BE1017368A5 - Werkwijze voor het vormen van een keerwand en een volgens dergelijke werkwijze gevormde keerwand. - Google Patents

Werkwijze voor het vormen van een keerwand en een volgens dergelijke werkwijze gevormde keerwand. Download PDF

Info

Publication number
BE1017368A5
BE1017368A5 BE2006/0566A BE200600566A BE1017368A5 BE 1017368 A5 BE1017368 A5 BE 1017368A5 BE 2006/0566 A BE2006/0566 A BE 2006/0566A BE 200600566 A BE200600566 A BE 200600566A BE 1017368 A5 BE1017368 A5 BE 1017368A5
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
wall parts
primary
wall
ground
forming
Prior art date
Application number
BE2006/0566A
Other languages
English (en)
Inventor
Gerdi Vankeirsbilck
Original Assignee
Olivier Ind Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Olivier Ind Nv filed Critical Olivier Ind Nv
Priority to BE2006/0566A priority Critical patent/BE1017368A5/nl
Priority to EP20070120394 priority patent/EP1925748A2/en
Application granted granted Critical
Publication of BE1017368A5 publication Critical patent/BE1017368A5/nl

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D17/00Excavations; Bordering of excavations; Making embankments
    • E02D17/20Securing of slopes or inclines

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Paleontology (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Bulkheads Adapted To Foundation Construction (AREA)
  • Consolidation Of Soil By Introduction Of Solidifying Substances Into Soil (AREA)

Abstract

Deze uitvinding betreft enerzijds een werkwijze voor het vormen van een in de grond gevormde wand omvattende primaire (1) en secundaire (2) wanddelen. Anderzijds betreft deze uitvinding een volgens dergelijke werkwijze gevormde wand. De werkwijze volgens deze uitvinding omvat de volgende stappen: - het vormen van minstens twee op een tussenafstand van elkaar gelegen primaire wanddelen (1), al dan niet met bewapening - het vormen van de secundaire wanddelen (2) door het mechanisch losmaken van de grond en deze losgemaakte grond te vermengen met een uithardend bindmiddel, zoals bijvoorbeeld cement;

