DK178518B1 - Opbevaringsmøbel til rum med skråvæg - Google Patents

Opbevaringsmøbel til rum med skråvæg Download PDF

Info

Publication number
DK178518B1
DK178518B1 DKPA201400651A DKPA201400651A DK178518B1 DK 178518 B1 DK178518 B1 DK 178518B1 DK PA201400651 A DKPA201400651 A DK PA201400651A DK PA201400651 A DKPA201400651 A DK PA201400651A DK 178518 B1 DK178518 B1 DK 178518B1
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
furniture
lines
corpus
height
skunk
Prior art date
Application number
DKPA201400651A
Other languages
English (en)
Inventor
Jens Høgh Simonsen
Original Assignee
Jens Høgh Simonsen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Jens Høgh Simonsen filed Critical Jens Høgh Simonsen
Priority to DKPA201400651A priority Critical patent/DK178518B1/da
Priority to EP15020183.8A priority patent/EP3017718B1/en
Application granted granted Critical
Publication of DK178518B1 publication Critical patent/DK178518B1/da
Publication of DK201400651A1 publication Critical patent/DK201400651A1/da

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47BTABLES; DESKS; OFFICE FURNITURE; CABINETS; DRAWERS; GENERAL DETAILS OF FURNITURE
    • A47B81/00Cabinets or racks specially adapted for other particular purposes, e.g. for storing guns or skis
    • A47B81/002Corner cabinets; Cabinets designed for being placed in a corner or a niche
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47BTABLES; DESKS; OFFICE FURNITURE; CABINETS; DRAWERS; GENERAL DETAILS OF FURNITURE
    • A47B87/00Sectional furniture, i.e. combinations of complete furniture units, e.g. assemblies of furniture units of the same kind such as linkable cabinets, tables, racks or shelf units
    • A47B87/007Linkable independent elements with the same or similar cross-section

Landscapes

  • Assembled Shelves (AREA)
  • Instructional Devices (AREA)
  • Combinations Of Kitchen Furniture (AREA)

Abstract

Opfindelsen angår et opbevaringsmøbel til brug i bygninger med skrå vægge. Møblet, der udnytter pladsen under den skrå væg, er udviklet til industriel produktion og forberedt for enkel og let samling og tilpasning til skråvæggen af brugeren selv. Møblets fleksibilitet til skråvæggen opnås bl.a. via fleksibel højde og dybde. Den enkle tilpasning af møblet til en given skråvæg opnås via forberedte brydningslinjer. Opbevaringsmøblet findes både som reol, skab og kommode. Møblet er egnet til opstilling og brug i almindeligt forekom-mende beboelser og i kommercielle bygninger som skoler, kontorer mm. Møblets fleksibilitet dækker almindeligt forekomne geometrier for skunk og skråvægge i Danmark og det øvrige Europa. Møblet kan endvidere indbygges i skunkrummet i en enklere og billigere version.

