DK147560B - Modtagerantenne for magnetiske signaler, f.eks. ferritantenne - Google Patents

Modtagerantenne for magnetiske signaler, f.eks. ferritantenne Download PDF

Info

Publication number
DK147560B
DK147560B DK107080AA DK107080A DK147560B DK 147560 B DK147560 B DK 147560B DK 107080A A DK107080A A DK 107080AA DK 107080 A DK107080 A DK 107080A DK 147560 B DK147560 B DK 147560B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
antenna
ferrite
impedance
circuit
coils
Prior art date
Application number
DK107080AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK107080A (da
DK147560C (da
Inventor
Knud Erik Baekgaard
Original Assignee
Bang & Olufsen As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bang & Olufsen As filed Critical Bang & Olufsen As
Priority to DK107080A priority Critical patent/DK147560C/da
Priority to DE19813109391 priority patent/DE3109391A1/de
Priority to GB8107901A priority patent/GB2071920B/en
Priority to US06/243,623 priority patent/US4442434A/en
Priority to JP3640681A priority patent/JPS56137739A/ja
Publication of DK107080A publication Critical patent/DK107080A/da
Publication of DK147560B publication Critical patent/DK147560B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK147560C publication Critical patent/DK147560C/da

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01QANTENNAS, i.e. RADIO AERIALS
    • H01Q23/00Antennas with active circuits or circuit elements integrated within them or attached to them
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01QANTENNAS, i.e. RADIO AERIALS
    • H01Q7/00Loop antennas with a substantially uniform current distribution around the loop and having a directional radiation pattern in a plane perpendicular to the plane of the loop
    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03HIMPEDANCE NETWORKS, e.g. RESONANT CIRCUITS; RESONATORS
    • H03H11/00Networks using active elements
    • H03H11/02Multiple-port networks
    • H03H11/28Impedance matching networks
    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03HIMPEDANCE NETWORKS, e.g. RESONANT CIRCUITS; RESONATORS
    • H03H11/00Networks using active elements
    • H03H11/46One-port networks

Landscapes

  • Variable-Direction Aerials And Aerial Arrays (AREA)
  • Input Circuits Of Receivers And Coupling Of Receivers And Audio Equipment (AREA)
  • Details Of Aerials (AREA)