Description

WERKWIJZE VOOR HET VORMEN VAN EEN KEERWAND EN EEN VOLGENS DERGELIJKE WERKWIJZE GEVORMDE KEERWAND
Deze uitvinding betreft enerzijds een werkwijze voor het vormen van een in de grond gevormde wand omvattende primaire en secundaire wanddelen. Anderzijds betreft deze uitvinding een volgens dergelijke werkwijze gevormde wand.
Dergelijke wanden kunnen dienst doen als grondkering en/of als scherm, bijvoorbeeld als waterscherm of als afbakening van stortplaatsen en dergelijke. De aanleg van deze wand is bijvoorbeeld noodzakelijk wanneer een bouwput gevormd wordt, zoals bijvoorbeeld bij de aanleg van een ondergrondse parking, om de wanden van de bouwput te stabiliseren. Dit om te verhinderen dat de grond verzakt in de omgeving van de bouwput waardoor de stabiliteit van gebouwen of constructies op naastliggende terreinen in gevaar kan komen.
In de meeste toepassingen wordt het vormen van een dergelijke grondkerende wand aangeduid met de term “beschoeien”.
Het is gekend om in de grond zogenaamde palenwanden te vormen. Daarbij worden afzonderlijke palen gevormd door eerst een opening te boren in de grond en vervolgens deze opening op te vullen met beton of een ander uithardend product of mengsel.
Eerst zal men op de lijn waar de wand moet gevormd worden een reeks primaire palen op regelmatige tussenafstanden van elkaar verwijderd naast elkaar plaatsen. Bij het vormen van de primaire palen wordt een wapening voorzien in het beton. Vervolgens zal men tussen elk paar primaire palen een aantal (minstens één) secundaire palen plaatsen. De secundaire palen worden gevormd uit beton zonder wapening.
Bij het vormen van de secundaire palen kan men ervoor kiezen om een gedeelte van de primaire palen weg te nemen. De secundaire palen kunnen echter ook rakend aan de primaire palen uitgevoerd worden. Men heeft het respectievelijk over Secans en Tangens palenwanden.
De belangrijkste nadelen van deze gekende werkwijze zijn de volgende: er moet veel grond afgevoerd worden; er is veel beton nodig waardoor er op de werf een voortdurende aanvoer van beton vereist is. Op bouwwerven gelegen in centra met een grote verkeersdrukte is het op en af rijden van beton-mixers problematisch; - het vormen van dergelijke palenwand verloopt traag.
Een alternatief voor de hierboven beschreven palenwanden uit beton is de zogenaamde soil-mix palenwand. Dergelijke palenwand wordt beschreven in de Europese octrooipublicatie EP 1 418 277. Bij het vormen van dergelijke wanden wordt tijdens het uitboren van elke paal een mengsel van grond en een bindmiddel, zoals bijvoorbeeld cement, gevormd, en dit mengsel wordt in de booropening gelaten om de paal te vormen.
Door op dergelijke wijze keerwanden te vormen vermindert de hoeveelheid af te voeren grond, terwijl er ook geen beton moet aangevoerd worden. Een groot nadeel is echter dat de kwaliteit (stevigheid) van een dergelijke wand nooit dezelfde kan zijn als de kwaliteit van een palenwand uit beton.
Een ander gekend alternatief is het vormen van een wand gebruik makend van een Soil-mix-diepwandfrees of een gelijkaardige menginrichting. Hierbij wordt er ook een mengsel gemaakt van grond (aarde) en een bindmiddel, zoals bijvoorbeeld cement, om er de wand mee te vormen, maar hier wordt gebruik gemaakt van een inrichting die ineens grotere wanddelen kan vormen. In plaats van het boren van een opening met een cirkelvormige sectie wordt er een opening gemaakt met een hoofdzakelijk rechthoekige sectie. Ook bij deze werkwijze worden eerst primaire wanddelen gemaakt, en vervolgens worden tussen deze primaire wanddelen secundaire wanddelen aangebracht.
Het nadeel van deze werkwijze is echter ook dat de stevigheid van de gevormde wand te wensen overlaat. De met grond gemengde cement kan immers onmogelijk een stevige wand opleveren als de betonnen palenwanden, zodat er bijkomend verankerd of gestut dient te worden.
