DK177226B1 - Udstyr og fremgangsmåde til rengøring af affaldsbeholdere - Google Patents

Udstyr og fremgangsmåde til rengøring af affaldsbeholdere Download PDF

Info

Publication number
DK177226B1
DK177226B1 DKPA201001029A DKPA201001029A DK177226B1 DK 177226 B1 DK177226 B1 DK 177226B1 DK PA201001029 A DKPA201001029 A DK PA201001029A DK PA201001029 A DKPA201001029 A DK PA201001029A DK 177226 B1 DK177226 B1 DK 177226B1
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
waste
container
room
insert
well
Prior art date
Application number
DKPA201001029A
Other languages
English (en)
Inventor
Kristian Rytter
Original Assignee
Jsk Cleaning As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Jsk Cleaning As filed Critical Jsk Cleaning As
Priority to DKPA201001029A priority Critical patent/DK177226B1/da
Publication of DK201001029A publication Critical patent/DK201001029A/da
Application granted granted Critical
Publication of DK177226B1 publication Critical patent/DK177226B1/da

Links

Landscapes

  • Cleaning By Liquid Or Steam (AREA)
  • Cleaning In General (AREA)

Abstract

Mobil vaskecontainer (8) til rengøring af affaldsbeholdere, der omfatter en brønd (2), hvori en løs indsats (4), som er fastgjort til et låg (3), er anbragt, hvilken vaskecontainer er indrettet til montering på en lastbil (8a) med tip, hejs og kran (8b), og som tillige er indrettet med faciliteter til affaldshåndtering og rengøring, kendetegnet ved, at vaskecontaineren (8) omfatter et rum (9) til fast affald, et rum (13) med en spulevandsanordning (14) til vask af indsatsen (4), en arbejdsplatform (18), etteknikrum (20) med et el-/hydraulisk styresystem (60), en tank (19) til rent vand og en vakuumtank (16) til spildevand. Med opfindelsen opnår man at tilvejebringe en vaskecontainer, som giver mulighed for at rengøre affa og indsatse på en effektiv og miljømæssig - og økonomisk forsvarlig måde, og at kunne anvise en fremgangsmåde til rengøring af affa ved hjælp af nævnte vaskecontainer.

Description

DK 177226 B1
UDSTYR OG FREMGANGSMÅDE TIL RENGØRING AF AFFALDSBEHOLDERE
5 Opfindelsen vedrører en mobil vaskecontainer til rengøring af affaldsbeholdere, der omfatter en brønd, hvori en løs indsats, som er fastgjort til et låg, er anbragt, hvilken vaskecontainer er indrettet til montering på en lastbil med tip, hejs og kran, og som tillige er indrettet med faciliteter til affaldshåndtering og rengøring.
10 Opfindelsen vedrører endvidere en fremgangsmåde til rengøring af affaldsbeholdere ved hjælp af en vaskecontainer.
Fra patentskriftet US 7,398,789 B1 kendes en vaskecontainer, der er indrettet til at vaske almindeligt kendte affaldsbeholdere af stål eller plast. Vaskecontaineren 15 er udformet til montering på en lastbil, som er udstyret med en særlig løfteanordning, der dog kun er anvendelig til de almindeligt kendte beholdere. Vaskecontaineren er udstyret med et vaskerum med dyser samt en vandtank.
Vandet renses og genbruges. Den beskrevne vaskecontainer kan ikke anvendes til vask af løse indsatse fra nedgravede affaldsbeholdere, eller til transport af 20 affald, ligesom beskrivelsen ikke behandler det vigtige forhold, at det for vognmanden er væsentligt, at containeren hurtigt skal kunne monteres/afmonteres på en standard lastbil til containertransport.
Det anførte skrift anviser systemer og metoder udelukkende til rengøring af de 25 almindeligt kendte affaldsbeholdere af stål eller plast samt til rensning og recirkulering af vaskevandet.
Fra patentskriftet CH 698727 B1 beskrives et køretøj, som er indrettet til rengøring af affaldscontainere. Køretøjet er udstyret med en kran, et rum med en 30 spulevandsanordning til vask af containere, en tank med rent vand og en vacuumtank til spildevand.
2 DK 177226 B1 Køretøjet er dog ikke udstyret med et rum til affald eller med en arbejdsplatform, hvorfra rengøringsprocessen kan overvåges og udføres, og er heller ikke indrettet til at kunne arbejde med en mobil vaskecontainer, som indeholder alle nødvendige funktioner.
5
Nyere affaldssystemer (Molok) til boligblokke og lignende er på vej. Systemet omfatter en eller flere affaldsbeholdere, der er gravet ned i jorden, og er udstyret med en løs indsats. Indsatsen består af beholderens låg med indkast og en kraftig plastsæk fastgjort til lågets underside. Sækkens bund er lukket med en 10 snøre. Brønden til affaldsbeholderen er ca. 4-5 meter dyb og har en diameter på ca. 1,5 meter Brønden er udført af plast. Plastsækken matcher brøndens dimensioner.
Når sækken er fyldt, skal den tømmes. En renovationsvogn indrettet til dette 15 affaldssystem hejser sækken ud af brønden og svinger sækken ind over ladet på renovationsvognen. Herefter løsnes snøren i bunden af sækken, og affaldet tømmes ud. Snøren strammes til igen, og sækken sænkes ned i brønden igen.
Der foretages altså ingen rengøring af sækkene eller af brøndens indre, og renovationsvognene er ikke indrettet til at kunne foretage en rengøring.
20
Det er nu kendt, at plastposerne fra husholdningen ikke kan holde til trykket i en fyldt affaldsbeholder, hvor der kan ligge op til 5 meter affald. Der siver derfor væsker ud af poserne, som løber ned ad siderne. Væskerne opsamles i bunden af sækken eller siver gennem besnøringen i bunden af sækken og ned i bunden 25 af brønden, hvor det kan stå og rådne i lang tid.
Formålet med opfindelsen
Det er formålet med opfindelsen at tilvejebringe en vaskecontainer af den 30 indledningsvis nævnte art, som giver mulighed for at rengøre affaldsbeholdere og indsatse på en effektiv og miljømæssig - og økonomisk forsvarlig måde.
3 DK 177226 B1
Det er yderligere et formål med opfindelsen at anvise en metode til rengøring af affaldsbeholderen ved hjælp af en vaskecontainer.
5 Det ovenfor anførte formål opnås med en vaskecontainer som beskrevet i den indledende del af krav 1, som yderligere omfatter et rum til fast affald, et rum med en spulevandsanordning til vask af indsatsen, en arbejdsplatform, et teknikrum med et el-/hydraulisk styresystem, en tank til rent vand og en vakuumtank til spildevand.
10
Rengøringsprocessen gennemføres hurtigst mulig efter at en normal tømning har fundet sted. Under de omstændigheder ligger der kun lidt restaffald tilbage i sækken. Senere på ruten kan mængden af restaffald vokse, fordi der bliver en større tidsmæssig forskydning mellem tømning og rengøring end tidligere på 15 ruten. Dette skyldes, at rengøringsprocessen tager længere tid end tømningsprocessen.
Ved netop at udstyre vaskecontaineren med de i krav 1 anførte faciliteter opnår man at kunne gennemføre en komplet rengøring af såvel brønd som løs indsats, 20 uden at skulle have tilført vand eller at være nødt til at have adgang til et afløb til en spildevandsbrønd.
Ved endvidere at udforme containeren således, at den uden problemer kan monteres på en standard lastbil med tippefunktion, hejs og kran, så opnår 25 vognmanden at kunne vælge blandt flere af sine lastbiler til opgaven.
Med lastbilens udstyr bliver det muligt at trække containeren op på lastbilen på helt traditionel vis, ligesom containeren kan afsættes med det samme udstyr.
Med kranen kan indsatsen trækkes ud af brønden og svinges ind i containeren, 30 så en rengøring af indsats og brønd kan finde sted, og derefter kan indsatsen sænkes ned i brønden igen. Tippefunktionen giver mulighed for tømning af DK 177226 B1 4 affaldsrummet på en forbrændingsstation efter afsluttet arbejde. Lastbilen leverer endvidere strøm og hydraulisk tryk til drift afvaskecontainerens funktioner.
Som det er angivet i den kendetegnende del af krav 2, er rummet til fast affald 5 placeret i den ende af containeren, som vender bort fra lastbilens førerhus, og det er afgrænset af containerens bagende, sideflader og et skot mellem rummet til affald og vaskerummet, og rummets bagende er udstyret med en aflåselig, tophængt og vandtæt låge, og skottet er ligeledes udstyret med en aflåselig, tophængt og vandtæt låge.
10
Herved bliver det muligt dels at tømme indholdet i den løse indsats ud i affaldsrummet, og dels på en gang at tømme såvel vaskerummet som affaldsrummet for affald gennem de tophængte låger ved at udføre en tipning af containeren.
15
Ved, som anført i krav 3, at placere vaskerummet mellem affaldsrummet og teknikrummet og ved udstyre det med en spulevandsanordning såsom en lodret roterbar spuledorn, en bundrist til opsamling af restaffald, et udløb til vakuumtanken og et indløb fra vakuumtanken, så opnår man at kunne rengøre 20 den løse indsats indvendigt ved at sænke den ned over spuledornen, og man opnår at opsamle eventuelt restaffald over bundristen og at kunne udsuge spildevandet fra vaskerummet.
Ved, som anført i krav 4, at placere teknikrummet mellem vaskerummet og 25 tanken med rent vand og ved at udstyre det med et el-/hydraulisk styresystem, der kontrollerer alle i rummet anbragte pumper og ventiler, så opnår man at få et kompakt teknikrum med korte forbindelser til pumper og ventiler. Ved yderligere at anbringe højtrykslanser og slangeruller i teknikrummet på eller ved lågerne ind til rummet, opnår man at have direkte tilgang til disse midler.
30 DK 177226 B1 5
Ved, som anført i krav 5, at placere arbejdsplatformen oven over vandtanken og teknikrummet, opnår man at få fuldt overblik over affaldsrummet og vaskerummet og at kunne styre vask af indsatsen herfra. Platformen er anbragt så højt oppe, at det er muligt at se ned i begge rum. På platformen er der 5 anbragt en højtrykslanse således, at indsatsen kan spules udvendigt, hvis nødvendigt.
Ved, som anført i krav 6, at udstyre det el-/hydrauliske styresystem med en relæboks, der er indrettet til at omsætte og videreføre signaler fra en 10 fjernbetjening til en el-/hydraulisk klaverventil, så opnår man at kunne fjernstyre alle pumper og ventiler.
Ved, som anført i krav 7, at udstyre den roterbare spuledorn med et dysehoved, og ved at spænde den udskiftelige dornsektion fast til et cylindrisk hus, som er 15 placeret på en i vaskerummet indbygget konsol, og som indeholder et topleje og et bundleje til støtte for spuledornen, og ved at forbinde spuledornen til en hydraulisk motor ved et remskive drev, og ved at forbinde den hydrauliske motor til en regulator og ved at forbinde spuledornen til en højtrykspumpe via en svirvel, så opnår man at kunne styre både rotationshastigheden og 20 spulevandstrykket.
Ved, som anført i krav 8, at placere dyserne med en afstand på 120 grader rundt om dysehovedet, og samtidig anbringe dem i forskellige vinkler til lodret, så opnår man under samtidig rotation af dysehovedet at kunne spule alle indre 25 overflader af indsatsen med vand.
Ved, som anført i krav 9, at gennemføre den anviste fremgangsmåde trin for trin, så opnår man at kunne gennemføre rengøringsforløbet miljørigtigt, hurtigt og effektivt.
30 6 DK 177226 B1 j
Det er i øvrigt hensigtsmæssigt, som anført i krav 10, at styre pumper og ventiler med en fjernbetjeningsenhed fra arbejdsplatformen eller fra brønden.
Tegningen 5 I det følgende vil udførelseseksempler af opfindelsen blive forklaret nærmere under henvisning til tegningen, hvor:
Fig. 1 viser et snitbillede af en nedgravet affaldscontainer med en løs 10 indsats
Fig. 2 viser en lastbil monteret med en vaskecontainer
Fig. 3 viser en vaskecontainer set fra siden med en udskæring, der 15 frilægger vaskerummet
Fig. 4 viser en vaskecontainer set oppefra med snit gennem teknikrummet og vandtanken 20 Fig. 5 viser opbygningen af spuledornen med snit gennem huset og konsollen
Fig. 6 viser et hydraulikdiagram med angivelse af pumper og ventiler 25 Detaljeret beskrivelse af opfindelsen i i
En vaskecontainer til rengøring af affaldsbeholdere ifølge opfindelsen er vist på figurerne 1-6.
30 Fig. 1 viser, at affaldsbeholderen 1 er anbragt nedgravet i jorden i et hul, som er foret med en brønd 2 fremstillet af kunststof. En del af brøndens væg, ca. 1 j i DK 177226 B1 7 meter, ligger over jordoverfladen. Brønden er ofte 4-5 meter dyb og har en diameter på ca. 1,5 meter.
Affaldsbeholderen lukkes opadtil med et låg 3 af kunststof. I låget er der anbragt 5 et indkast 5 i form af et hængslet låg, og på toppen af låget 3 er der anbragt en øjebolt 6, således at låget kan løftes i denne bolt. På indersiden af låget 3 er der monteret en indsats 4 til opsamling af affaldsposer fra husholdningen. Indsatsen er fremstillet af kunststof og har form som en cylinder. På den nederste del af indsatsen 4 er der anbragt en besnøring 7, således at bunden af indsatsen kan 10 åbnes ved at løse besnøringen og lukkes igen ved at stramme og binde besnøringen. Herved kan indsatsen tømmes for affald.
Fig. 2 viser en vaskecontainer 8, som er monteret på en lastbil 8a, og at denne lastbil er udstyret med en kran 8b. Lastbilen er yderligere udstyret med en 15 tippefunktion (ikke vist) og en hejs (ikke vist). Vaskecontaineren 8 monteres på lastbilen på samme måde som alle andre containere, dvs. ved hjælp af tippefunktionen og hejsen. Vaskecontaineren forbindes dog til lastbilens elektriske- og hydrauliske system via koblinger 62 (se fig. 6).
20 Vaskecontaineren er opbygget således, at den kan sættes på de af vognmandens lastbiler, der er udstyret med kran, tippefunktion og hejs. Herved opnår vognmanden fleksibilitet i valget af lastbil til opgaven, og han behøver ikke at reservere en særlig vogn til opgaven.
25 Fig. 3 viser en vaskecontainer 8 set fra siden, hvor der er lavet en udskæring i siden ud for vaskerummet. Vaskecontaineren er inddelt i rum med forskellig funktion. Affaldsrummet 9 til opsamling af fast affald fra indsatsen 4 er anbragt bagerst i containeren og afgrænses af bagenden 10a, sidefladerne 10b og et tværstillet skot 11 mellem affaldsrummet 9 og vaskerummet 13.
30 8 DK 177226 B1 j
Containerens bagende 10a er lukket med en tophængt, aflåselig og vandtæt låge 10. Lågen låses med en vrider 10c. Skottet 11 er ligeledes udstyret med en tophængt, aflåselig og vandtæt låge 12. Lågen 12 aflåses med et bund lukketøj (ikke vist) ud gennem bunden. Lågerne 10 og 12 låses op i forbindelse med 5 tømning af affaldsrummet 9 og vaskerummet 13. Tømningen udføres ved at tippe containeren 8. Herved svinger lågerne op på grund af affaldstrykket bag ved dem og på grund af, at lågerne er tophængte.
Vaskerummet 13 er anbragt midt i containeren 8 og er udstyret til rengøring af 10 indsatsen 4 indvendig. Rummet afgrænses af skottet 11, sidefladerne 10b, skottet 17 og vakuumbeholderen 16. I vaskerummet er der anbragt en spulevandsanordning 14, en rist 15, en udløbsventil 24 fra vaskerummet og en indløbsventil 37 til vaskerummet.
15 Spulevandsanordningen 14 er udformet som en lodretstående, roterbar spuledorn 41 med et dysehoved 40 og er placeret på en konsol 50 i bunden af vaskerummet 13.
Spulevandet passerer gennem en rist 15, der opsamler restaffald fra vandet, og 20 vandet opsamles i bunden af vaskerummet under risten. Vandet kan derefter udsuges til vakuumtanken 16 via udløbsventilen 24.
Restaffaldet lægger sig på ristens overflade. Ristens overflade er frembragt ved hjælp af en hulplade. Et hvilken som helst hulmønster kan anvendes. Risten er 25 svingbart forbundet til vaskerummet ved lejet 15a, således at den kan svinges op til lodret stilling. Denne funktion bringes i anvendelse ved tømning af containerens affaldsrum og vaskerum ved en tipning.
For at tømme vakuumbeholderen for spildevand med restaffald kan der ledes 30 spildevand fra vakuumbeholderen 16 ind over risten via indløbsventilen 37.
Herved efterlades restaffaldet på ristens overside, og spildevandet suges tilbage DK 177226 B1 g i vakuumbeholderen. Herefter kan indholdet i vakuumbeholderen under tryk og ved hjælp af en sugeslange tømmes ud i en spildevandsbrønd efter endt arbejde.
5 På den anden side af skottet 17 ligger teknikrummet 20, som indeholder pumper, ventiler, fordelingssystemer og et el-/hydraulisk styresystem. Adgangen til teknikrummet foregår gennem lågerne 21. Der er adgang fra begge sider.
Rummet er opadtil afgrænset af en arbejdsplatform 18, hvorfra man med fuldt overblik kan styre rengøringsprocessen. Der er adgang til arbejdsplatformen via : 10 et trin 22. Platformen er udstyret med en slangerulle og en højttrykslanse 38, som er beregnet til rengøring af indsatsens 4 yderside, hvis nødvendigt.
Ved siden af teknikrummet er der anbragt en vandtank 19, som indeholder rent vand til vaskeprocessen. Vandtanken har to tilslutninger 23,39 til påfyldning eller 15 tømning. j
Fig. 4 viser et snit A-A af teknikrummet og vandtanken. Her er vist den principielle placering af alle komponenter i rummet.
20 Vakuumtanken 16 ligger sammenbygget med skottet 17. Vakuumtanken anvendes til udsugning og opbevaring af spildevandet fra vaskerummet 13 og til opsugning og opbevaring af spildevandet fra brønden 2. Udsugning fra vaskerummet udføres via ventilen 24. Opsugning fra brønden udføres via en af ventilerne 25,26, som i hver side er koblet til en sugeslange (ikke vist), der er 25 anbragt under containeren. Via ventilen 37 kan indholdet i vakuumtanken sendes ud over risten 15 for at tømme vakuumtanken for restaffald. Risten 15 kan løftes op således, at bunden af vaskerummet kan rengøres.
Over vakuumtanken er der anbragt en mindre tank 32 til rensevæske.
30 Rensevæsken kan bringes i anvendelse ved fjernelse af vanskeligt snavs fra indsatsen 4 eller fra brønden 2. Tanken står i forbindelse med slangerullerne 28, DK 177226 B1 10 34, som er anbragt på indersiden af lågerne 21 i hver side. Hver af slangerullerne er tilsluttet en lanse, så rensevæsken kan påføres præcist.
Til spuling af brønden 2 er der anbragt en slangerulle med højtrykslanse 35,36 i 5 hver side af teknikrummet lige inden for lågen 21. Slangerullerne er tilsluttet en højtrykspumpe 33, som leverer det nødvendige vandtryk. Højtrykslansen 35,36 trækkes frem til affaldsbrønden efter at indsatsen 4 er løftet ud af brønden, og der foretages en spuling af brøndens vægge og bund.
10 Brønden tømmes derefter for spildevand og affald ved hjælp af sugeslangerne, der leder indholdet til vakuumtanken 16 via ventilerne 25,26.
Vakuumtankens undertryk etableres med vakuumpumpen 31.
15 Højtrykspumpen 30 leverer vandtrykket til spuledornen 41, og dornens omdrejningshastighed reguleres med ventilen 27, som indstilles manuelt.
En relæboks 29a, der er indrettet til at omsætte signalerne fra en fjernbetjening til styresignaler, er forbundet til en klaverventil 29. Denne ventil kan f.eks. være en 20 type som Danfoss PVG 32, der kan omsætte de elektriske styresignaler til hydrauliske signaler, der kan aktivere ventilerne 24,25,26,37 og pumperne 30, 31,33, 49. Ventilen 29 kan desuden betjenes manuelt.
Fig. 5 viser et snitbillede med opbygningen af spulevandsanordningen 14.
25 Anordningen er anbragt på en konsol 50, der er opbygget som et hus med tilgang fra undersiden af containeren. Inde i konsollen er der monteret et kileremsdrev 48 mellem en hydraulikmotor 49 og en kileremsskive 46. Kileremskiven 46 er monteret på spuledornen 41, som bringes til at rotere, når hydraulikmotoren 49 aktiveres.
30 11 DK 177226 B1 I bunden af spuledornen 41 føres spulevandet fra højtrykspumpen 30 ind i spulevandsanordningen 14 via en svirvel 47.
Den nedre faste del af spuledornen 41 er lejret i et cylindrisk hus 44 ved lejerne 5 45,43. Huset er lukket opadtil med en beskyttelseskappe 42, der forhindrer affald og spildevand i at trænge ind i huset og ind i lejerne. Den nedre del af spuledornen 41 og den øvre, udskiftelige del af spuledornen 41 er sammenkoblet i toppen af huset og tætnet med o-ringe (ikke vist). Den øvre del j af dornen 41 fastgøres til beskyttelseskappen 42 ved bolte 53 og kan udføres i 10 forskellig længde og dermed tilpasses størrelsen på affaldsindsatsene. , I toppen af dornen er der anbragt et dysehoved 40. Hovedet er cylindrisk med en halvkugleformet top. Hovedet er udstyret med dyser 40a, 40b, 40c, som er anbragt med en afstand på i det væsentlige 120 grader på dysehovedets periferi, 15 og hvor dysen 40a er placeret med en vinkel på i det væsentlige 90 grader fra lodret, hvor dysen 40b er placeret med en vinkel på i det væsentlige 10 grader fra lodret, og hvor dysen 40c er placeret med en vinkel på i det væsentlige 50 grader fra lodret.
20 Med denne placering af dyserne opnår man et få en effektiv spuling af indsatsens indre, mens indsatsen langsomt løftes i vejret, idet vandstrålerne fra dyserne efter tur vil ramme indersiden, således at hvert område bliver spulet 3 gange.
25 Fig. 6 viser et hydraulisk diagram med angivelse af de væsentligste komponenter.
Via koblingerne 62 tilsluttes systemet til lastbilens hydrauliske system, som leverer arbejdstrykket P, og som har en forbindelse T til en returtank.
30 Forbindelsen LS anvendes til opgaver med belastningsafhængig regulering.
12 DK 177226 B1
Olietrykket føres via et trykfilter 51 til en el-/hydraulisk klaverventil 29. Ventilen aktiverer manuelt eller på signal fra en fjernbetjening de tilsluttede komponenter. Komponenterne er beskrevet i foranstående afsnit omhandlende teknikrummet 20.
5
Rengøringsforløbet kan i korthed beskrives som følger:
Lastbilen 8a med vaskecontaineren 8 parkeres i umiddelbar nærhed af den nedgravede affaldsbrønd 1 som skal rengøres.
10
Kranens løftekrog fæstnes til øjebolten 6, og arbejdsplatformen bemandes. Med fjernbetjeningen aktiveres kranen 8b, og affaldsbeholderens låg 3 med indsats 4 løftes op og ud af brønden 2 og svinges derefter ind over containerens rum 9 til affald, hvor eventuelt affald tømmes ud ved at løsne besnøringen 7.
15
Efter tømning løftes indsatsen over i vaskerummet 13 og sænkes ned over spuledornen 41. Spuledornen 41 aktiveres, og mens indsatsen langsomt løftes op igen, spules indsatsens indre flader med dyserne 40a, 40b, 40c på det roterende dysehoved 40. Hvis indsatsens ydre er snavset, spules den med en 20 højtrykslanse 38. Indsatsen lukkes herefter igen ved at stramme besnøringen 7.
Herefter rengøres brønden 2 ved at spule den med højtrykslanserne 35,36.
Herved opsamles affald og spildevand i bunden af brønden. Brønden suges herefter tør med sugeslanger, som står i forbindelse med vakuumtanken 16.
25 Låg med indsat svinges nu ind over brønden og sænkes ned. Kranen afkobles og føres retur til sit leje. Låg, indkast og brønd spules på ydersiden med en højtryks lanse.
30 Efter oprulning af sugeslanger og højtryksslanger er vaskecontaineren klar til næste opgave.
13 DK 177226 B1
Efter afsluttet dagsværk køres containeren til en station for affaldsforbrænding, og indholdet i affaldsrum og vaskerum tippes af, og indholdet i vakuumtanken tømmes ud i en spildevandsbrønd.
5

Claims (10)

14 DK 177226 B1
1. Mobil vaskecontainer (8) til rengøring af affaldsbeholdere, der omfatter en brønd (2), hvori en løs indsats (4), som er fastgjort til et låg (3), er anbragt, 5 hvilken vaskecontainer er indrettet til montering på en lastbil (8a) med tip, hejs og kran (8b), og som tillige er indrettet med faciliteter til affaldshåndtering og rengøring, kendetegnet ved, at vaskecontaineren (8) omfatter et rum (9) til fast affald, et rum (13) med en spulevandsanordning (14) til vask af indsatsen (4), en arbejdsplatform (18), et teknikrum (20) med et el-/hydraulisk styresystem (60), en 10 tank (19) til rent vand og en vakuumtank (16) til spildevand.
2. Mobil vaskecontainer ifølge krav 1, kendetegnet ved, at rummet (9) til fast affald er placeret i den ende af containeren (8), som vender bort fra lastbilens førerhus, og at rummet afgrænses bagtil af en aflåselig, tophængt og vandtæt 15 låge (10), containerens sideflader (10b) og et tværgående skot (11) mellem rummet (9) til affald og vaskerummet (13), og at skottet tillige er udstyret med en aflåselig, tophængt og vandtæt låge (12).
3. Mobil vaskecontainer ifølge krav 1-2, kendetegnet ved, at vaskerummet (13) 20 er placeret midt i containeren, og afgrænses af containerens sideflader, det tværgående skot (11) mod affaldsrummet samt et tværgående skot (17) mod teknikrummet (20) og vakuumtanken (16), og at rummet er udstyret med en bundrist (15) til opsamling af restaffald, en udløbsventil (24) til udsugning af spildevand til vakuumtanken, en indløbsventil 37 fra vakuumtanken samt 25 spulevandsanordningen (14), der omfatter en lodretstående, roterbar spuledorn (41).
4. Mobil vaskecontainer ifølge krav 1-3, kendetegnet ved, at teknikrummet (20) er placeret mellem vaskerummet og tanken (19) til rent vand, og at rummet er 30 udstyret med et el-/hydraulisk styresystem (60), der kontrollerer alle i rummet anbragte pumper (30, 31, 33, 49) og ventiler (24, 25, 26, 37), og at rummet 15 DK 177226 B1 yderligere er udstyret med mindst to slangeruller med højtrykslanser (35,36), samt en tank 32 med rensevæske og mindst to slangeruller med lanser (28,34) i tilslutning hertil.
5. Mobil vaskecontainer ifølge krav 1-4, kendetegnet ved, at arbejdsplatformen (18) er placeret over teknikrummet (20) og vandtanken (19) og er udstyret med en slangerulle med en højtrykslanse (38).
6. Mobil vaskecontainer ifølge krav 1-5, kendetegnet ved, at det el-/hydrauliske 10 styresystem (60) omfatter en relæboks (29a), der er indrettet til omsætning af og videreførelse af signaler fra en fjernbetjening til en el-/hydraulisk klaverventil (29), hvilken klaverventil kontrollerer systemets pumper og ventiler.
7. Mobil vaskecontainer ifølge krav 1-6, kendetegnet ved, at spuleanordningen 15 (14) omfatter et dysehoved (40) og en udskiftelig dornsektion (41), hvilken dornsektion via lejerne (43,45) og en fast dorn (41) er forbundet til et cylindrisk hus (44), der er fastgjort til en konsol (50), samt yderligere til en hydraulisk motor (49) via et remskivedrev (48) og til en højtrykspumpe (30) via en svirvelforbindelse. 20
8. Mobil vaskecontainer ifølge krav 7, kendetegnet ved, at dysehovedet (40) omfatter tre dyser (40a, 40b, 40c), som er anbragt med en indbyrdes afstand på i det væsentlige 120 grader på dysehovedets periferi, og at den første dyse (40a) er placeret med en vinkel på i det væsentlige 90 grader fra lodret, og at den 25 anden dyse (40b) er placeret med en vinkel på i det væsentlige 10 grader fra lodret, og den tredje dyse (40c) er placeret med en vinkel på i det væsentlige 50 grader fra lodret.
9. Fremgangsmåde til rengøring af affaldscontainere, der omfatter en brønd (2), 30 hvori en løs indsats (4) fastgjort til et låg (3) er anbragt, ved hjælp af en på en 16 DK 177226 B1 lastbil monteret vaskecontainer (8) ifølge kravene 1-8, kendetegnet ved, rengøringsforløbet omfatter følgende trin: - Lastbilen med en vaskecontainer (8) parkeres i umiddelbar nærhed af en 5 affaldsbeholder (1), og dernæst - forbindes affaldsbeholderens øjebolt (6) på låget (3) med kranen (8b), og arbejdsplatformen (18) bemandes, og dernæst - løftes låg og indsats op af brønden (2), og svinges ind over containerens rum (9) til fast affald og udtømmes heri ved løsning af besnøringen (7), og dernæst 10. svinges låg og indsats ind over vaskerummet (13) og sænkes ned over spuledornen (41), og dernæst - startes højtrykspumpen (30) og hydraulikmotoren (49) til spuledornen, og de roterende dyser (40a, 40b, 40c) spuler indsatsens indvendige flader, mens indsatsen hæves langsomt indtil bunden af indsatsen er ud for dyserne, og 15 dernæst - spules indsatsen udvendigt med en højtrykslanse (38), hvis det er nødvendigt, og dernæst - spules brønden indvendigt med en højtrykslanse (35,36), og dernæst - suges brønden tom for restaffald, og spildevand med en til vakuumtanken (16) 20 tilsluttet sugeslange, og dernæst - sænkes låg og indsats ned i brønden, kranen afkobles og svinges bort, og dernæst - spules låg og brøndens yderside med en højtrykslanse, og dernæst - oprulles suge- og spuleslanger og anbringes på deres plads, og dernæst 25. køres containeren til næste nedgravede affaldsbeholder og rengøringsforløbet gentages, eller også - køres containeren til en station for affaldsforbrænding, hvor affaldet tippes af containeren via de tophængte låger (10, 12) i affaldsrummet og i vaskerummet henholdsvis, og dernæst 30. udledes det opsamlede spildevand fra vakuumtanken til en spildevandsbrønd, og dernæst 17 DK 177226 B1 - påfyldes tanken (19) rent vand
10. Fremgangsmåde ifølge krav 9, kendetegnet ved, at rengøringsforløbet styres fra arbejdsplatformen eller fra brønden ved hjælp af en 5 fjernbetjeningsenhed. j i DK 177226 B1 \|-. R k o) § i—ν' y? ν'— ^ [Sh^ p CGf ^ ^ _ j »-o jnlfc1 ......Ji&nl c: __ <\| DK 177226 B1 S? s % | t\—V-η—^—I “ P' - Λ-^ * I II.....1 ^ il c- ii II —II aSr-g ! !ο·^Υν «Ν| U g CO ' -Q| i* /. · · · · i ':: r-ι O O § - s DK 177226 B1 ^SXXXXXVVSSVS\S.\\\ : ¢, 5 v S j .......... o, ; rrrn^y <X\ > ^vLl«. «-> ~Λΐπ * c I ^ - *i_ p-s Z^t-c ώ ”t] ; '--'-1 ; * ^Sd C3r% XQ lar^ ^^--3 TS^c; crj ' lllllllllll^lllllllllll c r λ °° ..... ιΑ '------- "7/ ------- =j—^ Cnj·^ OS, '*- > - “ o DK 177226 B1 m ^joc 40Q~^· -ίκ^-^ο \ H va 7LV\Wi/ - _ t o \ jf*^ ^ / s 43 ^ ^ =; Bi-^—' i ^ : ir/—£ :\ : ^ ; 44 ( L« ) i i ^ nas 51 DK 177226 B1 ^ζ—1_, L.J.J i T 1 -{*-, /V/////// -—^ / ohooooood ,, ^vur------------ \ / Μ3— \ / 31^ _J “ ft n\' ft J ./ Æil -fF? v,J 1_I •yF?_I 3V 1--1 FIG 6
DKPA201001029A 2010-10-07 2010-11-12 Udstyr og fremgangsmåde til rengøring af affaldsbeholdere DK177226B1 (da)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DKPA201001029A DK177226B1 (da) 2010-10-07 2010-11-12 Udstyr og fremgangsmåde til rengøring af affaldsbeholdere

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DKPA201000910 2010-10-07
DK201000910 2010-10-07
DKPA201001029A DK177226B1 (da) 2010-10-07 2010-11-12 Udstyr og fremgangsmåde til rengøring af affaldsbeholdere
DK201001029 2010-11-12

Publications (2)

Publication Number Publication Date
DK201001029A DK201001029A (da) 2012-04-08
DK177226B1 true DK177226B1 (da) 2012-07-23

Family

ID=45990474

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DKPA201001029A DK177226B1 (da) 2010-10-07 2010-11-12 Udstyr og fremgangsmåde til rengøring af affaldsbeholdere

Country Status (1)

Country Link
DK (1) DK177226B1 (da)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES2627743A1 (es) * 2015-09-18 2017-07-31 Valoriza Servicios Medioambientales, S.A. Equipo para lavado in situ de contenedores de residuos

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES2627743A1 (es) * 2015-09-18 2017-07-31 Valoriza Servicios Medioambientales, S.A. Equipo para lavado in situ de contenedores de residuos

Also Published As

Publication number Publication date
DK201001029A (da) 2012-04-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6988568B2 (en) Vacuum boring and mud recovery system
US20100196129A1 (en) Mobile vacuum excavation process
US9719230B2 (en) Mobile vacuum with remote debris tank
EP0708039A1 (en) Device for collecting refuse, as well as removal and transport means therefor
CN107777199A (zh) 一种前翻转上料水平预压缩式垃圾中转站
CN207698525U (zh) 一种前翻转上料水平预压缩式垃圾中转站
CN101164709B (zh) 储油罐底淤积泥沙机械化清理系统
US20090064544A1 (en) Excavation apparatus and method
CN105600219A (zh) 一种微型垃圾处理设备
EP1302414B1 (en) Mixed vehicle for collecting wastes and washing igloo-type containers
CN112776970B (zh) 一种船舶污水贮存装置的自动运行控制方法
DK177226B1 (da) Udstyr og fremgangsmåde til rengøring af affaldsbeholdere
US8613329B2 (en) Method and apparatus for efficient handling of drill cuttings
CN108100534A (zh) 隐藏式小区垃圾存放运输系统
CN112520006A (zh) 一种车载移动式船舶油污收集和转运系统
KR100294949B1 (ko) 음식물쓰레기수거차량
CN112550390B (zh) 一种油污转运车
CN112722229B (zh) 一种油污转运车的运行控制方法
RU2160194C2 (ru) Машина комбинированная для очистных работ
JP7403801B2 (ja) 管内清掃方法
CN207107558U (zh) 地埋旋转式垃圾箱设备及其旋转升降装置
EP1300519A1 (en) Hydraulic circuit and attachment emergency drive method for construction machinery
CN109555180B (zh) 一种内河流域淤泥挖掘船
CN108128576A (zh) 新型垃圾环保处理装置
CN108128577A (zh) 隐藏式小区垃圾存放运输装置

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed

Effective date: 20171130