Description

147560
Den foreliggende opfindelse angår en modtagerantennekreds af den art, som omfatter en hovedantenne og en dermed forbundet impedans, som for opnåelse af et bredt effektivt frekvensområde for antennekredsen er af typen "negativ impedans", der indbefatter en forstærker og en frekvensafhængig impedans, som imiterer hovedantennens impedanskarakteristik og via forstærkeren virker elektrisk eliminerende på antenneimpedansen.
Sædvanlige antenner virker ved at indgå i en resonanskreds, som ved frekvenser i et område omkring resonansfrekvensen frembyder en meget lille impedans, hvorved de modtagne svage radiobølger kan give anledning til et rimeligt kraftigt antennesignal, som så kan forstærkes i en modtager. I denne er anbragt en variabel afstemningskreds, som muliggør selektiv udskillelse af signaler med ganske bestemte frekvenser svarende til bestemte sendere, men antennekredsen er således indrettet, at den har et bredt resonansområde, således at den uden særskilt omstilling kan udnyttes til at modtage signaler fra mange forskellige sendere. Antennesignalstyrken vil dog være mærkbart svækket for frekvenser nær den øvre og nedre grænse af resonansområdet, og det er derfor almindeligt, at man i modtageren udnytter en særlig omskifter for tilpasning af antennekredsen til forskellige bølgeområder, f.eks. lang-, mellem- og et eller flere kortbølgeområder, idet man herved forbinder antennen med forskellige impedanser til ændring af antennekredsens resonansområde.
Det vil principielt være attraktivt, at antennen kan gøres anvendelig over et meget bredt frekvensområde, uden at der skal foretages nogen særlig omskiftning mellem forskellige områder, og det er da også tidligere foreslået, jfr. SE-FS 359,199, at en dipolantenne kan gives et stærkt udvidet effektivt frekvensområde ved at man som den frekvensafhængige impedans i antennekredsen benytter en såkaldt "nega- 2 147560 tiv impedans", der er en elektrisk kompensationskreds indrettet til at imitere antennens egen impedans og til ved hjælp af en tilhørende forstærker at addere den imiterede impedans til antenneimpedansen med modsat fortegn, således at den resulterende impedans ideelt bliver nul ved alle frekvenser. I praksis kniber det dog med at opnå dette ideelle resultat, fordi der uundgåeligt forekommer visse forskelle mellem frekvenskarakteristikkerne af henholdsvis antenneimpedansen og kompensationskredsen, og navnlig nær enderne af det brugbare, brede frekvensområde vil selv små forskelle være af afgørende betydning.
Opfindelsen har som et primært formål at angive en antennekreds af den nævnte art, ved hvilken der kan opnås en praktisk taget ideel eliminering af den resulterende antenneimpedans og dermed en god signalstyrke eller rådighedseffekt for alle frekvenser over et meget bredt frekvensområde.
Dette opnås ifølge opfindelsen ved, at den frekvensafhængige impedans udgøres af en hjælpeantenne af samme art som hovedantennen, fortrinsvis en dermed ensdannet antenne. Når herved den "negative impedans" er baseret på en antenne og ikke på en syntetisk imitationskreds, vil enhver mulig uregelmæssighed i hovedantennens frekvenskarakteristik automatisk duplikeres i hjælpeantennen,således at også den tilstræbte eliminering af den resulterende impedans vil kunne opnås uanset de pågældende uundgåelige uregelmæssigheder.
Ved opfindelsen er det ydermere erkendt, at brugbarheden af den "negative impedans" til udvidelse af antennens effektive frekvensområde ikke er begrænset til dipolantenner, idet det viser sig, at et tilsvarende princip med meget stor fordel kan udnyttes i forbindelse med ferritantenner eller tilsvarende antenner, hvis virkning henfører sig til det magnetiske aspekt af de elektromagnetiske radiobølger, 3 147560 medens dipolantennen udpræget aktiveres af bølgernes elektriske felter. Som "negativ impedans" kan her ikke benyttes en kompensationskreds af samme type, som kendes fra nævnte SE-FS 359,199, men det viser sig, at en "negativ spole" er udmærket anvendelig, og den vil være særlige fordelagtig, når den er baseret på en antennespole med tilhørende magnetisk kerne svarende ganske til hovedantennen.
Ideelt benyttes to fuldkommen ens antenner, der anbringes nær ved hinanden uden indbyrdes induktiv kobling; den impedansmæssigt "negative" kobling mellem dem kan udvirkes på en sådan måde, at man næppe kan skelne mellem en hoved-og en hjælpeantenne, men blot konstatere, at den samlede kreds indeholder to ligeværdige antenner og en mellemliggende, elektrisk aktiv koblingskreds.
Den hidtil mest effektive antennetype for opfangning af radiobølger over et bredt frekvensspektrum i hvert fald i AM-området er den såkaldte stavantenne,. dvs.. en fra jord isoleret ledning af stor længde. Denne form for antenne opviser imidlertid tre hovedulemper, nemlig 1) at den kan være besværlig at montere, 2) at den generelt er uegnet til transportable modtagere (omend egnet som fast antenne dertil), og 3) at den villigt opfanger ikke blot radiobølger, men også elektriske støjsignaler fra mange støjkilder, f.eks. gnistudladninger i bilmotorer eller elektromotorer i antennens nærhed.