Het doel van deze uitvinding is een werkwijze te verschaffen waarmee het mogelijk wordt een wand te vormen waarmee de bovengenoemde nadelen van de stand van de techniek worden opgelost. Het doel van de uitvinding is in het bijzonder een werkwijze te verschaffen waarmee een stevige wand kan gevormd worden, waarbij het minder noodzakelijk is om bijkomend te verankeren en/of te stutten ten opzichte van de bestaande systemen.
Het doel van de uitvinding wordt bereikt door te voorzien in een werkwijze voor het vormen van een in de grond gevormde wand omvattende primaire wanddelen en secundaire wanddelen, waarbij de genoemde werkwijze de volgende stappen omvat: het vormen van minstens twee op een tussenafstand van elkaar gelegen primaire wanddelen door het boren van een cirkelvormige ruimte in de grond en vervolgens deze vrijgekomen ruimte op te vullen met beton; het vormen van de secundaire wanddelen door het mechanisch losmaken van de grond en deze losgemaakte grond te vermengen met een uithardend bindmiddel; zodat de primaire en secundaire wanddelen de genoemde wand vormen. De werkwijze dient niet noodzakelijk uitgevoerd worden overeenkomstig de opgegeven volgorde. De in de grond gevormde wand kan eveneens gevormd worden door de opgegeven volgorde om te keren.
Deze werkwijze heeft het voordeel dat de in de grond gevormde wanden veel sneller gevormd kunnen worden dan de tot op heden gekende wanden, in het bijzonder ten opzichte van de palenwanden. Deze werkwijze heeft het bijkomend voordeel dat de aan - en afvoer van beton beperkt blijft, bovendien dienen dergelijk gevormde wanden minder gestut en/of verankerd te worden.
Volgens een voorkeurdragende werkwijze overeenkomstig de uitvinding hebben de genoemde primaire wanddelen een hoofdzakelijk cirkelvormige dwarsdoorsnede. In het bijzonder hebben de genoemde secundaire wanddelen een hoofdzakelijk rechthoekige dwarsdoorsnede.
Bij voorkeur omvatten de primaire en/of de secundaire wanddelen wapeningselementen. Meestal wordt gebruik gemaakt van traditionele wapeningsprofielen, een H-profiel of een wapeningskorf als wapeningselementen.
Volgens een bijzondere werkwijze overeenkomstig de uitvinding strekken de primaire wanddelen zich uit tot een diepte nagenoeg gelijk aan de diepte van de secundaire wanddelen.
Volgens een andere voordelige werkwijze overeenkomstig de uitvinding strekken de secundaire wanddelen zich uit tot op een kleinere diepte dan de diepte van de primaire wanddelen. De diepte van de secundaire wanddelen zal bepaald worden door de grondwaterstand en/of de diepte van de grondkering. Deze manier van werken laat toe om de wand te berekenen en uit te voeren als een soort Berlinerwand. Een Berlinerwand is een damwandconstructie, opgebouwd uit stalen profielen die met een regelmatige tussenafstand door middel van heien of trillen ingebracht worden. Tussen de profielen worden ofwel stalen schotten geplaatst ofwel tijdens het uitgraven houten of betonnen schotten geschoven.
Bij een meer bijzondere werkwijze overeenkomstig de uitvinding omvatten de primaire en secundaire wanddelen koppelmiddelen om tegen elkaar aansluitende wanddelen met elkaar te verbinden. Bij voorkeur omvatten de genoemde koppelmiddelen eerste en tweede complementaire koppelmiddelen, waarbij de eerste koppelmiddelen één of meerdere uitsparingen omvatten en waarbij de tweede koppelmiddelen een in elke uitsparing passend uitsteeksel omvatten. Op deze manier wordt de onderlinge verankering van de primaire en secundaire wanddelen verbeterd en wordt een waterdichte keerwand bekomen. Verder omvatten de primaire wanddelen in een voorkeurswerkwijze een grondanker.
Volgens een voorkeurswerkwijze wordt de inrichting voor het vormen van de secundaire wanddelen zodanig uitgevoerd dat de uitsparingen, voorzien in bijvoorbeeld de primaire wanddelen, aangebracht worden tijdens het vormen van de secundaire wanddelen.
Een ander onderwerp van deze uitvinding betreft een in de grond gevormde wand omvattende primaire wanddelen en secundaire wanddelen waarbij de gevormde wand minstens twee op een tussenafstand van elkaar gelegen primaire wanddelen uit beton omvat en waarbij de secundaire wanddelen bestaan uit mechanisch losgemaakte grond vermengd met een uithardend bindmiddel. In het bijzonder is de genoemde wand overeenkomstig de uitvinding vervaardigd volgens de hierboven beschreven werkwijze. Bij dergelijk gevormde wanden worden de krachten die door de grond op de wand worden uitgeoefend grotendeels opgenomen door de primaire wanddelen. Deze primaire wanddelen bieden voldoende stevigheid om deze krachten op te nemen.
In de hierna volgende beschrijving wordt met verwijzing naar de hierbij gevoegde tekeningen een gedetailleerde beschrijving gegeven van een aantal mogelijke werkwijzen voor het vormen van een keerwand volgens deze uitvinding, enkel met de bedoeling de kenmerken van de uitvinding te verduidelijken en aan te vullen. Deze beschrijving kan dus geenszins geïnterpreteerd worden als een beperking van de in de conclusies gedefinieerde beschermingsomvang voor deze uitvinding.
In deze gedetailleerde beschrijving wordt door middel van referentiecijfers verwezen naar de hierbij gevoegde tekeningen, waarbij: - figuur 1 en 2 voorstelling zijn van een wand gevormd volgens de werkwijze overeenkomstig de uitvinding; - figuur 3 een voorstelling is van een wand gevormd volgens de werkwijze overeenkomstig de uitvinding waarbij de secundaire wanddelen zich uitstrekken tot op een kleinere diepte dan de primaire wanddelen; - figuur 4 een voorstelling is van een eerste werkwijze overeenkomstig de uitvinding; - figuur 5 een voorstelling is van een tweede werkwijze overeenkomstig de uitvinding.
Deze uitvinding heeft betrekking op een nieuwe werkwijze voor het vormen van een in de grond gevormde wand omvattende primaire wanddelen (1) en secundaire wanddelen (2), waarbij de genoemde werkwijze de volgende stappen omvat: het vormen van minstens twee op een tussenafstand van elkaar gelegen primaire wanddelen (1), al dan niet met bewapening, door het boren van een cirkelvormige ruimte in de grond en vervolgens deze vrijgekomen ruimte op te vullen met beton; het vormen van de secundaire wanddelen (2) door het mechanisch losmaken van de grond en deze losgemaakte grond te vermengen met een uithardend bindmiddel, zoals bijvoorbeeld cement, kalk of gekende chemische uithardingsmiddelen; zodat de primaire (1) en secundaire wanddelen (2) de genoemde wand vormen. Een dergelijk wand wordt voorgesteld op figuren 1 en 2.
De primaire wanddelen (1) hebben een hoofdzakelijk cirkelvormige dwarsdoorsnede en worden op een regelmatige tussenafstand van bijvoorbeeld 1 tot 3 meter naast elkaar gevormd volgens de gekende technieken. Dergelijke primaire zijn bij voorkeur uit beton vervaardigd. Gangbare diameters voor de primaire wanddelen (1) zijn gelegen tussen 30 cm en 1 meter.
De secundaire wanddelen (2) hebben een hoofdzakelijke rechthoekige dwarsdoorsnede met een lengte gelegen tussen 1 en 3 meter en een dikte van 40 a 50 cm.
Bij een wand overeenkomstig de uitvinding worden de krachten die door de grond op de wand worden uitgeoefend grotendeels opgenomen door de primaire wanddelen (1). Deze primaire wanddelen (1) bieden voldoende stevigheid om deze krachten te weerstaan.
Door de relatief grote afstand tussen de primaire wanddelen (1), en doordat de (secundaire) wand tussen deze wanddelen wordt gevormd door middel van een soil-mix-diepwandffees of een gelijkaardige menginrichting, kan een dergelijke wand veel sneller gevormd worden dan de bestaande palenwanden die volledig uit beton vervaardigd zijn. Bovendien blijft de aan - en afvoer van grond bij deze werkwijze volgens de uitvinding beperkt.
Overeenkomstig deze uitvinding kan men ofwel eerst de primaire wanddelen (1) vormen en daarna de secundaire wanddelen (2) ertussen plaatsen (hierna werkwijze 1 genoemd), ofwel eerst de secundaire wanddelen (2) vervaardigen en daarna de primaire wanddelen (1) ertussen vormen (hierna werkwijze 2 genoemd).
In een bijzonder uitvoeringsvorm en zoals voorgesteld op figuur 3, kunnen de tussenliggende secundaire wanddelen (2) zich uitstrekken tot op een kleinere diepte dan de primaire wanddelen (1). Men kan de wand eigenlijk berekenen en uitvoeren als een soort Berlinerwand. De diepte van de tussenliggende wanddelen (2) is afhankelijk van de grondwaterstand en/of de diepte van de grondkering, enz....
In een andere bijzondere uitvoeringsvorm en zoals voorgesteld op figuur 2 omvatten de primaire (1) en secundaire (2) wanddelen koppelmiddelen (4) volgens het principe tand/groef, om tegen elkaar aansluitende wanddelen met elkaar te verbinden. Hiertoe worden bijvoorbeeld groeven of inkepingen in de primaire wanddelen (1) gevormd, en bekomen de op deze wanddelen (1) aansluitende secundaire wanddelen (2) een complementaire vorm die in deze groeven of inkepingen ingrijpt. Op deze manier wordt de onderlinge verankering van de primaire (1) en secundaire wanddelen (2) verbeterd en wordt een waterdichte keerwand bekomen.
Het spreekt voor zich dat er zo nodig bijkomende koppelmiddelen kunnen voorzien worden om de stabiliteit van de grond te verbeteren. Daarbij kan bijvoorbeeld een grondanker doorheen de primaire wanddelen (1) met wapening voorzien worden of er kan bijkomend gestut worden ter hoogte van deze primaire wanddelen (1).
In hetgeen volgt worden de twee alternatieve werkwijzen omschreven. Daarbij wordt verwezen naar figuur 4 en 5.
Werkwijze 1 (zie figuur 4)
Al of niet verhuisde primaire wanddelen (1) worden op een afstand in de grond geboord met de nodige bewapening (Fig. 4a). Dit gebeurt de eerste dag van de werken. De dag nadien worden de tussenstukken in de grond opgevuld door met een Soilmixdiepwandffees of gelijkaardige menginrichtingen in de grond te brengen door frezen of boren, de grond te vermengen met cement en zo een secundair wanddeel (2) te vormen (Fig. 4b). Al of niet snijdend in de primaire wanddelen (1) er naast. De primaire wanddelen (1) doen tevens dienst om de frees te geleiden in de grond zodat vooraf geen extra geleide balk gestort moet worden, (dit in tegenstelling tot werkwijze 2)
De secundaire wanddelen (2) kunnen al of niet gewapend worden. Afhankelijk van de druk die de wand dient op te nemen.
Werkwijze 2 (zie figuur 5)
Met vaste tussenafstanden (diameter van de primaire wanddelen of kleiner) worden eerst secundaire wanddelen (2) met een Soilmixfrees of gelijkaardige menginrichting in de grond gevormd (Fig. 5a). Al of niet gewapend.
Eerst moeten geleide balken gegoten worden om de frees in de juiste positie naar beneden te laten gaan. Tussen de in de grond gevormde secundaire wanddelen (2) worden, meestal de volgende dag, al of niet verhuisde primaire wanddelen (1) in de grond geboord (Fig. 5b), zodat elk wanddeel (1) in de tussenruimte tussen twee secundaire wanddelen (2) wordt geplaatst. Men kan de primaire wanddelen (1) al of niet laten snijden in de reeds in de grond gevormde wanddelen (2), afhankelijk van het feit of enkel de gronddruk moet weerstaan worden, of zowel de gronddruk als waterdruk moet opgevangen worden door de keerwand. De primaire wanddelen (1) zullen meestal gewapend zijn omdat deze de meeste krachten zullen moeten opvangen.
Door de combinatie van in de grond gevormde primaire wanddelen (1) en de techniek met de Soilmixfrees of gelijkaardige menginrichtingen bekomt men een zeer stabiele wand. Het systeem is zeer flexibel. De primaire wanddelen (1) kunnen aangepast worden in lengte en diameter en voorzien worden van de nodige wapening. Ook de tussenafstanden kunnen variëren. Ook de secundaire wanddelen (2) kunnen in breedte en diepte aangepast worden aan de omstandigheden. Met de Soilmixfrees kan men de secundaire wanddelen (2) tot op eender welke diepte aanbrengen. De uitvoering gebeurt zeer snel en de grondafvoer blijft zeer beperkt.

