BE515498A - - Google Patents

Info

Publication number
BE515498A
BE515498A BE515498DA BE515498A BE 515498 A BE515498 A BE 515498A BE 515498D A BE515498D A BE 515498DA BE 515498 A BE515498 A BE 515498A
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
mold
sheets
layer
sheet
cellulose
Prior art date
Application number
Other languages
Dutch (nl)
Publication of BE515498A publication Critical patent/BE515498A/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41CPROCESSES FOR THE MANUFACTURE OR REPRODUCTION OF PRINTING SURFACES
    • B41C3/00Reproduction or duplicating of printing formes
    • B41C3/04Reproduction or duplicating of printing formes to produce rubber printing blocks

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)

Description

       

   <Desc/Clms Page number 1> 
 



  MATRIJS   VOOR   RUBBERDRUKVORMEN EN WERKWIJZE VOOR HET MAKEN DAARVAN. 



   De uitvinding heeft betrekking op een matrijs voor   rabberdruk-   vormen en een werkwijze voor het maken daarvan. Het is reeds bekend van een zetsel., een cliché of dergelijke een matrijs te maken en op deze matrijs een laag   ongevulcaniseerde   rubber te leggen,waarna men de matrijs met deze laag heet   perst.   Tijdens dit persen vulcaniseert de rubber en neemt boven- dien in spiegelbeeld de vorm van de matrijs aan, die zelf weer in spiegel- beeld de vorm van het zetsel, het liché eodo  vertoonde   Men lost vervolgens de rubber drukvorm van de matrijs 
In de praktijk kleven aan de tot dusver bekende matrijzen ver- schillende nadelen   Sommige   ervan zijn buitengewoon duur, andere verspreiden bij het heet persen kwalijke dampen,

   die vaak zelfs zeer   schadelijk   zijn voor de gezondheid en voor de inventaris Ook komt het dikwijls voor, dat de matrijs onder zo hoge druk op het zetsel moet worden geperst, dat ern- stig gevaar bestaat voor beschadiging   hiervan   Soms ook kan men de   gevul-   caniseerde rubbervorm niet zonder beschaidiging losmaken van de matrijs. 



  Al deze bezwaren en nog verscheidene andere worden door de matrijs volgens de uitvinding opgeheven. 



   Deze matrijs bestaat uit een aantal lagen cellullosehoudend materiaal die zijn aaneengehecht door een, alle lagen doordringende,in de warmte geharde kunsthars 
Volgens de uitvinding doet men de matrijs bestaan uit een drietal hoofdlagen, noloeen onderlaag van betrekkelijk stevig,   geïmpregneerde   cel- lulosehoudend materiaal,een tussenlaag van zacht, geïmpregneerd, cellulose- houdend materiaal en een bovenlaag van taai,   geïmpregneerde   cellulosehoudend materiaal. Bij voorkeur doet men de onderlaag of de tussenlaag of beide lagen elk weer bestaan uit een aantal vellen. De onderlaag natuurlijk uit een aantal vellen betrekkelijk stevig   materiaal,   de tussenlaag uit een aantal vellen zacht materiaal Als onderlaag bleek zeer te voldoen lompenvloei. 



  Volgens de uitvinding kiest men in dit geval bij voorkeur een aantal vellen 

 <Desc/Clms Page number 2> 

   lompenvloei   en het is gebleken, dat het gebruik van een paar, bij voorkeur drie, vellen celstof uitstekend voldoet, waarbij men het liefst celstof gebruikt, die per vel weer bestaat uit een aantal zeer dunne laagjes bij voorkeur 12 laagjes. Als taaie bovenlaag bleek zeer goed te voldoen filtreer- papier. 



   Teneinde het later nog te bespreken lossen van de matrijs uit de pers te   vergemakkelijken,   is buiten tegen de onderlaag bij voorkeur een vel zeer taai   cellulosehoudend   materiaal aangebracht, waartoe een vel perka- mentpapier uitstekende diensten bewijst. 



   In de praktijk gaat men als volgt te werk. Men legt op een zetsel,een cliché, of dergelijke, cellulosehoudend materiaal, dat geimpreg- neerd is met een thermohardende kunsthars en perst   warm.,   Na enige   ogenblik-   ken is de matrijs- gevormd en kan uit de pers worden genomen. Teneinde een geschikte laagstructuur van de matrijs te bereiken, gaat men volgens de uitvinding aldus te werk, dat men eerst op het zetsel een taai vel legt. 