Ferritantenner udmærker sig ved netop ikke at opvise disse ulemper, omend de samtidigt har en forholdsvis ganske lav effektivitet. På grund af deres meget begrænsede størrelse og kompakte udførelse vil de være lette at montere praktisk taget hvor som helst og herunder netop indvendigt i transportable radioer, hvilket er det altdominerende omvendelsesområde for disse antenner. Det viser sig, at den magnetiske komponent af radiobølger sammenlignet med den elektriske er langt mindre befængelig med vilkårlig støj f.eks.
4 147560 fra fænomener i de nære omgivelser, og selvom det i antennekredsen indvundne signal er langt svagere end signalet fra en stavantenne, så kan man herved til gengæld tillade sig at underkaste det en meget kraftigere forstærkning uden at støjen i det opfangede signal bliver generende. Med andre ord, signalstøj-forholdet ved en ferritan-tenne er væsentlig bedre end ved en stavantenne, og resultatet ved brug af en indbygget ferritantenne er generelt rimeligt tilfredsstillende. Tilbage er blot, at den indbyggede antenne er bundet til at følge radiomodtageren, dvs. modtagningen bliver dårlig, når modtageren befinder sig i omgivelser, f.eks. inde i et jernbetonhus, hvor ra-' diobølgeme er svækket, ofte til ubrugelighed.
I omgivelser af den art vil det således normalt være nødvendigt eller ønskeligt, at der monteres en fjernantenne udvendigt eller i hvert fald i bedre egnede omgivelser, og de fleste transportable radioer har da også et stik til en udvendig antenne, hvorved man selvsagt blot må acceptere den ulempe, at radioen ved tilkobling til denne antenne vil være knap så frit omflyttelig.
Det ville herved yderligere være ønskeligt, at den udvendige antenne kunne udgøres af en ferritantenne, netop fordi denne under alle forhold er helt anderledes let at montere end en stavantenne. Dette støder imidlertid på den vanskelighed, at man i praksis ved sådanne antenner dårligt kan arbejde med en enkelt meget bredt afstemt antenneresonanskreds, dvs. det er ønskeligt at benytte kredse eller kredskomponenter, der er omkoblelige i forbindelse med omkoblingen af radioen til modtagelse af forskellige, afgrænsede frekvensbånd, typisk henholdsvis lang- og mellembølgeområdet, og en sådan omkobling vil normalt være enten umulig eller i hvert fald meget besværlig, hvis antennen ikke er fast forbundet med' radioen i dennes helt umiddelbare nærhed. Oftest benyttes flere forskelli- 5 147560 ge, indbyrdes omkoblelige spoler på antennestaven, og spolernes forbindelsesledninger med den eller de tilhørende kondensatorer i svingningskredsene skal være meget korte, da godheden af de enkelte kredse ellers vil blive svækket betydeligt dels af den ohmske modstand i ledningerne og dels af de "snyltekapaciteter", som ledningerne repræsenterer. Man kunne anbringe kondensatorerne i direkte tilslutning til den fjernt anbragte antennestav, idet signaludtaget fra den indkoblede svingningskreds udmærket kan forbindes med radioens antennestik via lange ledninger, men det ville i så fald være nødvendigt eller højst ønskeligt at arrangere en fjernbetjening af omkoblingsmidler ved selve antennen, og det er selvsagt ikke særligt attraktivt.
Imidlertid vil man ved brug af den allerede nævnte "negative spole" kunne opnå en sådan bredbåndet éliminering af ferritantennens impedans, at det samlede antennesystem er brugbart over et meget stort frekvensområde, dvs. det muliggøres herved, at man kan erstatte en stavantenne med en langt lettere monterbar ferritantenne.
For opnåelse af et bredt effektivt frekvensområde for antennen vil det være ønskeligt, at antennespolen eller -spolerne forsynes med mange vindinger, der samtidigt betinger dannelsen af et induceret signal af betragtelig styrke. Mange vindinger vil imidlertid normalt være ensbetydende med en uønsket stor såkaldt "parallelkapacitet" i spolen, men ved brugen af en "negativ spole" vil også denne kapacitet udkompenseres, og det vil derfor i praksis være muligt at øge vindingstallet i forhold til den kendte teknik og derved opnå yderligere forøgelse af antennekredsens nyttevirkning.
Det skal i den forbindelse fremhæves, at den foretrukne anvendelse af en parallelantenne i kompensationskredsen vil indebære, at det modtagne radiobølgesignal optræder i begge antennerne, således at de pågældende velorienterede signaler lader sig addere, medens den samtidigt uundgåelige selv- 6 147560 genererede støj i de to antenner eller disses spoler vil være af vilkårlig orientering, hvorved de pågældende støj-signaler i de to antennesystemer tilsammen kun vil øges med faktoren 2, dvs. signal/støj-forholdet vil blive 2 gange så godt som hidtil, hvilket i den betragtede sammenhæng er særdeles væsentligt.
Opfindelsen forklares i det følgende nærmere under henvisning til tegningen, der skematisk viser et diagram af en antennekreds ifølge opfindelsen.
På en ikke vist ferritstang er anbragt en spole (med induktans ), og på en anden ferritstang er anbragt en spole I12 (med induktans L2) · De to spoler er helt eller næsten helt ens og serieforbundet i en antennekreds med udgangsterminaler og T2· Imellem det fælles punkt P af spolerne og L2 er indskudt en forstærker F, som strømforsynes på ikke vist måde (men fortrinsvis gennem forbindelsesledningerne mellem og T2 og den tilhørende radiomodtager). Denne forstærker, som har forstærkningsfaktoren to i tilfælde af, at spolerne og L2 er ens, modtager sit indgangssignal fra spolen L2 og påtrykker det forstær-
