunat (45,46); - kapean pitkänomaisen virtausreitti-ikkunan (100,144) tuottamisen 5 työkalun reunojen (45,46) eteen symmetrisesti työkalun reunoja (45,46) pitkin poikittaisesti; ja - ainakin yhden laajennuksen (102,106,107,108,109,153) tuottamisen ikkunan (100,144) pitkälle sivulle tunnettu siitä, että menetelmä lisäksi käsittää laajennuksen (102,106,107,108,109,153) aseman säätämisen virtaus- 10 reitin poikki virtauksen ohjaamiseksi työkalun reunojen läpi (45,46).
18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se käsittää laajennuksen (102,106,107,108,109,153) koon säilyttämisen tasaisena, kun sitä siirretään virtausreitin poikki.
19. Patenttivaatimuksen 18 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 15 että se käsittää laajennuksen (102,106,107,108,109,153) säätämisen symmetrisesti alueella keskustasta ikkunan (100,144) päihin ja päinvastoin.
20. Patenttivaatimuksen 19 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se käsittää laajennuksen (102,106,107,108,109,153) muodostamisen ikku- /**: nan (100,144) molempia pitkiä sivuja pitkin.
21. Patenttivaatimuksen 20 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, :··· että se käsittää laajennuksen (102,106,107,108,109,153) muodostamisen sym- metrisesti ikkunan (100,144) pitkiä sivuja pitkin.
: 22. Patenttivaatimuksen 17 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ainakin yksi pitkä tällaisen ikkunan (100,144) sivu muodostetaan aksiaali- t « · 25 sesti pyörivän tangon (63,64) avulla, ja pyörittämällä mainittua tankoa laajennuk-. . sen (102,106,107,108,109,153) asemaa voidaan säätää.
'; / 23. Patenttivaatimuksen 22 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, ·;·* että tällaisen ikkunan (100,144) molemmat pitkät sivut muodostetaan aksiaali- : sesti pyörivän tangon (63,64) avulla, ja pyörittämällä molempia tällaisia tankoja 30 laajennuksen (102,106,107,108,109,153) asemaa voidaan säätää.
24. Patenttivaatimuksen 22 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, ! . että se käsittää yleensä kierteisen tasaisen osan (90) tuottamisen mainitun tan- • gon (63,64) pinnalle, mainittu kierteinen tasainen osa (90) muodostaa ontelon tangon (63,64) profiilissa ja tankoa (63,64) pyörittämällä ontelon asemaa voi-35 daan muuttaa ikkunan pitkää sivua pitkin (100,144). 15 109461
25. Patenttivaatimuksen 23 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se yleensä käsittää yhteensopivien kierteisten tasaisten osien (90) tuottamisen molemmilla tällaisilla tangoilla ja molempia tankoja pyörittämällä ontelon asemaa voidaan muuttaa ikkunan (100,144) pitkiä sivuja pitkin, kukin yleensä 5 kierteinen tasainen osa (90) kääntyy vastakkaiseen suuntaan tangon (63,64) kummassakin päässä laajennuksen (102,106,107,108,109,153) siirtämiseksi tasaiseksi ja symmetrisesti virtausreitin keskeltä reunoille ja päinvastoin.
26. Patenttivaatimuksen 25 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se käsittää tankojen kiertämisen vastakkain tasaisesti yhden pisteen sää- 10 döstä laajennuksen (102,106,107,108,109,153) siirtämiseen symmetrisesti.
27. Patenttivaatimuksen 23 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se käsittää useiden tankoparien (130,131,132) tuottamisen virtausreittiin nähden poikittaisesti ja ne sijoitetaan perättäisesti ja kunkin parin käyttämisen yksittäisesti tai yhdessä karkean virtausohjauksen tuottamiseksi työkalua varten.
28. Patenttivaatimuksen 23 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kukin tanko (63,64) on poikkileikkaukseltaan pyöreä ja se on upotettu pyö-reään sylinterimäiseen onteloon (65,66) työkalun rungossa (31,32) niin, että tangon (63,64) kehä ulottuu hieman virtausreitin kammioon (37), ja lineaarisen ta-v: saisen osan (88) tuottamisen kuhunkin tankoon (63,64) niin, että eräässä tan- ·'·*: 20 gon (63,64) kierretyssä asemassa tasainen osa on tasoissa kammion kanssa.
29. Patenttivaatimuksen 23 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se käsittää pienikulmaisen kierteisen tasaisen osan (90) tuottamisen kuhun-: kin tankoon (63,64), osien ollessa toistensa peilikuvia.
*!!.' 30. Patenttivaatimuksen 29 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, φ · 25 että pieni kulma on vakio tangon (63,64) päästä päähän.
31. Patenttivaatimuksen 29 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, ; että pienikulmainen kierre kääntyy vastakkaiseen suuntaan tankojen keskipis- teen kummakin puolella.
• 32. Patenttivaatimuksen 23 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 30 että kukin tanko (63,64) on varustettu aksiaalisesti vinoilla tasaisilla osilla (88, 90).
: 33. Patenttivaatimuksen 32 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, • · · että on pari vierekkäisiä, tandemmuotoisesti sovitettuja tankoja (130,131,132) ja että vinot tasaiset osat (88,90) on sovitettu symmetrisesti ja että ne on sovitettu 35 toisessa tankoparissa päätyihin lähemmäksi tankojen akselia, kun ne toisessa 16 109461 tankoparissa on sovitettu keskelle, niin että on mahdollista kääntää yksittäisten parien tangot keskenään vastakkaiseen suuntaan läpivirtauksen kokonaissää-dön aikaansaamiseksi läpivirtaustiellä. it 109461
FI951133A 1995-03-10 1995-03-10 Pursotustyökalu ja menetelmä pursotteen profiilin ohjaamiseksi FI109461B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI951133A FI109461B (fi) 1995-03-10 1995-03-10 Pursotustyökalu ja menetelmä pursotteen profiilin ohjaamiseksi

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI951133A FI109461B (fi) 1995-03-10 1995-03-10 Pursotustyökalu ja menetelmä pursotteen profiilin ohjaamiseksi
FI951133 1995-03-10

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI951133A0 FI951133A0 (fi) 1995-03-10
FI951133A FI951133A (fi) 1996-09-11
FI109461B true FI109461B (fi) 2002-08-15

Family

ID=8543023

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI951133A FI109461B (fi) 1995-03-10 1995-03-10 Pursotustyökalu ja menetelmä pursotteen profiilin ohjaamiseksi

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI109461B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI951133A (fi) 1996-09-11
FI951133A0 (fi) 1995-03-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5401454A (en) Extrusion die and method of controlling flow through the die
EP0347200B1 (en) Extruder die assembly and extrusion method
EP0477291B1 (en) Liquid crystal polymer film
US3756758A (en) Extrusion die for plastic film
US5711349A (en) Flow divider with diverter valve
RU2239556C1 (ru) Способ и устройство для экструдирования трубчатой пленки
US9463581B2 (en) Kneading degree adjusting mechanism, extruder, continuous mixer, kneading degree adjusting method, and kneading method
KR930000735B1 (ko) 급변화 다이 조립체
CA1320615C (en) Method and apparatus for producing liquid filled receptacles
JPS6316248B2 (fi)
CN107175804A (zh) 共挤出接头
FI109461B (fi) Pursotustyökalu ja menetelmä pursotteen profiilin ohjaamiseksi
US6533974B1 (en) Method of forming a profile on a foam rod
CN104411473A (zh) 双螺杆挤出机
CA2144237C (en) Extrusion die and method of controlling flow through the die
KR101009769B1 (ko) 폭 조절장치를 구비한 압출기
MXPA05005217A (es) Aparato de moldeo con bloques de molde que tienen ajuste de lado gonfigurado.
AU696385B2 (en) Extrusion die and method of controlling flow through the die
JPH08267535A (ja) 押出成形ダイおよびダイを通る流量を制御する方法
JPH04276421A (ja) ゴムおよび熱可塑性合成物質の加工および製造をするための押出機
US7104778B2 (en) International die deckle with flow control
NZ270682A (en) Extrusion die having flow control formed by enlargement of rectangular window movable across the flow path
KR100335042B1 (ko) 압출다이및이다이를통과하는유동조절방법
HU214004B (en) Extrusion die and method for operating the stream inside the tool
WO2019163188A1 (ja) 曲げ型及び曲げ型の製造方法