  Filtreerpapier, dat met een   thermohardend   kunsthars is   geïmpregneerd,   bleek bijzonder   geschikte   Op dit vel legt men een of meer lagen van een vel zacht cellulosehoudend materiaal, dat eveneens is   geïmpregneerd.   Men gebruikt daartoe bij voorkeur een of meer vellen celstof. Drie vellen bleken voldoende te zijn voor de meeste   doeleinden.   Men kan vellen celstof nemen die elk weer uit een aantal dunne laagjes bestaan, b.v. uit 12 laagjes. Op deze zachte laag of lagen legt men dan één of meer lagen stevig cellulosehou- dend materiaal, eveneens weer geimpregneerd. Een paar vellen   lompenpapier,   b.v. 4 vellen   geïmpregneerd   lompenvloei, bleken zeer geschikt te zijn. 



  Bij voorkeur legt men tussen deze 4 vellen 3 vellen filtreerpapier. Het per- sen van de matrijs vindt meestal plaats op dezelfde toestellen (al of niet hydraulisch) als waarop gevulcaniseerd wordt. Dus in het algemeen toe- stellen, die een verwarmde onder- en bovenplaat hebben en welke onder druk tegen elkaar worden geperst met de drukvorm ertussen. De drukvorm, die dus uit zetsel of uit de liché bestaat, wordt in het toestel geschoven en zo   voorverwarmd.   De onderdelen van de matrijs, dus de hierboven omschreven lagen, worden op de gewenste maat gesneden of geknipt en deze lagen worden in de boven aangegeven volgorde op de gewenste dikte op elkaar gelegd. 



  Bij voorkeur legt men daarboven nog een vel zeer taai materiaal b.v. een vel perkamentpapier waardoor later de matrijs beter van de onderzijde van de bovenplaat lost. Dit houdt in, dat de gerede matrijs in dat geval be- halve de stevige, de zachte en de taaie laag aan de buitenkant van de ste- vige laag b.v. nog een vel perkamentpapier bevat, dat vast daartegen kan zijn verbonden. 



   Het verdient aanbeveling de matrijs in zijn staat van los op el- kaar liggende vellen of lagen nog even iets voor te verwarmen onder lichte druk tussen de boven- en onderplaat der pers en direct daarna in enigs- zins warme toestand op de drukvorm te leggen. 



   Wanneer men de verschillende lagen of vellen op het zetsel of cliché heeft gebracht, wordt de drukvorm mechanisch of hydraulisch op de onderplaat naar boven geperst en komt dan met de losse vellen of lagen erop tegen de   bovenplaat   aan. Bij voorkeur gaat men nu aldus verder, dat men direct na het contact met de bovenplaat de druk weer afstelt en dat men dit laten oplopen en aflopen van de druk nog twee of driemaal herhaalt om de   matrijs   gelegenheid te geven te ontluchten en vooral ook de letter (cli- ché) te sparen door niet te veel druk te geven. Na de laatste druk blijft de vorm nu onder spanning tegen de matrijs geperst staan gedurende ongeveer 7 1/2 à 8 minuten. Men handhaaft gedurende al deze bewerkingen de tempera- tuur. Daarna wordt de druk weer afgesteld en de vorm met de erop geperste, gerede matrijs uit de inrichting gehaald.

   De thans tot één voortbrengsel verenigde matrijs wordt met een scherp voorwerp aan een kant losgewipt van de vorm en is nu gereed voor het erop vulcaniseren van de rubber drukvorm. 



   Wat de vervaardiging van de afzonderlijke lagen of vellen be- treft, gaat men bij voorkeur als volgt te werk. De afzonderlijke lagen en vellen worden bestreken met een dunne oplossing van het kunsthars. Het is gebleken, dat een zeer geschikt   impregneringsmiddel   bestaat uit 1 deel 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 
Phenorin 10" (dat geleverd wordt door de fabrieken van Adriaan Honig te Zaan- dam) op ongeveer 3 delen alcohol. Gebruikt men te veel hars (ongeveer min- der dan 1 dee. alcohol op 1 deel   hars),   dan krijgt men later last, dat de hars uit de lagen wordt geperst; gebruikt men veel minder hars (1 deel hars op 5 delen alcohol) dan treedt geen voldoende hechting op tussen de lagen, 
Men gebruikt bij voorkeur spiritus als alcohol. De bestreken vellen of lagen nemen vrijwel onmiddellijk de oplossing in hun poriën op.

   De vellen worden na de bevochtiging geperst, terwijl zij nog in vochtige toestand verkeren. Men kan dit persen in de warmte laten geschieden en waarschijn-   lijk   treedt dan een soort voorharding van het kunsthars op. Toch blijven de vellen los van elkaar en komen zij vochtig uit de pers. Bij voorkeur neemt men de stevige vellen en de zachte vellen groepsgewijze in één be- werkingo De nog steeds losse vellen worden dan aan de lucht gedroogd en na het drogen   kunnen   zij dan op de hierboven reeds aangegeven wijze worden samengevoegd, en tot een matrijs worden geperst 
Men kan verschillende soorten thermohardende kunstharsen ge- bruiken, maar zoals reeds werd   gezegd   is Phenorin 10 een zeer geschikte hars gebleken. De uitvinding is echter bepaald niet tot dit speciale type kunsthars beperkt.

   Evenmins is de uitvinding beperkt tot het gebruik van lompenvloei of   v@n   celstof, filtreerpapier of perkamentpapier, al zijn dit inderdaad de bij voorkeur gebruikte materialen. De temperatuur waarbij geperst wordt hangt uiteraard   af   van de gebruikte kunsthars. In het hier gegeven voorbeeld bleek een temperatuur van 140 C de meest geschikte te   zijn.   



   Ofschoon de uitvinding niet in het minst is gebonden aan eni- gerlei verklaring van het technische effect kan toch wel het vermoeden wor- den uitgesproken dat de eigenschappen die de eigenlijke matrijs vormen, gelegen zijn in de zachte tussenlaag. De steviger laag,dus bavo het lom- penvloei, dient om het geheel de nodige stevigheid te geven,terwijl de taaie laag,dus b.v.het filtreerpapier, nuttig is om te voorkomen dat vezeltjes van het zachte materiaal aan het zetsel of aan de   rubbervorm   blijven plakken. 



   Ten opzichte van de bekende matrijzen voor rubber drukvormen vertonen de onderhavige matrijzen een aantal voordelen die hieronder zullen worden opgesomd. 



   Men verkrijgt een zeer zuivere.scherpe afdruk van het cli- ché of het zetsel in verdiept beeld. De diepte is overal volstrekt gelijk. 



  De temperatuur waarbij de matrijs geperst moet worden is niet schadelijk, zelfs niet voor het zachtste   lettermateriaal.   De soepele bovenlaag en de onder warmte licht vervormbare thermohardende samenstellende delen heb- ben tot gevolg, dat noch mechanische nog chemische   slijtage   van het gebruik- te   lettermateriaal   of van het cliché in de drukvorm optreedt De duur van de persing is zeer kort en de drukvorm wordt volstrekt niet verontreinigd. 



  Ook is de matrijs na het persen heel gemakkelijk los te maken van de druk-   vorm  een eigenschap die lang niet alle materialen bezitteno Men heeft slechts een geringe druk nodig voor het persen, wat niet alleen zeer eco- nomisch is,maar bovendien ook weer het zetsel of het cliché   spaart.   



     Terwijl   in de onderhavige beschrijving als voorbeeld is genoemd, dat men   4   vellen   geïmpregneerd   lompenvloei, met 3 vellen geimpregneerd fil- treerpapier   tussengevoegd,   3 vellen   geïmpregneerde   celstof (elk bestaande uit 12 lagen) en 1 vel geïmpregneerd filtreerpapier neemt,kan men van deze gegevens afwijken al naar gelang van de aard van het zetsel of van het cliché; door meer of minder lagen te gebruiken kan iedereen voor eigen gebruik zelf de dikte der lagen bepalen. De losse samenstelling van het nog niet gerede product schept daartoe de   mogelijkheid   en men kan dus het geheel b.v. aanpassen aan de letterhoogte.

   De matrijs blijft na de uitein- delijke persing hard en men kan er een onbeperkt aantal rubber drukvormen van maken 
Zeer belangrijk is ook dat wanneer men op de gerede matrijs een laag ongevulcaniseerde rubber brengt en dan de rubber drukvorm maakt door persen in de warmte,geen enkele vervorming van de matrijs   optreedt.,   

 <Desc/Clms Page number 4> 

 geen rek en geen   krimp.   Het is daardoor mogelijk zuiver registrerende matrij- zen te verkrijgen b.v.voor meer kleurendruk. 



   Zowel als losse   matrijs   alsook als gerede matrijs kan men de ma- trijs zeer gemakkelijk op maat snijden, ja zelfs knippen. De houdbaarheid ervan is onbeperkt. 



   Ofschoon men verschillende thermohardende kunstharsen kan gebrui- ken is het zeer wel mogelijk zulke te kiezen, die geen hinderlijke of scha- delijke dampen of gassen afgeven; het bovengenoemde Phenorin- 10 is een voor- beeld   hiervan.   



   De matrijs is zeer goedkoop en een groot voordeel is verder, dat zelfs bij een groot hoogteverschil in letter, lijnen en   "wit",   de matrijs zijn goede afdruk behoudt. Vele matrijzen barsten op de hoge dammetjes tus- sen de letters, doch de onderhavige matrijs doet dit niet.



   <Desc / Clms Page number 1>
 



  MOLD FOR RUBBER MOLDING AND METHOD OF MAKING THEREOF.



   The invention relates to a mold for rabbits molding and a method for making the same. It is already known to make a mold from a brew, a cliché or the like and to lay a layer of non-vulcanized rubber on this mold, after which the mold is hot pressed with this layer. During this pressing, the rubber vulcanizes and moreover assumes the shape of the mold in mirror image, which itself again shows in mirror image the shape of the brew, the body. The rubber printing form is then released from the mold.
In practice, the hitherto known dies have several drawbacks. Some of them are extremely expensive, others give off harmful vapors during hot pressing,

   which are often even very harmful to health and inventory. It also often happens that the mold has to be pressed onto the brew under such high pressure that there is a serious risk of damaging it. Do not detach the rubber mold from the mold without damage.



  All these drawbacks and several others are overcome by the mold according to the invention.



   This mold consists of a number of layers of cellulose-containing material that are bonded together by a heat-cured synthetic resin that penetrates all layers.
According to the invention, the mold is made to consist of three main layers, a bottom layer of relatively strong, impregnated cellulosic material, an intermediate layer of soft, impregnated, cellulosic material and a top layer of tough, impregnated cellulosic material. Preferably, the bottom layer or the intermediate layer or both layers are each made to consist of a number of sheets. The bottom layer, of course, of a number of sheets of relatively firm material, the intermediate layer of a number of sheets of soft material. Rag flow proved very satisfactory as the bottom layer.



  According to the invention, a number of sheets are preferably selected in this case

 <Desc / Clms Page number 2>

   rag paper and it has been found that the use of a few, preferably three, sheets of cellulose is excellent, preferably using cellulose, which in turn consists of a number of very thin layers, preferably 12 layers, per sheet. Filter paper proved to be very satisfactory as a tough top layer.



   In order to facilitate the release of the mold from the press, to be discussed later, a sheet of very tough cellulosic material is preferably arranged on the outside against the bottom layer, for which purpose a sheet of parchment paper offers excellent services.



   In practice, the procedure is as follows. Cellulosic material, which has been impregnated with a thermosetting synthetic resin, is placed on a brew, a cliché or the like, and pressed hot. After a few moments the mold is formed and can be taken out of the press. In order to achieve a suitable layer structure of the mold, the method according to the invention is such that a tough sheet is first placed on the brew.



  Filter paper impregnated with a thermosetting synthetic resin was found to be particularly suitable. One or more layers of a sheet of soft cellulosic material, which was also impregnated, were placed on this sheet. One or more sheets of cellulose are preferably used for this purpose. Three sheets were found to be sufficient for most purposes. Sheets of cellulose can be taken, each of which consists of a number of thin layers, e.g. from 12 layers. One or more layers of sturdy cellulosic material, also impregnated, are then placed on this soft layer or layers. A few sheets of rag paper, e.g. 4 sheets of impregnated rag paper turned out to be very suitable.



  Preferably, 3 sheets of filter paper are placed between these 4 sheets. The pressing of the mold usually takes place on the same equipment (hydraulic or otherwise) as used for vulcanization. Thus, in general, devices which have a heated bottom and top plate and which are pressed together under pressure with the printing forme in between. The printing forme, which consists of brew or the liché, is pushed into the device and thus preheated. The parts of the mold, i.e. the layers described above, are cut or cut to the desired size and these layers are placed on top of each other in the above-indicated order at the desired thickness.



  Preferably, a sheet of very tough material, e.g. a sheet of parchment paper so that the mold will release from the underside of the top plate later on. This means that in that case, in addition to the firm, the soft and the tough layer, the finished mold is on the outside of the rigid layer, e.g. contains another sheet of parchment paper, which may be rigidly bonded against it.



   It is advisable to preheat the mold in its state of loosely superimposed sheets or layers under slight pressure between the top and bottom plates of the press and immediately afterwards to place it on the printing form in a slightly warm state.



   When the different layers or sheets have been placed on the brew or cliché, the printing forme is mechanically or hydraulically pressed upwards on the bottom plate and then, with the loose sheets or layers on top, it touches the top plate. Preferably, one now proceeds in such a way that immediately after contact with the top plate the pressure is adjusted again and that this increase and decrease of the pressure is repeated two or three times to give the mold the opportunity to deaerate and especially the letter. (cliché) by not applying too much pressure. After the last pressure, the mold now remains under tension against the mold for about 7 1/2 to 8 minutes. The temperature is maintained during all these operations. Then the pressure is adjusted again and the mold with the pressed, ready mold is removed from the device.

   The mold now combined into one article is pruned off the mold with a sharp object on one side and is now ready for vulcanizing the rubber printing mold thereon.



   With regard to the manufacture of the individual layers or sheets, it is preferred to proceed as follows. The individual layers and sheets are coated with a thin solution of the synthetic resin. It has been found that a very suitable impregnating agent consists of 1 part

 <Desc / Clms Page number 3>

 
Phenorin 10 "(supplied by Adriaan Honig's factories in Zaandam) on about 3 parts of alcohol. If you use too much resin (about less than 1 part of alcohol to 1 part of resin), you will suffer later that the resin is pressed out of the layers; if much less resin is used (1 part resin to 5 parts alcohol), then sufficient adhesion between the layers does not occur,
Preferably, methylated spirits are used as the alcohol. The coated sheets or layers absorb the solution into their pores almost immediately.

   The sheets are pressed after wetting while they are still in a moist state. This pressing can be done in the heat and a kind of pre-curing of the synthetic resin will probably occur. Still, the sheets remain separate and come out of the press moist. Preferably, the firm sheets and the soft sheets are taken in groups in one operation. The still loose sheets are then air dried and after drying they can then be combined in the manner already indicated above and pressed into a mold.
Various types of thermosetting resins can be used, but as already stated, Phenorin 10 has proved to be a very suitable resin. However, the invention is by no means limited to this special type of synthetic resin.

   Likewise, the invention is limited to the use of rag or fiber, filter paper or parchment paper, although these are indeed the preferred materials. The temperature at which pressing takes place naturally depends on the synthetic resin used. In the example given here, a temperature of 140 ° C was found to be the most suitable.



   Although the invention is not bound in the least by any explanation of the technical effect, it is nevertheless possible to suspect that the properties constituting the actual mold lie in the soft interlayer. The firmer layer, so bavo the rag flow, serves to give the whole the necessary strength, while the tough layer, so for example the filter paper, is useful to prevent fibers from the soft material from sticking to the brew or to the rubber mold. to stick.



   Compared to the known dies for rubber printing formes, the present dies have a number of advantages which will be listed below.



   A very pure, sharp print of the cliché or the type of composition is obtained in a deepened image. The depth is absolutely the same everywhere.



  The temperature at which the mold has to be pressed is not harmful, even for the softest type material. The flexible top layer and the thermosetting constituent parts that can be easily deformed under heat have the effect that neither mechanical nor chemical wear of the type material used or of the printing block in the printing form occurs. The duration of the pressing is very short and the printing form becomes completely uncontaminated.



  The mold is also very easy to detach from the printing form after pressing, a property that by no means all materials possess. Only a low pressure is required for pressing, which is not only very economical, but also brew or the cliché saves.



     While it has been exemplified in the present description to take 4 sheets of impregnated rag flow with 3 sheets of impregnated filter paper interposed, 3 sheets of impregnated cellulose (each consisting of 12 layers) and 1 sheet of impregnated filter paper, one may deviate from this data. depending on the nature of the type of composition or the cliché; by using more or fewer layers, everyone can determine the thickness of the layers for their own use. The loose composition of the not yet finished product creates the possibility for this and the whole can thus be e.g. adjust to the letter height.

   The mold remains hard after the final pressing and an unlimited number of rubber printing molds can be made from it
It is also very important that when a layer of unvulcanized rubber is applied to the finished mold and then the rubber printing form is made by pressing in the heat, no deformation of the mold occurs.

 <Desc / Clms Page number 4>

 no stretch and no shrinkage. It is therefore possible to obtain clean recording dies, e.g., for more color printing.



   Both as a separate mold and as a finished mold, the mold can be very easily cut to size, even cut. Its shelf life is unlimited.



   Although various thermosetting synthetic resins can be used, it is quite possible to select those which do not give off nuisance or nuisance vapors or gases; the aforementioned Phenorin-10 is an example of this.



   The mold is very cheap and a great advantage is further that even with a large height difference in letter, lines and "white", the mold retains its good print. Many dies crack on the high dams between the letters, but the present die does not.


    

Claims (1)

CONCLUSIES. l. Matrijs voor rubber drukvormen, bestaande uit een aantal lagen cellulosehoudend materiaal, aaneengehecht door een alle lagen doordringende in de warmte geharde kunsthars. CONCLUSIONS. l. Mold for rubber printing forms, consisting of a number of layers of cellulosic material, bonded together by a heat-cured synthetic resin that penetrates all layers. 2 Matrijs volgens conclusie 1, b e s t a a n d e u i t een onderlaag van betrekkelijk stevig cellulosehoudend materiaal, een tussen- laag van zacht cellulosehoudend materiaal en een bovenlaag van taai cel- lulosehoudend materiaal. A mold according to claim 1, comprising a bottom layer of relatively strong cellulosic material, an intermediate layer of soft cellulosic material and a top layer of tough cellulosic material. 3. Matrijs volgens conclusie 2, me t het kenmerk, dat de onderlaag en/of de tussenlaag weer bestaat uit een aantal vellen van onderling gelijksoortig materiaal. 3. A mold according to claim 2, characterized in that the bottom layer and / or the intermediate layer again consists of a number of sheets of mutually similar material. 4. Matrijs volgens conclusie 2, m e t het kenmerk, dat de onderlaag bestaat uit lompenvloei. 4. Mold according to claim 2, characterized in that the bottom layer consists of rag liquid. 5 Matrijs volgens conclusie 3 en 4, m e t h e t kenmerk dat de onderlaag bestaat uit een aantal vellen lompenvloei. Mold according to claims 3 and 4, characterized in that the bottom layer consists of a number of sheets of rag liquid. 6. Matrijs volgens conclusie 5, m e t h e t k e n m e r k, dat de onderlaag bestaat uit vier vellen lompenvloei. 6. Mold according to claim 5, characterized in that the bottom layer consists of four sheets of rag liquid. 7. Matrijs volgens één der conclusies 5 of 6, m e t h e t k e n m e r k., dat tussen twee vellen lompenvloei een vel filtreerpapier zit. 7. A mold according to any one of claims 5 or 6, characterized in that a sheet of filter paper is placed between two sheets of rag liquid. 8. Matrijs volgens conclusie 2, m e t het kenmerk, dat de tussenlaag bestaat uit celstof 9. Matrijs volgens conclusie 3 en 8, m e t h e t k e n m e r k dat de tussenlaag bestaat uit een paar, b.v.drie vellen celstof. 8. Mold according to claim 2, characterized in that the intermediate layer consists of cellulose 9. Mold according to claims 3 and 8, characterized in that the intermediate layer consists of a pair, for example three sheets of cellulose. 10.Matrijs volgens conclusie 3 en 9, me t h e t kenmerk dat elk vel celstof bestaat uit een aantal celstof'laagjes 11. Matrijs volgens conclusie 10, m e t het kenmerk dat elk vel celstof bestaat uit twaalf laagjes celstof . 10. Mold according to claim 3 and 9, characterized in that each sheet of cellulose consists of a number of cellulose layers. 11. Mold according to claim 10, characterized in that each sheet of cellulose consists of twelve layers of cellulose. 12. Matrijs volgens conclusie 2, m e t het k e n m e r k, dat de laag taai cellulosehoudend materiaal geïmpregneerd filtreerpapier is. 12. A mold according to claim 2, characterized in that the layer of tough cellulosic material is impregnated filter paper. 13. Matrijs volgens één der voorgaande conclusies, m e t h e t k e n m e r k, dat buitentegen de onderlaag een vel zeer taai cellulose- houdend materiaal zit. 13. A mold according to any one of the preceding claims, characterized in that a sheet of very tough cellulosic material is disposed on the outside opposite the bottom layer. 14.Matrijs volgens conclusie 13 , m e t het kenmerk dat buiten tegen de onderlaag een vel perkamentpapier zit. 14. A mold according to claim 13, characterized in that a sheet of parchment paper is placed on the outside against the bottom layer. 14.Werkwijze ter vervaardiging van een matrijs volgens één der voorgaande conclusies, met h e t kenmerk, dat men cellulosehoudend materiaal dat geimpregneerd is met een thermohardende kunsthars op een zetsel,een cliché of dergelijke legt, het geheel dan perst in de warmte en vervolgens de gevormde matrijs lost. <Desc/Clms Page number 5> A method for manufacturing a mold according to any one of the preceding claims, characterized in that cellulosic material impregnated with a thermosetting synthetic resin is placed on a brew, a plate or the like, the whole is then pressed in the heat and then the molded die dissolves. <Desc / Clms Page number 5> 16 Werkwijze volgens conclusie 15, m e t h e t k e n m e r k dat men uitgaat van cellulosehoudend materiaal dat geimpregneerd is met een door korte verhitting eventueel onder druk gedeeltelijk geharde kunsthars. 16. Process according to claim 15, characterized in that the starting material is cellulosic material which has been impregnated with a synthetic resin which is partially cured by short heating, optionally under pressure. , 17 Werkwijze volgens conclusie 15, m e t h e t k e n m e r k dat men een maal perst, dan de druk opheft, vervolgens wederom perst en zonodig deze kringloop één of meer malen herhaalt. Method according to claim 15, characterized in that one presses, then releases the pressure, then presses again and, if necessary, repeats this cycle one or more times. 18 Werkwijze volgens één der voorgaande conclusies, m e t h e t k e n m e r k,dat men op het zetsel, het cliché of dergelijke een taaie laag legt, daaroverheen een zachte laag en ten slotte een stevige laag, alles van cellulosehoudend geïmpregneerd materiaal. A method according to any one of the preceding claims, characterized in that a tough layer is placed on top of the brew, the cliché or the like, a soft layer and finally a firm layer, all made of cellulosic impregnated material. 