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
\ \„
X
X
\ v
X
v 7 147560 kede signal på spolen L1 på en sådan måde, at denne herved påtrykkes en spænding, som er lig med, men modsat rettet den spænding, der søges fremkaldt i spolen ved induktion fra den tilhørende ferritstav svarende til forholdene i spolen L2· Den samlede "impedans" i de serieforbundne spoler L.| og I>2 med tilhørende forstærker set fra de spændingsgeneratorer, som spolerne kan ækvivaleres med, vil således være nul for en hvilken som helst frekvens, og resultatet vil være, at man har fuld rådighedseffekt i kredsen for alle frekvenser.
Selvom den resulterende impedans af spolesystemet er nul, vil der dog vektorielt forekomme den dobbelte inducerede spænding mellem enderne af systemet, og denne signalspænding føres til radiomodtagerens selektive afstemningskreds evt. gennem lange antenneledninger. De to spoler er indbyrdes "negative", men den inducerede bølgeenergi i begge spoler indgår i rådighedseffekten, og som nævnt optræder det særlige og væsentlige forhold, at de vektorielt ensrettede signaler adderes til fordobling (dvs. med signalstyrkeforbedring 6 dB), fordi de er korrelerede, medens de i spolerne selvgenererede, ukorrelerede støjsignaler kun adderes for kvadratrodens vedkommende, dvs. støjforøgelsen vil kun være 3 dB, hvorved signal/støj-forholdet tilgodeses på yderst fordelagtig måde.
I praksis kan forstærkeren F bestå af en enkelt field effect transistor med gate forbundet til fællespunkter P mellem spolerne og L2, med drain forbundet til strømforsyningen og med sourcen forbundet til midtpunktet på en autotransformator indskudt mellem de ydre ender af spolesystemet, fortrinsvis en autotransformator viklet på en såkaldt toroid-ringkerne.
.Impedansen i spolen kan vælges forskelligt fra L2, og forstærkningen A i forstærkeren F skal herved blot opfylde betingelsen A £ + 1 . Som nævnt vil det være fordelagtigt L2 147560 δ netop at bruge to ens eller næsten ens spoler til formålet, men principielt er der intet i vejen for, at man kan frembringe en "negativ spole" ved andre koblinger, f.eks. ved brug af en kondensator i forbindelse med en såkaldt negativ 5 impedans konverter.
Opfindelsen er her beskrevet i forbindelse med en ferrit-antenne, som er velegnet til brug som fjernantenne, fordi den kan dække et meget bredt frekvensområde uden omkoblinger. Det vil dog forstås, at antennen kan laves med omkob-10 lingsmulighed, ifald et endnu bredere område ønskes dækket; subsidiært kan anvendes to forskellige antenner med separate ledninger, hvorved en omkobling kan udføres inde i radiomodtageren.
En ferritantenne ifølge opfindelsen vil umiddelbart opvise 15 samme retningsfølsomhed som konventionelle ferritantenner, og ved fast anbringelse af antennen kan dette indebære en ulempe. Imidlertid vil det være muligt at ophæve retningsvirkningen ved brug af to antenner, der anbringes f.eks. vinkelret på hinanden, idet man derved evt. også ad elek-20 trisk vej kan udvirke en sådan indbyrdes fasedrejning af signalerne, at antennesystemet bliver fuldt følsomt i alle retninger. Ikke mindst i større antenneanlæg, f.eks. fællesantenner, vil man derfor med fordel '.kunne dyrke opfindelsen, idet man ved brug af et "batteri" af lidet pladskrævende an-25 tenner kan opnå stor signalstyrke uden nogen mærkbar retnings v ir kn in g.
Opfindelsen er imidlertid ikke begrænset til radioantenner af ferrittypen, idet den også er fordelagtig anvendelig i forbindelse med andre former for "antenner" til modtagelse 30 af magnetiske signaler, f.eks. modtagespoler i tonefrekvente teleslyngeanlæg, .idet antennens gode signal/støj-forhold i sig selv er en væsentlig fordel uanset om man tillige udnytter antennens evne til at være effektiv over et meget bredt frekvensområde. Det er uden betydning, om det drejer 9 147560 sig om signalmodtagerspoler med eller uden jernkerne, og af andre anvendelsesområder kan nævnes spoler i båndtonehoveder, luftspoler i pick-up'er og spoler til trådløs dataoverføring over korte afstande.
5 Som nævnt kan man søge at mddvirke retningsfølsomheden af en ferritantenne ifølge opfindelsen, men det vil være klart, at antennen vil være fordelagtig også i tilfælde, hvor retningsvirkningen er direkte ønsket, f.eks. ved pejleantenner eller blot for mulig afskærmning af forstyrrende sendesta-10 tioner.
DK107080A 1980-03-13 1980-03-13 Modtagerantenne for magnetiske signaler, f.eks. ferritantenne DK147560C (da)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK107080A DK147560C (da) 1980-03-13 1980-03-13 Modtagerantenne for magnetiske signaler, f.eks. ferritantenne
DE19813109391 DE3109391A1 (de) 1980-03-13 1981-03-12 "antennenkreis"
GB8107901A GB2071920B (en) 1980-03-13 1981-03-12 Aerial circuit
US06/243,623 US4442434A (en) 1980-03-13 1981-03-13 Antenna circuit of the negative impedance type
JP3640681A JPS56137739A (en) 1980-03-13 1981-03-13 Antenna circuit

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK107080 1980-03-13
DK107080A DK147560C (da) 1980-03-13 1980-03-13 Modtagerantenne for magnetiske signaler, f.eks. ferritantenne

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK107080A DK107080A (da) 1981-09-14
DK147560B true DK147560B (da) 1984-10-01
DK147560C DK147560C (da) 1985-07-22

Family

ID=8100651

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK107080A DK147560C (da) 1980-03-13 1980-03-13 Modtagerantenne for magnetiske signaler, f.eks. ferritantenne

Country Status (5)

Country Link
US (1) US4442434A (da)
JP (1) JPS56137739A (da)
DE (1) DE3109391A1 (da)
DK (1) DK147560C (da)
GB (1) GB2071920B (da)

Families Citing this family (30)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS61196625A (ja) * 1985-02-26 1986-08-30 Sony Corp オ−トダイン受信機
US5311198A (en) * 1990-08-23 1994-05-10 The United States Of America As Represented By The Administrator Of The National Aeronautics And Space Administration Active antenna
US5296866A (en) * 1991-07-29 1994-03-22 The United States Of America As Represented By The Adminsitrator Of The National Aeronautics And Space Administration Active antenna
US5912925A (en) * 1995-05-18 1999-06-15 Aura Communications, Inc. Diversity circuit for magnetic communication system
US5982764A (en) 1995-05-18 1999-11-09 Aura Communications, Inc. Time-multiplexed short-range magnetic communications
ATE255300T1 (de) * 1995-05-18 2003-12-15 Aura Communications Inc Magnetische kommunikationssystem mit geringer reichweite
US6121940A (en) * 1997-09-04 2000-09-19 Ail Systems, Inc. Apparatus and method for broadband matching of electrically small antennas
AU2781699A (en) 1998-03-13 1999-09-27 Florida International University Apparatus for measuring high frequency currents
US7532901B1 (en) 2001-03-16 2009-05-12 Radeum, Inc. Methods and apparatus to detect location and orientation in an inductive system
US7142811B2 (en) * 2001-03-16 2006-11-28 Aura Communications Technology, Inc. Wireless communication over a transducer device
CN100559654C (zh) * 2002-08-15 2009-11-11 匹兹堡大学高等教育联邦体系 能量收获电路及其所关联的方法
US6856291B2 (en) * 2002-08-15 2005-02-15 University Of Pittsburgh- Of The Commonwealth System Of Higher Education Energy harvesting circuits and associated methods
US9209525B2 (en) 2011-04-01 2015-12-08 Q-Track Corporation Directive, electrically-small UWB antenna system and method
US9698756B2 (en) 2014-12-24 2017-07-04 Qorvo Us, Inc. Acoustic RF resonator parallel capacitance compensation
US10581156B2 (en) * 2016-05-04 2020-03-03 Qorvo Us, Inc. Compensation circuit to mitigate antenna-to-antenna coupling
US10581403B2 (en) 2016-07-11 2020-03-03 Qorvo Us, Inc. Device having a titanium-alloyed surface
US11050412B2 (en) 2016-09-09 2021-06-29 Qorvo Us, Inc. Acoustic filter using acoustic coupling
US11165412B2 (en) 2017-01-30 2021-11-02 Qorvo Us, Inc. Zero-output coupled resonator filter and related radio frequency filter circuit
US11165413B2 (en) 2017-01-30 2021-11-02 Qorvo Us, Inc. Coupled resonator structure
US10873318B2 (en) 2017-06-08 2020-12-22 Qorvo Us, Inc. Filter circuits having acoustic wave resonators in a transversal configuration
JP6734831B2 (ja) * 2017-10-04 2020-08-05 矢崎総業株式会社 検出機器及び検出システム
US10461440B2 (en) * 2017-11-15 2019-10-29 University Of Zagreb Faculty Of Electrical Engineering And Computing Antenna-transmitter array
US11152913B2 (en) 2018-03-28 2021-10-19 Qorvo Us, Inc. Bulk acoustic wave (BAW) resonator
CN108666770A (zh) * 2018-04-20 2018-10-16 浙江大学 一种用运算放大器对电小天线的补偿方法
US11146247B2 (en) 2019-07-25 2021-10-12 Qorvo Us, Inc. Stacked crystal filter structures
US11757430B2 (en) 2020-01-07 2023-09-12 Qorvo Us, Inc. Acoustic filter circuit for noise suppression outside resonance frequency
US11146246B2 (en) 2020-01-13 2021-10-12 Qorvo Us, Inc. Phase shift structures for acoustic resonators
US11146245B2 (en) 2020-01-13 2021-10-12 Qorvo Us, Inc. Mode suppression in acoustic resonators
US11632097B2 (en) 2020-11-04 2023-04-18 Qorvo Us, Inc. Coupled resonator filter device
US11575363B2 (en) 2021-01-19 2023-02-07 Qorvo Us, Inc. Hybrid bulk acoustic wave filter

