DK176925B1 - Låseprincip til baglåge i fangboks - Google Patents

Låseprincip til baglåge i fangboks Download PDF

Info

Publication number
DK176925B1
DK176925B1 DKPA200701544A DKPA200701544A DK176925B1 DK 176925 B1 DK176925 B1 DK 176925B1 DK PA200701544 A DKPA200701544 A DK PA200701544A DK PA200701544 A DKPA200701544 A DK PA200701544A DK 176925 B1 DK176925 B1 DK 176925B1
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
arm
bracket
tailgate
booth
stall
Prior art date
Application number
DKPA200701544A
Other languages
English (en)
Inventor
Henrik Rasmussen
Sonny Torben Hedal Soerensen
Original Assignee
Egebjerg Internat A S
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Egebjerg Internat A S filed Critical Egebjerg Internat A S
Priority to DKPA200701544A priority Critical patent/DK176925B1/da
Priority to EP08167868.2A priority patent/EP2055183A3/en
Priority to US12/290,305 priority patent/US20090173285A1/en
Publication of DK200701544A publication Critical patent/DK200701544A/da
Application granted granted Critical
Publication of DK176925B1 publication Critical patent/DK176925B1/da

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01KANIMAL HUSBANDRY; AVICULTURE; APICULTURE; PISCICULTURE; FISHING; REARING OR BREEDING ANIMALS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NEW BREEDS OF ANIMALS
    • A01K1/00Housing animals; Equipment therefor
    • A01K1/0005Stable partitions
    • A01K1/0017Gates, doors
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01KANIMAL HUSBANDRY; AVICULTURE; APICULTURE; PISCICULTURE; FISHING; REARING OR BREEDING ANIMALS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NEW BREEDS OF ANIMALS
    • A01K1/00Housing animals; Equipment therefor
    • A01K1/02Pigsties; Dog-kennels; Rabbit-hutches or the like
    • A01K1/0209Feeding pens for pigs or cattle

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Housing For Livestock And Birds (AREA)
  • Refuge Islands, Traffic Blockers, Or Guard Fence (AREA)

Description

i DK 176925 B1
P
Låseprincip til bagtåge ΐ fangboks Opfindelsens område
Den foreliggende opfindelse angår en bås til husdyr, fortrinsvis søer, hvilken bås har en størrelse således, at der kan opholde sig ét af disse dyr i båsen, hvor båsen har en 5 baglåge, der er hængslet horisontalt og i åben tilstand er positioneret over husdyrets ryg. Baglågen har en frigørelsesmekanisme til at frigøre baglågen fra den lukkede tilstand, hvor frigørelsesmekanismen er indrettet til at tillade frigørelse af lågen fra lukket tilstand ved bagudrettet skub af husdyret i båsen i retning mod baglågen. Frigørelsesmekanismen omfatter en svingarm på baglågen forbundet med en modhage til fri-10 gørelse af modhagen fra indgreb i et beslag.
Opfindelsens baggrund
Opfindelsen vil blive forklaret ved et eksempel på en udførelse af opfindelsen, hvor båsen er en ædeboks/hvileboks beregnet til en so. Opfindelsen er dog helt generel og 15 ikke indskrænket til kun denne brug.
En sådan baglåge til båse kendes fra europæisk patentskrift EP 1 346 632, hvor båsen har et fodertrug i den forreste ende af båsen, samt en forreste låge, der via en forbindelsesanordning er forbundet med den bageste låge således, at åbning af den forreste 20 låge medfører lukning af den bageste låge og åbning af den bageste låge medfører lukning af den forreste låge. Baglågen er hængslet horisontalt og er i åben tilstand positioneret over husdyrets ryg.
Sådanne båse anvendes i staldsystemer, der er indrettet til løsgående flokke af søer.
25 Fodringen af løsgående søer i en stald foregår således, at en flok søer opholder sig i et lejeareal, hvorefter søerne selv finder en tom bås, hvor de ved at skubbe til den forreste låge, selv lukker lågen bag sig. Søerne kan nu æde uforstyrret. Et centralt låsesystem for båsene, som blokerer for åbning af den bageste låge, sørger for, at alle søer forbliver i deres bås, indtil fodringen er slut, hvorefter det centrale låsesystem slås fra 30 igen. Systemet med båsene sikrer, at alle søer får den mængde foder, som de har behov i DK 176925 B1 2 for. Der kan være tale om samme fodermængde til alle søer, men også individuel tildeling af foder.
Denne adskillelse af søerne under fodringen er vigtig, idet rangordenen i en flok kan 5 bevirke, at svage søer bliver skubbet til side af de stærkere søer og derved ikke får foder nok. Båse af den ovenfor beskrevne type benyttes også af søerne til at hvile uden at skulle blive forstyrret af andre søer.
For at dyrepasseren eller dyrlægen har en lettet adgang til båsen, er baglågen forsynet 10 med en åbning mellem baglågens bærende sidestykker, der forløber i retning mod yderkanten af baglågen, hvor åbningen er åben opadtil og har en størrelse, der forhindrer gennemgang af husdyret igennem åbningen men tillader gennemgang af et menneske igennem baglågen. Sidstnævnte opnås ved, at åbningen har en bredde, der stort set svarer til en typisk støvlebredde, således at personen kan flytte sine ben igennem 15 åbningen.
Baglågen, som er illustreret i tegningen af det europæiske patentskrift EP 1 346 632 har vist sig i praksis at være vanskeligt at åbne for en so, idet den illustrerede baglåge skal skubbes tilbage i den ene side for at føre til en åbning. Skubber soen i den mod-20 satte side, skal der store kræfter til for at åbne lågen, og undertiden mislykkes soens forsøg på at åbne lågen, hvilket er en ulempe ved boksen.
En baglåge af den indledningsvis nævnte type kendes fra FR 2 811 512. Med denne baglåge er det muligt at benytte en svingarm frem for at bevæge hele baglågen. Herved 25 er det for dyret, for eksempel en so, lettere at betjene frigørelsesmekanismen.
Opfindelsens formål
Det er derfor formålet med opfindelsen at tilvejebringe en bås med en åbningsmekanisme til baglågen, som er enkel at fremstille og som er let at betjene for husdyret.
Beskrivelse af opfindelsen 30 Dette formål opnås med en bås til husdyr, fortrinsvis søer, hvilken bås har en størrelse således, at der kan opholde sig ét af disse dyr i båsen. Båsen har en baglåge, der er hængslet horisontalt og i åben tilstand er positioneret over husdyrets ryg. Baglågen har DK 176925 B1 3 en frigørelsesmekanisme til at frigøre baglågen fra den lukkede tilstand. Frigørelsesmekanismen er indrettet til at tillade frigørelse af lågen fra lukket tilstand ved bagudrettet skub af husdyret i båsen mod baglågen. Endvidere omfatter frigørelsesmekanismen en svingarm på baglågen, hvor svingarmen er forbundet med en modhage til fri-5 gørelse af modhagen fra indgreb i et beslag, når svingarmen bevæges i retning bagud.
Endvidere sidder modhagen på en arm, der er forbundet til svingarmen via et roterbart, omkring en stang anbragt drejebeslag. Stangen kan fortrinsvis være en af de stænger, der danner baglågen. Svingarmen er forbundet med en første ende af drejebeslaget, og 10 armen er fastgjort til en anden ende af drejebeslaget. De to ender af drejebeslaget er tilvejebragt på hver sin side af stangen.
Brugen af en arm bevirker endvidere, at der er flere frihedsgrader med hensyn til positionering af armen på baglågen, hvorved armen kan let tilpasses forholdene for båsen 15 og de dyr, der opholder sig i båsen. Således kan modhagen placeres praktisk og der kan etableres en enkel betjening idet svingarmen er forbundet med en ende af drejebeslaget hvis anden ende er forbundet med armen.
I en yderligere udførelsesform er modhagen tilvejebragt på den ene side af en bevæge-20 lig arm, mens der på modsat side af armen er tilvejebragt en yderligere modhage til at danne et bevægeligt ankerformet arrangement med modsat rettede modhager. Dette kan eksempelvis udnyttes som et dobbeltfunktions-arrangement med beslag til indgreb fra modhagerne på begge sider af det ankerformede arrangement. Fortrinsvis er der tilvejebragt et beslag på den ene side af det ankerformede arrangement til indgreb med 25 modhagen, når det ankerformede arrangement bevæges i retning mod beslaget. Ydermere kan der passende på modsat side af det ankerformede arrangement endvidere være tilvejebragt et bevægeligt låsebeslag til bevægelse i retning mod den yderligere modhage for ved indgreb med den yderligere modhage at låse arrangementet for at forhindre en åbning af lågen, for eksempel ved at låse arrangementet i lodret retning. 1 30 en meget nyttig udførelsesform er svingarmen hængslet om en vandret akse i sin nedre ende. På den måde forhindres, at dyret kommer i klemme under svingarmen eller bare påvirker den, når den rejser sig fra en liggende stilling.
4
P
DK 176925 B1
Med fordel har svingarmen et tilnærmelsesvis U-formet tværsnit med den buende del fremad rettet mod fronten af boksen. En sådan svingarm er stabil og let og har en for soen behagelig facon at trykke på.
5 Endvidere er det fordelagtigt, såfremt svingarmen har et tyngdepunkt, der ligger foran baglågen, når baglågen er i lukket position, idet svingarmen da ved lukning af baglågen falder ind mod båsen og derved presser modhagen i indgreb med det samvirkende beslag.
10 Såfremt baglågen omfatter et gitterarrangement med en midtersektion og med en sidesektion på hver side af midtersektionen, kan svingarmen passende være hængslet på baglågens midtersektion.
Med en baglåge, der omfatter et gitterarrangement med en midtersektion og med en 15 sidesektion på hver side af midtersektionen, hvor midtersektionens har en øvre del og en nedre del, er det en fordel, hvis den nedre del bøjer bagud i forhold til den øvre del, det vil sige i retning væk fra båsens indre, idet soen i så fald har mindre tendens til at komme i klemme med sin hale.
20 Baglågen er med fordel forsynet med en åbning mellem baglågens bærende sidestykker, der forløber i retning mod yderkanten af baglågen, hvor åbningen er åben opadtil og har en størrelse, der forhindrer gennemgang af husdyret igennem åbningen, men tillader gennemgang af et menneske igennem baglågen, hvor overgangen fra siderne af åbningen til de bærende sidestykker danner en ret eller spids vinkel og hvor vinklen er 25 skarpkantet. En sådan skarpkantet overgang er eksempelvis tilvejebragt ved, at åbningens sider er anbragt på siden af de bærende sidestykker eller at de bærende sidestykker er påsat åbningens sider. Såfremt lågen er udformet i jemrør og/eller jemprofiler er det hensigtsmæssigt, at overgangen er tilvejebragt ved svejsning. I tilfælde af, at åbningens sider og de bærende sidestykker er tilvejebragt af rør, vil man kunne opnå en 30 overgang ved bøjning af disse rør. I dette tilfælde er overgangen buende med en lille bøjningsradius, der er mindre end to gange rørets diameter, fortrinsvis mindre end halvanden gange rørets diameter for at skabe tilstrækkelig sikkerhed for en so, der springer op på baglågen.
DK 176925 B1 5
Tegningsbeskrivelse
Opfindelsen vil blive beskrevet i større detalje under henvisning til figurerne, hvor FIG. 1 viser en fangboks ifølge opfindelsen, FIG. 2a viser bagenden af en fangboks, og FIG. 2b viser et forstørret udsnit deraf; 5 FIG. 3a viser bagenden med bagtågen i lukket tilstand og FIG. 3b i åben tilstand; FIG. 4a viser i ulåst tilstand, og FIG. 4b viser en låst tilstand; FIG. 5 er et foto af lukkemekanismen i ulåst tilstand set ovenfra; FIG. 6 er et foto af lukkemekanismen i ulåst tilstand men i indgreb set ud fra ydersi den af boksen; 10 FIG. 7 er et foto, der illustrerer frigørelsesmekanismen, FIG. 8 er et foto af lukkemekanismen i ulåst tilstand og ude af indgreb set ud fra ydersiden af boksen; FIG. 9 er et foto af lukkemekanismen i ulåst tilstand og ude indgreb set ovenfra; og FIG. 10 er et foto af lukkemekanismen i låst tilstand set ud fra ydersiden af boksen.
15 Detaljeret beskrivelse af opfindelsen FIG. 1 viser en fangboks (eller æde/hvileboks) ifølge opfindelsen i perspektiv, hvor båsen 1 har et fodertrug 2 i den forreste del af båsen 1, en forreste låge 3 og en baglåge 4. Baglågen 4 er forbundet med den forreste låge 3 via en forbindelsesanordning 5, således at åbning af den forreste låge 3 medfører lukning af den bageste låge 4, og 20 åbning af den bageste låge 4 medfører lukning af den forreste låge 3. En so, der træder ind i båsen 1, vil kunne lukke båsen 1, ved at skubbe den forreste låge 3 fremad fra lukket til åben tilstand, hvorved soen får adgang til truget og hvorved baglågen 4 lukker for tilgang af andre søer i båsen 1. For at sikre båsen 1 mod, at soen igen forlader båsen 1 under fodringen, er denne forsynet med en central låsemekanisme, der omfat-25 ter en centrallåsestang 6 til indgreb med en tværgående stang 7. Den centrale låsemekanisme kan tilvirkes og frakobles fra centralt sted, for eksempel med et håndtag 41, 4Γ, som vist i FIG. 1. Baglågen 4 er hængslet horisontalt og i åben tilstand positioneret over soens ryg.
30 Fangboksen ifølge opfindelsen er i stor udstrækning opbygget som fangboksen i det europæiske patentskrift EP 1 346 632 men adskiller sig ved opbygning af bagenden med baglågen samt ved den centrale låsemekanisme. I FIG. 3a er lågen vist i lukket 6
P
DK 176925 B1 tilstand, og i FIG.3b i åben tilstand. På linie med lågen i EP 1 346 632 har lågen en åbning 9, der er åben opadtil og har en størrelse, der forhindrer gennemgang af soen igennem åbningen 9, men tillader gennemgang af et menneske igennem baglågen 4. Baglågens 4 overgang 12 fra siderne 13 af åbningen 9 til de bærende sidestykker 10 5 danner en ret eller spids vinkel, og vinklen er skarpkantet.
Baglågen 4 omfatter et gitterarrangement med en midtersektion 21 og sidesektioner 22, hvor sidesektioneme 22, strækker sig længere mod båsens bund 23 end midtersektionen 21. Typisk vil sidesektionemes 22 nederste kant 11 flugte med det nederste rør 10 14 i siden af båsen, for eksempel 16 cm over båsens bund. Ved at midtersektionen 21 ikke strækker sig så langt ned som sidesektioneme 22, sikres, at midtersektionen 21 er over halebenet af en liggende so. Derved forhindres, at midtersektionen 21 gnubber mod halebenet af den liggende so, og især mod undersiden af halen, hvilken er følsom hos soen. På den anden side sikrer sidesektioneme 22, at soen ikke glider ind under 15 baglågen 4, når soen ligger ned. Midtersektionen har en nedre del 15 og en øvre del 16. Den øvre del 16 forløber retlinet indtil overgangen 17 til den nedre del 15, hvorefter midtersektionen 21 bøjer bagud i den nedre del 15. Ved et sådant bøjet arrangement er der mindre risiko for, at soens hale kommer i klemme, end hvis den nederste del ligger i samme plan som den øvre del 16 af midtersektionen 21.
20 Når lågen er lukket, som vist på FIG. 2a og i forstørret udsnit på FIG. 2b, fastholdes lågen 4 ved, at en første modhage 26 af et låseanker 25 griber fat under et første beslag 24, hvilket er vist i større detalje i FIG. 6, der viser et fotografi af en prototype set fra ydersiden af båsen, det vil sige fra samme side som i FIG. 3a men fra en lidt lavere 25 vinkel. Som vist på FIG. 6, kan ankeret svinge frem og tilbage mellem en position, hvor låseankeret 25 med sin modhage 26 griber fat under beslaget 24, og en position, hvor ankeret 25 går fri af beslaget, hvilket er vist i FIG. 8 og FIG. 9.1 sidstnævnte position, kan baglågen 4 løftes fri ved skub af soen bagud. Ankerets 25 modhage 26 kan nemlig frigøres fra beslaget 24 ved at presse svingarmen 28 bagud. Svingarmen 28 er 30 fastgjort roterbart ved en drejeforbindelse 29 i sin nedre ende 30. Derved kan armen 28 svinges fra en første position, der er vist på FIG. 2b, til en anden position, som er vist på FIG. 4a. Svingarmen 28 er forbundet med den ene ende 31 af et drejebeslag 32, der kan rotere om den lige stang 33 af sidesektionen 22. Drejebeslagets modsatte ende 7
P
DK 176925 B1 34 er fastgjort til låseankerets 25 arm 35. Ved at svinge svingarmen 28 den ene vej, vil ankerets arm 35 bevæge sig modsatte vej, hvilket ses tydeligt på FIG. 7. Når svingarmen 28 således presses bagud af soen, vil ankeret 25 presses i modsat retning for at blive frigjort fra beslaget 24 for at soen ved yderligere tryk kan skubbe lågen 4 op.
5 Kombinationen af ankeret 25 og svingarmen 28 er således en frigørelsesmekanisme.
Det kan dog i visse tilfælde have interesse, at soen ikke forlader sin bås. Derfor har båsen ligeledes en låsemekanisme, der kan tilvirkes og som forhindrer lågen i at blive skubbet op. Denne låsemekanisme kan tilvirkes ved at skubbe håndtag 36, som vist på 10 FIG. 2a, bagud i retning mod lågen. Derved skubbes stang 37 bagud, hvorved et låsebeslag 38, se FIG. 3a og FIG. 4b, for enden af denne stang 37 ligeledes bevæger sig bagud og skubber den med dette beslag forbundne plade 39 bagud, hvilket er illustreret bedst i FIG. 10 og FIG. 4b i sammenligning med FIG. 8 og FIG. 4a, hvor pladen 39 derved blokerer for passage af ankeret 25 i opadgående retning, idet ankeret er forsy-15 net med en yderligere modhage 40, der griber under plade 39, når denne er skubbet frem.
Af ovenstående fremgår, at låsemekanismen kan benyttes til at låse for åbning af en enkelt boks, ved at skubbe stangen 37 bagud ved manuel betjening af håndtag 36.
20 Stangen 37 kan dog også skubbes bagud ved hjælp af en central låsemekanisme, der er indrettet til at skubbe et antal båses stænger 37 bagud for derved at låse for adskillige båse samtidig. En sådan låsemekanisme er vist på FIG. 1, hvor en centrallåsestang 6 med håndtag 41, 41’ er anbragt i et beslag 42, hvor centrallåsestangen 6 kan være i en nedre fastlåst position 44 og i en øvre fastlåst position 43. Flytning af centrallåsestan-25 gen 6 medfører drejning af en tværgående stang 7, der med en dertil indrettet anordning 45 betjener stangen 37 således, at denne flyttes.
Baglågen 4 er vist som et system af rør og profiler. Det er dog muligt at udforme baglågen 4 på anden vis, eksempelvis med plader.

Claims (8)

1. En bås (1) til husdyr, fortrinsvis søer, hvilken bås har en størrelse således, at der kan opholde sig ét af disse dyr i båsen, hvor båsen har en baglåge (4), der er hængslet horisontalt og i åben tilstand er positioneret over husdyrets ryg, baglågen (4) har en frigø- 5 relsesmekanisme (28, 32, 35, 25, 24) til at frigøre baglågen (4) fra den lukkede tilstand, hvor frigørelsesmekanismen er indrettet til at tillade frigørelse af lågen fra lukket tilstand ved bagudrettet skub af husdyret i båsen mod baglågen, hvor frigørelsesmekanismen omfatter en svingarm (28) på baglågen forbundet med en modhage (26) til frigørelse af modhagen (26) fra indgreb i et beslag (24), kendetegnet ved, at mod-10 hagen (26) sidder på en arm (35), der er forbundet til svingarmen (28) via et roterbart, omkring en stang (33) anbragt drejebeslag (32), at svingarmen (28) er forbundet med en første ende (31) af drejebeslaget (32), og armen (35) er fastgjort til en anden ende (34) af drejebeslaget (32), og at de to ender (31, 34) af drejebeslaget er tilvejebragt på hver sin side af stangen (33). 15
2. En bås ifølge krav 1, kendetegnet ved, at modhagen (26) er tilvejebragt på den ene side af en bevægelig arm (35), mens der på modsat side af armen (35) er tilvejebragt en yderligere modhage (40) til at danne et bevægeligt, ankerformet arrangement med modsat rettede modhager (26, 40), hvor der er tilvejebragt et beslag (24) på den ene 20 side af det ankerformede arrangement til indgreb med modhagen (26), når det ankerformede arrangement (25) bevæges i retning mod beslaget, hvor der på modsat side af det ankerformede arrangement endvidere er tilvejebragt et bevægeligt låsebeslag (38, 39. til bevægelse i retning mod den yderligere modhage (40) for ved til indgreb med den yderligere modhage (40) at låse arrangementet i lodret retning. 25
3. En bås ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at svingarmen (28) er hængslet om en vandret akse (29) i sin nedre ende (30).
4. En bås ifølge et hvilket som helst af de foregående krav, kendetegnet ved, at sving-30 armen (28) har et tilnærmelsesvis U-formet tværsnit med den buende del fremad rettet mod fronten af boksen. P DK 176925 B1
5. En bås ifølge krav 3 eller 4, kendetegnet ved, at svingarmen (28) har et tyngdepunkt, der ligger foran baglågen (4), når baglågen (4) er i lukket position, for at svingarmen ved lukning af baglågen (4) falder ind mod båsen og derved presser modhagen (26) i indgreb med et samvirkende beslag (24). 5
6. En bås ifølge krav 3, 4, eller 5, kendetegnet ved, at baglågen (4) omfatter et gitterarrangement med en midtersektion (21) og med en sidesektion (22) på hver side af midtersektionen (21), at svingarmen er hængslet på baglågens midtersektion.
7. En bås ifølge et hvilket som helst af de foregående krav, kendetegnet ved, at baglå gen (4) omfatter et gitterarrangement med en midtersektion (21) og med en sidesektion (22) på hver side af midtersektionen (21), hvor midtersektionen (21) har en øvre del (16) og en nedre (15), hvor den nedre del (15) bøjer bagud i forhold til den øvre del (16). 15
8. En bås ifølge et hvilket som helst af de foregående krav, kendetegnet ved, at båsen er en fangboks til en so.
DKPA200701544A 2007-10-29 2007-10-29 Låseprincip til baglåge i fangboks DK176925B1 (da)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DKPA200701544A DK176925B1 (da) 2007-10-29 2007-10-29 Låseprincip til baglåge i fangboks
EP08167868.2A EP2055183A3 (en) 2007-10-29 2008-10-29 Locking principle for a rear gate in a pen
US12/290,305 US20090173285A1 (en) 2007-10-29 2008-10-29 Locking principle for a rear gate in a pen

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DKPA200701544A DK176925B1 (da) 2007-10-29 2007-10-29 Låseprincip til baglåge i fangboks
DK200701544 2007-10-29

Publications (2)

Publication Number Publication Date
DK200701544A DK200701544A (da) 2009-04-30
DK176925B1 true DK176925B1 (da) 2010-05-25

Family

ID=40219890

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DKPA200701544A DK176925B1 (da) 2007-10-29 2007-10-29 Låseprincip til baglåge i fangboks

Country Status (3)

Country Link
US (1) US20090173285A1 (da)
EP (1) EP2055183A3 (da)
DK (1) DK176925B1 (da)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US7854088B2 (en) * 2008-09-12 2010-12-21 Kurachi Steve T Animal trap
DK177280B1 (da) * 2011-04-07 2012-09-24 Egebjerg Internat A S Bås til husdyr, fortrinsvis søer, med elastisk forbindelsesstang
WO2014194357A1 (en) * 2013-06-03 2014-12-11 Ashley Dean Olsson Locking assembly for a door or gate
CN107258592A (zh) * 2017-07-20 2017-10-20 齐齐哈尔农利群机械制造有限公司 猪捕捉器
CN107711548B (zh) * 2017-09-14 2022-11-15 中国农业科学院北京畜牧兽医研究所 一种妊娠母猪电子饲喂站
CA3098851C (en) * 2020-11-12 2021-09-14 Nester Livestock Equipment Ltd. Demountable alley stop for livestock processing alleys
CA3170992A1 (en) * 2021-08-23 2023-02-23 Ctb, Inc. Free access sow gestation stall gate assembly

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3415227A (en) * 1966-11-15 1968-12-10 Frank H. Welsh Animal stall and gate means
US3473515A (en) * 1967-02-15 1969-10-21 Paul C Atchinson Sr Means for feeding each of a succession of sows
US4129096A (en) * 1977-01-07 1978-12-12 Nickel Lonnie L Sow feeding enclosure
US4567851A (en) * 1983-02-22 1986-02-04 Janet Rose Larsen Gate assembly
US4503809A (en) * 1983-08-12 1985-03-12 Watkins Sr Nathan L Sow-operated feed stall
US5203280A (en) * 1991-12-23 1993-04-20 Dec International, Inc. Rapid exit herringbone stall
SE470394B (sv) * 1992-07-07 1994-02-14 Alfa Laval Agri Scandinavia Grisbås
US5285746A (en) * 1993-02-05 1994-02-15 Norbco, Inc. Self-indexing exit gate for milking parlor
US5584261A (en) * 1994-11-03 1996-12-17 Alfa Laval Agri Inc. Non-conductive dairy parlor entry gate
US5803015A (en) * 1997-01-21 1998-09-08 Alfa Laval Agri Inc. Dairy parlor entry gate
NZ504404A (en) * 2000-05-08 2001-09-28 Waikato Dairy Builders Ltd A half gate assembly characterised in a pivot system enabling either half a barrier to be present in the raceway or both barriers being out of the way of incoming livestock in the open position
FR2811512B1 (fr) 2000-07-12 2002-09-13 Galvelpor Sa Stalle de refectoire pour betail
DK1346632T3 (da) 2002-03-22 2006-04-18 Egebjerg Maskinfabrik As Baglåge til husdyrbås
US7530332B2 (en) * 2004-09-29 2009-05-12 Arlen May Livestock restraining gate
US7637541B2 (en) * 2005-08-03 2009-12-29 Nth Inc. Gate assembly

Also Published As

Publication number Publication date
EP2055183A3 (en) 2013-09-04
EP2055183A2 (en) 2009-05-06
DK200701544A (da) 2009-04-30
US20090173285A1 (en) 2009-07-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK176925B1 (da) Låseprincip til baglåge i fangboks
US7540109B2 (en) Humane trap for small animals
CA2858568C (en) Self-closing stall for an animal
US3176656A (en) Animal watering and/or feed trough
KR100770600B1 (ko) 원숭이용 케이지
US6658788B1 (en) Two door animal trap and cage device
KR100953875B1 (ko) 소목걸이틀의 자동열림장치
US6497195B1 (en) Hay feeding case
US2810981A (en) Fishing rod supporting means
DK177185B1 (da) Fangboks
US4829935A (en) Animal feeding device
DK173957B1 (da) Bås til husdyr, fortrinsvis søer, samt anvendelse heraf
US2788767A (en) Pig holders
DE29617137U1 (de) Fütterungsvorrichtung für Haustiere, insbesondere Katzen und Hunde
US487003A (en) Feed-trough
US502829A (en) Animal-stall
GB2230415A (en) Disposable rodent trap
US241087A (en) Hog-trap
JP2018121596A (ja) 鳥獣捕獲装置
US54005A (en) Improvement in feeding hay-racks
US2709635A (en) Storage cabinet
US1116220A (en) Automatic door for stalls.
JP7154594B2 (ja) 小動物飼育用ケージ
US1968006A (en) Sanitary garbage container
GB2570894A (en) Fodder feeder

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed

Effective date: 20161031