19 Werkwijze volgens conclusie 18, m e t h e t k e n m e r k dat men als zachte laag en/of als stevige laag een aantal vellen onderling gelijksoortig materiaal gebruikto 20 Werkwijze volgens conclusie 18, m e t h e t k e n m e r k, dat men als taaie laag een vel geïmpregneerd filtreerpapier gebruikt. 19 Method according to claim 18, characterized in that a number of sheets of mutually similar material are used as a soft layer and / or as a firm layer. A method according to claim 18, characterized in that a sheet of impregnated filter paper is used as the tough layer. 21. Werkwijze volgens conclusie 18, m e t h e t kenmerk dat men als zachte laag geïmpregneerde celstof gebruikt. 21. A method according to claim 18, characterized in that impregnated cellulose is used as the soft layer. 22 Werkwijze volgens conclusie 19 en 21, m e t h e t k e n - m e r k, dat men meerdere vellen celstof gebruikt. 22 Method according to claims 19 and 21, characterized in that several sheets of cellulose are used. 23. Werkwijze volgens conclusie 22, m e t h e t k e n m e r k dat men drie vellen celstof gebruikte 24. Werkwijze volgens conclusie 23 , m e t h e t k e n m e r k dat men celstof gebruikt, die per vel uit meerdere laagjes bestaat. 23. A method according to claim 22, characterized in that three sheets of cellulose are used. 24. The method according to claim 23, characterized in that cellulose is used, which consists of several layers per sheet. 25 Werkwijze volgens conclusie 24, m e t h e t k e n m e r k dat men celstof gebruikt, die per vel uit twaalf laagjes bestaat. 25 A method according to claim 24, characterized in that pulp is used which consists of twelve layers per sheet. 26 Werkwijze volgens conclusie 18, m e t h e t kenmerk dat men als stevige, geïmpregneerde? laag lompenvloei gebruikt. 26 A method according to claim 18, characterized in that the solid, impregnated? low rag paper. 27. Werkwijze volgens conclusie 19 en 26, m e t het k e n- m e r k, dat men meerdere vellen lompenvloei gebruikt. 27. A method according to claims 19 and 26, characterized in that a plurality of sheets of rag fluids are used. 28. Werkwijze volgens conclusie 27, m e t h e t kenmerk dat men drie vellen lompenvloei gebruikt 29 Werkwijze volgens conclusie 27, of 28, m e t het k e n- m e r k, dat men tussen twee vellen lompenvloei telkens een vel filtreer- papier legt. 28. A method according to claim 27, characterized in that three sheets of rag paper are used 29 A method according to claim 27 or 28, characterized in that a sheet of filter paper is placed between two sheets of rag paper. 30 Werkwijze volgens conclusie 18, m e t h e t k e n m e r k dat men op de stevige laag nog een vel zeer taai cellulosehoudend materiaal legt 31 Werkwijze volgens conclusie 30, m e t h e t k e n m e r k dat men als zeer taai cellulosehoudend materiaal een vel perkamentpapier gebruikt 32. Werkwijze volgens één der conclusies 15-31, m e t h e t k e n m e r k, dat men cellulosehoudende materialen gebruikt die geïmpregneerd zijn met een kunsthars op phenolbasis 33. Werkwijze volgens conclusie 32, m e t h e t k e n m e r k, dat de impregnering is geschied door het kunsthars op te lossen in alcohol. A method according to claim 18, characterized in that a sheet of very tough cellulosic material is placed on top of the firm layer. 31 Method according to claim 30, characterized in that a sheet of parchment paper is used as the very tough cellulosic material. 32. Method according to any one of claims 15-31, characterized in that cellulosic materials are used which have been impregnated with a synthetic resin based on phenol 33. A method according to claim 32, characterized in that the impregnation is effected by dissolving the synthetic resin in alcohol. 34 Werkwijze volgens conclusie 33, m e t h e t k e n m e r k, dat de impregnering is geschied met behulp van een oplossing van 1 deel "Phenorin 10" in 1-5 delen alcohol. 34 A method according to claim 33, characterized in that the impregnation has been carried out using a solution of 1 part "Phenorin 10" in 1-5 parts alcohol. 35. Werkwijze volgens conclusie 34, m e t h e t k e n m e r k, dat als impregneringsoplossing gebruikt is 1 deel "Phenorin 10" in 3 delen spiritus. 35. A method according to claim 34, characterized in that the impregnation solution is 1 part of "Phenorin 10" in 3 parts of methylated spirits. 36 Werkwijze volgens één der conclusies 15-35., m e t h e t k e n m e r k, dat de temperatuur van de pers 110-150 C bedraagt. <Desc/Clms Page number 6> 36 A method according to any one of claims 15-35, characterized in that the temperature of the press is 110-150 ° C. <Desc / Clms Page number 6> 37. Werkwijze volgens conclusie 36., m e t h e t k e n m e r k, dat de temperatuur ongeveer 140 C bedraagt. 37. A method according to claim 36, wherein the temperature is about 140 ° C. 38 . Werkwijze volgens één der conclusies 15-37, m e t h e t k e n m e r k, dat men de persdruk ongeveer 8 minuten handhaaft en dan de ma- trijs lost. 38. A method according to any one of claims 15 to 37, characterized in that the pressing pressure is maintained for about 8 minutes and then the mold is released. 39. Rubber drukvorm verkregen met behulp van de matrijs volgens één der voorgaande conclusies. 39. Rubber printing forme obtained with the aid of the mold according to any one of the preceding claims. 40.Werkwijze zoals in de beschrijving is beschreven . 40. Method as described in the specification. 41. Matrijs zoals in de beschrijving is beschreven. 41. Die as described in the description.
BE515498D BE515498A (en)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE515498T