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3528014A (en) * 1966-06-10 1970-09-08 Bunker Ramo Submarine communications antenna system
DE1283307B (de) * 1967-10-21 1968-11-21 August Schwer Soehne Gmbh Antennenverstaerker
GB1231022A (da) * 1968-10-19 1971-05-05
US3953799A (en) * 1968-10-23 1976-04-27 The Bunker Ramo Corporation Broadband VLF loop antenna system
US3721989A (en) * 1971-06-30 1973-03-20 Northrop Corp Cross loop antenna
US4314378A (en) * 1979-05-25 1982-02-02 Tractor, Inc. Antenna low-noise Q spoiling circuit

Also Published As

Publication number Publication date
GB2071920A (en) 1981-09-23
GB2071920B (en) 1984-01-25
DK107080A (da) 1981-09-14
JPS56137739A (en) 1981-10-27
DE3109391A1 (de) 1982-03-04
US4442434A (en) 1984-04-10
DK147560C (da) 1985-07-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK147560B (da) Modtagerantenne for magnetiske signaler, f.eks. ferritantenne
US4422077A (en) Electrical signal separating device for combined windshield antenna and heater grid
US7990103B2 (en) Portable electronic apparatus, and battery charging system comprising an antenna arrangement for a radio receiver
CA2414394A1 (en) Twin coil antenna
US8909162B2 (en) System and method for transmitting a radio frequency signal through a speaker coil
KR20030040160A (ko) 수신안테나의 배치방법
US5557673A (en) Auditory assistance apparatus and method
EP0029027B1 (en) Antenna low-noise q spoiling circuit
US6061030A (en) Aerial arrays for magnetic induction communication systems having limited power supplies
US2322126A (en) Loop antenna system
US3942119A (en) Multiple-transmission-channel active antenna arrangement
US2246385A (en) Signal collecting system for radio receivers
US2268664A (en) All-wave antenna system
US3235805A (en) Omnipole antenna
JP2001036328A (ja) Am・fm帯受信用アンテナ
US2147168A (en) Antenna system
US2159546A (en) Antenna coupling device for radio receivers
RU2145137C1 (ru) Магнитная антенна
US1907751A (en) Punching press
EP0469663B1 (en) Tuned radio receiving circuit
US1614136A (en) Thermionic amplifying apparatus
US1932397A (en) Art of radiosignaling
US2289594A (en) Coupled loop collector circuit
RU2099830C1 (ru) Магнитная антенна
JP2002261534A (ja) データキャリア用送信受信組アンテナ

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed