FI100006B - Kiinnitysjärjestelmä - Google Patents

Kiinnitysjärjestelmä Download PDF

Info

Publication number
FI100006B
FI100006B FI961405A FI961405A FI100006B FI 100006 B FI100006 B FI 100006B FI 961405 A FI961405 A FI 961405A FI 961405 A FI961405 A FI 961405A FI 100006 B FI100006 B FI 100006B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
piece
holder
annular
reading
support
Prior art date
Application number
FI961405A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI961405A0 (fi
Inventor
Markku Lehtinen
Original Assignee
Markku Lehtinen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Markku Lehtinen filed Critical Markku Lehtinen
Priority to FI961405A priority Critical patent/FI100006B/fi
Publication of FI961405A0 publication Critical patent/FI961405A0/fi
Priority to FI964298A priority patent/FI101125B/fi
Priority to EP97907115A priority patent/EP0959713A1/en
Priority to US09/155,150 priority patent/US6059156A/en
Priority to AU19280/97A priority patent/AU1928097A/en
Priority to PCT/FI1997/000161 priority patent/WO1997036515A1/en
Application granted granted Critical
Publication of FI100006B publication Critical patent/FI100006B/fi

Links

Landscapes

  • Telephone Set Structure (AREA)

Description

100006
ΚΙINNITYSJÄRJESTELMÄ FÄSTNINGSANORDNING
Nyt esillä oleva keksintö kohdistuu itsenäisten vaatimusten johdanto-osassa selostettuun kiinnitysjärjestelmään erilaisten kojeiden, kuten matkapuhelimien, väliaikaiseksi 5 kiinnittämiseksi pidikkeeseen. Näiden kojeiden yleistyessä on muodostunut tarve sellaisista pidikkeistä, jotka voidaan edelleen kiinnittää esim. vyöhön. Keksintö koskeekin ensisijaisesti tällaista kojeen ja pidikkeen välistä liitosta.
10 Tunnetuissa kiinnitysmenetelmissä on ongelmana aikaansaada riittävän luotettava ja samalla käyttömukava kiinnityskyt-kentä kojeen ja pidikkeen välillä. Joissakin ratkaisuissa on kylläkin onnistuttu ratkaisemaan lukitus luotettavasti, mutta siten, että käyttömukavuus samalla on huonontunut 15 kiinnitysmekanismin monimutkaisuuden takia. Tällöin myös pidikkeen koko on kasvanut tarpeettoman suureksi.
Joissakin tunnetuissa ratkaisuissa käytetään muovin joustavuuteen perustuvaa ns. napsahduslukitusta. Näissä kiinni-20 tysjärjestelmissä koje tai laite voi lukitusasemassa kiertyä vapaasti 360° pidikkeen tasossa. Irrotusnapsahdukseen tarvittava voima on kuitenkin varsin vähäinen, jolloin koje saattaa helposti vahingossa irrota lukitusasemasta, pudota ja vaurioitua tai hävitä. US patentissa nro. 5,054,170 on 25 esitetty tapa kiinnittää kotelo vyölenkkiin pidikkeellä, jossa käytetään hyväksi pidikkeessä olevaan uraan sovitettua joustavaa estekappaletta, jonka yli kotelossa oleva vastakappale vedetään, vastakappaleen lukitsemiseksi uraan.
30 Tunnetaan myös kiinnitysjärjestelmiä, esim. US patenttijulkaisuista nro. 4,676,420 ja 3,743,147, joissa käytetään hyväksi epäkesko-lukitusta. Kojeessa oleva epäkeskokappale voidaan sovittaa pidikkeeseen tai poistaa pidikkeestä vastaavanmuotoisen epäkeskoaukon kautta vain määrätyssä 35 kojeen ja pidikkeen keskinäisessä asennossa. Muissa asen-·: noissa koje on lukittu pidikkeeseen.
2 100006
Toisissa tunnetuissa ratkaisuissa on itse kojeeseen asennettu kiinteästi ns. vyöpidike, jolloin sekä koje että vyöpidike irrotetaan vyöstä kojetta käytettäessä. Tämäkään kiinnitysratkaisu ei välttämättä ole täysin luotettava, 5 koska vyöpidikkeen kiinnitys asusteeseen saattaa pettää. Sen suurena haittana on kuitenkin se, että koje ei pääse vapaasti kiertymään pidikkeen tasossa eikä siten pysty liikkumaan vartalon liikkeisiin mukautuen. Esillä olevan keksinnön tarkoituksena onkin aikaansaada aikaisemmin 10 tunnettuja kiinnitysjärjestelmiä parempi järjestelmä.
Tarkoituksena on täten aikaansaada kiinnitysjärjestelmä, joka on luotettava ja joka varmistaa kojeen pysymisen kiinnitettynä pidikkeeseen kunnes se halutaan siitä irrot-15 taa. Tarkoituksena on tällöin myös aikaansaada kiinnitys-järjestelmä, jonka rakenne on yksinkertainen ja vähän tilaa vievä. Tarkoituksena on lisäksi aikaansaada käyttömukavuu-deltaan aikaisempia parempi järjestelmä, joka on helppokäyttöinen ja jolla koje on helposti kiinnitettävissä 20 pidikkeeseen ja myös helposti irrotettavissa siitä.
Tarkoituksena on vielä aikaansaada kiinnitysjärjestelmä, joka sallii kojeen kiertyvän, jopa 360° pidikkeen tasossa, jolloin kojetta voidaan helposti ja turvallisesti kantaa esim. vyöhön kiinnitetyssä pidikkeessä.
25 . Edellä mainittujen tarkoitusperien saavuttamiseksi on keksinnönmukainen kiinnitysjär jestelmä tunnettu siitä, mitä on esitetty itsenäisten patenttivaatimusten tunnusmerk-kiosassa.
30
Eräs keksinnönmukainen edullinen kiinnitysjärjestelmä käsittää esim. vyöhön kiinnitettävissä olevan pidikkeen ja kiinnitettävään kojeeseen kiinnitetyn erillisen kiinni-tyselimen.
35 Varsinainen pidike käsittää - levymäisen alustan, joka kiinnitetään esim. vyöhön, - etulevyn, joka osittain peittää alustan kojetta 3 100006 päin olevan sivun ja jossa on rako ja - lukituskappaleen, joka on sovitettu kiinteästi alustaan raon kohdalle alustasta ulospäin työntyväksi.
5
Kojeeseen kiinnitetty kiinnityselin käsittää puolestaan kannatustapin varaan kojeesta aksiaalisesta ulospäin työntyvän rengasmaisen kappaleen. Rengasmaisen kappaleen seinämään on tehty lukituskappaleen mentävä aukko tai ura, joka 10 sallii lukituskappaleen työntyvän radiaalisesti rengasmaisen kappaleen sisään ja siitä ulos. Rengasmaisen kappaleen sisähalkaisija on tarpeeksi suuri salliakseen lukituskappaleen kiertyvän siinä aksiaalisesti. Rengasmaisen kappaleen ulkohalkaisija on puolestaan suurempi kuin etulevyssä ole-15 van raon leveys, alustan ja etulevyn väliin raon kohdalle sovitetun rengasmaisen kappaleen pidättämiseksi alustan ja etulevyn välissä.
Keksinnön edullisen ratkaisun mukaan pidikkeen etulevy voi 20 käsittää kaksi levymäistä pystysuoraa osaa ja pystysuorat osat yhdistävän levymäisen alaosan, jotka osat muodostavat leveän U-muotoisen etulevyn. Tämä U-muotoinen etulevynkap-pale jättää levymäisestä alustasta peittämättä pystysuoran raon, joka toisesta päästään eli yläpäästään on avonainen 25 ja toisesta päästään eli alapäästään on suljettu. Varsinainen lukituskappale sovitetaan levymäiseen alustaan raon kohdalle, edullisesti lähelle raon suljettua päätä.
Rako voidaan tietenkin muotoilla erimuotoiseksikin. Rako 30 sallii rengasmaisen kappaleen liikkumisen raon pituussuun-.. nassa etulevyn ja levymäisen alustan väliin muodostetussa \ lukituspesässä. Tällöin varsinainen rengasmainen kappale kulkee lukituspesässä ja rengasmaisen kappaleen kannatus-tappi, joka halkaisijaltaan on rengasmaista kappaletta 35 kapeampi, kulkee etulevyn raossa. Etulevyssä oleva rako on niin kapea, että se estää rengasmaisen kappaleen työntymisen kohtisuoraan ulos lukituspesästä.
.. 4 100006
Pidäkkeessä oleva lukituskappale työntyy keksinnön edullisen suoritusmuodon mukaan ulospäin levymäisestä alustasta lähes etulevyyn saakka, mutta ei aivan. Ainakin osa levymäisestä alustasta ulos työntyvästä lukituskappaleesta on 5 järjestettävissä työntymään sisään raossa kulkevaan rengasmaiseen kappaleeseen. Lukituskappale on edullisesti pitkänomainen kappale, jonka pituus on pääasiallisesti yhtä suuri kuin rengasmaisen kappaleen sisähalkaisija. Tällöin lukituskappale on käännettävissä pituussuuntaisen keskikoh-10 tansa ympäri rengasmaisen kappaleen sisällä edullisesti 360° rengasmaisen kappaleen akselin ympäri.
Lukituskappaleen leveys on hieman pienempi kuin rengasmaisen kappaleen seinämään tehdyn uran leveys siten, että 15 lukituskappale pituussuunnassaan on työnnettävissä uran kautta rengasmaiseen kappaleeseen ja siitä ulos, lukitus-kappaleen toisen pään ollessa kohdistettuna kohti uraa.
Rengasmaisen kappaleen seinämään on edullisesti tehty 20 lukituskappaleen mentävä ura, joka siis sallii lukitus-kappaleen työntyvän radiaalisesti ulos rengasmaisesta kappaleesta ainoastaan rengasmaisen kappaleen ja lukitus-kappaleen ollessa yhdessä määrätyssä asennossa toisiinsa nähden.
25
On tietenkin haluttaessa mahdollista muodostaa rengasmaisen kappaleen seinämään useampia rakoja, esim. kello 10 ja kello 2 kohdalle, jotka sallivat lukituskappaleen työntyvän ulos rengasmaisesta kappaleesta lukituskappaleen toisen 30 pään osoittaessa rengasmaisen kappaleen sisällä suuntaan .. kello 10 tai kello 2.
Kiinnitys järjestelmä voidaan myös järjestää toteutettavaksi päinvastoin siten, että levymäinen alusta ja siihen sovi-35 tettu etulevy muodostetaan itse kojeeseen. Tällöin pidik-keeseen kiinnitetään vastaavasti kannatustapin varaan pidikkeestä aksiaalisesti ulospäin työntyvä rengasmainen kappale. Rengasmaisen kappaleen seinämään on tehty lukitus- 5 100006 kappaleen mentävä ura, joka sallii lukituskappaleen työntyvän radiaalisesti rengasmaisen kappaleen sisään ja siitä ulos. Rengasmaisen kappaleen sisähalkaisija on tarpeeksi suuri salliakseen lukituskappaleen kääntyvän siinä aksiaa-5 lisesti, ja sen ulkohalkaisija on suurempi kuin etulevyssä olevan raon leveys, alustan ja etulevyn väliin raon kohdalle sovitetun rengasmaisen kappaleen pidättämiseksi alustan ja etulevyn välissä. Pidike käsittää kiinnityselimet pidik-keen kiinnittämiseksi vyöhön, seinätelineeseen, laukkuun 10 tai muuhun vastaavaan.
Nyt esillä oleva keksinnönmukainen järjestelmä perustuu rakenteeseen, jossa koje ei voi vapaasti irrota pidikkeestä missä tahansa 360 asteen kulmassa vaan ainoastaan yhdessä 15 tai haluttaessa useammassa tietyssä, tarkoin rajoitetussa asemassa. Irrotusasemointi voidaan rakenteellisesti valita sellaiseksi, että koje vain hyvin pienellä todennäköisyydellä vahingossa joutuu irrotusasemointia vastaavaan tilaan. Näin ollen 360 asteen irrotusasemoinnin sijasta irro-20 tusasemoinnin alue voi olla esim. vain 20 astetta. Pienempikin irrotusasemointialue kuten 5-15 astetta on mahdollinen, mutta aluetta pienennettäessä kojeen käyttömukavuus laskee, mikä rajoittaa irrotusasemointialueen valintaa kovin suppeaksi. Irrotusasemointi voi tietenkin myös olla 25 suurempi, esim. 30 - 60 astetta, mutta tällöin kojeen " irtoamistodennäköisyys kasvaa. Useammat pienemmät irro- tusasemoinnit, jotka yhteensä muodostavat 30-60 astetta, voivat sitä vastoin olla edullisia, tapauksesta riippuen.
30 Keksintöä selostetaan seuraavassa lähemmin oheisiin piirustuksiin viitaten, joissa
Kuvio 1 esittää kaaviollisesti keksinnönmukaisen kiinnitys järjestelmän pidikettä edestäpäin katsottuna; Kuvio 2 esittää Kuvion 1 leikkausta viivaa AA pitkin; 35 Kuvio 3 esittää kaaviollisesti osakuvantona kannettavaa kojetta, johon on kiinnitetty keksinnönmukainen rengasmainen kappale, takaapäin katsottuna;
Kuvio 4 esittää Kuvion 3 leikkausta viivaa BB pitkin; 6 100006
Kuvio 5 esittää kaaviollisesti ensimmäistä vaihetta kiinnitettäessä keksinnönmukaisesti Kuvion 3 mukaista kojetta Kuvion 1 mukaiseen pidikkeeseen, koje ja pidike etupuolelta nähtynä; 5 Kuvio 6 esittää Kuvion 5 leikkausta viivaa CC pitkin;
Kuvio 7 esittää Kuvion 5 jälkeistä vaihetta kojetta kiinnitettäessä pidikkeeseen;
Kuvio 8 esittää Kuvion 3 mukaisen kojeen kiinnitettynä Kuvion 1 mukaiseen pidikkeeseen, ja 10 Kuvio 9 esittää Kuvion 8 leikkausta viivaa DD pitkin.
Kuvioissa 1 ja 2 on esitetty kaaviollisesti keksinnönmukai-sen järjestelmän pidike 10, edestä ja leikkauksena viivaa AA pitkin. Pidike käsittää levymäisen alustan 12, joka voi 15 olla valmistettu esim. muovista tai metallista tai muusta sopivasta materiaalista. Levymäinen alusta on tarkoitus kiinnittää, ei esitetyillä elimillä, esim. vyöhön tai muuhun asusteeseen, laukkuun, telineeseen seinällä tai vaikkapa autossa. Alustan ei tarvitse olla levymäinen sanan 20 tarkassa, rajoitetussa merkityksessä, vaan se voi olla jonkin muunkin muotoinen kannatettavan kojeen taustaksi sopiva kappale.
Levymäinen alusta 12 on osittain peitetty etulevyllä 14, 25 joka voi olla valmistettu samasta materiaalista kuin alusta, tai muusta sopivasta materiaalista. Etulevy 14 on kuvion esittämässä tapauksessa leveäsarkaisen U-kirjaimen muotoinen. U-kirjain on muodostettu kahdesta pitkästä, tässä tapauksessa pystysuuntaisesta, osasta 16, 16’ ja nämä 30 osat yhdistävästä alaosasta 18. Pitkittäisten pystyosien 16 ja 16' väliin muodostuu rako 20, joka toisesta päästään 22 on suljettu ja toisesta päästään 24 avoin. Raon leveys a on Kuvion 1 esittämässä tapauksessa n. 1/3 alustan leveydestä b. Alustan 12 ja etulevyn 14 väliin muodostuu lukituspesä 35 26, kuten Kuviosta 2 ilmenee.
.. Etulevyn muoto voi tietenkin tarpeen mukaan olla erilainen kuin Kuviossa 1 esitetty. Raon ei välttämättä tarvitse olla 7 100006 suora, vaan se voi olla muotoiltu halutulla tavalla. Etulevy voi lisäksi peittää huomattavasti suuremman osan kuin kolmanneksen levymäisestä alustasta, kuten Kuviossa 1 on esitetty. Etulevy voi peittää yli puolet, jopa lähes koko 5 alustan. Ainoastaan pieni rako jätetään vapaaksi kiinnittämistä varten.
Levymäiseen alustaan on raon 20 kohdalle kiinteästi sovitettu lukituskappale 28. Lukituskappale on pitkänomaisen 10 harjanteen muotoinen kappale, jonka pituus on 1 ja joka on sovitettu siten, että sen pituussuunta on samansuuntainen raon pituussuunnan kanssa. Kappale 28 on kiinteästi kiinnitetty alustaan 12. Kappale 28 voi olla valmistettu metallista, muovista tai jostakin muusta suhteellisen kestävästä 15 aineesta. Harjanteen korkeus h eli lukituskappaleen kohtisuora ulottuvuus alustasta 12 on suunnilleen puolet lukituspesän 26 syvyydestä H. Harjanteen korkeus h voi olla lähes pesän syvyyden H suuruinen.
20 Kuviossa 3 on matkapuhelin 30 esitetty osakuvantona takaapäin katsottuna. Kuviossa 4 sama puhelin on esitetty leikkauksena Kuvion 3 viivaa BB pitkin. Matkapuhelimen takakanteen 32 on kannatustapin 34 varaan kiinnitetty rengasmainen kappale 36, jolla matkapuhelin kiinnitetään pidik-25 keeseen 10. Rengasmaisen kappaleen takakannesta kohtisuoraan ulospäin olevan seinämän 38 yläosaan, kello 12 kohdalle, on muodostettu ura tai aukko 40, joka Kuvion 3 esittämässä tapauksessa vastaa noin 20 asteen kulmaa rengasmaisen kappaleen kehällä. Ura 40 on tarkoitettu puhe-30 linta pidikkeeseen kytkettäessä ohittamaan harjannemaisen t lukituskappaleen 28.
Rengasmaisen kappaleen 36 sisäkehän 42 halkaisija d on hieman lukituskappaleen pituutta 1 suurempi siten, että 35 lukituskappale mahtuu rengasmaisen kappaleen sisään. Rengasmaisen kappaleen 36 ulkokehän halkaisija D on suurempi kuin raon 20 leveys a, D > a, jolloin pidikkeen etulevyn pystysuorien osien 16 ja 16' reunat estävät rengasmaista 8 100006 kappaletta työntymästä ulos lukituspesästä.
Kuvioissa 5 ja 6 on esitetty alkuvaihe matkapuhelimen 30 kiinnittämisestä pidikkeeseen 10. Matkapuhelin, joka näh-5 dään edestäpäin kuvattuna, on käännetty ylösalaisin, siten, että siihen kiinnitetyssä rengasmaisessa kappaleessa 36 oleva ura 40 osoittaa alaspäin. Rengasmainen kappale 36 on matkapuhelimen kiinnityksen kannalta asemoitu siten, että se voidaan työntää pidikkeen 10 lukituspesään 26 ylhäältä 10 alaspäin, jolloin harjanteen muotoinen lukituskappale 28 asemoituu rengasmaisen kappaleen keskelle sen sisään ohittaen rengasmaisen kappaleen seinän 38 uran 40 kautta.
Rengasmainen kappale 36 on sovitettu lukituspesään 26 raon 15 20 avonaisesta yläosasta 24 ja kulkemaan lukituspesässä rakoa pitkin alaspäin nuolen a osoittamassa suunnassa. Matkapuhelin viedään raossa alas saakka eli kunnes lukitus-kappale 28 on aukon tai uran 40 kautta työntynyt kokonaisuudessaan rengasmaisen kappaleen sisään.
20 Tämän jälkeen matkapuhelinta 30 käännetään 180 astetta kuten Kuviossa 7 on esitetty nuolen β suunnassa vastapäivään siten, että rengasmainen kappale 36 kääntyy aksiaalisesta lukituskappaleeseen 28 nähden. Tietenkin matkapuhe-- 25 linta voisi kääntää vastaavasti myötäpäivään.
Kuvioissa 8 ja 9 on esitetty matkapuhelin 30 lukitusasemas-sa kiinnitettynä pidikkeeseen 10 eli sen jälkeen, kun se on Kuvion 7 esittämällä tavalla käännetty 180 astetta pidik-30 keen tasossa vapaasti riippuvaan asentoon. Etulevyn reunat 42 estävät rengasmaista kappaletta 36 työntymästä kohtisuoraan ulos lukituspesästä. Etulevyn 14 alaosa 18 estää rengasmaisen kappaleen kannatustapin 34 välityksellä matkapuhelinta 30 putoamasta alaspäin. Lukituskappale 28 estää 35 puolestaan matkapuhelinta nousemasta suoraan ylöspäin. Lukituskappale estää matkapuhelinta irtoamasta raosta 20 ·; vaikka matkapuhelinta kääntäisi 170 astetta myötä- tai vastapäivään samalla ylöspäin nostaen. Vasta kun matkapuhe- 9 100006
Iin on käännetty 180 astetta sallii lukituskappale rengasmaisen kappaleen nousta raossa ylöspäin ja matkapuhelimen irrottamisen. Matkapuhelin pääsee vapaasti kiertymään 360 astetta pidikkeen tasossa ja on irrotettavissa pidäkkeestä 5 vain ja ainoastaan kääntämällä matkapuhelin pystyasentoon. Tahaton irtoaminen pidikkeestä on täten minimoitu.
Täten on keksinnönmukaisella kiinnitysjärjestelmällä aikaansaatu aikaisemmin tunnettuja kiinnitysjärjestelmiä 10 parempi järjestelmä. Uusi järjestelmä on luotettava ja se varmistaa kojeen pysymisen kiinnitettynä pidikkeeseen kunnes se halutaan siitä irrottaa. Tarvittava kiinnitys-järjestelmän rakenne on yksinkertainen ja vähän tilaa vievä. Lisäksi se on käyttömukavuudeltaan hyvä ja helppo-15 käyttöinen. Järjestelmä sallii kojeen kiertyvän, jopa 360° pidikkeen tasossa, jolloin kojetta voidaan mukavasti ja turvallisesti kantaa ilman haittoja esim. vyöhön kiinnitetyssä pidäkkeessä.
20 Keksinnönmukainen järjestelmä voidaan tietenkin toteuttaa päinvastoin kuin Kuvioissa 1 - 9 on esitetty eli siten, että rengasmainen kappale 36 sovitetaan pidikkeeseen ja harjanteenmuotoinen lukituskappale 28 kannettavaan kojeeseen.
25
Keksintöä voidaan modifioida monella eri tavalla eikä sitä ole tarkoitus rajoittaa edellä esitettyihin sovellutusmuo-toihin, vaan sitä on päinvastoin tarkoitus soveltaa laajasti oheisten patenttivaatimusten rajoittaman suojapiirin 30 puitteissa. Näin ei esim. rengasmaisen kappaleen välttämättä tarvitse olla tasaisen sylinterin muotoinen vaan se voi olla esim. kulmikas tai sen seinämät voivat olla kaltevat.

Claims (8)

10 100006
1. Kiinnitysjärjestelmä kojeen (30), kuten kannettavan puhelimen tai kameran, väliaikaiseksi kiinnittämiseksi 5 pidikkeeseen (10), joka käsittää - levymäisen alustan (12), - etulevyn (14), joka osittain peittää alustan kojetta päin olevan sivun ja jossa on rako (20) , ja - lukituskappaleen (28), joka on sovitettu alus- 10 taan raon kohdalle alustasta ulospäin työntyväksi, tunnettu siitä, että kiinnitysjärjestelmä lisäksi käsittää kojeeseen kiinnitetyn ja kojeesta aksiaalisesti ulospäin työntyvä rengasmaisen liitoselimen (36), jonka 15. seinämään (38) on tehty lukituskappaleen (28) mentävä aukko tai ura (40), joka sallii lukitus-kappaleen työntyvän radiaalisesti rengasmaisen kappaleen sisään ja siitä ulos, - sisähalkaisija (d) on tarpeeksi suuri salliak- 20 seen lukituskappaleen kääntyvän siinä aksiaalises ti, ja - ulkohalkaisija (D) on suurempi kuin etulevyssä olevan raon (20) leveys (a), alustan (12) ja etu-levyn (14) väliin raon kohdalle sovitetun rengas- 25 maisen kappaleen (36) pidättämiseksi alustan ja etulevyn välissä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnitysjärjestelmä, tunnettu siitä, että etulevy (14) käsittää kaksi levymäistä 30 pystysuoraa osaa (16, 16’) ja pystysuorat osat yhdistävän levymäisen alaosan (18), jotka osat muodostavat alaosaan ’ päättyvän, pystysuoran toisesta päästä avonaisen ja toi sesta päästä suljetun raon (20).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kiinnitysjärjestel mä, tunnettu siitä, että lukituskappale (28) on sovitettu alustaan, lähelle raon toista päätä (22). s ! iiB l:!:i ΛΛ 11 100006
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnitysjärjestelmä, tunnettu siitä, että lukituskappale (28) on pitkänomainen kappale, jonka pituus (1) on pääasiallisesti yhtä suuri kuin rengasmaisen kappaleen sisähalkaisija (d). 5
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnitysjärjestelmä, tunnettu siitä, että lukituskappale (28) on käännettävissä 360° rengasmaisen kappaleen (36) sisällä, aksiaalisesti rengasmaiseen kappaleeseen nähden tai rengasmainen kappale 10 on vastaavasti käännettävissä lukituskappaleeseen nähden.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnitysjärjestelmä, tunnettu siitä, että rengasmainen kappale (36) sallii lukituskappaleen (28) työntyvän radiaalisesti ulos rengas-15 maisesta kappaleesta ainoastaan rengasmaisen kappaleen ja lukituskappaleen ollessa määrätyssä yhdessä tai useammassa aksiaalisessa asennossa toisiinsa nähden.
7. Kiinnitysjärjestelmä kojeen (30), kuten kannettavan 20 puhelimen tai kameran, väliaikaiseksi kiinnittämiseksi pidikkeeseen, jolloin kojeeseen on sovitettu - levymäinen alusta (12) tai vastaava; - alustan pidikkeeseen päin olevaan sivuun, sivun osittain peittävä etulevy (14), jossa on rako 25 (20), ja - alustaan raon kohdalle alustasta ulospäin työntyvä lukituskappale (28), tunnettu siitä, että pidikkeeseen on kiinnitetty pidikkeestä aksiaalisesti 30 ulospäin työntyvä rengasmainen kappale (36), jonka - seinämään on tehty lukituskappaleen mentävä ura ‘ (40), joka sallii lukituskappaleen (28) työntyvän radiaalisesti rengasmaisen kappaleen sisään ja siitä ulos, 35. sisähalkaisija on tarpeeksi suuri salliakseen lukituskappaleen kääntyvän siinä aksiaalisesti, ja • - ulkohalkaisija on suurempi kuin etulevyssä (14) ♦ olevan raon (20) leveys, alustan ja etulevyn vä- 12 100006 liin raon kohdalle sovitetun rengasmaisen kappaleen (36) pidättämiseksi alustan (12) ja etulevyn (14) välissä.
8. Patenttivaatimuksen 1 tai 7 mukainen kiinnitysjärjestel- mä, tunnettu siitä, että pidike käsittää kiinnityselimet pidikkeen kiinnittämiseksi vyöhön, seinätelineeseen, laukkuun tai muuhun vastaavaan. 10 SM! lllllimi'HI 13 100006
FI961405A 1996-03-28 1996-03-28 Kiinnitysjärjestelmä FI100006B (fi)

