FI10575U1 - Laitteisto kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn - Google Patents

Laitteisto kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn Download PDF

Info

Publication number
FI10575U1
FI10575U1 FIU20144155U FIU20144155U FI10575U1 FI 10575 U1 FI10575 U1 FI 10575U1 FI U20144155 U FIU20144155 U FI U20144155U FI U20144155 U FIU20144155 U FI U20144155U FI 10575 U1 FI10575 U1 FI 10575U1
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
att
som
air
suction
ämnet
Prior art date
Application number
FIU20144155U
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Inventor
Okko Riihimäki
Original Assignee
Meshworks Wireless Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Meshworks Wireless Oy filed Critical Meshworks Wireless Oy
Priority to FIU20144155U priority Critical patent/FI10575U1/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI10575U1 publication Critical patent/FI10575U1/fi

Links

Landscapes

  • Drying Of Solid Materials (AREA)

Description

Laitteisto kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn
Keksinnön kohteena on itsenäisen suojavaatimuksen johdanto-osan mukainen laitteisto kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn.
Nykytiedon mukaan erityisesti energiajakeen ja eloperäisen aineksen, kuten esim. hakkeen, turpeen, biojätteen tai vastaavan, kasana varastoinnissa ei tapahdu käytännössä merkittävää aineksen kuivumista. Toisaalta kasassa varastoitavan aineksen biohajoamisen ja siinä tapahtuvien kemiallisten reaktioiden vuoksi aineksen kuiva-ainehävikin ja sitä myötä myös lämpöarvon laskun on todettu olevan merkittävä. Edelleen on tiedossa se, että varastoitavassa aineskasassa ei ilma merkittävästi liiku kasan sisällä, minkä vuoksi aineskasan kuivattaminen siihen johdetulla ilmalla ei tuota merkittävää kuivumista, koska ilma pyrkii poistumaan kasasta lyhintä mahdollista tietä eli pienimmän virtausvastuksen omaavaa reittiä. Tästä syystä aineskasaan puhallettu kuivausilma poistuu kasasta puhalluskohtaa ympäröivältä alueelta kulkematta sen syvemmälle kasaan siinä sisem-pänä olevan aineksen kuivattamiseksi. Puhalluslaitteis-to on myös kallis asentaa ja altis rikkoontumaan. Lisäksi ilman puhaltaminen kuluttaa paljon energiaa, mikä vähentää aineksen kuivatuksesta saatavaa arvonnousua. Näin ollen, kasana varastoitavan aineksen hyötykäytön edellytyksenä ollessa sen keruukosteutta alhaisempi käyttökosteus, ei kasassa varastoinnilla kyetä aineksen kosteutta merkittävästi vähentämään, minkä vuoksi sitä täytyy käsitellä erillisin kuivatusjärjestelyin sen hyötykäyttöä varten. Tästä syystä pitää esim. haketet-tavaa puuta kuivattaa esim. risuna tai rankana riittävän pitkään ennen sen hakettamista, jotta sen kosteus saadaan riittävän alhaiseksi. Tällainen puuaineksen varastointi sitoo merkittävästi pääomaa sekä heikentää esim. puupohjaisen aineksen hyötykäytön kannattavuutta osaltaan myös logistiikkaongelmien vuoksi erityisesti kelirikkoaikaan tai runsaslumisina talvina.
Kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn liittyy aineksessa olevan ilman vaikutuksesta tapahtuvan biologisen hajoamisen aiheuttamaa lämpötilan nousua, minkä vuoksi esim. hakekasoja tai turveaumoja voidaan käsitellä esim. niitä yläpuolisesti tamppaamalla niissä olevan ilman poistamiseksi ja sen jälkeen ne esim. muovilla peittämällä ilman ja sadeveden pääsyn estämiseksi aineskasaan.
Julkaisuista FI74298 ja W0 2010/040900 on aikaisemmin tunnettua varastoida keruukosteutta alhaisemmassa käyt-tökosteudessa hyödynnettävää ainesta siten, että sitä kootaan kasaan kosteana, kuten keruukosteudessaan, jolloin ainesta kuivatetaan sitä kasassa varastoitaessa hyödyntämällä siinä tapahtuvien kemiallisten ja/tai biologisten prosessien seurauksena kehittyvää lämpöä, jota poistetaan imemällä kasasta ilmaa kasan yläpuolit-se.
Ensin mainitun julkaisun ratkaisu perustuu kasan alle maaperään sijoitettuun ilmanjakotilaan, jonka kautta kuivausilmaa pyritään johtamaan kasan sisään sen ala-puolitse, jolloin tarkoituksena on kasan läpi kulkeutuvan ilman poistaminen kasan yläosassa sen sisään sijoitetuilla imusuuttimilla. Jälkimmäisen julkaisun mukainen ratkaisu perustuu edellä selitettyä vastaavalla tavoin kasan alapuoliseen ilmansyöttöön, jossa ilman-poisto on toteutettu edellä mainitusta poiketen kasasta erillään, sen yläpuolella olevan katerakenteen yläosasta .
Kumpikin edellä mainittu ratkaisu perustuu kuivatusil-man tuottamiseen kasaan sen alapuolitse, mistä on edellä jo todettu, että erityisesti esim. energiajakeesta ja eloperäisestä aineksesta koostuvassa aineskasassa ei ilma merkittävästi liiku kasan sisällä, minkä vuoksi aineskasan kuivattaminen siihen johdetulla ilmalla ei tuota merkittävää kuivumista, koska ilma pyrkii poistumaan kasasta lyhintä mahdollista tietä eli pienimmän virtausvastuksen omaavaa reittiä. Toisaalta em. ratkaisujen mukaiset puhalluslaitteistot ovat edellä todetun mukaisesti hankalia käyttää ja kalliita asentaa sekä alttiita rikkoontumaan. Kuten alussa on todettu, on ilman puhaltaminen myös energiaa kuluttavaa, mikä vähentää aineksen varastoinnista saatavaa arvonnousua. Tällöin ei myöskään aineskasoja voida koota vapaasti haluttuihin kohtiin kentälle, vaan ainoastaan ilman-syöttöjärjestelyillä varustetuille alustoille. Näin ollen näissä julkaisuissa esitetyillä ratkaisuilla ei kyetä toteuttamaan aineskasan kuivausta käytännössä siten, että siinä tapahtuvien kemiallisten ja/tai biologisten prosessien seurauksena kehittyvää lämpöä kyettäisiin riittävän tehokkaasti hyödyntämään.
Nyt esillä olevien keksinnön mukaisen laitteiston kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn tarkoituksena on saada aikaan ratkaiseva parannus edellä esitettyihin ongelmiin ja siten kohottaa selvästi alalla vaikuttavaa tekniikan tasoa. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi keksinnön mukaiselle laitteistolle on tunnusomaista se, mitä on esitetty siihen kohdistuvan itsenäisen suoja-vaatimuksen tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön mukaisen laitteiston tärkeimpinä etuina mainittakoon sen käytön ja sen soveltamiseen liittyvän laitekannan yksinkertaisuus ja tehokkuus, sen lisäksi, että sillä voidaan merkittävästi tehostaa erilaisten kasana varastoitavien ainesten kaupallista hyödynnystä. Edellä mainitut edut ovat erityisesti sen ansiota, että kulloinkin kasana varastoitavaa ainesta voidaan varastoida suoraan keruukosteudessaan esim. kuivauskentällä mihin tahansa haluttuun kohtaan, ilman tarvetta sen kuivattamiselle käyttökosteuteensa ennen sen prosessointia, kuten haketusta ja/tai kasana varastointia, aineskasan kuivuessa "omavaraisesti", parhaimmillaan täysin ilman tarvetta ulkoisen energian käyttöön. Keksinnön perusajatuksena on se, että varastoitavassa aineksessa tapahtuvien kemiallisten ja/tai biologisten prosessien seurauksena kehittyvää lämpöä hyödynnetään imemällä aineskasasta ilmaa kasan sisään sijoitettavan imuohjaimen ansiosta hallitusti kasan yläosasta, jossa lämmön muodostuminen on tehokkainta, lämmön siirtyessä kasassa pääasiassa johtumalla alhaalta ylöspäin, koska, kuten edellä on todettu, konvektiolla eli ilmavirtauksella tapahtuvaa lämmön siirtymistä ei kasan sisällä ole todettu merkittävästi tapahtuvan. Tällä tavoin saadaan kasan kautta "pakotettu" korvausilma läm-penemään, jolloin se sitoo samalla kosteutta itseensä. Biologinen hajoaminen nostaa aineksen lämpötilaa tunnetusti n. 60-70°C lämpötilaan, kemiallisten prosessien toimiessa tietyissä tapauksissa edellä sanottuakin tehokkaammin, jolloin poistuvan ilman lämpötilan ollessa esim. orgaanista ainesta kasana varastoitaessa n. 70°C, kykenee tällainen ilma sitomaan itseensä n. 280 g vettä/kg ilmaa, kun esim. 10°C lämpötilassa oleva ilma kykenee sitomaan vain n. 8 g vettä/kg ilmaa. Tämä selittää osaltaan myös sen, miksei aineskasaa kyetä merkittävästi kuivattamaan puhaltamalla siihen esilämmit-tämätöntä ilmaa.
Keksinnön ansiosta kyetään välttymään esim. perinteisessä hakkeen tai turpeen kasana varastoinnissa tarpeellisilta työvaiheilta eli kasan puristamiselta mahdollisimman tiiviiksi ja peittämiseltä esim. muovilla kompostoitumisen estämiseksi, keksinnön perustuessa aineskasan sisäisen prosessin hyödynnykseen aineskasan kuivatuksessa, jolloin tärkein seikka on aineskasaan kohdistuvan imun vaikutuksesta kasan lävitse tapahtuvan korvausilman riittävän pitkän "kulkureitti" kasassa, jotta se lämpenee riittävästi ennen sen kasasta poistamista. Edellä selitetty on mahdollistettu siis hyödyntämällä aineskasan yläosassa olevaa imuohjainta, jonka yläosassa on poistoilmajärjestely, jonka välityksellä aikaansaadulla imuvaikutuksella ilmaa imetään aineskasasta käytännössä ns. puskuroimalla sitä imuoh-jaimessa olevaan ilmatilaan ennen sen aineskasasta poistamista. Edelleen edullisena sovellutuksena imuoh-jain on peitetty kasaa koostettaessa yläpuolisesti aineskerroksella, jolla varmistetaan edelleen se, että korvausilma ei pääse kulkemaan lyhintä reittiä kasan yläpuolitse imuohjaimeen tai sen ilmatilaan.
Keksinnön mukaisen laitteiston muita edullisia sovellutuksia on esitetty siihen kohdistuvissa epäitsenäisissä suoj avaatimuksissa.
Seuraavassa selityksessä keksintöä havainnollistetaan yksityiskohtaisesti samalla oheiseen piirustukseen viitaten, jossa on esitetty keksinnön mukaisen laitteiston yleistä toimintaperiaatetta.
Keksinnön kohteena on laitteisto kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn, jolloin varastoitava aines A on tarkoitettu hyödynnettäväksi käyttötarkoituksensa edellyttämässä, oleellisesti varastoitavan aineksen keruu-kosteutta alhaisemmassa käyttökosteudessa. Laitteisto on tarkoitettu erityisesti oheisen piirustuksen mukaisella periaatteella kosteana, kuten keruukosteudessaan kasana varastoitavan aineksen A käsittelyyn, aineksen kuivattamiseksi sitä kasassa varastoitaessa hyödyntämällä aineksessa tapahtuvien kemiallisten ja/tai biologisten prosessien seurauksena kehittyvää lämpöä sen poistamiseksi imemällä I kasasta ilmaa kasan yläpuolisesti. Laitteistoon kuuluu oheiseen piirustukseen viitaten aineskasan yläosaan asennettu ilmatäytteinen, yläosastaan oleellisesti suljettu, kuten yhtenäiset katto- ja sivupinnat Ib, le omaava, imuohjain 1, jonka yläosassa on poistoilmajärjestely 2, kuten yksi tai useampi imuputki imuohjaimessa 1 olevaan ilmatilaan la puskuroidun ilman poistamiseksi I aineskasasta sillä aikaansaadulla imuvaikutuksella.
Edellä kuvatun tyyppisellä imuohjaimella saadaan varmistettua ensinnäkin se, että imuvaikutus kohdistuu ylhäältä alaspäin eli imuohjaimen alapuolisen kasan lävitse kulkeutuvan korvausilman lämpenemistä hyödyntäen .
Keksinnössä on erittäin olennaista se, että imuohjaimen 1 alapinta on merkittävästi suurempi kuin imuputken 2 suu. Liian suuri imu suhteessa imupinnan pinta-alaan kuivattaa imupinnan. Hyvän lämmönjohtumisen kannalta on kuitenkin tärkeää, että imupinta säilyy kosteana, koska lämmön johtuminen kuivassa aineessa on huomattavasti heikompaa kuin kosteassa aineessa. Pieni imupinta aiheuttaa myös suuren virtausvastuksen, minkä vuoksi kohtuullinen imuvaikutus edellyttää suhteettoman suurta imutehoa.
Imuohjain 1 on edullisesti alapinnaltaan täysin avoin, jolloin kasaan tasataan riittävän tasainen alusta, jolle se asetetaan. Tässä yhteydessä on luonnollisesti mahdollista varustaa imuohjaimen 1 alapinta myös ilmaa läpäisevällä rakenteella, kuten reikälevyllä, ristikolla, verkolla tai vastaavalla sen alle jäävän riittävän ilmatilan varmistamiseksi. Imuohjaimen alapuolisen ilmatilan la merkitys on erityisesti siinä, että se ensinnäkin levittää imuvaikutuksen laajemmalle alueelle ja toisaalta osaltaan lisää siihen puskuroidun korvausilman viipymäaikaa kasan luontaisesti lämpimämmässä kohdassa eli lähellä kasan huippua.
Edellä esitetyn tyyppisiä imuohjaimia on mahdollista sijoittaa esim. pitkänomaiseen aumaan pituussuunnassaan peräkkäin, mikä mahdollistaa imuohjaimien pitämisen sekä kooltaan että massaltaan helposti käsiteltävinä.
Edellä selitettyyn viitaten, keksinnön mukaisen laitteiston edelleen edullisena sovellutuksena, on imuoh-jain 1 peitetty kasaa koostettaessa yläpuolisesti riittävän korkealla (varastoitavan aineksen lajis-ta/laadusta riippuen) aineskerroksella A', jolla estetään imun I vaikutuksesta kasan läpi kulkeutuvan kor-vausilman K kulkeutuminen sille helpointa reittiä kasan yläpuolisesti imuohjaimeen 1.
Keksinnön mukaisen laitteiston edelleen edullisena sovellutuksena siihen kuuluu alipainejärjestely 3 erityisesti aineskasaan kohdistuvan imuvaikutuksen I tehostamiseksi. Alipainejärjestely 3 mahdollista toteuttaa ensinnäkin painovoimaisesti riittävän pitkää imu-putkea poistojärjestelynä käyttämällä, jolloin imuvai-kutusta voidaan edelleen tehostaa käyttämällä imuputken päässä hattua tai tuulen mukaan kääntyvää virtausoh-jainta jne.
Edelleen edullisena keksinnön mukaisen laitteiston sovellutuksena alipainejärjestelynä 3 on käytetty yhtä tai useampaa apuvoimalla toimivaa, kuten tuulivoimatoi-mista, sähkötoimista ja/tai vastaavaa huippuimuria.
Keksinnön mukaista laitteistoa hyödynnettäessä on selvää, että mitä kovempi imu saadaan aikaa, sitä voimakkaammin korvausilma pyrkii myös imuohjaimen lähistöltä kasan läpi kulkeutumaan. Tästä syystä on keksintöä mahdollista hyödyntää tarvittaessa edelleen esim. siten, että oheisen piirustuksen oikeanpuoleisessa kasassa esitetyn mukaisesti imuohjaimen 1 yhteyteen on järjestetty korvausilman "viipymäajan" lisäämiseksi kasan sisässä oleva lisäohjain 5, kuten geotekstiili, muovi ja/tai vastaava, mikä tuo riittävän virtausvastuksen korvausilmalle siten, että ilmaa saadaan imettyä myös kasan alapuoliselta osalta. Tällä tavoin kontrolloitu korvausilman "kulunohjaus" aikaansaa sen, että pidemmän matkan kasan sisällä kulkeva korvausilma ehtii lämmetä enemmän ja kuljettaa siten poistuessaan enemmän kosteutta ulos kasasta.
Edelleen edullisena keksinnön mukaisen laitteiston sovellutuksena laitteistoon kuuluu seurantajärjestely 4 aineskasassa varastoitavan aineksen tilan monitoroi-miseksi, kuten yksi tai useampi imuohjaimen ilmatilan 1; la olosuhteita monitoroiva lämpötila-, kosteusanturi ja/tai vastaava.
Edellä kuvatun tyyppisellä seurantajärjestelyllä on mahdollista seurata/suorittaa mm. seuraavia asioita: - milloin kuivuminen alkaa hidastua, paljonko lopputuotteesta saadaan energiaa mWh/m3 suhteessa sen kosteuteen, - tuottaa/välittää hälytys liiallisesta tai liian vähäisestä lämpötilan noususta (prosessin toimimatto-muus/itsesyttymisriski) ja/tai tieto siitä (esimerkiksi sähköpostitse tai tekstiviestinä) , milloin mikäkin kasa on optimitilassa (jolloin kuivatus voidaan mahdollisesti keskeyttää), - milloin materiaali on ideaalisen kosteaa logistiikan ja polttoarvon suhteen (kuivempaa materiaalia ei kyetä kuljettamaan yhtä paljon kerrallaan esim. autokuljetuksena kuin kosteampaa ainesta), ja - mikä kasa kannattaa myydä ensimmäisenä.
Varastoidun aineksen myyntihinta muodostuu yleensä painon sijasta sen energiamäärän perusteella eli mitä kuivempaa materiaali on, sitä korkeampi on sen hinta. Toisaalta kuivemman materiaalin polttaminen tuottaa vähemmän päästöjä, joista tehtaat joutuvat maksamaan, minkä lisäksi voimalaitokset pystyvät optimoimaan toimintaansa, jos käytettävän polttoaineen kosteudesta on ennakolta tiedossa.
Edellä kuvatun tyyppistä seurantajärjestelyä on mahdollista käyttää samanaikaisesti esim. vain osassa esim. samassa aumassa pituussuunnassa peräkkäin olevia imuohjaimia 1, koska todennäköistä on, että esim. samassa aumassa olevien, erillisin huipuin muodostettujen kasojen prosessit tapahtuvat keskenään vastaavasti.
Edellä kuvatuin tavoin on keksinnön mukaisella laitteistolla mahdollista aikaansaada erityiskuivaa ener-giajaetta, jonka myyntihinta on huomattavasti tavanomaista korkeampi. Erityiskuivaa materiaalia voidaan käyttää esim. raakaöljyä käyttävien voimalaitosten polttoaineena muuttamalla kattilat kaasupolttimiksi. Ko. materiaalia voidaan käyttää myös turvevoimaloissa, joissa puusta saatava energiajae ei ole nykymenetelmil-lä tuotettuna riittävän tasalaatuista.
Edelleen edullisena sovellutuksena aineskeossa tapahtuvan kuivatusprosessin hallinta on järjestetty ohjaus-järjestelyllä alipainejärjestelyä 3 seurantajärjestelyn 4 mittaustiedon perusteella ohjaamalla, mikä mahdollistaa kaikilta osin täysin hallitun aineskeon kuivatuksen sekä sen tilan seurannan ja mahdollisesti jopa suoran tiedonvälityksen kuivatusprosessista esim. pilvipalve-linperiaatteella suoraan kulloisenkin käyttäjätahon tarpeisiin.
Q
Edellä selitetty keksintö perustuu siis siihen, että kasassa muodostuva lämpö nousee ylöspäin ja siihen, että ilman suhteellinen kosteus pyrkii aina tasaantumaan. Näin ollen, poistamalla kasan lämpimimmästä kohdasta eli sen yläosasta kuumaa ilmaa, joka korvautuu viileämmällä, kasassa olevan aineksen kokonaisvesimäärä laskee sen seurauksena, että ilma kykenee sitomaan itseensä sitä enemmän vettä, mitä kuumempaa se on. Poistettaessa kasasta mahdollisimman kuumaa ilmaa, ei ole käytännössä merkitystä sillä, mistä korvausilma kasaan varsinaisesti kulkeutuu, koska korvausilma on kaikissa olosuhteissa aina kuitenkin matalammassa lämpötilassa kuin kasasta poistettava kuuma ilma. Koska keksintö perustuu kosteuden vaikutuksesta johtumalla kasassa tapahtuvaan lämmön siirtoon, on mahdollista sekä hakettaa että varastoida merkittävästi nykyistä käytäntöä kosteampaa ainesta ja edelleen varastoida sitä kasassa haketettuna ilman, että sen lämpöarvo merkittävästi laskee.
On selvää, että keksintö ei rajoitu edellä esitettyihin tai selitettyihin sovellutuksiin, vaan sitä voidaan keksinnön perusajatuksen puitteissa muunnella hyvinkin monilla tavoin. Näin ollen, esim. käytettäessä sähkö-voimaista huippuimuria, voidaan korvausilman saanti estää esim. muovilla, geotekstiilillä tai peittopape-reilla huomattavasti piirustuksessa kuvattua laajemmalta alueelta. Vastaavasti esim. sähkövoimainen imu voidaan aikaansaada myös keskitetysti imulaitteistolla, josta imu välitetään useampaan imupinta-alaa kasvattavaan imuohjaimeen tai jopa useampaan kasaan. Edelleen on luonnollisesti mahdollista tehostaa ilman kiertoa esim. puhaltamalla kasaan ilmaa kasan alaosassa esim. sen keskiosaan sijoitetulla puhallusputkella jne. Tässä yhteydessä on edelleen mahdollista koota aineskasa esim. erilliselle alustalle, joka koostuu esim. huokoisesta geokankaasta ja sen alla olevasta reikä-, ritilä-, verkkolevystä tai vastaavasta, jolloin kor-vausilmaa saadaan johdettua kauttaaltaan kasan pohjan lävitse. Keksintöä voidaan edelleen hyödyntää mitä erilaisimpien ainesten kuivattamisessa, jotka kasassa varastoitaessa tuottavat lämpöä biologisen hajoamisen tai kemiallisten prosessien seurauksena.