Claims (11)

1. Werkwijze voor het vormen van een in de grond gevormde wand omvattende primaire wanddelen (1) en secundaire wanddelen (2), met het kenmerk dat de genoemde werkwijze de volgende stappen omvat: het vormen van minstens twee op een tussenafstand van elkaar gelegen primaire wanddelen (1) door het boren van een cirkelvormige ruimte in de grond en vervolgens deze vrijgekomen ruimte op te vullen met beton; het vormen van de secundaire wanddelen (2) door het mechanisch losmaken van de grond en deze losgemaakte grond te vermengen met een uithardend bindmiddel; zodat de primaire (1) en secundaire wanddelen (2) de genoemde wand vormen.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat de genoemde primaire wanddelen (1) een hoofdzakelijk cirkelvormige dwarsdoorsnede hebben.
3. Werkwijze volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk dat de genoemde secundaire wanddelen (2) een hoofdzakelijk rechthoekige dwarsdoorsnede hebben.
4. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat de primaire (1) en/of de secundaire (2) wanddelen wapeningselementen (3) omvatten.
5. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat de primaire wanddelen (1) zich uitstrekken tot een diepte nagenoeg gelijk aan de diepte van de secundaire (2) wanddelen.
6. Werkwijze volgens één van de conclusies 1 t/m 4, met het kenmerk dat de secundaire wanddelen (2) zich uitstrekken tot op een kleinere diepte dan de diepte van de primaire wanddelen (1).
7. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat de primaire (1) en secundaire (2) wanddelen koppelmiddelen (4) omvatten om tegen elkaar aansluitende wanddelen met elkaar te verbinden.
8. Werkwijze volgens conclusie 7, met het kenmerk dat de genoemde koppelmiddelen (4) eerste en tweede complementaire koppelmiddelen omvatten waarbij de eerste koppelmiddelen één of meerdere uitsparingen omvatten en waarbij de tweede koppelmiddelen een in elke uitsparing passend uitsteeksel omvatten.
9. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, met het kenmerk dat de primaire wanddelen (1) een grondanker omvatten.
10. Een in de grond gevormde wand omvattende primaire wanddelen (1) en secundaire wanddelen (2), met het kenmerk dat de gevormde wand minstens twee op een tussenafstand van elkaar gelegen primaire wanddelen (1) uit beton omvat en dat de secundaire wanddelen (2) bestaan uit mechanisch losgemaakte grond vermengd met een uithardend bindmiddel.
11. Een in de grond gevormde wand volgens conclusie 10, met het kenmerk dat de gevormde wand vervaardigd is volgens één der conclusies 1 t/m 9.
BE2006/0566A 2006-11-22 2006-11-22 Werkwijze voor het vormen van een keerwand en een volgens dergelijke werkwijze gevormde keerwand. BE1017368A5 (nl)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE2006/0566A BE1017368A5 (nl) 2006-11-22 2006-11-22 Werkwijze voor het vormen van een keerwand en een volgens dergelijke werkwijze gevormde keerwand.
EP20070120394 EP1925748A2 (en) 2006-11-22 2007-11-09 Method for forming a retaining wall, and a retaining wall formed by such a method

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE2006/0566A BE1017368A5 (nl) 2006-11-22 2006-11-22 Werkwijze voor het vormen van een keerwand en een volgens dergelijke werkwijze gevormde keerwand.
BE200600566 2006-11-22

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1017368A5 true BE1017368A5 (nl) 2008-07-01

Family

ID=37964705

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE2006/0566A BE1017368A5 (nl) 2006-11-22 2006-11-22 Werkwijze voor het vormen van een keerwand en een volgens dergelijke werkwijze gevormde keerwand.

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP1925748A2 (nl)
BE (1) BE1017368A5 (nl)

Citations (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3429126A (en) * 1966-01-21 1969-02-25 Gino Wey Method of producing a continuous bore pile wall
JPS58189414A (ja) * 1982-04-10 1983-11-05 Masato Ohori 山留め壁構築方法
JPS6065824A (ja) * 1983-09-22 1985-04-15 Asuku Kenkyusho:Kk 親杭を有する山止め壁の造成方法
US4537536A (en) * 1983-10-18 1985-08-27 The Shimizu Construction Co., Ltd. Process and apparatus of constructing a water tight underground pile wall
EP0667417A1 (de) * 1994-02-08 1995-08-16 Rudolf G. Hofinger Verfahren zur Abdichtung von Schlitzwänden
US6241426B1 (en) * 1999-05-25 2001-06-05 Aerial Industrial, Inc. Method for forming an interconnected underground structure

Patent Citations (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3429126A (en) * 1966-01-21 1969-02-25 Gino Wey Method of producing a continuous bore pile wall
JPS58189414A (ja) * 1982-04-10 1983-11-05 Masato Ohori 山留め壁構築方法
JPS6065824A (ja) * 1983-09-22 1985-04-15 Asuku Kenkyusho:Kk 親杭を有する山止め壁の造成方法
US4537536A (en) * 1983-10-18 1985-08-27 The Shimizu Construction Co., Ltd. Process and apparatus of constructing a water tight underground pile wall
EP0667417A1 (de) * 1994-02-08 1995-08-16 Rudolf G. Hofinger Verfahren zur Abdichtung von Schlitzwänden
US6241426B1 (en) * 1999-05-25 2001-06-05 Aerial Industrial, Inc. Method for forming an interconnected underground structure

Also Published As

Publication number Publication date
EP1925748A2 (en) 2008-05-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20220106879A1 (en) Construction method for entering shallow-buried multi-arch tunnel under water-rich geological conditions
EA037484B1 (ru) Способ подпорного сооружения блочного типа для предотвращения обвала и оползня
KR101901392B1 (ko) 소구경 말뚝 및 이를 이용한 흙막이 공법
KR101149895B1 (ko) 터널 필라부 보강블록
CN104196017A (zh) 一种防治溶岩地区冲/钻孔灌注桩漏浆、塌孔的方法
KR20200124949A (ko) 앵커 인장식 흙막이 구조 및 흙막이 공법
CN110424372A (zh) 沿道路成排间隔法清障后施工地下连续墙的施工方法
KR100869764B1 (ko) 건축물 조립식 흙막이 구조
KR20090080230A (ko) 터널의 강화 그라우팅구조 및 이를 적용한 터널 시공방법
CN111778992A (zh) 一种穿越老城楼群区“u”渠道断面施工方法
BE1017368A5 (nl) Werkwijze voor het vormen van een keerwand en een volgens dergelijke werkwijze gevormde keerwand.
RU2539473C1 (ru) Способ строительства участка технологической лесовозной дороги
KR102497458B1 (ko) 엄지말뚝 균등 간격 수단 겸 띠장 받침 수단 및 이를 이용하는 cip 흙막이 시공 공법
KR102511387B1 (ko) 보강토 옹벽의 연결구조 및 그 시공방법
CN206337566U (zh) 基坑竖向预应力锚杆支撑结构
US4056154A (en) Squaring off and reaming tool for deep elongated trench excavations
KR102150531B1 (ko) 연직형 지중삽입체를 이용한 옹벽 구조물 및 그 시공방법
JP2006070689A (ja) 擁壁ブロック構造の施工方法
JP5360657B2 (ja) プレキャストコンクリート部材による擁壁
KR102625776B1 (ko) 차수 강화 및 지반침하 방지기능이 향상된 cip 흙막이벽체의 시공방법
KR20150109121A (ko) 폐타이를 결합한 기성제 콘크리트파일 및 이를 이용한 사면안정화 구조
KR102184081B1 (ko) 역케이싱을 이용한 지반천공 방법
KR102285192B1 (ko) 환경친화적 옹벽구조물
KR102511386B1 (ko) 보강토 블록을 이용한 옹벽의 연결구조 및 그 시공방법
KR100478994B1 (ko) 합성말뚝 및 강널말뚝을 이용한 입체교차시설 및 그의시공방법

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Effective date: 20131130