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE515498A true BE515498A (en)

Family

ID=3871167

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE515498D BE515498A (en)

Country Status (1)

Country Link
BE (1) BE515498A (en)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR920003060B1 (en) Moulded fibre reinforced plastics articles
TWI383878B (en) Sushion member for hot pressing and method of producing laminated plate
DK172473B1 (en) Process for producing a fiber-reinforced composite resin structure
EP1824660B1 (en) Method for deforming a thermosetting plate
US2606855A (en) Plate or die for pressing or molding
BE515498A (en)
US1377509A (en) Printing-plate
JP3876276B2 (en) Thermoplastic resin prepreg sheet material manufacturing apparatus and method
JP3751023B2 (en) Laminated members with different elasticity in the edge area
US1401633A (en) Printing-plate and matrix
KR100571972B1 (en) Method of manufacturing a molded door skin from a wood composite, door skin produced therefrom, and door manufactured therewith
US1871568A (en) Printing plate and method of manufacturing it
US1483452A (en) Molding
US3075260A (en) Stereotype mat
EP0705680B1 (en) Process for hotforming a plastic laminate sheet
US3684613A (en) Procedure for temporarily attaching a pressure plate to a heater plate
JP3872430B2 (en) Manufacturing method of molded products
US1404792A (en) Manufacture of phonographic articles
TWI765151B (en) Manufacturing method of horn vibrating sheet that prevents wrinkling
CN117429040A (en) Preparation method of special-shaped veneer
US1858978A (en) Mold and process for the production of printing plates from rubber
JPH05177653A (en) Cushion material for molding press
US1357344A (en) Method of making printing elements and matrices therefor
JP3623356B2 (en) Particle board manufacturing method
JP4597111B2 (en) Method for producing thermosetting FRP