Description

Opbevaringsmøbei ti! rum med skråvæg Baggrund
Almindeligt kendte møbelopbevaringsløsninger er udviklet til 90 graders (lodrette) bagvægge og, set i tværsnit, har møblerne derfor en lodret bagside. Møbler med lodret bagside er ikke egnet til rum med lav skunk og skråvæg. Det skyldes først og fremmest at møbler med en lodret bagside efterlader et uanvendeligt rum mellem møblets bagside og bagvæggen. Dertil kommer at møbler med en lodret bagside vil blive ’’presset” ud i rummets midte og gangareal. Dette sker fordi møbler med en lodret bagside vi! møde skråvæggen med toppen af møblets bagkant, som dermed bliver bestemmende for hvor langt ud fra skråvæggens guivfæste, møblet placeres. Jo lavere taghældning rummet har - jo mere presses møblet ind i rummet -og jo mere af rummets funktionelle plads (arealet med ståhøjde) optages da til passiv opbevaring. Derfor er en traditionelt fremstillet møbelopbevaringsløsning med en lodret bagside, ikke en attraktiv løsning til rum med skråvæg -med eller uden "lav" skunk.
Der findes i dag kun få alternative kommercielle og tilgængelige opbevarings-løsninger for rum med skråvæg og skunk. Disse løsninger er alle kendetegnet ved at være produceret efter mål, og har dermed ikke fleksibiliteten i forhold til en vilkårlig skråvæg.
Der findes de semi-industrieiie møbler (hovedsageligt møbler med hylder), med traditionel lodret bagside, velegnet til en lodret bagvæg med et gavlstykke afskåret efter vinklen på en skråvæg og evt. en skunkvæg. Denne løsning sælges typisk via internetportaier, men altid på mål fra kunden.
Der eksisterer naturligvis også ”Gør-det-selv” løsninger, hvor brugeren selv fremstiller et møbel tilpasset den aktuelle skråvæg og skunkvæg.
Endeligt findes der en hybrid af ovenstående fo alternativer, i form af snedkerfremstillede møbler, der er tilpasset en aktuel skråvæg som ’’gørdet selv” løsningen, men formodentligt udført med en møbelfinish søm ”den semi-industrielle” løsning.
I tillæg til de kommercielt tilgængelige løsninger findes patenterede løsninger: Offenlegungsschrift DE197 55 918 A 1, beskriver et opbevaringsmøbel.
Den kendte teknik har fokus på behovet for en asymmetrisk form til indbygning i skunken, dog uden nogen form for dynamisk og forberedt tilpasning til skunk og skråvæg. Kendetegnende for de kendte løsninger er den manglende fleksibilitet og den manglende grad af Industrie! færdighed og finish.
Den kendte teknik er alene ideer fil ”gør det selv” forarbejdning, i modsætning til nærværende patentansøgte møbeikoncept, der tilvejebringer en række funktionelle kvaliteter og en fleksibilitet ingen af de kendte kommercielle og registrerede alternativer tilbyder.
Med opfindelsen opnås en løsning på de ulemper, som er forbundet med den kendte teknik, ved at opbevaringsmøbler fil brug i bygninger og rum med skrå vægge som mindst omfatter et korpuselement, et funktionselement (hylder, skabslåger eller skuffer) og ef ben/sokkel-system, og som er forberedt for en enkel og let samling og endelig tilpasning til skråvæggen, hvor; - et korpuselement udgøres af en asymmetrisk boks (modtager af møblets funktionselemenfer) omfattende mindst seks plader, herunder en topplade, en bagplade, en skråplade, som forbinder top- og bagpladerne, en bundplade forbundet til bagpladen samt to sidepiader hver især forbundet til top-, skrå-, bag- og bundplade, - et antal alternative funktionselementer omfattende eksempelvis låger, hylder og skuffer til indbygning i korpuselementet, - et ben/sokkeisystem omfattende et antal møbelben med enten fast eller variabel højde og/eller et antal sokkelplader til montage på undersiden af korpuselementet karakteriseret ved, at møblet tillige omfatter - et inddækningssystem med mindst en topplade og to sideplader til montage udvendigt på det nævnte asymmetriske korpuselement, - Inddækningssystemet er forsynet med et antal forberedte brydningsiinjer til brug for tilpasning af inddækningssystemet tii skråvæggen og dertil en grafisk vejledning for valg af brydningsiinjer, ud fra rummets skunkhøjde og skråvinkel.
Dertil kommer de markante fordele der følger af en industriel produktion, i form af lavere priser, kortere leveringstid og let montage, i skema 1 er eksemplificeret det ansøgte koncepts styrker i forhold tii kendte alternativer.
Beskrivelse generelt
Med henblik herpå er opbevaringsmøblet ifølge opfindelsen, karakteriseret ved en række elementer og delsystemer.
1 figur 1 og 2 er en tegningsoversigt over møbelkonceptets hoveddele, der ligeledes genfindes i henvisningsbetegnelseslisten.
Hoveddelene i konceptet er et asymmetrisk møbel omfattende et korpuselement (1) monteret med et inddækningssystem (3) bestående af et antal plader til montage i sider og top og som i (møbel-) dybden overstiger møblets egen fylde. Inddækningssystemet (3) gør det muligt at fange husets bagvæg uanset bagvæggens vinkel og skunkens højde. Evt. mindre afvigelser mellem møbel og bagvæg elimineres vha. et tilsiutningssystem (6) der fanger den resterende afvigelse mellem møbel og skråvæg.
Møblets funktion vælges valgfrit som reol, skab eller kommode herefter kaldet funktionselementer (2).
Møblets fleksibilitet opnås via inddækningssystemet (3), justerbare ben (4.a) i højden, og adgangen til et underelement (5), der giver møblet ekstra højde og møbelkapacitet.
For at gøre tilpasningen af møblets inddækningssystem (3) let, er der udviklet et tiipasningssystem (3a. 1 - 3a.7), hvor inddækningerne i form af side- og toppiade (3a, 3b) på forhånd er delvist gennemskåret, således kunden let kan finde den rette brydningslinje (3a. 1) og foretage den sidste brydning af møblets side- og topplader (3a, 3b) til den aktuelle skråvæg og skunk.
Beskrivelse af den nye teknik Møbeikonceptet består af ef antal tekniske opfindelser og merkantile tiltag, som ingen andre møbelløsninger eller patenter tilbyder brugere af rum med skrå vægge. Kombinationen af de tekniske opfindelser og merkantile tiltag skaber et unikt opbevaringsmøbel der gør det muligt at udnytte pladsen ved den skrå væg og samtidig giver det brugeren frihed til at vælge mellem forskellige møbeludtryk i form af funktion, kapacitet, højde og dybde. Tildannelsen af møblet er gjort let og risikoen for fejl minimeret via tiipasningssystemet på inddækningspladerne (3.a, 3.b) og via et tiisiutningssystem (6), der sikrer en 100 % tilslutning af møblet til bagvæggen. Dertil kommer muligheden for at indbygge samme møbel i skunkrummet i en billigere version uden brug af inddækningssystemet (3).