Claims (4)

Suoi avaatimukset:
1. Anordning för behandling av ämne, som lagras i hög, varvid ämnet (A), som skall lagras, är avsett att utnyttjas i en bruksfuktighet nödig för dess bruksändamäl, som är väsentligen lägre än insamligsfuktigheten av ämnet, som skall lagras, och, varvid behandling för att torka ämnet (A) , som skall lagras i hög särskilt som fuktig, säsom i dess insamlingsfuktighet, är anordnad när ämnet lagras i hög genom att utnyttja värme, som utvecklas i ämnet som följd av i ämnet försiggäende kemiska och/eller biologiska processer, för att avlägsna värmen genom att suga (I) lyft uppifrän högen, kännetecknad därav, att tili anordningen hör en av sin övre del väsentligen stängd, säsom enhetliga tak- och sidoytor (Ib, le) omfattande, och i övre delen av högen installerad sug-ningsstyrare (1), som är fylld med luft, vilken sug-ningsstryrare (1) har i sin övre del en avlägsningsluf-tanordning (2), säsom en eller flera sugningsrör, för att avlägsna (I) i ett luftutrymme (la) i sugningsstry-raren (1) buff rad luft frän ämneshögen genom en sug-ningseffekt förorsakad med densamma.
1. Laitteisto kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn, jolloin varastoitava aines (A) on tarkoitettu hyödynnettäväksi käyttötarkoituksensa edellyttämässä, oleellisesti varastoitavan aineksen keruukosteutta alhaisemmassa käyttökosteudessa, ja jolloin erityisesti kosteana, kuten keruukosteudessaan kasana varastoitavan aineksen (A) käsittely sen kuivattamiseksi on järjestetty ainesta kasassa varastoitaessa hyödyntämällä aineksessa tapahtuvien kemiallisten ja/tai biologisten prosessien seurauksena kehittyvää lämpöä sen poistamiseksi imemällä (I) kasasta ilmaa kasan yläpuolisesta., tunnettu siitä, että laitteistoon kuuluu aineskasan yläosaan asennettu ilmatäytteinen, yläosastaan oleellisesti suljettu, kuten yhtenäiset katto- ja sivupinnat (Ib, le) omaava imuohjain (1), jonka yläosassa on pois-toilmajärjestely (2), kuten yksi tai useampi imuputki, imuohjaimessa (1) olevaan ilmatilaan (la) puskuroidun ilman poistamiseksi (I) aineskasasta sillä aikaansaadulla imuvaikutuksella.
2. Anordning enligt skyddskravet 1, kännetecknad, därav, att tili densamma hör en lägtrycksanordning (3) särskilt för att optimera sugningseffekten (I) riktad mot ämnehögen genom en eller flera med hjälpkraft, säsom genom vindkraft, el och/eller pä ett motsvarande sätt, fungerande toppfläktar.
2. Suojavaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että siihen kuuluu alipainejärjestely (3) erityisesti aineskasaan kohdistuvan imuvaikutuksen (I) tehostamiseksi yhdellä tai useammalla apuvoimalla toimivalla, kuten tuulivoimatoimisella, sähkötoimisella ja/tai vastaavalla, huippuimurilla.
3. Anordning enligt skyddskravet 1 eller 2, kännetecknad därav, att tili anordningen hör en uppföljningsanordning (4) för att övervaka tillständ av ämnet, som skall lagras, säsom en eller fleraförhällandena av luftutrymmet (la; 1) i sugstyraren övervakande temperatur-, fuktighetssensorer och/eller motsvarande.
3. Suojavaatimuksen 1 tai 2 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että laitteistoon kuuluu seurantajär-jestely (4) aineskasassa varastoitavan aineksen tilan monitoroimiseksi, kuten yksi tai useampi imuohjaimen ilmatilan (1; la) olosuhteita monitoroiva lämpötila-, kosteusanturi ja/tai vastaava.
4. Jonkin edellisistä suojavaatimuksista 1-3 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että siihen kuuluu ohjausjärjestely aineskeossa tapahtuvan kuivatusproses-sin hallitsemiseksi alipainejärjestelyä (3) seuranta-järjestelyn (4) mittaustiedon perusteella ohjaamalla. Skvddskrav:
4. Anordning enligt nägot av de ovanstäende skyddskraven 1-3, kännetecknad därav, att tili densamma hör en manövreringsanordning för att kontrollera i ämnehögen pägäende torkprocessen genom att styra lägtrycksanordningen (3) pä grund av uppföljnings-anordningens (4) mätinformation.
FIU20144155U 2013-10-11 2014-06-24 Laitteisto kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn FI10575U1 (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FIU20144155U FI10575U1 (fi) 2013-10-11 2014-06-24 Laitteisto kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20136015 2013-10-11
FIU20144155U FI10575U1 (fi) 2013-10-11 2014-06-24 Laitteisto kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn

Publications (1)

Publication Number Publication Date
FI10575U1 true FI10575U1 (fi) 2014-08-15

Family

ID=51492754

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FIU20144155U FI10575U1 (fi) 2013-10-11 2014-06-24 Laitteisto kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI10575U1 (fi)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2017093901A1 (en) * 2015-12-01 2017-06-08 Stora Enso Oyj Method and arrangement for drying a biomass pile

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2017093901A1 (en) * 2015-12-01 2017-06-08 Stora Enso Oyj Method and arrangement for drying a biomass pile
EP3384220A4 (en) * 2015-12-01 2019-05-01 Stora Enso Oyj METHOD AND ARRANGEMENT FOR DRYING A BIOMASS SHELL

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP2647935B1 (en) Grain drying arrangement and method for drying grain
US20060191158A1 (en) Dry kiln heat retention system
EA021775B1 (ru) Способ и устройство для сушки листов
JP2007071440A (ja) 太陽熱利用木材及びおが粉乾燥装置
CN105066625A (zh) 木材单板干燥装置
US20160102909A1 (en) A method of evaporating liquid and drying static bed of particles within a container and recovering water condensate
FI10575U1 (fi) Laitteisto kasana varastoitavan aineksen käsittelyyn
US20080178488A1 (en) Portable counter flow drying and highly efficient grain drier with integrated heat recovery
CA2724838C (en) Method for drying objects of organic material and a dryer
CN105063765A (zh) 一种多室热回用的烘茧机
CN206339081U (zh) 一种螺旋式干燥输送机构
CN208108754U (zh) 一种碳化硅微粉用烘干设备
CN203053173U (zh) 碳纤维远红外/空气能烘干设备
CN106016975A (zh) 一种箱体式的干燥装置
CN202599043U (zh) 碳纤维/远红外太阳能烘干装置
EP1687576B1 (en) Method and apparatus for drying bulk material, especially bark, sawdust, pretreated sludge or a mixture thereof
CN107726812A (zh) 一种干燥机械装置
FI122692B (fi) Kuivauslaite
CN204944110U (zh) 木材单板干燥装置
CN101025327A (zh) 一种干燥系统
EP2503272A2 (en) Device for drying loose material
CN206369449U (zh) 饲料烘干装置
CN206362100U (zh) 干燥处理装置
CN102701565A (zh) 一种余热利用污泥干化集成装置
KR20140115851A (ko) 버섯 배지 건조기

Legal Events

Date Code Title Description
FGU Utility model registered

Ref document number: 10575

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: U1

MMU Utility model lapsed