Priority Applications (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI961405A FI100006B (fi) 1996-03-28 1996-03-28 Kiinnitysjärjestelmä
FI964298A FI101125B (fi) 1996-03-28 1996-10-25 Kiinnitysjärjestelmä kannettavalle kojeelle
EP97907115A EP0959713A1 (en) 1996-03-28 1997-03-12 Attachment system for a portable device
US09/155,150 US6059156A (en) 1996-03-28 1997-03-12 Attachment system for a portable device
AU19280/97A AU1928097A (en) 1996-03-28 1997-03-12 Attachment system for a portable device
PCT/FI1997/000161 WO1997036515A1 (en) 1996-03-28 1997-03-12 Attachment system for a portable device

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI961405 1996-03-28
FI961405A FI100006B (fi) 1996-03-28 1996-03-28 Kiinnitysjärjestelmä

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI961405A0 FI961405A0 (fi) 1996-03-28
FI100006B true FI100006B (fi) 1997-08-15

Family

ID=8545744

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI961405A FI100006B (fi) 1996-03-28 1996-03-28 Kiinnitysjärjestelmä

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI100006B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI961405A0 (fi) 1996-03-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI101125B (fi) Kiinnitysjärjestelmä kannettavalle kojeelle
US8662362B1 (en) Apparatus and method for supporting and operating an electronic device upon a user's forearm
US20190009850A1 (en) System and method for mounting a handheld electronic device
US6446923B1 (en) Apparatus for mounting a mobile device on a support surface
US7309054B2 (en) Universal clamp
US6708535B1 (en) Notebook computer security hook lock assembly
US5217194A (en) Yard swing stabilizer apparatus
US10213042B2 (en) Tree stand
EP0475091A2 (en) Holding device
US20080314941A1 (en) Dual function clip device for an electronic device having a screen
KR102196015B1 (ko) 탈부착수단이 구비된 휴대단말기용 액세서리 모듈
US7213731B1 (en) Hold-down for a vehicle-mounted equipment carrier
JPH1174654A (ja) 無線呼出器のクレードル装置
EP1203166A1 (en) Security anchor for portable articles
US3811216A (en) Adjustable fishing rod case
FR2745607B1 (fr) Dispositif d'assemblage eet de verrouillage de deux tubes, et son application pour la realisation d'une perche telescopique
US4572415A (en) Carrier for a revolver speedloader
US4085686A (en) Collapsible fishing stool
US20160276634A1 (en) Adjustable battery lock device and method
JP2003326176A (ja) 試験管保持用アダプター
US11802746B2 (en) Safety device arrangement for firearm with magazine well
FI100006B (fi) Kiinnitysjärjestelmä
US5697698A (en) Christmas lamp socket
US7080714B2 (en) Ladder securing device
US6138977A (en) Christmas tree folding pedestal

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired