BE1010415A6 - Prevloerplaat. - Google Patents

Prevloerplaat. Download PDF

Info

Publication number
BE1010415A6
BE1010415A6 BE9600625A BE9600625A BE1010415A6 BE 1010415 A6 BE1010415 A6 BE 1010415A6 BE 9600625 A BE9600625 A BE 9600625A BE 9600625 A BE9600625 A BE 9600625A BE 1010415 A6 BE1010415 A6 BE 1010415A6
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
concrete
layer
predal
porous layer
top surface
Prior art date
Application number
BE9600625A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Hee Willy Van
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hee Willy Van filed Critical Hee Willy Van
Priority to BE9600625A priority Critical patent/BE1010415A6/nl
Application granted granted Critical
Publication of BE1010415A6 publication Critical patent/BE1010415A6/nl

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B5/00Floors; Floor construction with regard to insulation; Connections specially adapted therefor
    • E04B5/16Load-carrying floor structures wholly or partly cast or similarly formed in situ
    • E04B5/32Floor structures wholly cast in situ with or without form units or reinforcements
    • E04B5/36Floor structures wholly cast in situ with or without form units or reinforcements with form units as part of the floor
    • E04B5/38Floor structures wholly cast in situ with or without form units or reinforcements with form units as part of the floor with slab-shaped form units acting simultaneously as reinforcement; Form slabs with reinforcements extending laterally outside the element

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Floor Finish (AREA)

Abstract

Predal of prevloerplaat bestaande uit een ruw gestructureerde isolatieplaat met open poriën en een betonlaag die bovenop het bovenoppervlak van de isolatieplaat gelegen is, waarbij beton zich gedeeltelijk in poriën van de isolatieplaat vernestelt en een tussenlaag vormt en waarbij poriën langs het onderoppervlak van de plaat ten minste gedeeltelijk vrij van beton zijn.

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



  PREVLOERPLAAT 
De uitvinding   betreft   een prevloerplaat die voor het vervaardigen van breedvloerplaten gebruikt kan worden, die voldoende stevig is en die goede isolerende eigenschappen bezit. 



   De uitvinding   betreft   een prevloerplaat dewelke tijdens haar fabricatie aan de onderzijde voorzien wordt van een ruw gestructureerde isolatieplaat. 



   De ruwe structuur van de plaat garandeert enerzijds haar hechting aan de prevloerplaat, en anderzijds biedt zij een goede hechting aan het pleisterwerk. 



     Het"aantrillen"tijdens   de vervaardiging van de prevloerplaat (predal) zorgt ervoor dat het beton zieh als het ware gaat vernestelen in de open poriën van de isolatieplaat. 



  Een prevloerplaat volgens de uitvinding bestaat uit : een isolerende poreuze laag (bij voorkeur een po- reuze plaat met boven-en onderoppervlakken die vrijwel evenwijdig zijn) met open   poriën   of kanalen die zieh tussen de boven-en onderoppervlakken van bovengenoemde laag uitstrekken, een eerste betonlaag die op bovengenoemd bovenop- pervlak vastgehecht is, en een wapening die bestemd is om de prevloerplaat met een bijkomende betonlaag te verbinden, waarbij die kanalen of poriën delen bezitten die zieh tenminste gedeeltelijk uitstrekken tot een richting die evenwijdig is aan tenminste   een   deel of aan delen van 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 bovengenoemd oppervlak,

   waarbij de beton van de eerste betonlaag zieh gedeeltelijk in de bovengenoemde kanalen of poriën tot de bovengenoemde delen bevindt en waarbij die beton in de poreuze laag een tussenlaag definieert waarvan de dikte minstens 3mm is. 



   Volgens een uitvoeringsvorm is een deel van de poreuze laag of plaat, dat van de eerste betonlaag verwijderd is, vrij van beton. 



   Bij voorkeur, heeft de tussenlaag een dikte van 0, 5 tot 2 cm. 



   Volgens een detail van een uitvoeringsvorm, is de dikte van de poreuze laag voldoende om een minimale thermische weerstand van   0,     2 m2. K/W   te bekomen, terwijl de dikte van de eerste betonlaag voldoende is om een thermische weerstand te bekomen die lager is dan de thermische weerstand van de poreuze laag. 



  Bij voorkeur ligt de verhouding tussen de thermische weerstand van de poreuze laag en de thermische weerstand van de eerste betonlaag tussen 0, 8 en   1, 2.   



   Volgens een specifieke uitvoeringsvorm, strekt de poreuze laag zieh tussen een onder-en een bovenoppervlak uit, terwijl de eerste betonlaag het bovenoppervlak van de poreuze laag bedekt. Bij voorkeur bedekt de eerste betonlaag de zijkanten van de poreuze laag. 



   De poreuze laag kan een polystyreenschuimplaat of een polyurethaanschuimplaat zijn, maar is bij voorkeur een houtwolcementlaag of plaat. 



   De uitvinding heeft ook betrekking op het gebruik en op een werkwijze om een predal of prevloerplaat 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 volgens de uitvinding te vervaardigen. 



  Die werkwijze wordt als volgt uitgevoerd. Het onderoppervlak van een poreuze laag is op een drager geplaatst is. Een wapening is op het bovenoppervlak van de poreuze laag geplaatst. Vloeibare beton is boven het bovenoppervlak van de poreuze laag gegoten. De drager is aan een horizontale trilbeweging onderworpen om de beton op zodanige wijze te trillen zodat deze in meerdere delen van de open kanalen van de poreuze laag vloeit. Deze delen strekken zieh uit tot een richting die evenwijdig is aan   een   of meerdere delen van het bovenoppervlak van de poreuze laag waarbij, na verharding, de beton in de poreuze laag een tussenlaag vormt, waarvan de dikte minstens 3mm is. 



   Kenmerken en details van de uitvinding zullen uit de volgende beschrijving voortvloeien, waarin verwezen wordt naar de bijgevoegde tekeningen. 



   In die tekeningen, tonen   Fig l   en 2 stappen van een werkwijze volgens de uitvinding ; 
Fig 3 een gedeeltelijk aanzicht in doorsnede van een predal volgens de uitvinding ; 
 EMI3.1 
 Fig 4 het gebruik van een predal volgens de uit- vinding in een gebouw, en 
Fig 5 een bijkomend gebruik van een predal volgens de uitvinding. 



   Fig 1 en 2 tonen stappen voor het vervaardigen van een predal volgens de uitvinding. 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 



   Het onderoppervlak 0 van een poreuze houtwolcementplaat (met een ruwe structuur) 1 is op een drager 2 geplaatst is. De drager 2 is voorzien van middelen 3 om de zijkanten van het predal te definiëren. De middelen 4 dienen om de plaat 1 op de drager 2 vast te hechten. Een wapening 5 is op het bovenoppervlak B van de poreuze plaat geplaatst (zie Fig   1).   Vloeibare beton 6 wordt nu boven het bovenoppervlak B van de poreuze plaat 1 gegoten. De drager 2 is aan een horizontale trilbeweging X onderworpen om de beton op zodanige wijze te trillen zodat deze gedeeltelijk in de delen 7 van de open kanalen of poriën 8 van de poreuze plaat vloeit. 



  Deze delen strekken zieh uit tot een richting die evenwijdig is aan het bovenoppervlak B van de poreuze plaat waarbij, na verharding, de beton in de poreuze laag een tussenlaag T vormt, waarvan de dikte d minstens 3 mm is, bijvoorbeeld   +/- 1   cm (zie Fig 2 en Fig 3). 



   Meerdere delen van de wapening 5 liggen in de beton 6, terwijl andere delen buiten de betonlaag 6 gelegen zijn. Deze laatste delen zijn bestemd om de predal of prevloerplaat met een bijkomende betonlaag te verbinden. 



   Een deel van de poreuze plaat, dat langs het onderoppervlak 0 gelegen is, is vrij van beton 6. Op dit onderoppervlak kan pleisterwerk vastgehecht worden. 



   De dikte D van de poreuze plaat is voldoende om een minimale thermische weerstand van   0,     2 m2. K/W   te bekomen, terwijl de dikte E van de betonlaag 6 boven het bovenoppervlak B voldoende is om een thermische weerstand te bekomen die lager is dan de thermische weerstand van de poreuze plaat. Bij voorbeeld zijn de thermische weerstand van de poreuze plaat en de thermische 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 weerstand van de betonlaag gelijk aan   0,     2 m2. K/W.   



   De beton 6 bedekt het bovenoppervlak B en de zijkanten Z van de poreuze plaat 1. 



   De hechting tussen de beton en de poreuze plaat wordt nog verbeterd door extra roestvrije bevestigingsnagels met grote koppen, welke de isolatieplaat doorprikkend, zieh verankeren in het beton. 



   Fig 4 toont het gebruik van een predal P in een gebouw aan. 



   Tussen twee betonbalken 10 (waarvan   een   afgebeeld is), plaatst men een predal P. De betonbalk 10 is lange de binnen oppervlakken van een isolatielaag 11 (bijvoorbeeld een houtwolcementplaat) voorzien. Het buitenoppervlak van de betonbalk 10 is van een buitenspouwblad 12 voorzien. Onder de betonbalk 10 is er een raam 13. Boven de predal P is er een bovenwapening 14 geplaatst. Een deel van die bovenwapening 14 strekt zieh tot een buitenterras 15 uit. Beton 16 wordt boven de predal P en boven de wapening 14 gegoten. Een deel van de beton 16 raakt de betonbalk 16. De isolerende plaat van de predal P is op een zodanige wijze geplaatst dat de zijde 17 van de plaat in de verlenging van het oppervlak van de isolatie 11, dat naar de betonbalk 10 gericht is, ligt.

   Boven de beton 16, zijn er een cement laag (celmix) 17, een synthetische laag (etafoam) 18, een chape 19 en een bovenbevloering 20 geplaatst. Het binnenspouwblad 21 steunt op een schuimlaag 22. Een spouwisolatie 23 is op de buitenzijde van het binnenspouwblad 21 gemonteerd. Tussen het buitenspouwblad 24 en de spouwisolatie 23 wordt er een luchtspouw 25 gevormd. Een loodslab 26 ligt in de luchtspouw 25 en 

 <Desc/Clms Page number 6> 

 dient als wateropvang. 



   De dikte en de soort van de isolatie is volgens de keuze van de bouwheer of de architect en kan verschillend zijn in functie van de te behandelen situatie. 



   Als basisisolatie wordt bv.   voorgesteld :   - houtwolcementplaten 2, 5 of 5 cm dikte - geëxtrudeerd polystyreen 2 cm dikte polyurethaan 2 cm dikte. 



   De dikte van de houtwolcementplaat is bijvoorbeeld 2   ä   5 cm (bv. ongeveer 3 cm). Andere materialen kunnen ook gebruikt worden. Voorbeelden van andere materialen zijn   geëxtrudeerdpolystyreen,   polyurethaan met een dikte van 1   ä   3 cm (bv. ongeveer 2 cm). 



   De isolatie wordt in de bekisting zodanig geplaatst dat de eerste en de laatste 6 cm volle beton blijft. Deze 6 cm staan in voor een perfecte dracht van het element op muur of balk 10 (zie fig. 5). 



   Het predal had een totale dikte van 5 cm en bestond uit een polystyreen plaat   (geëxtrudeerd)   met een dikte van 2 cm, een betonlaag 6 die de zijden van de polystyreen plaat bedekt om een perfecte dracht Dl van het predal op de muur 10 te bekomen en een wapening 5. 



  Bovenop het predal P wordt een druklaag gegoten. 



   Voor wat betreft het pleisterwerk op geïsoleerde predallen, dient bij voorkeur de stukadoor vooraf een glasvezelnet in te werken om kansen van aftekening te vermijden.

Claims (12)

  1. CONCLUSIES 1. Predal of prevloerplaat bestaande uit een ruw gestructureerde isolatieplaat met open poriën en een betonlaag die bovenop het bovenoppervlak van de isolatieplaat gelegen is, waarbij beton zieh gedeeltelijk in po- riën van de isolatieplaat vernestelt en een tussenlaag vormt en waarbij poriën langs het onderoppervlak van de plaat ten minste gedeeltelijk vrij van beton zijn.
  2. 2. Predal of prevloerplaat volgens conclusie 1 bestaande uit een isolerende poreuze laag of plaat met open kanalen of poriën die zieh tussen een bovenoppervlak en een onderoppervlak van bovengenoemde laag uitstrekken, een eerste betonlaag die op bovengenoemd bovenoppervlak vastgehecht is en een wapening die bestemd is om het predal met een bijkomende betonlaag te verbinden, waarbij die kanalen of poriën delen bezitten die zieh minstens gedeeltelijk uitstrekken in een richting die evenwijdig is aan een of meerdere delen van bovengenoemd oppervlak, waarbij de beton van de eerste betonlaag zieh gedeeltelijk in bovengenoemde kanalen of porien tot bovengenoemde delen bevindt en waarbij die beton in de poreuze laag of plaat een tussenlaag definieert waarvan de dikte minstens 3mm is.
  3. 3. Predal volgens conclusie 1, met het kenmerk dat een deel van de poreuze laag of plaat, dat verwijderd is van de eerste betonlaag, vrij is van beton.
  4. 4. Predal volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk dat de tussenlaag een dikte van 0, 5 tot 2 cm heeft.
  5. 5. Predal volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk dat de dikte van de poreuze laag of <Desc/Clms Page number 8> plaat voldoende is om een minimale thermische weerstand van 0, 2 m2. K/W te bekomen, en dat de dikte van de eerste betonlaag voldoende is om een thermische weerstand te bekomen die lager is dan de thermische weerstand van de poreuze laag.
  6. 6. Predal volgens conclusie 5, met het kenmerk dat de verhouding tussen de thermische weerstand van de poreuze laag of plaat en de thermische weerstand van de eerste betonlaag tussen 0, 8 en 1, 2 gelegen is.
  7. 7. Predal volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk dat de poreuze laag of plaat zieh tussen een onder-en een bovenoppervlak uitstrekt, waarbij de eerste betonlaag het bovenoppervlak van de poreuze laag of plaat bedekt.
  8. 8. Predal volgens conclusie 7, met het kenmerk dat de eerste betonlaag de zijkanten van de poreuze laag of plaat bedekt.
  9. 9. Predal volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk dat de poreuze laag een houtwolcementlaag is.
  10. 10. Predal volgens een der voorgaande conclusies, met het kenmerk dat de bovengenoemde delen van de kanalen, waarin de beton zieh gedeeltelijk bevindt, zieh tot een vlak uitstrekken dat ten opzichte van het oppervlak of van het bovenoppervlak evenwijdig is.
  11. 11. Gebruik van een predal of een prevloerplaat volgens een der voorgaande conclusies om een vloer te vervaardigen. <Desc/Clms Page number 9>
  12. 12. Werkwijze voor het vervaardigen van een predal of een prevloerplaat volgens een der conclusies 1 tot en met 10, waarin het onderoppervlak van een poreuze laag of plaat op een drager geplaatst is, waarin een wapening op het bovenoppervlak van de poreuze laag of plaat geplaatst wordt, waarin vloeibare beton boven het bovenoppervlak van de poreuze laag gegoten wordt, en waarin de drager aan een horizontale trilbeweging onderworpen is, om de beton op zodanige wijze te trillen zodat deze beton in de delen van de open kanalen of poriën van de poreuze laag of plaat vloeit, waarbij deze delen zieh uitstrekken tot een richting die evenwijdig is aan de delen van het bovenoppervlak van de poreuze laag en waarbij, na verharding, de beton in de poreuze laag een tussenlaag vormt, waarvan de dikte minstens 3mm is.
BE9600625A 1996-07-10 1996-07-10 Prevloerplaat. BE1010415A6 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9600625A BE1010415A6 (nl) 1996-07-10 1996-07-10 Prevloerplaat.

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9600625A BE1010415A6 (nl) 1996-07-10 1996-07-10 Prevloerplaat.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1010415A6 true BE1010415A6 (nl) 1998-07-07

Family

ID=3889870

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE9600625A BE1010415A6 (nl) 1996-07-10 1996-07-10 Prevloerplaat.

Country Status (1)

Country Link
BE (1) BE1010415A6 (nl)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN114856077A (zh) * 2022-03-15 2022-08-05 三一筑工科技股份有限公司 混凝土构件

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN114856077A (zh) * 2022-03-15 2022-08-05 三一筑工科技股份有限公司 混凝土构件
CN114856077B (zh) * 2022-03-15 2023-11-24 三一筑工科技股份有限公司 混凝土构件

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN111868342B (zh) 具有粘合到绝缘物的至少一个固化胶结层的预制绝缘建筑面板
US3956859A (en) Foundation of a heated building without a cellar
US2220349A (en) Building construction
HU228967B1 (hu) Könnyûsúlyú épületszerkezet, és eljárás annak elõállítására
EP2584111B1 (en) Reinforced concrete wall provided with insulating panels on the underside and a method of making such wall
BE1010415A6 (nl) Prevloerplaat.
JPS59228547A (ja) 外断熱二重壁の構造
SE470237B (sv) Byggnadsvägg, förfarande för uppförande av en byggnadsvägg samt element för dylik vägg
EA012427B1 (ru) Изолирующая опалубка для возведения перегородок из бетона
US2070479A (en) Building panel
GB2118989A (en) Dry-laid floors
SU977639A1 (ru) Панель перекрыти
KR102270842B1 (ko) 개량형 바닥 패널 유닛과 이를 이용한 바닥 패널 구조 그리고 이의 시공방법
KR20130130307A (ko) 차음 및 통기패널, 그리고 이를 이용한 슬래브구조
CN212176047U (zh) 用于基底结构的找坡构造
US1715587A (en) Building unit
WO2017135917A1 (ru) Универсальная строительная изоляционная панель
RU2652402C1 (ru) Способ возведения облегчённых перекрытий многоэтажных зданий
EP3423646B1 (en) Base floor of a building and a method for construction of a base of a building
RU32803U1 (ru) Опалубочный блок для межэтажных перекрытий
RU2193635C2 (ru) Способ возведения наружной стены монолитного здания и фасадная плита для его осуществления
Khanturin et al. MONOLITHIC HOUSE-BUILDING IN A NON-REMOVABLE FORMWORK FROM ECOLOGICAL MATERIALS" GREEN BOARD
KR200263064Y1 (ko) 욕실의 벽면 구조체
RU81231U1 (ru) Легкая стеновая панель
CN111364604A (zh) 用于基底结构的找坡构造及其施工方法

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: VAN HEE WILLY

Effective date: 20010731