BE1008070A3 - Beeldversterkerbuis. - Google Patents

Beeldversterkerbuis. Download PDF

Info

Publication number
BE1008070A3
BE1008070A3 BE9400152A BE9400152A BE1008070A3 BE 1008070 A3 BE1008070 A3 BE 1008070A3 BE 9400152 A BE9400152 A BE 9400152A BE 9400152 A BE9400152 A BE 9400152A BE 1008070 A3 BE1008070 A3 BE 1008070A3
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
layer
radiation
intensifier tube
image intensifier
wavelength
Prior art date
Application number
BE9400152A
Other languages
English (en)
Inventor
Johannes K E Colditz
Original Assignee
Philips Electronics Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Philips Electronics Nv filed Critical Philips Electronics Nv
Priority to BE9400152A priority Critical patent/BE1008070A3/nl
Priority to EP95200233A priority patent/EP0667635B1/en
Priority to DE69508984T priority patent/DE69508984T2/de
Priority to JP7018171A priority patent/JPH07260940A/ja
Priority to US08/385,520 priority patent/US5587621A/en
Application granted granted Critical
Publication of BE1008070A3 publication Critical patent/BE1008070A3/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01JELECTRIC DISCHARGE TUBES OR DISCHARGE LAMPS
    • H01J29/00Details of cathode-ray tubes or of electron-beam tubes of the types covered by group H01J31/00
    • H01J29/02Electrodes; Screens; Mounting, supporting, spacing or insulating thereof
    • H01J29/10Screens on or from which an image or pattern is formed, picked up, converted or stored
    • H01J29/36Photoelectric screens; Charge-storage screens
    • H01J29/38Photoelectric screens; Charge-storage screens not using charge storage, e.g. photo-emissive screen, extended cathode
    • H01J29/385Photocathodes comprising a layer which modified the wave length of impinging radiation

Landscapes

  • Image-Pickup Tubes, Image-Amplification Tubes, And Storage Tubes (AREA)
  • Nuclear Medicine (AREA)

Abstract

Om de gevoeligheid van een beeldvesterkerbuis te verhogen wordt de efficiënte waarmee uit straling met een eerste golflengte wordt met een elektronenbeeld wordt gevormd verhoogd. Straling met de eerste golflengte wordt met een conversiescherm met een scintillatielaag omgezet in straling met een tweede golflengte en straling met die tweede golflengte maakt elektronen vrij uit een fotokathode die voor die tweede golflengte is Verlies van straling met een tweede golflengte doordat een deel van die straling de fotokathode niet bereikt wordt verminderd. Straling met die tweede golflengte die niet in de richting van de fotokathode wordt uitgezonden wordt door het conversiescherm te voorzien van een metallische spiegelende tussenlaag.

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



  Beeldversterkerbuis. 
 EMI1.1 
 



  De uitvinding heeft betrekking op een beeldversterkerbuis omvattende een ingangssectie voorzien van een conversiescherm met een scintillatielaag voor het omzetten van invallende straling met een eerste golflengte in straling met een tweede golflengte, welke ingangssectie verder is voorzien van een fotokathode voor het afleiden van een elektronenbeeld uit de straling met de tweede golflengte, de beeldversterkerbuis verder omvattende een elektronen-optisch systeem om het elektronenbeeld op een fosforlaag af te beelden, welk conversiescherm achtereenvolgens in de richting naar de fotokathode is voorzien van een substraat, een entlaag, een tussenlaag en de scintillatelaag. 



  Een dergelijke beeldversterkerbuis is bekend uit de Japanse octrooiaanvrage JP 62-245471 (publicatienummer 64-89131). 



  De bekende beeldversterkerbuis is voorzien van een ingangssectie met een conversiescherm dat een substraat van bijvoorbeeld een aluminium folie omvat. Op het substraat is een entlaag aangebracht, die bestaat uit kristallijne korrels met een dikte van 15Am of minder van een alkalihalide materiaal, bijvoorbeeld caesiumjodide (CsI). Over de entlaag is een dunne tussenlaag van een metaal of metaaloxide, bij voorkeur aluminium met een dikte tussen lOnm en 300nm en bij voorkeur van ongeveer 100nm aangebracht die de vorm van de kristallijne korrels van de entlaag volgt. Op de tussenlaag is een scintillatielaag opgedampt met een dikte van ongeveer 250-450m van kolomvormige kristallen van een fluorescerende alkalihalide zoals caesiumjodide dat met natrium (CsI is gedoteerd.

   De met het aluminium van de tussenlaag bedekte kristallijne van de entlaag werken als groeikernen voor de vorming van kolomvormige kristallen van de scintillatielaag. De kolomvormige kristallen van de scintillatielaag verzorgen een lichtgeleidingseffekt voor het licht van de tweede golflengte dat door absorptie van invallende straling van de eerste golflengte wordt voortge- 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 
 EMI2.1 
 bracht. 



  De tussenlaag van de bekende beeldversterkerbuis is gevormd door opdampen van een metaal of een metaaloxide in een atmosfeer van een edelgas, bijvoorbeeld xenon. Met een dergelijke wijze van opdampen wordt een tussenlaag gevormd van poedervormig materiaal. In de bekende beeldversterkerbuis is de tussenlaag uitgevoerd als een laag die bestaat uit één of meerdere metalen of metaaloxide in zo'n vorm dat de tussenlaag straling met de tweede golflengte, met name licht, dat in het conversiescherm wordt voortgebracht absorbeert. Daardoor gaat een deel van het in conversiescherm voortgebrachte licht verloren voor de vorming van het elektronenbeeld door de fotokathode. Het gevolg van dit verloren gaan van een deel van het in het conversiescherm voortgebrachte licht is dat de gevoeligheid voor het omzetten van straling met de bekende beeldversterkerbuis nadelig wordt bemvloed. 



  Het is, onder meer, een doel van de uitvinding te voorzien in een beeldversterkerbuis met een verhoogde gevoeligheid voor het omzetten van invallende straling. 



  Om dat doel te bereiken heeft een beeldversterkerbuis als kenmerk dat de tussenlaag weerkaatsend is voor ten minste een deel van naar de tussenlaag uitgezonden straling met de tweede golflengte. 



  Door de beeldversterkerbuis wordt een op de ingangssectie een stralingbeeld gevormd en omgezet in een lichtbeeld met verhoogde helderheid aan de uitgangssectie waarin de fosforlaag is aangebracht. Het conversiescherm omvat een scintillatelaag die een alkalihalide bevat dat gevoelig is voor invallende röntgenstmüng, bijvoorbeeld caesiumjodide dat met natrium (CsI is gedoteerd. Op de ingangssectie van de beeldversterkerbuis invallende beelddragende straling met de eerste golflengte, bijvoorbeeld röntgenstraling, wordt in de scintillatielaag omgezet in straling met de tweede golflengte, bijvoorbeeld blauw licht of ultraviolette straling, waarvoor de fotokathode gevoelig is. Uit het fotokathode-materiaal worden door de absorptie van de straling met de tweede golflengte elektronen vrijgemaakt die een elektronenbeeld vormen.

   Dat elektronenbeeld wordt door het elektronen-optische systeem afgebeeld op de fosforlaag van de uitgangssectie. De fosforlaag zet het elektronenbeeld om in een lichtbeeld dat 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 aan de uitgangssectie met een beelddetektor kan worden opgenomen en waarvan de helderheid vergroot is ten opzichte van de helderheid van het stralingsbeeld aan de ingangssectie. 



   Doordat de tussenlaag van het conversiescherm straling met de tweede golflengte terugkaatst wordt bereikt dat straling met de tweede golflengte die wordt uitgezonden in de richting van de fotokathode af, dus in de richting van de tussenlaag, niet verloren gaat om in de fotokathode elektronen vrij te maken om het elektronenbeeld te vormen. Door de tussenlaag wordt straling met de tweede golflengte teruggekaatst om alsnog de fotokathode te bereiken en uit het fotokathode-materiaal elektronen vrij te maken. Dus wordt straling met de tweede golflengte, bijvoorbeeld blauw licht of ultraviolette straling, die in de scintillatielaag uit straling met de eerste golflengte, bijvoorbeeld röntgenstraling, wordt gevormd   efficienter   benut om het elektronenbeeld te vormen. 



   Uitgaande van een hoeveelheid invallende straling met de eerste golflengte is de hoeveelheid elektronen die door een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding uit die hoeveelheid straling gevormd worden groter dan dat dat in een conventionele beeldversterkerbuis het geval is. Vergeleken met een conventionele beeldversterkerbuis heeft de beeldversterkerbuis volgens de uitvinding om dezelfde lichtintensiteit aan de uitgangssectie te leveren een geringere hoeveelheid straling met de eerste golflengte nodig. Bij toepassing van de beeldversterkerbuis als   röntgen-beeldversterkerbuis   in een röntgenonderzoekapparaat heeft een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding als voordeel dat de röntgenstralingsdosis waaraan een te onderzoeken patient behoeft te worden blootgesteld verlaagd wordt. 



   Een voorkeursuitvoering van een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding heeft als kenmerk dat de tussenlaag metallisch is en de diktevariatie van de entlaag ten gevolge van de korrelstructuur van de entlaag volgt. De entlaag omvat kristallijne korrels van een alkalihalide, bijvoorbeeld caesiumjodide. Die korrels kristallijn materiaal vormen een korrelstructuur die als geschikte   groeikernen   kunnen fungeren voor de vorming van kolomvormige caesiumjodide kristallen van de scintillatielaag. 



  Doordat volgens de uitvinding de tussenlaag een metallische laag is met een elektrisch oppervlaktegeleidingsvermogen, is deze spiegelend voor de straling van de tweede golflengte. De tussenlaag is verder zo uitgevoerd dat deze de korrelstructuur van de 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 entlaag volgt. De naar de scintillatielaag toegewende zijde van de tussenlaag vertoont daardoor in aanzienlijke mate de ruimtelijke structuur van de entlaag. Op zo'n structuur groeit een alkalihalide, zoals met natrium gedoteerd caesiumjodide, bij voorkeur aan in de vorm van kolomvormige kristallen. Zulke kolomvormige kristallen geleiden door totale reflectie aan de grenzen tussen de kolomvormige kristallen licht van de tweede golflengte dat door absorptie van licht met de eerste golflengte, bijvoorbeeld röntgenstraling, in de scintillatielaag wordt voortgebracht.

   Door deze lichtgeleiding wordt verstrooiing van licht van de tweede golflengte in richtingen dwars op de richting de longitudinale as van de kolomvormige kristallen tegengegaan en wordt het ruimtelijk scheidend vermogen van een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding verbeterd. 



   Een verdere voorkeursuitvoering van een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding heeft als kenmerk dat de lokale dikte van de tussenlaag ten hoogste een fractie bedraagt van het lokale dikteverschil van de entlaag ten gevolge van de korrelstructuur van de entlaag. 



   De ruimtelijke structuur van de van het substraat afgewende zijde van de entlaag wordt door de tussenlaag in aanzienlijke mate gevolgd wanneer de tussenlaag voldoende dun is uitgevoerd. De tussenlaag is bij voorkeur zo dun dat de dikte van de tussenlaag aanzienlijk geringer is dan de het verschil in de dikte van de entlaag bij een top van een korrel van kristallijn alkalihalide materiaal van de entlaag en bij een dal dat zich vertoont tussen twee belendende korrels van   kristallijn   materiaal van de entlaag. 



   Een verdere voorkeursuitvoering van een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding heeft als kenmerk dat de dikte van de tussenlaag ten hoogste l00nm bedraagt. 



   Een entlaag die korrels van kristallijn bevat vertoont een dikteverschil tussen de top van zo'n korrel en een dal tussen twee belendende korrels dat typisch een waarde heeft tussen ca.   l#Lm   en ca. 5   ssm.   Omdat de dikte van de tussenlaag bij voorkeur slechts een fractie bedraagt van dat dikteverschil, is bij voorkeur de tussenlaag ten hoogste l00nm dik. 



   Een verdere voorkeursuitvoering van een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding heeft als kenmerk dat de tussenlaag samengesteld is met ten minste   één   van de metalen uit de groep aluminium, chroom, nikkel en ijzer. 



   Voor toepassing als röntgenbeeldversterkerbuis omvat de beeldversterkerbuis volgens de uitvinding bij voorkeur een scintillatielaag die caesiumjodide   (CsI)   bevat 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 dat is gedoteerd met natrium (Cs : Na) of met thallium   (Cs : T1).   Geschikte materialen om een spiegelende metallische tussenlaag samen te stellen op een entlaag van   voornamelijk   caesiumjodide voor toepassing in een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding zijn metalen of uit de groep van aluminium, chroom, nikkel en ijzer. Ook samenstellingen van verschillende metalen uit die groep zijn geschikt om toegepast te worden in een metallische spiegelende tussenlaag van een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding. 



   De uitvinding wordt verder toegelicht aan de hand van enkele uitvoeringsvoorbeelden en de bijgevoegde tekeningen waarvan
Figuur 1 een doorsnede van een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding toont, en
Figuur 2 een doorsnede van een deel van de ingangssectie van een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding toont. 



   Figuur 1 toont een doorsnede van een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding. De beeldversterkerbuis omvat een ingangssectie 1 voorzien van een metaalfolie 2 als substraat van een conversiescherm 3 waarop een fotokathode 4 is aangebracht. Om te voorzien in een beeldversterkerbuis die dienst doet als röntgenbeeldversterker, bevat het conversiescherm bij voorkeur caesiumjodide CsI dat met Na is gedoteerd, is de metaalfolie een aluminiumfolie en is de fotokathode gevormd uit antimoon dat met een   alkalimetaal   is verzadigd. De beeldversterkerbuis omvat voorts een uitgangssectie 5 met een uitgangsvenster 6 waarop aan de naar het inwendige van de beeldversterkerbuis toegekeerde zijde een fosforlaag 7 is aangebracht. De uitgangssectie is verder voorzien van een eindanode 8.

   Een elektronen-optisch systeem wordt gevormd door de fotokathode 4, een cilinder-symmetrische anode 9, een ringvormige elektrode 10 en eindanode 8 die deel uitmaakt van de uitgangssectie 5. Al deze onderdelen zijn opgenomen in een vacuümomhulling die gevormd wordt uit een cilindrisch omhulsel 11, een ingangsvenster 12 en het uitgangsvenster 6. Beelddragende straling, bijvoorbeeld röntgenstraling die invalt op het ingangssectie   l   vormt een stralingsbeeld op de conversiescherm 3. Door het CsI : Na wordt röntgenstraling omgezet in voornamelijk 

 <Desc/Clms Page number 6> 

 blauw licht en/of ultraviolet licht met een golflengte waarvoor het fotokathode-materiaal gevoelig is. Het door de conversiescherm 3 naar de fotokathode 4 gezonden licht wordt door de fotokathode omgezet in elektronen. Aan de fotokathode wordt een negatieve spanning aangelegd.

   Aan de cilinder-symmetrische anode 9 wordt een positieve hoogspanning aangelegd zodat door het elektronen-optische systeem een beelddragende elektronenbundel 13 van de fotokathode op de fosforlaag 7 van de uitgangssectie wordt afgebeeld. Elektronen van de beelddragende elektronenbundel treffen de fosforlaag 7 die het door de elektronenbundel gedragen beeld omzet in een lichtoptisch beeld op het uitgangsvenster. 



   Figuur 2 toont een doorsnede van een deel van de ingangssectie van een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding. Met name toont Figuur 2 de metaalfolie 2, waarop aan de naar de uitgangssectie 5 van de beeldversterkerbuis toegekeerde zijde een entlaag 20 is aangebracht die een korrelige structuur van caesiumjodide omvat met een dikte tussen   5m   en   50m.   Op de entlaag is een tussenlaag 21, die uit een metaal bijvoorbeeld aluminium is gevormd, opgedampt. Op de van de metaalfolie afgewende zijde van de tussenlaag 21 is een scintillatielaag 22 met een dikte van enkele honderden   , am aangebracht   die kolomvormige CsI : Na kristallen omvat die met natrium zijn gedoteerd en waarvan de lengteas van de kolommen dwars op de scintillatielaag staat. 



  De entlaag 20, tussenlaag 21 en de scintillatielaag 22 vormen tezamen het conversiescherm 3. Door de combinatie van de entlaag 20 en de tussenlaag 21 worden omstandigheden tot stand gebracht waarin CsI : Na op de   metaalzaag   zieh gemakkelijk in de gewenste kolomvormige structuur laat aanbrengen. De entlaag wordt gevormd door een korrelstructuur van korrels van caesiumjodide dat al dan niet met natrium is gedoteerd. 



  De tussenlaag is zo dun dat deze de structuur van het oppervlak van de entlaag dat van het substraat is afgewend volgt. De structuur van dat oppervlak van de entlaag wordt gevormd doordat entlaag een korrelstructuur heeft die tussen belendende korrels aan het oppervlak van de entlaag lokaal een iets geringere dikte heeft dan de dikte van de entlaag ter plaatse van het midden van een korrel aan het oppervlak van de entlaag. 



  Doordat de tussenlaag een dikte heeft die geringer is dan de lokale dikte verschillen van de entlaag neemt de tussenlaag de ruimtelijke structuur van de entlaag over. Daardoor is de naar de scintillatielaag toegewende zijde van de tussenlaag zo gestructureerd dat de caesiumjodide kristallen van de scintillatielaag op die tussenlaag bij voorkeur in de vorm 

 <Desc/Clms Page number 7> 

 
 EMI7.1 
 van kolomvormige kristallen aangroeien wanneer het caesiumjodide op de tussenlaag wordt opgedampt. 



  De invallende beelddragende straling, bijvoorbeeld röntgenstraling wordt in de scintillatielaag 22 omgezet in elektromagnetische straling met een golflengte in het gebied van blauw licht en/of ultraviolette straling waarvoor de fotokathode 4 gevoelig is. In een beeldversterkerbuis volgens de uitvinding is de tussenlaag 21 uitgevoerd als metallische spiegelende tussenlaag d. dat die metaallaag de straling die in de scintillatielaag wordt voorgebracht en in de richting van de metallische spiegelende tussenlaag 21 wordt gezonden in aanzienlijke mate terugkaatst in de richting van de fotokathode. Daardoor wordt bereikt dat de fractie van het in de scintillatielaag voortgebrachte licht waarvoor de fotokathode gevoelig is die de fotokathode ook daadwerkelijk bereikt hoger is dan dat dat in een conventionele beeldversterkerbuis het geval is. 



  De scintillatielaag is bij voorkeur gevormd met kolomvormige kristallen om te bereiken dat het door omzetting gevormde licht met de tweede golflengte en het door de tussenlaag teruggekaatste licht een lichtgeleidingseffect ondergaan zodat dat licht in de richting van de fotokathode en min of meer loodrecht uit het conversiescherm uittreedt waardoor beeldversluiering in aanzienlijke mate wordt tegengegaan. 



  De spiegelende werking van de metallische spiegelende tussenlaag 21 wordt bij voorkeur verkregen door die metaallaag op de entlaag op te dampen in vacuüm-omstandigheden. De metaallaag vormt zieh dan op de entlaag met een licht weerkaatsend naar de scintillatielaag toegewend oppervlak.

Claims (5)

  1. w. z.CONCLUSIES : EMI8.1 1. Een beeldversterkerbuis omvattende een ingangssectie voorzien van een conversiescherm met een scintillatielaag voor het omzetten van invallende straling met een eerste golflengte in straling met een tweede golflengte, welke ingangssectie verder is voorzien van een fotokathode voor het afleiden van een elektronenbeeld uit de straling met de tweede golflengte, de beeldversterkerbuis verder omvattende een elektronenoptisch systeem om het elektronenbeeld op een fosforlaag af te beelden, welk conversiescherm achtereenvolgens in de richting naar de fotokathode is voorzien van een substraat, een entlaag, een tussenlaag en de scintillatielaag, met het kenmerk dat de tussenlaag weerkaatsend is voor ten minste een deel van naar de tussenlaag uitgezonden straling met de tweede golflengte.
  2. 2. Een beeldversterkerbuis volgens Conclusie 1, waarin de entlaag een korrelstructuur heeft, met het kenmerk dat de tussenlaag metallisch is en de diktevariatie van de entlaag ten gevolge van de korrelstructuur van de entlaag volgt.
  3. 3. Een beeldversterkerbuis volgens Conclusie 2, met het kenmerk dat de lokale dikte van de tussenlaag ten hoogste een fractie bedraagt van het lokale dikteverschil van de entlaag ten gevolge van de korrelstructuur van de entlaag.
  4. 4. Een beeldversterkerbuis volgens Conclusie 3, met het kenmerk dat de dikte van de tussenlaag ten hoogste 100nm bedraagt.
  5. 5. Een beeldversterkerbuis volgens een der voorgaande Conclusies, met het kenmerk dat de tussenlaag samengesteld is met ten minste een van de metalen uit de groep aluminium, chroom, nikkel en ijzer.
BE9400152A 1994-02-09 1994-02-09 Beeldversterkerbuis. BE1008070A3 (nl)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9400152A BE1008070A3 (nl) 1994-02-09 1994-02-09 Beeldversterkerbuis.
EP95200233A EP0667635B1 (en) 1994-02-09 1995-01-31 Image intensifier tube
DE69508984T DE69508984T2 (de) 1994-02-09 1995-01-31 Bildverstärkerröhre
JP7018171A JPH07260940A (ja) 1994-02-09 1995-02-06 輝度増倍管
US08/385,520 US5587621A (en) 1994-02-09 1995-02-08 Image intensifier tube

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9400152A BE1008070A3 (nl) 1994-02-09 1994-02-09 Beeldversterkerbuis.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1008070A3 true BE1008070A3 (nl) 1996-01-09

Family

ID=3887957

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE9400152A BE1008070A3 (nl) 1994-02-09 1994-02-09 Beeldversterkerbuis.

Country Status (5)

Country Link
US (1) US5587621A (nl)
EP (1) EP0667635B1 (nl)
JP (1) JPH07260940A (nl)
BE (1) BE1008070A3 (nl)
DE (1) DE69508984T2 (nl)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2001135267A (ja) * 1999-09-08 2001-05-18 Siemens Ag 輻射変換器
US6597112B1 (en) * 2000-08-10 2003-07-22 Itt Manufacturing Enterprises, Inc. Photocathode for night vision image intensifier and method of manufacture
US6628072B2 (en) * 2001-05-14 2003-09-30 Battelle Memorial Institute Acicular photomultiplier photocathode structure
JP5857036B2 (ja) * 2010-04-26 2016-02-10 コーニンクレッカ フィリップス エヌ ヴェKoninklijke Philips N.V. 改善された空間利得均一性及び分解能を有するx線検出器及びその製造方法
JP6790008B2 (ja) * 2018-03-14 2020-11-25 株式会社東芝 検出素子および検出器
US11747493B2 (en) 2020-09-16 2023-09-05 Amir Massoud Dabiran Multi-purpose high-energy particle sensor array and method of making the same for high-resolution imaging

Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2525832A (en) * 1946-02-20 1950-10-17 Sheldon Edward Emanuel Tube with composite photocathode for conversion and intensification of x-ray images
FR2515423A1 (fr) * 1981-10-22 1983-04-29 Tokyo Shibaura Electric Co Ecran d'entree pour tube amplificateur de brillance et procede pour la realisation d'un tel ecran
JPS6489131A (en) * 1987-09-29 1989-04-03 Toshiba Corp Input surface of x-ray multiplying tube and its manufacture
EP0331019A2 (en) * 1988-03-04 1989-09-06 Kabushiki Kaisha Toshiba X-ray image intensifier and method of manufacturing the same
EP0514921A1 (en) * 1991-05-24 1992-11-25 Kabushiki Kaisha Toshiba X-ray imaging tube

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5240809B2 (nl) * 1972-04-07 1977-10-14
US3904911A (en) * 1972-06-05 1975-09-09 Siemens Ag Light-sensitive target for vidicon picture tube
US4002938A (en) * 1974-07-12 1977-01-11 Thomson-Csf X-ray or γ-ray image tube
JPS5934675A (ja) * 1982-08-23 1984-02-25 Hitachi Ltd 受光素子
US4888521A (en) * 1986-07-04 1989-12-19 Hitachi Ltd. Photoconductive device and method of operating the same
US4816715A (en) * 1987-07-09 1989-03-28 Hitachi, Ltd. Image pick-up tube target

Patent Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2525832A (en) * 1946-02-20 1950-10-17 Sheldon Edward Emanuel Tube with composite photocathode for conversion and intensification of x-ray images
FR2515423A1 (fr) * 1981-10-22 1983-04-29 Tokyo Shibaura Electric Co Ecran d'entree pour tube amplificateur de brillance et procede pour la realisation d'un tel ecran
JPS6489131A (en) * 1987-09-29 1989-04-03 Toshiba Corp Input surface of x-ray multiplying tube and its manufacture
EP0331019A2 (en) * 1988-03-04 1989-09-06 Kabushiki Kaisha Toshiba X-ray image intensifier and method of manufacturing the same
EP0514921A1 (en) * 1991-05-24 1992-11-25 Kabushiki Kaisha Toshiba X-ray imaging tube

Non-Patent Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
PATENT ABSTRACTS OF JAPAN vol. 13, no. 321 (E - 790) 20 July 1989 (1989-07-20) *

Also Published As

Publication number Publication date
DE69508984T2 (de) 1999-10-07
EP0667635A1 (en) 1995-08-16
US5587621A (en) 1996-12-24
JPH07260940A (ja) 1995-10-13
EP0667635B1 (en) 1999-04-14
DE69508984D1 (de) 1999-05-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5351279A (en) X-ray microscope with a direct conversion type x-ray photocathode
US3693018A (en) X-ray image intensifier tubes having the photo-cathode formed directly on the pick-up screen
BE1008070A3 (nl) Beeldversterkerbuis.
EP0199426B1 (en) Radiographic image intensifier
US3749920A (en) System for x-ray image intensification
US5623141A (en) X-ray image intensifier with high x-ray conversion efficiency and resolution ratios
NL8600696A (nl) Stralings conversie scherm.
US5401964A (en) Reduced electron scattering phosphor screen for high resolution transmission electron microscope imaging
US5256870A (en) Input screen of a radiographic image intensifying tube having a radially variable thickness intermediary layer
US4712011A (en) X-ray image intensifier tube including a luminescent layer which absorbs secondary radiation
US4475032A (en) Plasma spraying of conversion screens
NL8900040A (nl) Roentgenbeeldversterkerbuis met selectief filter.
JPH0341935B2 (nl)
US5811932A (en) X-ray detector having an entrance section including a low energy x-ray filter preceding a conversion layer
Goetze et al. Direct Viewing and Rapid Photographic Recording of X‐Ray Diffraction Patterns
Koch et al. Powder-phosphor screens combined with interference filters for X-ray imaging with increased brightness
Goetze et al. Recent applications of transmission secondary emission amplification
Towler Review of Image Intensification and Conversion
JP3027213B2 (ja) X線蛍光増倍管用出力蛍光板
Beauvais et al. X-ray topography with scintillators coupled to image intensifiers or camera tubes
Bates Concepts and implementations in X-ray intensification
JP2000221623A (ja) 平面型イメージ増倍管および放射線画像形成方法
Hofmann Image intensifiers
JPH0778579A (ja) 画像増強管
Dennis et al. Photoemissive Detectors

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: PHILIPS ELECTRONICS N.V.

Effective date: 19970228