De enkelte tiltag der hver især øg tilsammen skaber møbeiløsningen er: 1) et asymmetrisk korpuselement (1) med skrå bagvæg hvor øpbevaringsrummet er størst nederst øg mindst øverst i møblet. Korpuselementet (1) omfattende mindst seks plader, herunder en topplade, en bagplade, en skråpiade, som forbinder top- og bagpladerne, en bundplade forbundet til bagpiaden samt to sidepiader hver især forbundet til top-, skrå-, bag- og bundplade 2) Et standard korpuselement (1) lige velegnet som reol, skab eller kommode eller noget helt fjerde, for let opdatering - også efter indbygning. Funktionerne opnås via modtagelse af ef antal funktionselementer (2) i form af låger, hylder og skuffer til indbygning i korpuseiementet (1).
3) indbygningsmulighed i skunken, ved hjælp af korpuselement (1), ben-, sokkel- og grebssystem (4) og et isoleringssystem (7) der er formet efter korpuselementet (1). Inddækningssystemet (3) skal ikke benyttes ved indbygning i skunken hvilket billiggør løsningen. Her er det omvendt relevant at benytte et isoleringssystem (7) der fungere som en overfrakke til korpuseiementet (1).
4) Højde-justerbart ben-,sokkel- og grebssystem (4) med valgfrihed ml. ben og sokkelplade til montage på undersiden af korpuseiementet hhv. korpuseiementet med undereiement (5). Sokkelpladerne (4.b) er ligeledes udstyret med et tilpasningssystem (6) med brydningslinjer (3a. 1) for enkel tilpasning til benhøjden.
5) Et underelement (5) der giver møbelkonceptet yderligere højde og kapacitet og dermed ekstra fleksibilitet, omfattende eksempelvis en hylde eller en skuffe til indbygning på undersiden af korpuselementet (1).
6) Et inddækningssystem (3) omfattende eksempelvis to sideplader (3a) og en topplade (3b) der alle er dybere end korpuselementet (1) i side øg top øg således kan sikre at inddækningen når ud til væggen bag møblet. Bemærk at der kun skal benyttes to sideinddækninger, uanset antallet af sammenbyggede korpyselementer (1), hvilket gør møblet billigere jo flere korpuselementer (1) der bygges sammen.
7) En regnemodel (3a.6) med tilhørende grafer og vejledning for brug af brydningssystemet, herefter blot kaldet ’’regnemodellen”. Regnemodellen (3a.6) omsætter rummets skunkhøjde øg skråvinkel til entydige øg specifikke anvisninger på hvordan opbevaringsmøbiet skal tilpasses (via specifikationsnumre på relevante brydningslinjer (3a.2) og angivelse af benhøjden) og/eller Integration i skråvæggen. Regnemodellen (3a.6) er tilgængelig via grafiske vejledninger bl.a. på sidepiaderne (3a.) hvor det fremgår hvor og hvordan møblet skal tiidannes.
8) Et industrielt tilpasningssystem (3a. 1 -3a.7) i form af forberedte brydningslinjer (3a. 1) før tilpasning af inddækningssystemet (3) og ben-, sokkel- og grebssystemet (4), der reducerer risikoen for fejl, letter arbejdet og giver en høj grad af finish.
9) Et tilslutningssystem (6) omfattende mindst to og maksimalt fire lister der muliggør en hundrede procent tilslutning af møblet ti! bagvæggen/skunken uanset om løsningen fungerer som møbel eller er indbygget i skunken (Build-in).
De enkelte tiltag i opfindelsen men i særdeleshed kombinationen af tiltagene, sikrer kunden et opbevaringsmøbel kendetegnet ved effektiv rumudnyttelse, stor fleksibilitet i valg af funktionselementer (2), enkelhed og lethed i montage og elegance i den færdige møbelløsning, for rum med skunk- og skråvæg.
Beskrivelse af den tekniske virkning
Ved opfindelsen tilvejebringes et industrielt producerbari, fleksibelt opbevaringsmøbel til placering op mod en skrå bagvæg og evf. skunkstykke. Møblet placeres i den svært anvendelige, passive del af rummet, og ikke som traditionelle møbler der må placeres på den aktive plads hvor der er frihøjde for gang og bevægelse se figur 3. Med denne placering formår konceptet at omdanne og udnytte spildpladsen for synligt rod og nullermænd til praktisk opbevaringsplads. Tilpasningen foretages af brugeren selv i forbindelse med placering af møblet. Med opfindelsens tilvejebringelse, er skabt et møbel og en opbevaringsiøsning der gør rum med skråvægge billigere og lettere at gøre beboelige og indretningsmæssigt mere attraktive.
En udnyttelse af rummet op mod en skråvæg og en perfekt sammensmeltning af møbel og bagvæg, forudsætter fleksibilitet i møbelformen. Det opnås i frembringelsen via fleksibel møbeihøjde fra ben-,sokkel- og grebssystem (4), underelementet (5) og fleksibel møbeldybde via inddækningssystemet (3).
Den fuldstændige tilpasning til bagvæggen opnås via et iilsiutningssystem (6) med et antal tilslutningslister der dækker for et muligt men begrænset rum (kile) mellem møblets sideplade (3a) og bagvæg. Det skrå møbelkorpus sikrer opbevaringsplads I det passive rum, uden for gangarealet, en funktionaistet der ikke eksisterer i kendte møbelkoncepter Se figur 4. Og endeligt sikrer regnemodellen (3a.6) og tilpasningssystemet (3a.1-3a.7) med de specielt bearbejdede inddæknings- og sokkelplader, at en vilkårlig bruger der kan samle et traditionelt ’’Flat pack” møbel, også kan foretage den nødvendige tilretning af opbevaringsmøblet og skabe det møbel der passer til brugerens eget rum - med skrå vægge.
Valget og sammensætningen af møbeiløsningen kan følge nedenstående step - set fra brugeren: • Konceptet tager afsæt I et asymmetrisk korpuselement (1). Brugeren vælger det antal korpuselementer (1) der tilsammen giver den opbevaringskapacitet brugeren har behov for. Det kan være et enkeltstående møbel eller flere sammenbygget. Se figur 5.
* Herefter skal brugeren vælge møbelfunktion dvs. funktionselementer (2). Skal det være en kommode, en reol eller et skab med hylder eller noget helt fjerde. Har brugeren valgt at sammenbygge flere møbler kan disse sammensættes vilkårligt.
• Løsningen skal herefter tilpasses rummets geometri. I mm med en forholdsmæssig høj skunk, kan et underelement (5) bidrage til en harmonisk løsning. Underelementet (5) kan også vælges alene med det formål at opnå mere opbevaringskapacitet. Se figur 5.
* Brugeren vælger om der skal være synlige møbelben (4a) eller sokkeipiader (4b).
• i forbindelse med valg af inddækningssystem (3) vælges samtidigt møblets farve og typen af greb (4c).
Konceptets primære fleksibilitet ligger i inddækningssystemet (3) og sekundært i underelementet (5) og i ben-, sokkel- og grebssystemet (4). Det betyder at også efter køb, kan kunden lege med møbeiudtrykket og variere højde og dybde. Se figur 6.
De tekniske tiltag s møbelkonceptet er følgende:
Via anvendelsen af møbelben (4a) der kan justeres i højden og brugen af et ynderelement (5), kan møblets højde og fysiske kapacitet varieres. Møbelkønceptets inddækningssystem (3) består af to sideplader (3a) og en topplade (3b) der alle tre monteres uden på korpuselementet (1). De to sideplader (3a) er dybere end korpuselementet, hvilket muliggør en tilskæring i forhold til den aktuelle bagvæg (se figur 7 B). Møblets topplade (3b) er ligeledes bredere end den øverste flade på korpuselementet (1), hvilket muliggør at møblet kan tilsluttes en bagvæg der lægger bag korpuselementet. Den større dybde af inddækningssystemet (3) sikrer at møblet kan tilpasses fleksibelt op mod en vilkårlig skråvæg med eller uden skunk og i praksis en bagvæg, gående fra 0 til 90° Som et traditionelt møbel - det er kun et spørgsmål om dybden på inddækningssystemet (3), se figur 7 C. Tilpasningssystemet (3a. 1-3a.7) på inddækningssystemet side og topplader (3a, 3b) og på sokkelsystemet (4b), betyder at pladerne er forberedt med brydningslinjer (3a.1), for at sikre en let og præcis tilpasning til bagvæggen. I sidepladesystemet (3a) er der hhv. lodrette og vinklede spor (3a.1). De lodrette brydningslinjer (3a. 1) kan eksempelvis være med 25 mm afstand og sikre fleksibilitet op mod en vilkårlig skunkhøjde. De vinklede (3a. 1) på sidepladen (3a) er centreret om to fixpunkter (3a.3.1,3a.3.2) for hhv. lave og høje skunke og lave og høje taghældninger. For den lave skunk og taghældning (3b) er brydningsiinjerne (3a. 1) centreret om den bagerste del af toppiaden af kopuselement (1) og sikrer tilpasningen til bagvægge mellem eksempelvis 55 og 35°, med to grader spring. For den høje skunk og høje taghældninger er brydningsiinjerne (3a. 1) centeret om skæringspunktet mellem den lodrette forlængelse af bagkant af korpuselementet (1) vinkelrette bagplade og den laveste taghældningslinje (35°). I dette tilfælde bidrager disse brydningslinjer (3a. 1) med fleksibilitet fra 35-90° og igen med to grader spring. Springet mellem de vinklede brydningsiinjer (3a. 1) skal afstemmes bredden på tilslutningslisten (6) og afstanden ml. sidepladen’s (3a) to længste vinklede spor (3a. 1), idet tilslutningslisten (8) skal kunne eliminere kilen mellem vinklen på brydningsiinjerne (3a. 1) og bagvæggens faktiske vinkel. For toppiaden (3b) og sokkelpladerne (4b) kan der eksempelvis være 25 mm mellem hver brydningslinje (3a. 1).
Hver brydningslinje (3a. 1) angives med et specifikationsnummer (3a,2) før entydig specificering når brugeren tilpasser inddækningssystemet (3) til skunk- og skråvæg. Eksempelvis kan sidepladernes (3a) lodrette brydningsiinjer (3a. 1) benævnes med specifikationsnumrene A-Z, og de vinklede brydningsiinjer (3a. 1) med specifikationsnumrene fra 1-15. Endeligt kan toppladen (3b) og ben-, sokkel- og grebssystemet (4) eksempelvis benævnes med specifikationsnumrene romertal I ti! V. Alternativt kan man vælge at benytte møblets dybde og rummets skråvinkel som angivelse ved brydningsiinjerne (3a.1).
For inddækningssystemet (3) gælder at piadearealet med brydningsiinjer (3a. 1) evt. stabiliseres på bagsiden med en gennemsigtig folie (3a.4), hvilket giver pladen ekstra stabilitet og styrke på trods af de delvist gennemskårede brydningslinjer (3a. 1).
Med viden om skunkhøjden (i cm) og skråvinklen (i grader), kan brugeren via en regnemodel (3a.6) på møblets hjemmeside eller via en simpel grafisk oversigt i samlevejiedningen, aflæse hvilke brydningslinjer (3a. 1) der skal benyttes og hvilken højde møbelbene (4a) skal have, for at møbiet får den perfekte pasform til skunk- og skråvæg. Se figur 8.
Den afsluttende og endelige tilpasning til skråvæggen, opnås via tilslutningssystemet (6), der eksempelvis kan optage et rum på op til 4° mellem sidepiaderne (3a) og skråvæggen og op til eksempelvis 40 mm på møblets topplade (3b). Tilslutningssystemet (6) placeres efter at møblet er placeret op mod skråvæggen. Tilslutningssystemets (6) lister sikrer en fuldstændig og perfekt tilpasning til bagvæggen, idet tilslutningslisterne som udgør tilslutningssystemet (6) leveres i samme farve som inddækningssystemet (3). Se figur 9.
Afvigelser i huset skråvægge fra møblets højre til venstre side elimineres vha. de fleksible sideplader (3a) og den afsluttende tiislutningsiiste, idet disse bearbejdes og opsættes uafhængigt af hinanden, hvilket bidrager til yderligere fleksibilitet i opbevaringsmøblet.
Konceptet er ligeledes udviklet med sokkelplader (4b). Brugeren kan derfor som det sidste vælge at tilpasse sokkelpiaderne til møblets frihøjde og montere dem under møblet. Dermed lukkes der endegyldigt af bag møblet i top og bund. Teknikken og forarbejdningen af sokkelpiaderne (4b) svarer til tiipasningssystemet (3a.1-3a.7) på inddækningsystemet (3). Angivelsen af hvor sokkeipladen (4b) skal tilskæres fremgår af regnemodellen (3a.6). Brugeren kan her aflæse hvilken brydningslinje (3a. 1) der skal bruges på sokkelpiaderne (4b).
Som yderligere en feature er møblet også udviklet til indbygning i en høj skunk kaldet ’’Build-in”, se figur 5 og 10. Build-in er relevant både i forbindelse med nybyggeri øg i ældre huse.
Når man vælger at indbygge opbevaringsmøblet, er der ikke længere behov for det udviklede inddækningssystem (3), der erstattes af bygningens egen skunkvæg. i stedet er det hensigtsmæssigt at benytte det udviklede isøleringssystem (7), der fungerer som en isolerings-overfrakke til korpuseiementet (1). Isoleringssystemet (7) sikrer at møbeiiøsningen ikke bliver kuldebro. Isoleringssystemet (7) vil mest hensigtsmæssigt være produceret i et effektivt isolerende materiale med høj dæmpningseffekt og begrænset volumen. Isoleringssystemet (7) emfatieret antal dele eksempelvis fire dele (to sider, en bund og et vinklet stykke), der muliggør at også i den indbyggede variant kan kunden vælge at sammenbygge flere kørpusløsninger til et større møbel, og stadigt benytte isoleringssystemet. Isoleringssystemet samles og fastholdes med enkle klemmemuffer i plast og dobbeltkiæbende tape. Se figur 10.
For opnåelse af den perfekte finish benytter man tilslutningssystemets (6) lister der danner overgang mellem korpuseiementet (1) og rummets skunkvæg.
Beskrivelse af foretrukne odføreisesformer
Nedenfor følger henvisningsbetegnelsesliste og figurfortegnelsen med beskrivelsen af de foretrukne udførelsesformer.
Henvfsnfngsbetegnelsesilste 1, Korpus 2, Funktionselement 2a. Funktionselement - Hylder til dannelse af reol 2b. Funktionselement - Skuffer til dannelse af kommode 2c. Funktionselement - Låger/hylder til dannelse af skab 3, Inddækningssystem - Sideplade Venstre/Højre 3a. Inddækningssystem, sideplade 3a.1 Tilpasningssystem - Brydningslinjer 3a.2 Tilpasningssystem - Specifikationsnumre/brydningslinjer 3a.3.1 - 3a.3.2 Tilpasningssystem - Fixpunkt Lavt & Højt 3a,4 Tilpasningssystem - Stabiliseringsfilm 3a,5 Tilpasningssystem - Let konstruktion 3a,6 Tilpasningssystem - Regnemodellen 3a,7 Tilpasningssystem - Skueflade 3b. Inddækningssystem - Topplade 4, Ben-, sokkel- og grebssystem 4,a Ben 4,b Sokkelplader 4, c Greb 5, Underelement 6. Tilslutningssystem 7. Isoleringssystem
Figurfortegnelse
Figur 1. Tegningsoversigt 1 Mø bel konceptets 7 hovedele og systemer. Se henvisningsbetegnelsesliste 1-7.
Figur 2. Tegningsoversigt 2
Illustration af inddækningssystemet (3) med tilpasningssystem (3a.1-3a.7) alle set oppe fra - dog undtagen illustrationen nederst til venstre, der viser et tværsnit af sidepladen (3a) i området for tilpasning. Se henvisningsbetegnei-sesliste 3a.1- 3a.7.
Figur 3. Traditionelle møbler i rum med skrå vægge Illustration (tværsnitstegning) af traditionelle møblers manglende anvendelighed i rum med skråvæg bl.a. pga. spildplads bag møbel.
Figur 4. Omfanget af spildplads illustreres i forskellige indbygningssituationer (skråvæg vinklet fra 35 til 65° og skunkhøjde fra 35 til 75 cm) i forhold til det udviklede modelkoncept.
Figur 5. Færdigt modelkoncept
Foto-illustration af færdige møbelvarianter med eksempler på fleksibilitet i form af funktion, integration, sammenbygning og brug af underelement (5).
Figur 6. Møbelkoncept med mange udtryk
Illustration af møbelkoncepts mange udtryk ved en og samme indbygningssituation (skunkhøjde og skråvinkel) qua inddækningssystemet (3), højdeju-sterbare ben (4a) og tilvalg af ynderelement (5).
Figur 7. Møbelkonceptets inddækningssystem (3) illustration af møbelkonceptets primære teknik for tilpasning op mod en vilkårlig skråvæg med/uden skunk. Alle illustrationer er vist som tværsnit af møbel-konceptet. Situation A: Korpuselement (1) indpiaceret op mod skråvæggen. Situation B: Sideplade (3a) før afskæring. Den stiplede linje viser korpuselementets (1) faktiske geometri. Situation C: Side- og toppiaderne (3a, 3b) er tilpasset bagvæggen.
Figur 8. Møbelkonceptets vejledningsoversigter
Illustration af vejledning for fremfinding af information for tilpasning af møbel-konceptets sideplader (3a) vha. tilpasningssystemet (3a.1-3a.7) og justering af møbelhøjde. Brugeren benytter data om bagvæggens skråvinkel og skunk-højde for valg af brydningslinje (3a. 1) i tilpasningssystemet (3a. 1-3a.7). Vejledningen findes på inddækningspladerne (3a), via montagevejledning, hjemmeside og app.
Figur 9. illustration af tiislutningssystemet (6)
Illustration af møbelkonceptets tilslutningssystem (6) og den bagvedliggende teknologi anvendt på inddækningssystemets sideplader (3a).
Øverst: Grafisk illustration af fremgangsmåden i fire step fra A til D). A: Korpuselement (1) monteret med tilpasset sidepiade (3a), efterladende et mindre rum mellem sidepiade (3a) og skråvæg. B: Afskåret tiisiutningsliste. C: Tilslutningsliste påsat sidepladen (3a). D: idet tiisiutningslisten er farvet som sidepladen (3a) er denne meget lidt synlig. Nederst: Foto-illustration af brugen af tiisiutningsliste - før/efter.
Figur 10. Illustration af isoleringssystemet (7) til brug ved indbygning (Build-in).
Illustration af møbelkonceptet som Build-in i en høj skunk med brug af isoie-ringssystemet (7). inddækningssystemet (3) erstattes af rummets egen skunkvæg.
Skema 1. Møbelkonceptets styrker
Skematisk præsentation af møbelkoncepts styrker vs. eksisterende møbler.
Skema 2. Eksempel på brugeraktiviteter fra indkøb til samling.
Skematisk præsentation og illustration af fremgangsmåde ved indkøb og samling af møbelkonceptet som selvstændigt møbel hhv. som Build-in.
Møbelløsningen til skrå vægge kan realiseres i forskellige størrelser og med varierende geometri. Nedenstående løsning er derfor blot et eksempel og en enkel variant af møbelkonceptet med givne mål, vinkler og materialer. Men lige såvel som løsningen kan være en lav kommode på 50 cm - lige såvel kan løsningen være et højt skab på 200 cm eller mere, med bøjleplads mm. Konceptets centrale bidrag er den enkle og perfekte tilpasning til skunk- og skråvæg og udnyttelsen af pladsen under denne. Nedenstående eksempel må derfor ikke opfattes begrænsende for konceptets dimensioner og fleksibilitet i højde, bredde, dybde og funktionalitet.
Korpuselementet (1) kan med fordel have dimensionerne: Højde 73 cm, bredde 77 cm, toppladens dybde 22 cm, bundpladens dybde 57 cm, den skrå bagplades højde 61 cm og vinklet 55 grader. Den lodrette bagplades højde kan være 23 cm.De to gavlstykker, toppladen og bundpladen kan med fordel være lavet af 16 mm MDF plade eller i intervallet 10-22 mm, mens de to bagplader kan være 3,5-5 mm HDF masonitpiader eller andet støbt materiale. I samlingen ml, de to bagpiader er indplaceret en træ- eller plastliste der styrer samlingen. Samtlige samlinger i korpuselementet kan med fordel være forsænket, limet ogeller skruet for enkel og stabil montage. I korpuselementet (1) forberedes modtagelse af funktionselementerne (2) med eksempelvis forborede buller til hylder, låger, skuffer mm. Korpuselementets (1) indvendige flader kan med fordel være lakeret 2-3 gange, mens de udvendige flader kun har en gang lakering.
Funktionselementerne (2) består eksempelvis af et bøjlesystem, et skuffesystem, et hyldesystem eller et reolsystem. Materialerne for de enkelte systemer kan med fordel være 10-22 mm MDF og med to eller tre gang lakering.
* Reolsystemet kan eksempelvis bestå af to hylder (2a) med dimensionerne 77x 33 cm og 77x 52 cm.
® Skabet vil eksempelvis bestå af to låger og en hylde (2c).
Dimensionerne på hver af de to låger kan typisk være 40 x 73 cm. Skabsiågerne kan være forberedt for hængsiing på korpuselementet. Den tilhørende reol kan have dimensionerne 77x48 cm.
® Kommoden vil typisk bestå af tre skuffeelementer der alle kan have frontstykker i bredden 80 og højder på eksempelvis 20 cm for øverste skuffe, 23 cm for midterste skuffe og 29 cm for den nederste skuffe. Øverste skuffes frontstykke er afrundet øverst, såvel søm nederste skuffes frontstykke nederst. Bundstykkerne på de tre skuffer er eksempelvis 71x25 cm, 71x38 cm og 71x48 cm. Bagstykkerne er eksempelvis 71x8 cm, 71x12 cm og 71x18 cm. Hver skuffe bar to sidepiader der til eksempel kan have følgende mål 25x8 cm, 38x12 cm og 48x18 cm. Hver skuffe monteres i korpuselementet (1) med et skuffesystem, via forberedte huller i korpuselementet.
® Låger og skuffe-frontstykker lakeres i det antal farver som løsningen tilbydes i.
Et underelement (5) er en korpusforhøjer der rummer eksempelvis en hylde eller en skuffe. Underelementet (5) øger løsningens kapacitet og bidrager med et ændret møbeiudtryk, Underelementet (5) har samme bredde og dimensioner generelt som korpuselementet (1) men kan have forskellige højder, eksempelvis 30 cm. Underelementet (5) kan fungere som en åben reol, en hylde med klaverhængslet låge eller en ekstra skuffe.
Møbelkonceptets ben-, sokkel- og grebssystem (4) omfatter et antal ben og et antal sokkelplader til montage på undersiden af korpuselementet (1) hhv. korpuselementet (1) med underelement (5). De anvendte ben (4) kan med fordel enten være højdejusterbare i et interval mellem 3 til 30 cm (uendeligt) eller valgt indstilleligt i et antal højder som eksempelvis højderne 3, 10, 15, 20, 25 og 30 cm. Møbeibenene (4a) kan være af materialerne metal, træ, plast, komposit m.v. Om sokkelpladerne (4b) gælder, at de på linje med inddækningssystemet (3) er forberedt før slutbrugerens tilpasning til den valgte ben-højde. Sokkelpladerne (4b) kan eksempelvis monteres uden på møbelbenene (4a) med et simpelt spændesystem.
inddækningssystemet (3) omfattende mindst en topplade (3b) øg to sideplader (3a) til montage udvendigt på korpuselementet (1) hhv. korpuselement (1) med underelement (5). Inddækningssystemet (3) indpakker korpuselementet (1) og sikrer tilslutning til bagvæggen.
Materialerne kan med fordel være 18 mm eller evt. 10-22 mm og vægtmæssigt et let fyldningsmateriale der har en flot skuefiade, fylde og medium styrke. Styrken ligger primært i korpuselementet (1) og sekundært i inddækningssystemet (3), hvorfor lette materialer ikke forringer møblets kvalitet. Alternativet kan være en MDF plade, inddækningerne lakeres 2 - 3 gange lakering i det antal farver søm løsningen tilbydes til slutbrugeren. Inddækningssystemets (3) "bagside” lakeres 1 gang. Inddækningssystemets (3a) sideplader (3a) har samme møbelhøjde som korpuselementet (evt. korpuselementet med underelement) og som minimum en dybde svarende til dybden på korpus. Sidepladens (3a) dybde har betydning for hvor lave tagvinkler og skunkhøjder møblet passer til - givet ben-højden. Sidepladens (3a) dybde kan eksempelvis vælges til at være 97 cm og med en skunkhøjde på minimum 23 cm i yderste position.
Toppladen (3b) vil i det præsenterede eksempel have en bredde på 80 cm og en dybde på 57 cm. Dybden på 57 cm sikrer at møbelløsningen vil kunne konfigureres til skråvægge fra 35 grader til almindelige lodrette vægge på 90 grader.
I tilfælde af at kunden har en høj skunk kan kunden vælge at indbygge konceptet i skunken som Build-in, hvorved konceptet ikke optager plads i rummet, I dette tilfælde benyttes et isoleringssystem (7) der har form som korpuselementet (1) og erstatter inddækningssystemet (3).
Isoleringssystemet (7) består af et antal dele, eksempelvis fire, hvilket sikrer en let samling og muliggør sammenbygning af flere korpuselementer (1). isoleringssystemet (7) kan bestå af flere forskellige former for isoleringsmateriale, eksempelvis stenuld, glasuld, EPS mm. Det primære er, at sikre en effektiv indpakning af korpuselementet (1) som kan være eksponeret for kulde fra loft og ydertag. For at reducere volumen kan anvendes en vakuumopbygget isoleringsplade til bagsiden af isoleringen. Isoleringselementerne skal favne korpuselementet (1), undtagen er den side der vender ud i rummet, hvor funktionselementerne (2) placeres, isoleringselementerne (7) kan eksempelvis samles med plast klemmemuffer og dobbeltkiæbende tape.
Tilslutningssystemet (6) består af minimum to og maksimum fire lister der kan være ”L” formede (med eksempelvis en afrunding på r = 5 mm).
Når møbelkonceptet fungerer som traditionelt møbel, monteres tiislutningssystemets (6) lister på inddækningssysfems (3) ydre del af sidepladen (3a) op mod den del der moder den skrå bagvæg og skunk. Tilslutningssystemets (6) liste kan være plast eller metal, blot det kan afskæres med en aim. kniv elier saks: Materialetykkelsen skal være begrænset eksempelvis 0,4 mm for at sikre en glidende overgang fra sideplade (3a) til tiisiutningsiiste (6). Længden på tilsiutningsiisterne skal tilpasses den maksimale sidepiadelængde (3a) hvilket eksempelvis kan være 100 cm, således hele kontaktfladen ml. sidepladen (3a) og skråvæg dækkes af tilslutningssystemet (6), uanset taghældning og skunkhøjde.
Tilslutningslistens bredde skal svare til bredden af det maksimale gab (kile) mellem to brydningslinjer (3a. 1) i inddækningssystemets sideplade (3a) i yderste position. Hvis brydningslinjerne (3a. 1) springer med 2° vil en bredde på 40 mm dække det maksimale gab på 35 mm ved maksimal længde på 100 cm. Hvis der anvendes en L-formet liste kan bredden på den anden vinkelfiade af tilslutningslisten eksempelvis være 15 mm, hvilket sikrer en pæn afslutning mod bagvæggen. Den L-formede liste kan have en blød og afrundet form ml. de to vinklede (90°) flader (r = 5 mm). På indersiden af den bredeste vinklede flade er en ganske tynd men effektiv lim eller dobbeltklæbende tape, hvilket gør det muligt at montere tilslutningslisten til inddækningssystemets side- og topplader (3). Når tilslutningslisten er i funktion kan den eksempelvis eliminere et gab på op til 2° = 40 mm. Tilslutningssystemet (6) leveres i de samme farver som inddækningssystemet (3).
Ved indbygning af møbeikonceptet i skunken, benyttes samme tiisiutningssystem (6) og i sammen dimensioner. Tilslutningssystemet (6) monteres blot i springet (de fire sider i front) mellem korpuseiementet (1) og rummets skunkvæg, således at den korte ydre vinklede flade (hvis man benytter en L-formet liste) møder korpuselementet (1), mens indersiden af den brede vinklede flade møder rummets skunkvæg. Montagen foregår eksempelvis med lim eller dobbeltklæbende tape.

Claims (9)

  1. Krav 1. Opbevaringsmøbel til brug i bygninger og rum med skråvægge, som mindst omfatter et korpuselement (1), et funktionselement (2) og et ben-, sokkel- øg grebssysfem (4), øg som er forberedt for samling og endelig tilpasning til skråvæggen, hvor; - korpuselementet (1) udgøres af en asymmetrisk boks, beregnet for modtagelse af møbiets funktionselementer (2), omfattende mindst seks piader, herunder en toppiade, en bagplade, en skråpiade, som forbinder top- og bagpladerne, en bundplade forbundet til bagpladen samt to sidepiader hver især forbundet til top-, skrå-, bag- og bundplade, - et antal funktionselementer (2) omfattende eksempelvis låger, hylder og skuffer til indbygning i korpuselementet (1), - et ben-, sokkel· og grebssystem (4) omfattende et antal møbelben (4a) med enten fast eller variabel højde og/elier et antal sokkelplader (4b) til montage på undersiden af korpuseiementet (1) karakteriseret ved, at møblet tillige omfatter - et inddækningssystem (3) med mindst en topplade (3b) øg to sidepiader (3a) til montage udvendigt på det nævnte asymmetriske kørpuselement (1), - hvor inddækningssystemet (3) er forsynet med et antal forberedte brydningsiinjer (3a. 1) ti! brug for tilpasning af inddækningssysfemef (3) til skråvæggen og dertil en regnemodel (3a.6) for valg af brydningsiinjer (3a.1), ud fra rummets skunkhøjde og skråvinkel. Krav
  2. 2. Opbevaringsmøbel ifølge krav 1 karakteriseret ved, at nævnte inddækningssystem (3) muliggør tilpasning og fastholdt finish af møblet op mod husets skråvæg øg omfattende mindst to eller flere dele; - en toppiade (3b), som i bredde og længde er større end bredden hhv. længden af korpuselementets (1) top, samt to sideplader (3a), der i dybde og højde er større end dybden hhv. højden af korpuselementets (1) side. Krav
  3. 3. Opbevaringsmøbel ifølge krav 1 eller 2, karakteriseret ved, at inddækningssystemet (3) tillige omfatter et tilslutningssystem (6) omfattende et sæt af tiislufningsiister til montage udvendigt på inddækningssystemets top- og sideplader (3a, 3b). Krav
  4. 4. Opbevaringsmøbei ifølge krav 3, karakteriseret ved at nævnte sæt af tilslutningslister omfattende mindst to lister, kan monteres ved limning eller lignende på inddækningssystemets ydre del af sidepladen (3a) langs siden der møder skråvæggen, hvor de nævnte tilslutningslister kan være L-formede med henblik på, at det ene ben monteres udvendigt på en sidepiade (3a) og det andet ben placeres så dets flade, som står ret på det første ben, helt eller delvist ligger an deis mod husets skråvæg deis vender indad henover eller mod den nævnte sidepiades (3a) endestykke. Krav
  5. 5. Opbevaringsmøbei ifølge ethvert af kravene 1 eller 2, karakteriseret ved yderligere at omfatte et undereiement (5) til korpuselementet (1), omfattende eksempelvis en hylde eller en skuffe der kan monteres mellem undersiden af korpuselementet (1) øg nævnte ben-, sokkel-øg grebssystem (4). Krav
  6. 6. Opbevaringsmøbei ifølge ethvert af kravene 1 -5, karakteriseret ved yderligere at omfatte et delt isoleringssystem (7), eksempelvis i fire dele, der kan monteres udenpå korpuselementet (1), til brug i forbindelse med indbygning af korpuseiementet (1) i skunkrum som Build-in. Krav
  7. 7. Fremgangsmåde til brug ved fremstilling af et opbevaringsmøbei som nævnt i ethvert af kravene 3-6, hvor tilpasningen af inddækningssysfemefs side- og tøpplader (3a, 3b) og ben-, sokkel- og grebssystemet (4) sker via opmåling, beregning og tilpasning af møblet der omfatter følgende trin: ® skunkhøjden og skråvinklen måles på det sted hvor møblet skal stå; ® de to måltal indsættes i regnemodellen (3a.6) der viser de alternative løsninger som passer til de geometrien i rummet; ® Løsning vælges, henset til opbevaringskapacitet og møbelfunktion herunder funktionselementerne (2); ® løsningen bestilles; ® det bestilte møbel modtages; ® det/de bestilte korpuselementer (1) samles; ® med afsæt i skunkhøjde øg skråvinkel benyttes regnemodellen (3a,8), hvorved de brydningslinjer (3a. 1) på side- og toppiade (3a, 3b) der sikrer at møblet passer til bagvæggen fremkommer; ® ben (4a) og sokkelhøjden (4b) aflæses via regnemodellen (3a.6): ® tilpasning foretages på inddækningssystemet (3) og på ben-, søkkei-og grebssystemet (4); ® begge systemer (3, 4) monteres på korpuseiementet (1); ® øpbevaringsmøblet placeres hvor det er tiltænkt og højden på møblet efterjusteres valgfrit via de fleksible ben (4); ® møblet forankres valgfrit til bagvæggen; ® funktionselementerne (2) i form af hylder, låger eller skuffer monteres i korpuseiementet (1); ® tilslutningssystemet (6) monteres valgfrit. Krav
  8. 8. Fremgangsmåde til brug ved fremstilling af et opbevaringsmøbei, som nævnt i krav 8, beregnet før integration i et skunkrum omfatter følgende trin: ® skunkhøjden og skråvinklen måles på det sted hvor møblet skal stå; ® de to måltal indsættes i regnemodellen (3a.6) der viser de alternative løsninger søm passer til rummets geometri; ® løsningen bestilles; ® det bestilte møbel modtages; ® der åbnes ind til rummet bag skunken hvor møblet skal stå; ® det/de bestilte korpuselementer (1) samles; ® den anbefalede møbelhøjde aflæses vha. regnemodellen (3a.6) og møbelbene (4a) justeres; ® Møbelben (4a) monteres på korpuselementet (1); ® isoleringssystemet (7) samles og monteres på korpuseiementet (1) (top, bund, sider og bagflader); ® opbevaringsmøbiet placeres hvor det er tiltænkt; ® møblet forankres valgfrit til bagvæggen/gulvet; ® funktionselementerne (2) i form af hylder, låger og/eiler skuffer monteres i korpuselementet; ® tilslutningssystemet (6) monteres valgfrit. Krav
  9. 9 Fremgangsmåde ifølge krav 7, hvor tildannelsen af opbevaringsmøblet sker iflg. yderligere trin - med udgangspunkt i regnemodellen (3a.6), der med afsæt i vilkårlige skunkhøjder øg skråvinkler viser om der er behøv før underelement (5) og hvorledes opbevaringsmøblets inddækningssystem (3) og sokkelplader (4b) skal brydes for optimal løsning, - det mindste af tre sæt af brydningslinjer (3a. 1), anbragt på den side af pladerne søm i brugssituationen vender ind mod korpuselementet (1), hvoraf - et første sæt af brydningslinjer (3a. 1) er anbragt parallelt og med ens afstand fra hinanden i forhold til sidepladens (3a) bagkant, som i brugssituationen ligger parallelt med fronten på korpuselementets sideplade (3a), mens - et andet sæt brydningslinjer (3a. 1), danner en vifte med fix- eller samlingspunkt (3a.3.1) centreret om den bagerste top på bagkant af korpuselementet (1), og hvor vinklen mellem hver af disse brydningslinjer er den samme strækkende sig væk fra fixpunktet og ud mod sidepladens kanter vendende væk fra den kant som i brugssituationen ligger parallelt med fronten på korpuseiementets sideplade (3a), hvor et tredje sæt af brydningslinjer (3a.1), danner en vifte med fix- eller samlingspunkt (3a.3.2) centreret om skæringspunktet mellem den lodrette linje i forlængelse af den vertikal bagkant på korpuselementet og den laveste taghældningsiinje - af andet sæt af brydningslinjer (3a. 1) og hvor vinklen mellem hver af disse brydningslinjer er den samme stækkende sig væk fra fixpunktet og op mod sidepiadens (3a) øverste kant i brugs-situationen og dermed vinkelret på fronten på korpuselementets sideplade (3a), - hvor afstanden mellem første sæt af brydningslinjer (3a. 1) er i intervallet mellem 5 og 100 mm, fortrinsvis mellem 10 og 50 mm, mest foretrukken 25 mm og vinkelafstanden mellem hver af linjerne i det andet og tredje sæt af brydningslinjer (3a. 1) er i intervallet mellem 1 og 25°, fortrinsvis mellem 2 og 5°, mest foretrukken 2,5° (3a.1), - hvor brydningslinjerne (3a. 1) i inddækningssystemet udgør en delvis gennemskæring (75-98 %) af inddækningssystemet (3), således pladerne kan tilrettes via enkel og let bearbejdning af brugeren selv, enten i form af en aim. tilgængelig køkken/hobby-kniv eller i form af medfølgende kiler der med brug af almindelig hammer bryder linjen ved simpel bearbejdning (3a1), og - hvor en foiieiignende film (3a.4) påsat bagsiden af inddækningssystemet der stabiliserer den del af inddækningssystemet (3) hvor brydningsiinjerne (3a. 1) kan have svækket pladens styrke, indeholdende en tekst-vejiedning og grafisk anvisning på fremgangsmåden for tilpasning af møbiet med entydige numre (3a.2) for samtlige brydningsiinjer (3a.1).
DKPA201400651A 2014-11-07 2014-11-07 Opbevaringsmøbel til rum med skråvæg DK178518B1 (da)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DKPA201400651A DK178518B1 (da) 2014-11-07 2014-11-07 Opbevaringsmøbel til rum med skråvæg
EP15020183.8A EP3017718B1 (en) 2014-11-07 2015-10-09 Storage furniture for rooms with sloping walls

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DKPA201400651A DK178518B1 (da) 2014-11-07 2014-11-07 Opbevaringsmøbel til rum med skråvæg

Publications (2)

Publication Number Publication Date
DK178518B1 true DK178518B1 (da) 2016-05-09
DK201400651A1 DK201400651A1 (da) 2016-05-09

Family

ID=54324782

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DKPA201400651A DK178518B1 (da) 2014-11-07 2014-11-07 Opbevaringsmøbel til rum med skråvæg

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP3017718B1 (da)
DK (1) DK178518B1 (da)

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE29817769U1 (de) * 1998-09-23 1998-12-17 Sopalla, Joachim, Dipl.-Ing., 37181 Hardegsen Möbel für Dachwohnungen
DE19747659C1 (de) * 1997-10-29 1999-02-11 Ago Line Ausstattungen Einrich Dachschrägeneinbausystemschränke zum Selbsteinbau
DE19755918A1 (de) * 1997-12-10 1999-06-17 Rene Laemmel Universaldachschrägenschrank für industr. Fertigung
GB2370219A (en) * 2001-12-19 2002-06-26 Antonio Dominic Mella Cupboard for use in a roof space

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2556944B1 (fr) * 1983-06-07 1987-04-30 Pinon Joel Meuble en caisson encastrable
GB2463490A (en) * 2008-09-13 2010-03-17 Mark Evans Marked up plasterboard

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE19747659C1 (de) * 1997-10-29 1999-02-11 Ago Line Ausstattungen Einrich Dachschrägeneinbausystemschränke zum Selbsteinbau
DE19755918A1 (de) * 1997-12-10 1999-06-17 Rene Laemmel Universaldachschrägenschrank für industr. Fertigung
DE29817769U1 (de) * 1998-09-23 1998-12-17 Sopalla, Joachim, Dipl.-Ing., 37181 Hardegsen Möbel für Dachwohnungen
GB2370219A (en) * 2001-12-19 2002-06-26 Antonio Dominic Mella Cupboard for use in a roof space

Also Published As

Publication number Publication date
EP3017718A1 (en) 2016-05-11
DK201400651A1 (da) 2016-05-09
EP3017718B1 (en) 2017-08-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK201100046U3 (da) Sammensat element og panelformet element til dannelse af det sammensatte element
US7451535B2 (en) Semi-frameless cabinet and method for making the same
US10111519B2 (en) Expandable furniture
CN115175591A (zh) 用于组装抽屉的板材
US8813980B1 (en) Twin beam shelf
DK178518B1 (da) Opbevaringsmøbel til rum med skråvæg
US2466869A (en) Cabinet construction
US3743373A (en) Cabinet front assembly
GB2525255A (en) Mountable furniture system
JP3174701U (ja) 多目的簡易組立式家具
JP6769473B2 (ja) 収納棚および収納システム
US12031324B2 (en) Room divider system and connector for a room divider system
US20190024444A1 (en) A bowed panel
Emary et al. Joinery Fitments
US20220288810A1 (en) Outdoor cabinet
EP3691492A1 (en) Cabinet with multi-part back panel
JP6819127B2 (ja) 収納家具
WO2020096520A1 (en) A room divider system and connector for a room divider system
JP6770345B2 (ja) シューズボックス、それを備えた住宅およびシューズボックスの組立方法
TWM640790U (zh) 簡易組裝式衣櫥主架構造
EP1982619A1 (en) Modular element system for use in the production of wardrobes and kitchen forniture
JP2006334114A (ja) オープンキッチン用仕切りユニット
JP3125896U (ja) 遊技機用島台のカウンター天板
JP3195390U (ja) 鏡を用いた屋内装具
TH2001004943A (th) ตู้พลาสติกแบบถอดประกอบ